|
|
Stranica: 32/147.
|
[ 3652 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 19:02 |
|
|
unknown je napisao/la: Ne znam zašto se uvlačim u ovu raspravu ali ajde u kratko ćemo, ja citiram forumaša, gdje se govori o odgovornosti političara i njihovoj hrabrosti, ne o narodu, ti meni o tenkovima , a da ulazimo o "toj akciji" ono baš u detalje, nećemo, ja bar neću, zašto? Zato. a naveo sam ti šta Milić kaže, znači: " Ni u jednoj situaciji, hrvatski političari nisu imali pravi odgovor na ključne momente, čak ni na nametnute odluke niti viziju kako stvari dovesti do kraja. Temelj neuspjeha i kardinalnih posljedica jest što do sada nismo imali vođu i vodstvo koje je spremno žrtvovati se" Ova rečenica koju si izvukao: "da su prije deset godina kako navodiš imali hrabrosti i nedvosmisleno se izjasnili da su za taj famozni treći do sada bi to bila vjerovatno gotova stvar" Da stojim iza nje, ali u kontekstu cijelog posta, a ti shvaćaš doslovno sve, naime sljedeće navedeno je bit, ukratko trebalo se pametnije ali evo: to nije proces koji dolazi preko noći kao što je bio slučaj, to nije proces gdje nemaš plana B, to nije proces koji se desi odjednom, to nije proces gdje se ulazi s strahom, to nije proces koji možeš tek tako odraditi, to nije proces da nemaš pripremljen teren, to nije proces gdje ukoliko ti smjene neke ljude drugi pobjegnu i ne spominju to više nikada...itd..itd... Znači kad se bolje pogleda, upravo hrabrost je nedostajala. Više nemam namjeru off na ovoj temi o dotičnoj gospoji iz Širokog Brijega I dotična je gospoja dotakla se istih stvari...treba se paziti da se netko ne natakne na njih. Hrvatski političari su uradili u datom momentu koliko su mogli i znali.Najmanje je hrabrosti nedostajalo.Kao i 91.,92.,93.,94. i 95.,tako i 2001.Njihova imena se razvlače po medijima i za šta treba i ne treba.To uopće nije bio proces preko noći,to traje od 1941. izgleda. To uopće nije proces,to je život,opstojnost.To se ,nepoznati moj druže, ne uči u školi.Kad se progonilo i na samu spomen neke hrvatske jedinice poput HB,neki su ipak pokrenuli događanja.Neki su izdali i svoj narod,ali da ne idemo u off.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 19:11 |
|
|
caporegime je napisao/la: PCM je napisao/la: "Ne mislim da se preglasavaju zbog nečije volje, nego jer su takvi, bez ikakvih ideja..."
Ovo je po mom mišljenju bezze , klasično podilaženje sarajevskoj priči ... Preglasavaju se s jasnom voljom velikobošnjačko/velikobosanskih političkih elita . S jasno izraženom voljom. To što su naši šuplji ko "barka mala" iz one pjesme je jedan sasvim drugi par rukava.
Tako da pola(h)ko vi oldskul euforičari ... hm, prvo uvijek treba imati na umu kakavo je glasilo kojemu se daje intervju. činjenica je da je čitano i utjecajno. i na pozicijama bosanskog (ne bošnjačkog) univerzalizma. sama prilika dati svoje viđenje njima je dobro iskorištena ali kko je i sama martina rekla, intervju je prilagođen i skraćen tako da najviše odgovara samom mediju. ipak navedenu formulaciju možemo gledati i iz drugog kuta, čitamo li je doslovno. hrvatski političari su često optuživani za namjerno nepoduzimanje bitnih stvari da ne bi uztalasali prejako. dakle dovođenje u vezu preglasavanja od strane muslimana sa samom voljom hrvatskih političkih stranaka da ih se preglasa odnosno s prešutnom suglasnošću. takvo postupanje upućivalo bi i na koliku toliku svijest u postupcima. s druge strane i meni se čini kako su često hrvatski političari bili nezainteresirani za neku jaču borbu smatrajući da je lakše reći da se ne može drukčije nego zapeti u pokušaju da stvari istjeraju drukčije. ponavljam, sve bi bilo lakše kada bi imali nemontoranu videosnimku. koja vjerojatno ni ne postoji. Bosanski/bošnjački - nama svejedno. To su sve "pritoci" iste antihrvatske rijeke da se tako figurativno izrazim. Meni se ne "plovi" niti jednom od tih pritoka - zvali se oni "bosanska" "graDŽanska" "jaranska" "islamska" Bosna (naravno bez Hercegovine jer na kraju krajeva sve je to Bosna ) potpuno je svejedno. Uspostaviti nekakav dijalog i ući u mainstream medije je poželjno , al treba također biti jasan u tezama. A ja ovakvim istupima vidim plivanje niz bosanski pritok rijeke , a ne plivanje kontra smjerom. Odnosno ona bi im morala sprašiti u lice da je nedopustivo u Europi u 21.stoljeću da se događa takav primjer političkog nasilja u državi gdje jedan narod drugomu bira predstavnika u predsjedništvo zbog svoje velike brojnosti. To je sramotno i takvo što im treba sprašiti u facu kad god se ima prilika. Željko Komšić i ostali "Komšići" kao nelegitimni uzurpatori hrvatskih pozicija moraju biti prozvani , a ne slučajeve evidentnog političkog nasilja nad BH Hrvatima formulirati u neke "mi smo krivi" teze koje zapravo u suštini podilaze "Sarajevo State of Mind-u". Treba spomenuti i onoga što ni trafiku ne bi prodo Hrvatu i onu babu koja neda Djedu Božićnjaku u vrtiće ... Podržavam je u kritici prema našima , dapače . Podržavam je i u prozivanju Glavaša , Čovića , Kukića i svih politčara/politikanata/uhljeba/zajeba kako god oćeš. Al hrvatsku šutnju ne opraštam nikome. Kad imaš priliku reći nešto - onda trebaš biti jasan i glasan. Izbor veleizdajničkog smeća Komšića je šamarčina Hrvatima u BIH kakve nisu bile svih ovih 10 Mesićevih lažljivih i ljigavih godina. A izgleda da nam se sprema novi Komšić iz SDA (ako se ne varam zvat će se Jurišić/Jurković ispravite me). Šta je na kraju svega ... "Tzv.Herceg Bosna" , "hercegovački hrvatski ekstremizam" (za koji zapravo nisu krivi "zavedeni hercegovci") , "ozbiljna namjera preglasavanje ne postoji, zapravo su naši političari krivi" , "pljačka se siroti narod" ... Uglavnom , svak kako oće , al ja pušem i na hladno ... I ono na što sam alergičan a to i njoj zamjeram je ta sintagma koja se često provlači kod svih kolumnista "jadni narod" "izmanipulirali ga drugi" nja nja nja ... Nit je narod jadan nit je izmanipuliran , svak ima svoju glavu i nek se informira , čita , uči - tko neće - ko ga jebe . Morat će štošta još pogurati da je se uzme zaozbiljno po pitanju krucijalnih stvari. Od ulaska u sarajevski medijski mainstream može biti koristi na duge staze , al kad dođe stani pani - nemojmo se zavaravati ... Jasno ne isključujem da je ona i dosta od ovoga rekla a da nije preneseno . No svejedno polako s euforijom. Dug je put pred njom , kao i pred svima nama.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
zrikavac
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 19:21 |
|
|
Intervju u kojem je zanimljivo fotka oldice ispala puno bolje od samog teksta koji je tipično ćevapski. Bez svinjetine i s puno ajvara.
Reka sam ti ubaci im lijepo rečenicu da suštinske demokratizacije hrvatskih kantona nema bez nekog oblika autonomije i prava na samoodlučivanje. Ni samoj Oldici to nije interes. Njoj bolje paše imidž endemske biljke s Dužica nego da sutra širom HercegBosne raste tisuću malih Oldica. U relaksiranom društvu to bi bilo moguće. U ovakvom društvu di je ta ničija zemlja kako ju ona s odredjenim prijezirom naziva , u konstantnom stresu, rastrgana između onog što želi biti i onog što su joj namjenili veliki centri moći , u takvim okolnostima ona će i dalje biti i rigidna, i nacionalno nabrijana i prkosna jer joj ništa drugo ne preostaje. Nikakva mudrost ranjenu, prevarenu i prodanu zemlju nije nazvati ovim ili onim imenom i to pazi boga ti za koga malo za zegej malo za turski medij. I to ko>? Autorica koja je samo do jučer kakila po Zegeju. Dakle dobre namjere o kojima se ovdje govori ja ne vidim. Da je i blizu prkosna sarajdunjaluku i zegej picajlzama koliko prkosi u vlastitoj kući ostala bi dosljedna. Ovako samo pokazuje da je doista ono što cijelo vrijeme tvrdi da jest mala provincijalka koja za malo baščaršijske vodice hoće poljubiti prsten begovima ili za malo zegej pažnje sprema je pisati niz vodu. Iako joj je cijeli kolumnistički opus bio pisanje uz vodu. Ja te ne napadam Oldice samo te pitam što i na Indexu i u BH danima nisi ostala dosljedna sebi nego si kako gore rekoh - poljubila begovima prsten.
Da pojednostavim - hrabro je usred Hercegovine pisati o fratrima, o Glavašu. o Čoviću i sl. i za to ti svaka čast, al kad to isto ponavljaš Muslimani u velikograđanskom mediju onda fakat ispadaš Fra Luka MArkešić. Oni su upravo to htjeli čuti. Što im to nisi skresla u brk? Kao da se svetom Sarajevu nema šta reći? Krivi smo vazda mi. Bogami nismo. Možda smo jedna od rijetkih regija koja je najmanje sama sebi kriva jer se cijelo vrijeme i najmanje pitala. Drugo - nemoj se vaditi na to da su ti skresali intervju jer se intervju daje na autorizaciju.
_________________ Sarajka Đevojka: " Želim reći da Komšić izgleda poput simpatičnog dječaka iz susjedstva"
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 19:38 |
|
|
Ti zrikavče se prestani ponašat ko uvrijeđena frajlica. Iz ovog tvoga posta se da pola toga izrezat izuzev ovog zadnjeg pasusa kad si rekao svoje mišljenje o njenom tekstu.
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 19:44 |
|
|
Sad će Škulica, kad se dopelja s popodnevne mise, ovo će biti zanimljivo
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 19:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23987 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ne znam, što se bakće u politiku - kad je očito da ne konta fol.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 19:59 |
|
|
Na šta spade drugarstvo kad se objašnjavamo preko foruma gdje ordiniraju tuđmanove slike u avataru, ej živote šta te snađe.... Kao prvo, možda u "uljuđenoj" RH dobiješ autorizaciju intervjua, ali u ovoj sprdaškn šou stejt dobiješ qurac od ovce. Pitaj nam drugare. Iz ove ovdje zemlje, naravno. Ali nije ni bitno, ti ionako znaš sve. Rekla sam već šta mi nisu objavili, a šta imam snimljeno (snimke dostupne u svako doba dana i noći, kakav hotlajn šta sam ja ) : - Mesić i monstruzne izjave - privatizacija i nepotrebne stigme na Hercegovcima - Komišić, rekoh vako ( da je Hercegovcima više muka da ih predstavlja netko tko nema nikakve zajedničke veze s njihovim svjetonazorima, uvjerenima i načinom života...) - autonomija herc. (preslikah tvoju rečenicu onu, nije je objavilo kao ni onu da nisam vidovita, sve rekoh.) - o trećem sam kakila deset minuta. ostavili samo da je kost za masu. a to rekoh u kontekstu da će sad izbori pa će Čova i ostatak početi mahati na sve strane sa trećim. Nadalje, lako je sad srat. Oldice vako, Oldice nako. Kao prvo, nikog "našeg" Dani i takvi mediji zvati neće i ja nisam idiot da ne kontam da sam pozvana na razgovor zbog svoje romantičarske spike s Poskoka. Njima bi strašno odgovaralo, ma savršeno, uputiti se na Brig iz Sarajeva, tandrkat se uz Ivan, niz Ivan, da im netko priča o onome što su ovdje uopćeni stavovi. Hau jes nou. Stoga, tim i takvim Danima se moglo pristupiti samo na takav način. Sa smješkom i uštipcima pa gurnuti par stvari. Makar jednu, dobro je. Jer drugi nemaju priliku niti jednu. I moš govorit jebe me se za njih, ali naklada i mijenje koje formiraju su publika kojoj netko tko želi zdravo jačanje hrvatskog identiteta nema prilike da nešto kaže, jer se postavila u takvu bahatu poziciju. Tko hoće razumijeti hoće, tko neće, fućka mi se. Isto ste mi ovdje kenjali za Index, a ono što se Index uskoro sprema objaviti, niti jedan najdesničarskiji medij ne bi objavio. Oni su mene zvali prije intervjua s Mesićem i pitali - što najviše boli Hrvate koji ŽIVE ovdje, da bi oni Mesića mogli upitati? Oni. Indeks. Ja smatram da nikom nisam dužna objašnjavati načine kojima idem i kako idem, ali smatram da mojim kalkuliranjem s pojedinim medijima više dobivamo dugoročno, nego što će se sad neki pajdo na Uzarićim' uvrijediti zbog neke moje trenutne izjave. Jer ja i pajdo ćemo se sutra srest na cesti, pa riješit problem i otić na rakiju, a ova mašinerija medijska ode, tera i gazi sve pred sobom. A ja sam unutra. I nije mi potreban tvoj striko i druga drukanja da me ubace, kao drugu ti.Ne moram moliti za nastup i tražiti štele za to. Ja u ovom trenu mogu bez problema objaviti šta hoću u par najvažnijih medija. I mislim da je to ono što trebamo gledati i iz toga izvlačiti ono što je bitno. A ako je itko, itko, uvijek tražio mišljenja i savjete drugih, to sam bila ja. Spremna poslušati, spremna priznati grešku. Ja ne tjeram inate. Pitao je netko što sam ovdje. Vidi, ja se ne zanosim grupama na fejsbuku gdje će mi klicati klinci koji nabiju crnu kapu i viču - kralju!!! Meni je stalo do mišljenja ovih ljudi. Jer ih nekolicinu smatram, makar se ideološki razilazili u toliko stvari, iznimnim i istinskim intelektualcima hrvatskog naroda, koji vjerojatno nikad neće imati priliku reći nešto više od okvira ove kocke, jer bi se onda morali kao ja "slizati sa sarajevom i zagrebom". Ali moja utopistička vizija koja me prala godinama pogoduje tim medijima, u kojima ću pokušati provući teze tih ljudi, tih uistinu velikih mozgova Hercegovine rasutih po svijetu. Moj put je sporiji, nije bučan, nailazit ću na masu prepreka, nemam iljadu poklonika, popratni bend i izborni stožer. Ali ja želim iste stvari kao i devedeset posto ovih ljudi ovdje. I uspjet ću u njima. Kao i u svemu dosad. A moja tvrdoglavost neće dozvoliti da me itko od tih medija "nasanjka", što pojedini priželjkuju sa čežnjom. Hoće li me netko shvatiti ili jok, a pogotovo ti, koji ba znaš kako dišem, pa ovdje sereš kvake, to stvarno nije moj problem. Znam da nisam loš čovjek i trudit ću se da takva i ostanem. I ne, nisam nikog ševila za intervju. Nažalost. Fotograf bio plaho dobar.
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23987 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
OldSkul je napisao/la: Stoga, tim i takvim Danima se moglo pristupiti samo na takav način. Sa smješkom i uštipcima pa gurnuti par stvari. Makar jednu, dobro je. Jer drugi nemaju priliku niti jednu. I moš govorit jebe me se za njih, ali naklada i mijenje koje formiraju su publika kojoj netko tko želi zdravo jačanje hrvatskog identiteta nema prilike da nešto kaže, jer se postavila u takvu bahatu poziciju.
Evo drugi put čitam tekst, pa mi reci, koju si našu stvar proturila u intervju-u. Nijednu bitnu. WHF i MFF? Ja mislim da je to u jasno političkom konotiranom intervju - sporedna stvar. Isto kad bi neki mladac istrčao prvi put na nogometnu tekmu, pa bez obzira na svoju katastrofalnu partiju se hvali kako je glavnoj zvijezdi protivničkog tima jednom proturio loptu kroz noge. Trivijalnost. Dječija pamet.
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:22 |
|
|
lider30 je napisao/la: OldSkul je napisao/la: Stoga, tim i takvim Danima se moglo pristupiti samo na takav način. Sa smješkom i uštipcima pa gurnuti par stvari. Makar jednu, dobro je. Jer drugi nemaju priliku niti jednu. I moš govorit jebe me se za njih, ali naklada i mijenje koje formiraju su publika kojoj netko tko želi zdravo jačanje hrvatskog identiteta nema prilike da nešto kaže, jer se postavila u takvu bahatu poziciju.
Evo drugi put čitam tekst, pa mi reci, koju si našu stvar proturila u intervju-i. Nijednu bitnu. WHF i MFF? Ja mislim da je to u jasno političkom konotiranom intervju - sporedna stvar. Isto kad bi neki mladac istrčao prvi put na nogometnu tekmu, pa bez obzira na katastrofalnu partiju se hvali kako je glavnoj zvijezdi protivničkog tima jednom proturio loptu kroz noge. Trivijalnost. Dječija pamet. pa recimo meni je fantastično otvoriti Dane trenutno na stolu, a preko 3(tri) stranice vijori boldano crljenim slovima - Dopizdilo Hrvatima u BIH! skupa đuture sa idiotizmima hareta silajdžića, vešovića i ivančića. i kad to tako pročitaš, a fraer si sa Alipašinog polja primjerice, odma pomisliš sprema se neka jebena buna, tamo iza devet sela u kamenjaru, ko vehabije Gornje Maoče, zamisliš kreću ti snažni ratnici Ercegovine, po sebi kreče ratničke tempere, vade naoružanje šuškovo, spremni da konačno svrgnu idiote s vlasti i prestanu okretati guzicu svima kome se prohtije da ih zguzi, i nako..nije ti svejedno..meškoljiš se tako i znojiš u fotelji na Alipašinom i sve neurozno nani govoriš - de bogati odnesi u holandski konzulat zahtjev za vizu, meščini da će ustaše da nas biju.... kad tamo....pročitaš...i shvatiš da je to tek ona devojčica s poskoka koja piše pjesme, dok su ratnici samo fajteri na tipkovnici niknejma lider30 i da je idila samo čokolada...
_________________ Ona je-ko pjesma M.Ilića(G.Jozo)narcisoidna gđica Bijes(Juda)ima muda(P.dux)tajni agent(Junuz)vatrena(Markan)nije normalna(Ultras)vašar taštine(Gazda)rigidna(Lider)opaka(Sotto)agresivna(Hrvat).
|
|
Vrh |
|
|
Juda Iškariot
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:26 |
|
|
Među nama muškima rekao bih kako je najnormalnija stvar drugu stranu počastiti kojim stručnim izrazom, na primjer nazvati Srbina gedžom ili čedom, a muslimana ******, Turčinom, Arapom, hibridom izgubljenom u vremenu i prostoru. Kod muških je to kao dobar dan, poštapalica, više iz sprdnje nego ozbiljno.... Isto kao što Ameri govore kada vide poznanika "Hey buddy"....tako i ja na forumu kada vidim Muju kažem "Selam Turčine" (balkan verzija Hey Buddya).... Kada ali to čine koke, onda to korištenje stručnih izraza (gedžo, Turčine....) primi jednu potpuno drugu dimenziju. Stoga, nema ništa gore nego vidjeti dvije ženske koje se vrijeđaju, a da se pritom spominje fizički izgled, obitelj, pušenje Turčina i ***. Isto kao što ja mogu reći pokoju iz sprdnje jednom Srbinu ili muslimanu, ali kada bih to isto čuo iz usta jednog svećenika odmah bi ga se odrekao. Tako i kod ženskih. Jadno i sramotno. Stoga, nažalost je to tako, jedan veliki kompliment našoj srpskoj koki Real Gone na kulturi i dostojanstvu, čak i pogoto u konfrontacijama. Nju bi trebalo ali sankcionirati pošto od prvog dana na forumu provocira Avatarom. Što se tiče kolumne, ne znam jesu li joj skratili ono šta mujo-raja ne želi čitati, a vjerujem da jesu, cijeli intervju je ništa nego samo zamka, počevši od nekakve "ekstremne sredine", preko "Crkva i poltika" pa do onog starog, jeftinog i prožvakanog "raščišćavanjem s prošlošću". Sopta-Pic nažalost nema kapacitete kao prvo te zamke prepoznati, pa zatim i adekvatno odgovoriti. Znam i zašto, kao prvo jako je mlada, a drugo, to je dresirano uz Fekal Srbun, YUtarnji i Smećional misleći kako su oni eto nekakva alternativa, a svaki novinar, i ne samo on, ako ima 2 grama mozga u glavi, zna onu staru "The truth and the news are two different things".
_________________ Montreal, Quebec, Canada hercegbosna.org, 72.55.146.19 Čuvajte se velikosrpskih lobista, musli kameleona, XD3-ovih operativaca te dvoličnih angloidnih moderatora koji imaju po više nickova.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:30 |
|
|
Ne znadem što ste se svi okomili na gospodičnu OldSkul? Gospodična, imadete moju podporu, što iz gentlemenskih, što iz principielnih razloga. Srdačno Vaš
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:30 |
|
|
OldSkul je napisao/la: pa recimo meni je fantastično otvoriti Dane trenutno na stolu, a preko 3(tri) stranice vijori boldano crljenim slovima - Dopizdilo Hrvatima u BIH!skupa đuture sa idiotizmima hareta silajdžića, vešovića i ivančića. i kad to tako pročitaš, a fraer si sa Alipašinog, odma pomisliš sprema se neka buna, tamo iza devet sela u kamenjaru, ko vehabije Gornje Maoče, zamisliš kreću ti snažni ratnici Ercegovine, po sebi kreče ratničke tempere, spremni da končano svrgnu idiote s vlasti i prestanu okrećati guzicu svima kome se prohtije da ih zguzi, i nako..nije tis vejedno..meškoljiš se u fotelji na Alipašinom i sve neurozno nani govoriš - de bogati odnesi u holandski konzulat zahtjev za vizu, meščini da će ustaše da nas biju. kad tamo....pročitaš...i shvatiš da je to tek ona devojčica s poskoka koja piše pjesme, dok su ratnici samo fajteri na tipkovnici i da je idila samo čokolada... Za ovo boldano mislim da sarajevska (unitarna) čaršija to ionako dobro zna, tako da i nije neka novost. Nije ništa novo njima, pogotovo nije novo onih nekoliko postotaka javnosti, koja čita BH dane. Naslov nije jači od poruke teksta. Mislim da je evidentno, da je kroz cijeli intervju vrlo suptilno provučena poruka, da su Hercegovci još uvijek nazadnih političkih ideja i nazadni ljudi. Samim tim je naravno i ono za što se zalažu - entitet fuj, bljak, kaka. Ovaj novinar zna znanje i kako te odraditi. To nije na kraju ni posebno teško. Iako, samo da dodam, da je Treći u samoj naravi najnaprednija i najplemenitija ideja u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
patriot
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:32 |
|
|
E to,to..fighteri za tipkovnicom.. A inače cura je trebala reci da ćemo uskrsnut dvije gardijske,pa ih potjerat do izmira..a to će se dogodit ukoliko ne pristanu i jedni i drugi na karte koje ovdje mi crtali.. Trebali Muslimani moj diskurs kad me izbace iz takta pa pocnem lupetati,to sigurno prolazi.. E to je onda prava Hrvatska stvar..ovako je supljak zesci..di ćeš na finjaka sa kasabetinom kakva je teheran..trebala i malo o bosnjakistanu i da ne omane o 93..
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:35 |
|
|
Da Juda ima pravo , žene izbjegavajte ova vrijeđanja , neukusna su i ne priliče damama. Mi muški smo što se toga tiče , drugi par rukava A i ovo što se "zamki" tiče je također točno . One se moraju prepoznati i na vrijeme izbjeći. Kvalitetna škola za početak...
|
|
Vrh |
|
|
Juda Iškariot
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:36 |
|
|
lider30 je napisao/la: Mislim da je evidentno, da je kroz cijeli intervju vrlo suptilno provučena poruka, da su Hercegovci još uvijek nazadnih političkih ideja i nazadni ljudi. Samim tim je naravno i ono za što se zalažu - entitet fuj, bljak, kaka. Ovaj novinar zna znanje i kako te odraditi. To nije na kraju ni posebno teško.
Iako, samo da dodam, da je Treći u samoj naravi najnaprednija i najplemenitija ideja u BiH.
To sam upravo napisao u gornjem postu....prava ona muslimanska-mesićevska-ljigava podmukla taktika ubacivanja kukavičjeg jaja.....najbolji primjer je "Samo su zapadni Ercegovci za treći entitet".... Na forum.hr kojeg drži velikosrbin Željko Anderlon sam jednom postavio anketu "Zašo muslimani lažu da su samo zapadni Hercegovci za hrvatski entitet?"...i pogodi šta je bilo. 99% koji su bili za entitet su bili Hrvati iz ostalih krajeva, srednje Bosne, Sarajeva, jugoistočne Hercegovine, Posavine, Banja Luke... I onda Sopta-Pic upada u zamku i govori "Da, da tako je, ali trebate znati Ercegovci ovo, Ercegovci-ono..."
_________________ Montreal, Quebec, Canada hercegbosna.org, 72.55.146.19 Čuvajte se velikosrpskih lobista, musli kameleona, XD3-ovih operativaca te dvoličnih angloidnih moderatora koji imaju po više nickova.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:37 |
|
|
OldSkul je napisao/la: kad tamo....pročitaš...i shvatiš da je to tek ona devojčica s poskoka koja piše pjesme, dok su ratnici samo fajteri na tipkovnici niknejma lider30 i da je idila samo čokolada... Mislim da jesam fajter. I pored mogućnosti da odem u Zagreb raditi poslije faksa (imao sam mogućnost zaposlenja u Zagrebu) i pored silne rodbine po Njemačkoj i Austriji, gdje sam se mogao skrasiti ja sam ostao tu i dajem svoj obol, koliko je meni u mogućnosti i koliko su trenutne okolnosti. U prvom odabiru sam odabrao lošiji posao u Hercegovini.
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:37 |
|
|
lider30 je napisao/la: Iako, samo da dodam, da je Treći u samoj naravi najnaprednija i najplemenitija ideja u BiH.
i kad ga ti dobiješ, ja ću...ma nešto ću ajde, smislit ću dotad. haj živio. tis nam jedini Lider kojeg imamo. i to trijes centi. LederČina. To je bolan velika stvar, pusti ti našu stvar...
|
|
Vrh |
|
|
patriot
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:38 |
|
|
Ma da juda..di bi itko doli nas forumasa,prepozno x puta ponovljene frazetine koje razgovor usmjeravaju u dobro znanom pravcu.. Eto, da nisi ovdje spomenuo,nebi ni ja znao kako je suptilno naveli na njiov put.. Castim vecerom u okrugljaku samo da vidim kako bi ispao sa tobom intervju,kad bi nekako dogovorili..
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:41 |
|
|
OldSkul je napisao/la: lider30 je napisao/la: Iako, samo da dodam, da je Treći u samoj naravi najnaprednija i najplemenitija ideja u BiH.
i kad ga ti dobiješ, ja ću...ma nešto ću ajde, smislit ću dotad. haj živio. tis nam jedini Lider kojeg imamo. i to trijes centi. LederČina. To je bolan velika stvar, pusti ti našu stvar... Za kakvo si ti uređenje BiH? Red je da znamo. Pačaš se u politiku, postaješ javna osoba pa nam lijepo reci bez okolo-kole priča, za točno, kakvo si ti uređenje BiH? Ne trebaš detaljizirati, samo je bitno za kakav si sustav.
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:43 |
|
|
patriot je napisao/la: ....samo da vidim kako bi ispao sa tobom intervju,kad bi nekako dogovorili.. ma ja bola'. oni bi njima objavili sve - tuđman/šušak/treći/za dom spremni. i neb bilo "zamke". yebala te zamka Đuud, imala sam tvoj faking papir u džepu, ali Rajvosa je to, o čemu pričaš ti. Rajvosa vadi što mu ne paše ko iz čorbe. meso oću, mrkvu neću. pa da si ti imo najbolju recitaciju svih recitacija. ali ko će dokazati preko oceana.... drugo kad te dovede pred gotov čin, uživo emisiju i kad te ne može istjerat sad kad mu sjediš tu.. ali i to ćemo skoro...bakirče na koljenče...
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:44 |
|
|
Ilirka je napisao/la: a ti u svom narcizmu i bolesnoj potrebi za nekakvom medijskom slavom "mučenice" koja je samo drugačije mislila od "primitivne" okoline, radiš puno opasnije stvari nego neki naši političari protiv kojih imaš samo etikete "lopine", bez ikakvih dokaza i argumenata. lupaš isto ko maksim po diviziji bez ičeg konkretnog. jeftina demagogija pali kod plitkih umova. tu se ne može, na žalost, ništa.
"Kolumnistica" je napisala tipičan tekst koji ide dobro utabanom stazom, Provjerenim i sigurnim metodama Sopta se probija do medijskih visina, red pljuvanja po crkvi, red po Tuđmanu i Šušku, red po lopovskim političarima i začiniš sa primitivnim i ustašioidnim Hercegovcima i sve to bez ikakvih argumenata i to je to, put ka ZG i SA medijima se brzo otvara! Sve u svemu dosadan tekst kakve smo milion puta viđali! Meni je jedino zanimljivo bilo prozivka POskokoa za zabranu pisanja pod žeskim imenom u ovakvoj Hercegovini i prozivka organizatora WHF da su alternativa našem primitivizmu! I Sopta se s time slaže! Sopta, poskoku i WHF, manite se nas i našeg "primitivizma", mi ne samo da se neželimo mijenjati, nego smo ponosni na svoj mentalitet, navike i običaje i upravo takvi kavi jesmo želimo ostvarivati sva svoja prava i potrebe! A vi , ako vam to smeta, idite tamo gdje vam se sva vrata otvaraju, u SA ili u ZG!
|
|
Vrh |
|
|
unknown
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:47 |
|
|
Iako sumnam u njene namjere, da se želi kao boriti za "ono" što preko 90% ljudi želi... ali ako ipak govori istinu, onda ima neki ludi način borbe, borbe koju sredina ne prepozna, ni ja prvi, ali ako je stvarno iskrena, onda joj je bolje da ne čita ili bar se ne javlja pod poznatim nickom, jerbo možda uništimo neki novi oblik borbe za naša prava, tko će ga znati, ipak ako se usporede njena pisanja od prije i neka novija, dolazi do pomaka, malih, ali ipak ima pomaka, možda je ipak trojanac, ali za to se treba još iskazati, za njeno dobro te psihičku stabilnost bolje joj da ne komentira svaki članak koji je objavila ili dala nekakvu izjavu. Iako doduše već kad je relativno poznata nema šta više čekati, vrijeme je za atakovanje što bi rekli federalni partneri. Iduća dva tri članka daju odgovore na sva pitanja, da li je dotična zaista izabrala inteligentan način infiltriranja u neprijateljske redove ili pak ne, bumo videli ne :živili .
|
|
Vrh |
|
|
OldSkul
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:48 |
|
|
lider30 je napisao/la: Za kakvo si ti uređenje BiH? Red je da znamo. Pačaš se u politiku, postaješ javna osoba pa nam lijepo reci bez okolo-kole priča, za točno, kakvo si ti uređenje BiH?
Ne trebaš detaljizirati, samo je bitno za kakav si sustav. Ja mislim da Treći s ovakvim budalama nećemo dobiti nikada. Čović je ucjenjen od strane OHR, ostali su ***, narod preflegmatičan. BIH je neodrživa. U koju će se parampačad raspast, to ja ne mogu predviđati. Konkretno sam za jačanje hrvatskog nacionalnog identiteta, za jedinicu u kojoj ću moći živjeti i disati normalno, i ovdje i u Srednjoj Bosni i u Posavini. Kako će se to zvati i kad će postojati kao takvo, ne znam. Udivljavanje Dodiku je sranje, ići tim putem manjeg otpora je jadno. Ništa naučeno iz povijesti. Idu u Rvackoj seljaci s traktorima po cijeloj zemlji da razjebu Zagreb zbog svojih sranja, a kod nas se ne može desetak intelektualaca dogovoriti da sjebu bagru koja ih muči godinama.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:55 |
|
|
OldSkul je napisao/la: lider30 je napisao/la: Za kakvo si ti uređenje BiH? Red je da znamo. Pačaš se u politiku, postaješ javna osoba pa nam lijepo reci bez okolo-kole priča, za točno, kakvo si ti uređenje BiH?
Ne trebaš detaljizirati, samo je bitno za kakav si sustav. Ja mislim da Treći s ovakvim budalama nećemo dobiti nikada. Čović je ucjenjen od strane OHR, ostali su ***, narod preflegmatičan. BIH je neodrživa. U koju će se parampačad raspast, to ja ne mogu predviđati. Konkretno sam za jačanje hrvatskog nacionalnog identiteta, za jedinicu u kojoj ću moći živjeti i disati normalno, i ovdje i u Srednjoj Bosni i u Posavini. Kako će se to zvati i kad će postojati kao takvo, ne znam. Udivljavanje Dodiku je sranje, ići tim putem manjeg otpora je jadno. Ništa naučeno iz povijesti. Idu u Rvackoj seljaci s traktorima po cijeloj zemlji da razjebu Zagreb zbog svojih sranja, a kod nas se ne može desetak intelektualaca dogovoriti da sjebu bagru koja ih muči godinama. Ali vidiš da se ova poruka nije provukla kroz intervju, iako će je većina sa ovog foruma potpisati ovaj post. Tvoj posao je dobar (jer moraš ući u sustav da ga podešavaš po sebi), ako će naknadno slati jasne poruke u smjeru (kon)federalne jedinice. Bumo vidjeli. I naravno da su napredne multetničke zemlje (kon)federacije. Tamo gdje nisu postoje samo krv, suze, neravnopravnost, ratovi ili međunarodni protektorat. Pojedine azijske i afričke zemlje su jasan primjer. I BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Frankopan
|
Naslov: Re: Index ima kolumnisticu iz Širokog Postano: 05 ožu 2010, 20:58 |
|
|
Self-hating Jews...tako ima i samo-mzrcecih HercegBosanaca.
Politicka nepismenost to dakako, ali jasno i besramno se vuce burdusevska nit da krdo neciviliziranih debila koje moze bit kupljeno za 100 maraka ne zasluzuje slobodu. Ne bih se iznenadio da je jadnica necim ucjenjena ili da se nudi poput 'postene' Hercegovke ne bi li sa kamenjara izbjegla. Nisto nije pomenula, ni 105000 prognanih Hrvata iz Srednje Bosne, nit ubijene povratnike, ni Hecu, ni Sejdu, ni rutinska preglasavanja... ma nista. Ali zna vrijedjat Crkvu...mada su eto oni 'na svakoj misi'...ono kako Katolici... riga mi se...
Cuje se ova mala kripto-indexstinom. Ne vjeruj ljudima kojima je valjak prosao preko glave i koji na ovom forumu pisu dijametralno suprotno od onoga sto govore na dvorima nasih neprijatelja.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|