|
|
Stranica: 21/29.
|
[ 714 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 15 lip 2020, 18:42 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Ceha je napisao/la: Ovo si radio u paintu? Hrvati su 75% I2a i R1a. Turci nemaju te haplogrupe.. Nisam ja egomanijak kao ti da pravim i stavljam svoje karte kako bih potvrdio svoj stav... internet je moj izvor karata koje dokazuju da je vaša tvrdnja o srodnosti nas i Turaka, hvala Bogu-lupetanje ljubomornih... Di ti je izvor? ikmandvaradtist je napisao/la: Ceha je napisao/la: Mogu sutra napraviti 3 nove karte. 'Aj daj... Planina je napisao/la: https://images.app.goo.gl/ig91c9FtxC5yBduD7Ovo bi bilo fora da je prošlo, da smo se spojili sa zapadnim Slavenima gore. Da, svi Sloveni bi tako bili teritorijalno spojeni... Bi
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 16 lip 2020, 03:53 |
|
|
Vujadin je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Državnost koju su imali Hrvati prije 19.st. vama je bilo nešto nedostižno... Ovo velebno zdanje zorno prikazuje državnost tijekom 19. stoljeća. Imati nešto, je bolje nego imati ništa...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 16 lip 2020, 22:09 |
|
|
divizija je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Ovo velebno zdanje zorno prikazuje državnost tijekom 19. stoljeća. Za onodobnog Srbijanca ovo je bilo i više nego velebno. Jedino veće što je vidio bila je džamija. Inferiorna građevina u svakom smislu. Srbijanci su davno prešišali takve jadne građevine, a vi ostadoste na mentalnom nivou ugarske provincije. Beogradski "banski dvori" (zgrada Vlade)
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 16 lip 2020, 23:26 |
|
|
Vujadin je samo zaboravio napomenut da je ta njihova zgrada iz 1928. godine dok je zgrada Banskih dvora puno starija, samo nekih 200 godina. Poanta je Mujadine da smo mi (dok ste vi bili turski kmetovi) imali Bana i Sabor, lako je bilo 1928. praviti kojekakve zgrade po BG gdje su vam starije građevine od toga? Zašto ne staviš sliku Srpske arhitekture iz 18. stoljeća? Ah da tada ste Turcima pravili đamije po BG... Kad već stavljaš slike iz 1920-ih evo jedne slike iz Zagreba tog doba... Gdje je tada vaša zgrada burze???
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 03:47 |
|
|
Pa Lasico, šta ti to govori?! Dok su se Srbi bavili oslobođenjem i stvaranjem države, Hrvati su uživali i bili srećni u gradnji zgrada koje su im vlasnici konja, oko kojih su (Hrvati) bili zaposleni, dozvoli da grade. I tako Srbi u 19. veku imaju slobodu, dve svoje države, tri dinastije, a Hrvati imaju zgradu.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 04:16 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Pa Lasico, šta ti to govori?! Dok su se Srbi bavili oslobođenjem i stvaranjem države, Hrvati su uživali i bili srećni u gradnji zgrada koje su im vlasnici konja, oko kojih su (Hrvati) bili zaposleni, dozvoli da grade. I tako Srbi u 19. veku imaju slobodu, dve svoje države, tri dinastije, a Hrvati imaju zgradu. Ima još jedna razlika između vašeg bivanja pod Turcima i našeg pod Austrijancima. Vi ste na Turke frustrirani i dan danas, dok mi nemamo komplekse robovanja Austrijancima i štoviše, mnogi ljudi imaju preko svojih djedova dosta liepa sjećanja na AustroUgarsku. Tako da je logično da ste se vi Srbi išli prvi oslobađati, kad ste očito imali puno gore nadređene nad sobom nego mi. Najbolji dokaz tomu su i Srbi u Vojvodini kojima je do 1918.te također bilo sasvim dobro unutar AustroUgarske i koji također nisu imali nekih pobuna protiv Austrijanaca ili neke prevelike potrebe da se spoje sa srbskom džravom. Čak su dobrim dielom i ratovali protiv Srbije u 1. svjetskom ratu.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 04:41 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pa Lasico, šta ti to govori?! Dok su se Srbi bavili oslobođenjem i stvaranjem države, Hrvati su uživali i bili srećni u gradnji zgrada koje su im vlasnici konja, oko kojih su (Hrvati) bili zaposleni, dozvoli da grade. I tako Srbi u 19. veku imaju slobodu, dve svoje države, tri dinastije, a Hrvati imaju zgradu. Ima još jedna razlika između vašeg bivanja pod Turcima i našeg pod Austrijancima. Vi ste na Turke frustrirani i dan danas, dok mi nemamo komplekse robovanja Austrijancima i štoviše, mnogi ljudi imaju preko svojih djedova dosta liepa sjećanja na AustroUgarsku. Tako da je logično da ste se vi Srbi išli prvi oslobađati, kad ste očito imali puno gore nadređene nad sobom nego mi. Najbolji dokaz tomu su i Srbi u Vojvodini kojima je do 1918.te također bilo sasvim dobro unutar AustroUgarske i koji također nisu imali nekih pobuna protiv Austrijanaca ili neke prevelike potrebe da se spoje sa srbskom džravom. Čak su dobrim dielom i ratovali protiv Srbije u 1. svjetskom ratu. Nismo mi isfristrirani zbog Turaka. Posle Kumanovske bitke 1912, kojom je osvećeno Kosovo 1389, kako se tada mislilo, neprijateljstvo između Turaka i Srba je prestalo. To je rekao regent Aleksandar. Već 1913. Srbija i Osmansko Carstvo su bili u vojnom savezu protiv Bugara. Što se tiče AU, nisu Srbi bilo srećni (kao Hrvati) pod njihovom vlašću. Ali nije se moglo protiv njih dok je trajala borba protiv Turaka. Mada su bili žestoki otpori okupaciji i aneksiji BiH od strane Srba. Na kraju Srbin iz AU je izvršio atentat na nadvojvodu.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 05:37 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ima još jedna razlika između vašeg bivanja pod Turcima i našeg pod Austrijancima. Vi ste na Turke frustrirani i dan danas, dok mi nemamo komplekse robovanja Austrijancima i štoviše, mnogi ljudi imaju preko svojih djedova dosta liepa sjećanja na AustroUgarsku. Tako da je logično da ste se vi Srbi išli prvi oslobađati, kad ste očito imali puno gore nadređene nad sobom nego mi. Najbolji dokaz tomu su i Srbi u Vojvodini kojima je do 1918.te također bilo sasvim dobro unutar AustroUgarske i koji također nisu imali nekih pobuna protiv Austrijanaca ili neke prevelike potrebe da se spoje sa srbskom džravom. Čak su dobrim dielom i ratovali protiv Srbije u 1. svjetskom ratu.
Nismo mi isfristrirani zbog Turaka. Posle Kumanovske bitke 1912, kojom je osvećeno Kosovo 1389, kako se tada mislilo, neprijateljstvo između Turaka i Srba je prestalo. To je rekao regent Aleksandar. Već 1913. Srbija i Osmansko Carstvo su bili u vojnom savezu protiv Bugara. Što se tiče AU, nisu Srbi bilo srećni (kao Hrvati) pod njihovom vlašću. Ali nije se moglo protiv njih dok je trajala borba protiv Turaka. Mada su bili žestoki otpori okupaciji i aneksiji BiH od strane Srba. Na kraju Srbin iz AU je izvršio atentat na nadvojvodu. Mladić na snimci u Srebrenici od 11. srpnja 1995. ,,napokon došao trenutak da se, posle bune protiv dahija, Turcima osvetimo na ovom prostoru"Toliko o važnosti rieči regenta Aleksandra... A najgori kompleks Srba spram Turaka nije taj što su vas Turci mučili i okupirali, već to što ste bili vjerni turski sluge u turskim ratovima protiv kršćanske Europe i oni su vam na račun toga stvorili Pećku patrijaršiju. Omraženim Turcima ste prodali ne samo slobodu i čast već i svoju vjeru. To jako boli i frustrira očito i 500 godina poslije i za to je očito netko morao platiti, a gdje ćeš bolje nego da to bude prvi musliman na kog naletiš. Na pr. Crnogorci ni približno nemaju izražen taj kompleks spram Turaka, jerbo Crnogorci za razliku od vas Srba imaju poviest stalnih ustanaka i borbi protiv Turaka s minimumom kompromisa.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 05:59 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Mladić na snimci u Srebrenici od 11. srpnja 1995. ,,napokon došao trenutak da se, posle bune protiv dahija, Turcima osvetimo na ovom prostoru" Toliko o važnosti rieči regenta Aleksandra... To što je Mladić izjavio nije izraz frustracije nego uobičajeni epski govor sa evociranjem istorije. Citat: A najgori kompleks Srba spram Turaka nije taj što su vas Turci mučili i okupirali, već to što ste bili vjerni turski sluge u turskim ratovima protiv kršćanske Europe i oni su vam na račun toga stvorili Pećku patrijaršiju. Omraženim Turcima ste prodali ne samo slobodu i čast već i svoju vjeru. To jako boli i frustrira očito i 500 godina poslije i za to je očito netko morao platiti, a gdje ćeš bolje nego da to bude prvi musliman na kog naletiš. Na pr. Crnogorci ni približno nemaju izražen taj kompleks spram Turaka, jerbo Crnogorci za razliku od vas Srba imaju poviest stalnih ustanaka i borbi protiv Turaka s minimumom kompromisa. Besmislica. Kad bi samo krenuo sa ređanjem događaja od prvih susreta Srba sa Turcima, do rastanka 1912. video bi da je to istorija sukoba, ustanaka, seoba, osveta... U Crnoj Gori su se u vreme njihove borbe jasno identifikovali kao Srbi, i ništa borbeniji nisu bili nego u ostatku Srbije. Tako da to tvoje nije ništa drugo nego pravaška laž i konstrukcija. Srbi nisu ništa prodavali, nego su i u porazima, veliko borbom puštali glas o sebi. Neki drugi su šapatom padali što pod Mađare, što pod Turke.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 11:08 |
|
|
Tema je Mađarska, Trianon i sve vezano za to. Srbi i Turci tu nisu tema.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 13:06 |
|
|
weasel je napisao/la: Vujadin je samo zaboravio napomenut da je ta njihova zgrada iz 1928. godine dok je zgrada Banskih dvora puno starija, samo nekih 200 godina. Poanta je Mujadine da smo mi (dok ste vi bili turski kmetovi) imali Bana i Sabor, lako je bilo 1928. praviti kojekakve zgrade po BG gdje su vam starije građevine od toga? Zašto ne staviš sliku Srpske arhitekture iz 18. stoljeća? Ah da tada ste Turcima pravili đamije po BG... Kad već stavljaš slike iz 1920-ih evo jedne slike iz Zagreba tog doba... Gdje je tada vaša zgrada burze??? Opa, pa zar se gradilo u toj zapostavljenoj varoši "tijekom velikosrpske hegemonije"? Pa morao je negde austrijski kolonijalni upravitelj da boravi, otud ti više nego skromni Banski dvori. Opet pominješ turske kmetove na forumu BH Hrvata. Ako su Srbi bili kmetovi, katolici u BiH su bili kmetovi na kvadrat, sa još gorim položajem. Sva turska zaostavština je uništena u Srbiji, i Beograd je građen od temelja. Zato je tako lep i poseban. Evo je stara zgrada berze, izgrađena 20 godina PRE Zagrebačke, danas etnografski muzej. Upoznaj se malo sa jedinom metropolom jugoistočne Evrope.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 14:26 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
weasel je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: Ne stignem sad odgovarati na sve ovdje ali OC je imalo svoj Trianon, možda i najteži mirovni ugovor nakon WW1, pogledajte https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_S%C3%A8vresStrašni uvjeti, doslovno nisu imali ni velike dijelove Male Azije, Grci tamo za stalno u svoje granice dobili značajan grad i područje oko njega ! No, do 1923. se stvar dosta preokrenula https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_LausanneNisu Turci krivi što Englezi i Francuzi nisu imali više para za bliskoistočne avanture nakon što su se masovno istrošili u najvećem ratu do tada i što su retardirani grčki čobani htjeli obnavljati neki Bizant u središnjoj Maloj Aziji, a nisu imali dvije prave ceste doma Turska je takav oštar mir i više nego zaslužila, pa oni su krivi za prvi moderni GENOCID gdje su uništili krščane u maloj Aziji. Grci imaju 100 puta veće pravo na malu Aziju, Konstantinopol, Izmir i te gradove nego Turci dotepenci iz stepa. Tursku je tada trebalo uništiti za njihove 500 godina duge zulume protiv krščana balkana i Europe. Podjela između Grčke, Armenije, Kurdistana bila bi savršena. Da je taj mir opstao danas bi Turska bila nebitna mini država, jedna od hrpe zaostalih nebitnih država istoka i ne bi nam stvarali probleme opet. Međutim mutavi Englezi i Francuzi su smatrali važnijim raskomadati krščansku Mađarsku koja je branila Europu i kazniti Nijemce nego se malo potruditi da se Turci ne pobune. Kad je ataturk prvi metak ispalio povukli su brže bolje ostavljajući Grke da krvare u ratu s islamistima. Dan danas je glavni grad pravoslavnog krščanstva pod islamistima, tebe to nije sramota? Gluposti, lasice. Ostavljam sve quotove da se vidi o čemu se radi jer je ovo bilo dosta stranica iza. - teško je osmansko osvajanje Male Azije imalo obilježja "genocida" (riječ iz 20. st. btw), po toj logici se isto može reći i za druga trajna srednjovjekovna osvajanja po Europi (npr reconquista, pokoravanje poganih Balta?). Nije bilo sistemskog ubijanja kršćana npr. već ih se nastojalo integrirati u državu zbog njezina jačanja -ići u to tko ima veće "pravo" na nešto iz razloga još prije fakin sredine 15. st. bi izazvalo pravi kaos u Europi... Grci nemaju nikakvo veće pravo na ta područja no Turci samo zato jer se tebi više sviđaju kršćani no Muslimani. Pa i Grci su tamo jednom došli i pokorili lokalno stanovništvo ako ideš dovoljno daleko. -to da je OC trebalo kazniti za 500 god nečega očito zaboravlja da je OC već od 1530-ih i saveza s Francuskom ulazilo u saveze sa kršćanskim državama ili s njima surađivalo (a tek se informiraj o Krimskom ratu i s kim je bila u Drugom balkanskom i WW1). K tome, ono barem od kasnog 18. st. više nije bilo opasnost za kršćansku Europu u smislu novih potencijalnih napada/osvajanja pa bi neka takva osveta 1918. kasnila cca 150 god. -od ovih koje su ga trebale podijeliti jedno nikad ni nije bila država (Kurdistan), a drugo slaba državica koju bi u svakom slučaju cijelu ionako pokorio SSSR (Armenija). Osim ako Antanta ne bi opet trošila hrpu novca i vremena na te zabačene dijelove, a to joj nije bilo ni na kraj pameti. Isto tako, ne uzimaš u obzir kako bi tako nešto utjecalo na psihu Turaka koji bi na to spali od jednom velike nacije koja se prostirala od Bagdada do sjeverne Mađarske. Bili bi iznimno ekstremni i problem za sve oko sebe. -čuj "raskomada kršćansku Mađarsku", a tko je uzeo te njene dijelove, Hindusi? Branila Europu, da, 300 god prije, a u WW1 bila saveznikom tog OC. -trebalo se više fokusirati na komadanje OC i suzbijanje pobuna nego kazniti Nijemce? Jesi ti svjestan što pričaš? Pa Njemačko Carstvo je bilo jače od ostale 3 države Centralnih sila zajedno, bilo im je motor, vuklo ih za sobom. Doslovno su njemački generali obučavali osmansku vojsku modernom ratovanju, jedno vrijeme je Njemačka ozbiljno razmišljala da se okupira AU koja je bila u krizi zbog rata i uvede red I sad ti misliš da se trebalo više koncentrirati na OC nego zemlju koja je napravila toliko štete Antanti, imala najjaču vojsku uopće u ratu i skoro de facto sama, sa slabim saveznicima, uspjela 1918. probiti zapadnu bojnišnicu?? To sa Mađarima i Nijemcima ti je razmišljanje kao da je bila 1518. godina pobogu. Kakva "kršćanska Europa", to je nekakva ideja iz 1648. najkasnije, ta kršćanska Europa je stalno surađivala s Osmanlijama, i ta je država, uz neke specifičnosti, bila dijelom europske obitelji. -da, "ostavili Grke da krvare", a što su oni radili u centralnoj Maloj Aziji koja odavno nije bila njihova?? I to sa tako lošom infrastrukturom u samoj Grčkoj... taman posla da će neka velika sila za njih tamo ratovati. -ne, nije me sram za to što je danas glavni grad pravoslavlja u islamskoj državi, ništa više što npr. Bihać nije u Hrvatskoj ili što su neki pripadnici mog naroda radili teške zločine 1941.-45. Ja nemam ništa ni s time, a kamoli s nečim što je bilo prije 550 godina. I ne glumi nekakvu veliku brigu za pravoslavce
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 15:15 |
|
|
muslim detected....
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 15:18 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Upoznaj se malo sa jedinom metropolom jugoistočne Evrope. Koja je do 1960. bila manja od Zagreba
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 15:48 |
|
|
divizija je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Upoznaj se malo sa jedinom metropolom jugoistočne Evrope. Koja je do 1960. bila manja od Zagreba Popis 1910. Beograd 82.498 stanovnika Zagreb 79.038 stanovnika Beograd je bio pogranični grad i nije imao uslove za razvoj, ali ipak je bio malo veći od Zagreba. Ali oslobođenjem severnih krajeva Srbije 1918, i potpisivanjem Trianona, prodisao je punim plućima.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 15:52 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1660 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
divizija je napisao/la: muslim detected.... Da, ja sam Muslim iako su mi svi preci za koje znam s područja RH ( čak ne ni BIH !) jer znam nešto o političkoj povijesti, pa ne svršavam na vaše anti-turske fantazije jer iako smatram Baznian Muzlims *** od "naroda" ipak znam da Turci/OC imaju slavnu prošlost i da svijet 1918. nije funkcionirao kao 400 god prije toga.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 16:07 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: divizija je napisao/la: muslim detected.... Da, ja sam Muslim iako su mi svi preci za koje znam s područja RH ( čak ne ni BIH !) jer znam nešto o političkoj povijesti, pa ne svršavam na vaše anti-turske fantazije jer iako smatram Baznian Muzlims *** od "naroda" ipak znam da Turci/OC imaju slavnu prošlost i da svijet 1918. nije funkcionirao kao 400 god prije toga. Ja sam samo lijepo konstatirao da su mogli i Tursku raskomadati kao Mađarsku u Trianonu ali oni to nisu htjeli. Nitko ne kaže da bi to bilo pravedno, već tvrdim kako osobno smatram da su to zaslužili, zaslužili su biti nebitna rupetina od države umjesto ovog što su danas. Grčka recimo ima 10 puta veće pravo na Konstantinopol ili Carigrad nego Turci i nitko me nikada neće uvjeriti u suprotno.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 16:11 |
|
|
Taj prvi ugovor prije Ataturka je bio sasvim pošten. Ako wannabe sultan pretjera još ih stignemo spakovati u anadolski ejalet. Braća Armenci, i Grci pa i Kurdi samo čekaju priliku.
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 17:53 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1977 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
weasel je napisao/la: Taj prvi ugovor prije Ataturka je bio sasvim pošten. Ako wannabe sultan pretjera još ih stignemo spakovati u anadolski ejalet. Braća Armenci, i Grci pa i Kurdi samo čekaju priliku. U neku ruku se mogu složiti s ovom mapom,a jbg,Grci su u tom trenutku jednostavno zagrizli previše.Trebali su zatražiti samo Konstantinopol i sve Grke iz Male Azije preseliti tamo.Preporučujem ti knjigu kanadske povjesničarke Margaret McMillan "Mirotvorci" o Pariškoj mirovnoj konferenciji 1919.,opisala je ovaj sukob Grka i Turaka i situaciju s Mađarima i Trianonom (inače super knjiga).U toj knjizi je spomenula grčkog generala Metaxasa (kasnije je bio na čelu vojne hunte 1930-ih) koji je smatrao da Grci nemaju dovoljnih resursa za upravljanjem Malom Azijom.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 17:58 |
|
|
weasel je napisao/la: Taj prvi ugovor prije Ataturka je bio sasvim pošten. Ako wannabe sultan pretjera još ih stignemo spakovati u anadolski ejalet. Braća Armenci, i Grci pa i Kurdi samo čekaju priliku. Grci su pogriješili što su marširali na Ankaru. Da su stali, vjerojatno bi ostalo ovako.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 18:15 |
|
|
Carigrad, Izmir i taj obalni pojas bi Grcima bili i više nego dosta, ne znam šta uopće ima u toj unutrašnjosti, to dođe ko Dalmacija i Krajina po nekakvoj vrijednosti, s tim da je dole pustinja... Šteta, što se tiče svih tih granica teško da se sad išta može ispraviti bez ww3...
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 19:55 |
|
|
Planina je napisao/la: Carigrad, Izmir i taj obalni pojas bi Grcima bili i više nego dosta, ne znam šta uopće ima u toj unutrašnjosti, to dođe ko Dalmacija i Krajina po nekakvoj vrijednosti, s tim da je dole pustinja... Šteta, što se tiče svih tih granica teško da se sad išta može ispraviti bez ww3... Ako su Rumunji mogli dobiti etnički mješani Erdelj mogli su i Grci dobiti zapad Male Azije.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 20:58 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: divizija je napisao/la: muslim detected.... Da, ja sam Muslim iako su mi svi preci za koje znam s područja RH ( čak ne ni BIH !) jer znam nešto o političkoj povijesti, pa ne svršavam na vaše anti-turske fantazije jer iako smatram Baznian Muzlims *** od "naroda" ipak znam da Turci/OC imaju slavnu prošlost i da svijet 1918. nije funkcionirao kao 400 god prije toga. Turci imaju slavnu prošlsot destrukcije i klanja, a baznian muslim su samo produkt iste. Slavna prošlost genocida, zločina i unazađivanja svega živoga. Da im je samo Ankaru ostavilo, i to ne bi ibla dovolja kazna.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 17 lip 2020, 21:03 |
|
|
Vujadin je napisao/la: divizija je napisao/la: Koja je do 1960. bila manja od Zagreba
Popis 1910. Beograd 82.498 stanovnika Zagreb 79.038 stanovnika Beograd je bio pogranični grad i nije imao uslove za razvoj, ali ipak je bio malo veći od Zagreba. Ali oslobođenjem severnih krajeva Srbije 1918, i potpisivanjem Trianona, prodisao je punim plućima. Zagreb je i dan danas pogranični grad. A "jedina metropola" eto iste veličine bila. Sila od metropole. Koja je dobia sveučilište samo 150 godina kasnije od pograničnog Zagreba.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Trianon-zaboravljeni mir Postano: 18 lip 2020, 01:03 |
|
|
weasel je napisao/la: Planina je napisao/la: Carigrad, Izmir i taj obalni pojas bi Grcima bili i više nego dosta, ne znam šta uopće ima u toj unutrašnjosti, to dođe ko Dalmacija i Krajina po nekakvoj vrijednosti, s tim da je dole pustinja... Šteta, što se tiče svih tih granica teško da se sad išta može ispraviti bez ww3... Ako su Rumunji mogli dobiti etnički mješani Erdelj mogli su i Grci dobiti zapad Male Azije. Ma da se mene pitalo Turke bi nabio u arabijsku pustinju kao i sve muslimane. Jer dok god u komšiluku imaš islamiste, mira nema. Kad tad će opet izbiti neko sranje a kao što vidimo mnogi samo čekaju priliku za revanš.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|