|
|
Stranica: 7/103.
|
[ 2552 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Nbgd88
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 09:55 |
|
|
Aleksa, Karmelo, kakvo vam je mišljenje o pokojnom Vladanu Batiću i njegovom političkom delovanju?
Kakve šanse bi imala neka modernizovana verzija DHSS-a?
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 10:14 |
|
|
Grobar je napisao/la: Obrenovići su bili odlični diplomati, ali se u ratovima nisu baš proslavljali.
Karadjordjevići su bili odlični ratnici, ali su im diplomatija i političke odluke bile mršava dvojka.
A Beograd se najviše i najlepše izgradio za vreme Regenta, uz pomoć odbeglih "Belih Rusa" i njihovih arhitekata.
A onda su došli komići i posrali se na arhitekturu. Obrenovići su bili austrougarske sluge. Zato su ih likvidirali. BG se najviše izgradio u vrijeme SFRJ. I danas živiš u toj arhitekturi.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 10:26 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2020, 21:42 Postovi: 7637 Lokacija: Serbian World
|
To nije nikakva arhitektura, nego sivilo.
Priču je kolega započeo o lepoti gradnje na relaciji Karadjordevići vs Obrenovići.
A sve ono lepo što vidiš po Beogradu, arhitektonski i etički zadovoljavajuće,.gradilo se u Kraljevini.
Komići su samo za goli beton znali i za petokraku na spomeniku.
BTW. Zašto Tito nema petokraku na svom spomeniku?
_________________ Vlasi se dosetili...
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 10:30 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Obrenovići su oslobodili jug i proširili Srbiju za preko 14.000km2(cg je 13.500), 1878.
Srbija je imala 1,2 milijuna, a jug 650 tisuća, najgušće naseljen. Danas Centralna Sr ima 5 milijuna, a jug ni 900 tisuća.
Obrenovići Milan je prvi kralj 1882 posle Nemanjića.
To ne razumeju mnogi Srbi iz vojnih Krajina, indoktrinirani u sustavu K&K monarkije.
Karađorđevići su 3 x begali sa zlato i ostavljali Srbe.
Karđoka 1812, Pera 1915 (umesto kapitulacije, kao Cg1916, njima je Kruna bila bitnija od 500.000 izginuli). 1941 beg iz Nikšića sa zlatni sanduci za London.
I tako po meni očajni, su bolji od Kuomintanga i danas SNS sektaša i šiptarskog kurv, inog sina AV.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 10:37 |
|
|
Grobar je napisao/la: To nije nikakva arhitektura, nego sivilo.
Mirijevo nije baš sivilo. Njega su gradili Slovenci. NBG već je.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 10:39 |
|
|
Karadjordje je produvao vetar slobode kroz Srbiju i mlatio turke i potturke kao niko do tad.
Kad već govorimo o slobodi. Zna se ko je prvoborac.. :)
A Karadjordjevići su u balkanskom ratu proširili Srbiju puta 3 i izmlatili Bugare od kojih su Obrenovići izgubili bespotrebni rat.
|
|
Vrh |
|
|
Anti-Zlobnjak
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 10:43 |
|
|
K:M je napisao/la: Obrenovići su oslobodili jug i proširili Srbiju za preko 14.000km2(cg je 13.500), 1878.
Srbija je imala 1,2 milijuna, a jug 650 tisuća, najgušće naseljen. Danas Centralna Sr ima 5 milijuna, a jug ni 900 tisuća.
Bojovnici Đure Horvatovića.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 10:51 |
|
|
Karadjordjevići nemaju izgubljenu bitku, gubili su samo u diplomatiji. Za Obrenoviće važi obrnuto. Vučić se divi Obrenovićima a i izgubio je već jedan rat.. :) Mogao bi on da obnovi dinastiju Obrenović,.ali da se nastave pod rodom Vučić.. :) Da se oženi po treći put nekom Obrenovićkom. Kako ti to zvuči Graničaru? Vučić Kralj? Uf..
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 11:01 |
|
|
Grobar je napisao/la: Kako ti to zvuči Graničaru? Vučić Kralj? Uf.. Vučić već je kralj,samo što nije okrunjen. To nije ni bitno.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 11:04 |
|
|
Pa to je i Tito tripovao tako da je Kralj, ali nije. :) Nište bez krune na glavi..
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 11:50 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Aleksa, Karmelo, kakvo vam je mišljenje o pokojnom Vladanu Batiću i njegovom političkom delovanju?
Kakve šanse bi imala neka modernizovana verzija DHSS-a? Iste kakve je imala i u prvoj inkarnaciji. Iliti teška margina.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 11:53 |
|
|
Grobar je napisao/la: Karadjordjevići nemaju izgubljenu bitku, gubili su samo u diplomatiji. Za Obrenoviće važi obrnuto. Vučić se divi Obrenovićima a i izgubio je već jedan rat.. :) Mogao bi on da obnovi dinastiju Obrenović,.ali da se nastave pod rodom Vučić.. :) Da se oženi po treći put nekom Obrenovićkom. Kako ti to zvuči Graničaru? Vučić Kralj? Uf.. Vladajuća dinastija je samo jedan od faktora državno-istorijskog razvoja Srbije. Simplifikujete stvari. Kao da Obrenovići ne bi učestvovali u Balkanskom ratu, ako su sve ostale učesnice bile za. A to je samo jedan od milion primera.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 12:19 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Grobar je napisao/la: Karadjordjevići nemaju izgubljenu bitku, gubili su samo u diplomatiji. Za Obrenoviće važi obrnuto. Vučić se divi Obrenovićima a i izgubio je već jedan rat.. :) Mogao bi on da obnovi dinastiju Obrenović,.ali da se nastave pod rodom Vučić.. :) Da se oženi po treći put nekom Obrenovićkom. Kako ti to zvuči Graničaru? Vučić Kralj? Uf.. Vladajuća dinastija je samo jedan od faktora državno-istorijskog razvoja Srbije. Simplifikujete stvari. Kao da Obrenovići ne bi učestvovali u Balkanskom ratu, ako su sve ostale učesnice bile za. A to je samo jedan od milion primera. Da, ali su Ob vodili real politiku. AU su im od grofa Andrašija dali naputak da se šire JEDINO na JUG.... što je i njima odgovaralo ka luci Solun, jer su Sr videli kao satelit i nekog koga bi anektirali. Što bi bilo mnogo bolje od suludih ratova. Ob ne bi ulazili u I balkanski sa Bug zbog 1885. Jer sve što je Pera uzeo, su posle komunci shebali Kim i Mkd.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 12:38 |
|
|
Ne bi vam se htio previše mješati ali mislim da ste izgubili puno 1903. Nakon smjene vlasti. Umjesto da ste se širili tamo gdje su vaši vi pod karadordevicima upali u mk na jug. Đaba ste rstovali komšije ništa vam nije ostalo.
Umjesto toga da ste slijedili politiku AU dobili bi CG i dio Albanije i to bi sad bilo vase plus ne bi imali problem s Bugarima koji bi dobili mk. Također se medusobno Hrvati i Srbi nikada ne bi sukobili.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 12:44 |
|
|
weasel je napisao/la: Ne bi vam se htio previše mješati ali mislim da ste izgubili puno 1903. Nakon smjene vlasti. Umjesto da ste se širili tamo gdje su vaši vi pod karadordevicima upali u mk na jug. Đaba ste rstovali komšije ništa vam nije ostalo.
Umjesto toga da ste slijedili politiku AU dobili bi CG i dio Albanije i to bi sad bilo vase plus ne bi imali problem s Bugarima koji bi dobili mk. Također se medusobno Hrvati i Srbi nikada ne bi sukobili. Naša je bila BiH. AU je anektirala BiH. Ti nam u isto vreme predlažeš da smo trebali da se širimo na AU i da sledimo politiku AU. Jel vidiš neki problem u logici? A sever Albanije bi nam legao kao čir na anusu. Hvala Austriji što je intervenisala da ga ne zauzmemo, pa smo bili primorani da zajebemo Bugare. Iako je danas Makedonija nezavisna, nije deo Bugarske, koja nam je bila istorijski neprijatelj. Velika Bugarska nikako nije bila u našem interesu. A da nije izbio WW1, ili čak i WW2, Makedonci bi do danas bili asimilovani u Srbe.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 12:54 |
|
|
Mene čudi kako Aleksa nije Obrenovićevac.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 12:58 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Mene čudi kako Aleksa nije Obrenovićevac. Mene ne. Nije iz istog razloga iz kojeg nije Nemanjićevac. Obrenovići više ne postoje.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 13:00 |
|
|
Meni se čini i da su ovi novi Karađorđevići podmetnuti Britanci.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 13:02 |
|
|
K:M je napisao/la: jer su Sr videli kao satelit i nekog koga bi anektirali. Što bi bilo mnogo bolje od suludih ratova.
A be, normalan li si ti? Idi si lepo u Austriju pa nek anektiraju teb, ostavi si Srbiju na mir, ne je diraj. Čuj njega, bilo bi bolje da su nas anektirali, ti uvek uspeš da nadmašiš sebe, majke mi.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 13:08 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: K:M je napisao/la: jer su Sr videli kao satelit i nekog koga bi anektirali. Što bi bilo mnogo bolje od suludih ratova.
A be, normalan si li ti? Idi si lepo u Austriju pa nek anektiraju teb, ostavi si Srbiju na mir. Čuj njega, bilo bi bolje da su nas anektirali, ti uvek uspeš da nadmašiš sebe, majke mi. Što se jediš. To je moje osobno mišljenje, i nikog ne obavezuje. Ti bi mi zabranio da iskažem stav. Da li je ok, to nije bitno. Nismo u totalitarizmu već u DEMOKRACIJI. Sada nas AV gura u EU germamski rajh. I, da bolje je da upravlja bolji porobljivač. Vidi gde je H, a gde je podrpana i polupana Stradija.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 13:09 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: weasel je napisao/la: Ne bi vam se htio previše mješati ali mislim da ste izgubili puno 1903. Nakon smjene vlasti. Umjesto da ste se širili tamo gdje su vaši vi pod karadordevicima upali u mk na jug. Đaba ste rstovali komšije ništa vam nije ostalo.
Umjesto toga da ste slijedili politiku AU dobili bi CG i dio Albanije i to bi sad bilo vase plus ne bi imali problem s Bugarima koji bi dobili mk. Također se medusobno Hrvati i Srbi nikada ne bi sukobili. Naša je bila BiH. AU je anektirala BiH. Ti nam u isto vreme predlažeš da smo trebali da se širimo na AU i da sledimo politiku AU. Jel vidiš neki problem u logici? A sever Albanije bi nam legao kao čir na anusu. Hvala Austriji što je intervenisala da ga ne zauzmemo, pa smo bili primorani da zajebemo Bugare. Iako je danas Makedonija nezavisna, nije deo Bugarske, koja nam je bila istorijski neprijatelj. Velika Bugarska nikako nije bila u našem interesu. A da nije izbio WW1, ili čak i WW2, Makedonci bi do danas bili asimilovani u Srbe. Nije vaša bila BiH i ne bi je tada kao ni sada bilo moguće cijelu uzeti. Mogli ste umjesto toga konsolidirati sve Srbe van AU i potpomagati Hrvate u AU da provedu trijalističku ideju. Kad tad bi dočekali priliku i mi i vi da se au uruši a tada bi imali priliku i jedni i drugi rjesiti nacionalno pitanje. Nije li ti cudno da su Hrvati bolje prosli od vas koji ste bili 2 puta na pobjednickoj strani i imali ste drzavu?
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 13:10 |
|
|
weasel je napisao/la: Đaba ste rstovali komšije ništa vam nije ostalo.
Umjesto toga da ste slijedili politiku AU dobili bi CG i dio Albanije i to bi sad bilo vase plus ne bi imali problem s Bugarima koji bi dobili mk. Također se medusobno Hrvati i Srbi nikada ne bi sukobili. Ostala je Vojvodina.Malo li je? A baš je ta Austrougarska razlog zašto nemamo taj tvoj dio Albanije. Germani su ti koji ne prestaju da nas dave. Pod pretnjom rata smo napustili već osvojenu Albaniju u balkanskom ratu, jer su se Germani uplašili Srbije na moru. Albanija je srbofobni projekat od prvog dana svog postojanja, pa sve do danas. Germanima nikada nije odgovarala jaka Srbija, jer smo mi jedini narod koji ih ne sluša i voli slobodu više od svega. Naša je jedina greška što smo stvorili Jugoslaviju umesto Velike Srbije i što smo oslobadjali okolna plemena a ne sebe. Diplomatija i politika su zakazale. Ratovi su bili na mestu. Razbili smo dva carstva koja su nas gušila. Austrougarsko i Osmansko. Malo li je?
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 13:15 |
|
|
K:M je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: A be, normalan si li ti? Idi si lepo u Austriju pa nek anektiraju teb, ostavi si Srbiju na mir. Čuj njega, bilo bi bolje da su nas anektirali, ti uvek uspeš da nadmašiš sebe, majke mi. Što se jediš. To je moje osobno mišljenje, i nikog ne obavezuje. Ti bi mi zabranio da iskažem stav. Da li je ok, to nije bitno. Nismo u totalitarizmu već u DEMOKRACIJI. Sada nas AV gura u EU germamski rajh. I, da bolje je da upravlja bolji porobljivač. Vidi gde je H, a gde je podrpana i polupana Stradija. Pa i ja sam si izrazio stav. O tvoj stav. I smatram da ti stav nije normalan. Sebičan si. Gledaš samo svoj lokalni kraj, samo da je dobro u Niški okrug, a ostali Srbi, koj gi jebe, jel takoj? A be, stidi se. Ne mogu da verujuem da nekoj mož da bude toliko sebičan.
|
|
Vrh |
|
|
Grobar
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 13:17 |
|
|
On je lokal patriota. Nišlije su ti takvi. Imaju veliki kompleks od Beograda i nisu samo prema vama takvi. Ne vole oni ni nas Piroćance, viceve o Piroćancima-škrticama su Nišlije izmislile.. ********..
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Kraljevina Srbija-Povratak Monarhije Postano: 16 lis 2020, 13:21 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: K:M je napisao/la: Što se jediš. To je moje osobno mišljenje, i nikog ne obavezuje. Ti bi mi zabranio da iskažem stav. Da li je ok, to nije bitno. Nismo u totalitarizmu već u DEMOKRACIJI.
Sada nas AV gura u EU germamski rajh.
I, da bolje je da upravlja bolji porobljivač.
Vidi gde je H, a gde je podrpana i polupana Stradija. Pa i ja sam si izrazio stav. O tvoj stav. I smatram da ti stav nije normalan. Sebičan si. Gledaš samo svoj lokalni kraj, samo da je dobro u Niški okrug, a ostali Srbi, koj gi jebe, jel takoj? A be, stidi se. Ne mogu da verujuem da nekoj mož da bude toliko sebičan. Ne. To nisam nikad rekao. Imputiraš i projiciraš na mene. Prekinućemo ovo jer vodi u slepu ulicu, što nikom nije u interesu. Lepo se razgovaramo, bez podmetanja i lošeg insinuiranja Za BiH nije tako, da je cela srpska sa 44% pučanstva mahom oko Krajine većina. Ljp.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|