|
|
Stranica: 23/36.
|
[ 892 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:24 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Eh ljevičarske teze kako ljudi ne valjaju. Pa i ti si valjda čovjek sa vlastitim manama? Koje si ti vrste ako ne nesavršene ljudske? Ne, nego su objektivno kukavice koje se boje smrti, da jesam, čovjek sam sa manama i ne poričem to, kao što ne poričem smrt i to da je ljude strah od smrti. Zato su i izmislili pizdarije poput uskrsnuća i "pobjede" nad smrti. Pazi ljudi toliko ne mogu prihvatit da smrt postoji i da je to kraj da VJERUJU da je netko tko je umro uskrsnuo iz te smrti i POBIJEDIO smrt i da smo samim time SVI pobijedili smrt samim svojim rođenjem nakon toga. Pazi psihijatrije jbt. Netko je pobijedio biološki kraj života. KAKO? Pa nekako. Ima li dokaza za to? Pa piše u nekoj knjizi staroj par tisuća godina. Jeli to dovoljan razlog da prosječan čovjek u 21. stoljeću u to povjeruje? Pa zašto ne. Zašto da? Pa lijepo je u to vjerovati i ništa nas ne košta. Genijalno. Pa evo i da jesu ljudi takvi jadni, tješe se. Zašto tebi to smeta da je jadni brat našao način da ga bude manje strah? Trebao bi biti sretan zbog njega.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1071 of 2558 - 41.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:28 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Ne, nego su objektivno kukavice koje se boje smrti, da jesam, čovjek sam sa manama i ne poričem to, kao što ne poričem smrt i to da je ljude strah od smrti. Zato su i izmislili pizdarije poput uskrsnuća i "pobjede" nad smrti. Pazi ljudi toliko ne mogu prihvatit da smrt postoji i da je to kraj da VJERUJU da je netko tko je umro uskrsnuo iz te smrti i POBIJEDIO smrt i da smo samim time SVI pobijedili smrt samim svojim rođenjem nakon toga. Pazi psihijatrije jbt. Netko je pobijedio biološki kraj života. KAKO? Pa nekako. Ima li dokaza za to? Pa piše u nekoj knjizi staroj par tisuća godina. Jeli to dovoljan razlog da prosječan čovjek u 21. stoljeću u to povjeruje? Pa zašto ne. Zašto da? Pa lijepo je u to vjerovati i ništa nas ne košta. Genijalno.
Pa evo i da jesu ljudi takvi jadni, tješe se. Zašto tebi to smeta da je jadni brat našao način da ga bude manje strah? Trebao bi biti sretan zbog njega. Ne smeta meni, briga me, neka se tješe, ali neka to svoje tješenje ne nameću društvu kao univerzalnu istinu i moralnu vrijednost, a oni neka se tješe glupostima. Zašto bi bio sretan jer je netko u namjernoj zabludi iz straha i zbog potrebe za komfortom? To je kao da budem sretan jer ti misliš da ti je žena vjerna, a ja znam da te okolo vara u tajnosti, a ti se tješiš da ti je vjerna i sretan si. To je čak i gore, to je kao da ti ja dokažem da je vrlo vjerojatno da te žena vara, al ti to ne želiš prihvatit. E hebo ti to prijatelju. To je tužno i ne mogu zbog toga bit sretan da ga hebeš.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:32 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Pa evo i da jesu ljudi takvi jadni, tješe se. Zašto tebi to smeta da je jadni brat našao način da ga bude manje strah? Trebao bi biti sretan zbog njega.
Meni osobno ne smeta da se netko tješi religijom (pod uvjetom da ne ode u ekstremizam). Bolje to nego da se ubije... Ali ako je došao raspravljati o religiji, onda pretpostavljam da je otvoren za mogućnost da čuje i drugačija mišljenja, a ne da neistomišljenike proglašava sotonistima koje treba prevesti na pravi put. To više nije religija u funkciji utjehe nego nešto drugo.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:32 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Eh ljevičarske teze kako ljudi ne valjaju. Pa i ti si valjda čovjek sa vlastitim manama? Koje si ti vrste ako ne nesavršene ljudske? Ne, nego su objektivno kukavice koje se boje smrti, da jesam, čovjek sam sa manama i ne poričem to, kao što ne poričem smrt i to da je ljude strah od smrti. Zato su i izmislili pizdarije poput uskrsnuća i "pobjede" nad smrti. Pazi ljudi toliko ne mogu prihvatit da smrt postoji i da je to kraj da VJERUJU da je netko tko je umro uskrsnuo iz te smrti i POBIJEDIO smrt i da smo samim time SVI pobijedili smrt samim svojim rođenjem nakon toga. Pazi psihijatrije jbt. Netko je pobijedio biološki kraj života. KAKO? Pa nekako. Ima li dokaza za to? Pa piše u nekoj knjizi staroj par tisuća godina. Jeli to dovoljan razlog da prosječan čovjek u 21. stoljeću u to povjeruje? Pa zašto ne. Zašto da? Pa lijepo je u to vjerovati i ništa nas ne košta. Genijalno. Na toj limunadi, ublehi parazitira vjerski kler. Nista ne radi, osim sto truje i indoktrinira ljude, te im nudi "uskrsnuce". Spasenje i vjecni zivot, ali pazi sad kvaka 22, SAMO ako joj se POVINUJU BESPOGOVORNO.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:33 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa evo i da jesu ljudi takvi jadni, tješe se. Zašto tebi to smeta da je jadni brat našao način da ga bude manje strah? Trebao bi biti sretan zbog njega.
Ne smeta meni, briga me, neka se tješe, ali neka to svoje tješenje ne nameću društvu kao univerzalnu istinu i moralnu vrijednost, a oni neka se tješe glupostima. Zašto bi bio sretan jer je netko u namjernoj zabludi iz straha i zbog potrebe za komfortom? To je kao da budem sretan jer ti misliš da ti je žena vjerna, a ja znam da te okolo vara u tajnosti, a ti se tješiš da ti je vjerna i sretan si. To je čak i gore, to je kao da ti ja dokažem da je vrlo vjerojatno da te žena vara, al ti to ne želiš prihvatit. E hebo ti to prijatelju. To je tužno i ne mogu zbog toga bit sretan da ga hebeš. Da, samo što ti ne znaš tajne svemira i ne možeš ih dokazati. Iz toga slijedi da ne znaš što moja žena radi, nego samo pretpostavljaš.
1071 of 2558 - 41.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:35 |
|
|
dunno je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa evo i da jesu ljudi takvi jadni, tješe se. Zašto tebi to smeta da je jadni brat našao način da ga bude manje strah? Trebao bi biti sretan zbog njega.
Meni osobno ne smeta da se netko tješi religijom (pod uvjetom da ne ode u ekstremizam). Bolje to nego da se ubije... Ali ako je došao raspravljati o religiji, onda pretpostavljam da je otvoren za mogućnost da čuje i drugačija mišljenja, a ne da neistomišljenike proglašava sotonistima koje treba prevesti na pravi put. To više nije religija u funkciji utjehe nego nešto drugo. Dobro, to je malo čvršća rasprava koja meni odgovara. Ok, netko vas i nazove sotonistima, a i vi vjernike nazovete budalama, kukavicama i pizdama tako da je na kraju izjednačeno ne? To sve ne znači da se ne volimo.
1071 of 2558 - 41.87%
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:40 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Ne smeta meni, briga me, neka se tješe, ali neka to svoje tješenje ne nameću društvu kao univerzalnu istinu i moralnu vrijednost, a oni neka se tješe glupostima. Zašto bi bio sretan jer je netko u namjernoj zabludi iz straha i zbog potrebe za komfortom? To je kao da budem sretan jer ti misliš da ti je žena vjerna, a ja znam da te okolo vara u tajnosti, a ti se tješiš da ti je vjerna i sretan si. To je čak i gore, to je kao da ti ja dokažem da je vrlo vjerojatno da te žena vara, al ti to ne želiš prihvatit. E hebo ti to prijatelju. To je tužno i ne mogu zbog toga bit sretan da ga hebeš.
Da, samo što ti ne znaš tajne svemira i ne možeš ih dokazati. Iz toga slijedi da ne znaš što moja žena radi, nego samo pretpostavljaš. Iz svega onoga što znamo o ljudskom tijelu i iz svega što možemo zaključit na temelju jako velikog broja ljudi koji su umrli, smrt je pretty much 99,9999999% kraj. To je ekvivalent kao da pronađem video uradak sa tvojom ženom i nekim hebačem (nešto kao sevin) i ti ne želiš povjerovat. Jbg. Da meni netko prezentira takve dokaze, povjerovao bi. Što mi drugo preostaje? Da joj zatamnim facu i pravim se da to nije ona? I da d.rkam na to još? To je religija.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:45 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Da, samo što ti ne znaš tajne svemira i ne možeš ih dokazati. Iz toga slijedi da ne znaš što moja žena radi, nego samo pretpostavljaš. Iz svega onoga što znamo o ljudskom tijelu i iz svega što možemo zaključit na temelju jako velikog broja ljudi koji su umrli, smrt je pretty much 99,9999999% kraj. To je ekvivalent kao da pronađem video uradak sa tvojom ženom i nekim hebačem (nešto kao sevin) i ti ne želiš povjerovat. Jbg. Da meni netko prezentira takve dokaze, povjerovao bi. Što mi drugo preostaje? Pa 100% ljudi iz tvog eskperimenta nisu bili bogovi, tako da nisi reproducirao isti problem. Zaključuješ gledajući na suprotnu stranu. Trebaš dovesti stvoritelja svemira, fizike i ljudskog tijela, pa onda ponoviti eksperiment i eventualno donijeti zaključke.
1071 of 2558 - 41.87%
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:48 |
|
|
K:M je napisao/la: Na toj limunadi, ublehi parazitira vjerski kler. Nista ne radi, osim sto truje i indoktrinira ljude, te im nudi "uskrsnuce". Spasenje i vjecni zivot, ali pazi sad kvaka 22, SAMO ako joj se POVINUJU BESPOGOVORNO.
Mislim da stvari gledaš previše simplistički. Veći dio klera također vjeruje u tu priču, tako da u većini slučajeva nije riječ o namjernom zavaravanju drugih. Više o kolektivnom samozavaravanju. I klera i vjernog naroda. Naša Kvačica je napisao/la: Dobro, to je malo čvršća rasprava koja meni odgovara. Ok, netko vas i nazove sotonistima, a i vi vjernike nazovete budalama, kukavicama i pizdama tako da je na kraju izjednačeno ne? To sve ne znači da se ne volimo. Nije baš izjednačeno jer nije isto nekoga nazvati kukavicom ili pizdom (ja to ovdje ionako ne činim) i sugerirati da je druga strana pod utjecajem nekakvih mračnih sotonskih sila. Ovo drugo je puno destruktivnije za otvorenu raspravu. Argumenti druge strane postanu potpuno nebitni ako ti u startu pretpostavljaš da dolaze od sotone.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Iz svega onoga što znamo o ljudskom tijelu i iz svega što možemo zaključit na temelju jako velikog broja ljudi koji su umrli, smrt je pretty much 99,9999999% kraj. To je ekvivalent kao da pronađem video uradak sa tvojom ženom i nekim hebačem (nešto kao sevin) i ti ne želiš povjerovat. Jbg. Da meni netko prezentira takve dokaze, povjerovao bi. Što mi drugo preostaje?
Pa 100% ljudi iz tvog eskperimenta nisu bili bogovi, tako da nisi reproducirao isti problem. Zaključuješ gledajući na suprotnu stranu. Trebaš dovesti stvoritelja svemira, fizike i ljudskog tijela, pa onda ponoviti eksperiment i eventualno donijeti zaključke. Kako ću ga ja dovesti? Jeli na meni da ga dovedem? Ili je na njemu da to demonstrira? Ali može ovaj put u 21. stoljeću i u laboratoriju pa da mi to sve vidimo na licu mjesta i da nema nikakvih nedoumica. PRIČA (to je samo priča) o isusovom uskrsnuću 700 godina prije nego su Hrvati doselili na Balkan je OUT OF DATE van svake mjere i NIJE dovoljno dobar "dokaz" za to i ne VRIJEDI i ne obvezuje današnje ljude da u to vjeruju.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 19:58 |
|
|
dunno je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Dobro, to je malo čvršća rasprava koja meni odgovara. Ok, netko vas i nazove sotonistima, a i vi vjernike nazovete budalama, kukavicama i pizdama tako da je na kraju izjednačeno ne? To sve ne znači da se ne volimo. Nije baš izjednačeno jer nije isto nekoga nazvati kukavicom ili pizdom (ja to ovdje ionako ne činim) i sugerirati da je druga strana pod utjecajem nekakvih mračnih sotonskih sila. Ovo drugo je puno destruktivnije za otvorenu raspravu. Argumenti druge strane postanu potpuno nebitni ako ti u startu pretpostavljaš da dolaze od sotone. Samo dokaži da ne dolaze od sotone i problem riješen.
1071 of 2558 - 41.87%
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:01 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa 100% ljudi iz tvog eskperimenta nisu bili bogovi, tako da nisi reproducirao isti problem. Zaključuješ gledajući na suprotnu stranu.
Trebaš dovesti stvoritelja svemira, fizike i ljudskog tijela, pa onda ponoviti eksperiment i eventualno donijeti zaključke.
Kako ću ga ja dovesti? Jeli na meni da ga dovedem? Ili je na njemu da to demonstrira? Ali može ovaj put u 21. stoljeću i u laboratoriju pa da mi to sve vidimo na licu mjesta i da nema nikakvih nedoumica. PRIČA (to je samo priča) o isusovom uskrsnuću 700 godina prije nego su Hrvati doselili na Balkan je OUT OF DATE van svake mjere i NIJE dovoljno dobar "dokaz" za to i ne VRIJEDI i ne obvezuje današnje ljude da u to vjeruju. Ne zamjeram ja tebi ako ne možeš. Zadatak je uistinu izazovan, a ljudske mogućnosti su ograničene.
1071 of 2558 - 41.87%
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dunno je napisao/la:
Nije baš izjednačeno jer nije isto nekoga nazvati kukavicom ili pizdom (ja to ovdje ionako ne činim) i sugerirati da je druga strana pod utjecajem nekakvih mračnih sotonskih sila.
Ovo drugo je puno destruktivnije za otvorenu raspravu. Argumenti druge strane postanu potpuno nebitni ako ti u startu pretpostavljaš da dolaze od sotone.
Samo dokaži da ne dolaze od sotone i problem riješen. Tražiš od nekoga tko nije član tvoje religije i ne vjeruje, da DOKAŽE da nekakav zli lik iz tvoje religije ne utječe na njega. Pazi izjave i prijedloga. O tompora o mores.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:03 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Samo dokaži da ne dolaze od sotone i problem riješen. Tražiš od nekoga tko nije član tvoje religije i ne vjeruje, da DOKAŽE da nekakav zli lik iz tvoje religije ne utječe na njega. Pazi izjave i prijedloga. O tompora o mores. Zašto ne? Pa vi od vjernika redovito tražite da dokažu Boga. Lijepo onda dokažite vi da niste sotonisti, o đavliji nakotu (bez uvrede).
1071 of 2558 - 41.87%
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Kako ću ga ja dovesti? Jeli na meni da ga dovedem? Ili je na njemu da to demonstrira? Ali može ovaj put u 21. stoljeću i u laboratoriju pa da mi to sve vidimo na licu mjesta i da nema nikakvih nedoumica. PRIČA (to je samo priča) o isusovom uskrsnuću 700 godina prije nego su Hrvati doselili na Balkan je OUT OF DATE van svake mjere i NIJE dovoljno dobar "dokaz" za to i ne VRIJEDI i ne obvezuje današnje ljude da u to vjeruju.
Ne zamjeram ja tebi ako ne možeš. Zadatak je uistinu izazovan, a ljudske mogućnosti su ograničene. Kako bi ljudi sami mogli dovesti nekoga tko je navodno stvorio svemir protiv njegove volje, da testiraju jeli moguće pobijedit smrt? Kakve su to pizdarije. Zadatak je apsurdan i nemoguć.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:05 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne zamjeram ja tebi ako ne možeš. Zadatak je uistinu izazovan, a ljudske mogućnosti su ograničene.
Kako bi ljudi sami mogli dovesti nekoga tko je navodno stvorio svemir protiv njegove volje, da testiraju jeli moguće pobijedit smrt? Kakve su to pizdarije. Zadatak je apsurdan i nemoguć. Slažem se s tobom, to sam i ja rekao, evo povećat ću slova.
1071 of 2558 - 41.87%
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:07 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Tražiš od nekoga tko nije član tvoje religije i ne vjeruje, da DOKAŽE da nekakav zli lik iz tvoje religije ne utječe na njega. Pazi izjave i prijedloga. O tompora o mores. Zašto ne? Pa vi od vjernika redovito tražite da dokažu Boga. Lijepo onda dokažite vi da niste sotonisti, o đavliji nakotu (bez uvrede). NE, nije na nama koji nismo vjernici da dokazujemo da bog ne postoji, nego je NA VAMA da dokažete da bog postoji jer vi TVRDITE da bog postoji. Teza, bog postoji jer to piše u bibliji, a biblija je istinita jer je napisao bog nije neoboriva jer je čvrsta, nego je besmislena i ne treba se uopće uzimati kao relevantna. Isto je i sa ovim tvojim tezama i argumentima koje pišeš. Oni su BESMISLENI. Deplasirani.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:11 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: Kako bi ljudi sami mogli dovesti nekoga tko je navodno stvorio svemir protiv njegove volje, da testiraju jeli moguće pobijedit smrt? Kakve su to pizdarije. Zadatak je apsurdan i nemoguć.
Slažem se s tobom, to sam i ja rekao, evo povećat ću slova. To onda nije moj problem i sasvim je normalno da smatram da bog ne postoji i da se tako ponašam, kao i svi drugi ljudi. Znači pozicija ti je, ne mogu ni teoretski dokazati da su moja vjerovanja istinita. To nije argument, to je kapitulacija. Koristite uglavnom Circular reasoning (kružno rezoniranje) i argument from ignorance (argumente iz neznanja). Malo proučite te pojmove i vidite zašto ne drže vodu i logički su pogrešni.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:19 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Samo dokaži da ne dolaze od sotone i problem riješen. Time samo demonstriraš zašto je takav stav destruktivan za bilo kakvu raspravu. I u tome je genijalnost religije i razlog zašto je svaka religija na svijetu toliko otporna na kontra-argumente. Primjerice ti kao kršćanin ne možeš vjerniku muslimanu dokazati neku manu ili nelogičnost u islamu, nemoguća misija. Zato što on svaku riječ koja izlazi iz tvojih usta vidi kao riječ koja izlazi iz sotonskih usta da ga odvrati od prave vjere - islama... Ne zanimaju ga tvoji argumenti.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:19 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Zašto ne? Pa vi od vjernika redovito tražite da dokažu Boga. Lijepo onda dokažite vi da niste sotonisti, o đavliji nakotu (bez uvrede). NE, nije na nama koji nismo vjernici da dokazujemo da bog ne postoji, nego je NA VAMA da dokažete da bog postoji jer vi TVRDITE da bog postoji. Teza, bog postoji jer to piše u bibliji, a biblija je istinita jer je napisao bog nije neoboriva jer je čvrsta, nego je besmislena i ne treba se uopće uzimati kao relevantna. Isto je i sa ovim tvojim tezama i argumentima koje pišeš. Oni su BESMISLENI. Deplasirani. To nije točno. Vjernici ne tvrde da Bog postoji, nego vjeruju Bogu. Vjera nije znanost, nego više nada i povjerenje. Osobno ne mogu tvrditi ništa, čak ni da postoji svemir. Matematički sasvim moguće da je sve neka simulacija, a možda samo sanjam i probudit ću se na drugom planetu, a možda sam vanzemaljac koji igra igricu ili se drogira pa ima vizije, ili sam u hologramu, tko će li ga znati. Dakle, ništa ne tvrdim osim da ništa ne znam. Jednostavno, logično mi je da Bog postoji i to je sve.
1071 of 2558 - 41.87%
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:21 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: NE, nije na nama koji nismo vjernici da dokazujemo da bog ne postoji, nego je NA VAMA da dokažete da bog postoji jer vi TVRDITE da bog postoji. Teza, bog postoji jer to piše u bibliji, a biblija je istinita jer je napisao bog nije neoboriva jer je čvrsta, nego je besmislena i ne treba se uopće uzimati kao relevantna. Isto je i sa ovim tvojim tezama i argumentima koje pišeš. Oni su BESMISLENI. Deplasirani.
To nije točno. Vjernici ne tvrde da Bog postoji, nego vjeruju Bogu. Vjera nije znanost, nego više nada i povjerenje. Osobno ne mogu tvrditi ništa, čak ni da postoji svemir. Matematički sasvim moguće da je sve neka simulacija, a možda samo sanjam i probudit ću se na drugom planetu, a možda sam vanzemaljac koji igra igricu ili se drogira pa ima vizije, ili sam u hologramu, tko će li ga znati. Dakle, ništa ne tvrdim osim da ništa ne znam. Jednostavno, logično mi je da Bog postoji i to je sve. Po čemu? Zašto bi bog morao postojati? Dakle, pod bog mislimo, zašto bi svjesni stvoritelj morao stvoriti svemir i to zbog nas ljudi. Jer vi ne tvrdite da je netko samo stvorio svemir, vi vjerujete da ga je stvorio ZBOG NAS ljudi i da je sve što je stvoreno stvoreno ZBOG NAS i ZA NAS.
|
|
Vrh |
|
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Primarijus je napisao/la: NE, nije na nama koji nismo vjernici da dokazujemo da bog ne postoji, nego je NA VAMA da dokažete da bog postoji jer vi TVRDITE da bog postoji. Teza, bog postoji jer to piše u bibliji, a biblija je istinita jer je napisao bog nije neoboriva jer je čvrsta, nego je besmislena i ne treba se uopće uzimati kao relevantna. Isto je i sa ovim tvojim tezama i argumentima koje pišeš. Oni su BESMISLENI. Deplasirani.
To nije točno. Vjernici ne tvrde da Bog postoji, nego vjeruju Bogu. Vjera nije znanost, nego više nada i povjerenje. Osobno ne mogu tvrditi ništa, čak ni da postoji svemir. Matematički sasvim moguće da je sve neka simulacija, a možda samo sanjam i probudit ću se na drugom planetu, a možda sam vanzemaljac koji igra igricu ili se drogira pa ima vizije, ili sam u hologramu, tko će li ga znati. Dakle, ništa ne tvrdim osim da ništa ne znam. Jednostavno, logično mi je da Bog postoji i to je sve. Pa, pošteno.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:24 |
|
|
dunno je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Samo dokaži da ne dolaze od sotone i problem riješen. Time samo demonstriraš zašto je takav stav destruktivan za bilo kakvu raspravu. I u tome je genijalnost religije i razlog zašto je svaka religija na svijetu toliko otporna na kontra-argumente. Primjerice ti kao kršćanin ne možeš vjerniku muslimanu dokazati neku manu ili nelogičnost u islamu, nemoguća misija. Zato što on svaku riječ koja izlazi iz tvojih usta vidi kao riječ koja izlazi iz sotonskih usta da ga odvrati od prave vjere - islama... Ne zanimaju ga tvoji argumenti. Nije to nikakva genijalnost nego kukavička beskrupuloznost i bezobrazluk. Što je genijalno? Da te ad hominem ocrnim i poserem kad me pobjediš u raspravi i tako izvučem remi? Ma daj.. Čim su oni došli do toga da su nas nazvali sotonama, to je znak da su izgubili i da treba moralna toljaga da se stvar remizira. Isto kao kad raspravljaš sa srbima pa kad ih rastaviš na proste faktore i onda se vadi jasenovac ili kad raspravljaš sa ljevičarima pa te proglase hitlerom. Ista stvar.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:35 |
|
|
Primarijus je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To nije točno. Vjernici ne tvrde da Bog postoji, nego vjeruju Bogu. Vjera nije znanost, nego više nada i povjerenje.
Osobno ne mogu tvrditi ništa, čak ni da postoji svemir. Matematički sasvim moguće da je sve neka simulacija, a možda samo sanjam i probudit ću se na drugom planetu, a možda sam vanzemaljac koji igra igricu ili se drogira pa ima vizije, ili sam u hologramu, tko će li ga znati. Dakle, ništa ne tvrdim osim da ništa ne znam. Jednostavno, logično mi je da Bog postoji i to je sve.
Po čemu? Zašto bi bog morao postojati? Dakle, pod bog mislimo, zašto bi svjesni stvoritelj morao stvoriti svemir i to zbog nas ljudi. Jer vi ne tvrdite da je netko samo stvorio svemir, vi vjerujete da ga je stvorio ZBOG NAS ljudi i da je sve što je stvoreno stvoreno ZBOG NAS i ZA NAS. Ne mislim da je Bog stvorio svijet samo zbog nas. Vjerojatno ga je stvorio također i zbog sebe, čisto zbog svog osobnog zadovoljstva. Što se tiče prvog pitanja postoji li kreator, postoje ugrubo dvije opcije: 1. Svemir ima početak i kraj, i stvorilo ga je biće izvan svemira. 2. Svemir postoji oduvijek, nema početak ni kraj, i eventualno ima petlju, pošto je količina energije konstantna onda pojednostavljeno rečeno stvari idu u krug, svemir pulsira i ovo trenutno stanje je postojalo bezbroj puta u povijesti. Prva opcija je moguća i ima svrhu. Druga opcija je moguća i nema svrhu. Očigledno je prva opcija osvojila više bodova.
1071 of 2558 - 41.87%
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina? Postano: 01 tra 2021, 20:38 |
|
|
Primarijus je napisao/la: dunno je napisao/la: Time samo demonstriraš zašto je takav stav destruktivan za bilo kakvu raspravu. I u tome je genijalnost religije i razlog zašto je svaka religija na svijetu toliko otporna na kontra-argumente. Primjerice ti kao kršćanin ne možeš vjerniku muslimanu dokazati neku manu ili nelogičnost u islamu, nemoguća misija. Zato što on svaku riječ koja izlazi iz tvojih usta vidi kao riječ koja izlazi iz sotonskih usta da ga odvrati od prave vjere - islama... Ne zanimaju ga tvoji argumenti. Nije to nikakva genijalnost nego kukavička beskrupuloznost i bezobrazluk. Što je genijalno? Da te ad hominem ocrnim i poserem kad me pobjediš u raspravi i tako izvučem remi? Ma daj.. Čim su oni došli do toga da su nas nazvali sotonama, to je znak da su izgubili i da treba moralna toljaga da se stvar remizira. Isto kao kad raspravljaš sa srbima pa kad ih rastaviš na proste faktore i onda se vadi jasenovac ili kad raspravljaš sa ljevičarima pa te proglase hitlerom. Ista stvar. Smirite se kolega. To je jednostavno katolički katekizam. Kod kršćana imaju samo dvije strane: za Boga i protiv Boga. Nema treće strane. E ako je to jasno, pa izjaviš da nisi za Boga, onda bojim se da si se sam svrstao. Nije te nitko proglasio, to je tvoj vlastiti izbor.
1071 of 2558 - 41.87%
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|