|
|
Stranica: 9/136.
|
[ 3387 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bumbar92
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 21:15 |
|
|
baščovan je napisao/la: Slažem se. Meni je priča o podjeli prirodna i imam takav stav izgrađen na osnovu dosta stvari. Samo u priču o podjeli se moraju ukapirati i Muslimani i svakom normalnom je to jasno. Nije se ništa jednostrano odlučivalo. Ne ebem priču o hrvatsko-srpskom zauzimanju BiH. Tebi fali da vidiš srpsko-hrvatsko-muslimansko "zauzimanje BiH" kao rješenje koje uključuje i Muslimane i znači dogovor sve tri strane, a isključivošću na 100%bih izbacuje ih iz sheme dogovora. Još ako se to taj dogovor kod njih prikazuje kao raspad BiH, pretvaranjem onih van entiteta u izgubljene, od te paranoje dobijemo napad na nemuslimana, a potom nehrvata\srbina i ostale mirođije multi-kulti politike. sadašnji problem i jeste u tome da se jednostrano odlučuje\preglasavaju\biraju Hrvati u FBiH, a dok je toga uvijek će ti po logici ići "savez" sa Srbima. Isto ko u Žepču93 da ti bude jasnije.
_________________ Je l' moguće da ste zaspali na straži?
|
|
Vrh |
|
|
baščovan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 22:15 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: baščovan je napisao/la: Slažem se. Meni je priča o podjeli prirodna i imam takav stav izgrađen na osnovu dosta stvari. Samo u priču o podjeli se moraju ukapirati i Muslimani i svakom normalnom je to jasno. Nije se ništa jednostrano odlučivalo. Ne ebem priču o hrvatsko-srpskom zauzimanju BiH. Tebi fali da vidiš srpsko-hrvatsko-muslimansko "zauzimanje BiH" kao rješenje koje uključuje i Muslimane i znači dogovor sve tri strane, a isključivošću na 100%bih izbacuje ih iz sheme dogovora. Još ako se to taj dogovor kod njih prikazuje kao raspad BiH, pretvaranjem onih van entiteta u izgubljene, od te paranoje dobijemo napad na nemuslimana, a potom nehrvata\srbina i ostale mirođije multi-kulti politike. sadašnji problem i jeste u tome da se jednostrano odlučuje\preglasavaju\biraju Hrvati u FBiH, a dok je toga uvijek će ti po logici ići "savez" sa Srbima. Isto ko u Žepču93 da ti bude jasnije. Ja ne gledam na sukobe i svakodnevna prepucavanja političara kao nešto važno i grandiozno. Ali ipak me to golica. I na strani sam Srba u dosta stvari. Oni rade dobre stvari u otupljivanju oštrice Muslimanske propagande. Svakodnevno. S druge strane,njihovu dobru ulogu kvare neke druge stvari. Kvari sama kvaliteta RS-a. Na koji način je nastao,koji gradovi su sada čisti,gdje su sve nesrbi pobijeni i ostalo... Toga se ne odriču i drže tvrdoglavo jednu putanju koja vodi u propast. A tako bismo lijepo zajedno s njima mogli urediti ovu državu,jer je očito da najjači narod uvijek ide ka dominaciji. Mi imamo sjajnu situaciju po tom pitanju. Čak 2 konstitutivna naroda koja mogu zajedno istjerati agresivni i nazadni Islam kojeg dio Bošnjaka itekako gura i nameće. Ali u ovom odnosu snaga,oni nisu ništa bolji od ostalih,zbog odnosa prema ratu,zbog obilježavanja Posavine(meni to itekako znači) ćirilicom i mijenjanjem imena sela i ulica. Ne more se preko toga. Na zdrave noge prvo,pa će biti države,svima dobre
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 11 svi 2010, 22:52 |
|
|
baščovan je napisao/la: Mi imamo sjajnu situaciju po tom pitanju. Čak 2 konstitutivna naroda koja mogu zajedno istjerati agresivni i nazadni Islam kojeg dio Bošnjaka itekako gura i nameće. za sada je to uglavnom hrvatski problem jer muslimansku agresivnost trpe samo Hrvati u fbih, i to je prioritetan problem za rješavanje, pogotovu ako još uvijek ima i terorističkih napada, a tu nema većeg prioriteta. Tebi bitniji znakovi i ulice,... Posavina će isto doći na red kada bude sigurno u federaciji.
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 01:12 |
|
|
baščovan je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Tebi fali da vidiš srpsko-hrvatsko-muslimansko "zauzimanje BiH" kao rješenje koje uključuje i Muslimane i znači dogovor sve tri strane, a isključivošću na 100%bih izbacuje ih iz sheme dogovora. Još ako se to taj dogovor kod njih prikazuje kao raspad BiH, pretvaranjem onih van entiteta u izgubljene, od te paranoje dobijemo napad na nemuslimana, a potom nehrvata\srbina i ostale mirođije multi-kulti politike.
sadašnji problem i jeste u tome da se jednostrano odlučuje\preglasavaju\biraju Hrvati u FBiH, a dok je toga uvijek će ti po logici ići "savez" sa Srbima. Isto ko u Žepču93 da ti bude jasnije.
Ja ne gledam na sukobe i svakodnevna prepucavanja političara kao nešto važno i grandiozno. Ali ipak me to golica. I na strani sam Srba u dosta stvari. Oni rade dobre stvari u otupljivanju oštrice Muslimanske propagande. Svakodnevno. S druge strane,njihovu dobru ulogu kvare neke druge stvari. Kvari sama kvaliteta RS-a. Na koji način je nastao,koji gradovi su sada čisti,gdje su sve nesrbi pobijeni i ostalo... Toga se ne odriču i drže tvrdoglavo jednu putanju koja vodi u propast. A tako bismo lijepo zajedno s njima mogli urediti ovu državu,jer je očito da najjači narod uvijek ide ka dominaciji. Mi imamo sjajnu situaciju po tom pitanju. Čak 2 konstitutivna naroda koja mogu zajedno istjerati agresivni i nazadni Islam kojeg dio Bošnjaka itekako gura i nameće. Ali u ovom odnosu snaga,oni nisu ništa bolji od ostalih,zbog odnosa prema ratu,zbog obilježavanja Posavine(meni to itekako znači) ćirilicom i mijenjanjem imena sela i ulica. Ne more se preko toga. Na zdrave noge prvo,pa će biti države,svima dobre Niste vi mogli istjerati islam ni 93' kad ste zajedno udarili ma muslimane a kamoli da ćete u miru
|
|
Vrh |
|
|
baščovan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 01:32 |
|
|
Sultan je napisao/la: baščovan je napisao/la:
Ja ne gledam na sukobe i svakodnevna prepucavanja političara kao nešto važno i grandiozno. Ali ipak me to golica. I na strani sam Srba u dosta stvari. Oni rade dobre stvari u otupljivanju oštrice Muslimanske propagande. Svakodnevno. S druge strane,njihovu dobru ulogu kvare neke druge stvari. Kvari sama kvaliteta RS-a. Na koji način je nastao,koji gradovi su sada čisti,gdje su sve nesrbi pobijeni i ostalo... Toga se ne odriču i drže tvrdoglavo jednu putanju koja vodi u propast. A tako bismo lijepo zajedno s njima mogli urediti ovu državu,jer je očito da najjači narod uvijek ide ka dominaciji. Mi imamo sjajnu situaciju po tom pitanju. Čak 2 konstitutivna naroda koja mogu zajedno istjerati agresivni i nazadni Islam kojeg dio Bošnjaka itekako gura i nameće.
Ali u ovom odnosu snaga,oni nisu ništa bolji od ostalih,zbog odnosa prema ratu,zbog obilježavanja Posavine(meni to itekako znači) ćirilicom i mijenjanjem imena sela i ulica. Ne more se preko toga. Na zdrave noge prvo,pa će biti države,svima dobre
Niste vi mogli istjerati islam ni 93' kad ste zajedno udarili ma muslimane a kamoli da ćete u miru O tome tko je s kim udario na koga je neozbiljno govoriti u jednom postu,ali jedno je sigurno. Neće biti ovdje vehabija i nindža zamotanih očiju,to nek ti bude jasno. Okruženje vam to neće tolerirati. Vi ste europski Muslimani i tako se trebate i ponašati. Normalan Musliman,normalnog proeuropskog razmišljanja je dobrodošao što se mene tiče i nikome ne treba smetati,ali ove idiotarije što su Bosnu,europsku zemlju napale ,nemaju budućnost. Samo ako se Hrvati i Srbi spametuju. Ne mislim na Dodika,ili na Čovića. Također,ako se i vi sami spametujete. Nadam se da dijeliš moje uvjerenje,nije nikad uperen protiv normalnih ljudi. Imam ratnu fobiju od bradonja i tako tih nakaza zbog kojih smo strepili za naše najmilije svakog dana,vako mi iz S. Bosne
|
|
Vrh |
|
|
baščovan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 01:57 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: baščovan je napisao/la: Mi imamo sjajnu situaciju po tom pitanju. Čak 2 konstitutivna naroda koja mogu zajedno istjerati agresivni i nazadni Islam kojeg dio Bošnjaka itekako gura i nameće. za sada je to uglavnom hrvatski problem jer muslimansku agresivnost trpe samo Hrvati u fbih, i to je prioritetan problem za rješavanje, pogotovu ako još uvijek ima i terorističkih napada, a tu nema većeg prioriteta. Tebi bitniji znakovi i ulice,... Posavina će isto doći na red kada bude sigurno u federaciji. Ma trpe i Srbi i Hrvati. Srbi također. Percepcija o Bosni je itekako vani obojena Islamom. Ovdje dolaze predstavnici iz Turske,Arabije,Malezije kao da su došli u svoj Sudan i ovdje prave neki BBI centar usred glavnog grada,gdje nema alkohola. Mi to dopuštamo. Mi se ograničavamo. Imamo gotovo milijardu Kršćana u okruženju,mi Hrvati imamo jaku Hrvatsku,Srbi Srbiju,zemlje koje bi nas podržale ako bismo željeli izmijeniti sliku BiH . Ali ne umijemo. U tom smislu može savez,na nekoj državnoj razini,da ograničimo taj džihad više koji i dalje živi. Je li sramota da smo dopustili da u glavnom gradu na samo par mjesta se može kupiti svinjetina? Ne radi se ništa,osim prazne priče i okretanja prasadi na ražnju u selu pred izbore,ili eventualno krpanja koje rupe na asfaltu. To je što se tiče potrebe suradnje sa Srbima. Samo djelić i banalni primjeri. Zašto ne na ovaj način kako sad to ide? Jednostavno,zato što se sve ovo gore navedeno može postići sa normalnim ljudima,normalnim Srbima,a Dodik to nije. Njega zanima samo opstojnost RS-a,bez ikakvog povratka,bez ikakvih prava za ostale narode i legaliziranje etničkog čišćenja,oporezivanjem imovine protjeranih Bošnjaka i Hrvata i sl. Njega zanima da ima svoju državicu,svoj mali kutak u kojem će zauvijek ostati siguran od progona zbog kriminala. Lupeta o Jasenovcu,nek mu ćirilica šamar lupi,Meske bi ga lupio obrvom. Kad se govori o suradnji sa Srbima,što je to konkretno? Je li se to jede? Jer očito se ne radi o suradnji na državnom nivou i pretvaranju ove zemlje u finu, civiliziranu,europsku državicu. Očito se radi o običnoj gluposti,po meni. Čoban s čobanom.
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 02:16 |
|
|
baščovan je napisao/la: Sultan je napisao/la: Niste vi mogli istjerati islam ni 93' kad ste zajedno udarili ma muslimane a kamoli da ćete u miru O tome tko je s kim udario na koga je neozbiljno govoriti u jednom postu,ali jedno je sigurno. Neće biti ovdje vehabija i nindža zamotanih očiju,to nek ti bude jasno. Okruženje vam to neće tolerirati. Vi ste europski Muslimani i tako se trebate i ponašati. Normalan Musliman,normalnog proeuropskog razmišljanja je dobrodošao što se mene tiče i nikome ne treba smetati,ali ove idiotarije što su Bosnu,europsku zemlju napale ,nemaju budućnost. Samo ako se Hrvati i Srbi spametuju. Ne mislim na Dodika,ili na Čovića. Također,ako se i vi sami spametujete. Nadam se da dijeliš moje uvjerenje,nije nikad uperen protiv normalnih ljudi. Imam ratnu fobiju od bradonja i tako tih nakaza zbog kojih smo strepili za naše najmilije svakog dana,vako mi iz S. Bosne Citat: Neće biti ovdje vehabija i nindža zamotanih očiju,to nek ti bude jasno. Nek' tebi bude jasno da u ovoj državi ni ja ni ti niti bilo ko drugi može naredit' bilo kome da se obrije ili da se "skine"? Nisam ni ja neki ljubitelj vehabija i "nindža" niti sam mrzitelj, jednostavno oni su se opredjelili za taj način življenja i ja to poštujem. A tu priču o tome kako ovdje neće biti vehebija i "nindža" objesi mačku o rep. Citat: Okruženje vam to neće tolerirati Pa odavno nas okruženje ne tolerira pa smo tu gdje smo. Citat: Imam ratnu fobiju od bradonja Imam "fobiju" samo od dragog Boga. Što se tiče bradonja ili nebradonja, meni lično ne smetaju , jer sada znam šta mi misle i znam kako ću ih dočekat' A te priče o tome kako će vehabije i njihove nindže otići jer se nama ne sviđaju su smiješne. Oni imaju pravo na vjeru, njeno ispovjedanje, imaju pravo na oblačenje, i tako će i ostati. Ovo je BIH jarane, nije ovo flamanska Belgija... Iako sam praktični vjernik, nije ni meni svejedno kada sretnem neku "nindžu", al šta ja sad tu mogu što je ona odlučila da se pokrije 100%. To je njena odluka i to treba poštovati. Međutim, ono što treba znati jeste da to pokrivanje lica nema nikake veze sa islamom nego sa nekim tamo plemenskim običajima kojima žene služe samo kao bejbi-mašina i lično roblje. U Kur'anu jasno piše koji dijelovi tijela žene moraju biti pokriveni, a lice ne spada u te dijelove. Znači, pokrivanje lica kod žene nije obavezno i tačka. Što se tiče evropskog islama, tu je sve jasno ko dan. Procenat vehabija trenutno u BiH među muslimanskom populacijom je ispod 1% i to je gola istina koja se može spoznati u svakom bh gradu gdje su bošnjaci u većini. Ovi što pričaju, kao što je ovaj Leo Plačkonjić, da u BiH ima 200 000 vehabija i radikalnih islamista, lažu. Neka oni jednostavno odu u Sarajevo, Zenicu, Tuzlu, Bihać, Istočni Mostar pa neka se lično uvjere koliki je procenat vehabija. Međutim, oni znaju istinu, znaju za taj mizeran broj vehabija u našoj populaciji, ali svjesno lažu u nadi da će ponavljajući ko papagaji priču o navodnoj vehabizaciji BiH skrenuti pozornost kršćanske Evrope na BiH. Jašta će nego Evropa da se sekira za bosanske vahabije. Nemaju drugog posla...
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 08:42 |
|
|
@Sultanija Ovde priča ode na neko "protjerivanje Islama" i zabranu pokrivanja, Bašča je mislio na "agresivni Islam", a to valjda znači protjerivanje terorista, mudžahedinskih recidiva, Maoča i raznih alquaida, a ne prakticiranje Islama i zabrane odjevanja što je pravo svakog čovjeka, a i žene da odluči o tome.
Sukob Hrvata i Muslimana je zbog radikalnih islamista koji su sa svojim terorističkim aktivnostima problem do današnjih dana. Svjež primjer je da je terorista iz FISa dobio samo 9 godina za postavljanje eksplozivne naprave u trgovački centar, ubojstvo i ranjavanje, a naravno da on nije sam u toj priči nego ekipa koja ubija Hrvate konstantno od '93.
Ta alquaida se slobodno šeće, radi i planira i dalje, a tako će i ovaj bombaš nakon par godina kada izađe kao islamski heroj iz Zenice...
Problem su teroristi kojih ima među vehabijama kao i među graDŽanima Muslimanima, sve je to samo nijansa, i naravno aktivna muslimanska omladina, a boge mi i politika.
|
|
Vrh |
|
|
baščovan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 12:21 |
|
|
Sultan je napisao/la: baščovan je napisao/la: O tome tko je s kim udario na koga je neozbiljno govoriti u jednom postu,ali jedno je sigurno. Neće biti ovdje vehabija i nindža zamotanih očiju,to nek ti bude jasno. Okruženje vam to neće tolerirati. Vi ste europski Muslimani i tako se trebate i ponašati. Normalan Musliman,normalnog proeuropskog razmišljanja je dobrodošao što se mene tiče i nikome ne treba smetati,ali ove idiotarije što su Bosnu,europsku zemlju napale ,nemaju budućnost. Samo ako se Hrvati i Srbi spametuju. Ne mislim na Dodika,ili na Čovića. Također,ako se i vi sami spametujete. Nadam se da dijeliš moje uvjerenje,nije nikad uperen protiv normalnih ljudi. Imam ratnu fobiju od bradonja i tako tih nakaza zbog kojih smo strepili za naše najmilije svakog dana,vako mi iz S. Bosne
Citat: Neće biti ovdje vehabija i nindža zamotanih očiju,to nek ti bude jasno. Nek' tebi bude jasno da u ovoj državi ni ja ni ti niti bilo ko drugi može naredit' bilo kome da se obrije ili da se "skine"? Nisam ni ja neki ljubitelj vehabija i "nindža" niti sam mrzitelj, jednostavno oni su se opredjelili za taj način življenja i ja to poštujem. A tu priču o tome kako ovdje neće biti vehebija i "nindža" objesi mačku o rep. Citat: Okruženje vam to neće tolerirati Pa odavno nas okruženje ne tolerira pa smo tu gdje smo. Citat: Imam ratnu fobiju od bradonja Imam "fobiju" samo od dragog Boga. Što se tiče bradonja ili nebradonja, meni lično ne smetaju , jer sada znam šta mi misle i znam kako ću ih dočekat' A te priče o tome kako će vehabije i njihove nindže otići jer se nama ne sviđaju su smiješne. Oni imaju pravo na vjeru, njeno ispovjedanje, imaju pravo na oblačenje, i tako će i ostati. Ovo je BIH jarane, nije ovo flamanska Belgija... Iako sam praktični vjernik, nije ni meni svejedno kada sretnem neku "nindžu", al šta ja sad tu mogu što je ona odlučila da se pokrije 100%. To je njena odluka i to treba poštovati. Međutim, ono što treba znati jeste da to pokrivanje lica nema nikake veze sa islamom nego sa nekim tamo plemenskim običajima kojima žene služe samo kao bejbi-mašina i lično roblje. U Kur'anu jasno piše koji dijelovi tijela žene moraju biti pokriveni, a lice ne spada u te dijelove. Znači, pokrivanje lica kod žene nije obavezno i tačka. Što se tiče evropskog islama, tu je sve jasno ko dan. Procenat vehabija trenutno u BiH među muslimanskom populacijom je ispod 1% i to je gola istina koja se može spoznati u svakom bh gradu gdje su bošnjaci u većini. Ovi što pričaju, kao što je ovaj Leo Plačkonjić, da u BiH ima 200 000 vehabija i radikalnih islamista, lažu. Neka oni jednostavno odu u Sarajevo, Zenicu, Tuzlu, Bihać, Istočni Mostar pa neka se lično uvjere koliki je procenat vehabija. Međutim, oni znaju istinu, znaju za taj mizeran broj vehabija u našoj populaciji, ali svjesno lažu u nadi da će ponavljajući ko papagaji priču o navodnoj vehabizaciji BiH skrenuti pozornost kršćanske Evrope na BiH. Jašta će nego Evropa da se sekira za bosanske vahabije. Nemaju drugog posla... Okruženje i Amerika će itekako voditi računa o tome. Vehabija može biti 0,oooo1 posto,ali je njihov utjecaj dosta preko njihovog broja. Onda džamija kralj Fahd i vehabije u njoj, nemaju mjesta u glavnom gradu. Samo treba čekati da se Srbi i Hrvati probude i počnu gledati cijelu ovu zemlju kao svoju. Imaš na stotine primjera agresivnog Islama koji se nameće i koji kao takav postaje normalna stvar u jednoj europskoj zemlji. Od ezana se ne može zaspati,u Sarajevu postoje 2 mjesta sa svinjetinom. Jedna mesnica i jedna pizzerija i to je sve. Da ne možeš pršut pojest uz dobro vino u nekom restoranu. A to je specijalitet ovih prostora. A sve se to radi uz blagoslov islamske zajednice. Pa nismo u Teheranu. Eto,tako nekih stvari se morate riješiti. Vi normalni Bošnjaci,Muslimani. Da počnemo graditi međusobno povjerenje. Svi mi normalni u ovoj zemlji. A imamo i mi preći određeni put i ispraviti krive Drine,ali vi ste najbrojniji,većinom ste gradski svijet i trebate pokazati primjerom i nekim gestama da ste za neki suživot,a ne šutjeti dok se u glavnom gradu otvara centar usred grada gdje nema alkohola.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 12:38 |
|
|
odosmo u off,ovo je već sadašnja politika...
|
|
Vrh |
|
|
pucanj u noci
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 16:47 |
|
|
Sultan je napisao/la: baščovan je napisao/la: O tome tko je s kim udario na koga je neozbiljno govoriti u jednom postu,ali jedno je sigurno. Neće biti ovdje vehabija i nindža zamotanih očiju,to nek ti bude jasno. Okruženje vam to neće tolerirati. Vi ste europski Muslimani i tako se trebate i ponašati. Normalan Musliman,normalnog proeuropskog razmišljanja je dobrodošao što se mene tiče i nikome ne treba smetati,ali ove idiotarije što su Bosnu,europsku zemlju napale ,nemaju budućnost. Samo ako se Hrvati i Srbi spametuju. Ne mislim na Dodika,ili na Čovića. Također,ako se i vi sami spametujete. Nadam se da dijeliš moje uvjerenje,nije nikad uperen protiv normalnih ljudi. Imam ratnu fobiju od bradonja i tako tih nakaza zbog kojih smo strepili za naše najmilije svakog dana,vako mi iz S. Bosne
Citat: Neće biti ovdje vehabija i nindža zamotanih očiju,to nek ti bude jasno. Nek' tebi bude jasno da u ovoj državi ni ja ni ti niti bilo ko drugi može naredit' bilo kome da se obrije ili da se "skine"? Nisam ni ja neki ljubitelj vehabija i "nindža" niti sam mrzitelj, jednostavno oni su se opredjelili za taj način življenja i ja to poštujem. A tu priču o tome kako ovdje neće biti vehebija i "nindža" objesi mačku o rep. Citat: Okruženje vam to neće tolerirati Pa odavno nas okruženje ne tolerira pa smo tu gdje smo. Citat: Imam ratnu fobiju od bradonja Imam "fobiju" samo od dragog Boga. Što se tiče bradonja ili nebradonja, meni lično ne smetaju , jer sada znam šta mi misle i znam kako ću ih dočekat' A te priče o tome kako će vehabije i njihove nindže otići jer se nama ne sviđaju su smiješne. Oni imaju pravo na vjeru, njeno ispovjedanje, imaju pravo na oblačenje, i tako će i ostati. Ovo je BIH jarane, nije ovo flamanska Belgija... Iako sam praktični vjernik, nije ni meni svejedno kada sretnem neku "nindžu", al šta ja sad tu mogu što je ona odlučila da se pokrije 100%. To je njena odluka i to treba poštovati. Međutim, ono što treba znati jeste da to pokrivanje lica nema nikake veze sa islamom nego sa nekim tamo plemenskim običajima kojima žene služe samo kao bejbi-mašina i lično roblje. U Kur'anu jasno piše koji dijelovi tijela žene moraju biti pokriveni, a lice ne spada u te dijelove. Znači, pokrivanje lica kod žene nije obavezno i tačka. Što se tiče evropskog islama, tu je sve jasno ko dan. Procenat vehabija trenutno u BiH među muslimanskom populacijom je ispod 1% i to je gola istina koja se može spoznati u svakom bh gradu gdje su bošnjaci u većini. Ovi što pričaju, kao što je ovaj Leo Plačkonjić, da u BiH ima 200 000 vehabija i radikalnih islamista, lažu. Neka oni jednostavno odu u Sarajevo, Zenicu, Tuzlu, Bihać, Istočni Mostar pa neka se lično uvjere koliki je procenat vehabija. Međutim, oni znaju istinu, znaju za taj mizeran broj vehabija u našoj populaciji, ali svjesno lažu u nadi da će ponavljajući ko papagaji priču o navodnoj vehabizaciji BiH skrenuti pozornost kršćanske Evrope na BiH. Jašta će nego Evropa da se sekira za bosanske vahabije. Nemaju drugog posla... Daj ti meni reci sultanino kako bi se ti ponasao kada imadnes kcer od 10-12 god. i dodju ti prosci da je vode tamo u sultaniju za nekoga od 45 godina bili ti bilo sve svejedno ili? Mozda tebi da ali njojzi ne sigurno i dusevno i tjelesno bi ona to osjetila citaj malo pa da vidis koliko se zeli ljudi izvuci iz toga pakla sto oni to nazivaju Islamom koji nema veze.Nelupetaj sa tom tvojom liberalizacijom na ovom forumu kad sam nemozes prikriti simpatije za te tvoje spahije
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 20:23 |
|
|
pucanj u noci je napisao/la: Sultan je napisao/la: Nek' tebi bude jasno da u ovoj državi ni ja ni ti niti bilo ko drugi može naredit' bilo kome da se obrije ili da se "skine"? Nisam ni ja neki ljubitelj vehabija i "nindža" niti sam mrzitelj, jednostavno oni su se opredjelili za taj način življenja i ja to poštujem. A tu priču o tome kako ovdje neće biti vehebija i "nindža" objesi mačku o rep. Pa odavno nas okruženje ne tolerira pa smo tu gdje smo. Imam "fobiju" samo od dragog Boga. Što se tiče bradonja ili nebradonja, meni lično ne smetaju , jer sada znam šta mi misle i znam kako ću ih dočekat' A te priče o tome kako će vehabije i njihove nindže otići jer se nama ne sviđaju su smiješne. Oni imaju pravo na vjeru, njeno ispovjedanje, imaju pravo na oblačenje, i tako će i ostati. Ovo je BIH jarane, nije ovo flamanska Belgija... Iako sam praktični vjernik, nije ni meni svejedno kada sretnem neku "nindžu", al šta ja sad tu mogu što je ona odlučila da se pokrije 100%. To je njena odluka i to treba poštovati. Međutim, ono što treba znati jeste da to pokrivanje lica nema nikake veze sa islamom nego sa nekim tamo plemenskim običajima kojima žene služe samo kao bejbi-mašina i lično roblje. U Kur'anu jasno piše koji dijelovi tijela žene moraju biti pokriveni, a lice ne spada u te dijelove. Znači, pokrivanje lica kod žene nije obavezno i tačka. Što se tiče evropskog islama, tu je sve jasno ko dan. Procenat vehabija trenutno u BiH među muslimanskom populacijom je ispod 1% i to je gola istina koja se može spoznati u svakom bh gradu gdje su bošnjaci u većini. Ovi što pričaju, kao što je ovaj Leo Plačkonjić, da u BiH ima 200 000 vehabija i radikalnih islamista, lažu. Neka oni jednostavno odu u Sarajevo, Zenicu, Tuzlu, Bihać, Istočni Mostar pa neka se lično uvjere koliki je procenat vehabija. Međutim, oni znaju istinu, znaju za taj mizeran broj vehabija u našoj populaciji, ali svjesno lažu u nadi da će ponavljajući ko papagaji priču o navodnoj vehabizaciji BiH skrenuti pozornost kršćanske Evrope na BiH. Jašta će nego Evropa da se sekira za bosanske vahabije. Nemaju drugog posla... Daj ti meni reci sultanino kako bi se ti ponasao kada imadnes kcer od 10-12 god. i dodju ti prosci da je vode tamo u sultaniju za nekoga od 45 godina bili ti bilo sve svejedno ili? Mozda tebi da ali njojzi ne sigurno i dusevno i tjelesno bi ona to osjetila citaj malo pa da vidis koliko se zeli ljudi izvuci iz toga pakla sto oni to nazivaju Islamom koji nema veze.Nelupetaj sa tom tvojom liberalizacijom na ovom forumu kad sam nemozes prikriti simpatije za te tvoje spahije Kakve to ima veze sa islamom. Ne glupiraj se...
|
|
Vrh |
|
|
Legija
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 21:40 |
|
|
Znate tko je kriv za ovaj sukob. ektremsiti i fundamentalisti..nemojte da mi krivite neduzne hrvate katolike i muslimane...ovo je djelo pojedinaca iz ARBIH i HVO..nezaboravite da su svi oni pravili zlocine al vrijeme je da se ti zlocini osude,,,ovo je nama srbska politika podmetnula..i danas nam opet podmice ..vidite Covica kak sa Dodikom se dogovara..a on je hrvate u crno zavio...ZDS..
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 23:21 |
|
|
baščovan je napisao/la: Sultan je napisao/la: Nek' tebi bude jasno da u ovoj državi ni ja ni ti niti bilo ko drugi može naredit' bilo kome da se obrije ili da se "skine"? Nisam ni ja neki ljubitelj vehabija i "nindža" niti sam mrzitelj, jednostavno oni su se opredjelili za taj način življenja i ja to poštujem. A tu priču o tome kako ovdje neće biti vehebija i "nindža" objesi mačku o rep. Pa odavno nas okruženje ne tolerira pa smo tu gdje smo. Imam "fobiju" samo od dragog Boga. Što se tiče bradonja ili nebradonja, meni lično ne smetaju , jer sada znam šta mi misle i znam kako ću ih dočekat' A te priče o tome kako će vehabije i njihove nindže otići jer se nama ne sviđaju su smiješne. Oni imaju pravo na vjeru, njeno ispovjedanje, imaju pravo na oblačenje, i tako će i ostati. Ovo je BIH jarane, nije ovo flamanska Belgija... Iako sam praktični vjernik, nije ni meni svejedno kada sretnem neku "nindžu", al šta ja sad tu mogu što je ona odlučila da se pokrije 100%. To je njena odluka i to treba poštovati. Međutim, ono što treba znati jeste da to pokrivanje lica nema nikake veze sa islamom nego sa nekim tamo plemenskim običajima kojima žene služe samo kao bejbi-mašina i lično roblje. U Kur'anu jasno piše koji dijelovi tijela žene moraju biti pokriveni, a lice ne spada u te dijelove. Znači, pokrivanje lica kod žene nije obavezno i tačka. Što se tiče evropskog islama, tu je sve jasno ko dan. Procenat vehabija trenutno u BiH među muslimanskom populacijom je ispod 1% i to je gola istina koja se može spoznati u svakom bh gradu gdje su bošnjaci u većini. Ovi što pričaju, kao što je ovaj Leo Plačkonjić, da u BiH ima 200 000 vehabija i radikalnih islamista, lažu. Neka oni jednostavno odu u Sarajevo, Zenicu, Tuzlu, Bihać, Istočni Mostar pa neka se lično uvjere koliki je procenat vehabija. Međutim, oni znaju istinu, znaju za taj mizeran broj vehabija u našoj populaciji, ali svjesno lažu u nadi da će ponavljajući ko papagaji priču o navodnoj vehabizaciji BiH skrenuti pozornost kršćanske Evrope na BiH. Jašta će nego Evropa da se sekira za bosanske vahabije. Nemaju drugog posla... Okruženje i Amerika će itekako voditi računa o tome. Vehabija može biti 0,oooo1 posto,ali je njihov utjecaj dosta preko njihovog broja. Onda džamija kralj Fahd i vehabije u njoj, nemaju mjesta u glavnom gradu. Samo treba čekati da se Srbi i Hrvati probude i počnu gledati cijelu ovu zemlju kao svoju. Imaš na stotine primjera agresivnog Islama koji se nameće i koji kao takav postaje normalna stvar u jednoj europskoj zemlji. Od ezana se ne može zaspati,u Sarajevu postoje 2 mjesta sa svinjetinom. Jedna mesnica i jedna pizzerija i to je sve. Da ne možeš pršut pojest uz dobro vino u nekom restoranu. A to je specijalitet ovih prostora. A sve se to radi uz blagoslov islamske zajednice. Pa nismo u Teheranu. Eto,tako nekih stvari se morate riješiti. Vi normalni Bošnjaci,Muslimani. Da počnemo graditi međusobno povjerenje. Svi mi normalni u ovoj zemlji. A imamo i mi preći određeni put i ispraviti krive Drine,ali vi ste najbrojniji,većinom ste gradski svijet i trebate pokazati primjerom i nekim gestama da ste za neki suživot,a ne šutjeti dok se u glavnom gradu otvara centar usred grada gdje nema alkohola. Citat: Onda džamija kralj Fahd i vehabije u njoj, nemaju mjesta u glavnom gradu
Ebi ga, takva je situacija. Da kojim slučajem vi ili srbi držite Sarajevo, nicale bi crkve ko gljive poslije kiše, kao što niču u Banja Luci ili u zapadnom Mostaru. Zato ne serendaj... Citat: Od ezana se ne može zaspati Preseli se u Vatikan Citat: u Sarajevu postoje 2 mjesta sa svinjetinom Otvori ti mesaru pa će biti 3 Citat: Da ne možeš pršut pojest uz dobro vino u nekom restoranu.A sve se to radi uz blagoslov islamske zajednice
Kakve bolan nebuloze pričaš? kakva islamska zajednica? kakav alkohol? Stalno sam u Sarajevu i alkohola ima skoro u svakom kafiću. Al vi se naložili na BBI i svršavate na halal tržni...Uostalom, što morate na pivu uz BBI, sjednete na neko drugo mjesto i to je to.
|
|
Vrh |
|
|
baščovan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 12 svi 2010, 23:58 |
|
|
Okruženje i Amerika će itekako voditi računa o tome. Vehabija može biti 0,oooo1 posto,ali je njihov utjecaj dosta preko njihovog broja. Onda džamija kralj Fahd i vehabije u njoj, nemaju mjesta u glavnom gradu. Samo treba čekati da se Srbi i Hrvati probude i počnu gledati cijelu ovu zemlju kao svoju. Imaš na stotine primjera agresivnog Islama koji se nameće i koji kao takav postaje normalna stvar u jednoj europskoj zemlji. Od ezana se ne može zaspati,u Sarajevu postoje 2 mjesta sa svinjetinom. Jedna mesnica i jedna pizzerija i to je sve. Da ne možeš pršut pojest uz dobro vino u nekom restoranu. A to je specijalitet ovih prostora. A sve se to radi uz blagoslov islamske zajednice. Pa nismo u Teheranu. Eto,tako nekih stvari se morate riješiti. Vi normalni Bošnjaci,Muslimani. Da počnemo graditi međusobno povjerenje. Svi mi normalni u ovoj zemlji. A imamo i mi preći određeni put i ispraviti krive Drine,ali vi ste najbrojniji,većinom ste gradski svijet i trebate pokazati primjerom i nekim gestama da ste za neki suživot,a ne šutjeti dok se u glavnom gradu otvara centar usred grada gdje nema alkohola.
Citat: Onda džamija kralj Fahd i vehabije u njoj, nemaju mjesta u glavnom gradu
Ebi ga, takva je situacija. Da kojim slučajem vi ili srbi držite Sarajevo, nicale bi crkve ko gljive poslije kiše, kao što niču u Banja Luci ili u zapadnom Mostaru. Zato ne serendaj... Citat: Od ezana se ne može zaspati Preseli se u Vatikan Citat: u Sarajevu postoje 2 mjesta sa svinjetinom Otvori ti mesaru pa će biti 3 Citat: Da ne možeš pršut pojest uz dobro vino u nekom restoranu.A sve se to radi uz blagoslov islamske zajednice
Kakve bolan nebuloze pričaš? kakva islamska zajednica? kakav alkohol? Stalno sam u Sarajevu i alkohola ima skoro u svakom kafiću. Al vi se naložili na BBI i svršavate na halal tržni...Uostalom, što morate na pivu uz BBI, sjednete na neko drugo mjesto i to je to. Ti nekim pošalicama izbjegavaš konkretne odgovore. Neću se preseliti u Vatikan,prije će takvi kao ti u Maleziju. Nisam rekao da se ne može popiti vino u restoranu,već da se ne može pojesti pršut,jedan od specijaliteta ovog podneblja uz vino. Vino i pršut idu zajedno. Bijelo. Ja se ne slažem s bilo kakvim obilježavanjem teritorije vjerskim bogomoljama,zato nemoj mene u taj koš.
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 13 svi 2010, 00:13 |
|
|
baščovan je napisao/la: Sultan je napisao/la: Ebi ga, takva je situacija. Da kojim slučajem vi ili srbi držite Sarajevo, nicale bi crkve ko gljive poslije kiše, kao što niču u Banja Luci ili u zapadnom Mostaru. Zato ne serendaj... Preseli se u Vatikan Otvori ti mesaru pa će biti 3 Kakve bolan nebuloze pričaš? kakva islamska zajednica? kakav alkohol? Stalno sam u Sarajevu i alkohola ima skoro u svakom kafiću. Al vi se naložili na BBI i svršavate na halal tržni...Uostalom, što morate na pivu uz BBI, sjednete na neko drugo mjesto i to je to. Ti nekim pošalicama izbjegavaš konkretne odgovore. Neću se preseliti u Vatikan,prije će takvi kao ti u Maleziju. Nisam rekao da se ne može popiti vino u restoranu,već da se ne može pojesti pršut,jedan od specijaliteta ovog podneblja uz vino. Vino i pršut idu zajedno. Bijelo. Ja se ne slažem s bilo kakvim obilježavanjem teritorije vjerskim bogomoljama,zato nemoj mene u taj koš. Vidiš tebi smeta ezan, a ne smeta ti crkveno zvono. Smeta ti džamija na Alipašinom, ne smeta ti nova crkva na Alipašinom. Meni, za razliku od tebe, ne smetaju ni džamije, ni crkve, ni ezani, ni zvona... Sereš ti jarane pravo...
|
|
Vrh |
|
|
baščovan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 13 svi 2010, 00:21 |
|
|
Ti nekim pošalicama izbjegavaš konkretne odgovore. Neću se preseliti u Vatikan,prije će takvi kao ti u Maleziju. Nisam rekao da se ne može popiti vino u restoranu,već da se ne može pojesti pršut,jedan od specijaliteta ovog podneblja uz vino. Vino i pršut idu zajedno. Bijelo.
Ja se ne slažem s bilo kakvim obilježavanjem teritorije vjerskim bogomoljama,zato nemoj mene u taj koš.
Vidiš tebi smeta ezan, a ne smeta ti crkveno zvono. Smeta ti džamija na Alipašinom, ne smeta ti nova crkva na Alipašinom. Meni, za razliku od tebe, ne smetaju ni džamije, ni crkve, ni ezani, ni zvona... Sereš ti jarane pravo... Ne smeta mi ezan,smeta mi glasan ezan. Ne smeta mi Islam,smeta mi agresivni Islam. I propagiranje zajedničke države u uvjetima u kojima to relativno većinski narod zbog svoje zaostalosti ne može provesti. Isto bi bilo i da su Hrvati BiH u ovom sadašnjem stanju većina,da se razumijemo.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 13 svi 2010, 00:22 |
|
|
Kao i u cijelom svijetu nisu problem ezani, džamije, svinjetina i alkohol nego TERORIZAM tzv islamista, valjda je to taj "sukob" i tema...
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 13 svi 2010, 00:27 |
|
|
baščovan je napisao/la: Sultan je napisao/la: Vidiš tebi smeta ezan, a ne smeta ti crkveno zvono.
Smeta ti džamija na Alipašinom, ne smeta ti nova crkva na Alipašinom.
Meni, za razliku od tebe, ne smetaju ni džamije, ni crkve, ni ezani, ni zvona...
Sereš ti jarane pravo...
Ne smeta mi ezan,smeta mi glasan ezan. Ne smeta mi Islam,smeta mi agresivni Islam. I propagiranje zajedničke države u uvjetima u kojima to relativno većinski narod zbog svoje zaostalosti ne može provesti. Isto bi bilo i da su Hrvati BiH u ovom sadašnjem stanju većina,da se razumijemo. Ebi ga, tebi svašta nešta smeta. Ti pravo osjetljiv.
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 13 svi 2010, 00:36 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Kao i u cijelom svijetu nisu problem ezani, džamije, svinjetina i alkohol nego TERORIZAM tzv islamista, valjda je to taj "sukob" i tema... Ja i bašćovan pričamo o Sarajevu. Nije mi jasno to tvoje stavljanje znaka jednakosti između Sarajeva i terorizma Imaš neke konkretne primjere osim tih rekla-kazala?
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 13 svi 2010, 00:39 |
|
|
Sultan je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: Kao i u cijelom svijetu nisu problem ezani, džamije, svinjetina i alkohol nego TERORIZAM tzv islamista, valjda je to taj "sukob" i tema... Ja i bašćovan pričamo o Sarajevu. Nije mi jasno to tvoje stavljanje znaka jednakosti između Sarajeva i terorizma Imaš neke konkretne primjere osim tih rekla-kazala? Tema nije Sarajevo... Evo ti primjer: http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -1046.html
|
|
Vrh |
|
|
pucanj u noci
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 14 svi 2010, 19:19 |
|
|
Sultan je napisao/la: pucanj u noci je napisao/la: Kakve to ima veze sa islamom. Ne glupiraj se... To ja tebi zelim reci sve ovo sto oni nazivaju Islamom veze sa vezom nema a spahijama je mijesto UZ PLOT
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 lip 2010, 14:02 |
|
|
Tragično je bilo 10. lipnja 1993. godine. Postrojbe Armije BiH ispalile su na uže područje grada oko pet minobacačkih granata. Oko 20 sati i 45 minuta iz pravca područja pod nadzorom Armije BiH doletjela je granata kalibra 120 mm, dva metra od klupe na kojoj je bilo četrnaestoro djece. Taj se prostor smatrao sigurnim, zaštićenim od snajpera i tu su se redovito igrala djeca, hrvatska i muslimansko-bošnjačka. Toga dana nije bilo nijednog muslimansko-bošnjačkog djeteta. Opravdano se pretpostavlja da su upozorena da ne izlaze iz kuće jer će na to mjesto biti upućene granate. Stručnjaci procjenjuju da se radilo o navođenom projektilu.
Kada je granata eksplodirala, na licu mjesta poginulo je petoro djece, a troje je umrlo u bolnici. Poginuli su: Milan Garić (1981.), Sanja Garić (1975.), Dragan Ramljak (1978.), Velimir Grebenar (1981.), Augustina Grebenar (1984.), Boris Antičević (1983.), Draženko Čečura (1978.) i Sanja Križanović (1978.). Iza njih je ostalo osam grobova. Djeca su sedam dana ranije svojim rukama napravila klupu i stol. Sada se na tome stolu nalazi cvijeće, koje podsjeća na njihove krhke ručice, dječji nestašluk, na prekinutu dječju igru koja nikada nije dovršena.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 lip 2010, 16:15 |
|
|
Jedan od nastrasnijih, najuzasnijih, najgorih i najpodmuklijih zlocina koji se desio u ovom ratu...
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: HRVATSKO-MUSLIMANSKI SUKOB Postano: 10 lip 2010, 16:16 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Jedan od nastrasnijih, najuzasnijih, najgorih i najpodmuklijih zlocina koji se desio u ovom ratu... Za koji nitko nikad nije ni optužen,toliko o našoj politici,nabijem ih sve redom...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|