HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 sij 2025, 00:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 892 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Da li je pakao izmišljotina?
PostPostano: 30 ožu 2021, 11:04 

Mar-kan je napisao/la:
Najveće čudo je promjena karaktera, tako piše u Bibliji.

A što ćemo sa ljudima koji su promijenili karakter bez Biblije i kršćanstva? Recimo netko bio pijanica i narkoman, otkrio neku drugu religiju/filozofiju i postao uzoran čovjek i član društva? :neznam

Je li taj čovjek "spašen" ili ipak treba prihvatiti Isusa da bi izbjegao pakao? Ako treba prihvatiti Isusa ili će završiti u paklu, onda očito promjena karaktera nije primarna stvar, nego prihvaćanje kršćanskih dogmi.

Mar-kan je napisao/la:
Bog nije mađioničar da zabavlja ljude čudima, pogledaj samo čuda kojima su svjedočile stotine tisuće ljudi, npr Izraelci tijekom izlaska iz egipatskog ropstva, pa su opet brzo okrenuli ploču, Isus dizao ljude iz mrtvih, a farizeji jedva dočekaju da ga ubiju...

To meni ide u prilog tvrdnji da se navedena čuda nikada nisu stvarno dogodila, nego da je riječ o kasnijim konstrukcijama i legendama.

Mar-kan je napisao/la:

Zar je toliki problem proučiti kako je Isus živio, dajući nam jednostavan primjer?

Opet se vraćam na ono da svaki vjernik ima "svojeg" Isusa.

Tako da stvari nisu baš toliko jednostavne, a ni Biblija jednoznačna.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 11:20 

Promjena karaktera, odnosno slušanje glasa savjesti je najvažnija stvar, a u suštini je povratak Isusu, ma koliko pojedinac ne bio svjestan postojanja Isusa.
Dakle nema govora o paklu,... napokon pitanje na mjestu, umjesto blebetanja o vjeri, navikama vjernika, dogmama i sličnim za tebe nepoznicama koje nastojiš tumačiti

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 11:25 

K:M je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

Da, poznato je da su Rimljani proširili carstvo lijepim riječima. :zubati

Pricamo o zenitu, i pocecima propasti, kada je car Konstantin (na mom AVATARU, rodjen u Naissusu, elitnom djelu Medijani, danas moja opcina centralna, 313 doneo MILANSKI edikt, zakon o slobodi krscanstva i uspostave kao oficijelne drzavne religije.

https://www.gu.ni.rs/milanski-edikt-1700-godina/

Konstantin je bio jedan tiranin, ubojica sina prvenca. Nagovorila ga je druga mlada zena, sto mu rodila muskog potomka.
Posle je golim rukama i nju udavio....takav monstrum je uveo Kristovu vjeru u drzavu....

Jer ucenje o "okretanju drugog obraza", je eutanaziralo pobunjenike, i ucvrscivalo carstvo.
I "Bogu bojze, caru carevo".....sve floskule, kao danas o DEMOKRACIJI, LJUDSKIM SLOBODAMA, PRAVIMA...

ISTA MATRICA, i SABLON vladanja, oligarkije. Kroz povjest, a Vi vjerujte bajkama, od re 2 tisuce godina.

Takav UBOJICA OBITELJI, ima crkvu pored opcine Medijana, u parku sv.Save....gde stalno prolazim...

monumentalna, a vazda prazna, osim za vrbicu i veliki petak....

A zašto bi pričali samo o zenitu kad su Rimljani (a i svi ostali također), od samih početaka stalno ratovali. Počevši od Ertruraca i Grka, preko Kartage i Ilira, cijela rimska povijest je niz ubojica i raznih urota. Pa već je Romul ubio brata Rema, pa osnovao Rim, o čemu uopće pričamo.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 11:26 

zaba1111 je napisao/la:
Dakle nema govora o paklu,...

Ja sam ti stavio članak iz Katekizma KC koji jasno govori da pakao postoji, da je vječan i da tamo odmah nakon smrti odlaze oni koji umru u teškom grijehu.

Ako ti nisi katolik i ako se "tvoj Isus" ne slaže s KC, to je druga stvar. Ali onda to otvoreno reci, bez uvijanja...

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 11:56 

A ja sam tebi jasno rekao da postoji oprsot koji vrijedi do zadnjeg momenta bez obzira na sve.
E sad ako ti to ne možeš povezati...
U zadnjem upisu nisam govorio o tome, nego o obraćenicima po karakteru koji nisu upoznali Isusa. Za njih sam rekao da nema govora o paklu za ljude koji žive po savjseti.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 11:58 

A zašto vam je toliko važna tehnička izvedba pakla?

Isus nedvosmisleno nekoliko puta spominje "plač i škrgut zuba". Očigledno će kazna biti teška. Kako točno izvedena u smislu strojarstva i termodinamike i nije tako bitno, poanta je da će Bog to odraditi kvalitetno, u to ne treba sumnjati. Pokajte se griješnici dok imate vremena. :biceovodobro

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 12:04 

dunno je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:
Dakle nema govora o paklu,...

Ja sam ti stavio članak iz Katekizma KC koji jasno govori da pakao postoji, da je vječan i da tamo odmah nakon smrti odlaze oni koji umru u teškom grijehu.

Ako ti nisi katolik i ako se "tvoj Isus" ne slaže s KC, to je druga stvar. Ali onda to otvoreno reci, bez uvijanja...

Sto se podvodi pod "tjezak grijeh"?

Nisam ubojica, silovatelj, narko diler, ne kockam, ne pusim, ne bijem zene, postivam ih...malo volem i tudje....

Da li cu otici u raj(h) ili.....?

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 12:42 

Naša Kvačica je napisao/la:
Pricamo o zenitu, i pocecima propasti, kada je car Konstantin (na mom AVATARU, rodjen u Naissusu, elitnom djelu Medijani, danas moja opcina centralna, 313 doneo MILANSKI edikt, zakon o slobodi krscanstva i uspostave kao oficijelne drzavne religije.

https://www.gu.ni.rs/milanski-edikt-1700-godina/

Konstantin je bio jedan tiranin, ubojica sina prvenca. Nagovorila ga je druga mlada zena, sto mu rodila muskog potomka.
Posle je golim rukama i nju udavio....takav monstrum je uveo Kristovu vjeru u drzavu....

Jer ucenje o "okretanju drugog obraza", je eutanaziralo pobunjenike, i ucvrscivalo carstvo.
I "Bogu bojze, caru carevo".....sve floskule, kao danas o DEMOKRACIJI, LJUDSKIM SLOBODAMA, PRAVIMA...

ISTA MATRICA, i SABLON vladanja, oligarkije. Kroz povjest, a Vi vjerujte bajkama, od re 2 tisuce godina.

Takav UBOJICA OBITELJI, ima crkvu pored opcine Medijana, u parku sv.Save....gde stalno prolazim...

monumentalna, a vazda prazna, osim za vrbicu i veliki petak....

A zašto bi pričali samo o zenitu kad su Rimljani (a i svi ostali također), od samih početaka stalno ratovali. Počevši od Ertruraca i Grka, preko Kartage i Ilira, cijela rimska povijest je niz ubojica i raznih urota. Pa već je Romul ubio brata Rema, pa osnovao Rim, o čemu uopće pričamo.

...Milanski edikt je uredba koju su 313. u Milanu zajednički proglasili Konstantin I. Veliki, tada tetrarh Zapada i Licinije, tetrarh istoka, a njome je i službeno označen kraj vjerskih progona u Rimskom Carstvu, dok je samo Carstvo zauzelo neutralan položaj u odnosu na religije...

Dakle provjeriti što je točno donio Milanski edikt.

Konstantin se krstio tek pred smrt.

dunno je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Najveće čudo je promjena karaktera, tako piše u Bibliji.

A što ćemo sa ljudima koji su promijenili karakter bez Biblije i kršćanstva? Recimo netko bio pijanica i narkoman, otkrio neku drugu religiju/filozofiju i postao uzoran čovjek i član društva? :neznam

Je li taj čovjek "spašen" ili ipak treba prihvatiti Isusa da bi izbjegao pakao? Ako treba prihvatiti Isusa ili će završiti u paklu, onda očito promjena karaktera nije primarna stvar, nego prihvaćanje kršćanskih dogmi.

Mar-kan je napisao/la:
Bog nije mađioničar da zabavlja ljude čudima, pogledaj samo čuda kojima su svjedočile stotine tisuće ljudi, npr Izraelci tijekom izlaska iz egipatskog ropstva, pa su opet brzo okrenuli ploču, Isus dizao ljude iz mrtvih, a farizeji jedva dočekaju da ga ubiju...

To meni ide u prilog tvrdnji da se navedena čuda nikada nisu stvarno dogodila, nego da je riječ o kasnijim konstrukcijama i legendama.

Mar-kan je napisao/la:

Zar je toliki problem proučiti kako je Isus živio, dajući nam jednostavan primjer?

Jedno je svjesno ignorirati i namjerno/subjektivno odbacivati Kršćanstvo cijeli život, a drugo je ako čovjek nije došao u doticaj ili nije imao prilike istražiti, upoznati Kršćanstvo, a živio je moralno (proučiti bolje učenje "Izvan Crkve nema spasenja" + iznimke koje su navedene kada moralni nekršćanin neposredno prije smrti posebnom Božanskom milošću bude primljen u Crkvu).

Isus kaže da je On put, istina i život te da se preko njega dolazi do Oca.

Ljudi mogu izmisliti 1000 laži, ali istina ostaje istinom. To što mi interpretiramo na mnogo načina, ne znači da je nešto "višeznačno". Zato imamo stručne autoritete koji su tisućljećima još od vremena Isusa, organizirano i pomno zapisivali, pratili i tumačili vjeru pod inspiracijom i zaštitom Duha Svetoga.

Citat:
Što se tiče "privatnosti" ukazanja, to je samo formalnost. Masi vjernika su ta ukazanja ključni razlog zašto vjeruju i vjera u kršćanstvo bi im bila prilično poljuljana kada bi im dokazao da privatno ukazanje zbog kojeg su povjerovali nije istinito.

Znamo da se ne radi samo o ukazanjima, o privatnim ukazanjima, o nepotvrđenim ukazanjima niti o neistinitim tvrdnjama jer su neka čuda baš potvrđena i o njima smo pričali.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 13:11 

dunno je napisao/la:

Čitaj Luku 12...Kome je god mnogo dano, od njega će se mnogo iskati. Kome je mnogo povjereno, više će se od njega iskati.

dunno je napisao/la:

Naravno da su se dogodila.

dunno je napisao/la:

Svaki vjernik veoma lako može provjeriti "svojeg" Isusa kroz biblijski filter.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 13:35 

Nažalost ne može se isključiti mogućnost ni da bića i nakon smrti tijela nastavljaju da postoje i to beskrajno ali u nekoj samoći,mraku možda čak u samom grobu ili drugom mjestu gdje im je tijelo završilo.
Prirodi je milost nepoznata jer i nema volju.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 13:46 

Srpsčanin je napisao/la:

Po ateističkom tj.naturalističkom gledištu ionako je sve besmisao.
Priroda je skup procesa, koji se odvijaju u okvirima zakona koje je Stvoritelj ustanovio, kao i sam život.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 14:58 

zaba1111 je napisao/la:
U zadnjem upisu nisam govorio o tome, nego o obraćenicima po karakteru koji nisu upoznali Isusa. Za njih sam rekao da nema govora o paklu za ljude koji žive po savjseti.

A što ako su upoznati s kršćanstvom, a svejedno ne prihvaćaju kršćanske dogme i umiru u tom neprihvaćanju?

Dakle, žive moralno, ali jednostavno smatraju da je kršćanstvo bajka i ne mogu sebe natjerati da ozbiljno vjeruju u tu bajku kao da je riječ o stvarnosti. Ja govorim o takvim ljudima, a ima ih koliko hoćeš...

Sto se podvodi pod "tjezak grijeh"?

Nisam ubojica, silovatelj, narko diler, ne kockam, ne pusim, ne bijem zene, postivam ih...malo volem i tudje....

Da li cu otici u raj(h) ili.....?

Težak grijeh je po katoličkom nauku svako svjesno kršenje Božje ili crkvene zapovijedi u ozbiljnoj stvari. Onaj tko umre u stanju takvog grijeha, ide direkt u pakao (to kaže KKC, ne ja).

Pritom je lista ozbiljnih stvari poduga i uključuje i mnoge objektivno banalne "prijestupe". Ne moraš biti ubojica da završiš u paklu, dovoljno je da svjesno odbacuješ neku kršćansku dogmu ili si svjesno propustio misu prošle nedjelje... :zubati

Purger111 je napisao/la:

To što mi interpretiramo na mnogo načina, ne znači da je nešto "višeznačno". Zato imamo stručne autoritete koji su tisućljećima još od vremena Isusa, organizirano i pomno zapisivali, pratili i tumačili vjeru pod inspiracijom i zaštitom Duha Svetoga.

To znači upravo to, jer da nije višeznačno ne bi se moglo tumačiti na toliko različitih načina.

A Duh sveti očigledno nije radio dobar posao zadnjih 2000 godina kad vidimo koliko različitih denominacija ima i koliko različitih frakcija unutar svake denominacije. I svaka tvrdi da je baš ona u pravu, a druge u krivu. Teški raspašoj.

Mar-kan je napisao/la:
Naravno da su se dogodila.

Vjeruj što hoćeš, ali vanbiblijskih dokaza nema...

A da su se stvarno dogodila. čovjek bi ih očekivao pregršt.

Mar-kan je napisao/la:

Svaki vjernik veoma lako može provjeriti "svojeg" Isusa kroz biblijski filter.

Nije baš tako lako.

Provjeravaju redovito pa svejedno imaju različite Isuse, jer različito tumače iste stvari u Bibliji, svatko u skladu sa svojom vizijom.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 15:11 

Markan je još na početcima foruma stavio jedan tekst, a koji sam ja nekoliko puta kopirao, o ljudima čistog srca koji ne mogu doživjeti boga.
Ne mogu ga sad pronaći, a i neda mi se tražiti, ali uglavnom svi oni koji žive po savjesti su sljedbenici Boga, a time i katolici.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 15:25 

zaba1111 je napisao/la:
Ne mogu ga sad pronaći, a i neda mi se tražiti, ali uglavnom svi oni koji žive po savjesti su sljedbenici Boga, a time i katolici.

Svi ljudi na svijetu žive po svojoj savjesti. Izraz "živjeti po savjesti" ne znači ništa konkretno... :neznam

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 16:13 

dunno je napisao/la:

A da su se stvarno dogodila. čovjek bi ih očekivao pregršt.

Mjeriš po svojoj spoznaji. Naravno da ima brdo dokaza, jednostavno to tebe ne zanima i ne tragaš kroz tu tematiku. Nemaš predstavu koliko je znanstvenika uključeno u razna istraživanja biblijskih tekstova, kao osnove za raznovrsna istraživanja, od povijesnih, jezičkih, kulturoloških, arheoloških, teoloških itd. Mogu ti dati knjige, ti ih nećeš prihvatiti kao relevantne jer se ne uklapaju u tvoj pogled na svijet.

dunno je napisao/la:
Nije baš tako lako.
Provjeravaju redovito pa svejedno imaju različite Isuse, jer različito tumače iste stvari u Bibliji, svatko u skladu sa svojom vizijom.

Da iskreno provjeravaju, ne bi imali "svoje" vizije.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 17:27 

Mar-kan je napisao/la:
Mjeriš po svojoj spoznaji. Naravno da ima brdo dokaza, jednostavno to tebe ne zanima i ne tragaš kroz tu tematiku. Nemaš predstavu koliko je znanstvenika uključeno u razna istraživanja biblijskih tekstova, kao osnove za raznovrsna istraživanja, od povijesnih, jezičkih, kulturoloških, arheoloških, teoloških itd. Mogu ti dati knjige, ti ih nećeš prihvatiti kao relevantne jer se ne uklapaju u tvoj pogled na svijet.

Ima "brdo dokaza" i za piramide u Visokom, ali je svakome malo upućenijem jasno da je riječ o pseudoznanosti, a ne pravom znanstvenom istraživanju.

I ne, razlika između znanosti i pseudoznanosti nije stvar svjetonazora, nego metodologije.

Mar-kan je napisao/la:
Da iskreno provjeravaju, ne bi imali "svoje" vizije.

A što znači "iskreno provjeravati"? Otkud ti znaš da je tvoje provjeravanje iskreno, a njihovo nije? :neznam

To mi je u rangu ovoga "živjeti po savjesti", izraz koji ništa ne znači...

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 17:59 

dunno je napisao/la:
Ima "brdo dokaza" i za piramide u Visokom, ali je svakome malo upućenijem jasno da je riječ o pseudoznanosti, a ne pravom znanstvenom istraživanju.

I ne, razlika između znanosti i pseudoznanosti nije stvar svjetonazora, nego metodologije...

Jel'? Nisam znao da su brošure za te piramide prevedene na sve svjetske jezike u 5 milijardi primjeraka...
Citat:
The Guinness Book of World Records estimates that more than 5 billion copies of the Bible have been printed

Neozbiljan si, gubimo vrijeme. :kava

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 18:11 

Imaš li markane onaj tekst što si davno stavio, koji tumači što je katolik po savjesti

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 19:20 

Mar-kan je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:

Priroda je skup procesa, koji se odvijaju u okvirima zakona koje je Stvoritelj ustanovio, kao i sam život.

A koji bi smisao trebao biti po tebi? Vječno štovanje boga? Po čemu je to smisleno? Da postojimo da nekom višem biću milujemo ego beskonačno godina? To je besmisleno i degradirajuće.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 19:28 

zaba1111 je napisao/la:
Imaš li markane onaj tekst što si davno stavio, koji tumači što je katolik po savjesti

Znam otprilike o čemu se radi, ne mogu pronaći na forumu.

Primarijus je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

A koji bi smisao trebao biti po tebi? Vječno štovanje boga? Po čemu je to smisleno? Da postojimo da nekom višem biću milujemo ego beskonačno godina? To je besmisleno i degradirajuće.

Kakav je smisao tvog života i koja mu je svrha?

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 20:07 

Mar-kan je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Znam otprilike o čemu se radi, ne mogu pronaći na forumu.

Kakav je smisao tvog života i koja mu je svrha?

Smisao je u samom življenju. Svrha? Pa nemam pojma, ako budem osnovao obitelj, svrha će biti da skrbim za nju i podižem potomstvo.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 21:15 

Smisao je u samom življenju. Svrha? Pa nemam pojma, ako budem osnovao obitelj, svrha će biti da skrbim za nju i podižem potomstvo.

Onda je svrha u životu samo preživljavanje i nastavljanje vrste? Ja tu ne vidim smisao.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 21:22 

Mar-kan je napisao/la:
Jel'? Nisam znao da su brošure za te piramide prevedene na sve svjetske jezike u 5 milijardi primjeraka...
Citat:
The Guinness Book of World Records estimates that more than 5 billion copies of the Bible have been printed

Neozbiljan si, gubimo vrijeme. :kava

Neozbiljan je onaj tko sugerira da je brojnost i raširenost nekog teksta dokaz faktičnosti onoga što piše u tekstu...

Smisao je u samom življenju.

I vjernicima je smisao u življenju, samo što oni iz nekog čudnog razloga ne vide smisao življenja ako se ne proteže u vječnost.

Ne mogu prihvatiti vlastitu individualnu prolaznost, iako je ona očigledna posvuda u prirodi.

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 23:10 

Mar-kan je napisao/la:

Onda je svrha u životu samo preživljavanje i nastavljanje vrste? Ja tu ne vidim smisao.

Da ti netko dokaže van svake razumne sumnje da bog ne postoji i da je ovaj život jedini život, ti nebi osnivao obitelj i ubio bi se?

Vrh

PostPostano: 30 ožu 2021, 23:19 

dunno je napisao/la:
A Duh sveti očigledno nije radio dobar posao zadnjih 2000 godina kad vidimo koliko različitih denominacija ima i koliko različitih frakcija unutar svake denominacije. I svaka tvrdi da je baš ona u pravu, a druge u krivu. Teški raspašoj.

4 Isus im odgovori: »Pazite da vas tko ne zavede! 5 Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ‘Ja sam Krist!’ I mnoge će zavesti.« Matej 24:4-5

9 »Tada će vas predavati na muke i ubijati vas. I svi će vas narodi zamrziti zbog imena moga. 10 Mnogi će se tada sablazniti, izdavat će jedni druge i mrziti se među sobom. 11 Ustat će mnogi lažni proroci i mnoge zavesti. Matej 24:9-11

dunno je napisao/la:

To je ono što sam pričao... Možemo mi tebi predstavljati dokaze, ali ti ih uporno odbijaš uvažiti, adresirati... Uglavnom svodiš na apsurd, negiraš...

dunno je napisao/la:
I ne, razlika između znanosti i pseudoznanosti nije stvar svjetonazora, nego metodologije.

Imam jednu temu na ovom pdf-u gdje većinom prenosim znanstvena otkrića sa znanstvenih portala + još neke zanimljivosti... ali jedine koje to iole interesira su upravo vjernici. :neznam

primarijus je napisao/la:

Vječno blagostanje u društvu Boga, autora svemira, i ujedinjavanje s njegovom voljom, je besmisleno? Besmisleno je reći da je to besmisleno. Inače, vezano uz to, prema nekim izvorima sveci imaju "posla" i u svojoj nebeskoj ulozi npr. konvertiranje ljudi na Zemlji. Navodno, oni preuzimaju mjesta koja su za sobom praznima ostavili pali anđeli (ne mogu 100% potvrditi).

Iako razumijem da smatraš religiju bajkom, ovo s besmislenim vječnim životom je jedan od najslabijih argumenata do sad.

Iskrenije bi bilo reći "Ne znam ljudi, meni to zvuči kao kamenodopska bajka fantastičnog žanra i malo vjerojatno s obzirom na svijet oko nas..." (tako sam i ja prije razmišljao) nego ukazivati na logičke rupe u iskrivljenoj i netočnoj verziji suprotne strane priče...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 892 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: