|
|
Stranica: 37/63.
|
[ 1561 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 23 stu 2019, 16:51 |
|
|
Anti-Zlobnjak je napisao/la: Konačna pobjeda muslimana nad Židovima prije Sudnjeg Dana:
Ebu Hurejre r.a., prenosi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: “Neće se desiti Sudnji Dan, sve dok muslimani ne savladaju Jevreje, kada će se jevrejin skrivati iza kamena ili drveta – a isti taj kamen i to drvo će uzvikivati: O muslimanu, evo ga jevrejin iza mene, doði i ubij ga – izuzev drveta po imenu Garkad; to je jevrejsko drvo!” (Muttefekun ‘alejh)
Hadisi o džihadu:
Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je rekao:”Allahov Poslanik,s.a.v.s je rekao:” Ko umre, a da nije isao u borbu (dzihad), niti sebi govorio da ide u borbu, taj je umro sa jednim ogrankom munafikluka (licemjerstva).” (Muslim)
Od Ebu Musaa,r.a. se prenosi da je neki beduin dosao Vjerovjesniku s.a.v.s. i rekao:”O Allahov Poslanice: Neki se, covjek, bori radi plijena, a u drugom rivajetu stoji: Neki iz srdzbe,- pa ko je od njih na Allahovom putu?!” Na to je Allahov Poslanik ,s.a.v.s. rekao: “Ko se bori da Allahova rijec bude najuzvisenija, on je na Allahovom putu. “ (Muttefekun alejhi)
Ebu Umame, r.a.prenosi da je jedan covjek rekao:”Allahov Poslanice, dozvoli mi putovanje.” Poslanik s.a.v.s. rece: ”Putovanje moga Ummeta je dzihad na putu Uzvisenog Allaha.” (Ebu Davud sa dobrim senedom)
Ebu Umame,r.a. prenosi da je Allahov Poslanik .s.a.v.s. rekao:”Ko se ne bude borio na Allahovom putu, ili ko ne spremi borca, ili ne bude ostao da se brine o porodici boraca na najbolji nacin, kaznice ga Allah prije kijametskog dana (karija).”
Prenosi se od Seleme ibn-Nufejl el-Kindi da je rekao: “Sjedio sam kod Resulullaha salallahu alejhi ve sellem,pa je rekao neki čovjek: “O Resulullah,ljudi su raspregli konje i ostavili oružje i rekli: “Nema džihada,rat je prestao!” Okrenuo se Resulullah salallahu alejhi ve sellem prema njemu i rekao: “Slagali su! Sada, sada je došla borba i još će se moj ummet boriti za istinu. Allah će nevjerničkom narodu udaljiti srca od Istine i s njima će opskrbiti vjernike,sve do Sudnjeg Dana,dok se ne ispuni Allahovo obećanje, a u grivi (posjedovanju) konja je obećana dobrobit do Sudnjeg dana.” (En-Nesai,br.3333)
“Allah podstiće onoga koji izađe na njegovom putu, da izađe isključivo radi borbe na Allahovom putu, vjerujuči u Njega Njegovog Poslanika, Allah subhanehu we te ala garantira da će ga uvesti u džennet (ako pogine) ili će mu se smilovati da se vrati ondje odakle je izašao na boj, postižuči Allahovu nagradu i plijen.”
“Ko bude iskreno tražio šehadet (pogibiju na Allahovom putu) Allah dž.š. će ga postaviti na stepene šehida pa makar umro u postelji.” (Prenosi Muslim i Bejheki od Ebu Hurejreta r.a.) Vjerovatno sam vam evo vec tisucu puta ponovio da bilo sto Ebu-Hurejra ili neki drugi drevni Arap kaze ne moze ni teoretski biti dio vjere. Bozije Upute propisuje iskljucivo Bog...
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 23 stu 2019, 20:11 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: joe enter je napisao/la: Evo još malo biologije od strane Allaha i njegovog poslanika: Sura:86 Nema čovjeka nad kojim neko ne bdije. Nek čovjek pogleda od čega je stvoren! Stvoren je od tekućine koja se izbaci,
koja između kičme i grudi izlazi,Dakle , seme(sperma) dolazi iz dela tela između kičme i grudi. Dragi forumaši ako hoćete da sprečite natalitet Bošnjaka udarite ih šakom u grudi jer tako mogu ostati neplodni , lai to važi i za Bošnjakinje jer su tadašnji muslimani verovali i da žene izbacuju seme a ne samo muškarci , dakle šakom u sisu. Neko nam je ondje opasno seksualno opterecen. Ova Uputa nema veze sa seksom! Od cega je covjek stvoren? Od tecnosti… Od svih tecnosti, koja je najbitnija? Ona koju srce izbacuje, dakle krv koja kiseonikom hrani i mozak i polne organe… Gdje se srce nalazi? Izmedju grudi i kicme. Ili je Muhamed bio amater-hirurg ili mu je to neko rekao ko se malo bolje razumije u ljudsku anatomiju... Veselo je tebi , pa što ne bi i lupeteo i lagao kao i tvoj prorok. Po običaju zaobiđeš glavnu poetnu kao i svi religijaši što zaobliaze ma koje vere bili , a to je u vom slučaju sledeće: Stvoren je od tekućine koja se izbaci,
koja između kičme i grudi izlaziOvde je jasno ako dan da misli na spermu jer samo sperma se izbacuje i izlazi , ali ti ćeš kao i svi ostali vernici naći ponovo glupo objašnjenje da on misli da je čovek sazdan od tečnosti , samo nećeš znati bar za početak daobjasniš kako to se čovek stvara od krvi koja se izbacuje i izlazi , jer koliko znam kad ljudi jebu i kad drkaju nema krvi niti neke tečnosti nego onoga što dolazi iz muda a ne iz predala između grudi i kičme. Ja te neću ubeđivati ako tebi nije jasno da su tadašnji ljudi bili totalno neobrazovani i nisu znali osnove onoga što mi znamo danas , jer tebi je to direktno allahova reč pa moraš braniti do smrti sve to lupetanje i nalaziti jako glupa objašnjenja.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 23 stu 2019, 20:36 |
|
|
Je li ovo Sarajlija?
Ako želiš pisati ovdje najprije se ispričaj Ajši jer si je optužio da je lagala za zlostavljanje, ili barem smisli neko dobro objašnjenje za one gadosti od ranije.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 02:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Je li ovo Sarajlija?
Ako želiš pisati ovdje najprije se ispričaj Ajši jer si je optužio da je lagala za zlostavljanje, ili barem smisli neko dobro objašnjenje za one gadosti od ranije. Ja nastojim pred Boga otici cista obraza. Necu ga ukaljati ni zbog Ajse ni zbog Muhameda a ni zbog Kvacice. Ne znam sta se desilo prije cetrnaest stoljeca. Sve sto sam rekao je sljedece "A sta ako je Ajsa lagala" Sanse su 50%-50%. Nema savrsenih ljudi. Ni Muhamed ni Ajsa nisu bili savrseni. U suprotnom bi bili bogovi. Svi smo mi grijesnici i obicni smrtnici, zar ne? Samo sam zelio sprijeciti druge da ne sude o stvarima koje ne znaju. Bozije je da sudi, zar ne? Sve sto mi obicni smrtnici kazemo je ionako nevazno...
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 02:11 |
|
|
joe enter je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Neko nam je ondje opasno seksualno opterecen. Ova Uputa nema veze sa seksom!
Od cega je covjek stvoren? Od tecnosti…
Od svih tecnosti, koja je najbitnija? Ona koju srce izbacuje, dakle krv koja kiseonikom hrani i mozak i polne organe…
Gdje se srce nalazi?
Izmedju grudi i kicme.
Ili je Muhamed bio amater-hirurg ili mu je to neko rekao ko se malo bolje razumije u ljudsku anatomiju... Veselo je tebi , pa što ne bi i lupeteo i lagao kao i tvoj prorok. Po običaju zaobiđeš glavnu poetnu kao i svi religijaši što zaobliaze ma koje vere bili , a to je u vom slučaju sledeće: Stvoren je od tekućine koja se izbaci,
koja između kičme i grudi izlaziOvde je jasno ako dan da misli na spermu jer samo sperma se izbacuje i izlazi , ali ti ćeš kao i svi ostali vernici naći ponovo glupo objašnjenje da on misli da je čovek sazdan od tečnosti , samo nećeš znati bar za početak daobjasniš kako to se čovek stvara od krvi koja se izbacuje i izlazi , jer koliko znam kad ljudi jebu i kad drkaju nema krvi niti neke tečnosti nego onoga što dolazi iz muda a ne iz predala između grudi i kičme. Ja te neću ubeđivati ako tebi nije jasno da su tadašnji ljudi bili totalno neobrazovani i nisu znali osnove onoga što mi znamo danas , jer tebi je to direktno allahova reč pa moraš braniti do smrti sve to lupetanje i nalaziti jako glupa objašnjenja. Srce je pumpa, te izbacuje krv iz sebe... Krv je kljucna za svakog sisara...
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 02:20 |
|
|
joe enter je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Neko nam je ondje opasno seksualno opterecen. Ova Uputa nema veze sa seksom!
Od svih tecnosti, koja je najbitnija? Ona koju srce izbacuje, dakle krv koja kiseonikom hrani i mozak i polne organe…
Gdje se srce nalazi?
Izmedju grudi i kicme.
Ili je Muhamed bio amater-hirurg ili mu je to neko rekao ko se malo bolje razumije u ljudsku anatomiju... Veselo je tebi , pa što ne bi i lupeteo i lagao kao i tvoj prorok. Po običaju zaobiđeš glavnu poetnu kao i svi religijaši što zaobliaze ma koje vere bili , a to je u vom slučaju sledeće: Stvoren je od tekućine koja se izbaci,
koja između kičme i grudi izlaziOvde je jasno ako dan da misli na spermu jer samo sperma se izbacuje i izlazi , ali ti ćeš kao i svi ostali vernici naći ponovo glupo objašnjenje da on misli da je čovek sazdan od tečnosti , samo nećeš znati bar za početak daobjasniš kako to se čovek stvara od krvi koja se izbacuje i izlazi , jer koliko znam kad ljudi jebu i kad drkaju nema krvi niti neke tečnosti nego onoga što dolazi iz muda a ne iz predala između grudi i kičme. Ja te neću ubeđivati ako tebi nije jasno da su tadašnji ljudi bili totalno neobrazovani i nisu znali osnove onoga što mi znamo danas , jer tebi je to direktno allahova reč pa moraš braniti do smrti sve to lupetanje i nalaziti jako glupa objašnjenja. Nije bas tako prijatelju. Joe, nemoj biti egocentrican. Ake cemo pricati o oplodnji, tvoje razumjevanje je opet pogresno. Nije covjek stvoren samo od onoga sto se izbaci. to je samo polovina price. Ima i ono sto se nalazi u maternici i jajniku. Potrebno je dvoje, zar ne?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 04:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76886 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Gdje se srce nalazi?
Izmedju grudi i kicme.
koja između kičme i grudi izlaziOvde je jasno ako dan da misli na spermu jer samo sperma se izbacuje i izlazi , ali ti ćeš kao i svi ostali vernici naći ponovo glupo objašnjenje da on misli da je čovek sazdan od tečnosti , samo nećeš znati bar za početak daobjasniš kako to se čovek stvara od krvi koja se izbacuje i izlazi , jer koliko znam kad ljudi jebu i kad drkaju nema krvi niti neke tečnosti nego onoga što dolazi iz muda a ne iz predala između grudi i kičme. Ja te neću ubeđivati ako tebi nije jasno da su tadašnji ljudi bili totalno neobrazovani i nisu znali osnove onoga što mi znamo danas , jer tebi je to direktno allahova reč pa moraš braniti do smrti sve to lupetanje i nalaziti jako glupa objašnjenja. U islamu se i krv stalno izbacuje i šiklja. Mada ne nužno između kičme i grudi, nekad i iz vratne arterije, nekad iz noge, nekad iz ruke, nekad i mozak curi iz glave... Inače ne dolazi samo iz jaja, miješaju se dvije komponente, ali je primarni sadržaj iz jaja (Wiki kaže 70% udio volumenom), pomoćna tekućina je iz prostate (30%).
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 04:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76886 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Veseli Bosanče,
Zašto Allahov prorok Ilijas nosi ime koje na hebrejskom znači Moj Bog je Jahve?
Je li zato što je Muhamed bio lingvistički nepismen (pa tako i njegov alter ego Allah) ili je u pitanju još jedna od 1000 000 slučajnosti, poput one o miješanju dvije Marije (Isusove majke i Mojsijeve sestre) ili korištenju grčke riječi za evanđelje u Kuranu (šta će grčka riječ u Kuranu, ako je Allah dao evanđelje Isusu koji je pričao aramejski).
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 05:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Veseli Bosanče,
Je li zato što je Muhamed bio lingvistički nepismen (pa tako i njegov alter ego Allah) ili je u pitanju još jedna od 1000 000 slučajnosti, poput one o miješanju dvije Marije (Isusove majke i Mojsijeve sestre) ili korištenju grčke riječi za evanđelje u Kuranu (šta će grčka riječ u Kuranu, ako je Allah dao evanđelje Isusu koji je pričao aramejski). U vjeri su imena proroka apsolutno nebitna. Bitni su Bozije Upute i Zapovijedi. Imena proroka dolaze od njihovih roditelja a ne od Boga. Bozije Upute se mogu prevesti na svaki jezik. Nije sustina u ljudskom jeziku nego u Bozijij Uputi… Sustina vjere je u njihovoj implementaciji...
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 09:55 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Je li ovo Sarajlija?
Ako želiš pisati ovdje najprije se ispričaj Ajši jer si je optužio da je lagala za zlostavljanje, ili barem smisli neko dobro objašnjenje za one gadosti od ranije. Ja nastojim pred Boga otici cista obraza. Necu ga ukaljati ni zbog Ajse ni zbog Muhameda a ni zbog Kvacice. Ne znam sta se desilo prije cetrnaest stoljeca. Sve sto sam rekao je sljedece "A sta ako je Ajsa lagala" Sanse su 50%-50%. Nema savrsenih ljudi. Ni Muhamed ni Ajsa nisu bili savrseni. U suprotnom bi bili bogovi. Svi smo mi grijesnici i obicni smrtnici, zar ne? Samo sam zelio sprijeciti druge da ne sude o stvarima koje ne znaju. Bozije je da sudi, zar ne? Sve sto mi obicni smrtnici kazemo je ionako nevazno... Nisi rekao "što ako" nego si implicirao da jest lagala. Ok, znači sada je izgovor "ne znam što je bilo"? Ok, potvrdi i to je dovoljno dobro.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1083 of 2558 - 42.34%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 09:55 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Veseli Bosanče,
Je li zato što je Muhamed bio lingvistički nepismen (pa tako i njegov alter ego Allah) ili je u pitanju još jedna od 1000 000 slučajnosti, poput one o miješanju dvije Marije (Isusove majke i Mojsijeve sestre) ili korištenju grčke riječi za evanđelje u Kuranu (šta će grčka riječ u Kuranu, ako je Allah dao evanđelje Isusu koji je pričao aramejski). U vjeri su imena proroka apsolutno nebitna. Bitni su Bozije Upute i Zapovijedi. Imena proroka dolaze od njihovih roditelja a ne od Boga. Bozije Upute se mogu prevesti na svaki jezik. Nije sustina u ljudskom jeziku nego u Bozijij Uputi… Sustina vjere je u njihovoj implementaciji... Pa uputa od strane Muhameda je LAŽNA upravo zbog tih imena. Kuran kao božja uputa kaže da su Tora i Indžil lažni i da ne postoji bog pod imenom Jahve , pa ako je to božja uputa onda je nemoguće da u islamu postoje ilija,Jovan,Zaharije,...kao proroci pod tim imenima , jel kontaš Bosanče?? Nađi nove božje upute i božje zapovedi jer ove iz kurana su lažne i glupave.
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 15:31 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Ja nastojim pred Boga otici cista obraza. Necu ga ukaljati ni zbog Ajse ni zbog Muhameda a ni zbog Kvacice.
Ne znam sta se desilo prije cetrnaest stoljeca.
Sve sto sam rekao je sljedece "A sta ako je Ajsa lagala"
Sanse su 50%-50%.
Nema savrsenih ljudi. Ni Muhamed ni Ajsa nisu bili savrseni. U suprotnom bi bili bogovi.
Svi smo mi grijesnici i obicni smrtnici, zar ne?
Samo sam zelio sprijeciti druge da ne sude o stvarima koje ne znaju.
Bozije je da sudi, zar ne?
Sve sto mi obicni smrtnici kazemo je ionako nevazno...
Nisi rekao "što ako" nego si implicirao da jest lagala. Ok, znači sada je izgovor "ne znam što je bilo"? Ok, potvrdi i to je dovoljno dobro. Kvacice, ako si me izbacio iz drustva i zalupio vrata, onda je to na tvoj obraz. Teret dokaza je na tebi. Znaci, nadji taj moj komentar na osnovu kojeg si zakljucio da znam da je je Ajsa lagala i dokazaces mi da si u pravu. Procitaj ga ponovo. Iskopiraj ga i prilozi ovdje kao dokazni material... Moze biti da si ga pogresno razumio…
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 15:36 |
|
|
joe enter je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: U vjeri su imena proroka apsolutno nebitna. Bitni su Bozije Upute i Zapovijedi.
Imena proroka dolaze od njihovih roditelja a ne od Boga.
Bozije Upute se mogu prevesti na svaki jezik. Nije sustina u ljudskom jeziku nego u Bozijij Uputi…
Sustina vjere je u njihovoj implementaciji...
Pa uputa od strane Muhameda je LAŽNA upravo zbog tih imena. Kuran kao božja uputa kaže da su Tora i Indžil lažni i da ne postoji bog pod imenom Jahve , pa ako je to božja uputa onda je nemoguće da u islamu postoje ilija,Jovan,Zaharije,...kao proroci pod tim imenima , jel kontaš Bosanče?? Nađi nove božje upute i božje zapovedi jer ove iz kurana su lažne i glupave. To je pitanje prevoda. Da li je Peter ili Petar, da li je John, Jon, Ivan ili Jovan je u biti svejedno. Nije sija nego vrat. Da li je Allah, Jahve ili Bog je pitanje jezika a ne vjere. Ako u Bozijoj Knjizi pise da je Mojsije Boziji Poslanik, onda su Jahve i Allah jedan te isti Bog...
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 15:38 |
|
|
Dobar covjek nije niti savrsen niti bezgrijesan. Bozije rijeci…
Pise da cak ni Poslanik ne moze znati ko je oko njega vjernik a ko nije.
Ako ni Poslanik to ne moze znati, a kako bi onda mogao odrediti ko ga treba naslijediti.
Da li je sada jasno zasto Muhamed nije za zivota odredio ko ce biti sljedeci lider.
Razumio covjek sta mu je propisano u Bozijoj Knjizi.
Ako to ni on nije znao, a kako bi mogao prepoznati bilo koji kalif ili reis, a oni se ne libe da nam bahato preporucuju ko nas treba voditi.
U nekoliko recenica rijesen problem oko kojeg su Suni i Shije svadjaju evo vec drugi milenijum.
Sto ti je vjera…
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 17:13 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Razumljivo: Knjiga iz sedmog stoljeća ne zna ništa o tome. Ona je ograničena na grubo poluznanje. Sredstva spoznaje? Golo oko, pobačaji i zaklane (noseće) životinje.
Ko je vama dvojici predavao biologiju i osnovno obrazovanje? Izmedju grudi i kicme se nalaze srce i pluca koja tijelu obezbjedjuju snabdijevanje krvlju i kiseonikom, a bez tog nema zivota a ni seksa... Klasičan izgovor. Po tvojoj logici Allah i Muhamed nisu znali što je srce pa su to nekako opisali da bi došli do tvog zaključka.
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 18:41 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: joe enter je napisao/la: Pa uputa od strane Muhameda je LAŽNA upravo zbog tih imena. Kuran kao božja uputa kaže da su Tora i Indžil lažni i da ne postoji bog pod imenom Jahve , pa ako je to božja uputa onda je nemoguće da u islamu postoje ilija,Jovan,Zaharije,...kao proroci pod tim imenima , jel kontaš Bosanče??
Nađi nove božje upute i božje zapovedi jer ove iz kurana su lažne i glupave.
To je pitanje prevoda. Da li je Peter ili Petar, da li je John, Jon, Ivan ili Jovan je u biti svejedno. Nije sija nego vrat. Da li je Allah, Jahve ili Bog je pitanje jezika a ne vjere. Ako u Bozijoj Knjizi pise da je Mojsije Boziji Poslanik, onda su Jahve i Allah jedan te isti Bog... OK , slažem se, nije šija nego vrat , ali onda moraš reći da je kuran lažan kao i što je biblija takođe!! Tvoj problem je kao kod većine vernika(naročito muslimana) da nisi u stanju reći istinu o knjigama koje zovu božjim uputama , već šaraš,lažeš sebe i ostale kao što to uporno činiš. Biblija i kuran mogu biti knjige koje mogu ponuditi čoveku određene smernice u životu , ali smatrati ih direktnim božjim uputama i neupitnim božjim tekstovima je bar po meni smešno i jadno.
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 18:52 |
|
|
joe enter je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: To je pitanje prevoda.
Da li je Peter ili Petar, da li je John, Jon, Ivan ili Jovan je u biti svejedno. Nije sija nego vrat. Da li je Allah, Jahve ili Bog je pitanje jezika a ne vjere.
Ako u Bozijoj Knjizi pise da je Mojsije Boziji Poslanik, onda su Jahve i Allah jedan te isti Bog...
OK , slažem se, nije šija nego vrat , ali onda moraš reći da je kuran lažan kao i što je biblija takođe!! Tvoj problem je kao kod većine vernika(naročito muslimana) da nisi u stanju reći istinu o knjigama koje zovu božjim uputama , već šaraš,lažeš sebe i ostale kao što to uporno činiš. Biblija i kuran mogu biti knjige koje mogu ponuditi čoveku određene smernice u životu , ali smatrati ih direktnim božjim uputama i neupitnim božjim tekstovima je bar po meni smešno i jadno. Sve sto je zapisano od strane ljudi podlozno je ljudskim greskama. Svi smo mi grijesnici te grijesimo svjesno ili nesvjesno. Poenta je pokusati dokazati neku od tih uputa stetnom po nas milenijum ili dva nakon sto su objavljene. Ako su izdrzale takav test vremena te jos uvijek aktuelne, onda ima nesto vrijedno u njima.
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 18:58 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Ko je vama dvojici predavao biologiju i osnovno obrazovanje? Izmedju grudi i kicme se nalaze srce i pluca koja tijelu obezbjedjuju snabdijevanje krvlju i kiseonikom, a bez tog nema zivota a ni seksa...
Klasičan izgovor. Po tvojoj logici Allah i Muhamed nisu znali što je srce pa su to nekako opisali da bi došli do tvog zaključka. Po vasoj logici ispadne da ljudi nakon desetina tisuca godina nisu bili kadri skontati kako se prave djeca i sta je preduslov. S druge strane razumjeti kako srce i krv funkcionisu i hrane citavo tijelo ili kako pluca kupe kiseonik iz atmosfere i prenose ga u krv je zahtijevalo daleko visi stupanj obrazovanja.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 19:27 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: joe enter je napisao/la: OK , slažem se, nije šija nego vrat , ali onda moraš reći da je kuran lažan kao i što je biblija takođe!! Tvoj problem je kao kod većine vernika(naročito muslimana) da nisi u stanju reći istinu o knjigama koje zovu božjim uputama , već šaraš,lažeš sebe i ostale kao što to uporno činiš.
Biblija i kuran mogu biti knjige koje mogu ponuditi čoveku određene smernice u životu , ali smatrati ih direktnim božjim uputama i neupitnim božjim tekstovima je bar po meni smešno i jadno.
Sve sto je zapisano od strane ljudi podlozno je ljudskim greskama. Svi smo mi grijesnici te grijesimo svjesno ili nesvjesno. Poenta je pokusati dokazati neku od tih uputa stetnom po nas milenijum ili dva nakon sto su objavljene. Ako su izdrzale takav test vremena te jos uvijek aktuelne, onda ima nesto vrijedno u njima. Ti imaš problem sa glavom , jer da je nemaš onda bi rekao i mislio da je kuran direktna objava od boga kao što sama islamska doktrina kaže. Za kuran se veli da nije sazdan od ljudi već od SAMOG boga i u tome je sva poenta priče koje ovde jebeno bistrimo celo vreme , ali tebi to izgleda nije jasno. Za bibliju(stari i novi zavet) svi znjau od jevreja do hrišćana da su je zabeleželi ljudi inspirisani bogom(tora i jevanđelja) , dok samo islam tvrdi da je kuran direktna božja zapovest i reč. Jel shvataš problematiku ili si prosto dete isil-šehida ??
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 20:01 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Klasičan izgovor. Po tvojoj logici Allah i Muhamed nisu znali što je srce pa su to nekako opisali da bi došli do tvog zaključka.
Po vasoj logici ispadne da ljudi nakon desetina tisuca godina nisu bili kadri skontati kako se prave djeca i sta je preduslov. S druge strane razumjeti kako srce i krv funkcionisu i hrane citavo tijelo ili kako pluca kupe kiseonik iz atmosfere i prenose ga u krv je zahtijevalo daleko visi stupanj obrazovanja. Da su mislili na srce, napisali bi srce. Jednostavno
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 20:07 |
|
|
joe enter je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Sve sto je zapisano od strane ljudi podlozno je ljudskim greskama.
Svi smo mi grijesnici te grijesimo svjesno ili nesvjesno.
Poenta je pokusati dokazati neku od tih uputa stetnom po nas milenijum ili dva nakon sto su objavljene.
Ako su izdrzale takav test vremena te jos uvijek aktuelne, onda ima nesto vrijedno u njima.
Ti imaš problem sa glavom , jer da je nemaš onda bi rekao i mislio da je kuran direktna objava od boga kao što sama islamska doktrina kaže. Za kuran se veli da nije sazdan od ljudi već od SAMOG boga i u tome je sva poenta priče koje ovde jebeno bistrimo celo vreme , ali tebi to izgleda nije jasno. Za bibliju(stari i novi zavet) svi znjau od jevreja do hrišćana da su je zabeleželi ljudi inspirisani bogom(tora i jevanđelja) , dok samo islam tvrdi da je kuran direktna božja zapovest i reč. Jel shvataš problematiku ili si prosto dete isil-šehida ?? Nemojte se uzrujavati, stetno vam je za pritisak. Ako je ISIL stvoren 2011 a meni blizu sezdeset godina, jasno je da vam utice i na analiticke sposobnosti cim takvo nesto i pitate... Onako usput, u vjeri nema zapovijedi. Preduslov za zapovijed je trenutacna odmazda i kazna ako im se ne povinujemo. U vjeri toga nema vec milenijumima. Dakle mozemo govoriti samo o Bozijim Preporukama. Njihovo nepostovanje je stetno po nas po principu "sam pao, sam se i ubio"... "Ti imaš problem sa glavom , jer da je nemaš onda bi rekao i mislio…" Joe, e jesi saljivdzija!
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 20:08 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Po vasoj logici ispadne da ljudi nakon desetina tisuca godina nisu bili kadri skontati kako se prave djeca i sta je preduslov.
S druge strane razumjeti kako srce i krv funkcionisu i hrane citavo tijelo ili kako pluca kupe kiseonik iz atmosfere i prenose ga u krv je zahtijevalo daleko visi stupanj obrazovanja.
Da su mislili na srce, napisali bi srce. Jednostavno Da li su tada ljudi isli u skole i znali sta je srce?
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 24 stu 2019, 23:40 |
|
|
Veseli Bosanac je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Da su mislili na srce, napisali bi srce. Jednostavno
Da li su tada ljudi isli u skole i znali sta je srce? Tada su ljudi dobro znali što je srce jer su skoro svakodnevno klali ali su i vidjeli ranjene ljude ( s otvorenim košem npr.). Ovdje nije srce u pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 25 stu 2019, 01:43 |
|
|
36:38-44 38 I Sunce se kreće do svoje određene granice, to je odredba Silnoga i Sveznajućeg. 39 I Mjesecu smo odredili položaj; i on se uvijek ponovo vraća kao stari savijeni palmin prut. 40 Nit’ Sunce može Mjesec dostići nit’ noć dan prestići, svi oni u svemiru plove.
41 Dokaz im je i to što potomke njihove u lađama krcatim prevozimo 42 i što za njih, slične njima, stvaramo one na kojima se voze. 43 I ako želimo, Mi ih potopimo, i neće im spasa biti, neće se izbaviti, 44 osim ako im se ne smilujemo, da bi do roka određenog uživali.
Sunce se kreće a dokaz je da Allah može potopiti lađe??? Ne kužim to.
|
|
Vrh |
|
|
Veseli Bosanac
|
Naslov: Re: Zanimljivi citati iz Kurana i hadisa Postano: 25 stu 2019, 01:45 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: Veseli Bosanac je napisao/la: Da li su tada ljudi isli u skole i znali sta je srce?
Tada su ljudi dobro znali što je srce jer su skoro svakodnevno klali ali su i vidjeli ranjene ljude ( s otvorenim košem npr.). Ovdje nije srce u pitanju. Vidjali su oni vrlo cesto munju ali nisu znali za elektricitet i struju… Velika je razlika izmedju vidjeti i razumjeti... Odatle i proistice razlika izmedju religiozne osobe i istinskog vjernika...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|