HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 17:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 708 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik?
PostPostano: 30 pro 2022, 02:02 

Mar-kan je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
APOSTOLSKO VJEROVANJE
Vjerujem u Boga,
Oca svemogućega,
Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista,
Sina njegova jedinoga,

Gospodina našega,
koji je začet po Duhu Svetom,
rođen od Marije Djevice,

mučen pod Poncijem Pilatom,
raspet umro i pokopan;
sašao nad pakao,
treći dan uskrsnuo od mrtvih;
uzašao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemogućega;
odonud će doći suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga,
svetu Crkvu katoličku,
pćinstvo svetih,
oproštenje grijeha,
uskrsnuće tijela
i život vječni.

Amen. Malo pročitaj o Sv. Trojstvu,

Koji je tvoj stav? Krist je Bog ili ne?
Ono što i samo Vjerovanje kaže, Sin Božji. Evo ti s hrv. enciklopedije isto kažu, a i pitaj bilo kojeg svećenika isto će ti reći.- , utemeljitelj kršćanstva (Betlehem, 4. pr. Kr. – Jeruzalem, 30). Prema kršćanskome vjerovanju utjelovljeni Sin Božji, utjelovljena Božja Riječ (utjelovljenje), Mesija, Spasitelj i Otkupitelj svijeta https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=28013

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 02:04 

Zenicanin je napisao/la:
Kažem ja, trebate si vi prvo medjusobno dogovoriti sta vam je Isus/Isa, neka je mir na njega.
Prvi nikejski sabor 325. godine izgleda za to nije bio dovoljan.
Zašto mi ne odgovoriš na pitanje ? U kojoj od tri Abrahamske religije vjeruju da je Krist Bog?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 02:11 

zalutala je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Koji je tvoj stav? Krist je Bog ili ne?
Ono što i samo Vjerovanje kaže, Sin Božji. Evo ti s hrv. enciklopedije isto kažu, a i pitaj bilo kojeg svećenika isto će ti reći.- , utemeljitelj kršćanstva (Betlehem, 4. pr. Kr. – Jeruzalem, 30). Prema kršćanskome vjerovanju utjelovljeni Sin Božji, utjelovljena Božja Riječ (utjelovljenje), Mesija, Spasitelj i Otkupitelj svijeta https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=28013

Vjerovanje kaže da je i Gospodin, samo si preskočio. Znaš li tko se u Bibliji naziva Gospodinom?
Bez uvijanja, Isus je Bog ili ne?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 02:13 

Gdje je u kur'anu Muhammed, neka je mir, na njega nazvan boljim ili "većim" poslanikom od drugih ili boljim primjerom od drugih poslanika?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 02:23 

Mar-kan je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Vjerovanje kaže da je i Gospodin, samo si preskočio. Znaš li tko se u Bibliji naziva Gospodinom?
Kao prvo nisam preskočila, postavila sam cijelo Vjerovanje. Bez uvijanja, Isus je utjelovljeni Sin Božji, jedna od tri božanske osobe koje čine Sv. Trojstvo. Evo pa malo pročitaj, a mogao bi malo i sa župnikom porazgovarati, ne bi ti naškodilo- Trojstvo (Presveto Trojstvo, lat. Trinitas / Sanctissima Trinitas, grč. Tριάς), u kršćanstvu, vjerska istina prema kojoj je Bog u svojoj naravi jedan, ali su u njem tri osobe (Otac, Sin i Duh Sveti)..

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 02:27 

zalutala je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Kao prvo nisam preskočila, postavila sam cijelo Vjerovanje. Bez uvijanja, Isus je utjelovljeni Sin Božji, jedna od tri božanske osobe koje čine Sv. Trojstvo. Evo pa malo pročitaj, a mogao bi malo i sa župnikom porazgovarati, ne bi ti naškodilo- Trojstvo (Presveto Trojstvo, lat. Trinitas / Sanctissima Trinitas, grč. Tριάς), u kršćanstvu, vjerska istina prema kojoj je Bog u svojoj naravi jedan, ali su u njem tri osobe (Otac, Sin i Duh Sveti)..

Preskočila si označiti crvenom bojom. Dakle, Isus jeste Bog Stvoritelj?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 02:31 

Mar-kan je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Razumiješ li što je Sv. Trojstvo? Ideš li u crkvu? Svećenik prije molitve Oče naš kaže da nas je tu molitvu Isusu naučio-Oče naš
naš, koji jesi na nebesima, sveti se ime tvoje. Dođi kraljevstvo tvoje. Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji. Kruh naš svagdanji daj nam danas, i otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim, i ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zla. Amen. Znaš li ovu molitvu? Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu. Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 02:34 

zalutala je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Razumiješ li što je Sv. Trojstvo? Ideš li u crkvu? Svećenik prije molitve Oče naš kaže da nas je tu molitvu Isusu naučio-Oče naš
naš, koji jesi na nebesima, sveti se ime tvoje. Dođi kraljevstvo tvoje. Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji. Kruh naš svagdanji daj nam danas, i otpusti nam duge naše, kako i mi otpuštamo dužnicima našim, i ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zla. Amen. Znaš li ovu molitvu? Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu. Kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova. Amen.

:yawn
Zar je toliko teško izjasniti se, naravno osim nekom sektašu...? Isus je Bog Stvoritelj? Po tebi, jeste ili nije?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 02:42 

Mar-kan je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Zar je toliko teško izjasniti se, naravno osim nekom sektašu...? Isus je Bog Stvoritelj? Po tebi, jeste ili nije?
Eto sad sam i sektaš. Postavim relevantne izvore i ti me nazivaš sektašem, baš ti hvala. Koliko znam katoličanstvo nije sekta, al nek ti bude. Evo od sektašice nešto za laku noć-Matej 28,19 Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, evo još nešto od sektašice-"Milost Gospodina našega Isusa
Krista, ljubav Boga i zajedništvo Duha Svetoga sa svima vama" (2 Kor 13,13). Sektašica te pozdravlja i toplo preporučuje da makar katolički Katekizam pročitaš. A možeš i župnika uvijek pitati

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 02:47 

zalutala je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Eto sad sam i sektaš. Postavim relevantne izvore i ti me nazivaš sektašem, baš ti hvala. Koliko znam katoličanstvo nije sekta, al nek ti bude. Evo od sektašice nešto za laku noć-Matej 28,19 Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, evo još nešto od sektašice-"Milost Gospodina našega Isusa
Krista, ljubav Boga i zajedništvo Duha Svetoga sa svima vama" (2 Kor 13,13). Sektašica te pozdravlja i toplo preporučuje da makar katolički Katekizam pročitaš. A možeš i župnika uvijek pitati

Ne tvrdim da si ti sektaš...Možda si musliman :zubati
Jer katolik promptno kaže da je Isus naš Bog i Spasitelj.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 03:23 

Mar-kan je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

A možda sam sektašica ili muslimanka. Znam da živimo u modernom vremenu al još uvijek se osjećam ženom pa te molim tako me oslovljavaj. Obavijestit ću te kad se budem osjećala ko muškarac, do tad molim oslovljavanje u ženskom rodu. hvala ;) . Ne znam što ćeš reći za Hrvatsku Biskupsku Konferenciju, u Katoličkom Katekizmu piše ovo-I. Život čovjekov – spoznati i ljubiti Boga
1 Bog, neizmjerno savršen i blažen u sebi samome, u naumu čiste
dobrote, slobodno je stvorio čovjeka da ga učini dionikom svoga
blaženog života. Zato je Bog uvijek i posvuda bliz čovjeku. On ga
poziva i pomaže mu da ga traži, da ga upozna i da ga ljubi svim svojim
silama. On sabire sve ljude, koje je grijeh raspršio, u jedinstvo svoje
obitelji, Crkve. To čini po svom Sinu kojega je u punini vremena poslao
kao Otkupitelja i Spasitelja. U njemu i po njemu Bog poziva ljude
da postanu, u Duhu Svetom, njegova posinjena djeca i tako baštinici
njegova blaženog života.
2 Da taj poziv odjekne po svem svijetu, Krist je poslao apostole koje
bijaše izabrao i dao im nalog da navješćuju Evanđelje: »Pođite dakle
i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i
Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja
sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28, 19-20). Snagom
tog poslanja apostoli »odoše i propovijedahu posvuda, a Gospodin
surađivaše i utvrđivaše Riječ popratnim znakovima« (Mk 16, 20). https://hbk.hr/wp-content/uploads/2018/ ... -Crkve.pdf

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 04:21 

zalutala je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
A možda sam sektašica ili muslimanka. Znam da živimo u modernom vremenu al još uvijek se osjećam ženom pa te molim tako me oslovljavaj. Obavijestit ću te kad se budem osjećala ko muškarac, do tad molim oslovljavanje u ženskom rodu. hvala ;) . Ne znam što ćeš reći za Hrvatsku Biskupsku Konferenciju, u Katoličkom Katekizmu piše ovo-I. Život čovjekov – spoznati i ljubiti Boga
1 Bog, neizmjerno savršen i blažen u sebi samome, u naumu čiste
dobrote, slobodno je stvorio čovjeka da ga učini dionikom svoga
blaženog života. Zato je Bog uvijek i posvuda bliz čovjeku. On ga
poziva i pomaže mu da ga traži, da ga upozna i da ga ljubi svim svojim
silama. On sabire sve ljude, koje je grijeh raspršio, u jedinstvo svoje
obitelji, Crkve. To čini po svom Sinu kojega je u punini vremena poslao
kao Otkupitelja i Spasitelja. U njemu i po njemu Bog poziva ljude
da postanu, u Duhu Svetom, njegova posinjena djeca i tako baštinici
njegova blaženog života.
2 Da taj poziv odjekne po svem svijetu, Krist je poslao apostole koje
bijaše izabrao i dao im nalog da navješćuju Evanđelje: »Pođite dakle
sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28, 19-20). Snagom
tog poslanja apostoli »odoše i propovijedahu posvuda, a Gospodin
surađivaše i utvrđivaše Riječ popratnim znakovima« (Mk 16, 20). https://hbk.hr/wp-content/uploads/2018/ ... -Crkve.pdf
iz istog Katekizma-189 Prva »ispovijest vjere« biva pri krštenju. »Simbol vjere«
ponajprije je krsni simbol. Budući da se krst podijeljuje »u ime Oca
i Sina i Duha Svetoga« (Mt 28, 19), vjerske su istine, potvrđene na
krštenju, raščlanjene na temelju njihova odnosa prema trima Osobama
Presvetoga Trojstva.
190 Simbol je dakle podijeljen na tri dijela tako »da se u prvom
opisuje Prva osoba božanske naravi i čudesno djelo stvaranja; u drugom
Druga osoba i otajstvo ljudskog otkupljenja; u trećem Treća osoba,
počelo i izvor našega posvećenja«.3

To su »tri glave našega [krsnog]
pečata«.4

197 Kao na dan našega krštenja, kad je sav naš život bio povjeren
»pravilu nauka« (Rim 6, 17), prihvatimo simbol svoje vjere koja daje
život. Izgovarati Vjerovanje s vjerom, znači ulaziti u zajedništvo
s Bogom Ocem, Sinom i Duhom Svetim,
i u zajedništvo s cijelom
Crkvom koja nam predaje vjeru; u njenom krilu mi vjerujemo:
VJERUJEM U BOGA OCA
198 Naša vjeroispovijest započinje od Boga, jer Bog je »prvi i
posljednji« (Iz 44, 6), početak i svršetak svega. »Vjerovanje« započinje
s Bogom Ocem, jer je Otac Prva božanska osoba Presvetoga Trojstva.

Naš Simbol započinje stvaranjem neba i zemlje, jer je stvaranje početak
i temelj svih djela Božjih.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 09:42 

Mar-kan je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Naravno da je Isus Bog, nećemo se valjda vraćati na vjeronauk prvog razreda osnovne škole. :zubati

Rođen da, ali ne stvoren.

1094 of 2558 - 42.77%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 10:20 

Tako je Kvačice.

Nicejsko-carigradsko vjerovanje

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka. Amen.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 11:24 

Naša Kvačica je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Naravno da je Isus Bog, nećemo se valjda vraćati na vjeronauk prvog razreda osnovne škole. :zubati

A što mene kvotaš? :zubati Zalutaloj se svezao jezik pa ne može jednostavno prevaliti preko usta da je Isus Bog.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 13:48 

Mar-kan je napisao/la:

A što mene kvotaš? :zubati Zalutaloj se svezao jezik pa ne može jednostavno prevaliti preko usta da je Isus Bog.

Što je Sv. Trojstvo?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 13:51 

Bilic07 je napisao/la:
Tako je Kvačice.

Nicejsko-carigradsko vjerovanje

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka. Amen.
Cijelo vrijeme govorim o Sv. Trojstvu koje je po kršćanstvu Bog, to ti i Nicejsko Vjerovanje potvrđuje. Imam osjećaj da pišem kineskim

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 14:00 

zalutala je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Što je Sv. Trojstvo?

Wiki
Trojstvo ili Presveto Trojstvo je u kršćanstvu naziv za Boga kada se želi naglasiti nauk da je on jedan, a istovremeno se sastoji od tri osobe: Oca, Sina i Duha Svetog. To je jedna od temeljnih istina kršćanstva.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Trojstvo#/media/Datoteka:Trojstvo.jpg

Back to topic:
Gdje je dokaz za kuranski inđil koji opisuje Isusa na krivi način?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 14:19 

Bilic07 je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
Što je Sv. Trojstvo?

Wiki
Trojstvo ili Presveto Trojstvo je u kršćanstvu naziv za Boga kada se želi naglasiti nauk da je on jedan, a istovremeno se sastoji od tri osobe: Oca, Sina i Duha Svetog. To je jedna od temeljnih istina kršćanstva.

Back to topic:
Prelistaj par postova unazad, to sam Markanu napisala a on me nazvao sektašicom i muslimankom. Pišem o nauku kršćanske vjere, sam si to sad potvrdio i ovdje me se proziva. Što se tiče Kurana, vidjela sam ga samo na slici i o tome nemam pojma, pitaj nekog upućenijeg

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 14:21 

Mar-kan je napisao/la:

Na vjeronauku smo učili iz Katekizma, evo ti citat iz istog-201 Izraelu, svome izabraniku, Bog se objavio kao Jedini: »Čuj,
Izraele! Gospodin je naš Bog, Gospodin je jedan! Ljubi Gospodina
Boga svojega svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom
svojom« (Pnz 6, 4-5). Po prorocima Bog poziva Izraela i sve narode
da se obrate njemu, Jedinome: »Obratite se k meni da se spasite, svi
krajevi zemlje, jer ja sam Bog i nema drugoga [...]. Da, preda mnom će
se prignuti svako koljeno, mnome će se svaki jezik zaklinjati govoreći:
jedino je u Bogu pobjeda i snaga« (Iz 45, 22-24).3
202 Sam Isus potvrđuje da je Bog »jedini Gospodin« i da ga treba
ljubiti »iz svega srca svojega, iz sve duše svoje, iz sveg uma svoga i
iz sve snage svoje«.4
Ujedno Isus govori da je i on sam »Gospodin«.5
Ispovijedati »Isus je Gospodin« vlastitost je kršćanske vjere. To se
ne protivi vjeri u jednoga Boga. Vjerovati u Duha Svetoga »koji je
Gospodin i životvorac« ne uvodi nikakve diobe u jednoga Boga:
»Čvrsto vjerujemo i iskreno ispovijedamo da jest samo jedan pravi Bog,
vječan i neizmjeran, svemoguć, nepromjenljiv, nepojmljiv i neizreciv,
Otac i Sin i Duh Sveti: tri Osobe, ali jedna bit, jedna suština ili posvema
jednostavna narav.«6

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 14:30 

zalutala je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Tko tvrdi da Krist jeste Bog, ali...?

Isus Krist jeste utjelovljeni Stvoritelj - Bog. Amen.
Griješiš, Krist je utjelovljeni Sin Božji, utjelovljena Božja Riječ (utjelovljenje), a sa Ocem i Duhom Svetim čini Sv. Trojstvo. Kad se krstiš krstiš se u ime Oca i Sina i Duha Svetog.

Ovdje ti griješiš gospođo.
Riješili smo Sv.Trojstvo i što je Isus: Sin i Bog

Ovo sad vrijedi za Muslimane:

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 14:36 

Bilic07 je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
Griješiš, Krist je utjelovljeni Sin Božji, utjelovljena Božja Riječ (utjelovljenje), a sa Ocem i Duhom Svetim čini Sv. Trojstvo. Kad se krstiš krstiš se u ime Oca i Sina i Duha Svetog.

Ovdje ti griješiš gospođo.
Riješili smo Sv.Trojstvo i što je Isus: Sin i Bog

Ovo sad vrijedi za Muslimane:
Vjeruješ li u jednoga Boga?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 14:40 

Bilic07 je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
Što je Sv. Trojstvo?

Wiki

Back to topic:

@zalutala

Ponovo pogledaj sliku

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 14:53 

Bilic07 je napisao/la:
Bilic07 je napisao/la:

Wiki

Back to topic:

@zalutala

Ponovo pogledaj sliku
Pogledala i to je ono što sam citirala i iz hrv. enciklopedije i iz Katoličkog Katekizma, da Otac, Sin i Duh Sveti čine Sv. Trojstvo, odnosno Boga. Za ime Božje postavljala sam citate iz Katekizma, postavila sam dio iz Evanđelja-" »Pođite dakle
sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28, 19-20)". odgovori samo na ovo pitanje-vjeruješ li u jednoga Boga?

Vrh

PostPostano: 30 pro 2022, 14:57 

zalutala je napisao/la:

Na vjeronauku smo učili iz Katekizma, evo ti citat iz istog-201 Izraelu, svome izabraniku, Bog se objavio kao Jedini: »Čuj,
Izraele! Gospodin je naš Bog, Gospodin je jedan! Ljubi Gospodina
Boga svojega svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom
svojom« (Pnz 6, 4-5). Po prorocima Bog poziva Izraela i sve narode
da se obrate njemu, Jedinome: »Obratite se k meni da se spasite, svi
krajevi zemlje, jer ja sam Bog i nema drugoga [...]. Da, preda mnom će
se prignuti svako koljeno, mnome će se svaki jezik zaklinjati govoreći:
jedino je u Bogu pobjeda i snaga« (Iz 45, 22-24).3
202 Sam Isus potvrđuje da je Bog »jedini Gospodin« i da ga treba
ljubiti »iz svega srca svojega, iz sve duše svoje, iz sveg uma svoga i
iz sve snage svoje«.4
Ujedno Isus govori da je i on sam »Gospodin«.5
Ispovijedati »Isus je Gospodin« vlastitost je kršćanske vjere. To se
ne protivi vjeri u jednoga Boga. Vjerovati u Duha Svetoga »koji je
Gospodin i životvorac« ne uvodi nikakve diobe u jednoga Boga:
»Čvrsto vjerujemo i iskreno ispovijedamo da jest samo jedan pravi Bog,
vječan i neizmjeran, svemoguć, nepromjenljiv, nepojmljiv i neizreciv,
Otac i Sin i Duh Sveti: tri Osobe, ali jedna bit, jedna suština ili posvema
jednostavna narav.«6

Slažem se, ne znam što želiš reći. Kako je to različito od onog što sam napisao? :neznam

1094 of 2558 - 42.77%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 708 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: