HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2024, 06:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 882 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 19 kol 2017, 02:26 

shukria je napisao/la:
Vidi mu zakljucka. :D Joj, nemojte bjezati od ksenofobije, rasizma, sovinizma, u ovom slucaju hrvatskog, jok, bjezite od islama. :D

Sta ti je psiha.
Ti baš izučio te levičarske priče iz EU.
Ksenofobija.Strah od stranaca.Ima li šta prirodnije od toga?
Rasizma???Jesi li ti crnac?Amidza??Bilo ko???
Šovinizma???
I dalje se traže statusi i postovi gde Srbi ili Hrvati prete Muslimanima,klanjem silovanjem dece majki odsecanjem ruku nogu glave..itd itd.
I da se vratimo.Na osnovu iskustva nemuslimana sa muslimanima najblaža moguća reakcija je ksenofobija koje čak ni nema u svojoj pravoj snazi.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 12:52 

Stari moj imas ozbiljan problem u vezi ksenofobije. A razlozi su razni. Malo kulturoloskog naslijedja tu ima, malo rata (mislim na ovaj zadnji) i uticaja propagande, malo nemogucnost refleksije medijskih spinova, itd..mozda i licnih frustracija za koje trazis ventilj, a nalazis pogresan (doduse ovdje odlicno fercera pisanje uz vjetar ukoliko se uklopis u opsti tenor, mrznjom nadahnuto ludilo..)

Pa ovdje lik, pobudjen vlastitim fasistoidnim ubjedjenjima blokira lika s kojim je zajedno krvario i koji se borio za tu istu domovinu u koju se ovaj fasista kune. A kriv islam?! Kad padnes s bicikla i udaris se, i tad islam kriv? Sta je tu toliko nejasno, da li ste zaista bas toliko pukli???

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 13:25 

Čemu recikliranje vijesti starih nekoliko godina. I to beznačajnog događaja, kao reakcija, dan poslije kad su džihadisti pred kamerama zaklali Hrvata u Egiptu.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 13:36 

slika

Citat:
U SUSRET OLUJI...
Ovo su heroji koji su izvjesili hrvatsku zastavu na kninsku tvrđavu

Iako su se njihova imena iz tko zna kojih razloga tajila čak 17 godina, ljudi koji su 5. kolovoza 1995. godine s kninske tvrđave skinuli srpsku i izvijesili hrvatsku zastavu, ipak će zasluženo ući u hrvatsku povijest.

Pripadnici 7. gardijske brigade, tzv. Pume, Jasmin Hadžić (39), Mario Bilać (40) i Edvard Baltić (50) tog su se jutra oko 9:30 popeli na kninsku tvrđavu, skinuli srpsku zastavu i izvijesili hrvatsku. Osobno ih je za taj zadatak odabrao general bojnik Ivan Korade, tadašnji zapovjednik Puma.

Da se nadovezem na BBC-a i logiku ideologije koja se zastupa na forumu onako pausalno, kad slijedeci put neki Arap negdje na sirokom dunjaluku ubije nekog Hrvata, pod hitno naci ovog Jasmina i nalupati ga malo.

Za dom!

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 13:41 

Pokažite se tako da odobrite spomenik HVO u Sarajevu, kojeg blokirate već 23 godine. Nije ovaj forum pogodno tlo za takije.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 13:49 

Da, vidim. Opet smo logicni i pravdoljubivi.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 16:02 

shukria je napisao/la:
Stari moj imas ozbiljan problem u vezi ksenofobije. A razlozi su razni. Malo kulturoloskog naslijedja tu ima, malo rata (mislim na ovaj zadnji) i uticaja propagande, malo nemogucnost refleksije medijskih spinova, itd..mozda i licnih frustracija za koje trazis ventilj, a nalazis pogresan (doduse ovdje odlicno fercera pisanje uz vjetar ukoliko se uklopis u opsti tenor, mrznjom nadahnuto ludilo..)

Pa ovdje lik, pobudjen vlastitim fasistoidnim ubjedjenjima blokira lika s kojim je zajedno krvario i koji se borio za tu istu domovinu u koju se ovaj fasista kune. A kriv islam?! Kad padnes s bicikla i udaris se, i tad islam kriv? Sta je tu toliko nejasno, da li ste zaista bas toliko pukli???
Najlakše je nekome zalepiti etiketu i završen posao.Treba tome dodati i četnik,genocidaš,ustaša,koljač,pripadnik genocidnog naroda..bla bla bla,već si sve upravu ni ne komuniciraš sa čovekom nego sa nekim čudovištem iz mračne šume.
Ne ide to tako.Mislim može.Ali ne vodi ničemu.
Lično najvažnije je da to što je sve ovako meni,niti nama,ne smeta.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 16:24 

Cekaj malo, kako nazvati lika koji iz jednog tako glupavog naziva jebe bivseg druga iz rata? A nisu nikakvi licni porivi, ako je prica istinita. Dakle motivisan je glupavom, ja sam je pausalno nazvao fasistickom, ideologijom.

Poznavajuci te onako povrsno mislim da ti nebi bio u stanju tako nesto uciniti. A ovdje to pravdas jer se uklapa u opstu atmosferu, ili sta ja znam zasto vec.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 16:47 

Da stavimo stvari u pravi kontekst. Taj bezvezeni FB incident je nastao kao reakcija na ovo.

A moderaciji bih savjetovao totalno uklanjanje ovog takijaša. Jer je i poslije upozorenja nastavio sa generalizacijom hrvatskih branitelja kao "fašista" iz "fašističke ideologije.

slika

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 16:51 

Kakve veze ima hrvatski branitelj muslimanske vjeroispovijesti, kad se vec pozivas na braniteljstvo, s ovom tvojom slikom? Objasni nam da shvatimo nacin razmisljanja. Posto ja zaista ne znam kako si njega uspio dovesti u vezu s dzihadistima na Bliskom istoku.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 16:53 

Citat:
Da stavimo stvari u pravi kontekst. Taj bezvezeni FB incident je nastao kao reakcija na ovo.

A moderaciji bih savjetovao totalno uklanjanje ovog takijaša. Jer je i poslije upozorenja nastavio sa generalizacijom hrvatskih branitelja kao "fašista" iz "fašističke ideologije.

slika

Vijest koju koristiš za etiketiranje i vrijeđanje Hrvata je stara par godina, i to blokiranje na FB je nastalo zbog zaklanog Hrvata u Egiptu.
No, praviš se blesav ali nevješto to radiš.

Vrh

PostPostano: 19 kol 2017, 17:17 

Pa nisam ja dignuo temu iz zaborava.

I jos uvijek nisi objasnio kakve veze ima ijedan od dvojice bivsih vojnika HV s dogadjajima u Egiptu.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2017, 18:16 

Iako vidim da dugo ovdje nije pisano o ovoj temi nadodao bih ponešto o ovoj temi Hrvati Islamske vjere, ali i o Srbima/Hrvatima i tako dalje.

Koliko god se Bošnjaci trudili dokazati da nisu niti Hrvati niti Srbi Islamske vjere (Muslimani) to jednostavno nije moguće dokazati, jer prezimena govore protiv te teze.

Istina je samo jedna velika većina Bošnjaka su porijeklom Hrvati, a manji dio Srbi koji su prešli na Islam u vrijeme Turskog imperija zbog poreza koji se zvao harač. Naime ako bi prešli na Islam više nisu podljegali tom porezu niti su im otimali mušku djecu.

Prezimena Bošnjačka Izetbegović, Hasanbegović, Bešlić su sve redom izvedenice iz Hrvatskih tradicionalnih i vrlo starih prezimena.
Begović hrvatsko prezime kojem je dodan Islamski predznak da bi zvučala Islamski- Hasan-begović, Izet-begović o Bešliću nije potrebno niti govoriti samo potražite povijest prezimena. Turska svakako nisu već Muslimani/Islamizirana.

Nadalje ima i dio prezimena koja su izvedena ili su durektno tradicionalno Srpska.

Sve u svemu Turska nisu niti su postojala prije Turskog carstva tj. Muslimani ili su ostala ista, a imena su dana Islamska Halid Bešlić, Haris Đinović itd.

A sada o lažljivcima iz Srbije (dakle ne svima već onima koji to doista jesu, jer ima ih u svim narodima svijeta pa tako i u Hrvatskoj), koji pokušavaju lažirati i sami sebe kako svi potičemo od Srba.

Ti isti tako zavedu i one koji izvorno nisu takvi, ali nisu upoznati s povijesnim činjenicama, pa se emotivno povode za onim što im lijepo zvuči.

Povijest je vrlo jasna na prostore bivše SFRJ prvi su došli Srbi (Raška, Duklja itd.), a zadnji su došli Hrvati.

No na vjerojatno zaprepaštenje svih Srba kojima nisu poznate povijesne činjenice ili ih ignoriraju;

Srbi su bili porobljen narod od tadašnjih starosjedioca na ovim prostorima i upravo Hrvati su ih oslobodili ropstva, ali i starosjedioce s ovih prostora Asimilirali u Hrvate i nakon što su ih vojno porazili i automatski se ostatak Asimilirao u ostale narode.

Tako i dan danas među svima nama osim Slavenske krvi ima i krvi starosjedioca s ovih prostora, no izvorno Hrvati i Srbi nisu niti će ikada biti ista narodnost iako svi iz bivše SFRJ naravno potićemo od istog naroda tj. Slavena (Osim manjina iz drugih naroda Albanci, Mađari, Njemci, Židovi, Vlasi itd.).

Upravo zato govorimo vrlo sličnim jezicima kao i ostatak Slavena, Poljaci, Česi, Rusi itd.

Što se tiče Hrvata od davne povijesti su poznati kao izuzetno sposobni ratnici i to se prožima kroz cijelu povijest i od dolaska na ove prostore, do Napoleona, preko Turskog carstva i otpora prema njima a i novije povijesti računajući i 2. sv. rat.

Kada svi spominju Ustaše o kojima ja zaista imam loše mišljenje, ali i o Četnicima koji nisu ništa manje zlo i koji su se asimilirali na kraju rata u Partizane kako bi mogli nastaviti teror nad Hrvatima, ali i današnjim Bošnjacima što se nastavilo do poslijednjeg rata.

Onda se svakako treba reći da je Antifašizam i Partizanski pokret na ovim prostorima, ali i u Europi krenuo također od Hrvata, a i vođa je bio Hrvat.

Zašto SFRJ nije valjala upravo zbog određenog dijela Srba koji naginju Četništvu ili Velikoj Srbiji i tako su se ponašali kao da se radi o Srboslaviji, a ne Jugoslaviji i kao da su oni jedini zaslužni za tu državu te imaju neko nad paravo nad ostalim narodima.

To naravno uopće nije točno. Jugoslavija je trebala biti država ravnopravnih naroda i republika što su Srbi u potpunosti demolirali i okrenuli u svoju korist i htijeli oni ili ne sebi to priznati, glavni su razlog baš zbog toga za raspad te države.

Iako mnogi sami sebe uvjeravaju da su je oni branili i Jesu, ali ne Jugoslaviju već Srboslaviju.

Znam da će se mnogi sada naći uvrijeđeni, ali nije me briga što se godinama žele uvjeriti da je laž istina pa ih istina boli i pogađa.
Istina se jednostavno uz sav njihov trud neće promjeniti.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2017, 19:11 

Prvo slaveni nisu jednistavno narod nego grupi naziv za sva ta razna plemena koja nisu ni znala jedna za druge u svim slucajevima.Sto se tice hrvata iznimnih ratnika to imamo tamo od zrinskih njihovi su laki konajanici legendarni i svi su ih imitirali pa do napoleona pa nadalje ali ranije legendarnih ratnika bas spomena nema.Nije da nism oratovali ali nesto nadprosjecni nismo bili odnosno nema izvora koji to daju zakljuciti.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2017, 19:28 

Heero je napisao/la:
Prvo slaveni nisu jednistavno narod nego grupi naziv za sva ta razna plemena koja nisu ni znala jedna za druge u svim slucajevima.Sto se tice hrvata iznimnih ratnika to imamo tamo od zrinskih njihovi su laki konajanici legendarni i svi su ih imitirali pa do napoleona pa nadalje ali ranije legendarnih ratnika bas spomena nema.Nije da nism oratovali ali nesto nadprosjecni nismo bili odnosno nema izvora koji to daju zakljuciti.

Evo toliko da znaš Hrvati su i došli na ove prostore, jer su bili pozvani kao poznati ratnici da protjeraju i oslobode ostale od Avara za uzvrat su mogli zauzeti zemlju koju su osvojili. Avare smo protjerali s Ilirima se spojili mislim da puno toga imaš propušteno o Hrvatima općenito, a posebno o ratnicima.

Što se tiće Slavena postoje osnovne skupine naroda Germani, Romani, Slaveni itd i da spadamo u Slavene.

Evo malo i nekih povijesnih proučavanja za info:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Dolazak_Hrvata

https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvati_u_Napoleonovoj_vojsci

https://www.posavski-vremeplov.com/zapisi-o-zemlji/tomislav-najve%C4%87i-hrvatski-kralj/

Evo čak i iz Srbije malo o tome:

http://www.kurir.rs/region/hrvatska/2542435/svedanke-nekada-plasile-decu-hrvatima-a-evo-po-cemu-ih-danas-prepoznaju-gradani-evrope

Ima toga još puno, ali malo se potrudi i sam potražiti povijest i Njemci su čak plašili svoju djecu Hrvatima, Europu smo obranili od Turaka, Napoleon nije mogao zauzeti Dubrovnik pa ga je porobio na prevaru, Hrvati su bili i vojska koja se je unajmljivala zbog iznimnih sposobnosti, zaista ima puno traži pa ćeš naći.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2017, 20:21 

History je napisao/la:
Heero je napisao/la:

Evo toliko da znaš Hrvati su i došli na ove prostore, jer su bili pozvani kao poznati ratnici da protjeraju i oslobode ostale od Avara za uzvrat su mogli zauzeti zemlju koju su osvojili. Avare smo protjerali s Ilirima se spojili mislim da puno toga imaš propušteno o Hrvatima općenito, a posebno o ratnicima.

Što se tiće Slavena postoje osnovne skupine naroda Germani, Romani, Slaveni itd i da spadamo u Slavene.

https://www.posavski-vremeplov.com/zapisi-o-zemlji/tomislav-najve%C4%87i-hrvatski-kralj/

http://www.kurir.rs/region/hrvatska/2542435/svedanke-nekada-plasile-decu-hrvatima-a-evo-po-cemu-ih-danas-prepoznaju-gradani-evrope

Ima toga još puno, ali malo se potrudi i sam potražiti povijest i Njemci su čak plašili svoju djecu Hrvatima, Europu smo obranili od Turaka, Napoleon nije mogao zauzeti Dubrovnik pa ga je porobio na prevaru, Hrvati su bili i vojska koja se je unajmljivala zbog iznimnih sposobnosti, zaista ima puno traži pa ćeš naći.

dabome da je tako druže history. to ja govorim stalno. ali kome hrpi srbadije koja je ostala. dobrodošao i neka te.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2017, 21:19 

Nikad nije postojao niti ce Hrvat islamske vjere/nacije. To dvoje se medjusobno iskljucuje.

Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2017, 21:47 

iJozo je napisao/la:
Nikad nije postojao niti ce Hrvat islamske vjere/nacije. To dvoje se medjusobno iskljucuje.

Misliš nikad nije postojao Musliman u Bosni dok Hrvati, a i Srbi nisu Muslimani?

No rekao sam da će se mnogi naći pogođeni istinom svatko neka bude što želi, ali povijest se neda brisati.

1. Ja bih volio da mi onda objasniš iz povijesti od kuda potječe narod koji je za vrijeme Turskog carstva prešao na Islam jer prije toga muslimana nije bilo u Bosni?

2. Pa onda i čija to prezimena današnji Bošnjaci imaju, jer Turska nisu?

Ne želim povrijediti ničije osjećaje, ali Bošnjaci izvorno niti ne pričaju Turski niti Arapski i zapravo izvorno Bošnjački jezik neodoljivo najviše sliči Hrvatskom s nekim Turskim izrazima koje su poprimili od Turcizma.

Ja ih zovem Bošnjacima, jer to tako oni žele i poštujem to no istinu o porijeklu dolasku tog naroda na ove prostore i ostalo svatko može potražiti i sam trebalo bi biti realano i objektivno gledište umjesto emotivno.

Ovim putem bih pozdravio prijateljicu iz Zagreba (Hrvaticu) Mariju Begović i mojeg velikog prijatelja Hercegovca i Hrvata (Katolika) Mladena Bešlića ;)

Vrh

PostPostano: 03 stu 2017, 17:15 

History je napisao/la:
Heero je napisao/la:

Znam da smo pozvani.
A ne slaveni ali su nas sve potrpali u istu kutiju i nazvali slavenima.To je OK ali nemoze se rec slaveni=narod.
Ilira bas i nema kad smo mi dosli,avare smo potukli ali neznaci da smo bili extra ratnici.Mozda nas je bilo više,ionako su rimsko carstvo naseljavali barbari iz šuma i iz stepa.Rimsko carstvo na umoru je svako mogo zalogajit.

Pa pogledaj turke,dobili su istocno carstvo na poklon.
Rimljani i perzijanci si izmrcvarili vojske i kastrirali si ekonomiju inflacijom i tu dolaze ciganski narodi koje te stvari ne kace.Provaljuju arapi i turci,dobivaju gradove i civilizaciju koju nezaslužuju.Do dan danas je nisu dorasli.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2017, 04:50 

Heero je napisao/la:
History je napisao/la:

Znam da smo pozvani.
A ne slaveni ali su nas sve potrpali u istu kutiju i nazvali slavenima.To je OK ali nemoze se rec slaveni=narod.
Ilira bas i nema kad smo mi dosli,avare smo potukli ali neznaci da smo bili extra ratnici.Mozda nas je bilo više,ionako su rimsko carstvo naseljavali barbari iz šuma i iz stepa.Rimsko carstvo na umoru je svako mogo zalogajit.

Pa pogledaj turke,dobili su istocno carstvo na poklon.
Rimljani i perzijanci si izmrcvarili vojske i kastrirali si ekonomiju inflacijom i tu dolaze ciganski narodi koje te stvari ne kace.Provaljuju arapi i turci,dobivaju gradove i civilizaciju koju nezaslužuju.Do dan danas je nisu dorasli.

Daj pregledaj sve ove linkove pa ćeš shvatiti da smo bili i najveća vojna sila u Europi i to dugo vremena.

Što se tiče Avara da su bili tako slabi nebi porobili sve narode na tim prostorima niti bi ih bilo situacija potući bez poziva Hrvatima.

Isti ti Turci su imali veliki trn u oku i carstvu koji nisu uspjeli potući unatoč velikom trudu, a to su Hrvati.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2017, 15:58 

LOL

Najveca vojna sila?
Ti si svjestan da su stari autori dodavali 0 kad nabrajaju vojsku?
OK! Moze,aj sad nadji svog profesora iz povjesti pa mu to reci!Molim te!

Vrh

PostPostano: 04 stu 2017, 16:21 

LOL, Beg stara hrvatska plemiçka titula. =)) A tek Bešlić kao "hrvatsko prezime"... =))

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 04 stu 2017, 18:40 

Heero je napisao/la:
LOL

Najveca vojna sila?
Ti si svjestan da su stari autori dodavali 0 kad nabrajaju vojsku?
OK! Moze,aj sad nadji svog profesora iz povjesti pa mu to reci!Molim te!

Mislim da tebi nebi pomogao niti profesorski zbor povijesničara kada ne prihvaćaš činjenice, nema ti pomoći definitivno.

Ajde mali test za tebe da vidimo zaš li ti išta o povijesti...

Kako se je proslavila Hrvatska Kravata?

Vrh

PostPostano: 04 stu 2017, 18:44 

Amiđa je napisao/la:
LOL, Beg stara hrvatska plemiçka titula. =)) A tek Bešlić kao "hrvatsko prezime"... =))

Itekako je sve točno što je napisano , ali daj ti meni odgovori na pitanja koja sam postavio vezana uz porijeklo
Bošnjačkog naroda od kuda su došli i tko su, pa onda i čija su to prezimena.

Ajde recimo ne vuku korijen iz Hrvatskih, a čijih onda?

Kada odgovoriš na sva ona pitanja onda možemo dalje.

Malo info i za tebe iako ako si kao i ostali emotivno ćeš odbijati činjenice:

https://actacroatica.com/hr/surname/Begovi%C4%87/

https://actacroatica.com/hr/surname/Be%C5%A1li%C4%87/

Za sve ostale koji su spremni prihvatiti činjenice umjesto zavaravanja samih sebe;

Vjerujem da vam je većini šok da prezime Begović čak nije niti došlo s prostora današnje Bosne već iz Đurđevca u Hrvatskoj.

A tek Bešlić svaki četvrti Hercegovac nosi prezime Bešlić.

Šteta što je ljudski um spreman na vrlo subjektivna gledišta koja zapravo imaju narodni izraz "lažeš sam sebe", umjesto objektivnih (istinitih).

Vrh

PostPostano: 04 stu 2017, 19:30 

Ma history znamo mi da je balinčad iz turske hrvatske i njihova prezimena cisto hrvatskog podrijetla samo sto ih mi neubrajamo u hrvate otkad su vjeru mjenjali.
Pa kravata se proslavila na nasoj lakoj konjici,sva europa je tila izgledat kao hrvatski vojnik.
Tako je i sa nasim dresovima bilo.94-te svrstali ga u najruznije a 98-e u najljepse.
Svijet voli pobjednike.Kravata je proslavljena za zrinskih ili kasnije,oni jesu imali elitnu legendarnu konjicu ali nisu bili europska velesila jer smo mi mali narod.

Da nas ima ko spanjolaca ili bar 20 miliona imali bi pod zrinskim pola europe ali ovako smo bili žilav mali zalogaj.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 882 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: