HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 tra 2026, 16:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 447 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom
PostPostano: 03 sij 2011, 23:23 

MRSHO je napisao/la:
vipera ammodytes je napisao/la:

Mile nije glup.

Priznanje Kosova od strane UN-a mu daje pravnu osnovu a jalijaška preokupiranost pretvaranje Federacije u džamahiriju mu daje i praktičku osnovu za nezavisnost.
Tako da u biti nisam baš 100% siguran da Mile neće potegnuti referendum!

Naravno da nije glup. Zna on šta ima! U ovom trenutku je RS najnormalniji dio BiH, i ako se ovako nastavi postat će čak i temeljni dio :zubati

Ok, UN priznanje Kosova, pa referendum, 90% za samostalnost. I šta onda? Kako izaći iz BiH? Ne mislim na nikakve vojne prepreke nego na političke, vanjskopolitičke. Pa Baskija se bori za takvu stvar gooodinama, jača je u svim pogledima od RS pa ništa.

Španjolaca ima 7-8 puta više od baska.
A moraš priznati da Španjolci i Bošnjaci nisu baš jedno te isto.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:23 

Vrata nezavisnosti se ne otvaraju kad Srbija prizna Kosovo nego kad UN prizna Kosovo a neke su najave da bi moglo biti priznato do kraja 2012 godine.

Priznanje KiM od strane Srbije bi značilo da se Srbija odriče KiM, u tom slučaju možda ni Američani ne bi bili protiv nezavisnosti Srpske kao što su to danas pa bi do nje došlo bez insistiranja na žvakama o "pozitivnom presedanu" (ili tako nešto) priznanja KiM, što je drugo ime za američku agresiju na KiM. Oprali bi ruke a Srbija bi bila tragikomično glupa kad bi to naplatila samo ulaskom u EU, demokratizacijom društva i bozama za djecu.

A možda je i to što ste naveli dovoljno za opravdanost u traženju referenduma za Srpsku, mada bi s ovim prvim, daleko lakše išlo. To je taj paradoks sa KiM, imati 2 miliona šiftara i težiti njegovom vraćanju Srbiji a s druge strane imati Srpsku, 2.3 puta veću od KiM, sa 1.3 miliona Srba u njoj i kolebati se, šta je prioritet.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:25 

mateb je napisao/la:

Mile nije glup.

Priznanje Kosova od strane UN-a mu daje pravnu osnovu a jalijaška preokupiranost pretvaranje Federacije u džamahiriju mu daje i praktičku osnovu za nezavisnost.
Tako da u biti nisam baš 100% siguran da Mile neće potegnuti referendum!

Niti UN priznaje države, kao što gore piše, niti primanje Kosova u članstvo UN daje Dodiku pravnu osnovu za bilo što.

Što je dalo Kosovu pravnu osnovu za otcijepljenje?

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:28 

Agathonikos je napisao/la:

Vrata nezavisnosti se ne otvaraju kad Srbija prizna Kosovo nego kad UN prizna Kosovo a neke su najave da bi moglo biti priznato do kraja 2012 godine.

Priznanje KiM od strane Srbije bi značilo da se Srbija odriče KiM, u tom slučaju možda ni Američani ne bi bili protiv nezavisnosti Srpske kao što su to danas pa bi do nje došlo bez insistiranja na žvakama o "pozitivnom presedanu" (ili tako nešto) priznanja KiM, što je drugo ime za američku agresiju na KiM. Oprali bi ruke a Srbija bi bila tragikomično glupa kad bi to naplatila samo ulaskom u EU, demokratizacijom društva i bozama za djecu.

A možda je i to što ste naveli dovoljno za opravdanost u traženju referenduma za Srpsku, mada bi s ovim prvim, daleko lakše išlo. To je taj paradoks sa KiM, imati 2 miliona šiftara i težiti njegovom vraćanju Srbiji a s druge strane imati Srpsku, 2.3 puta veću od KiM, sa 1.3 miliona Srba u njoj i kolebati se, šta je prioritet.

Priznace oni Kosovo bez sjevernog dijela kad tad. Pretpostavljam, uostalom to je vas vozd i sam predlozio.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:30 

MRSHO je napisao/la:

Naravno da nije glup. Zna on šta ima! U ovom trenutku je RS najnormalniji dio BiH, i ako se ovako nastavi postat će čak i temeljni dio :zubati

Ok, UN priznanje Kosova, pa referendum, 90% za samostalnost. I šta onda? Kako izaći iz BiH? Ne mislim na nikakve vojne prepreke nego na političke, vanjskopolitičke. Pa Baskija se bori za takvu stvar gooodinama, jača je u svim pogledima od RS pa ništa.

Španjolaca ima 7-8 puta više od baska.
A moraš priznati da Španjolci i Bošnjaci nisu baš jedno te isto.

Pa ne znam baš da je to neki važan faktor. Koliki je Izrael upoređujući ga sa okolnim arapskim zemljama pa mu ne mogu ništa. Mislio sam na politički uticaj. Možeš bit i tako mali ako si strateški na pravom mjestu za neke jače igrače. A vjerujem da Katalonci ili Baski imaju veći utjecaj u svijetu nego Rs ali i njima je to nesreća da nitko veći od njih odnosno njihove samostalnosti nema nikakve koristi.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:41 

mateb je napisao/la:

Niti UN priznaje države, kao što gore piše, niti primanje Kosova u članstvo UN daje Dodiku pravnu osnovu za bilo što.

Postoje dvije teorije o tome kada je država samostalna. Po deklarativnoj, država je država neovisno o priznanju drugih država, ako ima:

1. teritorij

2. stalno stanovništvo

3. vlast

4. sposobnost da ulazi u odnose s drugim državama

Dakle, radi se o faktičnom stanju na terenu. Badinter je bio na tom tragu. Ne volim wikipediju, ali na njoj se mogu naći drugi, relevantni, izvori.

http://en.wikipedia.org/wiki/Declarativ ... ive_theory

Niti jedna od dvije teorije (deklarativna i konstitutivna) nije općeprihvaćena.

Nadalje, PROGLASITI nezavisnost nije zabranjeno općim međunarodnim pravom, kao što je to ustvrdio i Međunarodni sud pravde.

http://www.webcitation.org/5rRBA3MtY

To je pravo. Političke okolnosti su druga stvar.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:53 

mateb je napisao/la:

Postoje dvije teorije o tome kada je država samostalna. Po deklarativnoj, država je država neovisno o priznanju drugih država, ako ima:

1. teritorij

2. stalno stanovništvo

3. vlast

1.) Sila.

2.) Sila.

3.) Sila.

4.) Sila.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 23:57 

pjosip je napisao/la:
mateb je napisao/la:

1. teritorij

2. stalno stanovništvo

3. vlast

1.) Sila.

2.) Sila.

3.) Sila.

4.) Sila.

Pa to sam i ja napisao. Svrha međunarodnog prava (kojemu mnogi pravnici, uključujući i mene, :zubati negiraju status grane prava, jer na međunarodnoj razini ne postoji monopol fizičke prisile koji vlasti unutar države daje pravni legitimitet) je dati faktičnom stanju na terenu pravni status.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 00:03 

Citat:
Svrha međunarodnog prava je dati faktičnom stanju na terenu pravni status.

I to je to :palacgore1

Zato je važno stvari na terenu odrađivati ostalo se slaže prema tome.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 00:03 

pjosip je napisao/la:

1.) Sila.

2.) Sila.

3.) Sila.

4.) Sila.

Najupečatljiviji post kojeg sam dosad vidio na HB forumu a i šire :palacgore1

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 00:07 

Citat:

1. teritorij

2. stalno stanovništvo

3. vlast

Kad malo bolje pogledamo osim ovog 4. (a i to se popravlja), Republika Srpska bolje stoji od BiH. U osnovi ima unutarnji, faktički legitimitet, kao izvor i osnov za ostalo, prirodno pravo takorekuć.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 00:09 

mateb je napisao/la:
pjosip je napisao/la:
1.) Sila.
2.) Sila.
3.) Sila.
4.) Sila.

Pa to sam i ja napisao. Svrha međunarodnog prava (kojemu mnogi pravnici, uključujući i mene, :zubati negiraju status grane prava, jer na međunarodnoj razini ne postoji monopol fizičke prisile koji vlasti unutar države daje pravni legitimitet) je dati faktičnom stanju na terenu pravni status.

Sa BiH su stvoreni mnogi presedani "međunarodnog prava". Sredstvo prisile su bile (uglavnom) ekonomske sankcije koje očito funkcioniraju dovoljno kao "organ gonjenja" (vjerojatno samo kod slabijih država).

Na Kosovu je to bila NATO vojna sila. Može im se.

Uostalom cijela priča oko legitimnosti proglašenja nezavisnosti sa srpske strane je po meni promašena. Srbi su dobili priznanje za zelenim stolom kongresa u Berlinu pa misle da tako moraju i svi.

Zamislite kad bi Amerikanci dobili nezavisnost da su tražili pravni način odvajanja od engleske krune? Nikad.

I još jedna stvar koja vrijedi kao zabluda u BiH ali i u Srbiji. Samostalnost države ne određuje medjunarodno priznanje nego proizlazi iz njezinih stanovnika ili kako se to zove - suverene volje naroda. Medjunarodno priznanje se tiče medjunarodnih odnosa i ne može UK, recimo za tebe odlučiti jesi li samostalan ili ne.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 00:11 

epikur27 je napisao/la:
Citat:

1. teritorij

2. stalno stanovništvo

3. vlast

Kad malo bolje pogledamo osim ovog 4. (a i to se popravlja), Republika Srpska bolje stoji od BiH. U osnovi ima unutarnji, faktički legitimitet, kao izvor i osnov za ostalo, prirodno pravo takorekuć.

U biti ispada da jedina stvar koja može poremetit to stanje stvari je vanjska vojna intervencija i vojni slom države.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 00:16 

pjosip je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Sa BiH su stvoreni mnogi presedani "međunarodnog prava". Sredstvo prisile su bile (uglavnom) ekonomske sankcije koje očito funkcioniraju dovoljno kao "organ gonjenja" (vjerojatno samo kod slabijih država).

Uostalom cijela priča oko legitimnosti proglašenja nezavisnosti sa srpske strane je po meni promašena. Srbi su dobili priznanje za zelenim stolom kongresa u Berlinu pa misle da tako moraju i svi.

Zamislite kad bi Amerikanci dobili nezavisnost da su tražili pravni način odvajanja od engleske krune? Nikad.

I još jedna stvar koja vrijedi kao zabluda u BiH ali i u Srbiji. Samostalnost države ne određuje medjunarodno priznanje nego proizlazi iz njezinih stanovnika ili kako se to zove - suverene volje naroda. Medjunarodno priznanje se tiče medjunarodnih odnosa i ne može UK, recimo za tebe odlučiti jesi li samostalan ili ne.

Kao što sam napisao, postoje dvije teorije o državnosti i važnosti priznanja, a niti jedna nije općeprihvaćena. U praksi, država može imati vlast na svom teritoriju, ali biti nepriznata i izolirana od svih drugih država što će dovesti do njenog ekonomskog kolapsa i prestanka te vlasti. S druge strane, je li država koju je priznalo 70 država, a njih više od 100 nije, država ili ne?

Ti problemi u pravnoj teoriji nisu riješeni, tako da je u međunarodnim odnosima pozivanje na pravo obično mazanje očiju.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 00:38 

Citat:

U biti ispada da jedina stvar koja može poremetit to stanje stvari je vanjska vojna intervencija i vojni slom države.

Pa svi znamo da BiH na okupu drži pritisak izvana a ne veza iznutra.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 00:51 

mateb je napisao/la:
pjosip je napisao/la:

Kao što sam napisao, postoje dvije teorije o državnosti i važnosti priznanja, a niti jedna nije općeprihvaćena. U praksi, država može imati vlast na svom teritoriju, ali biti nepriznata i izolirana od svih drugih država što će dovesti do njenog ekonomskog kolapsa i prestanka te vlasti. S druge strane, je li država koju je priznalo 70 država, a njih više od 100 nije, država ili ne?

Ti problemi u pravnoj teoriji nisu riješeni, tako da je u međunarodnim odnosima pozivanje na pravo obično mazanje očiju.

Ako se dobrosjećam prema teoriji države - narod je nosilac suverenosti i državnost izlazi iz njega.

Ekonomija i medj.pravo su postali (jako) bitni u moderno doba ali su ipak vanjski čimbenici i nisu dokaz samostalnosti. Tajvan je recimo jedan čudnovat pimjer. Vrlo malo zemalja ga je priznalo, de facto je samostalan a skoro sve trguju sa njim.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2011, 09:38 

MRSHO je napisao/la:
Neki hrvatski dijelovi Posavine nisu na koridoru a Srbima kao takvi ne znače mnogo.

Za Srbe nije bitan samo koridor kojeg pominjete, već čitava ta oblast gdje je Srpska najuža.
slika
Kad pominjete koridor, onda u obzir uzmite ovu uokvirenu oblast, s kojom Srbi sigurno neće trgovati, da ne idemo u priču da neće trgovati ni sa bilo kojim drugim dijelom Srpske. Za nas, teritorijalna podjela je završena i pečatirana u Dejtonu, ili da uprostim, zašto ići u nešto a ne znati mu krajnji ishod. Baš kao što i na referendum o nezavisnosti nećemo ići na slijepo, već kad za to dođe vrijeme.

Dvje stvari u ovom postu nisu točne:
Prvo je Brčko, koje je daytonom ostavljeno za raskusurivanje arbitražom, što nije prikazano na karti
samim time se otvara i mogućnost modifikacija granice (što je druga stvar).
Što se mene tiče granice entiteta mogu ostati i ovakve kakve jesu, ali bi onda bilo korisno omogućiti veću zaštitu pripadnika drugog konstitutivnog naroda, možda modifikacije općinskih granica ili nešto slično, no u svakom slučaju to je faza II.
Ako se možemo dogovoriti na obostranu korist, super. Ako ne, ajmo se pobrinuti da nitko u tom slučaju nije oštećen.

U svakom slučaju modifikacije granica (ako će do njih doći) se trebaju riješavati nakon uspostave trećeg entiteta.
Samim Srbima je u interesu da što više njihovih sela i općina uđe u treći.
Kao što sam već napisao, da i ostanu u njemu sigurno će imati bolji standard (muslimani bez nafte su poznati po jakoj ekonomiji :zubati), a i manjak mudžahedina.
Hrvate zanima par sela (i gradića) u Posavini(cestom od Broda do Doboja,Šamac,neka sela u Vukosavlju i sjeveru Modriče), te uz granicu (Komušina i okolica kod Teslića,Stjepan Krst kod Stoca, Liskovica i Majdan kraj Jajca, mala promjena na Vlašiću, te par sela kod Ravnog kod Ljubinja i sjevera Trebinja). U Pelagićevu bi nam u svakom slučaju dobro došla autonomija sa eventualnom promjenom granica općine.
Srbe iz federacije s druge strane zanima puno više; barem polovica USŽa (jug Bihaća, Sanskog Mosta, zapad Ključa, Petrovac), dio Ozrena koji je ušao u Federaciju, dio HBŽa (Drvar, dio Glamoča, a u ovisnosti o promjeni možda i dio Grahova), s time da bi se Srbima Vareša i Tuzle def. isplatio ulazak u treći ako hrvatska sela u tim područjima uđu u treći.
Sve je ovo čisto teoretski, male su šanse da Ozren makar i privremeno bude u trećemu, ali ako se ne proba, nećete nikad znati kako je moglo ispasti.
Da se ne zavaravamo ovo je čist brak iz interesa, mi ćemo vama nešto dati, a vi nama. Poanta je da svima na kraju bude bolje.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 23:00 

Dečki, problem sa hrvatskim selima koja tražite odnosno tim dijelom Posavine na kojem insistirate je u tome što su na jako nezgodnom mjestu :D
I to vaše insistiranje na tome može pobuditi samo sumnju a ako se sumnja javi u političkim krugovima a vjerujem da je sumnja itekako prisutna, ništa od dila.

Da su ta sela ili ta teritorija na bilo kojem drugom mjestu, vjerujem da bi do nekih trampi i došlo ako bi i mi na tome radili, ovako, nou ćens, po mom skromnom mišljenju :D

Upravo tako. Vrlo nezgodna mjesta. Na nezgodnim mjestima. Zemlja koja je bila privremeno i oduzeta nije prodana.
Jučer sam bila u posavini pa se gotovo javljam uživo s terena.
Tamo su Srbi i danas manjina.U Slavonskom Brodu nas je toliko da onu šačicu Srba u Brodu potopimo. S lakoćom.
Žive loše. Malo ih je. Bolnica im je nekih osamdeset km u Doboju. Treba li napomenuti koliko to znači srpskom stanovništvu. Dolaze na liječenje u Slavonski Brod. Oni koji mogu platiti. Međutim brodska bolnica im za hitne slučajeve ne naplati. Natalitet je na tom području slab. Ekonomska snaga mala. Banjaluka ih baš ne drži.
Mi s druge strane čekamo da politika svoje odradi a mora koliko god to vama bilo nezgodno.

Čini mi se koliko god nejasno zvučalo da smo u boljoj poziciji za uzeti opet to područje u miru. Ako dvadeset godina nismo prodali svoju imovinu očito je da s njom i namjeravamo nešto.
Vama je ostaviti nećemo.
Prije ćemo pokloniti Kinezima.

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 23:04 

brezovka je napisao/la:
Dečki, problem sa hrvatskim selima koja tražite odnosno tim dijelom Posavine na kojem insistirate je u tome što su na jako nezgodnom mjestu :D
I to vaše insistiranje na tome može pobuditi samo sumnju a ako se sumnja javi u političkim krugovima a vjerujem da je sumnja itekako prisutna, ništa od dila.

Da su ta sela ili ta teritorija na bilo kojem drugom mjestu, vjerujem da bi do nekih trampi i došlo ako bi i mi na tome radili, ovako, nou ćens, po mom skromnom mišljenju :D

Upravo tako. Vrlo nezgodna mjesta. Na nezgodnim mjestima. Zemlja koja je bila privremeno i oduzeta nije prodana.
Tamo su Srbi i danas manjina.U Slavonskom Brodu nas je toliko da onu šačicu Srba u Brodu potopimo. S lakoćom.
Žive loše. Malo ih je. Bolnica im je nekih osamdeset km u Doboju. Treba li napomenuti koliko to znači srpskom stanovništvu. Dolaze na liječenje u Slavonski Brod. Oni koji mogu platiti. Međutim brodska bolnica im za hitne slučajeve ne naplati. Natalitet je na tom području slab. Ekonomska snaga mala. Banjaluka ih baš ne drži.
Mi s druge strane čekamo da politika svoje odradi a mora koliko god to vama bilo nezgodno.

Čini mi se koliko god nejasno zvučalo da smo u boljoj poziciji za uzeti opet to područje u miru. Ako dvadeset godina nismo prodali svoju imovinu očito je da s njom i namjeravamo nešto.
Vama je ostaviti nećemo.

Brezovka, rade li išta ona četvorica Hrvata u Općinskom vijeću Bos. Broda? Mislim ima li nekih pomaka na bolje za hrvatska naselja (infrastruktura prvenstveno)?

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 23:07 

brezovka je napisao/la:

Vama je ostaviti nećemo.

:palacgore1 :palacgore1

Vrh

PostPostano: 05 sij 2011, 23:39 

brezovka je napisao/la:
U Slavonskom Brodu nas je toliko da onu šačicu Srba u Brodu potopimo. S lakoćom.

Moram priznati da sam se čitajući ovo, živ sasro :sega

Hajde još malo, pliz :D

brezovka je napisao/la:

SLAVONSKI BROD PRIPOЈITI RS? :laugh

Gradonačelnik Slavonskog Broda Miro Duspara izjavio je da će predložiti izdvajanje Slavonskog Broda iz Hrvatske i tražiti njegovo pripajanje Republici Srpskoj.

"Tražiću pripajanje Republici Srpskoj i zajedno sa Brodom iz ovog entiteta napraviti jedan grad Brod. Imaćemo Rafineriju i preduzeće `Đuro Đaković` što je veliki profit za razvoj, a i zašto razdvajati ljude", rekao je Duspara lokalnim medijima.

Ovakva Dusparina izjava uslijedila je nakon što je Slavonskom Brodu zaprijećena blokada zbog gubitka sudskog spora sa firmom "Novogradnja".

Prema sudskoj predsudi, za namirenje duga "Novogradnji" grad treba da proda atraktivne lokacije u centru.

=))

Slavonski Brod se neće pripojiti RS-u :laugh :laugh

"Nažalost, očigledno je da se radi o potezima očajnika koji na sve moguće načine žele okaljati ugled dr. Mirka Duspare koristeći pritom svoje kontakte u susjednim zemljama kako bi od tamo plasirali vijesti u Hrvatsku".

"Ne mogu shvatiti što su sve ljudi spremni učiniti. Ali, što ja tu mogu? Navikao sam i na puno gore stvari, kao što su, na primjer, prijetnje smrću. Sretan sam što pravna država funkcioniše i siguran sam da će primjer Slavonskog Broda mnogima biti podsticaj da povrate vjeru u hrvatsko pravosuđe", izjavio je dr. Duspara.

=))

Vrh

PostPostano: 06 sij 2011, 01:38 

MRSHO je napisao/la:
brezovka je napisao/la:

Vama je ostaviti nećemo.

Brezovka, rade li išta ona četvorica Hrvata u Općinskom vijeću Bos. Broda? Mislim ima li nekih pomaka na bolje za hrvatska naselja (infrastruktura prvenstveno)?

Ništa.
Na nezgodnom smo mjestu i opstruirani u svakom pogledu.
Ali ni Srbi se tamo baš ne miču.
Nemaju ništa. Sad im je u Brodu proradio hrvatski Konzum. :dinamo
Obnavljaju se pomalo kuće vlastitim sredstvima.
Nije nas ni dosad zadržavala infrastruktura već politika.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2011, 01:47 

brezovka je napisao/la:
U Slavonskom Brodu nas je toliko da onu šačicu Srba u Brodu potopimo. S lakoćom.

Moram priznati da sam se čitajući ovo, živ sasro :sega

Hajde još malo, pliz :D

brezovka je napisao/la:

Zaista argumentirano. :zubati
Na području brodske općine je možda nekih šest sedam tisuća Srba.
Samo dva hrvatska sela su prije rata imala više stanovnika. Barem tisuću više.
Evo ovog ljeta bit će proslava župe u Novom Selu. Očekuje se oko šest tisuća ljudi. Tad će nas biti pola pola. :zubati
Inače sretan ti Božić.
Imamo mi još uvijek i prijatelje Srbe iz tog dijela pa znamo kako dišu. Sutra bi dali ruku da se vratimo. Znaju da bez nas tamo nema života.
Ali mi im trebamo kao pogonski stroj. Ne kao slobodni ljudi.
Slavonski Brod je grad. Bosanski Brod je na tvoju žalost lošiji nego je bio prije dvadeset godina. Životari.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2011, 01:48 

Brezovka, imaš li kakav presjek razmišljanja svojih poznanika Posavljaka, podržavaju li hrvatsku težnju za Trećim iako će vjerojatno okupirani dio Posavine biti izuzet iz njega?

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 06 sij 2011, 01:49 

Bog-i-Hrvati je napisao/la:
Brezovka, imaš li kakav presjek razmišljanja svojih poznanika Posavljaka, podržavaju li hrvatsku težnju za Trećim iako će vjerojatno okupirani dio Posavine biti izuzet iz njega?

Imam. :evotigana

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 447 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: pakovic i 42 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: