|
|
Stranica: 6/10.
|
[ 249 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
K:M
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:09 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Bratoubilački internet rat se nažalost nastavlja na hrv općilištu.
Patrijarh Pavle: "budimo ljudi, i ako smo Srbi".
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
АлександарБЛ
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:10 |
|
Pridružen/a: 23 svi 2018, 11:53 Postovi: 75 Lokacija: Бања Лука, Република Српска
|
weasel je napisao/la: АлександарБЛ je napisao/la: Veći dio otišao, nešto je i ostalo uz VRS. Neke su nasilno mobilisali po Srbiji i vraćali u istočnu Slavoniju. Tehniku su ostavili samo što je nama falilo ljudstva a ne oruzja i oruđa.
Čekaj, vaši su pustili da se čitavo ljudstvo tek tako razbježi? Dobro ste vi i prošli... Nisam toliko upoznat ratu iz vaše perspektive ali sam pretpostavljao da kad bi mi oslobodili neka područja u RH da bi vaši prešli na Bosansku stranu i nastavili dalje ratovati tamo... Nemam informacije da su neke veće jedinice prelazile pod komandu VRS što ne znači da nisu. R.Srpska se izvlačila na mobilnost,tako smo se krpili jer je čitav rat falilo ljudstva. Posle Oluje su nam se granice povećale previše, nismo mi imali šanse da to sve branimo. Kad ste došli u Bočac, tad je voda ušla u uši i povučene su neke bolje jedinice sa ostalih ratišta da brane Banja Luku. Srećom po sve one ljude koji su bili tu na terenu sa obe strane, nije došlo do tog napada jer bi bilo previše žrtava sa obadvije strane. A muslimani bi još više profitirali na tome.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:12 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: weasel je napisao/la: Pitanje za Srbe, što je bilo sa vojnicima i zapovjedništvo SVK nakon Oluje? Jesu svi utekli u Srbiju i svijet ili ste ih vi iz Bosne apsorbirali u VRS? Martić je bio u BL sve do 1997.kad je otišo u Srbiju. Jedan manji dio vojnika i civila je osto u RS,a veći u Srbiju. Kompletno naoružanje SVK što je izvučeno iz Krajine je predano VRS,od toga 23 tenka M-84,1 orkan M-87,rakete zemlja-zemlja lune su izvukli iz Krajine u RS još prije oluje,i masu drugog naoružanja. Kako danas pojedinci iz Srbije i RS seru o nama žao mi je što to sve nismo ostavili vama Hrvatima. Najiskrenije ! Bolje da ste ostavili topništvo i tenkove, nego pogaziše vaše kukavice i đeneral Mile Mrkšić nejač i djecu cestom, jer se sasro u bježaniji. Niste mogli ni tjedan dana da držite pozicije. Sramota.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:12 |
|
|
K:M je napisao/la: Bratoubilački internet rat se nažalost nastavlja na hrv općilištu.
Patrijarh Pavle: "budimo ljudi, i ako smo Srbi". I on je bio Srbin iz HR,ne valja ništa. Samo u BL i BG žive pravi Srbi.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:13 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: K:M je napisao/la: Bratoubilački internet rat se nažalost nastavlja na hrv općilištu.
Patrijarh Pavle: "budimo ljudi, i ako smo Srbi". I on je bio Srbin iz HR,ne valja ništa. Samo u BL i BG žive pravi Srbi. Ti si najpravlji, jer si osta u BL. I malo u Njemačkoj.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:15 |
|
|
K:M je napisao/la: Bolje da ste ostavili topništvo i tenkove, nego pogaziše vaše kukavice i đeneral Mile Mrkšić nejač i djecu cestom, jer se sasro u bježaniji.
Niste mogli ni tjedan dana da držite pozicije. Sramota. Od turčina iz Niša nisam očekivo ništa pametno pročitat. Trebali smo ostavit Hrvatima da poravnaju Niš sa zemljom. Sad mi žao što nismo.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:17 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Nisu Srbi iz Krajine održavali muslimane u Bihaću na životu 3 godine, nego DB iz Srbije koji je rukovodio švercom oružja i prehrambenih stvari na "Šentilju" kod Kladuše. Prodavali su i babinima i alijinima. A i vaši sds-ovci iz RS su švercali s kim su stigli. Prema tome počisti smeće prvo u svom dvorištu. Poduzetni ljudi
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
АлександарБЛ
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:21 |
|
Pridružen/a: 23 svi 2018, 11:53 Postovi: 75 Lokacija: Бања Лука, Република Српска
|
Graničar18 je napisao/la: АлександарБЛ je napisao/la: Nemoj da izvrćeš moje riječi, nisam tako napisao, nema zlih naroda i dobrih naroda. Što se dodavanja tiče, dovoljno je za vas iz Knina reći da ste Bihać održavali u životu 3 godine, prodavali ste im oružje, municiju i hranu, ne treba vama više ništa ni dodati ni oduzeti. Srbine iz krajine, mi da smo htjeli rušiti taj samostan, srušili bi ga dosta prije 95-e kao što smo dzamije porušili. Ima još toga za pričati šta su pojedinci iz Slavonije radili u tom istom naselju kad su došli. Napisao sam to što sam napisao i stojim iza toga, nije mi bila namjera da ocrnim čitav narod već da pojasnim nešto ružno a urađeno od strane pripadnika mog i tvog naroda. Ako imaš još šta reći, piši u privatne poruke da ne zatrpavamo temu HV je zauzela Okučane 2.5.1995.,tog istog dana se SVK 18.zapadnoslavonski korpus povuko preko mosta u Gradišci u RS i predala svo naoružanje VRS. Samostan na Petrićevcu srušen 7.5.1995. Dakle 5 dana poslje predaje oružja Srba iz Slavonije VRS. Objasni onda čim su Srbi iz Slavonije srušili samostan na Petrićevcu ? Golim rukama ? I za Bihać isto lažeš. Nisu Srbi iz Krajine održavali muslimane u Bihaću na životu 3 godine,nego DB iz Srbije koji je rukovodio švercom oružja i prehrambenih stvari na "Šentilju" kod Kladuše. Prodavali su i babinima i alijinima. A i vaši sds-ovci iz RS su švercali s kim su stigli. Prema tome počisti smeće prvo u svom dvorištu. Prodavali su preko vaše teritorije,znači ne lažem. Oružje su ostavili u Gradišci kad su pobjegli jer povlačenje je radnja koja se radi malo drugačije od bježanja ali zašto misliš da je bio problem nabaviti eksploziv od nekog idiota iz VRS sličnog njima? SDS je održavao Žepu, Goražde i ostale enklave u životu, dozvolio prelaz izbjeglica iz Srednje Bosne i ulazak vojske i opreme iz Hrvatske u enklave i sve to debelo naplatio. Nemam ja problem da spomenem nikoga, nema "mojih" među kriminalcima, švercerima i zločincima.
|
|
Vrh |
|
|
АлександарБЛ
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:25 |
|
|
weasel je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Nisu Srbi iz Krajine održavali muslimane u Bihaću na životu 3 godine, nego DB iz Srbije koji je rukovodio švercom oružja i prehrambenih stvari na "Šentilju" kod Kladuše. Prodavali su i babinima i alijinima. A i vaši sds-ovci iz RS su švercali s kim su stigli. Prema tome počisti smeće prvo u svom dvorištu. Poduzetni ljudi Bihać u okruženju od 92-e. 94-e ih VRS potisne sa linija, 60% oružja i municije prozvedeno u Srbiji 93-e. O hrani i cigarama da ne pričam. Sve made in Srbija
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:26 |
|
|
K:M je napisao/la: Bolje da ste ostavili topništvo i tenkove, nego pogaziše vaše kukavice i đeneral Mile Mrkšić nejač i djecu cestom, jer se sasro u bježaniji.
Niste mogli ni tjedan dana da držite pozicije. Sramota. Nemoj tako po braći Kime, podmuklo navalilo 200 "hiljada" ustaša , mupovaca i zengi te krenulo genocidisat nenaoružanu nejać i odojčad. Vidiš da su bili goloruki, vaspitaj se...
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:28 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: K:M je napisao/la: Bolje da ste ostavili topništvo i tenkove, nego pogaziše vaše kukavice i đeneral Mile Mrkšić nejač i djecu cestom, jer se sasro u bježaniji.
Niste mogli ni tjedan dana da držite pozicije. Sramota. Od turčina iz Niša nisam očekivo ništa pametno pročitat. Trebali smo ostavit Hrvatima da poravnaju Niš sa zemljom. Sad mi žao što nismo. Će ponoviš kad pobegneš iz Bundesver i ostaviš topništvo isil inžinjerima, će lansiraju projektili. Hvališ se da ste bili sluge Hrv sa nekim smradom Borojevićem, te drugi političar Pribićević, te zločini u I ww.... Najjizdajničkiji deo Srba. Potpuno su vas jezuiti proprali. Trebali ste se i POKATOLIČITI. Ne bi fasovali sankcije, bedu, glad i rat zbog gomile dezertera.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:29 |
|
|
weasel je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Nisu Srbi iz Krajine održavali muslimane u Bihaću na životu 3 godine, nego DB iz Srbije koji je rukovodio švercom oružja i prehrambenih stvari na "Šentilju" kod Kladuše. Prodavali su i babinima i alijinima. A i vaši sds-ovci iz RS su švercali s kim su stigli. Prema tome počisti smeće prvo u svom dvorištu. Poduzetni ljudi Srbija je bila pod sankcijama. Morali su nečim popunit proračun Srbije,a za šverc optužit Srbe iz Krajine. I onda se bez imalo srama pozivaju na patrijarha Pavla i srpsko jedinstvo.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:31 |
|
|
АлександарБЛ je napisao/la: Kad ste došli u Bočac, tad je voda ušla u uši i povučene su neke bolje jedinice sa ostalih ratišta da brane Banja Luku. Srećom po sve one ljude koji su bili tu na terenu sa obe strane, nije došlo do tog napada jer bi bilo previše žrtava sa obadvije strane. A muslimani bi još više profitirali na tome. Slažem se, često se mi žestimo na Banja Luku ali Tuđman je mudro odlučio. Koliko ste vi bili odlučni u namjeri obrane Banja Luke? Jeli itko uopće razmišljao šta i kako ako vas okruži HV i ako bitka krene loše po vas? To bi vam vjerojatno bila zadnja točka di bi se mogla držati linija zapadno od Brčkog. Je li bila u gradu situacija i mentalitet kao u onom filmu Konačan pad? Ni Hrvatski ni srpski izvori nemaju puno o tom razdoblju, ako ima neka knjiga neka netko napiše...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:34 |
|
|
АлександарБЛ je napisao/la: Prodavali su preko vaše teritorije,znači ne lažem. Oružje su ostavili u Gradišci kad su pobjegli jer povlačenje je radnja koja se radi malo drugačije od bježanja ali zašto misliš da je bio problem nabaviti eksploziv od nekog idiota iz VRS sličnog njima? SDS je održavao Žepu, Goražde i ostale enklave u životu, dozvolio prelaz izbjeglica iz Srednje Bosne i ulazak vojske i opreme iz Hrvatske u enklave i sve to debelo naplatio. Nemam ja problem da spomenem nikoga, nema "mojih" među kriminalcima, švercerima i zločincima. Ipak lažeš. Nisu Srbi iz Krajine prodavali,nego DB iz Srbije. Mogli su i preko vaše teritorije prodavat,manje bitno. Ako su dobili eksploziv od VRS,onda su i Srbi iz RS učestvovali,ne samo Slavonci ?
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:35 |
|
|
weasel je napisao/la: АлександарБЛ je napisao/la: Kad ste došli u Bočac, tad je voda ušla u uši i povučene su neke bolje jedinice sa ostalih ratišta da brane Banja Luku. Srećom po sve one ljude koji su bili tu na terenu sa obe strane, nije došlo do tog napada jer bi bilo previše žrtava sa obadvije strane. A muslimani bi još više profitirali na tome. Slažem se, često se mi žestimo na Banja Luku ali Tuđman je mudro odlučio. Koliko ste vi bili odlučni u namjeri obrane Banja Luke? Jeli itko uopće razmišljao šta i kako ako vas okruži HV i ako bitka krene loše po vas? To bi vam vjerojatno bila zadnja točka di bi se mogla držati linija zapadno od Brčkog. Je li bila u gradu situacija i mentalitet kao u onom filmu Konačan pad? Ni Hrvatski ni srpski izvori nemaju puno o tom razdoblju, ako ima neka knjiga neka netko napiše... Ima juriš dječaka iz vojne gimnazije, škole 20 poginulih, oni su bili poslednja linija odbrane.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:36 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Srbija je bila pod sankcijama. Morali su nečim popunit proračun Srbije,a za šverc optužit Srbe iz Krajine. I onda se bez imalo srama pozivaju na patrijarha Pavla i srpsko jedinstvo. Ti misliš da se ja rugam kad ti kažem da ste trebali lijepo s Hrvatima. Danas bi bio lijepo doma u svojoj kući umjesto u bijelom svijetu i ne bi te "pravi Srbi" optuživali da ste dezerteri. Meni je vas u suštini žao, platili ste krvavu cijenu zabluda svog političkog vodstva. Ako vam vaš kralj koji je bio megaloman i Srbin na treću potenciju (pun intended) nije ostavio krajinu Srbiji kad je radio banovinu Hrvatsku to vas je trebalo naučiti pameti. Nisu oni vas prodali niti izdali, samo se nisu prebili od muke da vam pomognu, niste im bili toliko bitni... Vidiš dan danas koliko ste različiti po mentalitetu i ponašanju, ti si herr grenzer kulturološki Hrvat htio ti to priznati ili ne.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:49 |
|
|
АлександарБЛ je napisao/la: Oružje su ostavili u Gradišci kad su pobjegli jer povlačenje je radnja koja se radi malo drugačije od bježanja Ček da se sijetim kako se radi ta radnja. Misliš kad je VRS biježala iz Drvara,Grahova,Glamoča,Sanskog Mosta itd.ovaj hoću reć kad se povlačila iz taktičkih razloga ?
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:51 |
|
|
weasel je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Srbija je bila pod sankcijama. Morali su nečim popunit proračun Srbije,a za šverc optužit Srbe iz Krajine. I onda se bez imalo srama pozivaju na patrijarha Pavla i srpsko jedinstvo. Ti misliš da se ja rugam kad ti kažem da ste trebali lijepo s Hrvatima. Danas bi bio lijepo doma u svojoj kući umjesto u bijelom svijetu i ne bi te "pravi Srbi" optuživali da ste dezerteri. Meni je vas u suštini žao, platili ste krvavu cijenu zabluda svog političkog vodstva. Ako vam vaš kralj koji je bio megaloman i Srbin na treću potenciju (pun intended) nije ostavio krajinu Srbiji kad je radio banovinu Hrvatsku to vas je trebalo naučiti pameti. Nisu oni vas prodali niti izdali, samo se nisu prebili od muke da vam pomognu, niste im bili toliko bitni... Vidiš dan danas koliko ste različiti po mentalitetu i ponašanju, ti si herr grenzer kulturološki Hrvat htio ti to priznati ili ne. Na koncu 2020 bićete vas dvojica zaručeni i registrirani kao istopolna zajednica. Ne navlači naivca, sad ću ti puštim Vuju da te potrga. Nije se on asimilirao kao ovaj i druga polovica. Pupi, Boris.
|
|
Vrh |
|
|
АлександарБЛ
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 01:56 |
|
|
weasel je napisao/la: АлександарБЛ je napisao/la: Kad ste došli u Bočac, tad je voda ušla u uši i povučene su neke bolje jedinice sa ostalih ratišta da brane Banja Luku. Srećom po sve one ljude koji su bili tu na terenu sa obe strane, nije došlo do tog napada jer bi bilo previše žrtava sa obadvije strane. A muslimani bi još više profitirali na tome. Slažem se, često se mi žestimo na Banja Luku ali Tuđman je mudro odlučio. Koliko ste vi bili odlučni u namjeri obrane Banja Luke? Jeli itko uopće razmišljao šta i kako ako vas okruži HV i ako bitka krene loše po vas? To bi vam vjerojatno bila zadnja točka di bi se mogla držati linija zapadno od Brčkog. Je li bila u gradu situacija i mentalitet kao u onom filmu Konačan pad? Ni Hrvatski ni srpski izvori nemaju puno o tom razdoblju, ako ima neka knjiga neka netko napiše... Tuđmana ne volim ali je odigrao savršenu utakmicu za svoj tim. Bio sam u Banja Luci tada kao i sada, mogu ti reći moje viđenje. HV je "lošim" pravcem prišla do Banja Luke. Od elektrane u Bočcu se ulazi u kanjon Vrbasa, ne znam koji bi pametan oficir poveo vojsku tuda u napad. Sa njihove lijeve strane je Manjača sa jako lošim putevima, sa desne strane isto brda i teško prohodan teren. Muslimani su zaustavljeni i vraćeni prema Ključu tako da od Prijedora nije bilo opasnosti. Da je HV odmah po dolasku u Bočac nastavila dalje prema BL, vjerovatno bi je i uzeli. Oni su stali u Bočcu dan, dva a do tada je na Manjači formirana odbrana, dovučene su neke jako dobre jedinice, 16-a krajiška, 1 oklopni bataljon, specijalna policija... 16-a i 1-i OKB su 95% popunjeni ljudstvom sa Banjalučke regije. U gradu nisu bili svi spakovani i spremni za bježaniju kako neki pričaju, bilo je straha ali gdje ići? Da ste krenuli gađati artiljerijom po Banja Luci i da su vam stranci to tolerisali vjerovatno bi civili krenuli prema Srbiji a za njima i vojska, opet kažem vjerovatno. Isto tako, da ste probili tu liniju odbrane, ne vjerujem da bi imao ko da uspostavi drugu liniju jer je nama čitav rat falilo ljudstva a 95-e je falilo i nafte, municije ali i morala posle blago rečeno čudnih odluka naše civilne vlasti. Eto sreće da Tuđman nije potpisao Wašingtonski sporazum jer bi u BiH sve bilo drugačije ali on je odigrao pametno za svoju ekipu jbg. Ovako, žali Bože mrtvih ljudi a muslimani sad pišaju i po nama i po Hrvatima u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
АлександарБЛ
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 02:00 |
|
|
K:M je napisao/la: weasel je napisao/la: Slažem se, često se mi žestimo na Banja Luku ali Tuđman je mudro odlučio.
Koliko ste vi bili odlučni u namjeri obrane Banja Luke? Jeli itko uopće razmišljao šta i kako ako vas okruži HV i ako bitka krene loše po vas? To bi vam vjerojatno bila zadnja točka di bi se mogla držati linija zapadno od Brčkog.
Je li bila u gradu situacija i mentalitet kao u onom filmu Konačan pad?
Ni Hrvatski ni srpski izvori nemaju puno o tom razdoblju, ako ima neka knjiga neka netko napiše... Ima juriš dječaka iz vojne gimnazije, škole 20 poginulih, oni su bili poslednja linija odbrane. Skola rezervnih oficira Rajko Balać je poslana na Unu, kad su napali iz Hrvatske na Dubicu, Kostajnicu i Novi Grad.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 02:04 |
|
|
K:M je napisao/la: Ne navlači naivca, sad ću ti puštim Vuju da te potrga.
Nije se on asimilirao kao ovaj i druga polovica. Pupi, Boris. Vujo je slika i prilika tadašnjeg vodstva krajine. Neinteligentni nepragmatični krkan koji bi ustaše ćerao do Italije. Vidiš mi zapravo volimo razne Vujadine, vruće glave koje ne mise što rade. Puno su opasniji Miloradi koji kukaju, nariču i vole pričati s Hrvatima.
|
|
Vrh |
|
|
АлександарБЛ
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 02:09 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: АлександарБЛ je napisao/la: Oružje su ostavili u Gradišci kad su pobjegli jer povlačenje je radnja koja se radi malo drugačije od bježanja Ček da se sijetim kako se radi ta radnja. Misliš kad je VRS biježala iz Drvara,Grahova,Glamoča,Sanskog Mosta itd.ovaj hoću reć kad se povlačila iz taktičkih razloga ? Prvo pročitaj šta pišem pa onda odgovori. Ne branim lopove ničije, "mojih" nema među takvima. Da ste 10 metara rova iskopali svaki dan od 91-e do 95- e, morali bi vas atomskom gađati da vas istjeraju. Ali jbg, lakše je lalamudati i čekati da vam neko pomogne a usput i zaraditi nešto. Jeste DB švercao ali nisu samo oni, mislim da znaš i ti dobro ako si imao bar 15 godina tada. Mi i onako nismo imali dovoljno ljudstva a kad ste vi poraženi mi smo dobili još par stotina km granice prema Hrvatima
|
|
Vrh |
|
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 02:12 |
|
|
Granicar vidis da su trollovi , pogotovo ovaj “iz Nis”
_________________ S vjerom u Boga
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 02:13 |
|
|
АлександарБЛ je napisao/la: Tuđmana ne volim ali je odigrao savršenu utakmicu za svoj tim. Bio sam u Banja Luci tada kao i sada, mogu ti reći moje viđenje. HV je "lošim" pravcem prišla do Banja Luke. Od elektrane u Bočcu se ulazi u kanjon Vrbasa, ne znam koji bi pametan oficir poveo vojsku tuda u napad. Sa njihove lijeve strane je Manjača sa jako lošim putevima, sa desne strane isto brda i teško prohodan teren. Muslimani su zaustavljeni i vraćeni prema Ključu tako da od Prijedora nije bilo opasnosti. Da je HV odmah po dolasku u Bočac nastavila dalje prema BL, vjerovatno bi je i uzeli. Oni su stali u Bočcu dan, dva a do tada je na Manjači formirana odbrana, dovučene su neke jako dobre jedinice, 16-a krajiška, 1 oklopni bataljon, specijalna policija... 16-a i 1-i OKB su 95% popunjeni ljudstvom sa Banjalučke regije. U gradu nisu bili svi spakovani i spremni za bježaniju kako neki pričaju, bilo je straha ali gdje ići? Da ste krenuli gađati artiljerijom po Banja Luci i da su vam stranci to tolerisali vjerovatno bi civili krenuli prema Srbiji a za njima i vojska, opet kažem vjerovatno. Isto tako, da ste probili tu liniju odbrane, ne vjerujem da bi imao ko da uspostavi drugu liniju jer je nama čitav rat falilo ljudstva a 95-e je falilo i nafte, municije ali i morala posle blago rečeno čudnih odluka naše civilne vlasti. Eto sreće da Tuđman nije potpisao Wašingtonski sporazum jer bi u BiH sve bilo drugačije ali on je odigrao pametno za svoju ekipu jbg. Ovako, žali Bože mrtvih ljudi a muslimani sad pišaju i po nama i po Hrvatima u BiH. Puno ljudi je stradalo 90-ih a često žali Bože razlog. Vi ste barem za tu svoju žrtvu izvukli državu u državi a mi smo izvukli... da ne budem prost... Mujage su jedini gubitinici tog rata vi i mi smo odigrali nerješeno u BiH kad se sve zbroji i oduzme, nevezano za to što smo vas mi pobijedili na vojnom polju kad to nismo pretočili u stvarnost, u Hrvatsku republiku u BiH. Mi smo te 95-te poslje oslobođenja Jajaca ratovali praktički za Mujage da se njima vrati Sarajevo. Iz današnje perspektive i pameti, ne bi jedan vojnik, ma ni prst jednog vojnika ne bi dao za te planinčuge i zabiti. Trebali smo njih pustiti da se tuku za to.
|
|
Vrh |
|
|
|
Naslov: Re: Koliko bi rat još potrajao Postano: 12 pro 2020, 02:24 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: АлександарБЛ je napisao/la: Oružje su ostavili u Gradišci kad su pobjegli jer povlačenje je radnja koja se radi malo drugačije od bježanja Ček da se sijetim kako se radi ta radnja. Misliš kad je VRS biježala iz Drvara,Grahova,Glamoča,Sanskog Mosta itd.ovaj hoću reć kad se povlačila iz taktičkih razloga ? Ne pljuj svoj rod. Od tuda ste naselili krajine. Hrv su vas zloporabili i pohrvatili, svjest i dušu vam otrovali. Ne poznaješ svoju povjest, hvali se nekim janičarem Srbinom, koji do majora je ortodox. Oćel li biti pukovnik, mora se katoličiti. On feldmaršal. Da je imao srpsku svest Hrv bi nasanjkavao na svakoj bojišnici i gurao u klanicu, da olakša kasniju deobu gubitnike AU. Srbi Vojvodine nisu bili takvi izdajnici, već pobegli u "Seobama" Crnjanskog u par talasa u Ukrajinu. Danas Donjeck i Lugansk da se NE katoliče.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|