HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 stu 2024, 21:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1751 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 71  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
PostPostano: 25 tra 2021, 11:04 

novem je napisao/la:
Ovo treba podebljati.

Ceha je napisao/la:

90ih je postojala šansa da dobiju "zemljicu bosnu".
To se sada komotno može prekrižiti.

Nema razloga da im se da išta, pa makar bilo veliko kao San Marino. Zadnjih 25 godina su samo radili s*anja.
Jednog Tuđmana koji ih je biološki spasio, koji im je prvo obranio teritorij, za cijelo vrijeme rata ih naoružavao i opskrbljivao, a onda iako su mu zabili nož u leđa, zduplao/stroduplao teritorij (radi šlepanja uz hr akcije su dobili 12% teritorija + još 5-6% koje im je darovao u Daytonu) su proglasili ratnim zločincem.
Čovjek im je de facto bio otac domovine.
Bez njega bi ih Srbi sve poklali kao piliće.

Tko će biti takva budala da im nakon toga išta da?
Sitni kokošari, nezahvalnici svjetske klase.

I to su radili 25 godina, sve su držali u štancanje brojeva,, umjesto u dobrosusjedske odnose, išli su se svađati sa svima.
Njima dati državu je doslovce stvoriti neki mini-reich koji će stalno ići u okolne konflikte i žeđati za tuđim teritorijem.
Samo bi ratovali, ništa drugo im nije na pameti.
Dobra stvar je što nemaju ni vojske, ni materijala, ni ludih dobrovoljaca, ali dati državu nekom takvom, koji prijeti terorizmom ako ne bude po njegovom...
Čemu?

Kako sam ovo mogao propustiti. Novem svaka cast.
Ceha je dobar, njegove karte bi trebalo na neki nacin izdati u nekom atlas izdanju i distribuirati na sve strane.
To bi mogao da organizira ovaj forum. O ljudi kako bi nas onda markrali kao extremiste. Ma vec se unaprijed radujem.

Vrh

Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
PostPostano: 25 tra 2021, 13:09 

pomocnik kuhara je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Zamisli si 89.
Nekog srpskog popa (ne svećenika, popa), koji hoda okolo s Dušanovim moštima i bulazni o vječitom i nebeskom carstvu.

Samo što je kod Srba to bila razina običnih svećenika, patrijarsi su imali dovoljno pameti da ne seru tuđim ex-predsjednicika država.
Barem koliko ja znam.

Ovi nisu ništa naučili.

Baš ekipa iz viceva.
Nemoguće je da su ovoliko glupi.....

Haha, pa zar tako nije i bilo kod Srba? Nemamo što zamišljati, Srbi su baš tih godina Srbijom nosali mošti cara Lazara.
Jednostavno, radi se o dvjema istočnjačkim civilizacijama i ti tu njihovu "psihologiju" jednostavno ne možeš pojmiti.

Meni se čini da su muslimani gori.
Srbi su nosali kosti za svoju internu upotrebu, koliko znam, nisu pisali naokolo o vEkovnoj Srbiji (no skvičali su o Jasenovcu).
A i da jesu (zbilja su nerazumljive civilizacije :D), opet su ovi budale jer ponavljaju tuđe greške.
Da ne zaboravimo malenu činjenicu da su Srbi 90ih imali vojsku, a ovi imaju Bakira u trezoru :D

Vrh

PostPostano: 25 tra 2021, 13:16 

Old Fridolin je napisao/la:
novem je napisao/la:
Ovo treba podebljati.

Kako sam ovo mogao propustiti. Novem svaka cast.
Ceha je dobar, njegove karte bi trebalo na neki nacin izdati u nekom atlas izdanju i distribuirati na sve strane.
To bi mogao da organizira ovaj forum. O ljudi kako bi nas onda markrali kao extremiste. Ma vec se unaprijed radujem.

Mislim da ti se i mijenja mindset.
Ekstremisti su oni koji prijete ratom i terorizmom.
Mi smo u nekim stvarima bili samo avangarda.
Vidiš što se događa i kažeš.

Ovo je bilo neizbježno. Pa Zapad ih bedina 25 godina, a oni umjesto da s time nešto konstruktivno naprave takijaju naokolo.
Na kraju ispada da bi njima i cijela juga bila malo.
Lijepo mu je rekao Arafat, potpiši Alija, neka je i ko avlija.
Sad više nije ni avlija u igri.

Tnx :zivili

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 11:46 

Sutra zvanični poziv Muslimanima na pregovore o razdruživanju. :zivili

Citat:
Narodna skupština RS-a sutra raspravlja o pozivanju FBiH na dijalog, tema sjednice i Inzkovo pismo

Pokretanje inicijative za razgovor i dijalog između strana Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za Bosnu i Hercegovinu.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/narodna ... /210426044

:zivili

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 19:55 

Citat:
Prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović je danas otkrio da je slovenački predsjednik Borut Pahor prije 5-6 godina pitao tadašnje članove Predsjedništva BiH šta misle o "razilaženju".

"Razmislite li vi ponekad da vam je bolje da se raziđete, pa da se svi smirite?"

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 20:01 

Slovenci izgleda misle ozbiljno... :)

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 20:02 

Non pper je muslimanska početna pozicija i megalomanija sa kartama. Agonija je njima najgora.

Sada i Bane se sjeća razgovora i ponude od pre 6 god.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 20:35 

novem je napisao/la:
Citat:
Prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović je danas otkrio da je slovenački predsjednik Borut Pahor prije 5-6 godina pitao tadašnje članove Predsjedništva BiH šta misle o "razilaženju".

"Razmislite li vi ponekad da vam je bolje da se raziđete, pa da se svi smirite?"

Razuman narod.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 21:30 

K:M je napisao/la:
Non pper je muslimanska početna pozicija i megalomanija sa kartama. Agonija je njima najgora.

Sada i Bane se sjeća razgovora i ponude od pre 6 god.

Ako oces da kazes da ovakva BiH najvise stetna po Bosnjake, slozio BiH se!
Gledam jutros jutarnji program N1 iz Srajeva, u kojem dvoje glumaca govore o stanju u kinomatografiji! Kazu da su ulaganja bedna, da zavide Srbiji, pa i Makedoniji, da su srecni ako ih neko od tamo pozove... Ocu da kazem da ostavljaju jako tuzan utisak. A vidimo da je slicno u svim sektorima.

Promenilo se dosta toga! Nekada je nacionalni program bio da se strpe do demografskog preuzimanja cele BiH! Sad je nacionalni program da izguraju nekako do izbora a da ne promene izborni zakon! A izhod je vrlo neizvestan.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:04 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/state-department-postoji-opasnost-od-nestabilnosti-na-zapadnom-balkanu/210427017/
Citat:
State Department: Postoji opasnost od nestabilnosti na Zapadnom Balkanu

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:10 

HusoBaznijek je napisao/la:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/state-department-postoji-opasnost-od-nestabilnosti-na-zapadnom-balkanu/210427017/
Citat:

Citat:
Price navodi i da SAD sarađuje s međunarodnom zajednicom da podrži Bosnu i Hercegovinu u provođenju reformi, uključujući i Izborni zakon, koje će joj omogućiti da se razvija i osigura status kandidata za članstvo u EU.

Kad vas jedini "prijatelji" na planeti jebu mogu misliti kako vam drugi rade o glavi.

Mujo, danas se formira tim za pregovore o razdruživanju. Aj da mi ovo razdjelimo pa da odahnete.
Ili ćete potpisati IZ pa ćemo mi i Hrvati igrati fudbala sa vama. :smijeh

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:20 

novovrijeme je napisao/la:

Citat:
Price navodi i da SAD sarađuje s međunarodnom zajednicom da podrži Bosnu i Hercegovinu u provođenju reformi, uključujući i Izborni zakon, koje će joj omogućiti da se razvija i osigura status kandidata za članstvo u EU.

Kad vas jedini "prijatelji" na planeti jebu mogu misliti kako vam drugi rade o glavi.

Mujo, danas se formira tim za pregovore o razdruživanju. Aj da mi ovo razdjelimo pa da odahnete.

Ma kakav izborni nema od toga ništa, ostaje ovako kako jest.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:27 

Da se sjetimo Meše...

Citat:
Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro.

Čudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.

A mi nismo ničiji, uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Zar je onda čudno što smo siromašni? Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni tko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo, mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo, najtužniji vilajet na svijetu, najnesretniji ljudi na svijetu, gubimo svoje lice a tuđe ne možemo da primimo, otkinuti a ne prihvaćeni, strani svakome i onima čiji smo rod, i onima koji nas u rod ne primaju. Živimo na razmeđi svjetova, na granici naroda, svakome na udaru, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije, kao na grebenu. Sila nam je dosadila, i od nevolje smo stvorili vrlinu: postali smo pametni iz prkosa.

Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici? Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća, pa i ova ljubav. Zar smo mi slučajno ovako pretjerano mekani i pretjerano surovi, raznježeni i tvrdi, veseli i tužni, spremni uvijek da iznenadimo svakoga, pa i sebe? Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav, jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti? Zar bez razloga puštamo da život prelazi preko nas, zar se bez razloga uništavamo, drukčije nego Ðemail, ali isto tako sigurno. A zašto to činimo? Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno, znači da smo pošteni. A kad smo pošteni, svaka nam čast našoj ludosti!

:thumbup
Čovjek vas je nacrtao riječima.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:38 

Da se sjetimo Meše...

Citat:
Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro.

Čudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.

A mi nismo ničiji, uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Zar je onda čudno što smo siromašni? Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni tko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo, mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo, najtužniji vilajet na svijetu, najnesretniji ljudi na svijetu, gubimo svoje lice a tuđe ne možemo da primimo, otkinuti a ne prihvaćeni, strani svakome i onima čiji smo rod, i onima koji nas u rod ne primaju. Živimo na razmeđi svjetova, na granici naroda, svakome na udaru, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije, kao na grebenu. Sila nam je dosadila, i od nevolje smo stvorili vrlinu: postali smo pametni iz prkosa.

Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici? Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća, pa i ova ljubav. Zar smo mi slučajno ovako pretjerano mekani i pretjerano surovi, raznježeni i tvrdi, veseli i tužni, spremni uvijek da iznenadimo svakoga, pa i sebe? Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav, jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti? Zar bez razloga puštamo da život prelazi preko nas, zar se bez razloga uništavamo, drukčije nego Ðemail, ali isto tako sigurno. A zašto to činimo? Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno, znači da smo pošteni. A kad smo pošteni, svaka nam čast našoj ludosti!

:thumbup
Čovjek vas je nacrtao riječima.

Poštujem svaku napisanu riječ Meše, ali opet nema i neće biti izbornog zakona.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:42 

Slažem se sa tobom.
To bi bilo samoubistvo.
Bolje da nestane BiH nego da sami sebe uništite.

BiH će biti mostarizovana i vremenom se ugasiti sama od sebe. :zivili

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 10:09 

Citat:

Sad vam je State department rekao da je izmišljanje non-papera jako ozbiljna stvar u koju ste se upustili.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 10:31 

Slažem se sa tobom.
To bi bilo samoubistvo.
Bolje da nestane BiH nego da sami sebe uništite.

BiH će biti mostarizovana i vremenom se ugasiti sama od sebe. :zivili

Svakako neće nikome nedostajati. :zubati

1020 of 2558 - 39.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 10:38 

Pahor je prvi zapadni političar koji je izgleda shvatio
u kakvom se stvarno položaju nalazi BiH a da to i kaže.
Iako suzdržano i s taktom. On i Janša bi mogli biti
prvi koji će u dogledno vrijeme tražiti zaokret politike
EU prema BiH.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 12:07 

Ako itko želi od tih klaunova opstanak BiH, zna se što se treba napraviti, natjerati Muje da potpišu izborni.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 12:16 

novem je napisao/la:
EU prema BiH.

Njima odgovara POJAČAN DOTOK MUSLI IZBJEGLICA.

Da im popune deželu i demografski je obnove.
Žele mnogo jače useljavanje.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 13:37 

novem je napisao/la:
EU prema BiH.

Ma nije on prvi. To što je izašlo u medije znači da je to postalo tema u EU. Odnosno uvijek je to bila jedna od opcija ali sad se pojavljuje kao legitimna opcija u razgovorima.

Inače EU funkcionira tako da najbliža članica EU bude zadužena za susjedne zemlje i da se bavi tim pitanjima i izvještava EU o tome.

Slovenija je bila zadužena i izvještavala o "zapadnom Balkanu" do ulaska Hrvatske kad je Hrvatska to malo više preuzela.

To da se Slovenija time bavi je očito što si žele povećati vanjskopolitičku vidljivost, a i jednostavnije je da Slovenci o tome pričaju nego Hrvati koji su zainteresirana strana. I iza zatvorenih vrata u EU guraju svoje.

Sasvim sigurno Slovenija ne istrčava i ne solira.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 14:47 

Robbie MO je napisao/la:
novem je napisao/la:

Razuman narod.

Prije 5-6 godina.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 14:53 

weasel je napisao/la:
Ako itko želi od tih klaunova opstanak BiH, zna se što se treba napraviti, natjerati Muje da potpišu izborni.

I kako bi to riješilo ijedan problem ?
3 naroda se mrze i tu nema pomoći osim razlaza.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 17:08 

BBC je napisao/la:
weasel je napisao/la:

I kako bi to riješilo ijedan problem ?
3 naroda se mrze i tu nema pomoći osim razlaza.

Mrzit ćete se još par godina dok posve nestane prijetnja rata.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 18:02 

Citat:
Višnja Starešina – Izetbegovićevi metro-mudžosi su se povukli na rezervne položaje

:D

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1751 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 71  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, fravitaizkotora, Hagresor, Imota, iprodano, Robbie MO, Salivator, Tomba17 i 313 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: