|
|
Stranica: 34/70.
|
[ 1750 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Promatrač
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 07:16 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: espresso je napisao/la: Vlasnik Hayat TV, inače najvećeg SDA TV medija   Kad ovo izvali Mosnjak007 na forumu onda je smjesno. Ali ovaj Blasenbildung Hayat TVa je ipak pripadnik muslimanske elite. Ovo treba u Hrvatakoj da se vrti na svim portalima i TVima. Hahahahha, pa rok trajanja ove države bi bio kraći od otvorenog jogurta. Demografski struktura bi bila: - 1,2 - 1,3 mio Srba (skoro cijela RS, djelovi Srbije i Crne gore) - 1,1 - 1,2 mio Hrvata (cijela HB, SDŽ, ŠKŽ i dijelovi Zadarske i Dubrovačke županije) - 1,1 - 1,2 mio Muslimana (zanimljivo da su baš odabarali ovu kartu iz 1391, jer su si pustili niz vodu dio Sandžaka gdje su većina (Sjenica, Novi Pazar, Tutin) i skori cijeli USK - bar onaj dio koji je više naseljen :) Nije mi jasno zašto se žele utopiti u krščansku većinu? Za to, se mogu jednostavno iseliti u Njemačku ili Sloveniju, a bolje bi i živjeli.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 10:05 |
|
|
Planina je napisao/la: Kompromis bi bio da Srbi halale mrkonjićki džep i Istočno Sarajevo Muslimanima. Muslimani halale Brčko i Goražde Srbima. Hrvati halale Jajce, Žepče, Usoru Muslimanima. Muslimani halale Uskoplje, Fojnicu, Kaćune Hrvatima. To je jedna varijanta. Mundžosi bi se podebljali oko glavnog grada i dobili vezu sa Bihaćem plus riješili pola hrvatskih enklava. Srbi bi se podebljali oko Čajniča i dobili vezu preko Brčkog. Hrvati bi povezali 2 glavne enklave (Lašvu i Lepenicu) preko Uskoplja i Fojnice. Ili Hrvati halale sve u Srednjoj Bosni za Bihać. (Ne zagovaram, samo nabrajam neke kompromise  ) Da je majmun Alija htio mjenjati BL za Tuzlu bilo bi puno lakše. Mundžosi bi bili fin tampon između Hrvatske i Srbije na potezu BL- Zenica- Sarajevo. A i bila bi im Njemačka bliže. Mada opet ko zna na šta bi to izašlo. Možda bolje da je ovako ispalo. Uskoplje i Fojnica su maleni gradići, Jajce je malo veće. Kaćuni ni općina nisu, već rub Busovače. Paralela Jajcu bi bilo Bugojno. Ali uzmi u obzir da Jablanica, IstoĆni i Drežničke selendre malo previše zabadaju gdje ne trebaju. A i od pustih koridora nema smisla. Da muslimani žele Bihać ne bi bilo iseljavanja iz njega. To ide nama. Eventualno neka razmjena Ključa i Sanskog Mosta za Pounje.
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 10:10 |
|
|
Bit će naše i Uskoplje i Busovača, bitno je da imamo većine u gradu selendre se ionako prazne za Njemačku. Još da u Travniku naguramo do 40% gdje bi nam bio kraj.
Travnik je prirodni centar SBK i mi tamo mormao više ulagati, to mora bit naše inaće smo gore propali, taj prostor mora imati neki regionalni centar.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 10:22 |
|
|
weasel je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Pa nemoj tako jebi ga, imamo se i mi pravo borit za svoje interese i traziti minimum zivotnog prostora. Evo da ne kazete da nećemo pregovarati: Mrkonjić džep, Doboj, podebljanje oko glavnog grada, enklava Srebrenica. Hoćete pričat? Pričajmo. PS Nisam photoshop expet kao ti. Nisam ja vas nigdje dehumanizirao i nazivao imenima, svako se ima pravo borit za svoje pa i vi, nitko vam to ne brani. Tvrdim da su vaši mediji stvorili jednu jako nezdravu atmosferu gdje se očekuje gradžanska unitarna država bošnjaka i ispod toga ne pristaju na ništa. I kako sad ti iz te priče uletit u priču o podjeli Bosne gdje se sa ustašama i četnicima dijeli država, evo iskreno ja ne znam tko bi to kod vas preživio, jedni druge bi optuživali za izdaju i podjelu i nikad se dogovorili ne bi. Također morate biti realni koliko neki teritorij vrijedi nekom narodu, Srbi bi za svoje Sarajevo tražili jako puno u zamjenu. Kad nadodaš na to Mrkonjički džep, Doboj i Srebrenicu, ne znam baš... To bi moglo ovako: Koridor preko Mrkonjića za Goražde, Istoćno S. za čitavo Brčko Doboj i Enklava Srebrenica za Sanski Most, Kljuć i dio Bosanskog Petrovca To bi bilo tu negdje populacijski i Površinski ali je pitanje bi li Srbi pristali,osobno smatram da ne bi. P.S karte postavljat ne smijem, već je Ministar 10 tema poslao na smetlište kad je počelo s tim. Neće biti koridora za Bihać. Da ga oni žele, ne bi iz njega iseljavali. Ako Srbima daš Ključ (i Sanski Most) takav koridor je i fizički nemoguć. Brčko je pola-pola. Aki je i fBiH dio pola-pola između nas i zelenih. A Jajce je još uvijek hrvatsko, kao i Dobretići. Po meni bi muslimanska država imala smisla žicati Doboj i ist. Sarajevo, a odreći se "rogova"; Goražda, Teočka, Čelića, Gradačca... Bihać im je predaleko. Vjerojatno bi htjeli mijenjati Srednju za Bihać. Granica u IstoĆnom, te Drežničkom i Konjičkom kanjonu im je nebitna, vidi se na karti, pusta brda. Nama je Pounje bitnije od Ključa i Sanskog Mosta. Ali Srbi ne daju djelove RS, pogotovo Sarajevo, a mi ne damo srednju. Čak bi Srbima i Doboj tu mogao ostati,, muslimani bi vjerojatno bili zadovoljni s prelamanjem Ozrena. Stvar je u Istočnom Sarajevu. Muje, država i Srbija u pola grada nejdu skupa.
|
|
Vrh |
|
 |
Anti-Zlobnjak
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 10:28 |
|
|
Elvir Hayat za 100% kršćansku Bosnu sa katoličkim Trokutom i precima Hrvata kao plemstvom. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 10:44 |
|
|
Planina je napisao/la: Jefferson Davis je napisao/la: Ona karta je idiotska, neće nitko iz Sanskog Mosta ići u Sarajevo preko hebenog Glamoča, već preko Banje Luke, Mrkonjića itd dakle, RS. Zna se koji je tu put, Jajce- Mrkonjić- Ključ- Sanski Most. Mundžosima bi trebao taj cijeli džep skupa s Mrkonjić Gradom preko kojeg ide put. Dakle Srbi bi im tu pustili cca 4% teritorija te cca 30.000- 35.000 Srba. Plus morali bi se nagoditi sa Hrvatima da im puste Jajce skupa sa Dobretićima i velikom većinom hrvatskog dijela Travnika (Paklarevo itd.) inače to ne bi imalo smisla. Dakle Hrvati bi im tu pustili cca 1% teritorija te cca 20.000- 25.000 Hrvata. Pitanje je šta Mundžosi nude zauzvrat? Ako se ide na konačno kusuranje i ako se gleda da svatko ima teritorijalni kontinuitet te ako se Hrvati odriču Jajca, Dobretića, Vlašića da bi se Muslimani spojili sa Bihaćem to onda znači i da se odričemo i Žepča, Usore, Vareša, Sutjeske. To je još dodatnih 25.000- 30.000 Hrvata te cca 1,5% teritorija. Dakle Hrvati bi tu ukupno pustili cca 50.000 Hrvata te cca 2,5% teritorija. Šta Mundžosi daju zauzvrat?? Puno je to puštanja i sa hrvatske i sa srpske strane za raspali USK koji u realnosti nema ni 200.000 Boznijaksa te demografski tone kao titanik te se usput nalazi usred meHkog trbuha Kifle. Ne znam, sumnjam u mirne dogovore između divljih balkanskih plemena ali eto ovo komentiramo ovako kao da postoji neka minimalna volja za dogovorom. USK će vjerojatno na kraju završiti kod nas. Možda Ključ i Sanski Most odu Srbima. Problem je u pitanju što ćemo za to morati dati. Ajmo se ne zavaravati, muslimanima je jedino pitanje istočno Sarajevo. Ono vrijedi pola Bosne i to im je pitanje države. Kako mogu imati državu sa Srbijom na svakom ćošku? Za to bi dali i sve rogove; Goražde, Teočak, Sapnu, Ćelić, Gradačac, pa i Tešanj i Maglaj, te Bihać. Pola Brčkog. Da Srbima ostanu Ključ i Sanski Most, a da mi dobijemo Bihać i Petrovac (Pounje uopće da ne spominjem), trebali bi im i mi nešto dati, a Usora, pa i Žepče je malo za to. Srednja Bosna bez Bihaća za muslimane nema neku vrijednost. Dosta brda i geti u Bugojnu, Travniku i Donjem Vakufu. No opet, više nego par brda oko Vareša i Sutjeske ili Žepča i Usore. Konjic, Jablanica i Drežnica su prazan prostor kojeg se oni odriču. Skupa s IstoĆnim. Naš je problem što teško možemo uzeti i Bihać i Srednju. Međutim, to je jedini put. A i apetiti su nam da bi ispravljali Pounje i Posavinu, još neku kotu uz granicu, ZDK.... Nema dosta teritorija za to sve. Lakše Muslimanima ukinuti državu, dati Srbima Principivo i Kozlarevo, pa dogovarati granice po Salveti.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 10:53 |
|
|
Planina je napisao/la: Hara je napisao/la: Sta ti mislis da bi bilo fer da daju? Ostatak SBKa i HNK do Neretve. Donji Vakuf, Jajce, Dobretići, Travnik bez Bile, rubna sela Viteza i Busovače prema Zenici njima. Ostatak SBK nama. Dole do Neretve nama, možda bi im se mogla zaobići sama Jablanica čaršijica te onih par sela ispod nje koja su odmah uz Neretvu sa tunelom kroz okolne padine Čvrsnice da mi imamo direkt spoj Mostar- Rama a njima opet ostane ta Jablanica. Uglavnom pustili bi nama dole Drežnice i Mostar do Neretve. Mi njima Bijelo Polje. Za Jablanicu kažem sama čaršija im se može zaobići. Dalje nama Slatina, Hudutsko, Bokševica, Kostajnica sa Klisom i putem za Dusinu i Fojnicu. Ostatak Konjica njima. To je fer deal s obzirom da im se daje Bošnjakistan do Karlovca i odriče Jajca, Travnika, Vareša, Bobovca, Žepča, Usore. Evo i nacrtat ću, valjda me neće spaliti na lomači;  To je u hipotetskom slučaju da se ide na teritorijalni kontinuitet i spajanje USKa. Sam si rekao da smo im dali već 5%, to je dio USKa bez Ključa i Sanskog Mosta. Srbima daju "rogove" za ist Sarajevo. Nema muslimana zapadno od Zenice, niti ovakvih koridora. A i pusti su im kanjoni po Hercegovini...l
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 10:58 |
|
|
Johnny Quid je napisao/la: Karta je preuzeta s nekog makedonskog portala i mislim da prikazuje (nespretno naravno) Lessov prijedlog iz 2016. godine, nema nikakve veze s ovim non-paperom. U non-paperu se uopće ne spominje Sjeverna Makedonija i Crna Gora, kao ni Preševo.
Na lasičinoj karti sam prikazao prijedlog non-papera. To ne znači da ja osobno ovo zastupam ili mislim da je realno, samo sam htio pokazati kako bi karta izgledala budući da nitko u medijima nije uzeo dvije minute da to uradi nego su objavili karte koje nemaju veze s temom.
Non-paper je veoma jednostavan. 4 većinski hrvatska kantona idu RH, RS (manje Mrkonjić džep, plus Brčko i Goražde) ide Srbiji, četiri srpske općine na sjeveru Kosova Srbiji, ostatak Kosova Albaniji, Bošnjacima povezana i funkcionalna država (USK povezan preko Mrkonjić džepa, bez Goražda jer nije povezan sa Sarajevom a siječe RS prometno u dva dijela).
Srbiji ide oko 50.000 Bošnjaka iz Brčkog i Goražda, Bošnjacima oko 30.000 Srba iz Mrkonjića, Hrvatima oko 70.000 Bošnjaka u njihovom dijelu HNK, Bošnjacima oko 60.000 Hrvata u hrvatskim enklavama u Središnjoj Bosni.
Bošnjačka republika bi po ovom non-paperu imala funkcionalniji teritorijalni izgled nego Hrvatska i Srbija, a Srbija bi bila veća kifla od Hrvatske. Muslimanija tu izgleda kao banana. Goražde i Brčko nisu spominjani u non papperu.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 11:14 |
|
|
weasel je napisao/la: Za 10-15 godina kad udari efekt iseljavanja naših federalnih partnera političko-demografska karta BiH bi vrlo lako mogla izgledati ovako. U plavo je obojano sve gdje potencijalno jednog dana možemo imati kontrolu, Jajce, NT, Busovača to sigurno vraćamo kad tad, Uskoplje sam također poprilično siguran a ako u SBk krene bježanija kao u USK bit će i Travnik naš... Za Fojnicu teško tamo nas je jedva 20% .... mislim da je to otpisano... Plus ovo još treba dodati neki komad u Posavini ako se što izvuće od Srba za Brčko HVO teritorij. Osobno mi uopće ne bi smetalo da ova karta postane državna granica, što nas briga, 90% Hrvata bi bilo tu, Muslimanima ako smeta neka se potrude s dobrim ponudama....  Ali budimo realni neće tu biti mirnog raspleta, tu će biti tko prvi zabode stijeg u zemlju njegovo.... Fojnica je selendra. Naši su Bakovići i Gojevići. Kad muslimanima od tamo krene iseljavanje, to će biti normalan hr kraj. Ovaj komad oko Donjeg Vakufa će pustoš bit... A i Jablanica i Konjic su isto selendre.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 11:20 |
|
|
Nerealni ste.Nema od toga ništa.DGG je srpski životni prostor.Tkz Mrkonjićki džep takođe.Baš ste zinuli na nas.Neće to tako ići. Srbi su narod koji najviše prostora zauzima.Zauzimao je.I zauzimaće.Nema od toga ništa. Da bi vi izvukli bilo šta pa čak i samo ono brdo sa križem iza Mostara,posvetite se kultivisanju Milanovića. Mi smo izgubili i previše da bi se od nas tražila i šaka zemlje.Ne damo ništa zamene nas ne interesuju.
Što se tiče Istočnog Sarajeva. Taj narod se već jednom morao da seli da bi živeo u miru na svojoj zemlji. Čitav jedan grad smo izgradili za njih na goloj ledini. To niko sem nas uradio nije. Šta ko oseća i kako se ko oseća ne zanima nas. I Muslimani u Sarajevu i Hrvati u Hrvatskoj će hteli ne hteli morati da nauče da su im Srbi i Srbija prve komšije i u Istočnom Sarajevu i na Uni. Ako vam je potrebna dubina teritorije u odnosu na Srbe iselite se dublje u svoju teritoriju.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 11:30 |
|
|
elit star je napisao/la: Nerealni ste.Nema od toga ništa.DGG je srpski životni prostor.Tkz Mrkonjićki džep takođe.Baš ste zinuli na nas.Neće to tako ići. Srbi su narod koji najviše prostora zauzima.Zauzimao je.I zauzimaće.Nema od toga ništa. Da bi vi izvukli bilo šta pa čak i samo ono brdo sa križem iza Mostara,posvetite se kultivisanju Milanovića. Mi smo izgubili i previše da bi se od nas tražila i šaka zemlje.Ne damo ništa zamene nas ne interesuju. Srpski dosmrtni prostor.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 11:37 |
|
|
weasel je napisao/la: Bit će naše i Uskoplje i Busovača, bitno je da imamo većine u gradu selendre se ionako prazne za Njemačku. Još da u Travniku naguramo do 40% gdje bi nam bio kraj.
Travnik je prirodni centar SBK i mi tamo mormao više ulagati, to mora bit naše inaće smo gore propali, taj prostor mora imati neki regionalni centar. Pa e. Njih za par godina uopće neće biti po tim selima, bit će ih 20% u Uskoplju, Busovači i Novom Travniku. 30% u Jajcu i Fojnici. A za Travnik, da... On je naš.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 11:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60826 Lokacija: DAZP HQ
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Da je ovo crtao i izmislio neki musliman vidi se na mnogo stvari. Od RSa su muslimani davno odustali i zato ide Srbima. A Federaciju su uzeli sebi osim Hercegovine koju jebi Alija vec nudio Hrvatskoj. Cuj oni bi sebi uzeli Herceg Bosansku zupaniju u kojoj me cine ni 10% stanovnistva. Nekako razumijem i apetit za srednjom Bosnom ali Livno, Tomislavgrad, Kupres itd. ?? Cudo da nisu i Neum uzeli a i to sam cuo da je kao trebalo njima pripast. vrlo jednostavno, ako RS ide za sebe, Kupres blokira povezivanje USK-a s Trokutistanom, odnosno postoji put Kupres-Glamoč-Drvar-Petrovac. najmanji je problem probijati nove puteve kao garanciju sporazuma. jasno je da je ovo muslimanski wishful thinking.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 11:48 |
|
|
espresso je napisao/la: Vlasnik Hayat TV, inače najvećeg SDA TV medija   odgovara nam svaki napad na Hrvatsku i uključivanje Hrvatske u ovaj sukob, emotivno i svako drugo uključivanje. navijam da se sjete i požeškog sandžaka.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 11:48 |
|
|
Reconquista je napisao/la: elit star je napisao/la: Nerealni ste.Nema od toga ništa.DGG je srpski životni prostor.Tkz Mrkonjićki džep takođe.Baš ste zinuli na nas.Neće to tako ići. Srbi su narod koji najviše prostora zauzima.Zauzimao je.I zauzimaće.Nema od toga ništa. Da bi vi izvukli bilo šta pa čak i samo ono brdo sa križem iza Mostara,posvetite se kultivisanju Milanovića. Mi smo izgubili i previše da bi se od nas tražila i šaka zemlje.Ne damo ništa zamene nas ne interesuju. Srpski dosmrtni prostor. Srba tamo ima koliko ima.Koliko god da ih ima u većini su u odnosu na druga dva naroda i žive tu vekovima.Ne diraju vas i ne smetaju vam.Niti vas oni ugrožavaju niti mi vas preko njih ugrožavamo.Ako vam smeta što to nije pustoš i divljina kao u RSK,što ima ljudi i života a vi ih proterajte pa neka onda ostane prazan prostor u kom niko ne živi. Da imate pameti vi bi tom prostoru davali poticaje da narod ostaje,da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom a ne bi brojali kad je ko umro ili otišao. Ljudi su odavno u tkz.bih zajednici a i uopšte na Balkanu postali deficitarni resurs. Hoćeš da se preseliš u Grahovo? Hoćeš da živiš u Grlamoču? Što ne bi živeo u selu pored Glamoča? Budi domoljub preseli se sa porodicom u neko selo pored Drvara. Jeste lepo si to rekao dosmrtni prostor. I znaš čiji je to problem? Upravo vaš.Kad budete to gledali kao problem a ne sreću možda i budete imali nekakvu državu.Naravno da vi to niti umete niti ste sposobni da naučite.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 11:50 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kakvo je to okupatorsko i strano ime "Elvir". Nogom šutnuti iz Bosne.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 11:57 |
|
|
dudu je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Da je ovo crtao i izmislio neki musliman vidi se na mnogo stvari. Od RSa su muslimani davno odustali i zato ide Srbima. A Federaciju su uzeli sebi osim Hercegovine koju jebi Alija vec nudio Hrvatskoj. Cuj oni bi sebi uzeli Herceg Bosansku zupaniju u kojoj me cine ni 10% stanovnistva. Nekako razumijem i apetit za srednjom Bosnom ali Livno, Tomislavgrad, Kupres itd. ?? Cudo da nisu i Neum uzeli a i to sam cuo da je kao trebalo njima pripast. vrlo jednostavno, ako RS ide za sebe, Kupres blokira povezivanje USK-a s Trokutistanom, odnosno postoji put Kupres-Glamoč-Drvar-Petrovac. najmanji je problem probijati nove puteve kao garanciju sporazuma. jasno je da je ovo muslimanski wishful thinking. Ako im date kroz taj koridor srpska mesta,Srbi će to napustiti.Biće na gubitku i ti Srbi i vi. Put za koridor probiti tik uz granicu Republike Srpske i sačuvati naselja u životu i ljude. Ljudi su resurs u tkz.BiH. Sad kako mi gledamo.Kako vi gledate.Razlikujemo se.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 12:03 |
|
|
Srbi o rubovima HBŽa mogu razmišljati koliko razmišljaju i o Hrvatima u Posavini.
S time da je tu granica po kotama, a u ravnici toga nema. Eventualno se da pogledati Brod, Samac i Derventa za hr komad Brčkog i Gradačca.
No to su već viši dogovori.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 12:04 |
|
|
elit star je napisao/la: dudu je napisao/la: vrlo jednostavno, ako RS ide za sebe, Kupres blokira povezivanje USK-a s Trokutistanom, odnosno postoji put Kupres-Glamoč-Drvar-Petrovac.
najmanji je problem probijati nove puteve kao garanciju sporazuma.
jasno je da je ovo muslimanski wishful thinking.
Ako im date kroz taj koridor srpska mesta,Srbi će to napustiti.Biće na gubitku i ti Srbi i vi. Put za koridor probiti tik uz granicu Republike Srpske i sačuvati naselja u životu i ljude. Ljudi su resurs u tkz.BiH. Sad kako mi gledamo.Kako vi gledate.Razlikujemo se. jedno je sigurno, ne damo metar HBK-a pa nek traže koridore.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 12:17 |
|
|
dudu je napisao/la: elit star je napisao/la: Ako im date kroz taj koridor srpska mesta,Srbi će to napustiti.Biće na gubitku i ti Srbi i vi. Put za koridor probiti tik uz granicu Republike Srpske i sačuvati naselja u životu i ljude. Ljudi su resurs u tkz.BiH. Sad kako mi gledamo.Kako vi gledate.Razlikujemo se. jedno je sigurno, ne damo metar HBK-a pa nek traže koridore. To s Koridorima je glupost. Duži bi im bio koridor od cijele države. Od Bihaća do Donjeg Vakufa je koliko, a i Vakuf je enklava. Koliko je od Bihaća do Zenice? A Goražda se već odriču.
|
|
Vrh |
|
 |
Dutch01
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 12:21 |
|
|
dudu je napisao/la: elit star je napisao/la: Ako im date kroz taj koridor srpska mesta,Srbi će to napustiti.Biće na gubitku i ti Srbi i vi. Put za koridor probiti tik uz granicu Republike Srpske i sačuvati naselja u životu i ljude. Ljudi su resurs u tkz.BiH. Sad kako mi gledamo.Kako vi gledate.Razlikujemo se. jedno je sigurno, ne damo metar HBK-a pa nek traže koridore. I meni izgleda kao da je neki musliman crtao tu kartu. Hrvat sigurno nije, a vjerojatno nije ni Srbin. Tako je. Neka traže koridor preko mrkonjićkog džepa. SDS i PDP će im rado to dati. Znam da su isti oporba, no SNSD neće vječno biti na vlasti. Čak je i Đukanović postao oporba.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 12:27 |
|
|
Nema veze sa temom ali čisto moje mišljenje u vezi stanovništva,ljudi na ovim našim prostorima. Ja ne sumnjam da bi Hrvatskoj odgovaralo da se sada vrati neki broj Srba u RSK ne bitno,5-10 čak i 50 hiljada ljudi.Na svoja imanja.Da ponovo pokrenu nekakvu poljoprivrednu proizvodnju.Automatski sve druge delatnosti bi oživele.Ali to nije moguće.Ko će sada nekoga vratiti iz Novog Sada,Beograda,Srbije u neku u tri pripizdine materinu 20km od prve vukojebine u selo da uzgaja ovce i koze?Još ako je uzeo iz Srbije hrvatsku putovnicu pa sdimio u EU.Tu je tek potpun kraj. Nama ne bi smetalo da hoće Hrvati 3-4-5-10 hiljada da dođu u Republiku Srpsku da žive.Ali ajde ga sad vrati iz Zagreba,Nemačke.Čime? I tu Srebrenicu smo oživeli bukvalno.To je bila mrtvačnica za vreme muslimanske vladavine.Malo po malo i narod će se navići tamo.Lećiće sve na svoje.A ako ih zatremo biće to samo još jedan mrtvi prostor. Gledam kako pojedini pišu kako nema dovoljno prostora.da bi se podelio između tri naroda.Kakvog prostora nema?Muslimani koji imaju najkompaktniji prostor najviše ih ima na najmanjem prostoru pa im je teritorija polu naseljena ili ne naseljena.Ono što se smatra pod HB je živa pustoš bez igde ikog najvećim delom. Republika Srpska takođe. Treba raditi na sačuvanju života.Eto možda ja grešim. Ko god misli drugačije.Ja ću ga rado odvesti kod mene na selo.Neka zanoći.Ako usred noći sme da ode sam bez puške do kapije dvorišta koja je 100 metara od kuće,svaka mu čast pogotovu zimi.Divlje svinje rove po jarači na 200 metara od kuće zimi po danu.Možeš da pucaš sa terase sve pijući kafu.Sad bi ja trebao da pored Beograda i urbanog primorskog mesta u Hrvatskoj kažem ajte deco živite na selu okle vam je ćaća i đed.Bla bla..Oterali bi me u pičku materinu. Etničkog čišćenja je bilo svuda sa svačije strane.Proces se oteo kontroli.To što je preostalo naroda treba čuvati. Kako god. Izvinjavam se na off-u.
|
|
Vrh |
|
 |
Dutch01
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 12:31 |
|
|
Bio sam popljuvan kad sam rekao da je u BiH moguć muslimansko-srpski dogovor na štetu Hrvata. Ova karta jasno pokazuje da je to itekako moguće.
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
 |
Dutch01
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 12:35 |
|
|
elit star je napisao/la: Nema veze sa temom ali čisto moje mišljenje u vezi stanovništva,ljudi na ovim našim prostorima. Ja ne sumnjam da bi Hrvatskoj odgovaralo da se sada vrati neki broj Srba u RSK ne bitno,5-10 čak i 50 hiljada ljudi.Na svoja imanja.Da ponovo pokrenu nekakvu poljoprivrednu proizvodnju.Automatski sve druge delatnosti bi oživele.Ali to nije moguće.Ko će sada nekoga vratiti iz Novog Sada,Beograda,Srbije u neku u tri pripizdine materinu 20km od prve vukojebine u selo da uzgaja ovce i koze?Još ako je uzeo iz Srbije hrvatsku putovnicu pa sdimio u EU.Tu je tek potpun kraj. Nama ne bi smetalo da hoće Hrvati 3-4-5-10 hiljada da dođu u Republiku Srpsku da žive.Ali ajde ga sad vrati iz Zagreba,Nemačke.Čime? I tu Srebrenicu smo oživeli bukvalno.To je bila mrtvačnica za vreme muslimanske vladavine.Malo po malo i narod će se navići tamo.Lećiće sve na svoje.A ako ih zatremo biće to samo još jedan mrtvi prostor. Gledam kako pojedini pišu kako nema dovoljno prostora.da bi se podelio između tri naroda.Kakvog prostora nema?Muslimani koji imaju najkompaktniji prostor najviše ih ima na najmanjem prostoru pa im je teritorija polu naseljena ili ne naseljena.Ono što se smatra pod HB je živa pustoš bez igde ikog najvećim delom. Republika Srpska takođe. Treba raditi na sačuvanju života.Eto možda ja grešim. Ko god misli drugačije.Ja ću ga rado odvesti kod mene na selo.Neka zanoći.Ako usred noći sme da ode sam bez puške do kapije dvorišta koja je 100 metara od kuće,svaka mu čast pogotovu zimi.Divlje svinje rove po jarači na 200 metara od kuće zimi po danu.Možeš da pucaš sa terase sve pijući kafu.Sad bi ja trebao da pored Beograda i urbanog primorskog mesta u Hrvatskoj kažem ajte deco živite na selu okle vam je ćaća i đed.Bla bla..Oterali bi me u pičku materinu. Etničkog čišćenja je bilo svuda sa svačije strane.Proces se oteo kontroli.To što je preostalo naroda treba čuvati. Kako god. Izvinjavam se na off-u. Gle. Prostor tkz. SAO krajine bi se ispraznio i da nije bilo rata. Rat je to samo ubrzao i skratio vam muke. I u bivšoj državi taj prostor je stalno gubio pučanstvo unatoč privilegiranosti Srba. Taj prostor izuzev par iznimaka jednostavno nema perspektive.
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
 |
elit star
|
Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH" Postano: 18 tra 2021, 12:37 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Bio sam popljuvan kad sam rekao da je u BiH moguć muslimansko-srpski dogovor na štetu Hrvata. Ova karta jasno pokazuje da je to itekako moguće. Koja karta?Ovde ima više karata nego u školskom atlasu.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|