|
|
Stranica: 14/29.
|
[ 708 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 14:59 |
|
|
zalutala je napisao/la: Bilic07 je napisao/la:
Ovdje ti griješiš gospođo. Riješili smo Sv.Trojstvo i što je Isus: Sin i Bog
Ovo sad vrijedi za Muslimane: Gdje je dokaz za kuranski inđil koji opisuje Isusa na krivi način?
Vjeruješ li u jednoga Boga? Sad i ja počinjem misliti da je muslimanka.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1094 of 2558 - 42.77%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 15:12 |
|
|
zalutala je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: @zalutala
Ponovo pogledaj sliku
Pogledala i to je ono što sam citirala i iz hrv. enciklopedije i iz Katoličkog Katekizma, da Otac, Sin i Duh Sveti čine Sv. Trojstvo, odnosno Boga. Za ime Božje postavljala sam citate iz Katekizma, postavila sam dio iz Evanđelja-" »Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28, 19-20)". odgovori samo na ovo pitanje-vjeruješ li u jednoga Boga? Nakon postova i slike o Sv.Trojstvu=Bog malo čudno pitanje ali odgovor je DA. Slika je jasna, zar tebi nije? https://hr.wikipedia.org/wiki/Trojstvo#/media/Datoteka:Trojstvo.jpg
_________________ Dobar moto za sve nas: BiH je sredstvo a ne cilj
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 15:27 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Vjeruješ li u jednoga Boga? Sad i ja počinjem misliti da je muslimanka. Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga. I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa i utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja. I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima. I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka. Amen.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 15:29 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: zalutala je napisao/la: Pogledala i to je ono što sam citirala i iz hrv. enciklopedije i iz Katoličkog Katekizma, da Otac, Sin i Duh Sveti čine Sv. Trojstvo, odnosno Boga. Za ime Božje postavljala sam citate iz Katekizma, postavila sam dio iz Evanđelja-" »Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28, 19-20)". odgovori samo na ovo pitanje-vjeruješ li u jednoga Boga? Nakon postova i slike o Sv.Trojstvu=Bog malo čudno pitanje ali odgovor je DA. Slika je jasna, zar tebi nije? https://hr.wikipedia.org/wiki/Trojstvo#/media/Datoteka:Trojstvo.jpg Bog u kojeg vjeruješ je? Šta misliš zašto je Isus ovo rekao?-" »Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28, 19-20)"
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 15:33 |
|
|
zalutala je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Nakon postova i slike o Sv.Trojstvu=Bog malo čudno pitanje ali odgovor je DA. Slika je jasna, zar tebi nije? https://hr.wikipedia.org/wiki/Trojstvo#/media/Datoteka:Trojstvo.jpg Bog u kojeg vjeruješ je? Šta misliš zašto je Isus ovo rekao?-" »Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28, 19-20)" Pitam te ponovo: jel ti slika nije jasna?
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 15:44 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: zalutala je napisao/la: Bog u kojeg vjeruješ je? Šta misliš zašto je Isus ovo rekao?-" »Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28, 19-20)" Pitam te ponovo: jel ti slika nije jasna? Već sam napisala da mi je slika jasna, da je riječ o Sv. Trojstvu, odnosno Bogu. Sad ti odgovori na pitanje- Bog u kojeg vjeruješ je? Šta misliš zašto je Isus ovo rekao?-" »Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28, 19-20)"
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 15:50 |
|
|
Zalutala, ako nisi muslimanka, je li to možda pravoslavna teologija?
1094 of 2558 - 42.77%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 15:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77047 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Pitanje za politeiste koji misle da su monoteisti:
Koja je razlika između razgovora Isusa i Oca, u odnosu na razgovor Tora i Odina?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 15:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77047 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša lokalna autohtona religija, međugorski kult, toga Oca jedva da ikada i spominje u onim porukama božice.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 15:53 |
|
|
zalutala je napisao/la: Bilic07 je napisao/la: Pitam te ponovo: jel ti slika nije jasna?
Već sam napisala da mi je slika jasna, da je riječ o Sv. Trojstvu, odnosno Bogu. Sad ti odgovori na pitanje- Bog u kojeg vjeruješ je? Šta misliš zašto je Isus ovo rekao?-" »Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28, 19-20)" Riješili smo Sv.Trojstvo i Boga, vidi ponovo sliku ako ti nešto nije jasno. Otvori novu temu ako te nešto zanima. Ne idemo u offtopic. Ova tema je otvorena od Muslimana da potvrdi Isu iz kurana. Ja pitam sve Muslimane koji dokaz imaju za inđil i Isu iz kurana?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 15:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Pitanje za politeiste koji misle da su monoteisti:
Koja je razlika između razgovora Isusa i Oca, u odnosu na razgovor Tora i Odina? Odin i Tor su dva različita boga. Otac, Isus i Duh Sveti su više kao tlocrt, nacrt i bokocrt. Jedan Bog a tri božanske osobe, sve vam treba crtati prljavi i pokvareni naraštaju.
1094 of 2558 - 42.77%
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 16:05 |
|
|
Je li se Otac moli “Sinu”?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 16:13 |
|
|
Koliko sam shvatio u kršćanstvu, baba Bozija (sveta Ana, majka Marijina) se moli BOGOrodici, koja se moli Sinu, a Sin se moli Ocu.
Sve to pozdravlja i odobrava Duh Sveti.
Isto tako, kako znate da nema 5 ili 7 božanskih osoba?
Izgleda da se sa svakim zavjetom po 1-2 nove objavljuju.
Abraham je znao za 1, vi “znate” za 3, a neki vanzemaljski napredni kršćani možda znaju za 7 božanskih osoba?
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 16:15 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Je li se Otac moli “Sinu”? Ne, potvrđeno od Arapa da se kuranski Allah moli u suri 33:56. Još se nije saznalo kome se moli. Čut će se
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 16:32 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pitanje za politeiste koji misle da su monoteisti:
Koja je razlika između razgovora Isusa i Oca, u odnosu na razgovor Tora i Odina? Odin i Tor su dva različita boga. Otac, Isus i Duh Sveti su više kao tlocrt, nacrt i bokocrt. Jedan Bog a tri božanske osobe, sve vam treba crtati prljavi i pokvareni naraštaju. Medju dimenzijama ne postoji hijerarhija, i nemaju različita svojstva, xyz može postati zxy najobičnijom rotacijom. Sin doslovce prigovara ocu, ili ga optužuje, da ga je ostavio.
|
|
Vrh |
|
|
Jiv
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 16:41 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2103 Lokacija: Južna Bosna
|
Mostarlija bi Bogu nametao egalitarizam.
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 16:42 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Koliko sam shvatio... Nisi shvatio. Robbie MO je napisao/la: Abraham je znao za 1, vi “znate” za 3, a neki vanzemaljski napredni kršćani možda znaju za 7 božanskih osoba? Tada je Bog odgovorio Mojsiju: “JA SAM KOJI JESAM!” Zatim je rekao: “Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘JA JESAM poslao me k vama.’ ”
Isus im je odgovorio: “Uistinu, uistinu, kažem vam, prije nego je Abraham bio, Ja jesam.”
|
|
Vrh |
|
|
Bilic07
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 16:43 |
|
|
Bilic07 je napisao/la: @Zeničanin:
„ Kur'an 19:29-33 „Ona im na njega pokaza.(Isusa)“ Kako da govorimo djetetu koje je u bešici?“, rekoše oni. „Ja sam Božiji rob“, reče on(Isus), „meni će On(Allah) Knjigu dati i vjerovesnikom me učiniti,…..“
U kuranu piša ISA a ne Isus. - Isa je izvedeno od grčke riječi IESSUS, zašto kuran ne koristi arapsku riječ za Isusa: Ješua? - Isa navodno dobiva knjigu tkzv. „inđil” ( Evanđelje) — koja skupina vjernika (od 1-6 stoljeća, ne kasnije) potvrđuje, uz pismeni dokaz, kuransku verziju evanđelja, inđil ( Isa navodno nije razapret nego drugi itd..) ? Da ponovim pitanje jer još nema odgovora od Muslimana
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 16:46 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Koliko sam shvatio... Nisi shvatio. Ah, mislim prije jako se trudi ne shvatiti.
1094 of 2558 - 42.77%
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 16:47 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Odin i Tor su dva različita boga. Otac, Isus i Duh Sveti su više kao tlocrt, nacrt i bokocrt. Jedan Bog a tri božanske osobe, sve vam treba crtati prljavi i pokvareni naraštaju. Medju dimenzijama ne postoji hijerarhija, i nemaju različita svojstva, xyz može postati zxy najobičnijom rotacijom. Sin doslovce prigovara ocu, ili ga optužuje, da ga je ostavio. Nemoj biti doslovan, to je metafora.
1094 of 2558 - 42.77%
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 16:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nisi shvatio. Ah, mislim prije jako se trudi ne shvatiti. Uleti svako malo sa istim provokacijama Davno mu je pojašnjeno Božje ime YHVH na hebrejskom, literacije na grčkom, latinskom i hrvatskom... Onaj koji je bio...JA SAM BIO Onaj koji jeste...JA JESAM Onaj koji će biti...JA ĆU BITI. Vječni. Dakle, s kim razgovara Abraham? Mojsije? Robbie MO je napisao/la: Abraham je znao za 1... Tada je Bog odgovorio Mojsiju: “JA SAM KOJI JESAM!” Zatim je rekao: “Ovako kaži sinovima Izraelovim: ‘JA JESAM poslao me k vama.’ ”
Isus im je odgovorio: “Uistinu, uistinu, kažem vam, prije nego je Abraham bio, Ja jesam.”
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 18:29 |
|
|
Jiv je napisao/la: Mostarlija bi Bogu nametao egalitarizam. Kad si to spomenuo, zar nije očito da su ti pojmovi otac i sin - izuzetno biološki i vrlo zemaljski? Znaci, pojmovi iz udžbenika biologije, koji imaju smisla samo kod životinja koje nisu besmrtne i moraju se razmnožavati (pa imaju generacije), i dvospolne su (nisu sve životinje i biljke/gljive dvospolne, neke imaju 1 ili 3 spola). Lako vam se moglo desiti da se božanstvo sastoji od Babe i Unuke, gdje je jedna generacija preskočena radi božanske izdaje (malo se dualizma ubaci da bude atraktivnije) i simbola vječne cikličnosti u životinjskom carstvu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 18:34 |
|
|
Ajd dobro, moglo je biti i gore. Pa da vam jedna od 7 božanskih osoba bude gljiva. Pa da ništa ne govori, ne priča, nema spola itd. Ali da jednom u 1000 godina blagoslivlja, a jednom u 100000000 godina baci spore po galaksijama i započne novi život po planetima.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 18:34 |
|
|
Metafora moj Robbie, metafora. Otac i sin su stilske figure. Kako je moguće da uvijek tako fiksno gledaš. Malo razmišljaj out of the box, ili u ovom slučaju izvan svemira.
Naravno da je Sveto Trojstvo prije svega misterij, i mi zapravo i ne znamo detalje. Crkvena dogma je da sve tri božanske osobe postoje oduvijek. Nije jedna stvorena nekad, niti je jedna stvorila drugu ili treću.
1094 of 2558 - 42.77%
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Isus - Bog ili božija sluga i poslanik? Postano: 30 pro 2022, 18:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Metafora moj Robbie, metafora. Otac i sin su stilske figure. Kako je moguće da uvijek tako fiksno gledaš. Malo razmišljaj out of the box, ili u ovom slučaju izvan svemira.
Naravno da je Sveto Trojstvo prije svega misterij, i mi zapravo i ne znamo detalje. Crkvena dogma je da sve tri božanske osobe postoje oduvijek. Nije jedna stvorena nekad, niti je jedna stvorila drugu ili treću. Ta ideja da su otac i sin metafore dovela je do džender neutralizacije božanskih osoba, u nekim crkvama. Progresivan si.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|