HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 lis 2025, 09:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 103  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 27 stu 2012, 20:42 

Koja koncentracija neradnika na jednom mjestu a toliko ljudi bi stvarno radili svoj posao a ne visili po forumu. :D

Kakve veze ime grunt sa entitetima, podjelom ili vlašću?

Vrh

Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 27 stu 2012, 20:43 

PCM je napisao/la:
Ja sam već i jednom prije dao jedan kompromisni prijedlog :

Ostaviti SBŽ kao miješanu županiju. Od HNŽ izdvojiti Konjic i Jablanicu u Bošnjački kanton. Ostatak HNŽ+ZHŽ+HBŽ+PŽ - hrvatska županija.
Znači FBIH bi sveo na 3 fed.jedinice od koje je jedna miješana i dvije većinski etničke.

Da, nije ni to loša ideja. Mada bih ja svakako Jablanicu nama ostavio, radi kompaktnijeg teritorija ako bi se išlo na tu varijantu, i kao protuteža Žepčeu i Usori kao većinski hrvatskim općinama u njihovoj jedinici.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 20:43 

Navratih na klitić da vidim šta misle vaši uvaženi federalni partneri...

Citat:
amo bi budala pristala na ovu kartu..
Nakon posljednjih lokalnih izbora očito je da je trend odlaska Hrvata iz BiH inteziviran. Srednja Bosna je u potpunosti poklopljena. U HNK-u stanje je 50%-50% i to nakon priliva velikog broja Hrvata iz srednje Bosne. Sada se došlo do kraja puta. Nema više priliva stanovništva a trend odlaska "domaćih" Hrvata iz HNK-a je pojačan. A tek kad se uvede čvrsta granica sa Hrvatskom i Hrvatska postane ćlanica EU-a...ovi današnji odlasci će izgledati ko dječje ekskurzije.
Dakle za nekih 10-tak godina, realan omjer stanovništva u HNK-u će biti oko 60% Bošnjaci i 40 % Hrvati i ostali.
Zašto bi onda Bošnjaci pristali na bilo kakve promjene?

Njima su i one facetv karte neodgovarajuće.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 20:46 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
Navratih na klitić da vidim šta misle vaši uvaženi federalni partneri...

Citat:
amo bi budala pristala na ovu kartu..
Nakon posljednjih lokalnih izbora očito je da je trend odlaska Hrvata iz BiH inteziviran. Srednja Bosna je u potpunosti poklopljena. U HNK-u stanje je 50%-50% i to nakon priliva velikog broja Hrvata iz srednje Bosne. Sada se došlo do kraja puta. Nema više priliva stanovništva a trend odlaska "domaćih" Hrvata iz HNK-a je pojačan. A tek kad se uvede čvrsta granica sa Hrvatskom i Hrvatska postane ćlanica EU-a...ovi današnji odlasci će izgledati ko dječje ekskurzije.
Dakle za nekih 10-tak godina, realan omjer stanovništva u HNK-u će biti oko 60% Bošnjaci i 40 % Hrvati i ostali.
Zašto bi onda Bošnjaci pristali na bilo kakve promjene?

Njima su i one facetv karte neodgovarajuće.

Upravo to. Iako treba biti i realan. Zato je možda najbolje pričekari do popisa kada će sve bit crno na bijelo. Da ne govorim o tome kako njima gori pod petama jer im prijeti opasnost od Bosanaca i Hercegovaca.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 20:49 

Bas me zanima hoce do pedesete strane biti postavljena jedna realna karta... zasad nijedna. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 20:52 

Herc_ je napisao/la:
Bas me zanima hoce do pedesete strane biti postavljena jedna realna karta... zasad nijedna. :zubati

Pa hajde ti postavi jednu za koju smatraš da je.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 20:52 

Herc_ je napisao/la:

Ti si cijenjeni kartograf, postavi ti jednu svoju, realnu :001_smile

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 20:54 

Evo jedne realne.. Ako nema dogovora nama paše ova do daljnjega.. :kava

slika

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 20:58 

PCM je napisao/la:
Jasno najadekvatnija karta je karta HR Samouprave ...

jesu hrvati većina danas u svim prostorima di je proglašena samouprava 2001.?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 21:01 

Ibar je napisao/la:
Evo jedne realne.. Ako nema dogovora nama paše ova do daljnjega.. :kava

slika

Ako vama ta paše onda se nema šta dalje pričati. Trenutno stanje dakle paše i jednim i drugim pa ne treba ništa mijenjati.

Molio bih da se zaključa ova besmislena tema. Čuj mijenjati nešto što odgovora i jednim i drugim. Tc tc tc :nono

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 21:03 

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 21:06 

Icebreaker je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Ja sam već i jednom prije dao jedan kompromisni prijedlog :

Ostaviti SBŽ kao miješanu županiju. Od HNŽ izdvojiti Konjic i Jablanicu u Bošnjački kanton. Ostatak HNŽ+ZHŽ+HBŽ+PŽ - hrvatska županija.
Znači FBIH bi sveo na 3 fed.jedinice od koje je jedna miješana i dvije većinski etničke.

Da, nije ni to loša ideja. Mada bih ja svakako Jablanicu nama ostavio, radi kompaktnijeg teritorija ako bi se išlo na tu varijantu, i kao protuteža Žepčeu i Usori kao većinski hrvatskim općinama u njihovoj jedinici.

ajd dubrovnika za kompenzaciju republici srpskoj a nama zato kotor varos, knezevo i teslic pa onda moze i zepce i usora ostati u herceg-bosni.
jel valja to??...nevalja?
pa zasto nevalja brate? kao sta tebe boli ona stvar za usoru i zepce (kako bi jeftino prodavo hrvatske teritorije. nevjerovatno), tako i mene boli ona stvar za tvoj dubrovnik.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 21:08 

s@lko dinamita$ je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Jasno najadekvatnija karta je karta HR Samouprave ...

jesu hrvati većina danas u svim prostorima di je proglašena samouprava 2001.?

Naravno

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 21:18 

Nismo većina u Drvaru, Grahovu i Glamoču.

Nebula to znači 4 županije većinski hrvatske a peta na putu dugom ali na putu :D

USŽ odsječena od Matice i u komi.. Žepče i Usora se drže i nedaju :D

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 21:29 

Čitajući sve navedeno smatram da je najpoštenije rješenje ove situacije u federaciji spajanje HBŽ+ZHŽ+HNŽ(minus konjic, jablanica te osigurat neku garanciju bošnjacima u mostaru da i oni s tim budu zadovoljni, to bi bio naš ustupak), s druge strane PŽ ostaje kakva je danas te SBŽ ostaje ovakva kakva je + Žepče i Usora sa uvjetom da je za vlast potrebna kao i dosad 2/3 večina. Također spajaju se SK, ZD-K, TK, te BPK. a USK ostaje ovakva kakav je..E sad bi li ovo prihvatili naši federalni partneri to je drugo pitanje. Nebula šta ti misliš koliko je ovo realno?

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 21:48 

Bagulin je napisao/la:
Nebula je napisao/la:

Jedna od najfašističkijih sigurno.

bogtedragi ..... :smijeh

Potvrđuje ono moje da je danas fora bit fašist. :001_cool

Dole antifašisti dole!

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 22:09 

Gledam ova brda karata koja su lipljena 40-etak i nešto stranica i ne mogu se načuditi :no

Forumaši "Hrvati" lipe karte di je Posavina pripojena Tuzli i Tamnom Vilajetu, crtaju neke distrikte, pa bi jamili ovo, pa bi dali ono...

Nešto su svi zaboravili prigodom slkanja i bojanja a to je tzv diskontinuitet teritorija :yes

Kako smo mi HercegBosanci dobar i širokogrudan narod dobrim Bošnjama isti taj diskontinuitet ne sporimo a sebe zaboravili :ucelo

I kako se nismo igrali klikera nego nečega drugog četiri godine treba krenuti sa onim što je koja vojna komponenta današnjih OS BiH kontrolirala na kraju rata a to je ova karta

slika

Ona će u svim pregovorima biti osnova, sviđalo se to nekomu ili ne a ako je tada postojao diskontinuitet, ako postoji i danas u recimo Posavskoj Županiji postojaće i dalje u jedinoj nam i nedjeljivoj BiH.

Ajmo slikari, bojice u ruke i na posao :smajl035

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 22:12 

licanhh je napisao/la:

ajd dubrovnika za kompenzaciju republici srpskoj a nama zato kotor varos, knezevo i teslic pa onda moze i zepce i usora ostati u herceg-bosni.
pa zasto nevalja brate? kao sta tebe boli ona stvar za usoru i zepce (kako bi jeftino prodavo hrvatske teritorije. nevjerovatno), tako i mene boli ona stvar za tvoj dubrovnik.

Nisam ja spominjao nikakvu kompenzaciju. Nego protutežu, kao svojevrsno osiguranje da se Hrvatima u muslimanskoj jedinici ne krše prava. I ako pročitaš stranicu prije rekao sam da je daleko najbolje rješenje diskontinuitet u općinama gdje smo mi većina, ukoliko se ide na tu varijantu.

Zatim sam se nadovezao na ovo ako se bude išlo na samo uvezivanje županija, jer mislim da je to maximum što možemo izvući u ovom trenutku. Nemoj se odmah ložit nego sagledaj cijeli kontekst.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 22:15 

Nebula je napisao/la:
Objektivne razlike među ljudima? To što im se religije razlikuju?

Da, između ostalog razlike u religiji dovode do razlika u kulturi i mentalitetu.

Međutim, ovdje se ne radi samo o razlikama u religiji, već i o nacionalnim razlikama, odnosno razlikama u kulturama pamćenja triju naroda. :wink
Nebula je napisao/la:
Teško ste ograisali. Teško.

Ne razumijem ovu riječ, čini mi se da ću morati potražiti usluge prevoditelja s bošnjačkog na hrvatski jezik. :osama

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 22:16 

Đipalo Junuz je napisao/la:
Gledam ova brda karata koja su lipljena 40-etak i nešto stranica i ne mogu se načuditi :no

Forumaši "Hrvati" lipe karte di je Posavina pripojena Tuzli i Tamnom Vilajetu, crtaju neke distrikte, pa bi jamili ovo, pa bi dali ono...

Nešto su svi zaboravili prigodom slkanja i bojanja a to je tzv diskontinuitet teritorija :yes

Kako smo mi HercegBosanci dobar i širokogrudan narod dobrim Bošnjama isti taj diskontinuitet ne sporimo a sebe zaboravili :ucelo

I kako se nismo igrali klikera nego nečega drugog četiri godine treba krenuti sa onim što je koja vojna komponenta današnjih OS BiH kontrolirala na kraju rata a to je ova karta

slika

Ona će u svim pregovorima biti osnova, sviđalo se to nekomu ili ne a ako je tada postojao diskontinuitet, ako postoji i danas u recimo Posavskoj Županiji postojaće i dalje u jedinoj nam i nedjeljivoj BiH.

Ajmo slikari, bojice u ruke i na posao :smajl035

Mislim da se svi slažemo načelno oko karte ako bude dozvoljen diskontinuitet. Hrvatske općine u naš entitet i adio. Pitanje je međutim kakvu ideju američki posrednici imaju, jer ekonomski gledano racionalnije je samo uvezati županije. Zato i toliko karata.

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 22:16 

licanhh je napisao/la:

:kava

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 22:20 

Nebula je napisao/la:
I Hrvatska je bila višenacionalna

Nije.

http://blog.vecernji.hr/zvonimir-despot ... hrvatskoj/

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 22:22 

Nego jesu li ponajprije Hrvati, a i Srbi svjesni da će bosanske muslimane prije ili kasnije trebati gazirati?

Na to nas upućuje njihova ludost i povijest i iskustvo s tom religijom. Nema tu suživota. Samo islam.

Prema tome treba se pripremat i na tu mogućnost da pri slijedećem preslagivanju karata i dizanju ruke MZ od BiH tu izbije nekakva tuča.

Ako se mi mobiliziramo nema zime. A u tom slučaju uzmemo kaj god hoćemo. As usual. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 22:23 

Mislim da se svi slažemo načelno oko karte ako bude dozvoljen diskontinuitet. Hrvatske općine u naš entitet i adio. Pitanje je međutim kakvu ideju američki posrednici imaju, jer ekonomski gledano racionalnije je samo uvezati županije. Zato i toliko karata.

Prava se ne mole, prava se uzimaju a diskontinuitet je ovjeren u Kreševskoj deklaraciji :kava

Osim toga kakva je razlika u diskontinuitetu između Bihaća i Olova i Žepča i Tomislavgrada :confused1

Vrh

PostPostano: 27 stu 2012, 22:29 

doc je napisao/la:
Nego jesu li ponajprije Hrvati, a i Srbi svjesni da će bosanske muslimane prije ili kasnije trebati gazirati?

Na to nas upućuje njihova ludost i povijest i iskustvo s tom religijom. Nema tu suživota. Samo islam.

Prema tome treba se pripremat i na tu mogućnost da pri slijedećem preslagivanju karata i dizanju ruke MZ od BiH tu izbije nekakva tuča.

Ako se mi mobiliziramo nema zime. A u tom slučaju uzmemo kaj god hoćemo. As usual. :zubati

:palacgore2

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 103  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: burpee, potocnj, Robbie MO, Zmaj_od_patrijote i 29 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: