HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 tra 2026, 23:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 268 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Karolina Pavlović, Blaženka Lukić i Anto Lozančić - Hrvatski Kvislinzi Srednje Bosne
PostPostano: 18 sij 2011, 00:14 

vipera ammodytes je napisao/la:
spiritual beggar je napisao/la:

Misliš, valjda, da se u njoj nigdje konkretno ne spominje formiranje Trećeg? :censored

Na većinskim hrvatskim područjima odavno nitko više ne spomine nikakvu Federaciju.
Sad to faktičko stanje na terenu se samo treba staviti na papir.
Nije ni to stavljanje na papir nekad najlakše ali na podjelu BiH na dva entiteta ne stavljam ni listić od 0.01 koeficijenta

e,još da Junuz poruči ovim multićima po forumu :001_smile
Treći ne zagovara ni jedna stranka sa HR prdznakom :no

Treći je legenda koja je krenula iz napaćenog hrvatskog naroda,prvo po šankovima u neka doba noći,po vikendicama nakon kilo-dva mesa i brda alkohola,i širila se brže nego islam :yes

Narod,hrvatski narod,ovako izvaran,ispaćen i ušutkavan stoljećima je šutio i pripremao teren za Treći,pazeći pri tomu da se slučajno glas o tomu ne pronese do ušiju političara,a narod je mudar kada treba :yes

Elem,dođe i 03 listopada 2010 i dan izbora,političari se začešljali,i čekali rezultate,a hrvatski puk masovno iziđe na izbore i glasa :yes
A onda šok :scared
Nisu hrvati glasali za HDZ nijedan,HSP nijedan,za HSS nisu ni mogli,dušmani ih izbrisaše,hrvati su plebiscitarno glasali za TREĆI :herceg_bosna

Čović je to prvi skonta,još u izbornoj noći,i reče što nikad reka nije.Biće treći,biće stolni grad :HercegBosanac
Ne bi dugo,skonta i Božo i čvrsto stade uz Dragana,svjesni su oba da su ljudi glasali za treći a ne za HDZ-e.
veliki je teret i velika odgovornos na njima :palacgore2
Bože (ne Ljubiću,nego onaj gore) daj im snage da izdrže :smajl014
Zvonko ništa skonto nije,on računa ima pravo zastupat svoje i interese bliže rodbine,izdade :angry
A sad da se vratimo na temu :bored
Najveću izdaju počini Ante Lozančić iz razloga koje sam naveu u svom ranijem postu,zabi nož u leđa SVOM narodu :smajl025

Ima jedna kletva,kletva Kralja Zvonimira koja kaže:

Izdajice,
Boga ne vidila!

Slažem se sa njom ali bi osobno ipak volio da i Jere i Zvonko i Lozančić i svi koji sad izdaju vide svoga Boga :gun_bandana

Unatoč njima Biće treći,volja naroda se ne može slomit,a kvislinzi...
Platiće prije ili kasnije :smajl004

Sinn fein braćo Hrvati :HercegBosanac

Vrh

Naslov: Re: Karolina Pavlović, Blaženka Lukić i Anto Lozančić - Hrvatski Kvislinzi Srednje Bosne
PostPostano: 18 sij 2011, 00:15 

BiH je mrtva vještačka tvorevina!!!
Njen kraj je jasan kao dan!
SAD i UN, su dali zeleno svjetlo Dodiku da krene sa realizacijom uništenja nazor države ...
Stoga mu se gleda kroz prste u Velikom planu.
Zahvaljujući Lagumdžijinoj aroganciji i mržnji prema Hrvatima, Dodik je dobio vodu na mlin...
Hrvatima se otvara ozbiljna mogućnost za Treći entitet (Republiku), naravno predhodit će opći haos, Velika politička kriza pa i siguronosna! Medjunarodnoj zajednici je više pun kur...ac Bosne te će se odlućiti ipak za podjelu na tri Republike kako bih se stabilizirala BiH na duži period, jer ovakva BiH nemože u EU...A cilj EU je cijela Europa u granicama EU u narednih 15 godina...
Znaći dečki idemo u žestoki boj za treći entitet, udrimo po netu dušmane, udrimo grafite na ulice....Srušimo nazor državu svim sredstvima...Bog I Hrvati

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 00:27 

Već sam pisao davno da Anto Lozančić nije normalan, ali me niste htjeli slušati.Ali ne možete nikoga kriviti od ovo troje navedenih ko nekih izadajnika, jer to oni nisu.Ljudi su samo našli pinku na drugim stranama.Ove dvije cure apsolutno nema niko pravo kriviti jer se bore za sebe, kao i ovi iz hdz-ea, a za Antu nemam riječi, kriminalac na kvadrat, kao i ovi iz hdz-ea.

Niko se ovdje ne bori za Hrvate, svi se oni bore za sebe.

Prikupljam podatke ko je se iz hdz-ea sve deklarirao kao jugosloven i ko su bili udbaši iz hdz-ea, tako da ništa više ne lupate na pamet.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 00:31 

pjosip je napisao/la:
Angela je napisao/la:
Daj molim te, hajde reci mi šta je to HDZ značajno uradio po pitanju ravnopravnosti Hrvata??

Šta znači "napravio"? Ne trebaju nama mrvice sa ****** sofre, oćemo sobom vladat i svom narodu odgovarati!

Jel ti ikad palo na to pameti što ti je ostalo da HDZ nije ništa napravio jer je blokiran i da mu se podmeće noga (kao što i je) zadnjih 15 godina? Ljudi su zatvarani, blokirana im inovina, dizane su optužnice a stranci ih oslobađaju na drugostupanjskom postupku!

Pogledaj slučaj Hercegovačke banke, kravetino! Glupačo!

Išli u audit banke sa dinamitom. Naplavili medije pričom o kriminalu (kao da je to teško sa Zlijinim klonovima Bakira) i nakon 10 godina - ŠTA JE SA TIM KRIMINALOM?

U isto vrijeme taj koji će po tebi *nešto* napraviti onako sećijaški da ga boli ku*ac i za javnost i za ljude traži milijune u mikrofon, smije se budalama a te budale - NIKO NIŠTA!

Oni i dalje štite svoga "Zlaju".

Sikter kuještino! MRŠ!

Ovo je potpuno tacno sto si napisao sjecam se tekstova o hercegovackoj banci u sarajevskoj stampi, gdje je pisano i navodena imena ljudi koji su novac navodno uzimali kako su htjeli i ficom vozikali tamo vamo pravac Bosna i Hercegovina Hrvatska, navodno pun kamion dokumenata o kriminalu u banci itd itd, a kasnije nikakva istraga nije mogla da utvrdi neku pomena vrijednu nepravilnost u poslovanju banke.
HDZ nije dobar mogao je puno vise da ucini, ali ga podrzavam zdusno da barem pripremi teren za Treci.
U ovom sadasnjem momentu je izraz volje hrvatskog naroda u BIH.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 00:35 

PCM je napisao/la:
Mi smo se dogovorili sami sa sobom. Marginalci ne spadaju u to.
Pa nećemo svaku budalu utjerivat u pamet...

Hrvatski narod u BiH želi vlastitu federalnu jedinicu i to je to. Oni koji to ne vide su bivši ili sadašnji politički mrtvaci.

Ovo je sustina, izgleda glupo, a vjerujte nije, to moramo stalno ponavljati, ima nekih koji nemogu neke stvari da zapamte.
Hrvati su konacno stvorili na neki nacin koncenzus sta hoce - a hoce Treci!

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 00:57 

Bez obzira sto se svatko brine za sebe, ovo sto su one dvije kucke i Lozancic napravili je izdaja. Izdaja je i u demokratskim drustvima bila uvijek sankcionirana, tako treba i sa ovo troje. Istina da lajemo ali to njih i ne vreda, oni nemaju ni obraz ni karakter, nekim stvarima se naprosto ne trguje jer nemaju cijenu.
Jos treba da trpimo da se te tri gnjide pojavljuju na TV i jos vise truju. Potopit u katran i zavaljat u perje.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 08:36 

Mislim da se ne može reći da su cure "izdale", evo mog objašnjenja.

1) One su iz NSRzB. NSRzB je u koalicijom sa SDP-om, i postupili su onako kako im je naložila centrala
2) Lijan nad svojim zastupnicima prakticira robovlasnički odnos. Cure je doslovno kidnapirao i odveo u karantenu gdje ih je podmićivao i prijetio (ili kombinaciju to dvoje). Ako pregledate slike, vidjet će te da su dvojica gorila uhodila cure i nisu nikome dali da im uopće priđe. Bilo je i riječi o ugovorima koje su svi primorani potpisati, po kojim zastupnici moraju potpisati neku obveznicu od 500.000km (fiktivni zajam od Lijana) koji će se aktivirati ako odbiju naredbe. To se može oboriti na sudu, ali je moguće da ove nemaju pojma o tome i da su se prepale.

Podjednaka je šansa da su žene žrtve ili zlikovci.

Eliminacija pogane famiglie Lijanović vodi do toga da se cijeli sustav urušava sam od sebe. Valjda će HDZ nešto odraditi sa obzirom da su sada na vlasti u ZHŽ.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 08:41 

Bitan je DN, što se tiče KSB tu i nema previše mogućnosti bilo kakva vlast za neke tektonske promjene...

A zasad formiranje DN i ne ide baš...

Svakako nisam za ići đonom na ove ljude ali kad toliko ljudi to toliko vole...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 08:49 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Junuz Djipalo je napisao/la:
Bitan je DN, što se tiče KSB tu i nema previše mogućnosti bilo kakva vlast za neke tektonske promjene...

Prijatelju vjerovao ti meni ili ne samo dva zastupnika SBB-a (kažem dva od četiri) su razlog što se tektonske ploče nisu počele pomicat... ako ova mafija ovim gore metodama kojim ti je govorio ministar uradi slićno sa ova dva zastupnika... ovdje je velik zemljotres u ŽSB.... Naravno uvijek postoji mogućnost za preokret... svaki pa i najčvršći režim ili organizacija je sklona padanju i propadanju.. Vjerujem da če ova ofanziva SDP NSRZB pasti več gube dah i nervozni su što je dobar znak...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 08:51 

Old Fridolin je napisao/la:
Ovo je potpuno tacno sto si napisao sjecam se tekstova o hercegovackoj banci u sarajevskoj stampi, gdje je pisano i navodena imena ljudi koji su novac navodno uzimali kako su htjeli i ficom vozikali tamo vamo pravac Bosna i Hercegovina Hrvatska, navodno pun kamion dokumenata o kriminalu u banci itd itd, a kasnije nikakva istraga nije mogla da utvrdi neku pomena vrijednu nepravilnost u poslovanju banke.
HDZ nije dobar mogao je puno vise da ucini, ali ga podrzavam zdusno da barem pripremi teren za Treci.
U ovom sadasnjem momentu je izraz volje hrvatskog naroda u BIH.

Pa naravno da je tako. Sta msilis, najbolja banka i jos ktomu u potpunom domacem vlasnistvu?

Znas koji je to trn u oku balijustinama koji su sve svoje rasprodali? Oni ce radije unistiti tudje, nego sto ce svoje ici graditi.

Inace, to je prvoklasan skandal, banke su za kapitalisticki zapad - svetinje, no ovdje, u ovoj turskoj vukojebini su napravili skandal i sa dinamitom isli provjeravati kako banka posluje. Moja zelja je da ovo ne prodje nezapazeno, nego da se ispostavi racun EU, muslimanskoj ligi naroda, Turskoj i onim medjunarodnim organizacijama koje su sudjelovale u vojnom desantu na banku. Cuj, poslalo vojsku na "horde opasnih bankarskih sluzbenika naoruzanih ubojitim olovkama". Nikad necu zaboraviti odusevljenje koje je to izazvalo u centru azijske kulture na brdovitom Balkanu, kako su pljeskali i pozdravljali "odlucnu akciju medj. zajednice" svi oni SDP-i, SDA-i, SBiH-ovi i ostala stoka sitnog i krupnijeg zuba.

Papirnato je to odradila balinsko-medjunarodna klika na celu sa slovencom Petricem. Postavljena je neka debela Amerikanka (Toby Robinson) koja je zavlacila konacno izaci sa dokazima pronevjere ali su je nakon 8 (slovima: osam) godina otpustili i poslali kuci jer nije uspjela pronaci nikakve dokaze. Nesto je pokusala fabricirati ali je valjda shvatila da to mozda moze proci na balinskom sudu ali ne i na mogucoj drugoj instanci negdje u Europi.
Inace, sa kojom stokom mi zivimo nek svjedoci i cinjenica da je u nekom balidzanskom zenskom casopisu Petric proglasen i "muskarcem godine" sa onom svojom fen-frizurom, sitnim krmecim ocima i ponasanja tipicnog za onaj juzni dio Austrije, gdje zive one najvece njemacke kobasicarske seljacine.

Ali i kao takav je ocito dovoljno dobar da se azijatkinjama navlazi ona stvar.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 09:09 

sioux111 je napisao/la:

Prijatelju vjerovao ti meni ili ne samo dva zastupnika SBB-a (kažem dva od četiri) su razlog što se tektonske ploče nisu počele pomicat... ako ova mafija ovim gore metodama kojim ti je govorio ministar uradi slićno sa ova dva zastupnika... ovdje je velik zemljotres u ŽSB.... Naravno uvijek postoji mogućnost za preokret... svaki pa i najčvršći režim ili organizacija je sklona padanju i propadanju.. Vjerujem da če ova ofanziva SDP NSRZB pasti več gube dah i nervozni su što je dobar znak...

Čak i ukoliko bi uspjeli Boljitak i SDP u naumu, sijevalo bi im sa svih strana, to bi bila toliko nategnuta vlast da bi bila klimava i nefunkcionalna te ne bi dugo trajala...

Nema zemljotresa...

13 Hrvata od 30 zastupnika u KSB. To meni jako dobro zvuči, makar trenutno ne sviraju u iste diple...

Ipak su osigurač. Uostalom, ima KSB puno većih problema (po meni) od nacionalnih pitanja.

Možda bi se na to trebali koncentrirat... A tu čini mi se sve stranke loše stoje...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 09:20 

sioux111 je napisao/la:

Čak i ukoliko bi uspjeli Boljitak i SDP u naumu, sijevalo bi im sa svih strana, to bi bila toliko nategnuta vlast da bi bila klimava i nefunkcionalna te ne bi dugo trajala...

Nema zemljotresa...

13 Hrvata od 30 zastupnika u KSB. To meni jako dobro zvuči, makar trenutno ne sviraju u iste diple...

Ipak su osigurač. Uostalom, ima KSB puno većih problema (po meni) od nacionalnih pitanja.

Možda bi se na to trebali koncentrirat... A tu čini mi se sve stranke loše stoje...

Kako nisi skontao da su tih famoznih 13 od 30 Hrvata samo privremeni skok, prvenstveno zbog nužne infiltracije u 3 hrvatska delegata za Dom Naroda. Nakon uspješnog provođenja platforme, postaju čisti tehnički višak pa bi nakon toga i 3-4 "pravih" Hrvata u ŽSB bili puna šaka brade.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 09:31 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
sioux111 je napisao/la:

Nema zemljotresa...

Moj junuze slabo ti kontaš i pratiš ovo... nije bilo nefunkcionalnije koalicije nego Alijanse samo u pitanju kako gazit hrvatsku suverenost tu su se složili i ni u čemu više..., i uspijeli su....
A da pratiš svi ti drugi problemi su pristekli iz nacionalne neriješenosti... treba ovdje sloboda izbora moj junuze... ovu jednu lijanovu poznajem ovu drugu slabo ali ovo što sam vidio mi kaže da one nisu razina mjesne zajednice a ne sabora... i turci nam ih odaberu a ja ih trebam pustit da se bave životnim pitanjima... Sloboda odabira da bira svak po svojoj savjesti unutar nacionalnog korpusa a ne da mi biraju muslimani onog ko če mi se bavit bilo kakvim pitanjima...

A ti mi najlošije stojš sa komentiranjam politke piši bolan o ženama o seksu, biznisu...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 10:01 

Ajde dobro, evo priključit ću vam se:

Izdajnici, prokleti kvislinzi, zbog vas će hrvatski narod Bosne nestati, pretvorit će se u Bošnjake, svi će morat klanjat 5 namaza dnevno, krmetinu više nećemo moći jesti, a turcizmi naučeni od Onura će biti obavezan školski predmet.

Ljudi su znali 2000. da će kvislinzi doći na vlast 2010. te su reagirali na vrijeme da izbjegnu gore nabrojano.

Bjež'te ljudi ako dođu kvislinzi na vlast nema života, have, vode, rijeke će presušit a potoci postat curci.

Najveći problem Hrvatu u KSB je trenutno plaća od 300 KM za koju ljudi ne žele da rade, a i oni koji žele teško do posla, a mladi pogotovo...

Ali eto samo vi nastavite sa zapomaganjem. Može bit bolje ali nije toliko loše da treba paniku širit...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 10:03 

Iliti ne treba ukazivati na nepravdu ili prstom upirati u izdajice jer bi se to moglo pretvoriti u defetizam i iseljavanje.

Šuti i trpi, moglo bi bit i gore.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 10:04 

Ma dobro smo prošli, mogli su nas žžžžiiiik :zubati

Možemo se mi žaliti i psovati, ali bez kalaša i sirove sile sećijaši neće sjašiti sa grbače,...

@Đunuze, mi smo se morali pripremati za rat, a ne demokratsku borbu odmah nakon prve alijanse, sa komunistima se boriti na demokratski način je čista utopija, al eto dajmo šansu miru.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 10:24 

Citat:
Ja mogu svoje korjenje dokazati unazad i 200 godina ovdje, a tvoji su tada, pretpostavljam, već se raselili zajedno sa Princ Eugenom!

A što kažu ti tvoji hodžini zapisi? Tko je bio tata tome tvom pretku od prije 200 godina? Ivo ili Jovo?

Citat:
Evo, gledam vam ovog karemlićanina, hoče da u Olovu istražuje kako je to ono u onom "tamnom vilajetu", prije ca 300 godina, bilo največe marijansko svetište na Balkanu, gdje se znalo okupiti oko 15.000 katolika? Daleko više nego što ih se skupi danas?

Što je tu sporno? Normalno je da je nekada broj hodočasnika bio veći jer je i katolika bilo više u Olovu i okolici, tom nekada 100% katoličkom kraju, a koje je etničkim čišćenjima provedenim od strane muslimana promjenilo svoju strukuru. I jeste bilo najveće marijansko svetište na Balkanu, što je tu čudno? Nekad bilo, a više nije zbog muslimanskg genocida nad katolicima tih krajeva.
Danas je nažalost Olovo malo zanemareno.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 10:30 

Nemojte me pogrešno shvatiti, sam sam dao glas i u KSB i na ostalim listama za HDZ-ove.

Ono što mi smeta je to "nabrijavanje" naroda na bitke koje HDZ-ovci često izgube.

Nakon toga se padne još dublje, ljudi su ionako apatični i depresivni, što zbog nacionalnih a još više ekonomskih pitanja.

Treba bit spreman za sve moguće ishode, pa i taj, doista ne treba stvarat sliku da će propast sve uokolo ako se dogodi da Boljitak i Co. uspiju u naumu.

Sve uvijek ovisi o ljudima pri čemu često kod onih drugih ne moraju bit lošiji ljudi nego kod nas.

Primjerice, ja sam jako zadovoljan busovačkim gradonačelnikom iako je Bošnjak, i to iz SDA.

Nacionalno pitanje se treba rješavati na nacionalnoj razini ili bar entitetskoj, i tu treba raditi pritiske i iz RH i lobirat kod MZ.

A kantonalnoj razini je ipak punjenje proračuna i bolji život građana kantona prioritet, a ne vidim nikoga ko uopće išta priča o tome.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 18:02 

Nemojte me pogrešno shvatiti, sam sam dao glas i u KSB i na ostalim listama za HDZ-ove.

Ono što mi smeta je to "nabrijavanje" naroda na bitke koje HDZ-ovci često izgube.

Nakon toga se padne još dublje, ljudi su ionako apatični i depresivni, što zbog nacionalnih a još više ekonomskih pitanja.

Treba bit spreman za sve moguće ishode, pa i taj, doista ne treba stvarat sliku da će propast sve uokolo ako se dogodi da Boljitak i Co. uspiju u naumu.

Sve uvijek ovisi o ljudima pri čemu često kod onih drugih ne moraju bit lošiji ljudi nego kod nas.

Primjerice, ja sam jako zadovoljan busovačkim gradonačelnikom iako je Bošnjak, i to iz SDA.

Nacionalno pitanje se treba rješavati na nacionalnoj razini ili bar entitetskoj, i tu treba raditi pritiske i iz RH i lobirat kod MZ.

A kantonalnoj razini je ipak punjenje proračuna i bolji život građana kantona prioritet, a ne vidim nikoga ko uopće išta priča o tome.

Vi govorite o "nabrijavanju" hrvatskog naroda, :ucelo , nema potrebe ,da itko od hrvatskih političara nabrijava narod ,dovoljno je pogledati ,samo jednom "Javnu FTV" famoznu fuj "90 minuta"pa da su ljudi nabrijani.
Jesu li se novinari sami sjetili ponižavati i majorizirati hrvatski narod.???
Ne nisu ,nalogodavci su tu ,isti oni koji nam sada biraju svoje poslušnike da nas predstavljaju!

Takvi poslušnici ,koji su u stanju ,izdati svoj narod ,mene kao Hrvaticu neće predstavljati NIKAD!! :smajl006

O pluralizmu se može govoriti ,kada budemo imali TREĆI!! :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 18:23 

Junuze stvarno si nigdje veze...čovjek... ova sonja napisala 3 posta al pametna tebi broj postova u tisučama lupaš ko maksim po diviziji...

Samo mi reci zašto si zadovoljan busovačkim načelnikom de malo argumentima... znaš li koliko je zadužio općinu... de neki argument o njemu... lako je živit negdje vani a o našem zulumu govorit... ako je dobar Mekić dođi živi i radi u busovaći bavi se biznisom... dole je leglo i radio, knjižnica i kino i sve od kad je Nikica otišao.. da nije on gurao i HDZ pitanje bil ono i napravljeno bilo.. a sad Mekić dobar.. zašto što traže da se skine zastava sa hrvatskog doma da bošnjaci dolaze u kino... šupljariš prijatelju... šupljariš puno... dođi i vidi a pusti te tvoje informatore na daljinu

Da ti malo pišem o Zakonu o pripadnosti javnih prihoda... Ili o formuli za rapodijeli PDV-a i izmišljenim koeficijentima koji muslimanskim općinama pune proračun a nama prazne bez obzira na promet i količinu PDV prometa... pusti bolan čitaj malo pa onda piši ima ovdje ljudi koji znaju..

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 18:31 

sioux111 je napisao/la:
Junuze stvarno si nigdje veze...čovjek... ova sonja napisala 3 posta al pametna tebi broj postova u tisučama lupaš ko maksim po diviziji...

Samo mi reci zašto si zadovoljan busovačkim načelnikom de malo argumentima... znaš li koliko je zadužio općinu... de neki argument o njemu... lako je živit negdje vani a o našem zulumu govorit... ako je dobar Mekić dođi živi i radi u busovaći bavi se biznisom... dole je leglo i radio, knjižnica i kino i sve od kad je Nikica otišao.. da nije on gurao i HDZ pitanje bil ono i napravljeno bilo.. a sad Mekić dobar.. zašto što traže da se skine zastava sa hrvatskog doma da bošnjaci dolaze u kino... šupljariš prijatelju... šupljariš puno... dođi i vidi a pusti te tvoje informatore na daljinu

Da ti malo pišem o Zakonu o pripadnosti javnih prihoda... Ili o formuli za rapodijeli PDV-a i izmišljenim koeficijentima koji muslimanskim općinama pune proračun a nama prazne bez obzira na promet i količinu PDV prometa... pusti bolan čitaj malo pa onda piši ima ovdje ljudi koji znaju..

Mekić dobar!?Pitajte ljude iz Rovne i frku oko stadiona,kako je podlo nagovorio muslimane da ga prave na hr zemlji.Nosi ga u pm...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 19:40 

U selu iz kojeg mi je ćaća žive dva buraza, naslijedili od ćaće zemlju, jedan se oženio i stvorio i kuću obitelj, a drugi vazda bio vrijedan ali danas ni kučeta ni mačeta, što zaradi profućka i vazda ga neki jarani se dohvate, kad ima love.

Elem, svaki dan konji od ovog drugog, prošetaju po putu, usput malo zgaze boriće koje je prvi posadio kao ogradu. I svaki dan hoda okolo i objašnjava svima redom kako će sljedeći put otrat konje u klaonicu ako mu se dofate njegovih borića. Dok ovaj drugi priprijeti da će i on za njima. Sutradan se priča ponovi.

Pitam ovog drugog što će ti konji više kad je kupio traktor odavno, i niko ne zove na oranje s konjima više nego da dođe traktorom, odgovori mi da ne zna ni on. Veli, tu i tamo ga neko zovne gdje traktor ne može, jest da i se ne isplati držat zbog tog ali eto.

Pitam prvog što će mu ograda, kaže mi kako prelijepo izgledaju ograde od borova. Pitam ga zašto je onda posadio obične boriće koji ne mogu u gusto rasti nego će jedan drugog osušit, a on mi odgovori kako ih je, eto, bilo u šumi.

Poanta, napokon, i borići i konji služe samo za to da bi imali što radit, navikli su se da konji gaze boriće, navikli su da pričaju o tome, navikli su da se svađaju oko njih, a nit konji trebaju drugom, nit borići prvom. Pametnijeg posla očito nemaju. Desetljećima je tako, rutina postala, kada bi im oduzeo to izgubili bi dio sebe, a možda im i život ne bi imao smisla.

Da su obojica vrijedni, i da imaju obitelji sumnjam da bi ikome bilo stalo do konja i borića. Prvi bi brzo postavio drvenu ogradu a drugi bi konje prodao i orao negdje umjesto da laprda.

Dok sam bio manji vikendom bih dolazio i gledao i slušao njihove "borbe" oko konja i borića i ništa nisam kužio, a sad vidim konja i borića na sve strane. Kad malo razmislim, imam i ja svoje konje, a i boriće...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 19:44 

Da su obojica vrijedni, i da imaju obitelji sumnjam da bi ikome bilo stalo do konja i borića. Prvi bi brzo postavio drvenu ogradu a drugi bi konje prodao i orao negdje umjesto da laprda.

Ali nisu...Da nije palo krvi,sve bi i ovdje drugačije bilo...

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 19:57 

U selu iz kojeg mi je ćaća žive dva buraza, naslijedili od ćaće zemlju, jedan se oženio i stvorio i kuću obitelj, a drugi vazda bio vrijedan ali danas ni kučeta ni mačeta, što zaradi profućka i vazda ga neki jarani se dohvate, kad ima love.

Elem, svaki dan konji od ovog drugog, prošetaju po putu, usput malo zgaze boriće koje je prvi posadio kao ogradu. I svaki dan hoda okolo i objašnjava svima redom kako će sljedeći put otrat konje u klaonicu ako mu se dofate njegovih borića. Dok ovaj drugi priprijeti da će i on za njima. Sutradan se priča ponovi.

Pitam ovog drugog što će ti konji više kad je kupio traktor odavno, i niko ne zove na oranje s konjima više nego da dođe traktorom, odgovori mi da ne zna ni on. Veli, tu i tamo ga neko zovne gdje traktor ne može, jest da i se ne isplati držat zbog tog ali eto.

Pitam prvog što će mu ograda, kaže mi kako prelijepo izgledaju ograde od borova. Pitam ga zašto je onda posadio obične boriće koji ne mogu u gusto rasti nego će jedan drugog osušit, a on mi odgovori kako ih je, eto, bilo u šumi.

Poanta, napokon, i borići i konji služe samo za to da bi imali što radit, navikli su se da konji gaze boriće, navikli su da pričaju o tome, navikli su da se svađaju oko njih, a nit konji trebaju drugom, nit borići prvom. Pametnijeg posla očito nemaju. Desetljećima je tako, rutina postala, kada bi im oduzeo to izgubili bi dio sebe, a možda im i život ne bi imao smisla.

Dok sam bio manji vikendom bih dolazio i gledao i slušao njihove "borbe" oko konja i borića i ništa nisam kužio, a sad vidim konja i borića na sve strane. Kad malo razmislim, imam i ja svoje konje, a i boriće...

Imenjače,ruglo i baleče :zivili

Izasra se ti pravo :asshole :shit

Pričajući ovakve priče na ovakvu temu praviš nas ostale konjima :smajl031

Što bolan,znaš da si nam drag :smajl016

Kakav je ovo šupljak sa dobrim Bošnjom načelnikom Busovače,sa ekonomijom,konjima i borovima,oženjenim i neoženjenim :shifty

Aj priznaj,ako nekad ,,nakitiš"jednu od ovih Lijanovih štraca reci nam,mi ćemo ih pohvalit da ti možeš opet povalit :winkiss

Isto vrijedi i ako je Lozančić u pitanju :001_icon16

Ako nije ništa od ovog,živ ti meni bio prestani :001_9898

Vrh

PostPostano: 18 sij 2011, 22:03 

Čovječe ti si genije dođi u Busovaču i izvedi onaj napačeni narod na pravi put... ti si mesija...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 268 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Patriota i 38 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: