HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 sij 2025, 06:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4722 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 189  Sljedeća

Koja opcija
0 34%  34%  [ 21 ]
1 13%  13%  [ 8 ]
2 6%  6%  [ 4 ]
3 3%  3%  [ 2 ]
4 6%  6%  [ 4 ]
5 10%  10%  [ 6 ]
6 5%  5%  [ 3 ]
7 6%  6%  [ 4 ]
8 6%  6%  [ 4 ]
9 3%  3%  [ 2 ]
10 6%  6%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 62
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku
PostPostano: 27 lis 2022, 19:02 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
I što onda ostaje od države? Pitanje je naravno retoričko
Poduzetnik nema "nacionalnu svijest" nego "trgovačku svijest", ako ne da popust hrvatskoj sirotinji, onda neće vidjeti ni kune od njih. Ovako sirotinji prodaje jeftinije, a bogatima skuplje, tako maksimalizira svoj profit.[/quote]

je da, zato ima popust i za BIH državljane? Albance?

to što si ti odnarođeni globalist nije razlog da to projiciraš na svaku osobu. Niusmo svi poput tebe, hvala Bogu.

Nacionalnu svijest poduzetnika moglo bi se testirati na ovaj način, ako prodaje nešto što nije tako jeftino i veliko serijsko kao kava ili pizza, npr. apartman. Ako je cijena apartmana za strance 150 tisuća eura, bi li prodao Hrvatu za 145 tisuća? ili bar za 149 tisuća?

jesi l iti svjestan da postoje ljudi koji uopće neće nešto prodati strancu?

mislim, možda ti živiš u svom globalističkom safe spaceu i misliš da su svi poput tebe, ali to nije tako. Nemoj ni sebe ni svoje društvo preslikavati na svakog.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2022, 19:04 

Ako je to "prirodno i normalno", onda mi opiši kad je bilo tako?
U Tuđmanovoj Hrvatskoj nije, u SFRJ nije, NDH nije imala puno plaža, ali ni tamo domaći nije imao veća prava na plaži nego stranac, u Kraljevini Jugoslaviji nije, a nije ni u Austro-Ugarskoj.

Kad je to domaći državljanin imao veća prava na plaži od stranca? Vidiš da to nije izmislio Soroš.

u Hrvatskoj stranac donedavno nije mogao kupiti nekretninu. a ti me pitaš kada

Vrh

PostPostano: 27 lis 2022, 21:29 

divizija je napisao/la:
Ako je to "prirodno i normalno", onda mi opiši kad je bilo tako?
U Tuđmanovoj Hrvatskoj nije, u SFRJ nije, NDH nije imala puno plaža, ali ni tamo domaći nije imao veća prava na plaži nego stranac, u Kraljevini Jugoslaviji nije, a nije ni u Austro-Ugarskoj.

Kad je to domaći državljanin imao veća prava na plaži od stranca? Vidiš da to nije izmislio Soroš.

u Hrvatskoj stranac donedavno nije mogao kupiti nekretninu. a ti me pitaš kada

Kakve veze ima kupovina nekretnine s postavljenim pitanjem, je li domaći državljanin ikad imao veća prava na plaži nego stranac?

Da proširim pitanje, ne samo na plažu, nego generalno na korištenje mora u rekreativne svrhe. Mogu ti pomoći, u vrijeme SFRJ nitko nije smio (domaći ni stranci) u rekreativne svrhe ulaziti u akvatorij Brijuna i Golog Otoka, stranci nisu smjeli ulaziti u akvatorij Visa i Lastova. I to je sve, ostatak Jadrana bio je svima slobodan za rekreativno korištenje.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2022, 21:32 

divizija je napisao/la:
jesi l iti svjestan da postoje ljudi koji uopće neće nešto prodati strancu?
Molim te, pronađi mi takvog, ne nekog od tvojih pajdaša koji fiktivno prodaje vinograd kod Konjščine, nego jedan jedini oglas za stan ili kuću s Njuškala ili sličnog oglasnika koji ne bi prodao strancu.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2022, 21:58 

Moji su u ZG-u kupili od stari purgera nekretninu, iako su purgeri imali par bolji ponuda (jedan stranac i dva "naša") odlučili su mojima prodat iz nekog osobnog afiniteta.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2022, 22:17 

Baš frend kaže da je Gavrilović napunio proizvodnju Nepalcima.

Pa sad eto rezultat za sve one kojima su puna usta proizvodnje u koju su htjeli tuđu djecu slat. :D

Vrh

PostPostano: 27 lis 2022, 22:20 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Pa sad eto rezultat za sve one kojima su puna usta proizvodnje u koju su htjeli tuđu djecu slat. :D

Nece Hrvoji raditi za mizernu minimalnu placicu od 500 ojra....to je super za Nepalca i daju mu krevet.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2022, 22:22 

Više. 5k kn + stan i hrana.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2022, 22:43 

Bez zajebancije znaš da sam primjetio da je pala kvaliteta Gavrilović salame... slučajnost ??

Vrh

PostPostano: 27 lis 2022, 22:52 

I pašteta je nekako tamnija.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 07:31 

5 k plus stan i hrana? To je valjda 1000 e po osobi. Zar nema naših koji bi radili jednostavne poslove za 1000 eura, žena prvenstveno?

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 07:55 

Pitaj ove neka ti osiguraju nepostojeće žene što se protive imigraciji.

Ovi Nepalci, oko 2 potroše a 3 šalju kući.

Sve pretpostavke stratega na ovoj temi su zasnovane na tjeranju žena na rad i rađanje a neki od njih nisu u stanju to kod jedne žene postići a kamoli kod stotina tisuća.

Slažem se da država ne radi dovoljno ni da zadrži ni da generira stanovništvo ali sve te mjere opet nisu dostatne.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 09:40 

Strašno.

Bojkot Gavrilović proizvoda.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 09:43 

pomocnik kuhara je napisao/la:

5 k plus stan i hrana? To je valjda 1000 e po osobi. Zar nema naših koji bi radili jednostavne poslove za 1000 eura, žena prvenstveno?

Rad u tvornici je dičnim hrvatskim kćerima i sinovima ispod časti.

Zato i idu u Njemačku na dobro plaćene menagerske poslove.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 10:09 

Pa bila je priča zašto Hrvati idu u Njemačku.

Idu jer tamo trebaju tog kadra više nego drugi ali i mi trebamo neke kadrove kojih nema. Tako da bi prekvalifikacijom neki Slavonac mogao doći do dobrih primanja i ne bi selio u Njemačku.

Stvar Hrvatske imigracije je toliko jednostavna da nemamo potrebe upadati u midwit zamku.
Većina poslova u Hrvatskoj je potplačena s obzirom koliko poslodavac zahtjeva rada.

Zato ljudi sele drugdje gdje je omjer rada i plaće bolji.

Uvoz imigranata će samo potaknuti još veće iseljavanje.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 10:11 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Jedan od faktora demografskog pada je i turizam. Zbog kojega je obitelji npr. iz Slavonije nemoguće kupiti ili iznajmiti nekretninu po pristupačnoj cijeni na Jadranu.

Inače bi možda mnogi migrirali unutar Hrvatske a ovako kad odseljavanjem iz svojeg mjesta u Dalmaciju, Istru troškovi života jednako rastu kao iseljavanjem u Njemačku, a plaća je bitno niža, jasno je što će odlučiti.

Nekretnine su nama kao Arapima nafta, izvor zarade za odabrane, a sve ostale poslove gdje se nešto radi raditi će migranti.

Iako s druge strane zahvaljujući posjedovanju vlastite nekretnine mnogi nisu ni otišli, ali država treba urediti da svaka mlada obitelj s djecom ima pristupačno mjesto za stanovanje , a sve dodatne stanove, kuće, bazene, jacuzzie oporezovati.

Upravo tako, bez prenapuhanih cjena nekretnina, imali bi preljevanje stanovništva na obalu pa bi barem jedan dio Hrvatske živio umjesto da cjela odumire.

Vlada mora početi intervenirati u tržište nekretnita zato što je trenutno stanje izuzetno štetno.

Odvojiti strogo nekretnine za najam i prodaju domaćima od najma nekretnina turistima.

Pored toga treba zabraniti prodaju zemlje i imovine strancima što hitnije.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 10:13 

dalate2020 je napisao/la:
Kaftanzoglio je napisao/la:
Jedan od faktora demografskog pada je i turizam. Zbog kojega je obitelji npr. iz Slavonije nemoguće kupiti ili iznajmiti nekretninu po pristupačnoj cijeni na Jadranu.

Inače bi možda mnogi migrirali unutar Hrvatske a ovako kad odseljavanjem iz svojeg mjesta u Dalmaciju, Istru troškovi života jednako rastu kao iseljavanjem u Njemačku, a plaća je bitno niža, jasno je što će odlučiti.

Nekretnine su nama kao Arapima nafta, izvor zarade za odabrane, a sve ostale poslove gdje se nešto radi raditi će migranti.

Iako s druge strane zahvaljujući posjedovanju vlastite nekretnine mnogi nisu ni otišli, ali država treba urediti da svaka mlada obitelj s djecom ima pristupačno mjesto za stanovanje , a sve dodatne stanove, kuće, bazene, jacuzzie oporezovati.

Sad se samo ceka na Riku. sv Vida i diviziju da proglase sve koji se bave turizmom u Dalmaciji i Istri izdajnicima i da se njihova imovina uruci Riki i diviziji.

:zubati

Apartmanđije su jedne od najvećih štetočina ove države. Ne plaćaju porez, izrabljuju radnika, pumpaju cjene nekretnina i još glasaju većino za HDZ.

Drugovi Rika i Divizija su u pravu :zubati

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 10:36 

Vi nemate porez na nekretnine?

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 10:44 

Ne, bankarski lobi je jak a oni imaju najviše nekretnina u vlasništvu. Mislim da i naši čekaju da se stranci nakupuju nekretnina pa d aih mogu mezit.

Isto tako, sad je keš iz čarapa izvučen i pretvoren u nekretnine. I to su čekali. Što zbog inflacije a što zbog prelaska na €.

Uglavnom, novi ministar je upravo to najavio uskoro. Možda bude već od nove godine. Ja se nadam.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 10:44 

weasel je napisao/la:
Upravo tako, bez prenapuhanih cjena nekretnina, imali bi preljevanje stanovništva na obalu pa bi barem jedan dio Hrvatske živio umjesto da cjela odumire.

Vlada mora početi intervenirati u tržište nekretnita zato što je trenutno stanje izuzetno štetno.

Odvojiti strogo nekretnine za najam i prodaju domaćima od najma nekretnina turistima.

Pored toga treba zabraniti prodaju zemlje i imovine strancima što hitnije.
Ima stanovništva dovoljno na obali, ostajte tamo gdje ste.

Nisu nekretnine na obali preskupe, nego ste vi nažalost teška sirotinja.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 10:48 

Ne, bankarski lobi je jak a oni imaju najviše nekretnina u vlasništvu.

Banke treba natjerati da te nekretnine iznajmljuju za stanovanje, i za to ih osloboditi svih poreznih davanja.

HDZ=SKH

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 10:58 

Ma kakvi, osim što šupa u Splitu košta više od obiteljske kuće u Slavoniji.
A kad smo kod sirotinje, moja Slavonija izlgeda bolje od 90% Dalmacije, vi ste Afrika doslovno kad se čovjek udalji 5 kilometara od obale u unutrašnjost.

Neobrađene okućnice, fasade nepoznat pojam, žbunje i drača na sve strane.
Slavonsko selo i vaše selo je nebo i zemlja.

Ono što je razvijeno je uski obalni pojas gdje svaka šuša misli da je baš njegova nekretnina najvrjednija na svijetu.

Kad rokne jednom taj nekretninski i turistički balon, bit će muzika za uši slušati kmeku ljudi poput tebe .

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 11:12 

Flamel je napisao/la:
Ne, bankarski lobi je jak a oni imaju najviše nekretnina u vlasništvu.

Banke treba natjerati da te nekretnine iznajmljuju za stanovanje, i za to ih osloboditi svih poreznih davanja.

Pa to i jest ideja poreza na nekretnine. Sve što služi svrsi je porezno gotovo neopterećno. Znači stanovanje i najam (legalan), a sve što je prazno se jako oporezuje. I to je u redu.

Nažalost, kod nas sirotinja to ne razumije, pa kad čuju da će plaćat porez na neku potleušicu u Slavoniju dignu se na zadnje.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 11:21 

weasel je napisao/la:

Ma kakvi, osim što šupa u Splitu košta više od obiteljske kuće u Slavoniji.
A kad smo kod sirotinje, moja Slavonija izlgeda bolje od 90% Dalmacije, vi ste Afrika doslovno kad se čovjek udalji 5 kilometara od obale u unutrašnjost.

Neobrađene okućnice, fasade nepoznat pojam, žbunje i drača na sve strane.
Slavonsko selo i vaše selo je nebo i zemlja.

Ono što je razvijeno je uski obalni pojas gdje svaka šuša misli da je baš njegova nekretnina najvrjednija na svijetu.

Kad rokne jednom taj nekretninski i turistički balon, bit će muzika za uši slušati kmeku ljudi poput tebe .

Objektivno, ta šupa u Splitu vrijedi više od obiteljske kuće tvojih roditelja u Slavoniji.

Ali nije li to za tebe odlično, digneš 30k eura kredit, kupiš kuću u prekrasnom slavonskom selu i odseliš se od roditelja. Tvoj kolega iz Splita morat će dići puno veći kredit.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2022, 11:35 

Objektivno, ta šupa u Splitu vrijedi više od obiteljske kuće tvojih roditelja u Slavoniji.

Ali nije li to za tebe odlično, digneš 30k eura kredit, kupiš kuću u prekrasnom slavonskom selu i odseliš se od roditelja. Tvoj kolega iz Splita morat će dići puno veći kredit.

Zemlja u kojoj je 400k ljudi manje u 10 godina, ima galopirajuće cjene nekretnita.
To nije prirodno niti dugoročno održivo. Tko ne vidi da se stvara ogroman balon je naprosto lud.

Ne znam zašto sve svodiš na osobnu razinu, ne radi se ovdje o meni ili tebi već o općem stanju u društvu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4722 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 189  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: zrnorazuma i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: