|
|
Stranica: 6/8.
|
[ 184 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 19:25 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1684 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
Petunija je napisao/la: Oukej, lud si, to smo zaključili. Iznenadi nas nečim razumnim. Pa reci što je tu ludo? Samo dobijaš prijave ovako.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 19:28 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 19:29 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ah, ta ljubav! Da. Volim prijave.
_________________ sotto l'ombra di un bel fiore
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 19:41 |
|
Pridružen/a: 29 pro 2018, 13:46 Postovi: 1684 Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
|
16. Danas je ogroman broj mladića neet jer u životu za njih nema ništa. Nikad neće biti dovoljno dobro jer to ni matematički nije moguće pošto je apex toliko uzak da je uspjeh čak i nešto većem jednoznamenkastom broju nemoguć. Neke su studije pokazale da je nejednakost na dating aplikacijama veća od ekonomske nejednakosti u SAD-u. To je zastrašujuće. Popucala je veza između drugih uspjeha u životu (akademskih, inovacija, radnih) i dolaska do suprotnog spola koja je postojala tisućama godina. Kada to netko istakne on je ženomrzački "incel" i čudovište koje si je samo krivo za neuspjehe. Zgodno objašnjenje za perpetuaciju bolesnog svijeta. 17. Kao rezultat, mnoge žene ostaju same i bez djece duboko u 30tima, neke zauvijek. Upoznao sam žene koje su imale nevjerojatnu genetiku koja je sva išla ravno u WC školjku, i one su time bile sasvim zadovoljne i smatrale da imaju ispunjene i smislene živote. To je, moram priznati, bilo nešto od najuznemirujućeg sadržaja koji sam uopće vidio u životu. Krajnja jeza, mnogo gora od vidjeti recimo poginule ljude. Ovog se dobro dotiče prva scena filma Idiocracy https://www.youtube.com/watch?v=sP2tUW0HDHA18. Kršćanstvo je prestalo biti dobrom religijom prije otprilike više od 100 godina, s malim oazama/iznimkama poput mormona ili menonita. Današnje je katoličanstvo čista idolatrija opsjednuta vjerom, ne ponašanjem, pravoslavlje više politička religija. Mainstream protestantizam još najgori, liberalizam u obliku religije.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 19:52 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: 18. Kršćanstvo je prestalo biti dobrom religijom prije otprilike više od 100 godina, s malim oazama/iznimkama poput mormona ili menonita. Današnje je katoličanstvo čista idolatrija opsjednuta vjerom, ne ponašanjem, pravoslavlje više politička religija. Mainstream protestantizam još najgori, liberalizam u obliku religije. Uf. Muslimani gori od Turčina.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:09 |
|
|
Petunija je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: 18. Kršćanstvo je prestalo biti dobrom religijom prije otprilike više od 100 godina, s malim oazama/iznimkama poput mormona ili menonita. Današnje je katoličanstvo čista idolatrija opsjednuta vjerom, ne ponašanjem, pravoslavlje više politička religija. Mainstream protestantizam još najgori, liberalizam u obliku religije. Uf. ******** gori od Turčina. Ne mogu negirati da kršćanstvo nekim ljudima je pomoglo naći partnera i da su takvi brakovi često uspješni, ali mislim da se ne radi o masovnoj pojavi (inače bi ti sudjelovanje u tim zajednicama maltene garantiralo ubračenje) i sve se vrti oko za mene zastrašujućoj idolatriji. Malo je tu nastojanja za biti dobrom osobom, čak i slijediti puke božje zapovijedi. Ne, kršćanstvo samo po sebi nije više dobra religija. Što se tiče islama, o tom potom.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:13 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Petunija je napisao/la: Uf. ******** gori od Turčina.
Ne mogu negirati da kršćanstvo nekim ljudima je pomoglo naći partnera i da su takvi brakovi često uspješni, ali mislim da se ne radi o masovnoj pojavi (inače bi ti sudjelovanje u tim zajednicama maltene garantiralo ubračenje) i sve se vrti oko za mene zastrašujućoj idolatriji. Malo je tu nastojanja za biti dobrom osobom, čak i slijediti puke božje zapovijedi. Ne, kršćanstvo samo po sebi nije više dobra religija. Što se tiče islama, o tom potom. Kakvo nalaženje partnera? Vjera nije agencija za bračno posredovanje. Ili živiš Isusovu riječ, ili ne. Sotono.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:15 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: 15. Povezano s 14, čini se da je pozitivan učinak na europsku populaciju imala smrtna kazna, koja je promijenila genetsku sliku Zapadne Europe 1000.-1500. godine, jer je ubijala najnasilnije dijelove društva, nositelje nereda. To je nekad trajalo kroz mnogo generacija, npr nasilni bi ratnik mogao već imati 3 sina prije smrti koji bi bili slično nasilni pa genetski i nije puno napravljeno i sve se odgađalo za buduće generacije. Ipak, do 1500. zapadna je Europa stvorila populaciju koja je bila mirnija i sklonija redu i radu nego bilo gdje drugdje na svijetu. Zato Zapad od 1500. godine počinje širiti svoje gospodstvo nad svijetom. Čisto za ove bisere koji me nazivaju luđakom, ovdje su izvori za ovo http://thealternativehypothesis.org/ind ... evolution/http://thealternativehypothesis.org/ind ... -the-rest/(izvori su u člancima) Sumirano u video https://www.bitchute.com/video/P78Zd8265_k/
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:15 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ah, ta ljubav!
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1027 of 2558 - 40.15%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:18 |
|
|
Petunija je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: Ne mogu negirati da kršćanstvo nekim ljudima je pomoglo naći partnera i da su takvi brakovi često uspješni, ali mislim da se ne radi o masovnoj pojavi (inače bi ti sudjelovanje u tim zajednicama maltene garantiralo ubračenje) i sve se vrti oko za mene zastrašujućoj idolatriji. Malo je tu nastojanja za biti dobrom osobom, čak i slijediti puke božje zapovijedi.
Ne, kršćanstvo samo po sebi nije više dobra religija.
Što se tiče islama, o tom potom.
Kakvo nalaženje partnera? Vjera nije agencija za bračno posredovanje. Ili živiš Isusovu riječ, ili ne. Sotono. Samo potvrđuješ ovo o čemu govorim. Dobra vjera je puno efikasnija od agencije za bračno posredovanje. Zapravo je hyper agencija za bračno posredovanje, uz to ima i svoj financijski sustav, svoj obrazovni sustav itd. Toga je još ostalo u institucijama, ali ovog što je važnije nije. Tvoje tumačenje samo pokazuje koliko je moderno kršćanstvo jadno. Ne bi začudilo da si i sama kršćanin.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:19 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Petunija je napisao/la: Uf. ******** gori od Turčina.
Ne mogu negirati da kršćanstvo nekim ljudima je pomoglo naći partnera i da su takvi brakovi često uspješni, ali mislim da se ne radi o masovnoj pojavi (inače bi ti sudjelovanje u tim zajednicama maltene garantiralo ubračenje) i sve se vrti oko za mene zastrašujućoj idolatriji. Malo je tu nastojanja za biti dobrom osobom, čak i slijediti puke božje zapovijedi. Ne, kršćanstvo samo po sebi nije više dobra religija. Što se tiče islama, o tom potom. Sta je definicija dobre religije?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:21 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Petunija je napisao/la: Kakvo nalaženje partnera? Vjera nije agencija za bračno posredovanje. Ili živiš Isusovu riječ, ili ne. Sotono.
Samo potvrđuješ ovo o čemu govorim. Dobra vjera je puno efikasnija od agencije za bračno posredovanje. Zapravo je hyper agencija za bračno posredovanje, uz to ima i svoj financijski sustav, svoj obrazovni sustav itd. Toga je još ostalo u institucijama, ali ovog što je važnije nije. Tvoje tumačenje samo pokazuje koliko je moderno kršćanstvo jadno. Ne bi začudilo da si i sama kršćanin. Ajde, bar si nešto pogodio. Ne idem u crkvu, ali imam sakramente i držim do nekih moralnih vrijednosti... koje su tebi očito stran pojam.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:22 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: Ne mogu negirati da kršćanstvo nekim ljudima je pomoglo naći partnera i da su takvi brakovi često uspješni, ali mislim da se ne radi o masovnoj pojavi (inače bi ti sudjelovanje u tim zajednicama maltene garantiralo ubračenje) i sve se vrti oko za mene zastrašujućoj idolatriji. Malo je tu nastojanja za biti dobrom osobom, čak i slijediti puke božje zapovijedi.
Sta je definicija dobre religije? Čini se da ti nađe partnericu. Ima smisla.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1027 of 2558 - 40.15%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Ah, ta ljubav! I ovu cenzuru naprosto obožavam.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Sta je definicija dobre religije?
Čini se da ti nađe partnericu. Ima smisla. Ne razumem, Kvako?!
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:28 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: Ne mogu negirati da kršćanstvo nekim ljudima je pomoglo naći partnera i da su takvi brakovi često uspješni, ali mislim da se ne radi o masovnoj pojavi (inače bi ti sudjelovanje u tim zajednicama maltene garantiralo ubračenje) i sve se vrti oko za mene zastrašujućoj idolatriji. Malo je tu nastojanja za biti dobrom osobom, čak i slijediti puke božje zapovijedi.
Sta je definicija dobre religije? Huh? Kakvo je to pitanje? Uzmi rječnik i pročitaj što znači riječ "dobro", a što "religija". Može i engleski ili hrvatskosrpski. Ali ajde, zagrist ću. Religija koja značajno poboljšava živote, okolnosti, djelovanje, osobnost, uspjeh itd svojih članova. Naravno da je pronalazak partnerice jedna od najbazičnijih zadaća dobre religije, pošto znači nastavak vrste, članova religije itd. Kršćani su toliko zastranili da im se i ovo treba crtat.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:33 |
|
|
Petunija je napisao/la: NiceBoyZg je napisao/la: Samo potvrđuješ ovo o čemu govorim. Dobra vjera je puno efikasnija od agencije za bračno posredovanje. Zapravo je hyper agencija za bračno posredovanje, uz to ima i svoj financijski sustav, svoj obrazovni sustav itd. Toga je još ostalo u institucijama, ali ovog što je važnije nije. Tvoje tumačenje samo pokazuje koliko je moderno kršćanstvo jadno. Ne bi začudilo da si i sama kršćanin.
Ajde, bar si nešto pogodio. Ne idem u crkvu, ali imam sakramente i držim do nekih moralnih vrijednosti... koje su tebi očito stran pojam. Po čemu su mi stran pojam, a tebi nisu? Nazivaš ljude koje je posjetila policija kriminalcima iako a) i sama kažeš da je i tebi bila b) sam ti rekao epilog svega c) je došla i drugoj strani za puno ozbiljnije i dokumentiranije stvari, objavljuješ privatne poruke s drugih foruma (i tamo ih prijavljuješ, a nacoška adminka bana za jednu privatnu poruku), bezočno vrijeđaš. To što imaš sakramente ne znači ništa i pokazuje koliko si bezvezna. U katolicizmu imaš sakramente jer su te na njih vodili roditelji i škola. A čak i da si ih uzela kao odrasla osoba sami sakramenti ne znače baš ništa jer ne govore o nikakvim kvalitetama (osim da si sposobna gurat glavu u vodu ili nešto) i ergo nema ih se što spominjati.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:38 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Čini se da ti nađe partnericu. Ima smisla. Ne razumem, Kvako?! Ne poznajem Kvaku, ali ovo mi je zvučalo kao sarkazam. I to prilično dobar.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:39 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Sta je definicija dobre religije?
Huh? Kakvo je to pitanje? Uzmi rječnik i pročitaj što znači riječ "dobro", a što "religija". Može i engleski ili hrvatskosrpski. Ali ajde, zagrist ću. Religija koja značajno poboljšava živote, okolnosti, djelovanje, osobnost, uspjeh itd svojih članova. Naravno da je pronalazak partnerice jedna od najbazičnijih zadaća dobre religije, pošto znači nastavak vrste, članova religije itd. Kršćani su toliko zastranili da im se i ovo treba crtat. Nema recnika u kojem postoji definicija dobra, ljubavi, Boga i sl. A iz tvog odgovora zakljucujem da ti religiju dozivljavas instumentom ili sredstvom za uredjenje ovozemaljskih, da ne kazem svakodnevnih stvari! Nije li to malo skorman zadatak za religiju? Hruscanstvo ne vidi tako svoju misiju! Cesto se manifestacijom, a ucenjem obavezno, religija pojavljuje kao inspiracija coveku da se odrekne ovozemaljskih pogodnosti zbog onozemaljskog! Cudesno, ali religija sa takvim principom - principom odricanja i zrtve, cesto postize da i ovozemaljske stvari izgledaju bolje. Npr. hriscantvo. Ako se odreknemo poriva, kojima je antika koju hvalis sirom otvorila vrata, npr. homoseksualne i poligamske i druge slobodnoseksualne veze, covek sasvim logicno biva usmeren na monogamni brak i heteroseksualnost. Ako se ovozemaljska slava i uspeh ne postave kao prioriteti, a to hriscanstvo trazi od svojih sledbenika, onda covek logicno ima vise sanse da prozivi jedan miran zivot.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:40 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: Petunija je napisao/la: Ajde, bar si nešto pogodio. Ne idem u crkvu, ali imam sakramente i držim do nekih moralnih vrijednosti... koje su tebi očito stran pojam.
Po čemu su mi stran pojam, a tebi nisu? Nazivaš ljude koje je posjetila policija kriminalcima iako a) i sama kažeš da je i tebi bila b) sam ti rekao epilog svega c) je došla i drugoj strani za puno ozbiljnije i dokumentiranije stvari, objavljuješ privatne poruke s drugih foruma (i tamo ih prijavljuješ, a nacoška adminka bana za jednu privatnu poruku), bezočno vrijeđaš. To što imaš sakramente ne znači ništa i pokazuje koliko si bezvezna. U katolicizmu imaš sakramente jer su te na njih vodili roditelji i škola. A čak i da si ih uzela kao odrasla osoba sami sakramenti ne znače baš ništa jer ne govore o nikakvim kvalitetama (osim da si sposobna gurat glavu u vodu ili nešto) i ergo nema ih se što spominjati. Griješila jesam, ali ovo nije ispovjedaonica. Sada činim ono što moram činiti, na jedini način koji znam. Istjerujem đavle. A mogu ti i glavu gurnut u vodu, ako drugačije ne ide.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:41 |
|
|
Petunija je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ne razumem, Kvako?!
Ne poznajem Kvaku, ali ovo mi je zvučalo kao sarkazam. I to prilično dobar. Ja ga poznajem, ali ipak nekad ne kapiram sta hoce da kaze.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 20:44 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Petunija je napisao/la: Ne poznajem Kvaku, ali ovo mi je zvučalo kao sarkazam. I to prilično dobar.
Ja ga poznajem, ali ipak nekad ne kapiram sta hoce da kaze. A je, vi ste malo sporiji tam.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 21:18 |
|
|
19. Kada sam sa oko 20ak godina počeo gledati starije filmove (recimo prije 1960.) bio sam šokiran koliko kulturnije i obrazovanije ljudi u njima djeluju. Gotovo svi su govorili kao da su doktori znanosti danas, iako to nisu bili. Prvi ex-yu film koji me u tom smislu šokirao bio je H8 iz 1958., gdje ljudi djeluju nevjerojatno obrazovano i kulturno, iako su neki samo radnici ili težaci. Gledati američki film iz tog doba i danas je još veći šok u smislu kulture i načina govora, razmišljanja. Ništa ne djeluje umjetno i izopačeno kao danas. Onda sam se prisjetio razgovora sa svojim pokojnim bakama, i kako su obje, i ona nešto obrazovana koja je radila u prosvjeti, i ona koja se bavila poljoprivredom, in hindsight djelovale toliko bistrije od današnjih ljudi iako su imale i neke manire koje bi se danas smatrale relativno primitivnima. Sličan način govora primjetio sam i u povijesnim dokumentarcima, npr. staraca kad govore o WW2 na ex-Yu prostorima. To je, dakle, bilo društvo prije dolaska zavođenja na ove prostore kao primarnog načina selekcije. 20. Mislim da bi današnji svijet bio mnogo bolji da su Centralne sile dobile WW1 (sry Srbi) jer bi svijet ostao dulje konzervativniji. 1918. je bila godina nepravdi i tragedija, cijeli je taj rat pokrenuo komunizam, fašizam i ostale užase. Važno je i kad bi ga dobile, idealno 1914. Što manje krvi to bolje, ali koliko je to bila realnost s masama vojski koje su se desetljećama gomilale bez ičega da ih zaustavlja, ozbiljno im troši resurse? Svaka je godina nosila sve manje šanse da se dobije rat od strane manje brojnog bloka s manje resursa, tako je bilo u oba svjetska rata (osim kada je kratko Hitler u ljeto 1940. nešto formalno okrenuo ravnotežu). Teško je zamisliti dobitak WW2 od strane Osovine, a zbog SAD-a bi se svijet vjerojatno podijelio na dva regimentalizirana, militarizirana društva mnogo više no što je to bilo u Hladnom ratu. 21. Čitao sam da u nekim okruzima germanskih i francuskih protestantskih zemalja stoljećima nije bilo nijednog kaznenog djela. Velik je značaj protestantizma i njegovih derivata za povijest (pogledati što govorim o srednjem vijeku u točki 14). A i inače je sve što je bitno izumljeno za napredak društva iz tisućljetne stagnacije izumio bijeli zapadni čovjek nakon 1500. godine. To ne znači da nije lijepo i zanimljivo čitati o Rimskom Carstvu, dinastiji Song ili prednormanskoj Britaniji, ali što se tada zapravo događalo? Bilo je puno ratova, izmijenilo se vlasništvo nad puno zemlje i ne puno više od toga. Današnja politička korektnost nastoji prikazati svaki izum npr. nekog Arapina iz 12. st. kao lako mogući začetak moderne civilizacije, tehnologije, kulture, a to je djeluje isprazno i navučeno. 22 Današnji se ljudi sigurno za ništa ne mogu kriviti jer su preglupi za provoditi ikakve taktike i uopće doći u poziciju raditi bitne greške. Za autopsiju tragedije treba gledati ljude koji su još imali mozak. https://en.wikipedia.org/wiki/Third_Great_Awakening proizveo je prve SJW-ove u povijesti zapadne kulture. Ovi luđaci su istovremeno promovirali žensko pravo glasa, dok su napadali evoluciju i prostituciju - za današnje nazore nevjerojatna kombinacija vjerovanja koju imaju samo u Lazi Lazareviću. Prostitucija je potrebna kako bi se zaštitila ženska predbračna čistoća, a vjerovati u evoluciju je bitno kako bi se izbjeglo disgenično propadanje kojem danas svjedočimo. Također su uzrokovali uništavanje tradicionalne zapadnog obrazovanja kroz zle intelektualce. Prve rezultate toga se vidjelo oko 1920. Što je uzrokovalo sve to? To je bio rezultat tadašnjeg modernog kršćanstva koje je postalo perverzijom tradicionalnog kršćanstva. Stoga se čak ni ljude iz TGA ne može kriviti već treba ići dalje. Uništenje kvalitetnog kršćanstva potječe iz pokreta zvanog https://en.wikipedia.org/wiki/Second_Great_Awakening. U njemu je ključna osoba bio Charles Finney - https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Grandison_FinneyTaj je pokret ubio prosvjetiteljstvo i prvi put napravio neprijateljima religiju i znanost, ubio tradicionalno razumijevanje kršćanstva i potaknuo kult religijskog neznanja. No, još je dublje pitanje što je omogućilo da se kršćanstvo razvije u tom smjeru iz dijelova protestantizma/prosvjetiteljstva u kojem je bilo vrlo napredno. Po meni je to bio Martin Luther, koji je bio teški negativac i izrekao mnoštvo gluposti, npr. da su svi pomazani ljudi svećenici, što je omogućilo neznalicama poput Finneya da neometano kvare kršćanstvo. Zwingli i Calvin su bili pozitivci reformatorskog pokreta.
|
|
Vrh |
|
|
Petunija
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 21:25 |
|
|
A jesi li ga zakomplicirao. Čitaj Novi Zavjet, proučavaj taj tekst, taj način izražavanja. I usporedi ga s dekadencijom Rimskog Carstva. Sve isto kao i danas.
|
|
Vrh |
|
|
NiceBoyZg
|
Naslov: Re: Iznenadite nas sa stavom koji odudara od vaše političke ideologije Postano: 03 srp 2021, 21:31 |
|
|
Petunija je napisao/la: A jesi li ga zakomplicirao. Čitaj Novi Zavjet, proučavaj taj tekst, taj način izražavanja. I usporedi ga s dekadencijom Rimskog Carstva. Sve isto kao i danas. Za očekivati je da ćeš promašiti ceo fudbal za samo oko 1000-1500 godina. Točka 22 govori zašto je sjajan i častan protestantizam imao u sebi klicu uništenja kršćanstva kada ga je pokušao spasiti (hint - Luther). Ne govorim o srednjovjekovnom ili kasnorimskom kršćanstvu. Današnji islam je sličan srednjovjekovnom kršćanstvu - loše formuliran, ali stabilan na relativno niskoj razini. Imao bi ogroman potencijal da brzo sasvim zavlada svijetom samo da prođe kroz reformu poput one europske reformacije iz 16. st.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|