|
|
Stranica: 40/103.
|
[ 2572 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 16:39 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38889 Lokacija: Gl. grad regije
|
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 16:43 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nije baš. Kraljevina SHS je međunarodno priznata. Unutra je bilo dosta nelegalnosti (od ubijanja običnih Hrvata do ubijanja naših političara), ali svejedno je postojala Hrvatska u nekom obliku. Barem kao zbirka raznih banovina koje su se poslije ujedinile. BiH u tom periodu nije bilo. E svašta. Ako je Hrvatska postojala u nekom obliku to jest kao zbirka banovina koje su se poslije ujedinile onda je i BiH postojala u tom istom obliku to jest kao zbirka banovina koje su se poslije ujedinile. Jest da su dijelovi Drinske i Zetske završili van BiH ali je i dio Primorske završio van Hrvatske. Pravno gledano sve je to isto. U jednom periodu nisu postojale ni BiH ni Srbija ni Hrvatska već su na njihovom mjestu bile banovine. Onda dolazi Tito i nova Jugoslavija i ponovo nastaju i BiH i Srbija i Hrvatska. To je tako. Misliš BiH kao sljednih Vrbaške i Drinske banovine ?  Hrvatske banovine su se ujedinile u banovinu Hrvatsku. Ništa slično s BiH banovinama se nije događalo. Bošnjaci/muslimani u tom razdoblju ni kao narod nisu bili priznati.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 16:51 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Nije baš. Odgovorio ti je čovjek. RH je sljednica A-u kraljevina, države SHS i SHS banovina, a čega je sljednica BiH? Srbija je sljednica kraljevine Srbije i SHS banovina. Tom logikom je i BiH sljednica kraljevine Bosne, Bosanskog pašaluka, AU Bosne i SHS banovina. Ceha je napisao/la: Btw: dobio si kartu, kako to da nema reakcije? Ne mogu je otvoriti. Kad dođem kući. Imovinski-pravno nije. Banovina Hrvatska je nasljedila Primorsku i Savsku banovinu, a one su nasljedile Dalmaciju i Hrvatsku-Slavoniju, a ove objekte prije njih. NR H je nasljedila Banovinu. BiH nije to radila, zar ne ?
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 16:52 |
|
|
Nećemo se složiti pa daljnja rasprava nema smisla.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 16:54 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nebula je napisao/la: Nećemo se složiti pa daljnja rasprava nema smisla. Ajde bolan, pusti Cehu, pa sam si rekao da vam je cilj istočna Bosna i Posavina... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 16:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Muški spolni organ ?  Jad i bijeda, granice na kojima je karta napravljena su one velikobošnjačke karte (pogledajte 43% na Mostaru). Iako je ovo i malo dotjerano, nema promjena granica između Srba i muslimana u zapadnoj Bosni, samo su dani hrvatski Drvar, Usora i PŽ da bi muslimani dobili Distrikt? U taj Distrikt je uključeno pola Lašve, a ne Visoko i Vareš koji gravitiraju Sarajevu.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 16:57 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nije loše jer svako ukrupnjavanje mi se sviđa. Ali je totalna glupost. Niti muslimane zanima Sokolac i Pale niti srbe zanima Drvar. Ali naravno u ovoj fazi uvijek nastupaju pogrešne mape. Na kraju će bošnje dobiti vezu sa Bihaćem preko Mrkonjića + istočno Sarajevo (bez Pala i Sokolca naravno) a Srbi Brčko i nezavisnost.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 16:59 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nebula je napisao/la: Nećemo se složiti pa daljnja rasprava nema smisla. Ajde bolan, pusti Cehu, pa sam si rekao da vam je cilj istočna Bosna i Posavina...  Meni su ciljevi potpuno drugačiji. A bošnjama jeste to bilo u interesu ali sad je to gotova priča.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 17:00 |
|
|
Nebula je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Nije loše jer svako ukrupnjavanje mi se sviđa. Ali je totalna glupost. Niti muslimane zanima Sokolac i Pale niti srbe zanima Drvar. Ali naravno u ovoj fazi uvijek nastupaju pogrešne mape. Na kraju će bošnje dobiti vezu sa Bihaćem preko Mrkonjića + istočno Sarajevo (bez Pala i Sokolca naravno) a Srbi Brčko i nezavisnost. Istočno Sarajevo je postalo grad koji vam Srbi neće dat. A Brčko nije samo vaše da ga nekom dajete. A i koridor vam je malo presječen u Lašvi 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 17:03 |
|
|
Ceha je napisao/la: Nebula je napisao/la: Nije loše jer svako ukrupnjavanje mi se sviđa. Ali je totalna glupost. Niti muslimane zanima Sokolac i Pale niti srbe zanima Drvar. Ali naravno u ovoj fazi uvijek nastupaju pogrešne mape. Na kraju će bošnje dobiti vezu sa Bihaćem preko Mrkonjića + istočno Sarajevo (bez Pala i Sokolca naravno) a Srbi Brčko i nezavisnost. Istočno Sarajevo je postalo grad koji vam Srbi neće dat. A Brčko nije samo vaše da ga nekom dajete. A i koridor vam je malo presječen u Lašvi  Idi malo na srpske forume pa da vidiš šta bi sve dali. A dali bi i vi. Što bi se reklo, mala dala al nije priznala 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 17:09 |
|
|
 Da li smo mi tu blizu sporazuma? 4 hrvatske županije objedinjene, dodana vrbaška dolina (s DVakufom), a ostatak SBŽa (Jajce, Dobretići, Travnik, NTravnik, Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo, Fojnica) s Žepčem i Usorom poseban distrikt? Sarajevu pripojen BPK, Vareš, Olovo, Visoko i Breza, a ostala 3 bošnjačka kantona osnovali entitet Bosnu? Svi sretni i zadovoljni ? 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 17:11 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Istočno Sarajevo je postalo grad koji vam Srbi neće dat. A Brčko nije samo vaše da ga nekom dajete. A i koridor vam je malo presječen u Lašvi  Idi malo na srpske forume pa da vidiš šta bi sve dali. A dali bi i vi. Što bi se reklo, mala dala al nije priznala  Mi nastojimo paziti na svoje dupe, pa  Za Srbe sumnjam, al ak vam daju, njihov problem.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 17:13 |
|
|
@Nebula, DSHS Strašno. Jesi ti išao u posetu piramidama pa te ozračila radijacija ili? @Distrikt Sarajevo Opet strašno. Što bi neko ulazio u takvu tvorevinu? @Ceha  Sad je bolje. 
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 17:24 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
Nebula je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Duhovito. Etnička podela pa možda i opstane zemlja. A i ako dođe do raspada neće biti (toliko) krvi. U čemu je stvar pa vole ljudi da žive sa genocidašima i fašistima? Ne vidim u čemu je smisao rekonstrukcije koja neće rešiti problem zbog kojeg je država u blokadi. Uzaludan posao i trošenje političke volje i novca. Znači etničke podjelu su rješenje? Ok onda prvo Vojvodinu da pustite a onda i Sandžak. Jel Ok? Prvo vi brate. Veći ste. Dajte primjer koji ćemo mi onda sljediti. Ha ja. koje je "mi"?? ti si sandzaklija. nemjesaj se u BiH pitanja. trazi "entitet sandzak" u srbiji. pusti nas na miru
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 17:31 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 17:34 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: @Nebula, DSHS Strašno. Jesi ti išao u posetu piramidama pa te ozračila radijacija ili? @Distrikt Sarajevo Opet strašno. Što bi neko ulazio u takvu tvorevinu? @Ceha  Sad je bolje.  Sumnjam da će se Brčko tako jednostavno riješiti, no 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 17:41 |
|
|
Ali da pogledamo malo bolje muslimansku bosnu:  i  22%, kao što i rekoh. 2 amebe. Oko 4% obuhvaća još mješani distrikt Srednja Bosna i 1 % distrikt Brčko. 25% je HB (HBŽ+HNŽ+ZHŽ+PŽ+Vrbaški dio). Srednja Bosna je negdje 50:50. Muslimani dobili najvredniji dio BiH. A sad, na sitna slova ? 
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 17:47 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
Ceha je napisao/la: nije lose. al vise nedamo Muslimanima. ovo im je maksimum 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 18:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Ne valja ta karta nista. Jedino sto izgleda oku tako fino cjelovita...
Sta ce nam one kasabe kao Donji Vakuf itd... To nam moze predstavljati samo problem. Jebes teritorij sam po sebi, ako tu zive vehabije, sta ce ti to.
Jajce, Vitez i ostalo izvana ostalo, a Vakuf unutra... ne ne i ne...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 18:06 |
|
|
licanhh je napisao/la: Ceha je napisao/la: nije lose. al vise nedamo Muslimanima. ovo im je maksimum  22% Ali zanimljivi su. Idu na spajanje Zenice s Bihaćem, jer se zapravo boje da im on ne zbriše. Iako će Zenica najvjerojatnije biti uskoro spojena s AC sa Sarajevom i prema njoj očito gravitira. U principu, to im je jedini razlog zašto žele SBŽ. Link. Jer dolazi popis, a tko zna kakav će biti USk. Čovječe, rasuli se totalno. Bilo bi ljepo i izvući Vareš (sa Sutjeskom) iz stiska Sarajeva, al jbg. Ovo je čini mi se ok. Muslimanska Bosna na 16% BiH, sa svih strana okružena distriktima i od 2 djela. Sarajevo ima 6% BiH i samo je u imenu distrikt, al jbg. U principu, jedini koji bi izravno s njima graničili (bez distrikta između, i pustara tipa Petrovac, Grahovo i Drvar) su Srbi. Još ako uspijemo napraviti trampu Drvar i sj.Glamoča za posavinu i granična sela (Komušina, Liskovica, Sv.Stjepan Krst i Mišljen) ne bi čak ni tu imali doticaja s njima. E 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 18:12 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ne valja ta karta nista. Jedino sto izgleda oku tako fino cjelovita... Sta ce nam one kasabe kao Donji Vakuf itd... To nam moze predstavljati samo problem. Jebes teritorij sam po sebi, ako tu zive vehabije, sta ce ti to. Jajce, Vitez i ostalo izvana ostalo, a Vakuf unutra... ne ne i ne... Daj Aztec, ne cimaj. DVakuf ne može u srednjobosanski distrikt jer ruši prosjek. Ja bi ga drage volje šusnuo njima, čak bi se time povećali za 0.6%, ali vjerojatno ga ni oni ne bi htjeli. Predaleko i premalo. Ekonomski neodrživo. A što se tiče ostalog, HNŽ je manje više gotova priča, a bilo bi lijepo kad bi se nešto naših moglo vratiti u Bugojno i spriječiti degeneraciju grada u kasabu. Jajce(s Dobretićima), Lašva; Travnik, NTravnik, Vitez i Busovača Lepenica: Kiseljak, Kreševo i Fojnica te Usora i Žepče su neki pola-pola prostor. U kojem je ekonomija naša :) SBŽ kakav je trebao biti. A ne, oni na 60%, a mi na 37. S time da bi se naravno to trebalo jaaaaako dobro osigurati.... P.S. Inače hoće li se DVakuf i u budućnosti zvati DVakuf? DZAP pod Duduovim predsjedanjem je predložio hrvatsko ime Praljkovo, a lokalni Turci nekako preferiraju Ašadži Vakuf http://en.wikipedia.org/wiki/Donji_Vakuf 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 18:13 |
|
|
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 18:16 |
|
|
Aztec je napisao/la: Žepče je u mješovitom distriktu. Čemu zamjena Drvara za Šipovo? To ide za nešto drugo. U Konjicu ima dosta hrvatskog grunta (pola), u Travniku je Nova Bila, Paklarevo i 1/3 ljudi su naši tamo, a u Bugojnu je 1/5 Hrvata. Što ti je ?
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 18:17 |
|
|
D.Vakuf nema veza sa Hrvatima, Distrikt Sarajevo je nešto što je nepoželjno i nikako to ne smijemo prihvatiti, kome to zapravo treba? Razvodnjavamo naše stavove.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 27 stu 2012, 18:20 |
|
|
Ceha je napisao/la: Aztec je napisao/la: Žepče je u mješovitom distriktu. Čemu zamjena Drvara za Šipovo? To ide za nešto drugo. U Konjicu ima dosta hrvatskog grunta (pola), u Travniku je Nova Bila, Paklarevo i 1/3 ljudi su naši tamo, a u Bugojnu je 1/5 Hrvata. Što ti je ? Ma dobro... nisam bas strucnjak u tom di gdje koliko koga ima, ali nacelno ja bih ovako nesto. U Bugojnu je 1/5 Hrvata, i to je nista. Ne mogu svi uci u Treci. Ima isto tako muslica u Mostaru, Livni, Fojnici itd... treba biti objektivan. Drvar kao grad nam ne treba, uzeo sam pola zbog sume  a pola sam dao za dio tamo oko Sipova da se spojimo s Jajcem. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Patriota i 30 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|