|
|
Stranica: 87/96.
|
[ 2394 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 19 stu 2017, 00:50 |
|
|
Heero je napisao/la: Moj Jovane? Jole misli da je pjesma o njemu. Još će i Giovanni postat
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 19 stu 2017, 01:01 |
|
|
Ne šalji lađe od trolanja ka šumadiji!!!
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 19 stu 2017, 01:04 |
|
|
Heero je napisao/la: Ne šalji lađe od trolanja ka šumadiji!!! A gle, ipak su Srbi stariji od ameba
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 19 stu 2017, 01:09 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 19 stu 2017, 01:17 |
|
|
Ceha je napisao/la: Heero je napisao/la: Ne šalji lađe od trolanja ka šumadiji!!! A gle, ipak su Srbi stariji od ameba + srbija nema izlaz na more,nit ce ikad imat nit su srbi ikad bili pomorci. Bas sad gledam na TV-u nesta o vukovaru i onaj seljo sljivancanin nesta prica a da ni padeze nezna.Stari moj dobacje da je JNA bila puna takvih generala ;) Vjerojatno ja znam vise padeza nego njihov glavni štab :=) i sad ridikul iz takvog mikrokossa ide nekog od nas nesta ucit.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 19 stu 2017, 01:18 |
|
|
M je ***... znam ja i vise jezika nego on padeza.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 19 stu 2017, 19:14 |
|
|
Srbi i padeži, to dvoje nikad nije išlo skupa
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 19 stu 2017, 23:01 |
|
|
Ceha je napisao/la: joe enter je napisao/la: Biograd vele i ijekavci tj. i ikavci i ijekavci kažu Biograd, zato ne lupetaj.
Crnogorci kažu Biograd? Bugari kažu Bjalograd. joe enter je napisao/la: Ko je bio katolik u zap.Srbiji i podrinju??
Mačva do Turaka nije bila srpska. A do Nemanjića nisi imao pravoslavce izvan Raške. joe enter je napisao/la: I kavsko stanovni9štvo zapd.Srbije se prosto pretopilo sa ijekavcima i ekavcima.
Ono što je ostalo nakon Turaka. Imao si seobu jekavaca iz ist. Hercegovine, tako je nastao Vojvođanski, ostao je novoštokavski, ali je postao ekavski (radi pretenzija Srbije na Makedoniju i zap. Bugarsku). joe enter je napisao/la: Ceha , idi tamo u svoj purgeraj sa svojim Dudecima pa seri kvake , nisu za tebe ovi hercegovački kameniti slomivrati da mučiš svoju "pametnu" glavicu, jer očito nisi nikad čitao dubrovačku poeziju i ne znaš šta je dijalekt istočne Hercegovine i zap.CG.
Ma da, Dubrovnik je novo srce Srbije, a? Ako su ti preci iz Dubrovačkog zaleđa, to znači da su imali hr. krvi u sebi (uz albansku, očito), a ne da je Dubrovnik srpski. joe enter je napisao/la: Nego da se osvrnem na kulturne uticaje CG među katolicima Hercegovine i Dalmacije. Kad sam čuo prvi put pesmu od Tompsona Moj Ivane , odmah mi je zvučala poznato zbog određenih stihova i same melodije. I naravno odma sam vrlo brzo shvatio da je to stara narodna pesma koju je obradio i uredio Tupson , koja je inače poznata baš u CG.
Srbi svi i svuda, jbg. joe enter je napisao/la: Evo te pesme u filmu Živka Nikolića iz 1984 godina Čudo Neviđeno , pevaju je svatovi na kraju filma kad se svi poubijaju. https://youtu.be/Cgjyo8p_XbY?t=4681Ovo sve govori da smo odavno bili izmešani , i tebe Ceha svaki detalj kulturnog jedinstva ovog prostora demantuje. Oćemo opet gledati albansko-somalske gene; https://imghost.io/image/GGRgWI one hrvatsko-slavenske; https://imghost.io/image/GGV4gTvoji geni jesu miješani, jbg. Kad neko ne može argumentima da se suprostavi , onda pribegava glupostima , ali nema veze , srpska narodna tradicija je utkana u vama čistokrvnima u vidu pesama,priča,običaja,....tako da ćeš morati da kažeš hvala braći Somalcima hteo to ili ne. Uvek sam se pitao šta je to sa katolicima iz Hrcegovine,Dubrovnika,Dalmacije tj.kod svih štokavaca da su točliko voleli Somalsku kulturu a oni tako čistokrvni i kulturni za razliku od Somalaca?? Toliko guslati i opevavati Somalske vladare i događaje čak mnogo više od hrvatskih je za specijalnu analizu , na psihijatriji. Tako da ti je bolje da proveriš psihotički gen kod Hrvata , jer se ništa nije promenilo , od guslanja o Milošu Obiliću do slušanja turbo-folka. Zanimljiv fenomen , jer ispada da su Hrvati jedini nasrod na svetu kojisu više pevali o potpuno tuđem narodu sa kojim nemaju nikakve veze nego o svom rođenom Ej bre,bre Ceha , rekli bi Dubrovčani , bre.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 20 stu 2017, 01:07 |
|
|
znaju li dubrovcani padeze? a srbi? dubrovcani su srbi li se od stida nisu predali crnogorskoj vojsci nego su im drazi bili francuzi
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 20 stu 2017, 01:11 |
|
|
To je ona priča o kraljeviću Marku, koji je vladao bugarskim zemljama, a ćaća mu bio Hrvat iz okolice Livna, pa da je "čisti Srbin", iako je (uz krivi pedigre) bio i otomanski vazal? Dao sam ti dvije karte; 1. "slavenski" (R1a+I2a) gen; https://imghost.io/image/GGV4g2. "somalski" (E1b) gen; https://imghost.io/image/GGRgWSlobodno pročitaš što eupedija ima za reći o tim grupama; https://www.eupedia.com/europe/Haplogro ... -DNA.shtmlhttps://www.eupedia.com/europe/Haplogro ... -DNA.shtmlhttps://www.eupedia.com/europe/Haplogro ... -DNA.shtmlTo je y-DNA, dakle izravna muška linija, a klinci obično jezik uče o majke, za slučaj ako te nešto brka. Za štokavce, što ti je tu čudno? Misliš da su svi slaveni tu došli kao govornici hrvatskog, srpskog ili slovenskog? Narječja se kreiraju tek kojih 500-800 godina nakon doseljenja (iako proto faza počinje već kojih 100-200). Evo ti jedna karta koja govori o razvitku hr. narječja; Načelno, nakon što su se od JZ slavenskog odvojili slovenski i srpski (iako neki srpski, kao torlački, a vjerojatno i staroštakavski ekavski spadaju u JI, dakle bugarsko-makedonsku grupu), ti se događaju sljedeće promjene. U 9. st-u ti kreću među proto-sjeverno i proto-srednje čakavskim zamjene vrste naglasaka, pa se to u većem broju događa u proto-kajkavskima. Na taj način se hrvatski dijalekti dijele na dvije grupe; 1. kajkavske (koji barem dijelom uključuju i kajkavsko-šćakavske na jugu i istoku Slavonije) 2. čakavsko-zapadnoštokavske (koji vjerojatno dijelom ukljućuju dio tih kajkavsko-šćakavskih) U 15. stoljeću se događa novoštokavska reforma koja svojim širenjem mijenja većinu šćakavskih i odvaja ih od čakavskih (i kajkavskih). Čakavski su po tome "starostaroštokavski", no radi sličnosti s današnjim kajkavskim (pogotovo sjeverno i srednječakavski) formiraju posebnu grupu/narječje. Imaš tu dijagram; Ako ti to nije jasno, može i ova perspektiva, gdje su čakavski i kajkavski jedni uz druge; Tu ti je i doseljavanje Slavena, ako ti se štogod pobrkalo; Al možeš ti i dalje guslat, ak te to usrećuje
|
|
Vrh |
|
|
mino
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 28 pro 2017, 12:09 |
|
|
Ispričavam se na upadu
Da li netko zna kako su se zvali did i baba od Slobodana Praljka po očevoj strani ?
Znači roditelji njegova ćaće Mirka !
Hvala unaprijed
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 29 pro 2017, 14:46 |
|
|
pardon! jel zna netko kako se zvala prababa druge mesiceve tajnice?
|
|
Vrh |
|
|
Australac
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 01 sij 2018, 23:12 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2009, 22:48 Postovi: 12 Lokacija: S Y D N E Y
|
Gosp. Pavo,
Možete li pronaći informacije od obitelji Bandur iz Hardomije kod Ljubuškog.
sin Ivan (1965 ?), tata Jozo, dedo Jure.
Hvala.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 02 sij 2018, 17:49 |
|
|
Heero je napisao/la: pardon! jel zna netko kako se zvala prababa druge mesiceve tajnice? Maria Pavelić
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Porga
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 17 vel 2018, 21:02 |
|
|
Pozdrav svima!
Zanima me da li netko ima informacije o podrijetlu prezimena Zekić?
Hvala.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 18 vel 2018, 19:05 |
|
|
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Porga
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 19 vel 2018, 01:02 |
|
|
Porga je napisao/la: Pozdrav svima!
Zanima me da li netko ima informacije o podrijetlu prezimena Zekić?
Hvala. Zaboravio sam rec; iz Sanskog Mosta.
|
|
Vrh |
|
|
dean70
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 20 vel 2018, 08:14 |
|
|
Poštovanje, ima li što novo o obitelji Matijašević iz Mačkovca,Bosanska gradiška ?
|
|
Vrh |
|
|
Geek01
|
Naslov: Podrijetlo prezimena Ćutuk Postano: 28 vel 2018, 22:44 |
|
|
Pozdrav.
Ne znam gdje bih ovo objavila na ovom forumu, pa se nadam da se nećete ljutiti. Naime, istražujem podrijetlo obitelji Ćutuk iz Vojnića (Ljubuški). Bilo bi odlično ako netko zna nešto više, dublje u prošlost. Ja ću u nastavku navesti dokle znam o obitelji. Hvala unaprijed! Znam da su se Ćutuci prije prezivali Tomić, ali imamo 3-4 moguća podrijetla... Najkasnije istraženo je moj pradjed Mate Ćutuk (otpr 1885 - 1945), koji je imao brata Iliju. Mate je imao dvije žene, prvu Stanu rođ. Leko koja je umrla mlada (nepoznat uzrok) i drugu ženu Ružu rođ. Vranješ iz Poljica.
|
|
Vrh |
|
|
Instruktor
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 03 ožu 2018, 11:56 |
|
Pridružen/a: 10 vel 2018, 16:56 Postovi: 2951 Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
|
Najmladji brat Katarine Kosace, koja je bila katolkinja i Hrvatica, preimenovan je iz Stjepan Hercegovic Kosaca, u Hersekzade Ahmed-pasa.
Djeca Katarinina djeca su takodjer preimenovana, njena kcerka je dobila ime Emina, a Zigmund je preimenovan u Ishak Kral-oglu.
Str. 40, 'Hrvati i islam', specijal Vecernjeg lista, srpanj 2017.
_________________ Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici
Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 06 ožu 2018, 00:38 |
|
|
Instruktor je napisao/la: Najmladji brat Katarine Kosace, koja je bila katolkinja i Hrvatica, preimenovan je iz Stjepan Hercegovic Kosaca, u Hersekzade Ahmed-pasa. Djeca Katarinina djeca su takodjer preimenovana, njena kcerka je dobila ime Emina, a Zigmund je preimenovan u Ishak Kral-oglu. Str. 40, 'Hrvati i islam', specijal Vecernjeg lista, srpanj 2017. Ako se ne varam, Emina je umrla u Skopju, a ostali u Istambulu...
|
|
Vrh |
|
|
Niski
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 06 ožu 2018, 01:14 |
|
|
Ceha je napisao/la: Instruktor je napisao/la: Najmladji brat Katarine Kosace, koja je bila katolkinja i Hrvatica, preimenovan je iz Stjepan Hercegovic Kosaca, u Hersekzade Ahmed-pasa. Djeca Katarinina djeca su takodjer preimenovana, njena kcerka je dobila ime Emina, a Zigmund je preimenovan u Ishak Kral-oglu. Str. 40, 'Hrvati i islam', specijal Vecernjeg lista, srpanj 2017. Ako se ne varam, Emina je umrla u Skopju, a ostali u Istambulu... Deca presla na islam, a zemlju darovala papi. Bar tako neki mitomani kazu. Kad se potomci sa tapijama ponovo konvertuju onda dobijaju Bosnu. Nesto u fazonu Alije i Erdogana. Moze li to neko strucan pojasniti ? Ili je to samo mit i urbana legenda.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 07 ožu 2018, 00:24 |
|
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 07 ožu 2018, 22:02 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Imate turbe Katarine u Makedoniji
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Geek01
|
Naslov: Re: Porijeklo prezimena i rodova Postano: 01 tra 2018, 21:47 |
|
|
Pozdrav.
Zanimaju me bilo kakve informacije o prabaci RUŽI VRANJEŠ (otpr rođena 1885-1889) iz Imotske Poljice. Bila je udana za Matu Ćutuka iz Vojnića, Ljubuški. Ako znate datum vjenčanja, točan datum rođenja ili nešto slično, bila bih jako zahvalna. Ruža je umrla 1969. Te je imala 4 djece : Ivan (1922-1975), Ante (1924-1989) i Anica i Iva za koje se zasigurno ne zna god rođenja.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|