|
|
Stranica: 832/1373.
|
[ 34308 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 15:52 |
|
|
podrinje je napisao/la: Ne kažem da treba da uđemo u NATO. Mada ne bi bilo loše da se oladi kad se razgovara o tome... Od razmene mišljenja se ne dobija rak.
Samo kažem da su Četnici prangijali ustaše zajedno sa Italijanima, spašavali američke padobrance i čekali pomoć Čerčila, koji ih je dobro nasankao opredelivši se ipak za Tita.
Rusiji su bili bliži partizani, jer je majčica Rusija 1917-te bila pokorena crvenom bolešću... Kakve veze imaju četnici iz 2.svj.rata sa Natom i bombardovanjem Srbije 1999. ? Ako ti i Aleksa ne dobijate rak od spomena NATO ima nas koji tako ne mislimo. Malo su Srba pobili ? Šta kažeš da idemo u ustaše šta fali,i tu može da se oladi ? Daleka prošlost ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 15:55 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Vučić nam je razorio kulturu dijaloga, to je jedno od većih zala koje je počinio. Svaka čast na tom mišljenju. Ovde neki koji se predstavljaju kao Srbi, misle da baš treba da se vređamo zbog mišljenja. A NATO nam nije razaro kulturu i sve ostalo ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
|
|
Svarog je napisao/la: Jesi vidio klip koji sam malo gore postavio ?Mani je on jako indikativan . Koliko god bio , hm..eto, banalan.. prilično govori . Vidiš Aleksije..iza brda se valjaju neka nova vremena i rasporedi , u kojim bi Srbija uzevši u obzir njen položaj na mapi , privredu kojom raspolaže trebalo da se bolje pozicionira u odnosu na većinu ''NATO susjeda'' . Onim ''odozgo'' je to jasno , i učinće sve da te prednosti umanje ili bar ''iznivelišu''. Kako ? Uz nešto sitno dodatnih para , mobilisaće sav mulj koji godinama pojeftino (ali uredno ) plaćaju i sa njima pokušati ukrajinizaciju Srbije . I to pred kraj četvrte četvrtine , već potrošenog svjetskog poretka. Što je najbitnije, nemaju jedan milimetar šanse da to sprovedu. Sa sve "sudijama". Možemo čak da igramo odbranu zavezanih ruku iz leđa. 
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
|
|
Graničar18 je napisao/la: podrinje je napisao/la: Ne kažem da treba da uđemo u NATO. Mada ne bi bilo loše da se oladi kad se razgovara o tome... Od razmene mišljenja se ne dobija rak.
Samo kažem da su Četnici prangijali ustaše zajedno sa Italijanima, spašavali američke padobrance i čekali pomoć Čerčila, koji ih je dobro nasankao opredelivši se ipak za Tita.
Rusiji su bili bliži partizani, jer je majčica Rusija 1917-te bila pokorena crvenom bolešću... Kakve veze imaju četnici iz 2.svj.rata sa Natom i bombardovanjem Srbije 1999. ? Ako ti i Aleksa ne dobijate rak od spomena NATO ima nas koji tako ne mislimo. Malo su Srba pobili ? Šta kažeš da idemo u ustaše šta fali,i tu može da se oladi ? Daleka prošlost ? Zaboravi njega i mene. Eto ti Dodik. I on je nekada o NATO-u razmišljao. Je l' ti razumeš koliko je idiotski braniti stav da se o nečemu ne razgovara i ne razmišlja?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 15:56 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: podrinje je napisao/la: Ne kažem da treba da uđemo u NATO. Mada ne bi bilo loše da se oladi kad se razgovara o tome... Od razmene mišljenja se ne dobija rak.
Rusiji su bili bliži partizani, jer je majčica Rusija 1917-te bila pokorena crvenom bolešću... Kakve veze imaju četnici iz 2.svj.rata sa Natom i bombardovanjem Srbije 1999. ? Ako ti i Aleksa ne dobijate rak od spomena NATO ima nas koji tako ne mislimo. Malo su Srba pobili ? Šta kažeš da idemo u ustaše šta fali,i tu može da se oladi ? Daleka prošlost ? Ja ti ipak, ponovo, savetujem da prvo duboko udahneš, smiriš ganglije, upristojiš svoju retoriku, taj jurišni mentalitet je pogodan za teretane i tribine. Ovo je forum. Veliki petak je, majku mu staru...
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:00 |
|
|
podrinje je napisao/la: Veliki petak je, majku mu staru... I baš na veliki petak ste izabrali da razmišljate o NATU ? Pravi Srbi. Nema vas svEt.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:00 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Vučić nam je razorio kulturu dijaloga, to je jedno od većih zala koje je počinio. Svaka čast na tom mišljenju. Ovde neki koji se predstavljaju kao Srbi, misle da baš treba da se vređamo zbog mišljenja. A NATO nam nije razaro kulturu i sve ostalo ? Ako misliš da treba mene da ubeđuješ da uđemo u NATO, onda nema potrebe. Nisam za ulazak u NATO, a verovatno sam bolje i dublje promislio i izgradio jače razloge za taj stav, nego što si to ti uradio. Dakle, to smo rešili. Ali sad razmišljamo i razgovaramo, ako si u stanju... Znači samo deset godina nakon što je Nemačka potpuno devastirana i podeljena na dva dela, Zapadna se priključila NATO-u. I iz toga su profitirali, i opet doživeli ujedinjenje. Znači, ja koji nisam za učlanjenje u NATO, u stanju sam da pronađem argumente i za ono čemu se protivim. To se zove razmišljanje. Pa ajde onda i ti pokušaj makar da osporiš neki argument. Bez glupog lamentiranja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:01 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Zaboravi njega i mene. Eto ti Dodik. I on je nekada o NATO-u razmišljao. Je l' ti razumeš koliko je idiotski braniti stav da se o nečemu ne razgovara i ne razmišlja? "Argumenti" ala Vlado Rus. To je taj nivo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:02 |
|
|
Svarog je napisao/la: Da sam juće umro , umro bih ubjeđen da nas je NATO bombardovao , da je on pomagao sve naše neprijatelje , i da nam je on privremeno oteo Kosovo..Ova dva srpska rodoljuba mi pomogoše da shvatim , koliko sam bio u zabludi  Rusi.. da bogada dobili čir na guzici..oni su ti... Elem... Izgleda da je opšta mobilizacija ''rodoljuba'', jer kaca pušta na sve strane. Nije NATO, već njihove bombe i njihovi avioni, uz asistenciju NATO pilota.  Rusi su imali ulogu u Dejtonu (kada je RS međunarodni verifikovana), prilikom potpisivanja Kumanovskog sporazuma (kada je Kosovo sačuvano u okviru Srbije), spriječili su da se Srbi proglase genocidnim narodom...šta god da se pojavi protiv Srba u međunarodnim institucijama, oni to redovno spriječe. S druge strane i mi smo im pomagali, kada smo ih spašavali od Staljina, a oni su nas, od nacističke Njemačke. Šta Srbi imaju od Amera, osim osiromašenog uranijuma i nekoliko hiljada ubijenih, a dali smo im Teslu, Pupina, Milevu Ajnštajn, Vladu Divca...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:03 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Je li moguće da citiraš ovaj upis, i da postavljaš to pitanje. Pa to je vrhunac idiotizma. Ajde opet pogledaj moje reči: I ovde sam pre deset godina pisao da jesam i za NATO, i za EU. Nema tu nikakve tajne. Danas nisam, i opet nema nikakve tajne. Znači, nekad bio, danas nisam. Znaš ko je još imao razvojni put sličan mojem? Milorad Dodik, u kojeg se ti sada kuneš. Misleći ljudi misle o raznim opcijama, pa i Dodik, a takvi kao ti, uvek imaju gotova rešenja  Znači, kad vidiš da pametniji od tebe, a takvih je mnogo, nešto govore. Ti ih pitaj za razloge, pa možda i ti naučiš da razmišljaš, a ne da napadaš one kojima nisi ni do kolena. Tebi nisam do kolEna ? Za tebe sam doktor nauka ! Ti malo jesi za,malo nisi. Malo bi da ti uđe,pa bi malo da ti ne uđe ? Vidi se da iz tebe izvire inteligencija i pamet. Bre rEtko viđena.  Ti to ismejavaš ekavicu "Srbine"?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:04 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: podrinje je napisao/la: Veliki petak je, majku mu staru... I baš na veliki petak ste izabrali da razmišljate o NATU ? Pravi Srbi. Nema vas svEt. Jesi li gledao "Tri karte za Holivud"? Treba da se dočeka voz za Titom, a jedan samo svratio u wc pored železničke stanice. A onda Živadin Grujić, zamenik šefa stanice Gornje Polje, kaže: "Aha, sad mu se ide u wc..." uz značajno, optužujuće klimanje glavom...  Eto, ti si slika i prilika Živadina Grujića. A prvi bi se priključio "NATU" samo da ti se dopusti da "nazuješ" bele rukavice na ruke. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:04 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Kakve veze imaju četnici iz 2.svj.rata sa Natom i bombardovanjem Srbije 1999. ? Ako ti i Aleksa ne dobijate rak od spomena NATO ima nas koji tako ne mislimo. Malo su Srba pobili ? Šta kažeš da idemo u ustaše šta fali,i tu može da se oladi ? Daleka prošlost ? Zaboravi njega i mene. Eto ti Dodik. I on je nekada o NATO-u razmišljao. Je l' ti razumeš koliko je idiotski braniti stav da se o nečemu ne razgovara i ne razmišlja? Moramo tu kulturu histerisanja dovesti u red ako hoćemo napred.  Ne kažem, ponovo, da NATO treba da nas strateški zanima. Zvanično smo vojno neutralni, OK. Ali imati konvulzije o samoj temi... Pa ja sam dvaput zamalo izginuo. 23. i 25. maja, išao sam za Beograd. Na moju sreću, bio sam na pravom mestu u pogrešno vreme... Više o tome danas pene klinci koji su gledali Youtube snimke. Ništa nije ni zaboravljeno ni oprošteno, ali ne možemo se dvadeset godina kasnije ponašati i reagovati kao pećinski ljudi. Ako ne možeš da se oslobodiš nekih trauma, idi brate nekom dobro lekaru, otvori mu dušu, uradi nešto... Nervira me više taj davljenički mentalitet.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:06 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Tebi nisam do kolEna ? Za tebe sam doktor nauka ! Ti malo jesi za,malo nisi. Malo bi da ti uđe,pa bi malo da ti ne uđe ? Vidi se da iz tebe izvire inteligencija i pamet. Bre rEtko viđena.  Ti to ismejavaš ekavicu "Srbine"? I obratno me nervira, kad se Šumadinci zgražavaju nad banjalučkim naglaskom, ljudi nemojte da nas dele sujete... Jedan smo narod.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:07 |
|
|
podrinje je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Zaboravi njega i mene. Eto ti Dodik. I on je nekada o NATO-u razmišljao. Je l' ti razumeš koliko je idiotski braniti stav da se o nečemu ne razgovara i ne razmišlja?
Moramo tu kulturu histerisanja dovesti u red ako hoćemo napred.  Ne kažem, ponovo, da NATO treba da nas strateški zanima. Zvanično smo vojno neutralni, OK. Ali imati konvulzije o samoj temi... Pa ja sam dvaput zamalo izginuo. 23. i 25. maja, išao sam za Beograd. Na moju sreću, bio sam na pravom mestu u pogrešno vreme... Više o tome danas pene klinci koji su gledali Youtube snimke. Ništa nije ni zaboravljeno ni oprošteno, ali ne možemo se dvadeset godina kasnije ponašati i reagovati kao pećinski ljudi. Ako ne možeš da se oslobodiš nekih trauma, idi brate nekom dobro lekaru, otvori mu dušu, uradi nešto... Nervira me više taj davljenički mentalitet. Brate, legni mi na grudi...  Pišeš kao da mi čitaš misli. Odoh na posao. Uzdravlje, ljudi!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:09 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: podrinje je napisao/la: Moramo tu kulturu histerisanja dovesti u red ako hoćemo napred.  Ne kažem, ponovo, da NATO treba da nas strateški zanima. Zvanično smo vojno neutralni, OK. Ali imati konvulzije o samoj temi... Pa ja sam dvaput zamalo izginuo. 23. i 25. maja, išao sam za Beograd. Na moju sreću, bio sam na pravom mestu u pogrešno vreme... Više o tome danas pene klinci koji su gledali Youtube snimke. Ništa nije ni zaboravljeno ni oprošteno, ali ne možemo se dvadeset godina kasnije ponašati i reagovati kao pećinski ljudi. Ako ne možeš da se oslobodiš nekih trauma, idi brate nekom dobro lekaru, otvori mu dušu, uradi nešto... Nervira me više taj davljenički mentalitet. Brate, legni mi na grudi...  Pišeš kao da mi čitaš misli. Odoh na posao. Uzdravlje, ljudi! Idem i ja, slutim da ih neću prizvati pameti. Stvarno, nikakve loše namere s moje strane prema bilo kome nije bilo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:11 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ti to ismejavaš ekavicu "Srbine"? Ah to si primjetio ? A Nato simpatizere nisi ? Da nisi i ti za NATO,možda i ti mjenjaš mišljenje ko Aleksa svakih 10 godina ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:13 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Svarog je napisao/la: Nego , vidim da mnogi od naše prekondrinske braće pljuju Vučića.. Zanima me koga vide kao dobru alternativu ? Neko ipak mora biti na čelu Srbije , bzze da i ona ima Visokog Predstavnika. Valja li šta , onaj Boško Obradović ? PS. Da li je i on previše ''opor'' i nesiguran , za prefinjene i suptilne nosiće evroatlanskih simpatizere ? Ono .. Holivud , Ajfon ,politička korektnost , '' ljudska prava '', opušteno i civilizovano trpanje u ''kanalizaciju''..i ostale blagodeti od kojih nam život zavisi .. ? Ja sam pokušao da kažem šta je alternativa, pa sam neke razbesneo. Dakle, braća u Otadžbini, ne svi (ne Joe Enter, ne podrinje, ne Ksenija (koja btw nije brat, nego sestra  )) polako podležu, ne opredeljenju za naprednjake, nego naprednjačkoj kulturi, a da to i ne primećuju. Ubijaju dijalog npr. Agresija okupira sve, pa i komunikaciju, pa se tako pojavio zanimljiv fenomen: agresvno neutralni ljudi. Nisu ni za vlast, nisu ni za opoziciju, ali se opasno iznerviraju ako ti jesi za nešto. Njemu je teško da nalazi razlike između vlasti i opozicije, ali ako si se ti potrudio, njih to strašno nervira i gledaju da ti zatvore usta. Izdvojio bih kolegu Inkognita kao primer. Dakle, Vučić je najgori štetočina koji hodao Srbijom. Čovek koji se zakune na Bibliju, pred Oltarom u Crkvi, sa upaljenom svećom u ruci, da neće izdati Šešelja, pa ga posle izda, ne bi trebalo da zadobije ničie poverenje. Ne zbog Šešelja, nego zbog toga što pokazuje koliko mu znači zakletva, crkva, sopstvena reč... Samo to, ali i mnogobrojne ostale stvari. Ako je AV najgori, svaka opozicija koja se nudi kao alternativa je bolja. Pa i ova kakvu danas imamo. Najjača opoziciona snaga je SZS, i na njih bi trebalo računati. Ali i unutar njih je moguće nijansiranje. Koalicija NS i Dveri npr. ako bi moglo, bila bi dobra opcija za sadašnje vreme. To su dve stranke koje finansira naša dijaspora. Kakva je to štetočina, koja "sipa" fabrike po Srbiji, u doba kada privući nekog investitora, da otvori fabriku u ovom dijelu svijeta, prava je lutrija, a naročito nekog ko bi zaposlio stotine i hiljade radnika? Vučić nije Dodik, pa da možeš reći da svako je bolji od njega i bio bi u pravu, pošto Vučić je bolji od Dodika i treba će vam mnogo više od priče kako je Vučić najgori, ako mislite pobjediti Vučića. Čak i opozicija u RS se trudi mnogo više, da pobjedi čovjeka, koji je već odavno izgubio, dok vi gubite ako mislite da je samo dovoljno reći da Vučić ne valja. Dobro, ako Vučić ne valja, ponudite nešto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:13 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Jesi li gledao "Tri karte za Holivud"? Treba da se dočeka voz za Titom, a jedan samo svratio u wc pored železničke stanice. A onda Živadin Grujić, zamenik šefa stanice Gornje Polje, kaže: "Aha, sad mu se ide u wc..." uz značajno, optužujuće klimanje glavom...  Eto, ti si slika i prilika Živadina Grujića. A prvi bi se priključio "NATU" samo da ti se dopusti da "nazuješ" bele rukavice na ruke.  Takve poput tebe treba bombardovat još jednom. Jednom je malo !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:16 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Zaboravi njega i mene. Eto ti Dodik. I on je nekada o NATO-u razmišljao. Je l' ti razumeš koliko je idiotski braniti stav da se o nečemu ne razgovara i ne razmišlja? "Argumenti" ala Vlado Rus. To je taj nivo. U pravu je čovjek. I Dodik je nekada razmišljao, a sad i sprovodi ono što o čemu je nekad razmišljao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:20 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: U pravu je čovjek. I Dodik je nekada razmišljao, a sad i sprovodi ono što o čemu je nekad razmišljao. Pazi šta pišeš doće ti specijala na vrata,i zidovi imaju uši. Izbjegavaj neosvjetljene ulice. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
podrinje
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:23 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Ti to ismejavaš ekavicu "Srbine"? Ah to si primjetio ? A Nato simpatizere nisi ? Da nisi i ti za NATO,možda i ti mjenjaš mišljenje ko Aleksa svakih 10 godina ? Vujke je u pravu, ispao si papak. Apropo, samokontrola ti je 0. Samo kažem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:26 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: U pravu je čovjek. I Dodik je nekada razmišljao, a sad i sprovodi ono što o čemu je nekad razmišljao. Pazi šta pišeš doće ti specijala na vrata,i zidovi imaju uši. Izbjegavaj neosvjetljene ulice.  Za jednog Hrvata, veći si Dodikovac od SNSD-ovaca. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:26 |
|
|
podrinje je napisao/la: Vujke je u pravu, ispao si papak. Apropo, samokontrola ti je 0.
Samo kažem. Pa da,nisam za srpsko jedinstvo sa Natom na čelu ko ti i Aleksa. Samo kažem,ne se ljutit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:27 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: U pravu je čovjek. I Dodik je nekada razmišljao, a sad i sprovodi ono što o čemu je nekad razmišljao. Pazi šta pišeš doće ti specijala na vrata,i zidovi imaju uši. Izbjegavaj neosvjetljene ulice.  Za jednog Hrvata, veći si Dodikovac od SNSD-ovaca. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Događanja u Srbiji Postano: 17 tra 2020, 16:28 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Za jednog Hrvata, veći si Dodikovac od SNSD-ovaca.  Ako je tebe napravio Hrvat,nemoj mene pokatoličavat. Nisam ja kriv.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|