HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 tra 2025, 17:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1874 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 75  Sljedeća

Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
1. Da 35%  35%  [ 65 ]
2. Ne 46%  46%  [ 86 ]
3. Ne znam 20%  20%  [ 37 ]
Ukupno glasova : 188
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vjerujete li u ukazanja u Međugorju?
PostPostano: 26 lip 2021, 11:01 

Njegovo slobodno pravo da se zalaže. Nego, ne smeta tebe on već to mjesto.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 13:40 

Evo mogu ja moje iskustvo iznit u vezi Međugorja i Gospe...

Bio sam kod papinog križa (križ su papi Ivanu II poklonili slovenci, a on ga je blagoslovio i poklonio župi u Međugorju). Križ je inače poznat po tome da iz kolina raspetoga Isusa kapa voda ponekad.

Došo sam kod križa jer je mala tila se tamo pomolit za svoje itd.
Uglavnom bila je gužva i svi su pokušavali rukom ili maramicom dotaknut ispod kolina Isusa di voda kapa, al nije bilo ničega i ljudi su pomalo klonuli razočarani, ja sam se zavalio na klupe kod križa dok je mala molila i tako kroz 5-10min se svi razišli osim nas i neke žene koja je sidila ispod križa i molila krunicu.

E tada sam se i ja pomolio i izmolio Isusa ukoliko mu je drago da mi pokaže jel to stvarno istina i ja dođem do križa i krene kap po kap se stvarat malo ispod kolina i klizit niz križ i tako i ja rukom pokupim te kapi, nisam imo maramice ni ništa...al je mala pokupila cili paket i kasnije dala svakom od svoji po jednu. Par minuta nakon toga je došla nova tura neki talijanski turista i naravno nastala je odma gužva, kako smo mi svoje obaavili otišli smo dalje na brdo Ukazanja.

E sad neko će možda reć da muški bolje mole od žena... al tako je ispalo...

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 13:53 

novem je napisao/la:
Njegovo slobodno pravo da se zalaže.

Takav odgovor na onakvu vijest bio bi nezamisliv prije 20 godina.

Dakle, imamo očigledne progresivne plodove Međugorja. :D

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 14:02 

Zna se tko je inflacijski koristio taj termin.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 14:20 

Termin je nebitan, ja u toj priči ne navijam ni za jednu stranu. Samo se zabavljam...

Poanta je u tome da se najveći prijatelj Međugorja zalaže za stvari od kojih se prosječnom Hercegovcu diže kosa na glavi, a da lokalni franjevci to očigledno guraju pod tepih. Jadnog Perića babe tukle jer ne priznaje Međugorje, a ovome koji predvodi liberalnu struju i koji bi blagoslivljao gejeve u crkvi ljube ruku jer je "naš". Komedija. =))

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 14:39 

Onog trenutka kada Međugorje od Vatikana bude službeno proglašeno kao svetište,
a to mi moglo biti u dogledno vrijeme, biti će posve nebitno tko je i iz
koje struje se za to zalagao. A najmanje baš Hercegovcima. To će za mnoge
koji sada protiv "pušu", biti tragedija. Samo polako. :kava

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 14:50 

novem je napisao/la:
Onog trenutka kada Međugorje od Vatikana bude službeno proglašeno kao svetište,
a to mi moglo biti u dogledno vrijeme,

Dakle u dogledno vrijeme možemo očekivati ostvarenje onih 10 tajni poslije kojih će sve biti jasno? Jedva čekam.

novem je napisao/la:
To će biti mnogima
koja sada protiv "pušu" - tragedija. Samo polako. :kava

Meni sigurno neće biti tragedija, ni u džep, ni iz džepa...

Isto kao što vama neće biti tragedija kada se uspostavi da od tajni nema ništa. Samo ćete se pretvarati da nikada nisu ni postojale.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 14:56 

Tebe bi to trebalo najmanje da zanima, pošto sam tvrdiš

Citat:
ja u toj priči ne navijam ni za jednu stranu

Prestani s tom lažnom glumom.

Tebi ne trebaju tajne, tebi treba 3h da klečiš na 40C. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 14:59 

Molio bih mujage da se klone ove teme i ne zagadjuju je. Naravno da je krcanstvo kao vjera progresivna, dok su neki mentalno jos ostali u 15.st.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 15:12 

novem je napisao/la:

Pa zanima me kao čovjeka. Zar moram biti vjernik da bi me zanimao takav ogroman sociološko-psihološko-religijski fenomen koji mi se odvija u dvorištu? :blink

novem je napisao/la:

Tajne su ključ. Neostvarivanje tajni bi bio teški debakl i dokaz da je sve laž...

I toga su valjda svi svjesni, zato se i ide u sustavno umanjivanje njihove važnosti kako vrijeme prolazi. :rolleyes

mijat_tomic je napisao/la:
Molio bih mujage da se klone ove teme i ne zagadjuju je. Naravno da je krcanstvo kao vjera progresivna, dok su neki mentalno jos ostali u 15.st.

Ne znam kakve ti se mujage ovdje priviđaju. Nisam mujaga, kunem se alahom... :kava

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 15:18 

dunno je napisao/la:
novem je napisao/la:

Pa zanima me kao čovjeka. Zar moram biti vjernik da bi me zanimao takav ogroman sociološko-psihološko-religijski fenomen koji mi se odvija u dvorištu? :blink

novem je napisao/la:

Tajne su ključ. Neostvarivanje tajni bi bio teški debakl i dokaz da je sve laž...

I toga su valjda svi svjesni, zato se i ide u sustavno umanjivanje njihove važnosti kako vrijeme prolazi. :rolleyes

Ne znam kakve ti se mujage ovdje priviđaju. Nisam mujaga, kunem se alahom... :kava

Ako se nekim slucajem ispostavi da je sve laz, vidiocima ide na dusu, nego hoce li te to usrecit? Nisam ni ja zadovoljan stvarima glede medjugorja, ali ljudi nisu slijepi, niz ozdravljenja, obracenja se tu dogodilo, ljudi se vracaju iznova pa ne kuzim sta te tocno zulja?

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 15:27 

dunno je napisao/la:

Da, trebaš biti vjernik da bi govorio o tajnama. Previše si kao nevjernik o njima
opsjednut. Međutim, ako samo to tražiš onda kao što rekoh moraš početi s zvidanom
i bolnim koljenima. Možeš to i u svom dvorištu, za početak. :zubati

Citat:
I toga su valjda svi svjesni, zato se i ide u umanjivanje njihove važnosti kako vrijeme prolazi. :rolleyes

Vatikan ima komisiju i oni će na osnovu svih relevantnih dokaza i iskaza da daju svoje konačno
mišljenje. Tvoje je nebitno. Činjenica je da je komisija proglasila viđenja iz lipnja 1981. kao
istinita i odobreno je da se mogu vršiti službena hodočašća, što potvrđuje iskaze tih svjedoka.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 15:40 

Nevjernik a smetaju mu gayevi u crkvi, sto nisu tajne otkrivene... Ovo je tipa ko oni agnostici u mujaga

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 15:58 

Ako se nekim slucajem ispostavi da je sve laz, vidiocima ide na dusu, nego hoce li te to usrecit?

Ne mislim da će se to ikada službeno dogoditi. Predaleko je sve otišlo i da se sutra nijedna tajna ne ostvari, Međugorci će naći opravdanje za to, a Crkva će "mudro" tolerirati svetište kao mjesto hodočašća, a eventualno se ograditi od samih ukazanja.

Tako to ide...

Nisam ni ja zadovoljan stvarima glede medjugorja, ali ljudi nisu slijepi, niz ozdravljenja, obracenja se tu dogodilo, ljudi se vracaju iznova pa ne kuzim sta te tocno zulja?

Muljanje i sektaški mentalitet. Priče o ozdravljenjima, obraćenjima, promijenjenim životima... možeš naći u svakoj religiji i kultu. I uvijek su te priče "posebne" i "neobjašnjive" pripadnicima te religije ili tog kulta, a prilično neimpresivne vjernicima drugih religija ili nevjernicima. Jako zanimljiva stvar.

novem je napisao/la:
Da, trebaš biti vjernik da bi govorio o tajnama. Previše si kao nevjernik o njima
opsjednut.

Ljudi su otvoreno pričali o velikim događajima koje će oni objaviti svijetu (dakle, i vjernicima i nevjernicima) nekoliko dana prije nego što se ti događaji dogode i da će to biti dokaz istinitosti ukazanja.

I sad sam ja kriv što me takva grandiozna stvar fascinira i što ih držim za riječ. Stvarno sam nerazuman... :kava

novem je napisao/la:
Vatikan ima komisiju i oni će na osnovu svih relevantnih dokaza i iskaza da daju svoje konačno
mišljenje. Tvoje je nebitno. Činjenica je da je komisija proglasila viđenja iz lipnja 1981. kao
istinita i odobreno je da se mogu vršiti službena hodočašća, što potvrđuje iskaze tih svjedoka.

Dakle da se sutra nijedna tajna ne ostvari, prva ukazanja su i dalje autentična?

Ok, zanimljiv damage control od strane Vatikana. Nisam ni sumnjao u njih.

Nevjernik a smetaju mu gayevi u crkvi, sto nisu tajne otkrivene...

Nit mi smetaju, nit se zalažem za to. Ali sam prilično siguran da smetaju ogromnoj većini ovih domaćih koji se kunu u Međugorje.

Očigledno je u njihovim očima nepriznavanje Međugorja (Perić) puno veći grijeh i problem od gej svečanosti pred oltarom (Schonborn). :zubati

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 16:03 

@dunno
Zanima li tebe Međugorje s duhovne strane?

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 16:21 

Kao prvo ratko peric je debil zesci, ne smeta meni ako covjek ima neko svoje misljenje o medjugorju nego sto na svaki nacin pokusava to prikazati u najgorem svjetlu, ali nista ne cudi od covjeka koji je bivsi udbas, moze se lako provjerit na netu i tko ga je angazirao i za koga je radio. Da bi pricao o medjugorju moras razumjet kontekst i tadasnje drustvene prilike kad su krenula ukazanja. Citluk je koliko se god to danas cudno cini bio komunisticki nastrojena sredina, ljudi su ismijavali ukazanja, a djeca su trpila teror nevidjeni. Iskreno da sam na njihovom mjestu vjerojatno bi rekao jebes ovo sve i odustao od toga. Opet mozes imat svoje misljenje u medjugorju nikakav problem. Dosta mojih prijatelja i poznanika ne vjeruje u ukazanja i nemam nikakav problem s tim, ali moras bit upucen u temu da bi diskutirao o tome. Vidioci su ljudi od krvi i mesa kao i mi svi, normalno da grijese i ne podrzavam nacin zivota njihov, ali ne moze se ocekivat da budu neki seoski pastiri u 21 st, nisu ni franjevci danas nista bolji a zavjetovali se na cistocu duha i tijela i siromastvo. Ovo za gayeve sto da ti kazem, glupa ti je prica, ako crkva ozakoni istospolne brakove meni osobno ne smeta, ako nekome smeta nek ode do zupnog ureda i ispise se, to je 5min posla. Nije ovo islam da se sijeku cune kad napustis :zubati

Vrh

PostPostano: 26 lip 2021, 19:13 

Morate odvojiti vidioce kao djeca i kad su odrasli i zasnovali svoje obitelji, karijere i živote.
Kad su bili djeca sa njima je manipulrao konjina koji se jebavao sa časnom sestrom u službi, sad sa njom živi u Italiji i čekaju Aliens u nekoj glupoj sekti. Taj tip je krivotvorio masu poruka i utjecao na djecu da je to ispravna stvar i da šute o tome.

Njihov je grijeh što o tome nisu nikad pričali da se to rasčisti i ostavi iza njih. Ali valjda dok je Međugorju išlo dobro nisu htjeli praviti komplikacije i nastavili šutjeti.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 13:33 

novem je napisao/la:
@dunno

U istoj mjeri u kojoj me zanima Mormonizam s duhovne strane. :neznam

Nekako su mi uvijek u tim stvarima puno zanimljivija činjenična pitanja. Koja korist od duhovnosti koja je utemeljena na nečemu što činjenično ne drži vodu... To onda nije ništa drugo nego umišljaj i ljudska psiha.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 14:07 

novem je napisao/la:
@dunno

On ne vjeruje u duhovnu stranu, naturalista. :zubati

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 14:22 

dunno je napisao/la:
novem je napisao/la:
@dunno

U istoj mjeri u kojoj me zanima Mormonizam s duhovne strane. :neznam

Nekako su mi uvijek u tim stvarima puno zanimljivija činjenična pitanja. Koja korist od duhovnosti koja je utemeljena na nečemu što činjenično ne drži vodu... To onda nije ništa drugo nego umišljaj i ljudska psiha.

A drzi vodu teorija da su eva i adam jeli jabuku s zabranjenog stabla, da se noa uspio spasiti od velikog potopa ili da je isus nahranio jednom ribom 5000 ljudi. Covjece o cemu ti baljezgas, kakve cinjenice?

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 15:34 

A drzi vodu teorija da su eva i adam jeli jabuku s zabranjenog stabla, da se noa uspio spasiti od velikog potopa ili da je isus nahranio jednom ribom 5000 ljudi.

Meni i tebi možda ne drži, ali ima dosta ljudi koji se ne slažu i koji to smatraju činjenicama...

Covjece o cemu ti baljezgas, kakve cinjenice?

Da li se zaista u Međugorju ukazuje Gospa? To je valjda činjenično pitanje, a odgovor je da ili ne. :neznam

Veliko hvala vidiocima što su nam dali tako egzaktan test provjere da li govore istinu ili lažu (druge, a možda i sami sebe).

Tajne se ostvare onako kako su unaprijed najavljene - ukazanja su bila stvarna.
Tajne se ne ostvare - ukazanja nisu bila stvarna.

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 16:58 

dunno je napisao/la:
A drzi vodu teorija da su eva i adam jeli jabuku s zabranjenog stabla, da se noa uspio spasiti od velikog potopa ili da je isus nahranio jednom ribom 5000 ljudi.

Meni i tebi možda ne drži, ali ima dosta ljudi koji se ne slažu i koji to smatraju činjenicama...

Covjece o cemu ti baljezgas, kakve cinjenice?

Da li se zaista u Međugorju ukazuje Gospa? To je valjda činjenično pitanje, a odgovor je da ili ne. :neznam

Veliko hvala vidiocima što su nam dali tako egzaktan test provjere da li govore istinu ili lažu (druge, a možda i sami sebe).

Tajne se ostvare onako kako su unaprijed najavljene - ukazanja su bila stvarna.
Tajne se ne ostvare - ukazanja nisu bila stvarna.

:palacgore1

Pa odgovor valjda vidioci znaju, na tebi je da im vjerujes ili ne, ili ih mozes osobno pitat ako te zanima. Ova logika ti nema smisla. Znaci ako adam nije pojeo jabuku sa stabla Bog ne postoji sta li? Ja ti pokusavam opisat kontekst vremena u kome su ukazanja pocela, jer vidim da nisi bas upucen. A gore ti je BBC objasnio da su djeca mozda bila zavedena od pojedinaca koja su se pokusala okoristila, sad je pitanje koliko u svemu tome ima istine. Cinjenica je da u medjugorje godisnje dolazi milijun turista bez obzira na sve i to tebe izgleda zulja, jer netko ima koristi od toga a ti nemas ocito i onda bi ti godilo da se sve na kraju pokaze kao prijevara jer eto tjesit ces sebe da si u necem bio u pravu

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 17:11 

dunno je napisao/la:

Meni sigurno neće biti tragedija, ni u džep, ni iz džepa...

Nitko pare nije odnio u grob, ne treba se time opterećivati.

Za života se bira između Boga i bogatstva, naravno to se u Bibliji tumači u prenesenom značenju ali poenta je jasna.

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 18:11 

Pa odgovor valjda vidioci znaju, na tebi je da im vjerujes ili ne, ili ih mozes osobno pitat ako te zanima.

Zašto bih se oslanjao na vjerovanje ili nevjerovanje njihovoj riječi, ako imamo egzaktan način da provjerimo?

Sve će nam se samo kazati kad se tajne ostvare ili ne ostvare. :biceovodobro

Ja ti pokusavam opisat kontekst vremena u kome su ukazanja pocela, jer vidim da nisi bas upucen. A gore ti je BBC objasnio da su djeca mozda bila zavedena od pojedinaca koja su se pokusala okoristila, sad je pitanje koliko u svemu tome ima istine.

I "Gospa" mirno promatrala kako pojedinci godinama (koliko znam, Vlašić je tamo bio aktivan do kraja 80-ih) manipuliraju tom djecom i stavljaju svoje riječi u njezina usta i ništa nije poduzimala po tom pitanju?

Cinjenica je da u medjugorje godisnje dolazi milijun turista bez obzira na sve i to tebe izgleda zulja, jer netko ima koristi od toga a ti nemas ocito i onda bi ti godilo da se sve na kraju pokaze kao prijevara jer eto tjesit ces sebe da si u necem bio u pravu

Mene uopće ne žulja milijun turista godišnje niti će mi biti drago ako tako bitna gospodarska grana preko noći propadne.

Ali neću se zbog toga pretvarati da vjerujem ili šutjeti na neke očite nebuloze. Drag mi je vjerski turizam, ali mi je istina draža... :zubati

Vrh

PostPostano: 27 lip 2021, 18:43 

dunno je napisao/la:
Pa odgovor valjda vidioci znaju, na tebi je da im vjerujes ili ne, ili ih mozes osobno pitat ako te zanima.

Zašto bih se oslanjao na vjerovanje ili nevjerovanje njihovoj riječi, ako imamo egzaktan način da provjerimo?

Sve će nam se samo kazati kad se tajne ostvare ili ne ostvare. :biceovodobro

Ja ti pokusavam opisat kontekst vremena u kome su ukazanja pocela, jer vidim da nisi bas upucen. A gore ti je BBC objasnio da su djeca mozda bila zavedena od pojedinaca koja su se pokusala okoristila, sad je pitanje koliko u svemu tome ima istine.

I "Gospa" mirno promatrala kako pojedinci godinama (koliko znam, Vlašić je tamo bio aktivan do kraja 80-ih) manipuliraju tom djecom i stavljaju svoje riječi u njezina usta i ništa nije poduzimala po tom pitanju?

Cinjenica je da u medjugorje godisnje dolazi milijun turista bez obzira na sve i to tebe izgleda zulja, jer netko ima koristi od toga a ti nemas ocito i onda bi ti godilo da se sve na kraju pokaze kao prijevara jer eto tjesit ces sebe da si u necem bio u pravu

Mene uopće ne žulja milijun turista godišnje niti će mi biti drago ako tako bitna gospodarska grana preko noći propadne.

Ali neću se zbog toga pretvarati da vjerujem ili šutjeti na neke očite nebuloze. Drag mi je vjerski turizam, ali mi je istina draža... :zubati

Ne postoji egzaktan nacin da se nesto nadnaravno provjeri. Krscani vjeruju da ce Isus spasitelj ponovno se spustit na zemlju. I sta ako ne dodje? Onda je sve laz? Nisam upucen u tajne, a i sumnjam bas da je gospa rekli Vicki: "ej vicka reci onom vlasicu da prestane lagat i nek se okani one casne sestre". Ljudi grijese, Bog nam je dao slobodnu volju, a na nama je kako cemo i sta cemo. Ako jakov malo popije i autom pregazi nekog hodocasnika nece mu gospa sutra rec: "e moj jakove pa sta ti bi, sad ti se necu vise ukazivat za kaznu". Vidioci su tu da prenose gospine poruke, a to sto mi svi ocekujemo da oni budu neki blazeni bozji pastiri je druga stvar. Naravno ti mozes gledati to na drugi nacin, ali kad bi osobno gledao fratre i njihovo ponasanje ne bih nikad nogom u crkvu krocio

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1874 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 75  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: