|
|
Stranica: 7/12.
|
[ 283 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 16:16 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Srpsko pitanje, a time i hrvatsko, u BIH je rijeseno. Trecina remetilackog faktora ce u Njemacku,trecina u Siriju a preostala trecina ce se vratiti vjeri pradjedovskoj. Cvetkovic-Macek, treba otresti prasinu sa tih papira. Molim vas, ne može to tako, tad su ustupci koji su Hrvatima činjeni bili mogući jer su u našim rukama bili Stara Srbija, Južna Srbija i Spartanska Srbija, nije ista situacija sad...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 16:25 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ovo je mjera i super razmjena:  Ova karta je teško smeće. Par hr. sela oko Kupresa drži par metara Kupresa, a par srpskih 3/4 općine. Stjepan Krst kod Stoca, Majdan kod Jajca (Liskovica je prikazana, no kao da nije), sela oko Ravnog, južno od BL, Posavina... Metemma je napisao/la: Molim vas, ne može to tako, tad su ustupci koji su Hrvatima činjeni bili mogući jer su u našim rukama bili Stara Srbija, Južna Srbija i Spartanska Srbija, nije ista situacija sad...  BiH je u Daytonu podijeljena pola-pola. Tuzla i Sarajevo vama, BL i posavina nama (i još netko selo uz granice) i to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 17:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Sve isto kao pred onaj rat. I puno gore.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 17:18 |
|
|
Ceha je napisao/la: Tuzla i Sarajevo vama, BL i posavina nama (i još netko selo uz granice) i to je to. U kom ti svijetu zivis? Malo si se zajebo. Srpsko pitanje je zakljuceno u Dejtonu. To sto vas je Tudjman prodao i uvalio vas u zajednicu sa muslimanima, izgleda da nikog u svijetu pretjerano ne zanima. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 17:26 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ova karta je teško smeće. Par hr. sela oko Kupresa drži par metara Kupresa, a par srpskih 3/4 općine. Stjepan Krst kod Stoca, Majdan kod Jajca (Liskovica je prikazana, no kao da nije), sela oko Ravnog, južno od BL, Posavina... Princip je sljedeći: Gleda se prvo čija je opština većinski:  Onda, ako ima barem 2 sela u kojima je neko drugi većina, to se izdvaja iz te opštine kao etnički prostor tog drugog naroda. Pošto je Kupres većinski bio srpski, onda je cijela opština srpska OSIM dijelova gdje su hrvatska sela. Kontaš? Jednostavno, ima puno nenaseljenih dijelova i ti dijelovi idu onom narodu ko je većina u opštini.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 17:26 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45682 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ceha i Vujadin ko Amer i Rus ko minus i plus. Što je babi milo, to joj se i snilo 
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 17:29 |
|
|
|
U Dejtonu je BIH podijeljena izmedju Srba i Hrvata. Manja obaveza koja preostaje je da katolicka crkva slanjem misija pokrsti nekrstene Hrvate u hrvatskom dijelu BIH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 19:31 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10415 Lokacija: Banja Luka
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Svarog je napisao/la: Nema to veze s genetikom . Previse je bilo upljuvaka raznoraznih hordi sa strane .Bas svaka svaka je ostavila upljuvak i u nas slovenski OS , zlonamjeran softver , koji mogu po potrebi , kad im pritreba , aktivirati kad hoce... Npr..danas bi bili daleko slozniji ,da nam bar u pohode svojevremeno ne dodjose i Turci . Da nisu, siguran sam da bi na ovom forumu teme bile mnogo drugacije ...jednostavnije.. Forumski nikovi takodje bi bili drugaciji.. Rodoljub(Kum Beco) Granica (Aco ), Mutnik( Zvonimnir) , Beclijka Djevojka(U Milice Sjekirica)..... A Korisnik bi vjerovatno postao zilot ( otac Porfirije) pa ne bi svracao ovamo... Al ebaji ga sad , sta je tu je...red ''bratsva i jedinstva ''...pa red , kad sa strane urade ''bžik'' ,''kolji ''... Dok potpuno , za nekog trećeg , ne ispaznimo kafanu . Uglavnom , mislim da nigdje na svjetu rjec zajednistvo ne zvuci sumanutije , nego sto je slucaj na prostorima koje je svojevremeno naselilo nekoliko slovenskih plemena (koji su se spustili najjuznije , pa ih prozvase Južnim ) naivnih i dobrih ko lebac. AJ, ja i bećo i ovaj Bistrik sve možemo biti osim Srbi Svarog. U Sarajevu onih oridji Sarajlija nema ni 1% koji nisu bili ujkani. To si trebao vec zaključiti na osnovu godina provedenih na forumima ....Svasta ste vi bili , tj odabirali da budete . Tada , u WW2 , procjene su bile da se to najvise isplati ... djelovalo im da ce NDH-a , pod patronatom mocne Hitlerove Njemacke i sila Osovine , potrajati ..bar u pola ko Turci...pa su se brzo prilagodili . Bez zelje da vrijedjam , ali reci posteno ... da li si cula za koji narod ovdje se veze pojam ... ''suncokreti'' ? Aj pogodi zasto ? Kad jednom ''za snitu pekmeza , iskocis iz lezista'' , svaki sledeci put to ide lakse . Tako to tumacim. Koliko god ti bilo cudno i nevjerovatno, sumnjam da cete dugo i kao ''Bosnjaci'' povuci..
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 19:52 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22100 Lokacija: među zvijezdama
|
Ako polaziš od teze kako smo svi Srbi...kao što jesi u pravom postu Svarog..onda ispada da su Srbi suncokreti... i narod koji se prodao za šnitu kruha. Jbg, sam sebe vrijeđas?  Dakle odluci se...a meni je svejedno u potpunosti što neki x, y lik iz virtuale misli o nekom iz moje obitelji. Ili pak o meni 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 19:56 |
|
|
Ceha je napisao/la: Nebula je napisao/la: Ovo je mjera i super razmjena:  Ova karta je teško smeće. Par hr. sela oko Kupresa drži par metara Kupresa, a par srpskih 3/4 općine. Stjepan Krst kod Stoca, Majdan kod Jajca (Liskovica je prikazana, no kao da nije), sela oko Ravnog, južno od BL, Posavina... Metemma je napisao/la: Molim vas, ne može to tako, tad su ustupci koji su Hrvatima činjeni bili mogući jer su u našim rukama bili Stara Srbija, Južna Srbija i Spartanska Srbija, nije ista situacija sad...  BiH je u Daytonu podijeljena pola-pola. Tuzla i Sarajevo vama, BL i posavina nama (i još netko selo uz granice) i to je to. Tebe jarane na svim forumima spominju ko mitomana s kartama. Uhaka Hrvate bolan. Skuliraj se 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 20:08 |
|
|
|
Ceha je legenda foruma.hr. Tamo ima 20 tema gde dominira. Vezane su sve za kartografiju. Kad on podeli to je u kamenu zapisano.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 20:17 |
|
|
|
Dejtonska podela je fer. Mkd nismo mogli da zadržimo celu jer je mix stanovništvo. Srpski deo podele sa Bugijima je bio severno od linije Kriva Palanka Ohrid. Kao prirodni nastavak Srpskog etnosa sa KiM i Sar planine skopske crne gore. Ostali bi nam danas 500 k siptara i 700 k Mkd 60 k cigana. Bez RESURSA. Bolje je ovako. Za KiM to je naše u kamenu zapisano bar 1000 g. Gde je voda tekla nekad ce da teče. Bitna je trasa.
Cg je posebna priča. Naši susjedi ih svojataju kao crvene Hrvate. Sekularne Drlja i Štedimlija su uzor.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 20:36 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50 Postovi: 10415 Lokacija: Banja Luka
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ako polaziš od teze kako smo svi Srbi...kao što jesi u pravom postu Svarog..onda ispada da su Srbi suncokreti... i narod koji se prodao za šnitu kruha. Jbg, sam sebe vrijeđas?  Dakle odluci se...a meni je svejedno u potpunosti što neki x, y lik iz virtuale misli o nekom iz moje obitelji. Ili pak o meni  U pravu si ( dio Srba ) . Oni koji su tokom cestih i velikih stradanja poput peruti , otpadali . Srpska vecina ih se , olako odricala , i proglasavala ih otpadnicima . Sto je mozda greska , jer ko ce priznati da je otpadnik od nekoga ili necega, ili porjeklom od takvih.. Nego sad, ceraj onako , kako ti je manje ili vise utabano .A neprekidnim falsifikovanjem svega postojeceg , bezmalo do nivou dnevne politike , pokusava se sklepati i sebe proglasiti orginalom , a orginal falsifikatom ... koji su Turci dovukli ovamo vezane konjima za repove . PS. Nema tu nikome vrjedjanja , to su istorijske cinjenice . Bilo tako .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 21:03 |
|
|
Usra ti s Mešom i lošim inerpretiranjem i šefa i stanicu. Lik je rekao da su muslimani dio rijeke... voda.. koju zemlja ne može ni da uspije jer je previše...LOL Nemoj dalje titati  Ostavi Selimovica i fata se pjesmuljaka :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 21:03 |
|
|
Usra ti s Mešom i lošim inerpretiranjem i šefa i stanicu. Lik je rekao da su muslimani dio rijeke... voda.. koju zemlja ne može ni da uspije jer je previše...LOL Nemoj dalje titati  Ostavi Selimovica i fata se pjesmuljaka :)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 21:09 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ako polaziš od teze kako smo svi Srbi...kao što jesi u pravom postu Svarog..onda ispada da su Srbi suncokreti... i narod koji se prodao za šnitu kruha. Jbg, sam sebe vrijeđas?  Ne vrijeđa sebe, njegovi preci nisu prevjerili, tvoji jesu. Neka vrsta prirodne selekcije ;) isturci se plahi i lakomi - mlijeko ih srpsko razgubalo ! Sto utece ispod sablje turske, sto na vjeru pravu ne pohuli, sto se ne hce u lance vezati, to se zbjeza u ove planine da ginemo i krv prolivamo, da junacki amanet cuvamo, divno ime i svetu svobodu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 21:13 |
|
|
|
Meni stvarno nikad nece biti jasno da se neko u 21. stoljecu moze furati na ovakva govna.
A mogao bi biti normalan i zivjeti zivotom nekog normalnog insana.
_________________ Recte facti fecisse merces est.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 21:14 |
|
|
Oj mitomana. Ujedinite se! Kako mi Mešu podvaljuje suptilno lol A i ti sad krenuo s.... doćemo do kjajevica majka 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 02 stu 2015, 21:16 |
|
|
|
To je umjetnost seljak, kao Ilijada ili Odiseja.
Orbán Viktor katonája vagyok, legszebb katonája ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
granica
|
|
|
|
Razbeza se 'tica svaka Pred susretom dva junaka
Dva titana Golijata Ko od brda odvaljena Kraljevic je prvi Marko A drugi je Turcin Musa
Te besedi Turcin Musa: "Sklon' se Marko s puta moga! Kroz planine hocu proci, A ti kavge ne zameci!"
Al besedi ljutit Marko: "Na zemlju mi neces uci! Il' se u svet vrati beli, Ili sa mnom megdan deli!"
Njiiii! "Miran Sarac!"
Kad to zacu Turcin besnu Iz nosa mu vatra sunu Poteze on vranca svoga Vazneo se do oblaka
Te isuce sablju svoju Pa zamanu sa visina Tresnu Marka ko grom s neba Pade Marko s Sarca svoga
Usta Marko s zemlje crne Kao da mu nista nije Te uzjase Sarca svoga Pa ko kursum poletose
U levoj mu kajas crni U desnoj mu sestoperac Ka Turcinu Sarac skoci Tresnu Musu medju oci
Sevnu munja od siline Raspade se sestoperac A Musa bi prema Marku Pesnicom u zube bele
Sagnu Marko glavu svoju Musa tresnu u planinu sa planine stena pade Pade Musi posred brade
Uze Musa granit stenu Pa je baci u visine Tresnu ona opet dole Marku posred glave gole
Puce stena na dva dela Marku glava osta cela Te raspori on Turcina Od pasa do grla bela
Iz grudiju od Turcina Prikaza se ljuta guja Te besedi ona Marku:
"Sreca tvoja Kraljevicu Sto sam se ja uspavala, Jer da sam ja budna bila Ni majka te ne bi znala, U dzak bi te sakupljala!"
Kad to vide Marko pade Na kolena svoja tvrda Pa on cupa kose svoje Te proliva biser suze
"Kuku mene mili Boze Izas'o bih sad iz koze! Gde pogubi tog junaka, Pogubih od sebe boljeg"
_________________ Recte facti fecisse merces est.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 03 stu 2015, 14:30 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ceha je napisao/la: Tuzla i Sarajevo vama, BL i posavina nama (i još netko selo uz granice) i to je to. U kom ti svijetu zivis? Malo si se zajebo. Srpsko pitanje je zakljuceno u Dejtonu. To sto vas je Tudjman prodao i uvalio vas u zajednicu sa muslimanima, izgleda da nikog u svijetu pretjerano ne zanima.  Zato postoje one Putinove karte po kojima većina RS ide RH ?  Kako je vaše pitanje riješeno kad vam entitet izgleda kao "presječeni rogovi jelena lopatara" ?  : Nebula je napisao/la: Princip je sljedeći: Gleda se prvo čija je opština većinski: Onda, ako ima barem 2 sela u kojima je neko drugi većina, to se izdvaja iz te opštine kao etnički prostor tog drugog naroda. Pošto je Kupres većinski bio srpski, onda je cijela opština srpska OSIM dijelova gdje su hrvatska sela. Kontaš? Jednostavno, ima puno nenaseljenih dijelova i ti dijelovi idu onom narodu ko je većina u opštini. Princip je loš. Same granice općina su umjetne, pa ne bi trebale imati utjecaja na farbe. Dakle, valjda gledaš naselja. A ni ne držiš ga se. Što je Uništima (i još jednim selom) u Grahovu? Imaš i muslimanska sela južno od Glamoča. Ravno, Stjepan Krst.... i sve ostalo još uvijek stoji. Tu imaš par karata, pa gledaj što si sve fulao; http://i48.tinypic.com/1z6thso.pnghttp://imageshack.com/f/339/hribih1991.jpghttp://imageshack.com/f/171/bihudiohrvata1991.jpgbezimeni12 je napisao/la: U Dejtonu je BIH podijeljena izmedju Srba i Hrvata. Manja obaveza koja preostaje je da katolicka crkva slanjem misija pokrsti nekrstene Hrvate u hrvatskom dijelu BIH. Ili ih pošalje za Njemačku. Nego, to sve čudno izgleda, trebalo je razmjeniti Tuzlu za BL (ja sam još velikodušan dao bih vam i SA) i dovest u neke normalnije okvire. daramo je napisao/la: Ceha i Vujadin ko Amer i Rus ko minus i plus. Što je babi milo, to joj se i snilo  Iskreno, fućka mi se. Ali provokacije nikad na odmet. @Sarajka, nismo skupa ovce pasli. Nije bitno što se priča, nego tko priča. KiM je napisao/la: Ceha je legenda foruma.hr. Tamo ima 20 tema gde dominira. Vezane su sve za kartografiju. Kad on podeli to je u kamenu zapisano. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 03 stu 2015, 14:56 |
|
|
Ceha je napisao/la: Zato postoje one Putinove karte po kojima većina RS ide RH ?  Kako je vaše pitanje riješeno kad vam entitet izgleda kao "presječeni rogovi jelena lopatara" ?  : Postoje svakakve karte. Neke koje imaju smisla, a i neke koje nisu ni za WC papir. E takva kojoj ti pricas pripada drugoj grupi. Ja samo ne znam odakle ti gajis optimizam da cete ikada ista usicariti od Republike Srpske, ni po kojem osnovu, ni po stanju na terenu, kad vas tu ima 9300 staraca po podacima vase crkve iz prosle godine. Sad vec vjerovatno 9000. Pa vise ima Srba u Vukovaru, ne racunajuci ni samo Borovo. Ma glavno da je Hrvatska vizuelno-kartografski prava ljepotica. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 03 stu 2015, 15:45 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ma glavno da je Hrvatska vizuelno-kartografski prava ljepotica.  Sve mogu da razumem, ali da se neko iz Hrvatske izruguje obliku neke države, lol nad lolovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Srpsko pitanje u BiH Postano: 03 stu 2015, 16:11 |
|
|
Najjače je gledat te kartomanijake, ja mislim Ceha kad gleda one enklave između Indije i Bangladeša da tahikardiju dobije  RS je takvog oblika jer volimo da se bahatimo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|