HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 kol 2026, 10:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1750 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 70  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
PostPostano: 25 tra 2021, 13:09 

pomocnik kuhara je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Zamisli si 89.
Nekog srpskog popa (ne svećenika, popa), koji hoda okolo s Dušanovim moštima i bulazni o vječitom i nebeskom carstvu.

Samo što je kod Srba to bila razina običnih svećenika, patrijarsi su imali dovoljno pameti da ne seru tuđim ex-predsjednicika država.
Barem koliko ja znam.

Ovi nisu ništa naučili.

Baš ekipa iz viceva.
Nemoguće je da su ovoliko glupi.....

Haha, pa zar tako nije i bilo kod Srba? Nemamo što zamišljati, Srbi su baš tih godina Srbijom nosali mošti cara Lazara.
Jednostavno, radi se o dvjema istočnjačkim civilizacijama i ti tu njihovu "psihologiju" jednostavno ne možeš pojmiti.

Meni se čini da su muslimani gori.
Srbi su nosali kosti za svoju internu upotrebu, koliko znam, nisu pisali naokolo o vEkovnoj Srbiji (no skvičali su o Jasenovcu).
A i da jesu (zbilja su nerazumljive civilizacije :D), opet su ovi budale jer ponavljaju tuđe greške.
Da ne zaboravimo malenu činjenicu da su Srbi 90ih imali vojsku, a ovi imaju Bakira u trezoru :D

Vrh

Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
PostPostano: 25 tra 2021, 13:16 

Old Fridolin je napisao/la:
novem je napisao/la:
Ovo treba podebljati.

Kako sam ovo mogao propustiti. Novem svaka cast.
Ceha je dobar, njegove karte bi trebalo na neki nacin izdati u nekom atlas izdanju i distribuirati na sve strane.
To bi mogao da organizira ovaj forum. O ljudi kako bi nas onda markrali kao extremiste. Ma vec se unaprijed radujem.

Mislim da ti se i mijenja mindset.
Ekstremisti su oni koji prijete ratom i terorizmom.
Mi smo u nekim stvarima bili samo avangarda.
Vidiš što se događa i kažeš.

Ovo je bilo neizbježno. Pa Zapad ih bedina 25 godina, a oni umjesto da s time nešto konstruktivno naprave takijaju naokolo.
Na kraju ispada da bi njima i cijela juga bila malo.
Lijepo mu je rekao Arafat, potpiši Alija, neka je i ko avlija.
Sad više nije ni avlija u igri.

Tnx :zivili

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 11:46 

Sutra zvanični poziv Muslimanima na pregovore o razdruživanju. :zivili

Citat:
Narodna skupština RS-a sutra raspravlja o pozivanju FBiH na dijalog, tema sjednice i Inzkovo pismo

Pokretanje inicijative za razgovor i dijalog između strana Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rješenjima za Bosnu i Hercegovinu.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/narodna ... /210426044

:zivili

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 19:55 

Citat:
Prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović je danas otkrio da je slovenački predsjednik Borut Pahor prije 5-6 godina pitao tadašnje članove Predsjedništva BiH šta misle o "razilaženju".

"Razmislite li vi ponekad da vam je bolje da se raziđete, pa da se svi smirite?"

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 20:01 

Slovenci izgleda misle ozbiljno... :)

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 20:02 

Non pper je muslimanska početna pozicija i megalomanija sa kartama. Agonija je njima najgora.

Sada i Bane se sjeća razgovora i ponude od pre 6 god.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 20:35 

novem je napisao/la:
Citat:
Prvi čovjek SDA Bakir Izetbegović je danas otkrio da je slovenački predsjednik Borut Pahor prije 5-6 godina pitao tadašnje članove Predsjedništva BiH šta misle o "razilaženju".

"Razmislite li vi ponekad da vam je bolje da se raziđete, pa da se svi smirite?"

Razuman narod.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2021, 21:30 

K:M je napisao/la:
Non pper je muslimanska početna pozicija i megalomanija sa kartama. Agonija je njima najgora.

Sada i Bane se sjeća razgovora i ponude od pre 6 god.

Ako oces da kazes da ovakva BiH najvise stetna po Bosnjake, slozio BiH se!
Gledam jutros jutarnji program N1 iz Srajeva, u kojem dvoje glumaca govore o stanju u kinomatografiji! Kazu da su ulaganja bedna, da zavide Srbiji, pa i Makedoniji, da su srecni ako ih neko od tamo pozove... Ocu da kazem da ostavljaju jako tuzan utisak. A vidimo da je slicno u svim sektorima.

Promenilo se dosta toga! Nekada je nacionalni program bio da se strpe do demografskog preuzimanja cele BiH! Sad je nacionalni program da izguraju nekako do izbora a da ne promene izborni zakon! A izhod je vrlo neizvestan.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:04 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/state-department-postoji-opasnost-od-nestabilnosti-na-zapadnom-balkanu/210427017/
Citat:
State Department: Postoji opasnost od nestabilnosti na Zapadnom Balkanu

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:10 

HusoBaznijek je napisao/la:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/state-department-postoji-opasnost-od-nestabilnosti-na-zapadnom-balkanu/210427017/
Citat:

Citat:
Price navodi i da SAD sarađuje s međunarodnom zajednicom da podrži Bosnu i Hercegovinu u provođenju reformi, uključujući i Izborni zakon, koje će joj omogućiti da se razvija i osigura status kandidata za članstvo u EU.

Kad vas jedini "prijatelji" na planeti jebu mogu misliti kako vam drugi rade o glavi.

Mujo, danas se formira tim za pregovore o razdruživanju. Aj da mi ovo razdjelimo pa da odahnete.
Ili ćete potpisati IZ pa ćemo mi i Hrvati igrati fudbala sa vama. :smijeh

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:20 

novovrijeme je napisao/la:

Citat:
Price navodi i da SAD sarađuje s međunarodnom zajednicom da podrži Bosnu i Hercegovinu u provođenju reformi, uključujući i Izborni zakon, koje će joj omogućiti da se razvija i osigura status kandidata za članstvo u EU.

Kad vas jedini "prijatelji" na planeti jebu mogu misliti kako vam drugi rade o glavi.

Mujo, danas se formira tim za pregovore o razdruživanju. Aj da mi ovo razdjelimo pa da odahnete.

Ma kakav izborni nema od toga ništa, ostaje ovako kako jest.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:27 

Da se sjetimo Meše...

Citat:
Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro.

Čudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.

A mi nismo ničiji, uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Zar je onda čudno što smo siromašni? Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni tko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo, mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo, najtužniji vilajet na svijetu, najnesretniji ljudi na svijetu, gubimo svoje lice a tuđe ne možemo da primimo, otkinuti a ne prihvaćeni, strani svakome i onima čiji smo rod, i onima koji nas u rod ne primaju. Živimo na razmeđi svjetova, na granici naroda, svakome na udaru, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije, kao na grebenu. Sila nam je dosadila, i od nevolje smo stvorili vrlinu: postali smo pametni iz prkosa.

Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici? Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća, pa i ova ljubav. Zar smo mi slučajno ovako pretjerano mekani i pretjerano surovi, raznježeni i tvrdi, veseli i tužni, spremni uvijek da iznenadimo svakoga, pa i sebe? Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav, jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti? Zar bez razloga puštamo da život prelazi preko nas, zar se bez razloga uništavamo, drukčije nego Ðemail, ali isto tako sigurno. A zašto to činimo? Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno, znači da smo pošteni. A kad smo pošteni, svaka nam čast našoj ludosti!

:thumbup
Čovjek vas je nacrtao riječima.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:38 

Da se sjetimo Meše...

Citat:
Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro.

Čudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.

A mi nismo ničiji, uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Zar je onda čudno što smo siromašni? Stoljećima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ni tko smo, zaboravljamo već da nešto i hoćemo, drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoje nemamo, mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo, najtužniji vilajet na svijetu, najnesretniji ljudi na svijetu, gubimo svoje lice a tuđe ne možemo da primimo, otkinuti a ne prihvaćeni, strani svakome i onima čiji smo rod, i onima koji nas u rod ne primaju. Živimo na razmeđi svjetova, na granici naroda, svakome na udaru, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije, kao na grebenu. Sila nam je dosadila, i od nevolje smo stvorili vrlinu: postali smo pametni iz prkosa.

Šta smo onda mi? Lude? Nesrećnici? Najzamršeniji ljudi na svijetu. Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do jučer smo bili ono što želimo danas da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kamo da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog rješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća, pa i ova ljubav. Zar smo mi slučajno ovako pretjerano mekani i pretjerano surovi, raznježeni i tvrdi, veseli i tužni, spremni uvijek da iznenadimo svakoga, pa i sebe? Zar se slučajno zaklanjamo za ljubav, jedinu izvjesnost u ovoj neodređenosti? Zar bez razloga puštamo da život prelazi preko nas, zar se bez razloga uništavamo, drukčije nego Ðemail, ali isto tako sigurno. A zašto to činimo? Zato što nam nije svejedno. A kad nam nije svejedno, znači da smo pošteni. A kad smo pošteni, svaka nam čast našoj ludosti!

:thumbup
Čovjek vas je nacrtao riječima.

Poštujem svaku napisanu riječ Meše, ali opet nema i neće biti izbornog zakona.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 09:42 

Slažem se sa tobom.
To bi bilo samoubistvo.
Bolje da nestane BiH nego da sami sebe uništite.

BiH će biti mostarizovana i vremenom se ugasiti sama od sebe. :zivili

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 10:09 

Citat:

Sad vam je State department rekao da je izmišljanje non-papera jako ozbiljna stvar u koju ste se upustili.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 10:31 

Slažem se sa tobom.
To bi bilo samoubistvo.
Bolje da nestane BiH nego da sami sebe uništite.

BiH će biti mostarizovana i vremenom se ugasiti sama od sebe. :zivili

Svakako neće nikome nedostajati. :zubati

1652 of 2558 - 64.58%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 10:38 

Pahor je prvi zapadni političar koji je izgleda shvatio
u kakvom se stvarno položaju nalazi BiH a da to i kaže.
Iako suzdržano i s taktom. On i Janša bi mogli biti
prvi koji će u dogledno vrijeme tražiti zaokret politike
EU prema BiH.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 12:07 

Ako itko želi od tih klaunova opstanak BiH, zna se što se treba napraviti, natjerati Muje da potpišu izborni.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 12:16 

novem je napisao/la:
EU prema BiH.

Njima odgovara POJAČAN DOTOK MUSLI IZBJEGLICA.

Da im popune deželu i demografski je obnove.
Žele mnogo jače useljavanje.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 13:37 

novem je napisao/la:
EU prema BiH.

Ma nije on prvi. To što je izašlo u medije znači da je to postalo tema u EU. Odnosno uvijek je to bila jedna od opcija ali sad se pojavljuje kao legitimna opcija u razgovorima.

Inače EU funkcionira tako da najbliža članica EU bude zadužena za susjedne zemlje i da se bavi tim pitanjima i izvještava EU o tome.

Slovenija je bila zadužena i izvještavala o "zapadnom Balkanu" do ulaska Hrvatske kad je Hrvatska to malo više preuzela.

To da se Slovenija time bavi je očito što si žele povećati vanjskopolitičku vidljivost, a i jednostavnije je da Slovenci o tome pričaju nego Hrvati koji su zainteresirana strana. I iza zatvorenih vrata u EU guraju svoje.

Sasvim sigurno Slovenija ne istrčava i ne solira.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 14:47 

Robbie MO je napisao/la:
novem je napisao/la:

Razuman narod.

Prije 5-6 godina.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 14:53 

weasel je napisao/la:
Ako itko želi od tih klaunova opstanak BiH, zna se što se treba napraviti, natjerati Muje da potpišu izborni.

I kako bi to riješilo ijedan problem ?
3 naroda se mrze i tu nema pomoći osim razlaza.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 17:08 

BBC je napisao/la:
weasel je napisao/la:

I kako bi to riješilo ijedan problem ?
3 naroda se mrze i tu nema pomoći osim razlaza.

Mrzit ćete se još par godina dok posve nestane prijetnja rata.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 18:02 

Citat:
Višnja Starešina – Izetbegovićevi metro-mudžosi su se povukli na rezervne položaje

:D

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 27 tra 2021, 18:59 

Reconquista je napisao/la:
Citat:
Višnja Starešina – Izetbegovićevi metro-mudžosi su se povukli na rezervne položaje

:D

=))

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1750 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 70  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Tomba17, Tvigi 94 i 43 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: