HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 ruj 2026, 15:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 892 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Posavina samo traži odgovor na pitanje: Što je to treći entitet?
PostPostano: 17 lip 2010, 13:40 

Valja li sad ova karta?
slika

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 13:58 

slika

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 14:21 

Croatian Warrior je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

U ratu su nam više nudili http://en.wikipedia.org/wiki/Peace_plans_offered_before_and_during_the_Bosnian_War
slika.
Karta je rađena po muslimanskim i srpskim očekivanjima. Ne prolazi

Evo šta nam sad nude
slika

Ko nam to nudi?
Oni što mjenjaju Drvar i Grahovo za Zvornik,Srebrenicu, Bratunac i Novi?
Daj budi ozbiljan

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 14:23 

Bihac-Krajina je napisao/la:
Nudi mi Suljo i Silajdžija :evotigana

Oni ti nude K...ja jos nisam vidio da neki bosnjacki politicar spominje ideju bosnjackoga entiteta.

Ta karta je smješna. A muslimani su svi skupa već bili nudili ujedinjavanje 4 hrvatske županije (3 hercegovačke i posavske) u entitet pa smo ih mi spucali radi srednje bosne

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 14:24 

Ceha je napisao/la:

A na slici ti ne bi bio hrvatski grb sa srpskim orlovima u kruni? :biceovodobro

To nisu orlovi to su mali feniksići. :smajl015

Sa 4 ocila?
Dobar :kava

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 14:26 

Ceha je napisao/la:

Oni ti nude K...ja jos nisam vidio da neki bosnjacki politicar spominje ideju bosnjackoga entiteta.

Ta karta je smješna. A muslimani su svi skupa već bili nudili ujedinjavanje 4 hrvatske županije (3 hercegovačke i posavske) u entitet pa smo ih mi spucali radi srednje bosne

Kad je bila ta ponuda? devedeset koje?

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 14:36 

Valja li sad ova karta?
slika

Ne. Granice Žepča se moraju mijenjati, jug Maglaja (Novi Šeer) za muslimane s juga Žepča (Begovog Hana).
U Jajcu muslimana ima samo na jugu, zapad općine je hrvatski.
Cijeli istok Fojnice do grada je hrvatski (Bakovići).
U Jablanici su Doljani skoro pa do samog grada, to je kosa linija koja slijedi Neretvu.
U Travniku si sfušao Novu Bilu (to ti je onaj dio travničke općine na tromeđi Viteza i N.Travnika) i Vlašić je hrvatski.
Iz ruševina oko Vareša i Sutjeske se muslimani komotno mogu povući, to im zbilja za ništa ne treba.
Srbima si dao dobar komad (dakle Drvar i sjeverni dio Glamoča) ali si uzeo premalo.
Ovih par sela; Liskavica i Majdan(kod Jajca), Sv.Stjepan Krst (kod Stoca, skupa sa još jednim hrv selom u Ljubinju i još jednim u Trebinju)
kao i veći seoca na liniji Brod-Doboj te link na ostatak Posavine.
Ne shvaćam zašto brišeš distrikt Brčko, zar vam to nije u interesu?
Što fali ovoj karti http://img686.imageshack.us/f/demobih2006ac.png/

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 14:38 

slika

Ne. Srbi se ne ujedinjuju sa Srbijom.
Svatko ima svoju državu, minimum zajedničke politike ali nema ujedinjenja.
Zar nije bolje tako ? :pepam

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 14:39 

Ceha je napisao/la:

2008/9

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 14:52 

Ceha je napisao/la:
Valja li sad ova karta?
slika

Ne. Granice Žepča se moraju mijenjati, jug Maglaja (Novi Šeer) za muslimane s juga Žepča (Begovog Hana).
U Jablanici su Doljani skoro pa do samog grada, to je kosa linija koja slijedi Neretvu.
U Travniku si sfušao Novu Bilu (to ti je onaj dio travničke općine na tromeđi Viteza i N.Travnika) i Vlašić je hrvatski.
Iz ruševina oko Vareša i Sutjeske se muslimani komotno mogu povući, to im zbilja za ništa ne treba.
Srbima si dao dobar komad (dakle Drvar i sjeverni dio Glamoča) ali si uzeo premalo.
Ovih par sela; Liskavica i Majdan(kod Jajca), Sv.Stjepan Krst (kod Stoca, skupa sa još jednim hrv selom u Ljubinju i još jednim u Trebinju)

Fali to što Srbi neće titi dati Derventu i Brod.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 15:18 

Ceha je napisao/la:

Fali to što Srbi neće titi dati Derventu i Brod.

Na tvojoj karti su ga dali :HercegBosanac
Na tvojoj karti su dali i pola grada Dervente, s obzirom da je po novom Derventski Lug dio grada.
Zar Derventa ima neku mitsku važnost za Srbe? Ostao im je koridor, a Derventa je okružena hrvatskim selima.
Za Brod bi već imalo nekog smisla (rafinerija) al za to bi trebali dobiti neku ekonomsku nadoknadu, ipak je to predgrađe Slavonskog Broda

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 15:34 

Ceha je napisao/la:

2008/9

Nikad cuo niti vidio :neznam

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 16:46 

Ceha je napisao/la:

2008/9

Prudski proces, Hercegbosna do Tarčina ne zvuči poznato? :pepam

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 19:04 

Ceha je napisao/la:

Kakvi bolan, to ako Tihi usvoji (a ne moze bez SBiH) onda zna da nesto nije uredu snjim. Nema za to glasova, odakle 2/3 glasova? Ko ce glasati za to? Uvjet bi bio zasigurno ukidanje entitetskog glasanja ili znatno reduciranje. Recimo da se koristi samo za neke vece odluke (promjena ustava). Ali niko ziv nije stavio nikakvu mapu na stol niti smije.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 22:25 

Ceha je napisao/la:

Kakvi bolan, to ako Tihi usvoji (a ne moze bez SBiH) onda zna da nesto nije uredu snjim. Nema za to glasova, odakle 2/3 glasova? Ko ce glasati za to? Uvjet bi bio zasigurno ukidanje entitetskog glasanja ili znatno reduciranje. Recimo da se koristi samo za neke vece odluke (promjena ustava). Ali niko ziv nije stavio nikakvu mapu na stol niti smije.

Daj molim te, koji od muslimanskih lidera ne bi potpisao uzimanje Lašve, Lepenice i ostalih enklava?
Pa to vam je tiha želja od 92.
I za što? Konjic i Jablanicu?
Otkad bošnjaka ima u Hercegovini?
Prodali bi neki od vaših političara pola rodbine za to.

P.S. Odkad ti to kao Bosanac gledaš na bošnjačke probleme? :kava

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 22:37 

Dr. Franjo Tudjman je napisao/la:

Ne nudi tebi ovo niko, zapravo o kome ti to pricas?

Bihac-Krajina:

Da li bi vi Muslimani pristali na sljedeci prijedlog a la Turska i Grcka nakon PSRata:

HRHB Hrvatsku - Grahovo-Glamoc-Jajce-Travnik-Vitez-Busovaca-Kakanj-Konjic-Jablanica-Mostara-Stolac do granice RH + Posavina (cca. 1992 pod HVO)
RS Srbiju - Istocno od Brcko, Tuzla i Sarajevo. Srbima je cilj Drina. Ovakav prijedlog, sa pravo na pripajanje matici (Hrvatima i Srbima), bilo bi jako, jako, jako dobrodosao Srbima iz Srbije (za vas Muslimane adut jer Srbija bi vjerovatno stavila pritisak na Dodika da prizna jer, iako je Raskovic bio u pravu, nisu toliko ludi, jer napokon rijesavaju pitanje istocne granice).
Bosnjacka Republika - Ostalo - Bihac-Banja Luka-Zenica-Tuzla-Sarajevo.

I puna prava manjinama u navedenim granicama/drzavama a la RH (ovi Srbi divljaju bez prestanka u RH u mediji ali ni jedna EU drzava daje ovakve prave manjinama, NI JEDNA) i mirni razvod i isplata/mijenjanje imovine/zemljiste medu manjinama koji nece ostati u nove granice. Grobnice i vjerske hramove se ne dira niti se makne.

Vi imate Bosnu s kontinuiteta, mi HRHB u matici, Srbi manja-RS ali veca Srbija, i to je to. Granice sredene, ljudi mogu krenuti ekonomijom.

Sta mislite? Srpski forumasi?

Franjo ostani tu gdje jesi. U zemlji.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 22:38 

Ceha je napisao/la:

Daj molim te, koji od muslimanskih lidera ne bi potpisao uzimanje Lašve, Lepenice i ostalih enklava?

sta to ima u Lasvanskoj, mozda zlaza cega ima? Ima li mindje dobre? :zubati

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 22:54 

Dr. Franjo Tudjman je napisao/la:

Ne nudi tebi ovo niko, zapravo o kome ti to pricas?

Bihac-Krajina:

Da li bi vi Muslimani pristali na sljedeci prijedlog a la Turska i Grcka nakon PSRata:

HRHB Hrvatsku - Grahovo-Glamoc-Jajce-Travnik-Vitez-Busovaca-Kakanj-Konjic-Jablanica-Mostara-Stolac do granice RH + Posavina (cca. 1992 pod HVO)
RS Srbiju - Istocno od Brcko, Tuzla i Sarajevo. Srbima je cilj Drina. Ovakav prijedlog, sa pravo na pripajanje matici (Hrvatima i Srbima), bilo bi jako, jako, jako dobrodosao Srbima iz Srbije (za vas Muslimane adut jer Srbija bi vjerovatno stavila pritisak na Dodika da prizna jer, iako je Raskovic bio u pravu, nisu toliko ludi, jer napokon rijesavaju pitanje istocne granice).
Bosnjacka Republika - Ostalo - Bihac-Banja Luka-Zenica-Tuzla-Sarajevo.

I puna prava manjinama u navedenim granicama/drzavama a la RH (ovi Srbi divljaju bez prestanka u RH u mediji ali ni jedna EU drzava daje ovakve prave manjinama, NI JEDNA) i mirni razvod i isplata/mijenjanje imovine/zemljiste medu manjinama koji nece ostati u nove granice. Grobnice i vjerske hramove se ne dira niti se makne.

Vi imate Bosnu s kontinuiteta, mi HRHB u matici, Srbi manja-RS ali veca Srbija, i to je to. Granice sredene, ljudi mogu krenuti ekonomijom.

Sta mislite? Srpski forumasi?

Ovako nešto ? http://img532.imageshack.us/f/demobih2006ad.png/ (eventualne izmjene oko Brčkog i južnog Mrkonjića, a nisam točno shvatio liniju oko Kaknja i Vareša).
Za Hrvate je to u principu Vance-Owen linija +DGG (i još neka sela).
Nama bi odgovaralo (posebno ako bi bila zajamčena posebna prava Hrvatima u Žepču s izmjenjenim granicama, Usori, Soli i ostalim mogućim enklavama).
Muslimani bi odma pristali (zamjena Goražda za Banja Luku, ej)
Za Srbe nema šanse. Njima nije loše ovako, malo prc, malo trc. Pripajanje RS Srbiji neće dobiti, a ova karta bi značila pripajanje istočno bosanskih planina. Jedino što u RS vrijedi je dio oko Banja Luke i sumnjam da bi to pustili bez vojne intervencije.
Ovo bi bila realna karta da je HV ušla u Banja Luku (onda bi se muslići polakomili pa :kava ).
Ovako, objektivno govoreći je to dodjela teritorija koji sada drže srbi muslimanima (uz malu korekciju na istoku i iznimku Posavine) i dodjela djelateritorija koji sada drže muslimani (a koji je prije rata bio naš) nama (uz žrtvu par opustjelih enklava i Žepča).
Da se mene pita prošlo bi :zivili

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 22:56 

Ceha je napisao/la:

sta to ima u Lasvanskoj, mozda zlaza cega ima? Ima li mindje dobre? :zubati

Tvornice oružja? :zivili
Ako vam se ne sviđa, dajte cijelu SBŽ u hrvatski entitet. Mi smo za :zivili

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 22:57 

Ceha je napisao/la:
Kiza je napisao/la:

Evu ukratko, po tvojoj mapi Srbima se nudi:
1. mali deo Drvara (sa samim gradom) i
2. jedan manji deo opštine Glamoč (bez samog grada).
:zubati
A za to bi ti hteo kompletne opštine:
1. Brod i
2. Vukosavlje
i delove opština:
1. Mrkonjić Grad
2. Jezero
3. Teslić
4. Doboj
5. Derventa (sa samim gradom)
6. Modriča
7. Šamac (sa samim gradom)
8. Berkovići
9. Ljubinje i
10. Trebinje.
A da u distrik odu Pelagićevo i delovi opština Modriča i Šamac.
:zubati
Malo je reći naučna fantastika. Znači neke vukojebine oko Drvara da ti neko da za sve ovo. :rolleyes
U životu treba biti optimista, ali ovo je više od svakog optimizma. :palacgore1
Hebiga, prosto uzmi u obzir da su DGG davno otpisani i da nuđenje sve tri opštine, a da ne govorimo samo nekih njihovih delova nije nikakav mamac, niti dobar posao za RS. U to nemoj nimalo sumnjati. Za ovu tvoju ponudu ama baš niko na srpskoj strani nije zainteresovan nimalo.
:zivili

1.Ne sumnjivo je da RS tu gubi.
Drvar bi dobila samo radi ispunjavanja forme odnosno postotka. Sva ova naselja koja se spominju vratiti Hrvatima su trenutno manje-više pustopoljina. Drveća iz zgrada, cesti i slično. Puuusto. Ili mi želiš reći da su Stjepan Krst kod Stoca i Komušina kod Teslića neophodno bitni za RS?
Jedini veći ustupak je u posavini sa ova 2 prisavska grada (Šamac i Brod) te Derventom. Za što bi vjerojatno trebali složiti neki gospodarski deal.
Poanta je da se pokrene ekonomija nakon toga i da taj deal zalječi stare rane. Vi imate koridor, mi naša seoca (bilo bi još super kada bi malo precrtali granice oko Ljubije, Ivanjske i Kotor Varoša i pozvali i tamo ljude na povratak, al to vam ostavljamo na savjest :pepam )
2. Ajde objasni mi zašto bi imao protiv da se distrikt Brčko proširi na Pelagićevo i djelove općina Modriča i Šamac? Porastao bi postotak Srba u distriktu i imali bi više vlasti, zar ne? Ja sam docrtao granice kako mislim da bi Hrvatima odgovaralo, ali što se mene tiče slobodno uključite i onaj ficlek od Žabara i južnog Šamca :kava

Meni su te tvoje mape uživanje, ali od tog posla nema ništa. :zubati

Nema nikakve sumnje u to.

Neralan si, previše se baviš fantastikom. I da se razumemo ovo nije ništa lično. Samo konstatacija. :zivili

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 23:00 

Kiza je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

1.Ne sumnjivo je da RS tu gubi.
Drvar bi dobila samo radi ispunjavanja forme odnosno postotka. Sva ova naselja koja se spominju vratiti Hrvatima su trenutno manje-više pustopoljina. Drveća iz zgrada, cesti i slično. Puuusto. Ili mi želiš reći da su Stjepan Krst kod Stoca i Komušina kod Teslića neophodno bitni za RS?
Jedini veći ustupak je u posavini sa ova 2 prisavska grada (Šamac i Brod) te Derventom. Za što bi vjerojatno trebali složiti neki gospodarski deal.
Poanta je da se pokrene ekonomija nakon toga i da taj deal zalječi stare rane. Vi imate koridor, mi naša seoca (bilo bi još super kada bi malo precrtali granice oko Ljubije, Ivanjske i Kotor Varoša i pozvali i tamo ljude na povratak, al to vam ostavljamo na savjest :pepam )
2. Ajde objasni mi zašto bi imao protiv da se distrikt Brčko proširi na Pelagićevo i djelove općina Modriča i Šamac? Porastao bi postotak Srba u distriktu i imali bi više vlasti, zar ne? Ja sam docrtao granice kako mislim da bi Hrvatima odgovaralo, ali što se mene tiče slobodno uključite i onaj ficlek od Žabara i južnog Šamca :kava

Neralan si, previše se baviš fantastikom. I da se razumemo ovo nije ništa lično. Samo konstatacija. :zivili

Živi bili pa vidjeli :zivili
Koliko sam shvatio ti si protiv (ili si uvjeren da neće doći do) mijenjanja granica RS.
Po tebi je onda izmjena svakog sela nerealna, pa :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 23:00 

A Boze svasta.

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 23:01 

Dodik se sutra sastaje sa predsednikom Rusije u petrogradu, on ne yebe 5% Srbiju i EU, moram priznati da sam zabrinut koliko urinira po MZ....ubice ga^^ Nego jel bi Hrvati pristali na maksimalnu autonomiju u derventi i brodu ili mora da se menja granica entiteta? Srbi nece sa konja na magarca shvatite, oni vec sad imaju ono sto im treba.

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 23:14 

Ceha je napisao/la:
Kiza je napisao/la:

Živi bili pa vidjeli :zivili
Koliko sam shvatio ti si protiv (ili si uvjeren da neće doći do) mijenjanja granica RS.
Po tebi je onda izmjena svakog sela nerealna, pa :biceovodobro

Nisam ja ništa protiv, ko mene pita. Ako me ti pitaš, eto ja sam za neki realan kompromis da svi budu zadvoljni.

Koliko sam mogao da shvatim, a dosta vremena sam utrošio na razno-razne razgovore sa manje ili više istim pitanjima (mojim) nema volje za neko veliko menjanje granice (naprotiv). Ne kod mene već kod srpske političke "elite", a ni stranci nisu skroz ludi. :zubati

Bojim se da ovo što ti radiš više odmaže nego pomaže. Ja sam od onih koji apsolutno podržavaju hrvatski entitet i da budem do kraja iskren najpre iz pragmatičnih razloga - sarajevske age i begovi ako uspeju da završe sa Hrvatima prelaze na Srbe. To se vidi iz aviona.

PCM je priložio jednu mapu koja meni 'vako na prvu loptu deluje realno i moguće. A ovo tvoje... mislim možemo negde uz pivu nas dvojica da crtamo, za svoju dušu, ali... :zivili

Vrh

PostPostano: 17 lip 2010, 23:17 

daxt je napisao/la:
Dodik se sutra sastaje sa predsednikom Rusije u petrogradu, on ne yebe 5% Srbiju i EU, moram priznati da sam zabrinut koliko urinira po MZ....ubice ga^^ Nego jel bi Hrvati pristali na maksimalnu autonomiju u derventi i brodu ili mora da se menja granica entiteta? Srbi nece sa konja na magarca shvatite, oni vec sad imaju ono sto im treba.

Autonomija bi mogla biti početak. S obzirom da su tamo trenutno nenaseljene ruševine, to bi bio dobar početak

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 892 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Aloha, Brigadir, ChatGPT, crni_bombarder, OAI-SearchBot, Tomba17 i 84 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: