|
|
Stranica: 13/53.
|
[ 1317 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Legionnaire
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 15:08 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 23:54 Postovi: 4862 Lokacija: Svjetski poznat oslobođeni grad na istoku Srpske
|
|
Pa ne mora Covic svake godine da dodje. Mislim da je ok, jednom u dvije-tri godine. A vi niste nesto ni organizovali nista za godisnjicu Herceg-Bosne, bar ja nisam primjetio.
_________________ Nećete u Bejruuut, niste ni prije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 15:19 |
|
|
Diablo je napisao/la: carles je napisao/la: vidjeli smo 90-ih ko je chicken. Aj sad četalju razguli s foruma, nisi zanimljiv
Ne znam zašto uopće moderacija dozvoljava ovakvo debilno lupetanje po forumu, samo srozava kvalitetu bezveze.... Nit smo kao oni, da vadimo oružje u miru a bacamo ga u ratu  Ne stvarno, kada je dan HB? Jel postoji uopšte, pa da se buniš što niko nije došao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 15:23 |
|
|
carles je napisao/la: vidjeli smo 90-ih ko je chicken. Aj sad četalju razguli s foruma, nisi zanimljiv
Ne znam zašto uopće moderacija dozvoljava ovakvo debilno lupetanje po forumu, samo srozava kvalitetu bezveze.... Pa videli smo. Mi smo naterali velike sile da nam daju entitet, dok su vas ugurali u drugi entitet sa Muslimanima, pa vam sad Muslimani biraju političke predstavnike. Baš smo videli, u pravu si.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 15:24 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Diablo je napisao/la: Nit smo kao oni, da vadimo oružje u miru a bacamo ga u ratu  Ne stvarno, kada je dan HB? Jel postoji uopšte, pa da se buniš što niko nije došao. https://www.bljesak.info/vijesti/politi ... sne/292513
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 15:33 |
|
|
|
Jel ste organizovali proslavu? Ako jeste, onda je trebao Mile da dođe, ružan gest s njegove strane. Ako ste organizovali nešto, ako niste, onda je do vas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 15:34 |
|
|
Diablo je napisao/la: carles je napisao/la: vidjeli smo 90-ih ko je chicken. Aj sad četalju razguli s foruma, nisi zanimljiv
Ne znam zašto uopće moderacija dozvoljava ovakvo debilno lupetanje po forumu, samo srozava kvalitetu bezveze.... Nit smo kao oni, da vadimo oružje u miru a bacamo ga u ratu  To se kaže - Bjež'te noge, usra vas guzica Prošao i 9., ajd sad po starom 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 15:37 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Jel ste organizovali proslavu? Ako jeste, onda je trebao Mile da dođe, ružan gest s njegove strane. Ako ste organizovali nešto, ako niste, onda je do vas. Ja svaki dan visim ovdje i nisam znao da su nesto organizovali. Tek poslije su se pojavile neke slike. Trebao je Mile otici ako su ga zvali a pitanje je i jesu li ga zvali. Vjerovano nisu cim nije bilo nikakce price a mozda su se o dogovorili da ne daju opozicijama povod za zvocanje.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
carles
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 15:37 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: carles je napisao/la: vidjeli smo 90-ih ko je chicken. Aj sad četalju razguli s foruma, nisi zanimljiv
Ne znam zašto uopće moderacija dozvoljava ovakvo debilno lupetanje po forumu, samo srozava kvalitetu bezveze.... Pa videli smo. Mi smo naterali velike sile da nam daju entitet, dok su vas ugurali u drugi entitet sa Muslimanima, pa vam sad Muslimani biraju političke predstavnike. Baš smo videli, u pravu si. Kolega ti ovdje govoriš samo o BiH (a i tu rezultat nije ovakav ispao zbog vojnih razloga, nego zbog loše politike i naivnosti), ja sam odgovorio ovom debilu na njegove aspiracije za Kninom, Splitom i Dubrovnikom. Fulao si ceo fudbal Ja sam prvi za da svaki narod živi sa svojim narodom, Srpska Srbiji, HB Hrvatskoj i mirna bosna. Ali kad ovaj mali mizerni četalj počne o Kninu i Splitu, i uz to nekoga proziva da je chicken kosa mi se na glavi digne. (još ovakav bahati nastup, ko on neki frajer hahaha)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KristijanBL
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 15:39 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 18:55 Postovi: 234 Lokacija: Banja Luka
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Jel ste organizovali proslavu? Ako jeste, onda je trebao Mile da dođe, ružan gest s njegove strane. Ako ste organizovali nešto, ako niste, onda je do vas. A da li su ga pozvali? Jer kod Hrvata uvijek imas neki oportuni faktor u igri i to treba imati u vidu. Mozda ga oni ne pozivaju jer ne zele na taj nacin da posalju poruku otvorenog vezivanja HDZ-a (Hrvata) za Dodika (Srbe). A i da ne bi oni morali onda da dodju na sledeci 09.01. Jer oni uvijek zele da imaju mogucnost da ako vjetar zaduva sa neke druge strane, da se poviju tako. Ako slucajno MZ i Amerika ipak razjebu Srbe, da budu u mogucnosti da kazu "pa nismo mi sa njima bili u saradnji, to je onako...". Moras da razumijes da Hrvati ne razmisljaju kao mi Srbi, vec drugacije. Oportuno.
_________________ Venac besmrtne slave srpska ti vila plete, nad tvojim grobom, Vojo, komitske plaču čete.
Voja Tankosić 1880-1915
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Svarog
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 16:28 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10453 Lokacija: Banja Luka
|
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 17:01 |
|
|
KristijanBL je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Jel ste organizovali proslavu? Ako jeste, onda je trebao Mile da dođe, ružan gest s njegove strane. Ako ste organizovali nešto, ako niste, onda je do vas. A da li su ga pozvali? Jer kod Hrvata uvijek imas neki oportuni faktor u igri i to treba imati u vidu. Mozda ga oni ne pozivaju jer ne zele na taj nacin da posalju poruku otvorenog vezivanja HDZ-a (Hrvata) za Dodika (Srbe). A i da ne bi oni morali onda da dodju na sledeci 09.01. Jer oni uvijek zele da imaju mogucnost da ako vjetar zaduva sa neke druge strane, da se poviju tako. Ako slucajno MZ i Amerika ipak razjebu Srbe, da budu u mogucnosti da kazu "pa nismo mi sa njima bili u saradnji, to je onako...". Moras da razumijes da Hrvati ne razmisljaju kao mi Srbi, vec drugacije. Oportuno. Djeluješ mi podlo. Ne volim takve karaktere. Briga me koje si nacije i vjere..Ne dipr o Hrvatima. Imaš temu da se valjaš u svojim govnima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 17:05 |
|
|
|
Čović nije došao jer su ga soroševci skupa s Muslimanima lani masakrirali preko Indexa i Jutarnjeg, srali su po Hrvatima i neki njemački predstavnici poput Doris Pack. Nije došao jer to nije korisno hrvatskim interesima u Pereciji tj jer će naši neprijatelji to koristiti protiv nas tj razno razni Mesići, Kosorice i slični.
Da smo u vašoj situaciji mi bi se davno odcijepili, kao što smo i pokušali 2001.
Danas nije 2001, nema 50 000 Euforaca sa tenkovima
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 17:08 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Čović nije došao jer su ga soroševci skupa s Muslimanima lani masakrirali preko Indexa i Jutarnjeg, srali su po Hrvatima i neki njemački predstavnici poput Doris Pack. Nije došao jer to nije korisno hrvatskim interesima u Pereciji tj jer će naši neprijatelji to koristiti protiv nas tj razno razni Mesići, Kosorice i slični.
Da smo u vašoj situaciji mi bi se davno odcijepili, kao što smo i pokušali 2001.
Danas nije 2001, nema 50 000 Euforaca sa tenkovima Nema ni JNA 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KristijanBL
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 17:19 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Čović nije došao jer su ga soroševci skupa s Muslimanima lani masakrirali preko Indexa i Jutarnjeg, srali su po Hrvatima i neki njemački predstavnici poput Doris Pack. Nije došao jer to nije korisno hrvatskim interesima u Pereciji tj jer će naši neprijatelji to koristiti protiv nas tj razno razni Mesići, Kosorice i slični.
Danas nije 2001, nema 50 000 Euforaca sa tenkovima Ne bi se vi davno odcijepili, jer vi ste spremni na hrabrost samo i isklucivo onda kad apsolutno svi faktori stoje na vasoj strani, i kad je mogucnost neuspjeha svedena skoro nepostojeci procent. Proglasenje nezavinsoti RS danas sa sobom donosi ogroman rizik. Ne kazem da nebi uspjelo, ali je debelo destabilizovalo Balkan, def vratilo Ameriku u igru i primoralo Srbiju i Rusiju da vuku iznudjene poteze danas kad jos nisu u punoj snazi. Glavni srspki nacionalni i ruski/ kineski geopoliticki interes je povratak Kosova. Srbija mora imati 10-20 godina neprekinutog ekonomskog rasta, uvlacenje 100,000 radnih mjesta stranog kapitala u Srbiji i stvaranje brzih ekspedicionih trupa sposobnih da brzo ovladaju kljucnim tackama na Kosovu. Kontra tog plana bi bilo destabilizacija Balkana putem odcjepljenja RS. Iza aktuelnih poteza Dodika i Vucica itekako stoji ova sinhroniacija i RS se nece odcijepiti iz BiH dok se Kosovo i vrati u Srbiju putem krimskog scenarija. Tek tada, vi Hrvati mozete da se nadate nasem odlucujucem potezu u BiH.
_________________ Venac besmrtne slave srpska ti vila plete, nad tvojim grobom, Vojo, komitske plaču čete.
Voja Tankosić 1880-1915
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 17:25 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Čović nije došao jer su ga soroševci skupa s Muslimanima lani masakrirali preko Indexa i Jutarnjeg, srali su po Hrvatima i neki njemački predstavnici poput Doris Pack. Nije došao jer to nije korisno hrvatskim interesima u Pereciji tj jer će naši neprijatelji to koristiti protiv nas tj razno razni Mesići, Kosorice i slični.
Danas nije 2001, nema 50 000 Euforaca sa tenkovima Nema ni JNA  Imaju praktički sve institucije od policije do vojske kao i zaokružen teritorij i graniče sa Federacijom koja je podijeljena u kantone kao mini države i koja im ne može ništa. Šta će im JNA? Ne trebaju napadati, jedino čuvati teritorij. Sutra mogu proglasiti nezavisnost na referendumu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 17:27 |
|
|
KristijanBL je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Čović nije došao jer su ga soroševci skupa s Muslimanima lani masakrirali preko Indexa i Jutarnjeg, srali su po Hrvatima i neki njemački predstavnici poput Doris Pack. Nije došao jer to nije korisno hrvatskim interesima u Pereciji tj jer će naši neprijatelji to koristiti protiv nas tj razno razni Mesići, Kosorice i slični.
Danas nije 2001, nema 50 000 Euforaca sa tenkovima Ne bi se vi davno odcijepili, jer vi ste spremni na hrabrost samo i isklucivo onda kad apsolutno svi faktori stoje na vasoj strani, i kad je mogucnost neuspjeha svedena skoro nepostojeci procent. Proglasenje nezavinsoti RS danas sa sobom donosi ogroman rizik. Ne kazem da nebi uspjelo, ali je debelo destabilizovalo Balkan, def vratilo Ameriku u igru i primoralo Srbiju i Rusiju da vuku iznudjene poteze danas kad jos nisu u punoj snazi. Glavni srspki nacionalni i ruski/ kineski geopoliticki interes je povratak Kosova. Srbija mora imati 10-20 godina neprekinutog ekonomskog rasta, uvlacenje 100,000 radnih mjesta stranog kapitala u Srbiji i stvaranje brzih ekspedicionih trupa sposobnih da brzo ovladaju kljucnim tackama na Kosovu. Kontra tog plana bi bilo destabilizacija Balkana putem odcjepljenja RS. Iza aktuelnih poteza Dodika i Vucica itekako stoji ova sinhroniacija i RS se nece odcijepiti iz BiH dok se Kosovo i vrati u Srbiju putem krimskog scenarija. Tek tada, vi Hrvati mozete da se nadate nasem odlucujucem potezu u BiH. Mi nismo uspjeli 2001 zbog 50 000 Euforaca , tada je bila drugačija geopolitička situacija u svijetu za razliku od danas i svi su bili protiv nas. Vi sada možete u nezavisnost, od EU ionako nema ništa i ne vidim zašto gubite vrijeme? Date si za cilj da za 10 godina budete priznati od cijelog svijeta što je realno apsolutno. Koja sila na svijetu može spriječiti volju naroda i kakve veze ima Kosovo s tim?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KristijanBL
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 17:34 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Mi nismo uspjeli 2001 zbog 50 000 Euforaca , tada je bila drugačija geopolitička situacija u svijetu za razliku od danas i svi su bili protiv nas.
Vi sada možete u nezavisnost, od EU ionako nema ništa i ne vidim zašto gubite vrijeme? Date si za cilj da za 10 godina budete priznati od cijelog svijeta što je realno apsolutno.
Koja sila na svijetu može spriječiti volju naroda i kakve veze ima Kosovo s tim?
Ne poznajem desavanja iz 2001 pa ne mogu to komentarisati. Srbija je 100 godina oslobadjala teritorij od Beograda do Soluna, ne moze to preko noci. A 20 godina pripremala zavrsni udarac Turskoj u obliku Balkanskog rata. Polako.... Prvo Kosovo, i Srbija preporodjena u moralnom, duhovnom i vojnom smislu iza nasih ledja, sa kineskim i ruskim prisustvom na Balkanu, pa ces da vidis kako se stvari rijesavaju u BiH. Zato ja i kazem da ste vi Hrvati cesto neracionalni i kratkovidi - priznajete Kosovo kao drzavu iako postojanje Kosova direktno sprijecava izlazak RS i BiH i vama dobijanje HR HB. Ali ok, mrzite Srbe, to je jace od vas, pa vas pomalo i razumijem....
Voja Tankosić 1880-1915
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 17:38 |
|
|
KristijanBL je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Mi nismo uspjeli 2001 zbog 50 000 Euforaca , tada je bila drugačija geopolitička situacija u svijetu za razliku od danas i svi su bili protiv nas.
Vi sada možete u nezavisnost, od EU ionako nema ništa i ne vidim zašto gubite vrijeme? Date si za cilj da za 10 godina budete priznati od cijelog svijeta što je realno apsolutno.
Koja sila na svijetu može spriječiti volju naroda i kakve veze ima Kosovo s tim?
Ne poznajem desavanja iz 2001 pa ne mogu to komentarisati. Srbija je 100 godina oslobadjala teritorij od Beograda do Soluna, ne moze to preko noci. A 20 godina pripremala zavrsni udarac Turskoj u obliku Balkanskog rata. Polako.... Prvo Kosovo, i Srbija preporodjena u moralnom, duhovnom i vojnom smislu iza nasih ledja, sa kineskim i ruskim prisustvom na Balkanu, pa ces da vidis kako se stvari rijesavaju u BiH. Zato ja i kazem da ste vi Hrvati cesto neracionalni i kratkovidi - priznajete Kosovo kao drzavu iako postojanje Kosova direktno sprijecava izlazak RS i BiH i vama dobijanje HR HB. Ali ok, mrzite Srbe, to je jace od vas, pa vas pomalo i razumijem.... Upravo je suprotno, postojanje Kosova opravdava raspad BiH i daje opravdanje izlasku Srpske iz BiH kao i stvaranju HRHB
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KristijanBL
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 17:42 |
|
|
bobanovski je napisao/la: KristijanBL je napisao/la:
Ne poznajem desavanja iz 2001 pa ne mogu to komentarisati.
Srbija je 100 godina oslobadjala teritorij od Beograda do Soluna, ne moze to preko noci. A 20 godina pripremala zavrsni udarac Turskoj u obliku Balkanskog rata.
Polako.... Prvo Kosovo, i Srbija preporodjena u moralnom, duhovnom i vojnom smislu iza nasih ledja, sa kineskim i ruskim prisustvom na Balkanu, pa ces da vidis kako se stvari rijesavaju u BiH. Zato ja i kazem da ste vi Hrvati cesto neracionalni i kratkovidi - priznajete Kosovo kao drzavu iako postojanje Kosova direktno sprijecava izlazak RS i BiH i vama dobijanje HR HB. Ali ok, mrzite Srbe, to je jace od vas, pa vas pomalo i razumijem....
Upravo je suprotno, postojanje Kosova opravdava raspad BiH i daje opravdanje izlasku Srpske iz BiH kao i stvaranju HRHB U formalnom smislu - da. Ali u geopolitickom - ne. U smislu odnosa moci i velikih sila, tj. sta bi koji konkretan scenario znaco i kako bi se odigrao. Iz razloga koje sam naveo gore.
Voja Tankosić 1880-1915
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 17:59 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Čović nije došao jer su ga soroševci skupa s Muslimanima lani masakrirali preko Indexa i Jutarnjeg, srali su po Hrvatima i neki njemački predstavnici poput Doris Pack. Nije došao jer to nije korisno hrvatskim interesima u Pereciji tj jer će naši neprijatelji to koristiti protiv nas tj razno razni Mesići, Kosorice i slični.
Danas nije 2001, nema 50 000 Euforaca sa tenkovima Nema ni JNA  Razlog zašto se ne ide u odvajanje nije vojni, nego politički. Nama se nigde ne žuri, a ekonomske sankcije nam ne trebaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 18:08 |
|
|
KristijanBL je napisao/la: Pa znas kako, nama dugorocno i odgovara da vi Hrvati zivite u ova dva mita o 90-tim:
1) da su se sukobili komplet hrvatski i srpski narod 2) da ste vi pobijedili u Krajini samo zato sto ste bili jaci i spretniji
Jer sve dok ziviti u ovom mitu, na duze staze necete se pripremati za trenutak kad se zaista sukobe komplet srpski i hrvatski narod, i kad faktori pobjede budu samo nasa snaga i vjestina.
Ti si žrtva vlastite mitomanije. Početkom devedesetih se zaista JESU sukobili srpski i hrvatski narod i srpska strana je upotrijebila sve kapacitete koje je imala protiv hrvatske. Pritom je posjedovala totalnu premoč u vojnoj tehnici. I rezultati su joj sramotni. Kasnije je naravno faktor priznanja republika, sankcije Srbiji, uključivanje muslimanja i sl. odigrao ulogu, ali do travnja 1992. je bilo vi protiv nas i kompletna JNA uz vas. To je vaša najveća sramota u vojnoj povijesti. Vi takav omjer nećete nikad više imati.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KristijanBL
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 18:13 |
|
|
divizija je napisao/la: KristijanBL je napisao/la: Pa znas kako, nama dugorocno i odgovara da vi Hrvati zivite u ova dva mita o 90-tim:
1) da su se sukobili komplet hrvatski i srpski narod 2) da ste vi pobijedili u Krajini samo zato sto ste bili jaci i spretniji
Jer sve dok ziviti u ovom mitu, na duze staze necete se pripremati za trenutak kad se zaista sukobe komplet srpski i hrvatski narod, i kad faktori pobjede budu samo nasa snaga i vjestina.
Ti si žrtva vlastite mitomanije. Početkom devedesetih se zaista JESU sukobili srpski i hrvatski narod i srpska strana je upotrijebila sve kapacitete koje je imala protiv hrvatske. Pritom je posjedovala totalnu premoč u vojnoj tehnici. I rezultati su joj sramotni. Kasnije je naravno faktor priznanja republika, sankcije Srbiji, uključivanje muslimanja i sl. odigrao ulogu, ali do travnja 1992. je bilo vi protiv nas i kompletna JNA uz vas. To je vaša najveća sramota u vojnoj povijesti. Vi takav omjer nećete nikad više imati. Ok, ako ti kazes tako.... Mislim, nama odgovara da vi tako mislite. Kao sto nam je odgovara da Mujage zive u svojim iluzijama.
Voja Tankosić 1880-1915
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dinaroid
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 18:29 |
|
|
KristijanBL je napisao/la: Glavni srspki nacionalni i ruski/ kineski geopoliticki interes je povratak Kosova. Srbija mora imati 10-20 godina neprekinutog ekonomskog rasta, uvlacenje 100,000 radnih mjesta stranog kapitala u Srbiji i stvaranje brzih ekspedicionih trupa sposobnih da brzo ovladaju kljucnim tackama na Kosovu. Kontra tog plana bi bilo destabilizacija Balkana putem odcjepljenja RS.
Iza aktuelnih poteza Dodika i Vucica itekako stoji ova sinhroniacija i RS se nece odcijepiti iz BiH dok se Kosovo i vrati u Srbiju putem krimskog scenarija. Tek tada, vi Hrvati mozete da se nadate nasem odlucujucem potezu u BiH. Glavni srpski nacionalni interes bi trebao biti opstanka Srba na prostoru gdje su koncentrirani, te osiguravanje njihovih političkih i nacionalnih prava. Tu prvenstveno mislim na RS, te dijelove CG i Kosova. Ostalo su megalomanije zbog kojih ste u nedavnoj prošlosti prokockali jedinstvenu priliku da teritorialno objedinite veliku većinu Srba u okvir jedne nacionalne države. Balkan trenutno nije ni u tercijarnim geopolitičkim interesima velikih sila, a kamo li nešto na čemu bi međusobno lomili zube. Krimski scenario uključuje apsolutnu većinu tvoga stanovništva na određenom području u kombinaciji s nadmoćnom vojnom silom, kao što je crnomorska flota, na istom. Znači nešto u potpunosti suprotno trenutnom stanju i položaju Srba i Srbije na Kosovu. Jedino što donekle može objasniti nepoznavanje realnog stanja na balkanu i kontradiktornosti koje iznosiš je nedostatak određenih palatala. Ako smo pametni, i mi i vi, učimo iz prošlosti. Odeđeni rezovi, ma kako bolni bili, moraju biti napravljeni u cilju sačuvanja zdravog tkiva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KristijanBL
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 18:40 |
|
|
dinaroid je napisao/la: KristijanBL je napisao/la: Glavni srpski nacionalni interes bi trebao biti opstanka Srba na prostoru gdje su koncentrirani, te osiguravanje njihovih političkih i nacionalnih prava. Tu prvenstveno mislim na RS, te dijelove CG i Kosova. Ostalo su megalomanije zbog kojih ste u nedavnoj prošlosti prokockali jedinstvenu priliku da teritorialno objedinite veliku većinu Srba u okvir jedne nacionalne države.
Balkan trenutno nije ni u tercijarnim geopolitičkim interesima velikih sila, a kamo li nešto na čemu bi međusobno lomili zube.
Krimski scenario uključuje apsolutnu većinu tvoga stanovništva na određenom području u kombinaciji s nadmoćnom vojnom silom, kao što je crnomorska flota, na istom. Znači nešto u potpunosti suprotno trenutnom stanju i položaju Srba i Srbije na Kosovu.
Jedino što donekle može objasniti nepoznavanje realnog stanja na balkanu i kontradiktornosti koje iznosiš je nedostatak određenih palatala. Ako smo pametni, i mi i vi, učimo iz prošlosti. Odeđeni rezovi, ma kako bolni bili, moraju biti napravljeni u cilju sačuvanja zdravog tkiva.
Ne razumijes ti Srbe, prijatelju, kao ni vecina vas ovde. Srbi u pitanjima strateskih odluka slusaju samo jednu stvar - gusle. Lazar, Kosovo, Obilic, Karadjordje, Njegos, Gorski Vijenac... ti je u centru toga. Kakva crna odbrana teritorija gdje imas stanovnistvo itd. Ok, razumijem vas, vi ne guslate, a i kad guslate (dole po Hercegovini) pjevate neke cipiripi pjesmice. To je strateski. A onda takticki, day-to-day, smo racionalni, gledamo kako prezivjeti kad se mora, a kad ima prostora kako sprovesti junacku epiku iz gusala. Zato ti je kod Vucica na primjer, ekonomija samo sredstvo a ne krajnji cilj. Krajnji cilj je Prizren.
Voja Tankosić 1880-1915
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dan Republike Srpske "9. januar" Postano: 10 sij 2020, 18:52 |
|
|
KristijanBL je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Čović nije došao jer su ga soroševci skupa s Muslimanima lani masakrirali preko Indexa i Jutarnjeg, srali su po Hrvatima i neki njemački predstavnici poput Doris Pack. Nije došao jer to nije korisno hrvatskim interesima u Pereciji tj jer će naši neprijatelji to koristiti protiv nas tj razno razni Mesići, Kosorice i slični.
Danas nije 2001, nema 50 000 Euforaca sa tenkovima Ne bi se vi davno odcijepili, jer vi ste spremni na hrabrost samo i isklucivo onda kad apsolutno svi faktori stoje na vasoj strani, i kad je mogucnost neuspjeha svedena skoro nepostojeci procent. Proglasenje nezavinsoti RS danas sa sobom donosi ogroman rizik. Ne kazem da nebi uspjelo, ali je debelo destabilizovalo Balkan, def vratilo Ameriku u igru i primoralo Srbiju i Rusiju da vuku iznudjene poteze danas kad jos nisu u punoj snazi. Glavni srspki nacionalni i ruski/ kineski geopoliticki interes je povratak Kosova. Srbija mora imati 10-20 godina neprekinutog ekonomskog rasta, uvlacenje 100,000 radnih mjesta stranog kapitala u Srbiji i stvaranje brzih ekspedicionih trupa sposobnih da brzo ovladaju kljucnim tackama na Kosovu. Kontra tog plana bi bilo destabilizacija Balkana putem odcjepljenja RS. Iza aktuelnih poteza Dodika i Vucica itekako stoji ova sinhroniacija i RS se nece odcijepiti iz BiH dok se Kosovo i vrati u Srbiju putem krimskog scenarija. Tek tada, vi Hrvati mozete da se nadate nasem odlucujucem potezu u BiH. Prvo kažeš mi smo hrabri kad je mogućnost neuspjeha minimalna, pa onda objašnjavaš kako Srbi čekaju zato što hoćete smanjiti mogućnost neuspjeha. Kako sad kod vas to pametno a kod mi radimo nije ok. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 80 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|