HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 vel 2026, 21:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 268 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Karolina Pavlović, Blaženka Lukić i Anto Lozančić - Hrvatski Kvislinzi Srednje Bosne
PostPostano: 18 sij 2011, 22:58 

kaže avdo da su im slali poruke još nije kasno
i dolazili s torbom para(a smiju se zlaji) hebate koja je ovo kaljuža
eto sad imaju vlast 4 godine u federaciji baš me zanima kako će to
funkcionirati
dok se svak namiri
mesar,zubar...
a kita za kradeze nakon ohoho godina prc

Vrh

Naslov: Re: Karolina Pavlović, Blaženka Lukić i Anto Lozančić - Hrvatski Kvislinzi Srednje Bosne
PostPostano: 18 sij 2011, 23:05 

sioux111 je napisao/la:
Čovječe ti si genije dođi u Busovaču i izvedi onaj napačeni narod na pravi put... ti si mesija...

Ne bi vjerovao koliko sam puta razmišljao o tome, ne izvođenju na pravi put :D, nego o dolasku. Kad bih imao podjednake uvjete kao što imam tu, zašto ne.

Zaposlenje, ja i žena, sa približnom plaćom kao sad, odmah.

I ne razmišljam samo ja tako nego i brojni oko mene. Zato i tvrdim da su to važnije stvari za ostanak i povratak od svega drugog.

A izvođenje, trenutno je uređenje takvo i sve je tako trulo da rijetko ko može bilo što, pa i mesija osobno...

No, da treba pokušati neke druge pristupe cijeloj kantonalnoj problematici - treba.

Prelijep kraj, a jadan. A svi o nekim drugim stvarima a ne o onim o kojim treba.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 23:09 

Jao Junuze matere mi nisi normalan ...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 23:12 

Ti me bar znaš za razliku od drugih...pa ti vjerujem... :zubati

Vrh

PostPostano: 19 sij 2011, 10:12 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ajde dobro, evo priključit ću vam se:

Izdajnici, prokleti kvislinzi, zbog vas će hrvatski narod Bosne nestati, pretvorit će se u Bošnjake, svi će morat klanjat 5 namaza dnevno, krmetinu više nećemo moći jesti, a turcizmi naučeni od Onura će biti obavezan školski predmet.

Ljudi su znali 2000. da će kvislinzi doći na vlast 2010. te su reagirali na vrijeme da izbjegnu gore nabrojano.

Bjež'te ljudi ako dođu kvislinzi na vlast nema života, have, vode, rijeke će presušit a potoci postat curci.

Najveći problem Hrvatu u KSB je trenutno plaća od 300 KM za koju ljudi ne žele da rade, a i oni koji žele teško do posla, a mladi pogotovo...

Ali eto samo vi nastavite sa zapomaganjem. Može bit bolje ali nije toliko loše da treba paniku širit...

Ne znam od kud promjene, ali mijenjaš se Junuze, a to je dobro.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2011, 10:17 

drove, ti dosad nisi pokazao da išta kužiš, i prepun si predrasuda.

A Junuz se nije promijenio od 1. do 5 000 posta. A to što ti izvučeš jednu rečenicu iz konteksta i na osnovu toga formiraš mišljenje, e to je drugi par rukava.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2011, 10:17 

U selu iz kojeg mi je ćaća žive dva buraza, naslijedili od ćaće zemlju, jedan se oženio i stvorio i kuću obitelj, a drugi vazda bio vrijedan ali danas ni kučeta ni mačeta, što zaradi profućka i vazda ga neki jarani se dohvate, kad ima love.

Elem, svaki dan konji od ovog drugog, prošetaju po putu, usput malo zgaze boriće koje je prvi posadio kao ogradu. I svaki dan hoda okolo i objašnjava svima redom kako će sljedeći put otrat konje u klaonicu ako mu se dofate njegovih borića. Dok ovaj drugi priprijeti da će i on za njima. Sutradan se priča ponovi.

Pitam ovog drugog što će ti konji više kad je kupio traktor odavno, i niko ne zove na oranje s konjima više nego da dođe traktorom, odgovori mi da ne zna ni on. Veli, tu i tamo ga neko zovne gdje traktor ne može, jest da i se ne isplati držat zbog tog ali eto.

Pitam prvog što će mu ograda, kaže mi kako prelijepo izgledaju ograde od borova. Pitam ga zašto je onda posadio obične boriće koji ne mogu u gusto rasti nego će jedan drugog osušit, a on mi odgovori kako ih je, eto, bilo u šumi.

Poanta, napokon, i borići i konji služe samo za to da bi imali što radit, navikli su se da konji gaze boriće, navikli su da pričaju o tome, navikli su da se svađaju oko njih, a nit konji trebaju drugom, nit borići prvom. Pametnijeg posla očito nemaju. Desetljećima je tako, rutina postala, kada bi im oduzeo to izgubili bi dio sebe, a možda im i život ne bi imao smisla.

Da su obojica vrijedni, i da imaju obitelji sumnjam da bi ikome bilo stalo do konja i borića. Prvi bi brzo postavio drvenu ogradu a drugi bi konje prodao i orao negdje umjesto da laprda.

Dok sam bio manji vikendom bih dolazio i gledao i slušao njihove "borbe" oko konja i borića i ništa nisam kužio, a sad vidim konja i borića na sve strane. Kad malo razmislim, imam i ja svoje konje, a i boriće...

Gospodine Junuze ,priča polazi od toga ,DA IM JE ĆAĆA OSTAVIO ZEMLJU!
-Znači i jedan i drugi imali su svoj posjed!!
-Što će jedan imati na svom posjedu ,to je njegova stvar ,ako će držat konje umjesto traktora ,njegov izbor.Od čega će pravit ogradu ,(njihov izbor),hoće li saditi boriće (njihov izbor).

Imamo li mi Hrvati pravo na izbor,sada kako stvari stoje???

Vrh

PostPostano: 19 sij 2011, 10:18 

A Junuz se nije promijenio od 1. do 5 000 posta. A to što ti izvučeš jednu rečenicu iz konteksta i na osnovu toga formiraš mišljenje, e to je drugi par rukava.

I ta rečenica pokazuje da u tebi ima mrvicu poštenja.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2011, 10:20 

Ima u tebi zrno dobrote samo ga treba hraniti!!!

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 10:51 

Nakon devetosatnog zasjedanja Skupštine Srednjobosanskog kantona, koje je u nekim momentima bilo na ivici incidenta, sinoć je u Travniku, malo prije ponoći, izabrana nova Vlada ovog kantona. Za novog premijera izabran je Tahir Lendo iz SDA, dosadašnji načelnik Općine Travnik. Devet pozicija u Vladi pripalo je kandidatima iz SDP-a BiH, SDA i Narodne stranke Radom za boljitak, a prvi put do sada u izvršnoj vlasti nema ministara iz Hrvatske demokratske zajednice BiH. Kada se u skupštinskoj sali, nakon više od šest sati čekanja, pojavila zastupnica Blaženka Lukić iz Narodne stranke Radom za boljitak, stranke okupljene oko Platforme SDP-a dobile su većinu da izglasaju izbor Vlade. Tada je deset zastupnika iz HDZ BiH, HDZ 1990 i Hrvatske seljačke stranke - Nove hrvatske inicijative (HSS-NHI) zatražilo zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, što nije prihvaćeno, pa su, uz burno negodovanje, napustili sjednicu, naglasivši da neće priznati novu Vladu SBK, jer je smatraju nelegalnom.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 10:56 

Na kraju i SBB stao u muslimanski blok što im je donijelo 20/30 potrebnih glasova. Sada su na potezu hrvatske općine ove županije.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 11:24 

Znači i to je rješeno ,u nizu sličnih prijevara hrvatskog naroda ,s odabranom plaćenicom,..Jest dobili smo apsurd podržan MZ neograničenih razmjera (nisu u pitanju table na Slovenskom u Austriji,već su u pitanju osnovna prava hrvatskog naroda.)
Učinjeno što je učinjeno ,bez imalo skurpula ,fašistički-promišljeno .
Lijanoviću jesi li dobro potkožen „narodnim blagom“fašističke-federacije Zlatka Lagumđžije ??

Svim kvinslizima ..... sve po spisku i svim foteljašima.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 11:38 

Hrvatske ministarske pozicije (4 od 8) su podjelili Boljitak i SDP, 2:2.

Zanimljivo, ako uvjetno Boljitak smatramo hrvatskom strankom, za blok10, glasovalo je 85% hrvata u SB (nešto manje od 36.000 glasova). No istina je da je ukupan broj glasova koliko su dobili lijani u sred.bosni - najmanje 2/3 su muslimanski glasovi, što znači da je ignorirana izborna volja od najmanje 95% hrvata u tzv. mješovitom kantonu.

još jedan dokaz da su hrvati džabe izlazili na izbore kada im bošnje prave vlast

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 11:49 

nisu džaba izlazili, nego su platili cijenu odvojenih lista. da su dva HDZ-a imali koaliciju prije izbora, sami bi dobili 10, a HSS bi bio 11-ti.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 11:55 

Da podsjetimo !!! Na što je kvisling Lijanović stavio svoj potpis..

KREŠEVSKA DEKLARACIJA
Napuštanje postojećeg dvoentitetskog uređenja BiH te decentralizirana država sa državnom, srednjim i lokalnim nivoom vlasti, najvažniji su dijelovi Deklaracije o principima Ustava BiH koju su 21. rujna 2007. godine u Kreševu potpisali lideri šest BiH stranaka sa hrvatskim predznakom. U Deklaraciji se naglašava potreba uspostavljanja novog funkcionalnijeg i pravednijeg uređenja BiH prema kome ni jedan od konstitutivnih naroda neće biti privilegiran ni diskrimiran. Srednji nivo vlasti bi se prema Deklaraciji uspostavio na temelju geografskih, etničkih, ekonomskih, prometnih i drugih bitnih kriterija.

Dokument o principima Ustava BiH potpisali su predsjednci HDZ-a BiH - Dragan Čović, HDZ-a 1990. - Božo Ljubić, HSP-a Đapić-dr. Jurišić - Zvonko Jurišić, HSS-a BiH - Marko Tadić, Narodne stranke Radom za boljitak - Jerko Ivanković-Lijanović te HKDU-a - Ivan Musa. .

Zašto se smatra hrvatskom strankom?? Pa valjda zato što se tako izjašnjavo sve do izbora..,dok je muzao iz proračuna hrvatskih županija sredstva za širenje svoje zločinačke organizacije..

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 11:59 

e sada bar znamo što se treba uraditi za buduće izbore, taj luksuz s više hrv. stranaka si možda možemo dopustiti još u herceg-neretvanskoj županiji, no više ne u središnjoj bosni

ako za sljedeće izbore ne naprave koaliciju, onda nek idu u PM

već od sljedećih lokalnih izbora trebali bi u svim općinama napraviti hrvatsku koaliciju za općinsko vijeće i kandidirati jednog načelnika, da se ne dogodi ponovno slučaj "novi travnik" kada su se četiri hrvata kandidirala, a neka odvojeni idu ako žele po Kreševu, Dobretićima, Kiseljaku, možda i Vitezu.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 12:41 

HDZ je čak bio relativni pobjednik izbora u ŽSB. Prvi put od rata da u vlasti ne sudjeluje najjača sstranka.

slika

http://www.hercegbosna.org/kolumne/politika/lagumdzija-i-tihic-rezultate-izbora-u-sredisnjoj-bosni-citaju-arapski-s-desna-u-lijevo-2795.html

Teško se pozivati na neka načela i pravo, treba odgovoriti, po mogućnosti u HNŽ, tu bi se mogao izbaciti barem SDP, iako se neće moći formirati vlast bez Muslimana.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 12:50 

u HNŽ-u neće biti vlasti, odnosno bit će je samo ako padne neki novi, širi dogovor na razini BIH i FBIH.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 14:17 

Trebalo bi ispraviti naslov topica,mislim da je Alen Škoro ,a ne Anto Lozančić.
A u HNŽ-u,vlast ide bez SDP-a svakako,a Hrvati će imati većinu ministarstava.To je ponuda HDZ-a i budućeg premijera Lasića balijama,uzmi ili ostavi,sa naglaskom na Ministarstvo prosvjete i Ravnatelja policije.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 14:20 

iconda je napisao/la:
Nakon devetosatnog zasjedanja Skupštine Srednjobosanskog kantona, koje je u nekim momentima bilo na ivici incidenta, sinoć je u Travniku, malo prije ponoći, izabrana nova Vlada ovog kantona. Za novog premijera izabran je Tahir Lendo iz SDA, dosadašnji načelnik Općine Travnik. Devet pozicija u Vladi pripalo je kandidatima iz SDP-a BiH, SDA i Narodne stranke Radom za boljitak, a prvi put do sada u izvršnoj vlasti nema ministara iz Hrvatske demokratske zajednice BiH. Kada se u skupštinskoj sali, nakon više od šest sati čekanja, pojavila zastupnica Blaženka Lukić iz Narodne stranke Radom za boljitak, stranke okupljene oko Platforme SDP-a dobile su većinu da izglasaju izbor Vlade. Tada je deset zastupnika iz HDZ BiH, HDZ 1990 i Hrvatske seljačke stranke - Nove hrvatske inicijative (HSS-NHI) zatražilo zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, što nije prihvaćeno, pa su, uz burno negodovanje, napustili sjednicu, naglasivši da neće priznati novu Vladu SBK, jer je smatraju nelegalnom.

Trubim već dugo, ovo je otvoreni rat između nas i muslimana, svim silama treba ići kontra, ne priznavati ništa, pritom prvenstveno mislim na političke strukture. Ako nemaju muda ako treba i da u ćuzi zaglave nek se bave uzgojem malina a ne politikom ...

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 14:22 

kiler je napisao/la:
Trebalo bi ispraviti naslov topica,mislim da je Alen Škoro ,a ne Anto Lozančić.
A u HNŽ-u,vlast ide bez SDP-a svakako,a Hrvati će imati većinu ministarstava.To je ponuda HDZ-a i budućeg premijera Lasića ******,uzmi ili ostavi,sa naglaskom na Ministarstvo prosvjete i Ravnatelja policije.

Naslov topica je prije nego što se Lozančić vratio u okrilje. Na Škoru nitko nije ni računao, mnogi nisu ni znali da je uopće Hrvat.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 14:22 

Blok10 je već prije davno zatražio zaštitu vitalnog nacionalnog interesa zbog neregularnog izbora predsjednika i potpredsjednika skupštine, ustavni sud će donijeti tek odluku kada se imenuju suci koji nedostaju - što znači NIKAD!

Jer muslimanima upravo odgovara ovakvo stanje, i nepopunjeni federalni ustavni sud koji neće moći donositi odluke, ali i kad budu birali stavit će svoje ljude...

Ovo trenutno što se događa u Središnjoj Bosni je samo prepisivanje onoga što se dogodilo prije koji mjesec u federaciji. No, sada svi ŠUTE, od hrvatskih čelnika do OHR-a, a bošnje lagano razbijaju županiju...

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 14:34 

negdje je ovo i dobro što se odvilo na ovaj način jer je pljuska svim našim političkim opcijama što se događa kad su nejedinstveni. demokracija se ne smije igrati na razini HNŽ-a, SBŽ-a i FBIH jer će nas to glave doći, a uz to raditi na tome da se broj kvislinga smanji na minimum. nažalost, čini mi se da nam preostaje čekanje do 2014. da se neke stvari isprave. već će lokalni izbori dogodine reći jesam li na pravom tragu.

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 14:37 

U KSB nemamo što puno se bunit, osim na izbor predsjednikai potpredsjednika, ova vlast je ipak regularna za razliku od federalne.

No, glavni argument SDP-a za zauzimanje vlasti u Federaciji je taj da su stranka sa najviše glasova što im daje pravo za imenovanje premijera i sastavljanje vlade.

Zanimljivo je kako isto načelo se ne primjenjuje u KSB gdje je HDZ osvojio kao stranka najviše glasova...

Vrh

PostPostano: 11 svi 2011, 14:39 

dudu je napisao/la:
negdje je ovo i dobro što se odvilo na ovaj način jer je pljuska svim našim političkim opcijama što se događa kad su nejedinstveni. demokracija se ne smije igrati na razini HNŽ-a, SBŽ-a i FBIH jer će nas to glave doći, a uz to raditi na tome da se broj kvislinga smanji na minimum. nažalost, čini mi se da nam preostaje čekanje do 2014. da se neke stvari isprave. već će lokalni izbori dogodine reći jesam li na pravom tragu.

Pa nitko i nije istupio osim NSRzB. HSP-a nema u ŽSB, a NSRzB će čak možda ojačati na sljedećim izborima ili će SDP ugurati više Hrvata na svoje liste. Monolitni blok više nije dovoljan za više od 10, osim ako ne dođe do neke promjene, ili baš masovne izborne izlaznosti da se dogura do standardnih 11-12.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 268 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Hagresor 2.0, Naša Kvačica i 65 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: