HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 vel 2025, 21:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 246 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dan kad su vojnici sa šahovnicom pobili cijelo selo
PostPostano: 17 tra 2010, 16:32 

Znas kako se pravi BH Muslimani ponasaju??? Pravi?? Odi u Kladusu i uci

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:32 

totem je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:

Prvo upozorenje za podvalu o Grabovici (tvrdnju da je u njoj bilo pripadnika HVO-a)
Drugo za "prave Hrvate" u HR, ergo "bosanske katolike" u BiH.

totemu upozorenje za "turke".

:zivili

Izvini, ali njihov duhovni vodja je tako rekao, neka se on isprica, pa cu ja pet puta zaredom da se ispricam. P.S. kako da ih zovem?

Onako kako su se izjasnili na popisu 91.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:40 

totem je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Sada i Markale pokusavas da opravdas ? Sve ti "dokaze " koje su koristili cetnici se nisu pokazali vrijednim da se guzica sa njiam obrise a kamoli da se ista sa njima dokaze. Cetnici su 3, 5 godine svaki dan granatirali Sarajevo, pobili na hiljade ljudi i sada ti korists istu oni logiku kojom su "dokazivali " kako su Hrvati samo granatirali Dubrovnik, Zadar, Zagreb, Vukovar itd da bi skinuo odgovornsot sa njih u vezi Markala ?
Svaka cast veliki hrvate , nimalo me ne podsjecas na cetnika i izvini sto sam te tako oslovio, tebe i ostale. Vi ste primjeri kako se pravi Hrvati ponasaju i sa vama se HB treba da ponosi :HercegBosanac

Samo sam ti dao dokaz o ulogu haga. Kada je markale u pitanju, to mogu tvrditi, jer nisu dali nijednom svjetskom ekspertu da obrazlozi svoju teoriju. A za ostalo sto je bilo u sarajevu, ne negiram, niti se opterecujem time. Rokali se vasi i njihovi, zabollje me...

Za Markale je DOKAZANO i pokusano je i sa "espertima " da se negira masakar cetnika ali nije uspjelo. To sto su cetnici sa "ekspertima " iz Rusije ili "anonimnim " izvorima iz UN pokusali da sakriju zlocin se pokazalo isto kao i vasi pokusaji da opravdate zlocin u Ahmicima.
Pa nije samo sud u Haagu to dokazao vec je to dokazano i na sudu u BiH gdje je ratni zlocina PRIZNAO. Mozda za vas ako prave Hrvate, ponos HB i Hrvatske sudovi i PRIZNANJA ne vaze . Za koga ono jos sud i svi dokazi na sudu ne vaze, ko ono jos tvrdi da je vasceli svet protiv njih i da je sve to samo belosvetska urota ? Izvite , vi ste pravi Hrvati i stvarno ne vidim na koga bi me podsjetila propaganda koju koristite .

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:46 

zomby je napisao/la:
oliver je napisao/la:

Sto sam dobio prvo upozorenje ? Predsjednik Hrvatske je izabran vecinom glasova i on predstavlja vecinu Hrvata. Njegovi pogledi se ocigledno ne poklapaju sa vasim i zar to tebi ne govori da vecina Hrvata ne dijeli vase misljenje ? I da bi se vecini Hravta gadilo da cuje kako se masakar u Ahmicima opravdava na isti nacin na koji cetnici opravdavaju masakar na Ovcari.

Precjednok Hrvatske je precjednik HRVATSKE, sa BiH nema veze (mada bi trebali da ima, u smislu da je iz nje uzeto sve potrebito za dobrobit RH)koliko je meni medunarodno pravo poznato ( idi na legalist, za detaljne informacije)
A sto se tice BiH ni tu nemamo precjenika Hrvatskog naroda, jer ga je izabrao SDA. Valjda ti je to poznato.

Cemu rasprava ako nema cinjenica, ovo je bezveze smisla nema ...

Pa zar on nije predsjednik svih Hrvata i zar niste glasali na predsjednickim izborima u Hrvatskoj ? Zbog cega onda citava ona frka u vezi izbora bas na ovom forumu da se izabere predsjednik koga vi podrzavate ako vas se to ne tice ? Da li to znaci da vi hocete da izaberete predsjednika Hrvatske i tako nametnete svoj izbor gradanima Hrvatske :smajl007 Izvini, vi ste pravi Hrvati , mozda i treba da nametnete svoje misljenje i zbor gradanima Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:47 

Dosadni ste sa tim "pravim" i "velikim",
svi znaju da se to upotrebljava samo u svrhu podrugivanja,
onaj tko je pravi i veliki u pravom smislu
to nikada neće ni isticati, ali će svima biti jasno da je i pravi i veliki.
isto tako ne postoje ni krivi ni mali, svi su isti,

postoje samo oni koji se srame biti Hrvati, a takve nazovite kako hoćete.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:48 

Sa Ahmica na Markale, pa malo se skokne do Ovcare ... jos niko nije spomenuo Heliodrom, eto ja sam i pojma vise niko nema o cemu se prica ...!?

Mi samo se slozili da je zlocin neupitan, A OLIVER JE JAVNO REKAO DA SU ABiH ( MISLIMANI/BOSNJACI) NAPRAVILI U GRabovic

I ovo je veliki uspjeh!!!!!

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:52 

Samo jos da Oliver se ZDUSNO ZALOZI za kaznjavanje svojih ABiH, nas Hrvata vec ima dovoljno u Hagu (vjerojatno)

Sustina moje price je bila da jedan Bosnjak prizna da je bilo i sa njihove strane zlodjela. Znaci jos samo da proradi sudstvo, evo Ganic je prvi kandidat ...

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:54 

oliver je napisao/la:
Za Markale je DOKAZANO da je granata ispaljena sa cetnickih polozaja i drago mi je da ih ti branis i opravdavas i taj masakar. Na sudu su ekperti dokazali i kao i obicno ako imas neke dokaze koji se mogu koristiti na sudu sto nisi otisao ? Vidim da opravdavanje masakra u Ahmcima nije samo slucajnost pa neka se vidi dosljednost u tvom ponasanju.

olivere
misliš li da počinjeni zločin za vrijeme rata koji je procesuiran i sve to
se danas smije upotrebljavati kao argument za ostvarivanje nekog političkog cilja?

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:55 

Ne govori Oliver nista o svom prvom pravom izglasanom predsjedniku kojeg su napustili i kojeg nisu poslusali

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:56 

zomby je napisao/la:
Sa Ahmica na Markale, pa malo se skokne do Ovcare ... jos niko nije spomenuo Heliodrom, eto ja sam i pojma vise niko nema o cemu se prica ...!?

Mi samo se slozili da je zlocin neupitan, A OLIVER JE JAVNO REKAO DA SU ABiH ( MISLIMANI/BOSNJACI) NAPRAVILI U GRabovic

I ovo je veliki uspjeh!!!!!

Dobro je da ste dosljedni, nije dovoljno da opravdavate zlocin u Ahmicima vec i na Markalama . Samo tako nastavite :HercegBosanac

P.S Jos jednom se izvinjavam moderatoru jer smatra da sam vas uvrijedio pa da li je ok ako sam promjenio misljenje i od sada mislim da ste vi PRAVI Hrvati i pokazujete kako razmisljaju pravi Hrvati .

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:57 

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 16:58 

oliver je napisao/la:
Za Markale je DOKAZANO i pokusano je i sa "espertima " da se negira masakar cetnika ali nije uspjelo. To sto su cetnici sa "ekspertima " iz Rusije ili "anonimnim " izvorima iz UN pokusali da sakriju zlocin se pokazalo isto kao i vasi pokusaji da opravdate zlocin u Ahmicima.
Pa nije samo sud u Haagu to dokazao vec je to dokazano i na sudu u BiH gdje je ratni zlocina PRIZNAO. Mozda za vas ako prave Hrvate, ponos HB i Hrvatske sudovi i PRIZNANJA ne vaze . Za koga ono jos sud i svi dokazi na sudu ne vaze, ko ono jos tvrdi da je vasceli svet protiv njih i da je sve to samo belosvetska urota ? Izvite , vi ste pravi Hrvati i stvarno ne vidim na koga bi me podsjetila propaganda koju koristite .

Četvrtak, 15 Oktobar 2009 02:22 cazin.net

Granata koja je na sarajevskoj pijaci "Markale" 1994. godine odnijela 68 života ispaljena je, najvjerovatnije, s muslimanskih položaja, konstatovano je, između ostalog, u raspravi u Političkom komitetu Kongresa SAD, gdje su tada predočeni izvještaji medija koji su prenosili izjave visokih zvaničnika angažovanih u BiH u vezi s ovim događajem.

Ovi navodi uvršteni su u zvanični dokumenat Političkog komiteta Kongresa SAD, koji je u vezi s ovim događajima u BiH napravljen 1997. godine na 16 strana. Rasprava u Komitetu Kongresa SAD započeta je raspravom o vezi SAD sa isporukom oružja muslimanskim snagama u BiH pod naslovom "Isporuke iranskog oružja koje je odobrio Klinton pomažu da se Bosna pretvori u bazu militantnih islamista".

Na raspravi su predočeni dijelovi izvještaja iz "Njujork tajmsa", u kojem su prenesene izjave francuskih mirovnih vojnika, koji su potvrdili da su sigurni da je granata ispaljena s muslimanskih položaja.

- Francuski mirovnjaci jedinice UN, koji su pokušavali da prekinu snajpersku vatru sa srpskih položaja na civile u Sarajevu, došli su do zaključka da je do sredine juna pucano s položaja vojnika muslimanskih vlasti, koji su pritom namjerno ciljali sopstvene civile. Nakon onoga što je nazvano konačnom istragom, jedinica francuskih marinaca, koji su patrolirali kako bi spriječili snajpersku vatru, navodi da su otkrili da snajperska vatra dolazi iz zgrade koju su okupirali muslimanski vojnici i druge bezbjednosne snage. Visoki francuski vojnik je izjavio: "Nemoguće je povjerovati, ali smo sigurni da je to istina". Istraga zaključuje da su snajperisti bosanske vlade pucali na civile - naveo je "Njujork tajms" u avgustu 1995. godine, a uvršteno je u izvještaj Političkog komiteta Kongresa SAD.

Tom prilikom u Kongresu SAD rečeno je, između ostalog, da zvaničnici UN i visoki zapadni vojni oficiri smatraju da su neka od najgorih ubistava u Sarajevu, uključujući masakr najmanje 16 ljudi u redu za hljeb, počinili branioci grada, uglavnom muslimani, a ne Srbi, koji su držali grad pod opsadom u svrhu propagande, kako bi osvojili simpatije svijeta i izdejstvovali vojnu intervenciju.

Povjerljivi izvještaji, dostavljeni komandantu snaga UN generalu Satišu Nambijaru, zaključuju da su muslimanske snage lojalne predsjedniku Aliji Izetbegoviću možda aktivirale bombu.

- Smatramo da se radi o poteznoj mini, vjerovatno postavljenoj u konzervi. To je tada izjavio jedan zvaničnik UN. Veliki krater na tom mjestu nije obavezno sličan niti je ni približno toliko velik kao što bismo to očekivali od minobacačke granate koja je pogodila asfaltiranu površinu - navedeno je u Kongresu, gdje su se pozivali na izvještaje mirovnjaka s terena.

Francuska televizija izvijestila je da je istraga UN o podmetanju bombe na pijaci u Sarajevu prije dvije sedmice ustanovila da je minobacačka granata, koja je ubila 68 osoba, ispaljena s muslimanskih linija.

"London tajms" u februaru 1994. godine objavljuje da je UN utvrdio izvor smrtonosne granate.

- Po prvi put, jedan visoki zvaničnik UN priznao je postojanje tajnog izvještaja UN koje okrivljuju bosanske muslimane za masakr muslimana na pijaci u Sarajevu u februaru 1994. godine. Nakon proučavanja kratera koji je napravila minobacačka granata i rasipanja šrapnela, u izvještaju se zaključuje da je granata ispaljena iza muslimanskih linija. Ipak, izvještaj je čuvan kao tajna. Kontekst ove vijesti implicira da je američka ambasadorka Medlin Olbrajt možda bila umiješana u njeno prikrivanje - navedeno je u raspravi Kongresa SAD, gdje su se pozivali na medijsko izvještavanje i dokumente UN u vezi s događajem na pijaci "Markale".

Tužba zbog zahtjeva za istragom

Indikativno je što su uprkos brojnim kontroverzama koje postoje u vezi s ovim slučajem i tezama o kojima se raspravljalo u Kongresu SAD u vezi sa slučajem "Markale", Grad Sarajevo i Opštinsko vijeće Tuzle tužili Milorada Dodika, predsjednika Vlade RS, jer je praktično konstatovao da o ovom događaju postoje nejasnoće, zbog čega bi događaje u vezi s "Markalama" i "Tuzlanskom kapijom" trebalo detaljnije istražiti.

MEKENZI: Mnogo nelogičnih stvari

U londonskom "Independentu" objavljen je članak pod naslovom "Muslimani vrše pokolj nad sopstvenim narodom".

- Naši ljudi nam govore da tamo postoji mnogo stvari koje se ne slažu. Ulica je bila blokirana upravo prije samog incidenta. Kada su ljudi pušteni i kada su stali u red, pojavili su se mediji, ali su se držali po strani. Desio se napad i mediji su odmah bili na licu mjesta - rekao je general-major Luis Mekenzi, Kanađanin koji je bio komandant mirovnih snaga UN u Sarajevu.

http://www.cazin.net/index.php?option=c ... &Itemid=48

slika

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 17:06 

Toplo se nadam da nemas svoj mali svjet i oko njega Kineski zid, sto bi rekao Bora Corba.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 17:08 

Olivere, i ti si ovdje samo po zadatku, iako toga nisi svjestan. Pravi mali pokvarenjak kome su puna usta zločina drugih, uz neizbježno sakrivanje zločina "svojih", uz plitke pokušaje razdvajanja HB i RH i sl. Pisanje ti je (povremeno) dozvoljeno da bi se podigla temperatura našem narodu (imaju slabo pamćenje, jebiga) pokazalo tko je istinski dušman i neprijatelj. Tako da nisi moralna vertikala nego što se mene tiče samo korisna budala. Eto, iskreno da ne može iskrenije :palacgore2

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 17:14 

zomby je napisao/la:
Toplo se nadam da nemas svoj mali svjet i oko njega Kineski zid, sto bi rekao Bora Corba.

"Por que no te callas?"
Nek se vide sve kontroverze.

slika

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 17:15 

Nemoj tako :-) ... ipak mu neuroni ne idu samo jednosmjerno ... priznao je i greske svoga naroda ... i to je neki temelj opstojnosti.

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 20:25 

Ma cini mi se u Grabovici, i to je napredak, mozda procoita nesto od navedenog, pa ce doci do spoznaje kada i kako je ABiH dosla u Ahmice ... ali nebi da ga budim ponovo ....

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 21:27 

Ministry of Sound je napisao/la:
Olivere, i ti si ovdje samo po zadatku, iako toga nisi svjestan. Pravi mali pokvarenjak kome su puna usta zločina drugih, uz neizbježno sakrivanje zločina "svojih", uz plitke pokušaje razdvajanja HB i RH i sl. Pisanje ti je (povremeno) dozvoljeno da bi se podigla temperatura našem narodu (imaju slabo pamćenje, jebiga) pokazalo tko je istinski dušman i neprijatelj. Tako da nisi moralna vertikala nego što se mene tiče samo korisna budala. Eto, iskreno da ne može iskrenije :palacgore2

Ja nisam negirao ili pokusavao da opravdam ni jedan zlocin za razliku od pravih Hrvata koji ne samo da opravdavaju Ahmice vec i Ovcaru, Markale , Krizancevo selo itd :HVO

Hvala i drago mi je da vam mogu biti na usluzi jer vam samo vracam za sve ovo sto ste vi uradili a da ni sami ne znate koliko :smajl007 Drago mi je da mogu da svakom posjetiocu skrenem paznju svima onima sa slabim pamcenjemza sta se zalazete i sta bi ustvari znacila reinkarnacija tzv HB i sve ono sto zelite sa trecim entitetom :palacgore2

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 21:29 

zomby je napisao/la:
Ma cini mi se u Grabovici, i to je napredak, mozda procoita nesto od navedenog, pa ce doci do spoznaje kada i kako je ABiH dosla u Ahmice ... ali nebi da ga budim ponovo ....

Eto vidis , ja smatram da se dogodio zlocin u Grabovici za razliku od pravih Hrvata koji opravdavaju zlocine u Ahmicima, Ovcari, Markalama i Krizancevu Selu :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 21:38 

Frankopan je napisao/la:
Muslimanima je trebala isprika za pogrom 105000 Hrvata Sredjne Bosne i Ahmicu su odradjeni u tom cilju. Mogu oni srat do sudnja dana, mi znamo istinu i tako ce ostat za vijeke vijekova.

Ma frankopan nemoj da se sramotis isprika nije dovoljna za sve podmuklo sto su napravili, to i oni znaju i zato sute i mudruju sta mogu jos da naprave da nam uzmu jos koji komadic teritorija.
Sto je nase staviti pod treci i onda moze isprika. A samo isprika ne dolazi u obzir.

:hrvatinic :HVO :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 22:07 

Naporan si Holivere...

Vrh

PostPostano: 17 tra 2010, 22:27 

Hahaha a ja mislio da se covjek smirio ... ono opet, to se u Dalmaciji kaze nedokazan ka tovar ...
Siruran sam da ne citas ono sto navodis ...
A sto to fali trecem entitetu, molim ljepo ... ta je tema siguran sam pod "koliko volite BiH"

Da rezimiramo - Srbi i Hrvati su krivci za rat u BIH ili da ti docaram slikovito Cetnici i Ustase! Mulimani, ili kako se sada zovu Bosnjaci su zrtve,jedne i jedine.
JE LI LAKSE?
A sada te molim ljepo hajde na sarajevoX pa se tamo natezite. A za temu Ti predlazem da stavis "Hare vrati pare"

Vrh

PostPostano: 18 tra 2010, 00:29 

Interesantan prilog, pa ko što skuži, posebno zanimljivo oko 4:00:

Vrh

PostPostano: 18 tra 2010, 09:43 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Interesantan prilog, pa ko što skuži, posebno zanimljivo oko 4:00:

Jeli to onaj Kljuic sto je aliziran i rekao da treba streljat desetak pripadnika HVO-a kao primjer.
Od njega covjek nemoze izvuci nikakve koristi posto je on kao i vampir u sluzbi alicine vlasti.
Dobro je pitanje sta je jos provalio pa se sada boji da to ne izadje na vidjelo.

:hrvatinic :HVO :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 18 tra 2010, 11:56 

Gospodo uzalud je sa ovim Oliverom raspravljati.Ma nek se oni sto kaze nas narod j...,mozda bi im najvise odgovaralo da smo ih cekali u kucama da dodju i pobiju nas kao zeceve.E malo sutra svaki covjek u civilnoj odjeci sa puskom u ruci u ratu se tretira kao vojnik znaci opsanost za ljudstvo i odstrel.Kao crkve dzamije i sakralne objekte po Zenevskoj konv. jest zabranjeno tuci ako je na istoj postavljen snajperist ili pak drugo sta sto dovodi u opasnost ljudstvo i civile na suprotnoj strani karakterizira se kao vojni cilj odnosno kao uporiste neprijatelja.Ahmici su morali biti ocisceni jer je bila opasnost o presjecanju puta.Jedno pitanje kako da je to kako kazu novinari bbc-ia dok se jos pusilo iz leseva oni sve to snimili i svijet dozna prije od Alije u Sarajevu.Kako nisu ti isti snimili kako ih njiovi Englezeri dovoze kao pojacanje u LD i kako nam unistise transporter u Bugojnu sa 10 vojnika o tom nitko nista nezna,krivi smo mi sto se poput nojeva sa glavama u pijesku ponasamo sada kad bi trebalo najvise da ih se pritegne za zla sto su napravili.Eno vam vasi forumi pa se tekbirajte koliko zelite naravno da vam nikad vise necemo davati ono sto jesmo ali isto tako necemo napisati sebi na prsima dragi muslimani nemojte nas napadati mi smo neduzni... :smajl037 :smajl037 :smajl037

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 246 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, hoblatopla, Li Zongren, Patriota, Perun_Velež, Teuton, Tomba17 i 152 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: