HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 25 tra 2024, 13:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 922 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 12 vel 2020, 08:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4443
Lokacija: Grobnik
podrinje je napisao/la:
Amiđa je napisao/la:
Jedno je biti etnicki Hrvat, a nesto sasvim drugo politicki Hrvat. Svi politicki Hrvati nisu i etnicki Hrvati. Koliko je samo politickih Hrvata srpskog etnickog porijekla...


Hrvati o kojima piše Porfirogenit, su manjinska skupina u Republici Hrvatskoj. Trebalo bi da se organizuju i traže svoja prava na očuvanje kulture, običaja, jezika i porekla. Poješće ih srpska ijekavica...


Dubrovački ijekavski pisci svoj jezik u 16, 17 ili 18. st. često zovu hrvatskim. Brini ti radije za srbsko izvorno torlačko narječje...

Do početka 19. st. Srbi nisu mogli smisliti štokavsku ijekavicu ili ikavicu i za njih je ona bila čisto hrvatska, ter su čak radili njihov prievod za srbske čitatelje:

Srbin Georgij Mihajlović godine 1803. izdaje u Budimu prievod s dalmatinskog u srbski “Aždaja sedmoglava” Vida Došena ,,s dalmatinskoga jezika na slaveno-serbskij prečistjeno'', izostavivši ime pisca (I. Kukuljević, Bibliografija hrvatska I, Zagreb 1860., br. 361, 34.).

Vuk S. Karadžić, za koga su Srbi svi i svuda, ipak je u Predslovlju svoje Narodne srbske pesnarice (Beč 1815.) nehotimice priznao, da je hercegovački jezik (narječje) isto što i hrvatski jezik: ,,Pesne su ove. . .jedne štampane po Hercegovačkom dijalektu, a druge po Sremačkom..., da sam sve pečatao Hercegovački (n. p. djevojka, djeca, vidjeti, lećeti, i dr.), onda bi rekli Sremci (Vuk ovdje misli na srijemske Srbe, koji su se koncem XVII. st. preselili iz Raške u Srijem i Vojvodinu — nap. m.): pa šta ovaj nama sad nameće Horvatskij jezik''.

Srbski književnik Milovan Vidaković (1780.-1841.) piše u ,,Primečaniju o serbskomu ezyku'' otisnutom u njegovoj knjizi ,,Ljubomir u Elisijumu'' (u Budimu) 1814. kako u Sriemu i Banatu, kad čuju nekoga iz Slavonije i Hrvatske, ili iz Bosne, i Hercegovine, odmah kažu ,,ovo je šijak! kako govori''. Neposredno prije toga Vidaković spominje da se dosta puta može čuti kako se ,,Sremci'' i ,,Ervati'' prepiru i inate zbog svojih jezičnih razlika. U Vidakovićevu su proslovu ,,Ervati'' pravoslavci ijekavci iz Hrvatske i okolnih predjela koje on uključuje u razmatranja o novom zajedničkom srbskom književnom jeziku zbog zajedničke pravoslavne vjere.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 12 vel 2020, 10:45 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 22:20
Postovi: 3546
podrinje na krivom si forumu našao prodavati te priče.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 12 vel 2020, 19:59 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30491
dane-croatia je napisao/la:
Niti želim, niti znam o islamu dovoljno da sad na ovoj temi (koja nije tome podređena) idem s tobom oko toga u široke razprave oko teorije samog islama i svih učenja i smjerova u islamu.


Tema se zove Hrvati islamske vjere, pa je onda važno znati o islamu.

dane-croatia je napisao/la:
Također, ne znam koliko ti je korektno tražiti od muslimana da više voli hrvatstvo od islama, ako to isto ne tražiš od katolika. Ti si zaključio da musliman teoretski ne može biti Hrvat, a kad ti se pokažu primjeri iz poviesti i sadašnjosti da je to ipak moguće, onda to olahko prepoznaš kano pretvaranje, takiju, ili nešto sumnjivo...


Katoličanstvo po svom katekizmu ne traži stvaranje svjetske katoličke države. Naravno ako bi katoličanstvo tražilo ukidanje Hrvatske i uspostavu svjetske države Vatikan, to bi bilo protiv države Hrvatske. Ali katekizam kaže "bogu božje, caru carevo" što praktično znači priznavanje nacionalnih država i glavna aktivnost je spas duša.

S druge strane islam traži uspostavu svjetske islamske države, tzv. kalifata. Već smo imali priliku vidjeti kako je to kad kalifat napada. Ti kao dobar poznavatelj povijesti naravno znaš da nisu Srbi sveli Hrvatsku na "ostatke ostataka" nego upravo kalifat. Zapadna granica BiH je u stvari bila granica kalifata. Drugi problem sa islamom je da se ne može mijenjati. Kršćani smatraju da je Biblija napisana od ljudi, a muslimani smatraju da je Kuran napisan od Boga osobno. Dakle, savršen je i ne može se mijenjati. Uzmi ili ostavi.

To čini kalifat vrlo opasnim po ostale države.

dane-croatia je napisao/la:
Hasanbegović je praktični islamski ,,džamijski'' vjernik koji tako i odgaja svoju djecu, ali je uzput jedan od najkonkretnijih i najčvršćih hrvatskih domoljubnih političara.


Ne bih ja sad konkretno o Hasanbegoviću. Ja ti kažem što džamija uči ljude. Hoće li neki vjernik to podržati ili neće to je druga tema, ali sama islamska ideologija traži stvaranje islamske nacije. E sad može li npr. čovjek biti član komunističke partije a da nije komunist? Pa načelno recimo može, mnogi su bili zbog privilegija a ne zbog ideala, ali opet i dalje stoji da je ideologija komunističke partije naopaka. Tako je i sa islamom. Islam traži uspostavu kalifata. To se slažu SVE islamske škole. Znači baš sve, uključujući i radikalne Arape ili Irance i ove bosanske muslimane. Tu nema rasprave.

Evo ne želiš naučiti o islamu (mada opet kategorički daješ tvrdnje), ali možeš barem pogledati par članaka što kaže ustav islamske zajednice BiH na https://islamskazajednica.ba/images/sto ... t_2014.pdf

Citat:
Izbor reisu-l-uleme vrši se tajnim glasanjem u skladu sa pravilnikom koji donosi Sabor Islamske
zajednice.
Reisu-l-ulema se bira na period od sedam godina s mogućnošću još jednog izbora.
Nakon izbora reisu-l-uleme, sve do uspostave Hilafeta, Sabor Islamske zajednice imenuje Odbor
za predaju menšure reisu-l-ulemi.


Hilafet se spominje na još 3 mjesta u ustavu, ukratko islamska zajednica BiH je osnovana kada je ukinut kalifat, a prestat će postojati kad se kalifat ponovo uspostavi. Što više dodati.

dane-croatia je napisao/la:
Inače, ne bih rekao po tvojim upisima za tebe da si neki mrzitelj bilo koga, ali je očito da islam kano islam ne podnosiš i iz nekih osobnih razloga...


Naravno da volim muslimane. Nemam zapravo ništa protiv islama, samo ukazujem na očigledno.

Recimo ne mrzim lavove čak mi odlično izgledaju, ali ne bih sad zbog toga došao u krdo lavova i sjeo među njih. :zubati
Čak i da me napadnu, ne bih mrzio te lavove nego bi sebi rekao jesi glup što si došao tu. Zar bi ti meni rekao da mrzim lavove ako ih ne želim pomaziti dok su gladni?

Dakle, ništa ja ne mrzim niti ikoga, samo primjećujem očigledno da na istom teritoriju ne mogu biti dvije države.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

811 of 2558 - 31.7%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 12 vel 2020, 21:10 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 22:20
Postovi: 3546
U suštini našeg identiteta su vrijednosti anti-osmanlijanizma i borba protiv širenja Islama. Mi smo predziđe Kršćanstva. Ona gradnja džamije usred Zagreba je bila velika greška, to si Hrvat katolik ne može dopustiti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 13 vel 2020, 05:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4443
Lokacija: Grobnik
I ja bih najradije da svi budemo katolici, ali i da mi rođeni brat odluči biti neke druge vjere, on bi mi ostao rođeni brat, a tako isto gledam i na narodnost.
Što se tiče razprava o nužnosti kalifata za muslimane i što on znači, ter kako bi se musliman trebao odnositi prema nemuslimanu, to prepuštam da u detalje razpravite s pravim muslimanima koji su ovdje uz nas ,,cvjećare'' najzakinutija skupina, dok su se Srbi toliko osilili da se već i među sobom svađaju...
Čitao sam nešto u odjelu za vjeru one neke citate koji su najgori mogući po pitanju nemuslimana, a opet su od strane par muslimana spomenuti i citati koji govore u prilog suživotu.
Smatram da musliman može izabrati citate iz Kurana i djela pojedinih islamskih učenjaka ono što će mu omogućiti suživot s kršćanima. Takvih je bilo primjera u poviesti i još ih ima. Činjenica jest da je današnji ISIL neka krajnost među muslimanima kakva se nikad u poviesti nije još dogodila.

Znači, nije da ništa ne znam ili ne želim znati, već se radi o tome da se u tim razpravama treba glumiti islamskog teologa a to mi ne pada na pamet.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 13 vel 2020, 10:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2009, 09:10
Postovi: 4443
Lokacija: Grobnik
Purger111 je napisao/la:
U suštini našeg identiteta su vrijednosti anti-osmanlijanizma i borba protiv širenja Islama. Mi smo predziđe Kršćanstva. Ona gradnja džamije usred Zagreba je bila velika greška, to si Hrvat katolik ne može dopustiti.


Pravaško učenje je također dio hrvatskog identiteta (pogotovo u smislu stvaranja kano moderne nacije), pogotovo od naroda prozvani Otac domovine Ante Starčević. A on je dosta opovrgavao anti-osmanlijanizam među Hrvatima, ter je često govorio oštrije protiv Austrije nego Turaka. Čudno je da Starčević koji je pročitao cieli Kuran nije uočio opasnosti u smislu kalifata i suživota s muslimanima, s obzirom na današnje tvrdnje vezano za to. A inače, on nikako nije bio blesav čovjek.
Tako da prema tome, gradnja džamije u središtu Zagreba nije bila pogrješka, već je bila u skladu s pravaškom ideologijom. Tadašnja pogrješka je bila popuštanje Hitleru (makar i nevoljko) što se tiče progona Židova, popuštanje po pitanju teritorija Talijanima (bez obzira što je to tad bilo jedino realno moguće), jerbo to je bilo kontra pravaštvu na kojeg se pozivala ustaška vlast. Ali islam kano ravnopravna vjera, to je bilo dio pravaške ideologije, jednako kano i osnivanje HPCa.

_________________
RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst
KREPAT MA NE MOLAT
http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 13 vel 2020, 13:01 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Purger111 je napisao/la:
U suštini našeg identiteta su vrijednosti anti-osmanlijanizma i borba protiv širenja Islama. Mi smo predziđe Kršćanstva. Ona gradnja džamije usred Zagreba je bila velika greška, to si Hrvat katolik ne može dopustiti.


Ovo je točno ali je isto tako i naša velika boljka. Jer za bivanje predziđem, samo smo dobivali nož s leđa od kršćanske "braće". Puno mi se više sviđa ovo danas - malo branimo Europu, malo propuštamo.

Danas postoje muslimani Hrvati, ali kako to dvoje oni pomiruju, stvarno ne znam. Uostalom, ne znam ni kako svoje hrvatstvo jugonostalgičarski i komunjarski Hrvati održavaju. Očekujem da će se uskoro prestati izjašnjavati Hrvatima, jer to dvoje je antitetza.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 20 svi 2020, 14:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 kol 2009, 16:38
Postovi: 1523
Izvor: https://croativ.net/vojna-povijest-puko ... dzak-9836/

"U tim danima su bile nekoliko frakcija hrvatski muslimana u Sandžaku : prva i najveća je bila za priključenje Sandžaka Nezavisnoj Državi Hrvatskoj a druga je htjela priključenje Albaniji koja je bila pod talijanskoj okupaciji, treća koja je imala najmanju podršku je bila pro-njemačka frakcija Hadžiahmetovića u Novom Pazaru a četvrta pak je željela suradnju da crnogorskim “Zelenim”.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 07 kol 2020, 19:28 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2844
Selo Zubeta u općini Vareš, u podnožju planine Zvijezda, islamsko je naselje u kojem prevladava prezime Hrvat. Najzanimljiviji dio videozapisa od 7:43 do 8:12, kad se predstavlja Rasim Hrvat.



Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 07 kol 2020, 20:58 
Offline

Pridružen/a: 19 srp 2020, 09:24
Postovi: 579
dane-croatia je napisao/la:
Purger111 je napisao/la:
U suštini našeg identiteta su vrijednosti anti-osmanlijanizma i borba protiv širenja Islama. Mi smo predziđe Kršćanstva. Ona gradnja džamije usred Zagreba je bila velika greška, to si Hrvat katolik ne može dopustiti.


Pravaško učenje je također dio hrvatskog identiteta (pogotovo u smislu stvaranja kano moderne nacije), pogotovo od naroda prozvani Otac domovine Ante Starčević. A on je dosta opovrgavao anti-osmanlijanizam među Hrvatima, ter je često govorio oštrije protiv Austrije nego Turaka. Čudno je da Starčević koji je pročitao cieli Kuran nije uočio opasnosti u smislu kalifata i suživota s muslimanima, s obzirom na današnje tvrdnje vezano za to. A inače, on nikako nije bio blesav čovjek.
Tako da prema tome, gradnja džamije u središtu Zagreba nije bila pogrješka, već je bila u skladu s pravaškom ideologijom. Tadašnja pogrješka je bila popuštanje Hitleru (makar i nevoljko) što se tiče progona Židova, popuštanje po pitanju teritorija Talijanima (bez obzira što je to tad bilo jedino realno moguće), jerbo to je bilo kontra pravaštvu na kojeg se pozivala ustaška vlast. Ali islam kano ravnopravna vjera, to je bilo dio pravaške ideologije, jednako kano i osnivanje HPCa.


dane-croatia je naš brat Hrvat. Kad bi na jednu stranu stavili sve muslimane svijeta, a na drugu stranu samo njega i slične njemu, ja i moji istomišljenici bi izabrali njega i njegove.
Brat Hrvat kakav se samo poželjet može.
Ako nećemo jedni druge pohvalit, ne trebamo nikoga.
Ponosan sam što naš hrvatski rod još ima takove ljude.
:hrvatinic

_________________
Krenimo ka miru i dobru.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 27 kol 2020, 18:07 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2844
Ako je Hrvatska tako silno katolička, kako onda njom konstantno vladaju nekatolici? Niti jedan hrvatski predsjednik nije bio katolik. Svi su bili ateisti ili agnostici. Milanović, Josipović, Mesić, pa vjerojatno i Tuđman. Franjo je bio komunist, još 1989. izjavljivao da je marksist i revolucionar, a načelno nije moguće istodobno biti komunist, marksist i katolik. Ako je hrvatski identitet toliko vezan za Katoličku crkvu, kako onda niti jedan ideolog hrvatskog nacionalizma nije bio rigidni katolik?

Anti Starčeviću majka bila pravoslavna, a sam bio žestok protivnik katoličkog klera. Utemeljitelj ekstremnoga hrvatskog nacionalizma Josip Frank, judaist. Stjepan Radić poznat kao protivnik katoličkog klera. Poglavnik dr. Ante Pavelić odrastao u većinski islamskoj sredini i u Zagrebu dao podići džamiju s tri minareta, dao osnovati Hrvatsku pravoslavnu crkvu, a supruga mu bila judaistica. Daleko od rigidnog katoličanstva. Tito ateist. Sve ključne ličnosti proistekle iz hrvatskog naroda nekatolici ili loši katolici. Ne znam za Vladka Mačeka.

Ako je srpstvo pak neodvojivo od pravoslavlja, kako je onda Slobodan Milošević bio ateist? Dejtonski sporazum su potpisala dva Srbina, a niti jedan pravoslavac. Potpisnici su Hrvat ateist Franjo Tuđman, Srbin musliman Alija Izetbegović i Srbin ateist Slobodan Milošević.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 27 kol 2020, 18:19 
Online
Avatar

Pridružen/a: 01 kol 2020, 11:37
Postovi: 15872
Ma ništa od tih tzv Hrvata islamske vjere. Islam je nacija sama po sebi, nema tu mjesta za išta drugo.
Eto ti primjera po EU. Npr Belgija, Francuska. Muslimani četvrte il treće generacije. Roditelji i didovi im uopce nisu vjernici neki, potpuno integrirani i asimilarani u njihova društva. Pa im unuci otišli u ISIS. U džamiji ili negdje ih netko nahuška ili nešto čuju negdje i iznamanipulira ih se. Nikad se ne mogu integrirat nit asimilarat u neislamsko društvo osim ako ne promjene vjeru. To je moje mišljenje.

_________________
Broj učenika u osnovnim školama u USK
2013/2014 - 25,758
2023/2024 - 15,503


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 28 kol 2020, 07:55 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 16:34
Postovi: 24718
Ne postoji niti jedan primjer da su muslimani kao manjina usješno intergrirani u većinski nemuslimansku naciju.

Niti jedan, nigdje na svijetu.

Islam je nacija za sebe i on se uvijek segregira od nemuslimana. Hrvati islamske vjere su međufaza prema Bošnjacima ili prema Hrvatima nemuslimanima.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 28 kol 2020, 15:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23
Postovi: 3323
Ateist je napisao/la:
Ako je Hrvatska tako silno katolička, kako onda njom konstantno vladaju nekatolici? Niti jedan hrvatski predsjednik nije bio katolik. Svi su bili ateisti ili agnostici. Milanović, Josipović, Mesić, pa vjerojatno i Tuđman. Franjo je bio komunist, još 1989. izjavljivao da je marksist i revolucionar, a načelno nije moguće istodobno biti komunist, marksist i katolik. Ako je hrvatski identitet toliko vezan za Katoličku crkvu, kako onda niti jedan ideolog hrvatskog nacionalizma nije bio rigidni katolik?

Anti Starčeviću majka bila pravoslavna, a sam bio žestok protivnik katoličkog klera. Utemeljitelj ekstremnoga hrvatskog nacionalizma Josip Frank, judaist. Stjepan Radić poznat kao protivnik katoličkog klera. Poglavnik dr. Ante Pavelić odrastao u većinski islamskoj sredini i u Zagrebu dao podići džamiju s tri minareta, dao osnovati Hrvatsku pravoslavnu crkvu, a supruga mu bila judaistica. Daleko od rigidnog katoličanstva. Tito ateist. Sve ključne ličnosti proistekle iz hrvatskog naroda nekatolici ili loši katolici. Ne znam za Vladka Mačeka.

Ako je srpstvo pak neodvojivo od pravoslavlja, kako je onda Slobodan Milošević bio ateist? Dejtonski sporazum su potpisala dva Srbina, a niti jedan pravoslavac. Potpisnici su Hrvat ateist Franjo Tuđman, Srbin musliman Alija Izetbegović i Srbin ateist Slobodan Milošević.

To su idoti, a ne ključne "ličnosti" Hrvatskog naroda. Ključne osobe u Hrv narodu su: Faust Vrančić(Biskup) , Alojzije Stepinac(Blaženik), Marko Marulić, Nikola Šubić Zrinski, Ban Josip Jelačić, Kralj Zvonimir, Kralj Tomislav, Ante Bruno Bušić, Jure Francetić, Ruđer Bošković, Marin Držić, Mažuranići, Petar Zoranić, Ivan Meštrović, Mijat Tomić, Frankopani, Vladimir Prelog, Ante Šupuka, Ivan Gundulić, Hanibal Lučić, Ivan Lenković, Petar Kružić, Šiško Menčetić, Grgur Ninski, Grgo Martić....

_________________
Dudu "HDZ će pomesti izbore, veća pobjeda nego prije 4 godine." 61>>>>66


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 02 ruj 2020, 21:22 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
Malo je tu kljucnih like si ti nabrojao

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 02 ruj 2020, 23:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 tra 2018, 21:19
Postovi: 3578
Ateist je napisao/la:
Ako je Hrvatska tako silno katolička, kako onda njom konstantno vladaju nekatolici? Niti jedan hrvatski predsjednik nije bio katolik. Svi su bili ateisti ili agnostici. Milanović, Josipović, Mesić, pa vjerojatno i Tuđman. Franjo je bio komunist, još 1989. izjavljivao da je marksist i revolucionar, a načelno nije moguće istodobno biti komunist, marksist i katolik. Ako je hrvatski identitet toliko vezan za Katoličku crkvu, kako onda niti jedan ideolog hrvatskog nacionalizma nije bio rigidni katolik?

Anti Starčeviću majka bila pravoslavna, a sam bio žestok protivnik katoličkog klera. Utemeljitelj ekstremnoga hrvatskog nacionalizma Josip Frank, judaist. Stjepan Radić poznat kao protivnik katoličkog klera. Poglavnik dr. Ante Pavelić odrastao u većinski islamskoj sredini i u Zagrebu dao podići džamiju s tri minareta, dao osnovati Hrvatsku pravoslavnu crkvu, a supruga mu bila judaistica. Daleko od rigidnog katoličanstva. Tito ateist. Sve ključne ličnosti proistekle iz hrvatskog naroda nekatolici ili loši katolici. Ne znam za Vladka Mačeka.

Ako je srpstvo pak neodvojivo od pravoslavlja, kako je onda Slobodan Milošević bio ateist? Dejtonski sporazum su potpisala dva Srbina, a niti jedan pravoslavac. Potpisnici su Hrvat ateist Franjo Tuđman, Srbin musliman Alija Izetbegović i Srbin ateist Slobodan Milošević.

Spominješ djela nekih od ovih ljudi i na temelju toga daš zaključak kako nisu bili dobri katolici. Npr. Pavelić da osnovati HPC. Zašto to mora značiti da nije bio dobar katolik, naprotiv.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 03 ruj 2020, 07:13 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30491
Nitko ne kaže da ateist ne može biti nacionalist Hrvat.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

811 of 2558 - 31.7%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 03 ruj 2020, 08:13 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 36050
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Hrvati islamske vjere nikada nisu postojali, svatko tko se izlamizirao je ujedno i postajao Osmanlija.
Pojedinačni slučajevi novijeg izjašnjavanja su većinom iz koristoljublja i osobnog probitka.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 03 ruj 2020, 11:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
daramo je napisao/la:
Hrvati islamske vjere nikada nisu postojali, svatko tko se izlamizirao je ujedno i postajao Osmanlija.
Pojedinačni slučajevi novijeg izjašnjavanja su većinom iz koristoljublja i osobnog probitka.


Naravno da su postojali, ali se "pomuslimaniše"
nakon generacija i generacija

Ćelebija
Spomenuvši kako je pošao iz grada Prače kod Foče, piše ovo: "I onda mi junaci iz ovog grada, prema sultanovoj zapoviedi, koja mi je u rukama, dadoše oko petdeset hrvatskih momaka pod oružjem za pratioce i družtvo".

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 03 ruj 2020, 12:34 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30491
Tulkas je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Hrvati islamske vjere nikada nisu postojali, svatko tko se izlamizirao je ujedno i postajao Osmanlija.
Pojedinačni slučajevi novijeg izjašnjavanja su većinom iz koristoljublja i osobnog probitka.


Naravno da su postojali, ali se "pomuslimaniše"
nakon generacija i generacija

Ćelebija
Spomenuvši kako je pošao iz grada Prače kod Foče, piše ovo: "I onda mi junaci iz ovog grada, prema sultanovoj zapoviedi, koja mi je u rukama, dadoše oko petdeset hrvatskih momaka pod oružjem za pratioce i družtvo".


I već sutra je tih pedeset hrvatskih momaka, društvenih pratitelja po zapovijedi istog sultana napadalo Hrvatsku.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

811 of 2558 - 31.7%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 03 ruj 2020, 12:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
Naša Kvačica je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:

Naravno da su postojali, ali se "pomuslimaniše"
nakon generacija i generacija

Ćelebija
Spomenuvši kako je pošao iz grada Prače kod Foče, piše ovo: "I onda mi junaci iz ovog grada, prema sultanovoj zapoviedi, koja mi je u rukama, dadoše oko petdeset hrvatskih momaka pod oružjem za pratioce i družtvo".


I već sutra je tih pedeset hrvatskih momaka, društvenih pratitelja po zapovijedi istog sultana napadalo Hrvatsku.


Da i?
Takvih je bilo i kod Bugara i Rumunja i Srba, što ne negira njihove očeve i djedove i njihovo korijenje na kraju krajeva
To što su se Muslimani drugi je par rukavica. Ovo što postavih govori i nešto drugo

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 03 ruj 2020, 16:07 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30491
Tulkas je napisao/la:
Da i?


Pa ništa, Hrvat koji bi poginuo za islamsku državu napadajući Hrvatsku. Malenkost i nevažna sitnica, bitno da je Hrvat. :zubati

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

811 of 2558 - 31.7%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 03 ruj 2020, 19:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
Naša Kvačica je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
Da i?


Pa ništa, Hrvat koji bi poginuo za islamsku državu napadajući Hrvatsku. Malenkost i nevažna sitnica, bitno da je Hrvat. :zubati


Povijesno da. Bitno je kada se bavimo poviješću Hrvata u BiH

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 04 ruj 2020, 00:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 ožu 2015, 21:56
Postovi: 5046
Tulkas je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Hrvati islamske vjere nikada nisu postojali, svatko tko se izlamizirao je ujedno i postajao Osmanlija.
Pojedinačni slučajevi novijeg izjašnjavanja su većinom iz koristoljublja i osobnog probitka.


Naravno da su postojali, ali se "pomuslimaniše"
nakon generacija i generacija

Ćelebija
Spomenuvši kako je pošao iz grada Prače kod Foče, piše ovo: "I onda mi junaci iz ovog grada, prema sultanovoj zapoviedi, koja mi je u rukama, dadoše oko petdeset hrvatskih momaka pod oružjem za pratioce i družtvo".

Nisu hrvati u nacionalnom smislu nego narodnom.
Moze bit misliman iz reds hrvata all nemoze bit nacionslist her islam je njihova nacija.

_________________
Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvati islamske vjere
PostPostano: 04 ruj 2020, 03:49 
Offline

Pridružen/a: 19 srp 2020, 09:24
Postovi: 579
Osoba koja je potpuno indoktrinirana političkim Islamom i slijedi ideologiju pan-islamskog bratstva svih muslimana tzv. ummet ne može biti ništa sem musliman, i vjerski i nacionalno. Islam je vjera koja je od prvog dana zamišljena da ujedini heterogena arapska plemena pa je stvarala sebi i političku zajednicu, od dana prvog se išlo na "nation building".

Tko je prije 1400 godina mogao sanjati da će vjerska politička ideologija nekolicine arapskih plemena sa Arabljanskog poluotoka postati svjetska religija? Nisu to znali ni sami Arapi, pa nisu u tu religiju ni mogli ugraditi neke prilagodbe za djelovanje na svjetskoj pozornici. Popucali su po svim šavovima, i teško se Islam prilagođava na moderni svijet i vrijeme, jer nema mehanizama za transformaciju iznutar.

Doduše, tko je znao da će sekta židovskih pacifista zvanih kršćani ikad postat svjetska religija također???

Mene i ljude koji ne slijedimo tu islamističku ideologiju, naši sugrađani koji je slijede, gledaju kao na strance. Točno im u očima vidiš nekad prijezir, a nekad sažaljenje, kao vidi glupana.

_________________
Krenimo ka miru i dobru.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 922 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 125 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO