HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 lis 2025, 01:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 862 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 35  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre
PostPostano: 23 srp 2017, 10:48 

Alfons Kauders je napisao/la:
Gle cuda, u privatni posjed mogu uci samo njegovi vlasnici.

Frapiran sam

A ja mislio da mi svaki trenutak neko moze uci u kucu da malo razgleda, uz prethodnu najavu: "Ja sam Bosnjak/Srbin/Hrvat i boli me kurac sto je kuca tvoja"

1. Arapi zakonski ne mogu bili vlasnici imovine u BiH.
2. Nisu u pitanju kuce nego naselja zatvorenog tipa.
3. Zasto od cijelog Balkana samo u 24% prave naselja zatvorenog tipa.
4. Za nedeljnu razonodu serijal "MultietniĆari i njihova braća" https://www.youtube.com/watch?v=_3Z96vKv34Q

Vrh

Naslov: Re: Arapski kmetovi: Kanton Sarajevo postaje arapski posjed. Bosnjaci prodaju kvadratne kilometre
PostPostano: 23 srp 2017, 10:53 

novovrijeme je napisao/la:
Gle cuda, u privatni posjed mogu uci samo njegovi vlasnici.

Frapiran sam

A ja mislio da mi svaki trenutak neko moze uci u kucu da malo razgleda, uz prethodnu najavu: "Ja sam Bosnjak/Srbin/Hrvat i boli me kurac sto je kuca tvoja"

1. Arapi zakonski ne mogu bili vlasnici imovine u BiH.
2. Nisu u pitanju kuce nego naselja zatvorenog tipa.
3. Zasto od cijelog Balkana samo u 24% prave naselja zatvorenog tipa.
4. Za nedeljnu razonodu serijal "MultietniĆari i njihova braća" https://www.youtube.com/watch?v=_3Z96vKv34Q

Da, vlasnici su pravna umjesto fizickih lica. Dakle, ne mozes mi upasti u kucu bez najave, ali eto mozes u ured, koji mi je takodjer u kuci?

Sreca pa mi vise auto nije na firmi. Mozda su mi zato ukrali prosli?

Vrh

PostPostano: 23 srp 2017, 11:13 

Zakonom je zabranjeno preko svoje firme kuće i nekretnine kupovati za strance.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2017, 11:35 

Nije da ti ne možeš uću na posjed, nego niti proći kroz naselje bez katarskih dokumenta.
Jel to znači da vama Srbi mogu da tražiti dokumente u Istočnom Sarajevu i braniti prolaz ako put ide kroz zemlju u vlasništvu Srba?

Kako to brani braću, i trebaju ih uzjahati.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2017, 11:55 

Realno, Arapi bi mogli postati vecina u Sarajevskom kantonu ako se ovako nastavi. Imaju punu podrsku muslimanskih vlasti a izgleda i podrsku vecine domacih muslimana. Neka ih onda, samo neka se u Republiku Srpsku ne doseljavaju.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2017, 12:02 

Realno, Hrvati će kroz 10ak godina pored Bošnjaka, za federalne partnere imati i Arape. Ali hajde ti to objasni konobaru Ćani.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 01:18 

Realno, Hrvati će kroz 10ak godina pored Bošnjaka, za komšije sa druge strane granice imati i Arape. Ali hajde ti to objasni konobaru Ćani.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 08:28 

Pa eto, kad vec ne mogu s nama, mozda ce se slagati s Arapima?

Za pocetak, treba naci nesto zajednicko. Recimo mrznju prema Zidovima?

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 09:08 

Nismo mi zelen unitaristička da mrzimo Židove. Dapače, Židovi i mi, te pogotovo Izrael i mi, imamo izuzetno dobre odnose. I na ovom forumu ne gledamo pozitivno na bilo kakav antisemitizam.

Za sve preglasavanje, podmetanje, laganje, varanje, lažne optužbe; ne mogu zamislit bolje osvete od prodaje imanja Arapima kako bi vas guzili iduća desetljeća. Doći ću jednom godišnje da vidim kako to izgleda. :D ove rikše i to.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 09:17 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Nismo mi zelen unitaristička da mrzimo Židove. Dapače, Židovi i mi, te pogotovo Izrael i mi, imamo izuzetno dobre odnose. I na ovom forumu ne gledamo pozitivno na bilo kakav antisemitizam.

Za sve preglasavanje, podmetanje, laganje, varanje, lažne optužbe; ne mogu zamislit bolje osvete od prodaje imanja Arapima kako bi vas guzili iduća desetljeća. Doći ću jednom godišnje da vidim kako to izgleda. :D ove rikše i to.

Izrael vjerovatno ne zna ni da postojite. Neki znaju, recimo moje kolege iz Izraela vazda pitaju za Hrvatsku, i to ne radi ljetovanja.

Nego, sjecas se one tabele direktnih poreza 2016/2017 sto sam postavio neki dan?

slika

Evo nadjoh i set podataka za 2014/15.

slika

Mislim da ovdje ima prostora za pregovore oko fiskalnog federalizma, da poslije ne mozes pricati kako si zakinut.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 09:28 

Pa eto, kad vec ne mogu s nama, mozda ce se slagati s Arapima?

Za pocetak, treba naci nesto zajednicko. Recimo mrznju prema Zidovima?

Zašto bi se uopše slagali? Granica majka, vi i Arapi bicete nam ko Bugari ili Rumuni, nebitni.
A ako zaratite izmedju sebe (a hocete takvi ste vi muslimani), prodavacemo oruzje, naravo onom slabijem, po americkom sistemu.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 09:31 

Izrael vjerovatno ne zna ni da postojite. Neki znaju, recimo moje kolege iz Izraela vazda pitaju za Hrvatsku, i to ne radi ljetovanja.

Nego, sjecas se one tabele direktnih poreza 2016/2017 sto sam postavio neki dan?

slika

slika

Mislim da ovdje ima prostora za pregovore oko fiskalnog federalizma, da poslije ne mozes pricati kako si zakinut.

Ja samo znam da nigdje nema sirotinje ko u Sarajevu i nigdje nema bogataša ko u Širokom brijegu.
E sad sta vi radite sa tolikim parama pa nemate ni vode u stanu... boga pitaj.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 09:34 

slika

slika

Ja samo znam da nigdje nema sirotinje ko u Sarajevu i nigdje nema bogataša ko u Širokom brijegu.

Tebi se nisam ni obracao, niti si trazio dozvolu da mi se obratis.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 09:38 

Vazda optužuj druge za sranja koja ti radiš. Politika tihogenocidaša.

http://poskok.info/wp/kako-je-moguce-da ... h-kantona/

Čitaj. Baš jučer na granici vidim likove u Passatima i Audijima. Vidiš im na faci da su nepismeni. Sva lova koja se slijeva u BiH završava u rukama tkz. bh. patriota ali ne kao javno dobro nego kao privatna potrošnja krezubih selja. U isto vrijeme upiru prstom u Čoviće i Dodike, mada se prostim okom može vidjeti gdje pare odoše.

Zaslužujete Arape a ja čekam dan kad će oni tražit i politička prava... :zubati

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 09:44 

Vazda optužuj druge za sranja koja ti radiš. Politika tihogenocidaša.

http://poskok.info/wp/kako-je-moguce-da ... h-kantona/

Čitaj. Baš jučer na granici vidim likove u Passatima i Audijima. Vidiš im na faci da su nepismeni. Sva lova koja se slijeva u BiH završava u rukama tkz. bh. patriota ali ne kao javno dobro nego kao privatna potrošnja krezubih selja. U isto vrijeme upiru prstom u Čoviće i Dodike, mada se prostim okom može vidjeti gdje pare odoše.

Zaslužujete Arape a ja čekam dan kad će oni tražit i politička prava... :zubati

Nije tacno! Nesto zavrsava i u rukama nas pismenih patriota koji vozimo Jaguare XF i Range Rovere!

slika

Nego, kad vec insistiras da si zakinut, de reci koliko ti dodjem pa da te isplatim? Sto bi reko moj otac kad mi vrati pozajmicu "necu ni ja svakakim da dugujem!"

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 09:59 

Tebi se nisam ni obracao, niti si trazio dozvolu da mi se obratis.

Malo kome se vi vise i mozete obratiti.
Vase gluposti ne dopiru dalje od granica 24%.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 14:01 

Cak i po procjeni "akademika" s najmanje medjunarodnih citata na Balkanu, Slave Kukica, su neke stvari u Bosnjakistanu otisle predaleko:

https://dnevni-list.ba/osvajanje-bih-st ... ske-slike/

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 15:26 

Robbie MO je napisao/la:
Cak i po procjeni "akademika" s najmanje medjunarodnih citata na Balkanu, Slave Kukica, su neke stvari u Bosnjakistanu otisle predaleko:

https://dnevni-list.ba/osvajanje-bih-st ... ske-slike/

Akademik fula s cifrom, jer ukljucuje "najavljene" fantomske projekte u Trnovu, u kojima bi se kao moglo smjestiti 100,000 ljudi, u desetinama hotela, hiljadama vila i sl.

Izgradjeno je mozda par hiljada u kojekakvih naseljima, ali mislim da niko nema pojma koliko je kuca i imanja kupljeno mimo naselja. Uglavnom, prosle godine je po zvanicnim podacima znalo biti i po 40,000 mjesecno, ali fazon je sto vecina njih nema kuce ovdje, isto kao sto ni mi nemamo svi vikendice po skijalistima i otocima. Fol s ovim sto imaju vikendice je sto im se isplati ostati dugo (jeftino), a nerijetko ostaju zene s djecom, eventualno djed, baka, a muz se vraca radi posla... Tako da jebiga, mogu ostati po nekoliko sedmica ili par mjeseci, ovisno od tog kad pocinje skolska i sl.

Mislim da ce uzimati i stanove u perifernim dijelovima grada s dosta zelenila, jer ima i takvih. Zapravo, da samo sjede po vikendicama i rostiljaju oko bazena, ne bi ih cesto vidjali po gradu? Ali bude ih i u centru. Mozda ima onih koji ce sjediti po vikendicama i hodati po sumama, ali ima i onih koji dolaze u shopping ili provod. Nije da se omladina za tako male pare moze odvaliti kod njih?

Ovo s vikendicama je bubble u kojem ce nastradati i domaci i strani "investitori" kad-tad, jer nema bas toliko potraznje, a upitno je koliko ce je biti dugorocno. I Arapi koji to kupuju su spekulanti, jer im je jasno da za pet godina mogu doci u situaciju da im trebaju vize ili da ne mogu nikako uci u BiH ako su preko ovih fiktivnih firmi "kupili" vikendicu ili apartman. Sta mislis zasto domaci kapital gradi zgradurine po Sarajevu umjesto naselja za Arape? Zato jer znaju da to nisu cista posla. To je posao za kofer firme.

Ali fula se drugi, jako bitan dio price. Ok, neka 10,000 posalje djecu preko raspusta na zelenilo, bilo da kupe ili unajme vikendicu, ali sta cemo s onih drugih 30 do 50,000 obicnih turista bez nekretnina koji ce dolaziti tu? Uostalom, ako im je povoljno i ako im odgovara, potraznja ce biti tu sve dok ne postanemo preskupi. Nije toliko bitno da li ce moci kupiti vikendicu ili apartman, jer ako bude potraznje, lako ce ovdje unajmiti vikendicu da na mjesec dana posalju djecu, ili na AirBnB naci apartman u centru ako im je do kafane.

Sta cemo s njih?

Taman i da nijedan Arap u BiH nikad ne mogne kupiti nekretninu, opet ce skoro isti broj dolaziti "nako"... Sarajlijama smetaju sto ih vide po ulicama, pa kukaju na ova naselja - ne kontaju da 90% ovih sto budu u gradu nema pojma o tim naseljima, i obicni su turisti koji su cesto smjesteni u samom gradu.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 15:45 

I kakva je gospodarska korist od zatvorenih naselja?
Arapi tu odsjedaju, vidim da će imati i svoje markete i radnje u kojima će trošiti.
Jednokratna zarada prodaje zemlje jeftino i to je to.

S druge strane da su pametni mogli su iznajmljivati i zarađivati, ti Arapi bi morali kupovati u Bingu i njihovim ostalim radnjama.
Ali koga briga, sutra će opet kmečiti o zemljišnom đenosajdu.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 16:58 

Hadzici, Ilidza, Trnovo... sve su to atraktivne turisticke lokacije.
Ne naseljavaju se Arapi... ma jok.

Dodik objasnio jos 2013.

Citat:
Milorad Dodik: U BiH dolazi 500.000 Arapa

A. Kozomora | 01. 11. 2013 - 06:01h
| Komentara: 304
U Bosni i Hercegovini se radi na islamizaciji društva. Postoje ozbiljni projekti da se iz islamskog sveta u BiH naseli između 300.000 i 500.000 ljudi koji bi mogli da promene sliku BiH. Postoji tačan plan i tu bi dolazio najniži sloj iz arapskog sveta, rekao je u intervjuu za „Blic“ Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

On je ukazao na to da projekat islamizacije BiH predvodi Bakir Izetbegović.

- Samo Kuvajt plaća 30.000 stanova u Sarajevu, a to je 100.000 ljudi - kaže predsednik RS.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 17:39 

daramo je napisao/la:
I kakva je gospodarska korist od zatvorenih naselja?
Arapi tu odsjedaju, vidim da će imati i svoje markete i radnje u kojima će trošiti.
Jednokratna zarada prodaje zemlje jeftino i to je to.

S druge strane da su pametni mogli su iznajmljivati i zarađivati, ti Arapi bi morali kupovati u Bingu i njihovim ostalim radnjama.
Ali koga briga, sutra će opet kmečiti o zemljišnom đenosajdu.

Jebiga, i oni ce trositi. Tu se ne radi o nekim velikim naseljima, pedesetak ili stotinjak vikendica, ponekad udrobe apartmana, i najcesce se naslanjaju na postojeca naselja.

Kakvi marketi? Nema dovoljno ljudi, jedva da se otvori neka mala sezonska trgovina kao na skijalistu ili na moru. Pice u grad u nabavu.

A ta zemlja... Jebiga prestanite je prodavati Arapima i oni je nece kupovati, jednostavno.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 18:49 

Mogli ste i Srbima dati zemlju. I oni će trošiti i plaćati PDV.
Čitava tvoja pojava na forumu vrišti ubleha, takija.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 18:51 

BBC je napisao/la:
Mogli ste i Srbima dati zemlju. I oni će trošiti i plaćati PDV.
Čitava tvoja pojava na forumu vrišti ubleha, takija.

Pa dali smo, i dalje su je prodali Arapima.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 18:52 

Kako rekoh, ubleha i takija.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2017, 18:59 

Kukić je stalno sa njima pa je neka vrsta insider-a.

Citat:
Islamska deklaracija

Da se, na koncu, od duha Islamske deklaracije ne odustaje ni danas, svjedoči i nedavni dokumentarac „Arapsko proljeća u zlatnoj dolini“ – iz kojega je jasno da se čini sve kako bi se stvorili uvjeti za Alijin islamski poredak. Da se, biti ću krajnje izravan, nastoje stvoriti pretpostavke kako bi se izmijenila demografska struktura BiH – kako bi se ostvarila apsolutna islamska, dakle religijska većina, a time i započeo proces zaživljavanja islamskog poretka u kojem bi se definitivno raskinula „koegzistencija između islamske vjere i neislamskih institucija“.

O čemu se, zapravo, radi? Odgovori se, ako se već hoće, nalaze i u dokumentarcu kojeg spomenuh. U Sarajevu i njegovom okruženju – Ilidži, Hadžićima, Vogošći, Visokom, Brezi, Ilijašu, Trnovu, da ne nabrajam – sagrađeno je ili je u pripremi za gradnju, ako dobro upamtih, čak 80 naselja koja imaju kapacitet za oko 150.000 stanovnika. O kupljenim kućama, stanovima, vikendicama, nekretninama, o čemu nikakvih zvaničnih podataka niti nema – i koji su izvan navedenih cifri – da se i ne govori. Gotovo u potpunosti je, navodno, osvojen prostor sarajevskog naselja Vlakovo, u kojemu su pokupovane kuće i nekretnine tamošnjih predratnih Srba – iako, ponuđenim cijenama ne odolijevaju ni svi ostali. Ili, na prostoru Visokog je, čuh, izgrađeno ili je u pripremi skoro tridesetak arapskih naselja – u Vogošći, Hadžićima i Ilidži tek nešto manje.

Ali, važnije od toga je da su sva naselja zatvorenog tipa, da su rezervirana isključivo za arapsku populaciju – i da, to znači, u njima kuće ili stanove kupiti ne mogu i građani BiH. No, ni time se priča ne završava. Na stotine je, čak i fiktivno registriranih, arapskih firmi s ciljem da se ubrzano kupuju nekretnine, kuće i zemljišta, prije svega u blizini izvorišta i vodenih tokova – samo na području Ilidže i Visokog je, pročitah, preko 300 takvih.

Ništa to, međutim, nije slučajno – i radi se uz blagoslov stranke koja, kao eto, sve to čini zbog interesa Bošnjaka. Kada bi bilo po objašnjenima, u dokumentarcu prikazanih načelnika, samom Allahu treba zahvaliti da je Arape, umjesto da ih usmjeri prema Americi, Australiji, drugim destinacijama, doveo ovdje – k tome još na prostore njihovih općina. Jer, pojašnjava prvi čovjek Ilidže, naši ljudi su lijeni i dobro je da dolaze Arapi kako bi kulturu takvog odnosa prema radu promijenili – a svako protivljenje njihovom pohodu na ovu zemlju je, pita li se njega, posljedica mržnje, šovinizma i rasizma prema ljudima koji poštuju svoju vjeru, običaje, tradiciju.

U pohvalama arapskim „dobrotvorima“ još eksplicitniji je načelnik Hadžića. Arapi, pojašnjava on – a da ni ne trepne od srama – ne uništavaju prostor njegove općine. Oni ga, naprotiv, jer grade po okolnim brdima, na prostoru koji je bio neiskorišten, samo oplemenjuju. I stoga im treba omogućiti da to čine i u budućnosti, da oplemene čitav prostor i Igmana i Bjelašnice – a i pristup njima – jer od toga, osim što se prostor „kultivira“, velike koristi ima i općina sama, sve punija je njezina kasa i sve veće mogućnosti da se uradi sve ostalo kako bi se život domaćih ljudi učinio kvalitetnijim.

Na koncu, ništa od toga se ne čini stihijno, izvan kontrole vrha SDA – i babina sina osobno. Jer on, ako je autorima dokumentarca vjerovati – a osobno sam im sklon – izravno kontrolira procese koji bi trebali rezultirati promjenom demografske slike zemlje, makar to bilo i arapskim osvajanjem ovog dijela svijeta. Na otvaranju jednog naselja u Hadžićima, gledam, Izetbegović junior sudjeluje i sam. I pred očima javnosti divani o tome što sve ova zemlja ima – da raspolaže bogatim prirodnim resursima, vodom, šumama, rudama, energetskim potencijalom. No, važnije od toga je da, onako pun sebe, kaže i slijedeće – da su „naša braća“, dakle Arapi, to prepoznali i da će navedene i ine resurse osobno aktivirati. A mi im, u tome – kao što je on osobno učinio na Marijin dvoru, na Poljinama, drugdje – trebamo i sami pomoći a ne, kao što činimo, stvarati im barijere za brži dolazak, govoriti kako nisu dobro došli, uvoditi im vize, nedobronamjerno ih dočekivati i sve u tom duhu.

I usput, prijatelj nije nitko, posebno pripada li Bošnjacima, tko misli i govori drugačije. Poprilično sam, recimo, siguran da će epitet neprijatelja, pa i izdajnika, zaraditi i akademik Duraković zbog upozorenja kako se u Federaciji, širem sarajevskom prostoru prije svega, Arapima prodaju čitavi krajevi – i kako pri tome pojma nemamo tko „s njima dolazi, kakvi remetilački faktori, kakvi ljudi otuda dolaze“. I kako se našoj javnosti prodaje magla „kao da su to investicije“.

Neka kolegi Durakoviću dragi Bog – ili Allah, ako mu je tako draže – pomogne. Bojim se, međutim, da mu neće biti lako zbog onoga što zbori. No, Božja pomoć je, budući ništa ne činimo sami, potrebna i svima nama. Jer, sve navedeno svjedoči kako agresivni bošnjački nacionalizam, upakiran u religijske halje, ne zaostaje ni za srpskim ni za hrvatskim. Naprotiv, u ovom je momentu i pogubniji od njih. Jer, planovima o muslimanskoj – ponavljam, čak ne ni bošnjačkoj, nego muslimanskoj – BiH može se samo do suprotnih učinaka. Da se deklaracijska koegzistencija „islamske vjere i islamskih institucija“, i „jedinstva vjere i zakona“ u uvjetima muslimanske demografske većine vrati kao bumerang – u formi nestajanja BiH kao države i društva. Naravno, ako se to uopće doživljava kao bumerang – i ako se, zarad islamske države, spremno žrtvovati i europsku BiH.

Piše: Akademik, prof.dr. Slavo Kukić/Dnevni list

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 862 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 35  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 45 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: