HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 lis 2025, 09:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 103  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 27 stu 2012, 19:31 

Aztec je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Središte srednjovjekovne župe Uskoplje. Crkva sv. Ante Padovanskog.
Ti nisi normalan. Novi DSBŽ bi bio zarište novih problema kao i DB. Dakle nikakvih.
Objasni mi na koji način bi ih privolio da puste Uskoplje, Jablanicu i Fojnicu u kojima su većina, a da ne pričam o Jajcu, Busovači i Novom Travniku gdje smo podjednaki.
A likovi ne žele djeliti općine.
Ajde molim te.
Kako bi ih uvjerio u to?

Jajce je bitno kao Hrvojev grad. Pa vidi, ja sam se samo nadovezao na onu kartu. Neka uzmu i Jablanicu i Fojnicu. Sve gdje su cista vecina nek ide njima. Nek im ide i pola Mostara (kao recimo naknada za Jajce itd...)... Ne treba nam ni jedan teritorij di su Muslimani u vecini.
Ja se slazem s tobom da bi idealno bilo djeliti opcine. Ali nista "mjesano". To se pokazalo promasajem u Federaciji, pa bi stvarno glupo bilo opet raditi istu stvar.

Fojnica je bitna radi samostana i tamo je odnos 2:1.
Jablanica je kasaba. Međutim na zapadu Jablanice su Doljani, koji su hrvatski, prije su bili dio ramske općine i potrebni su nam radi komunikacija.
Ako ćeš maknuti bilo koji dio gdje ima previše muslimana, riskiraš previše. I Jajce i NTravnik i Busovaču.
Ako bi im dali istočni mostar, onda mijenjaš granice općina. Jbg. pola 4og grada u zemlji (iako je ta polovica bezvrijedna ruševina) vrijedi više od par muslimana koji će ostati u Jajcu.
A onda bi opet zahvatio previše muslimana.
Ne možeš biti toliko isključiv;
a) dobit ćeš etnička geta, oni će tražit svako svoje selo u hrvatskim općinama
b) neće dati djeliti općine gdje ih je malo više nego nas.

Vrh

Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 27 stu 2012, 19:31 

Nebula je napisao/la:
Jopa je napisao/la:
Mi u BiH nismo izgubili, vidiš da smo još u igri...

Iskreno ne vidim. Druga je stvar što ja ovdje sa vama crtam neke mape. To je samo zato što vas volim više nego ove "moje" pa bih da nekako skrenem voz za ovog kolosjeka u kojem je sad.

Ne brini vidjet ćeš :D

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:32 

˝Aztecov˝ prijedlog:

Bistar ko izvorska voda nema cile mile :D

slika

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:32 

Nebula je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Što fali ovoj karti?
slika
Sporan teritorij je distrikt.

I distrikt u diskontinuitetu? Tobe jarabi :D
Ako budete insistirali na distriktu u SB onda će i bošnjaci sigurno insistirati na distriktu Mostar. Ovako nekako:
slika

Misliš spojiti Jajce-Lašvu-Lepenicu (s Žepčem i Usorom) s Mostarom?
Može.
Ali onda smo tu odmah većina to niti ne mora biti mješano.
Po čemu si zazelenio područja oko Vrbasa i gornje Neretve?
Zaboravio na zemljopisni princip ? :D

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:33 

Nebula je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Onda su i jedna Austrija i Mađarska produkt XX stoljeća. Jer nisu bile samostalne već u uniji država. Onda povijesni kontinuitet nema nijedna europska država jer su sve u zadnjih nekoliko stotina godina bile ili pod vlašću drugih ili u savezu sa drugima. Možda bi u cijeloj Europi jedino Portugal bio iznimka, i dijelom Švicarska, i možda Danska...
Ipak znamo da je kod nekih država kontinuitet formalno ili stvarno postojao kraće, a nekima puno dulje. Bosna i Hercegovina je bila država od 1377 do 1463 godine i onda nastupa mrak da bi 1910 dobila neke elemente državnosti što je trajalo do 1915, pa je onda od 1945 opet de facto i de iure država u uniji sa drugih 6 država u SFRJ, te je od 1992 i neovisna i samostalna država, unija dvije države, dva entiteta.

Ali onda je i sa Hrvatskom slična situacija. That's my point.

Hrvatska nikad nije ostala bez državnosti, uvjek je imala neka svoja obilježja...

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:34 

Nebula je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Nebula, ne zajbavaj.

A čuj, demokratija je evropska tekovina. Moderna civilizacija se zasniva na njoj. Pustimo narodu da odluči svoju sudbinu. Sam si rekao da bi sve drugo bilo fašizam :bih

U tom slučaju, ne trolaj :evotigana

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:35 

Ibar je napisao/la:
Vidiš kako @Nebula odma odgovori što bi i kako u slučaju ovog onog.. Nebula Muslimani=Bosanci tak da nemaš beda :D

Ih da je bogdom tako. Otiđi malo na klix pa ćeš vidjeti stavove pravih bošnjaka. Oni neće da diraju APSOLUTNO ništa jer su ubijeđeni u demografsku dominaciju. Kažu "zašto išta dirati kad ćemo ovim tempom za 10 godina biti većina i u HNK".

S obzirom na to da se karte pojavljuju uglavnom u hrvatskim medijima mislim da je jasno kome je do promjena. Bošnje ne bi ništa mijenjale u to budi 100% siguran.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:38 

Nebula je napisao/la:
Otiđi malo na klix pa ćeš vidjeti stavove pravih bošnjaka. Oni neće da diraju APSOLUTNO ništa jer su ubijeđeni u demografsku dominaciju. Kažu "zašto išta dirati kad ćemo ovim tempom za 10 godina biti većina i u ZHK".

Misliš li da je to ispravno rezoniranje ili imaš neki svoj posebni stav po tom pitanju?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:39 

Pa dobro ovlastit ću se trenutno da imam punomoć govoriti u BBC-evo ime :zubati

Samo se rahat patite onda Muslimani i Bosanci. Nema diranja granice, nema promjena, nema ničega.. Eto samo saburajmo i pričekajmo Muslimansko/bosansku većinu u Širokom za 10 godina. :zubati ja sam za :palacgore2

Braćo Herceg-Bosanci nesrljajte kao guske u maglu. Hoće vas se navući na tanak led. Bolje nikakve promjene nego mačak u vreći. Neka ostane ovako ako treba. Oni će prvi pasti jer su u komi u odnosu na vas(nas). RH ide u EU, ekonomski bolje stojite od Muslimana, zajedno s Dodom blokirate neke njihove pokušaje da vas slome a i demografski, kulturno i u svakom drugom smislu jačate u odnosu na njih. Samo sabura i sve će bit dobro :D

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:40 

Jopa je napisao/la:
Pola Mostara i Mostarske općine, Pola Jablanice nama pola njima. Oni nama Uskoplje da možemo proći u Srednju Bosnu i tu uzimamo gdje je naše a oni neka uzmu što je njihovo. Žepče i Posavina kao ne teritorijalna cjelovitost. Oni će imati od Brčkog do Mostara svoje i do Bugojna a mi od Neuma do Viteza.

I opet dobivaš sličan problem kao u početku:
slika
Daješ pola Mostara za Uskoplje, Fojnicu, pola Jablanice te poneko travničko i konjičko selo (vareško možda također).
Izbacuju se muslimani iz Jajca (manje-više), Žepča, NTravnika, Busovače i Kiseljaka.
Likovi na to neće pristat.
Samo to.
Previše teritorija :D

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:41 

Ceha je napisao/la:
Aztec je napisao/la:
Jajce je bitno kao Hrvojev grad. Pa vidi, ja sam se samo nadovezao na onu kartu. Neka uzmu i Jablanicu i Fojnicu. Sve gdje su cista vecina nek ide njima. Nek im ide i pola Mostara (kao recimo naknada za Jajce itd...)... Ne treba nam ni jedan teritorij di su Muslimani u vecini.
Ja se slazem s tobom da bi idealno bilo djeliti opcine. Ali nista "mjesano". To se pokazalo promasajem u Federaciji, pa bi stvarno glupo bilo opet raditi istu stvar.

Fojnica je bitna radi samostana i tamo je odnos 2:1.
Jablanica je kasaba. Međutim na zapadu Jablanice su Doljani, koji su hrvatski, prije su bili dio ramske općine i potrebni su nam radi komunikacija.
Ako ćeš maknuti bilo koji dio gdje ima previše muslimana, riskiraš previše. I Jajce i NTravnik i Busovaču.
Ako bi im dali istočni mostar, onda mijenjaš granice općina. Jbg. pola 4og grada u zemlji (iako je ta polovica bezvrijedna ruševina) vrijedi više od par muslimana koji će ostati u Jajcu.
A onda bi opet zahvatio previše muslimana.
Ne možeš biti toliko isključiv;
a) dobit ćeš etnička geta, oni će tražit svako svoje selo u hrvatskim općinama
b) neće dati djeliti općine gdje ih je malo više nego nas.

Ma jebote samostan.

Ne mozes ni svako selo gledati. Treba gledati visi interes, a to je interes Hrvata u BiH i njihovog opstanka. Jebes neko tamo selo.

Sto se Jajca i sl. tice jednostavno mislim da ima bolju perspektivu unutar hrv. eniteta da zazivi kako treba, i da ne bude izvor nestabilnosti, u odnosu na Donji Vakuf, Bugojno...

Svi mi prdimo

Vrh

Nebula je napisao/la:

Druga je stvar što ja ovdje sa vama crtam neke mape. To je samo zato što vas volim više nego ove "moje" pa bih da nekako skrenem voz za ovog kolosjeka u kojem je sad.

Nije valjda tako, da više voliš kjafire i dušmane nego mlade muslimane??! Razočarao si me i kao čovjek i kao kumunist!

Vrh

Nebula je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Ova druga karta je moje djelo.

A ova prva karta je moje djelo. Dominiramo svemrežnim kartaškim prostorom :zubati

Ne zajbavaj, još jednom :D

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:42 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Kako bi uzgledalo kada se ne bi dirale opštinske i kantonalne granice, nego samo od ovih deset kantona napraviti dva, pošto mi to izgleda kao jedino rešenje na koje bi ćarśija možda pristala. Koliko bi kantona išlo vama, a koliko njima?

4 nama, 6 njima.
Ali poanta je da mi nedamo SBŽ njima. Iako ih je tu 60%, a nas 37-8. Previše povijesti, previše krvi tu.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:44 

Aztec je napisao/la:
To nisu njihove zelje... To je laz. Njihova zelja je ugrabiti sto vise pod krinkom multietnicnosti. Na moraju oni nista, Ceha, ali ne moramo ni mi. :001_smile Mozemo uvijek ici na dezintegraciju Federacije a na kraju i citave drzave.

Realno, dezintegracija cijele BiH nam baš i nije u interesu, a i mislim da za to još uvijek nije vrijeme.
Dezintegracija federacije, naravno da je.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:45 

Bobovac je napisao/la:
Nebula je napisao/la:
Otiđi malo na klix pa ćeš vidjeti stavove pravih bošnjaka. Oni neće da diraju APSOLUTNO ništa jer su ubijeđeni u demografsku dominaciju. Kažu "zašto išta dirati kad ćemo ovim tempom za 10 godina biti većina i u ZHK".

Misliš li da je to ispravno rezoniranje ili imaš neki svoj posebni stav po tom pitanju?

Lapsus. Htjeo sam napisati HNK.

Ne znam šta da mislim. Čitajući ovaj forum dobija se dojam da hrvati dominiraju demografski u HNK. Te Konjic nacionalni park, te Jablanica kasaba. Ali jedini podatak koji imamo crno na bijelo je omjer stranaka na izborima. A tu je situacija 50-50.

Osim toga, odavno sam već mišljenja da je ova situacija idealna za bošnjačku demografiju. Srbe privlači Srbija a Hrvate Hrvatska pri čemu se gaji mržnja prema BiH. Po svakoj logici to mora voditi do bošnjačke BiH prije ili kasnije.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:46 

Bobovac je napisao/la:
Nebula je napisao/la:

Druga je stvar što ja ovdje sa vama crtam neke mape. To je samo zato što vas volim više nego ove "moje" pa bih da nekako skrenem voz za ovog kolosjeka u kojem je sad.

Nije valjda tako, da više voliš kjafire i dušmane nego mlade muslimane??! Razočarao si me i kao čovjek i kao kumunist!

Šta ću kad mi je križ draži od džamije :D

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:47 

Ceha je napisao/la:
Aztec je napisao/la:
To nisu njihove zelje... To je laz. Njihova zelja je ugrabiti sto vise pod krinkom multietnicnosti. Na moraju oni nista, Ceha, ali ne moramo ni mi. :001_smile Mozemo uvijek ici na dezintegraciju Federacije a na kraju i citave drzave.

Realno, dezintegracija cijele BiH nam baš i nije u interesu, a i mislim da za to još uvijek nije vrijeme.
Dezintegracija federacije, naravno da je.

I je, i nije. Ovisi. Ako se mozemo dogovoriti, i nije, a ako ne mozemo onda je. Dakle, muslimani ne moraju dogovarati s nama nista oko Treceg, ali onda mi trebamo krenuti drugim putem, a zna se onda - razlaz. Zar to nije logicno? :neznam

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:48 

Ceha je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Kako bi uzgledalo kada se ne bi dirale opštinske i kantonalne granice, nego samo od ovih deset kantona napraviti dva, pošto mi to izgleda kao jedino rešenje na koje bi ćarśija možda pristala. Koliko bi kantona išlo vama, a koliko njima?

4 nama, 6 njima.
Ali poanta je da mi nedamo SBŽ njima. Iako ih je tu 60%, a nas 37-8. Previše povijesti, previše krvi tu.

Većina smo u Vitezu, Jajcu, Kiseljaku, Kreševu, NT, Busovači, Dobretićima..

Travnik, Bugojno, DV kasabe.. Uskoplje i Fojnica držimo se..

Ekonomski smo ok daleko jači od njih sa više potencijala i poduzetničkog duha.. Oni usput ne jedu svinju kralja životinja :zubati

Šalu na stranu al SBŽ će za 20 ak godina bit 50:50 pogotovo ako se prije toga presutroj Federacije dogodi u iole pozitivnim uvjetima po nas..

Muslimani će masovno iseljavati iz BiH.. Čim budu mogli.. A Sarajevo, Tuzla i Zenica će usisati u međuvremenu.. Kolko god glupo zvučalo naše Hrvate u Srednjoj Bosni je spasilo to što kao narod nismo imali grad u BiH..

Vrh

Citat:
Daješ pola Mostara za Uskoplje, Fojnicu, pola Jablanice te poneko travničko i konjičko selo (vareško možda također).
Izbacuju se muslimani iz Jajca (manje-više), Žepča, NTravnika, Busovače i Kiseljaka.
Likovi na to neće pristat.
Samo to.
Previše teritorija

Od sudara crvene i zelene na južnim granicama općine Jablanica puvuci prema crvenoj. To zeleno stavi pod crveno.
Ovoliko Uskoplja nisam mislio uzeti nego dijelove da možemo doći teritorijalno do Srednje Bosne.
Od N. Travnika do Dobretića im možemo dati taj koridor za Bugojno. Sada će se dosta toga promjeniti. Pokušaj to.

Vrh

Ceha je napisao/la:
Nebula je napisao/la:
A ova prva karta je moje djelo. Dominiramo svemrežnim kartaškim prostorom :zubati

Ne zajbavaj, još jednom :D

:confused1 Nije valjda da sumnjaš. Klikni na kartu desnim klikom miša i pogledaj URL. Vidjet ćeš da je to moja zbirka slika.

Ovu konkretno sam prvi put objavio na ovom forumu u threadu sa kartama.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:51 

@Nebula, Leb za kakvo se riješenje vi zalažete kad je miješana županija/e u pitanju?

Kako diše ekipa na klixu probaj nam predočit pa da nacrtamo nešto :D

Konkretno kako riješit Srednju Bosnu?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:51 

Ibar je napisao/la:
Čijih je ruku djelo ova karta?
Po meni i nije tako loša. Sumnjam da bi Muslimani na nju uopće pristali. Smatram kao i Ceha da je bolje Bugojno i D.Vakuf utopit u Hrvatski dio.. Što se Srednje Bosne tiče bilo bi bitno pametno uredit taj distrikt to jest nešto tipa Brčko i bolje da ne bude nesporazuma bilo koje vrste..
slika

Moje, zar si sumnjao :zubati
Da, nešto kao Distrikt Brčko. Da se preskoči rasprava o svakom selu.
Ibar je napisao/la:
Nalazim još jednu kartu na poskoku..
slika
@Ceha komentar? :zubati

Teška nula.
Prvo, po čemu je DGG postao srpski?
Drugo, odkud im ideja da bi muslićima dali Posavinu?
Treće, ista stvar za Srbe i Srebrenicu.
Nikako. Granica kod Travnika, ok, sve ostalo, ništa.
Ibar je napisao/la:
S druge strane treba razumjeti ovo što govore Aztec i BBB. Dođu li Bugojno i D.vakuf u našu županiju oni bi se mogli okoristiti time (u ekonomskom smislu) te tako nebismo na ekonomskom planu mogli izvući najbolje..

Gle, okoristit će se kao i Konjic. Bit će razvijeniji nacionalni park od ostalog Bošnjakistana. I to je to. Ništa više.
Ibar je napisao/la:
U geopolitičkom smislu esencijalno je da S.Bosnu (što veće njene dijelove) vežemo uz Mostar i Livno te odmičemo od Sarajeva i Zenice..

Slažem se.
Ibar je napisao/la:
Kako pomiriti ova dva načela i pristupa (Aztecov i Cehin) :neznam
do toga treba doći a tek onda stati pred Muslimane jer moramo znat prvo što mi želimo.. Vidiš kako @Nebula odma odgovori što bi i kako u slučaju ovog onog.. Nebula Muslimani=Bosanci tak da nemaš beda :D

Gledaj, možda je greška što u mom pristupu se nudi neki distrikt za sporna područja.
Dakle, moj način je brz i efikasan. Ali nije konačan.
Aztec je maximist. Njegov način je čistokrvan. On bi se riješio muslimana. Što više i skoro svugdje. Što se može lagano odbiti o glavu.
Kažem ti, pa na mojoj karti, oni bi rađe gurnuli DVakuf nama nego ga uzeli pod sebe.
Treba se biti oprezan. Općine nismo uspjeli podjeliti, pa ne vidim kako ćemo to uspjeti u budućnosti.
Jer muslimani bi djelili, ali samo gdje njima paše (Mostar). Slično u Travniku, ili izdvajanje njihovih/naših sela iz Jajca, Žepča, Fojnice, Busovače, Uskoplja, Jablanice im ne pada na pamet.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:53 

Ibar je napisao/la:
˝Aztecov˝ prijedlog:
Bistar ko izvorska voda nema cile mile :D
slika

Isto moja karta :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 19:53 

Ibar je napisao/la:
@Nebula, Leb za kakvo se riješenje vi zalažete kad je miješana županija/e u pitanju?

Kako diše ekipa na klixu probaj nam predočit pa da nacrtamo nešto :D

Konkretno kako riješit Srednju Bosnu?

Ekipa na klixu je 100% sigurna da je Srednja Bosna već riješena.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 103  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 26 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: