HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 21 kol 2024, 11:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 225 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 10:12 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 17:34
Postovi: 24718
aleksije radicevic je napisao/la:
Nisam siguran da li su Dimitrije Ljotic i njegov pokret bas nekakav srpski pandan NDH-u.

Ali eto, dajem vam Tita i Rankovica. Izjednacavajte njih sa ustasama, razlika je uglavnom u boji ideologije. :D


anglomaskonsko komunističke sluge nemaju pandan hrvatskoj borbi za europsku civilizaciju

jedin ivaš pandan je suvremena Ukrajina

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 10:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39
Postovi: 59721
Lokacija: DAZP HQ
Od Talijana smo se ratom oslobodili, najprije jer smo ih zaustavili na Soči u Prvom svjetskom, a onda oslobođenjem Rijeke i Istre te ulaskom u Trst u Drugom svjetskom.

Mađare smo pak istjerali vojno 1918. iz Međimurja, to je bio jedini sporan teritorij između nas i Mađara koji je više puta mijenjao jurisdikciju između Mađarske i Hrvatske.

Oslobađanje Međimurja je jedina vojna akcija kratkotrajne Države Slovenaca, Hrvata i Srba, odnosno austrougarskog dijela buduće Kraljevine SHS.

slika

slika

Prvi napad na Međimurje je završio tako da su naši plivali preko Drave. :zubati
Druga akcija mjesec i pol kasnije završila je pobjedom.

slika

Citat:
Glavna kolona je preko mosta kod Varaždina prešla rijeku Dravu i krenula cestom prema Čakovcu. Do 10 sati glavnina ove kolone zauzela je Nedelišće, a prethodnica je stigla u blizinu Čakovca. Istovremeno je bojnik Pogledić splavima i čamcima prebacio kod Hrženice u Međimurje svoje 2 bojne pješaštva, konjicu i topništvo i počeo napredovati prema Prelogu. Nakon osiguranja Preloga krenuo je prema Donjem Kraljevcu. Zauzevši Donji Kraljevec presjekao je željezničku prugu Budimpešta – Trst i time spriječio iznenadni mogući dolazak mađarskih pojačanja iz Nagykanisze. Konjica bojnika Pogledića doprla je oko 10 sati do Goričana i osigurala most preko Mure.

Sisački bataljun pod zapovjedništvom majora Henneberga krenuo je u šest sati iz Dravskog Središća i napredovao uz lijevu obalu Drave prema Čakovcu. Oko deset sati nalazio se blizu naselja Šenkovec kod Čakovca. Grupa pod zapovjedništvom kapetana Jurišića prešla je u šest sati štajersko-mađarsku granicu i preko gornjeg Međimurja spustila se prema Murskom Središću. U selu Sv. Martin na Muri sjedinila se s polubataljunom Slovenaca pa su obje grupe zajedno napredovale u pravcu Murskog Središća. Usput su zauzeli i skelu na Muri i osigurali se od mogućeg iznenadnog napada mađarske vojske s leđa.

Do deset sati hrvatske su snage nesmetano napredovale, bez okršaja. Mađari su se u panici povukli preko Mure mostovima kod Kotoribe, Letenja i Murskog Središća, dok je mađarska posada u Čakovcu ostala na položaju. Potpukovnik Perko počeo je pripremati napad na Čakovec i u tu svrhu je izdao zapovijed za zauzimanje borbenih položaja. No, prije početka napada Perko je odlučio pokušati izbjeći bespotrebne gubitke, pozivajući bojnika Györyja na predaju riječima: "Majore Györy! U ime starih pravica pozivam vas na predaju. Vaše su čete opkoljene!".

Bojnik Györy se odlučio posavjetovati sa svojim podčinjenima. Doznavši da je Čakovec opkoljen i da bi otpor bio uzaludan odlučio se predati. Kapitulirao je u 10.30 sati blizu čakovečkog glavnog kolodvora. Nakon toga u Čakovec je ušla hrvatska vojska i u svečanom mimohodu, praćena od tisuća građana, prošla gradom. Potpukovnik Perko obavijestio je telefonom potpukovnika Kvaternika u Varaždinu da je akcija uspjela. Tako je do 11 sati oslobođeno cijelo Međimurje, osim najistočnijeg djela oko Kotoribe i Legrada. Po nalogu potpukovnika Perka, jedan putnički vlak je zaustavljen i ispražnjen, a u njega se tada ukrcao satnik Sertić s 8 strojnica i pola Varaždinskog bataljuna. Vlakom se odvezao do Kotoribe i do 13 sati zauzeo željeznički most preko Mure te skele kod Kotoribe. Time je cijelo Međimurje bilo oslobođeno mađarske vlasti, i to u roku od sedam sati.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 13:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 13:49
Postovi: 9771
Lokacija: Usa
"Niko od Srba se nije radovao"

Pa da, Nedic je Bugarin, vojnici policajci cinovnici su Eskimi, a cuvari na Banjici Hans i Jurgen iz Minhena.

Ustaska podvala zapravo, Ante i Franjo stavili sajkacu na glavu i isli ubijati Zidove po Beogradu da okrive antifasiste Srbe.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 14:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5246
Mystic C je napisao/la:
Bez Srba malo teže bi vidjeli leđa Mađarima i Italijanima. Kad čitaš neke ispade Hrvati epski natamburali navedene sami od sebe. :zubati


Mađarsku revoluciju su gušile hrvatske snage. Kossuth je laja da ne vidi Hrvatsku na zemjovidu, sve mu je to bila Mađarska, ma nije prinia borbe u Hrvatsku nego su se mučili s hrv.snagaman po Mađarskoj i još ih je Hrvatska stigla zaustavit u Beču, u Austriji.

Srbi su dilovali po JI Ugarskoj protiv mađ.revolucije, i svaki saveznik je dobrodoša i olakšava ti posal.

Posli 1sr hr.snage oslobodile su Međumurje.

Pokušaje širenja Italije na ist.Jadran u ratovima za ujedinjenje Italije zaustavile su habsb. pomorske postrojbe sastavjene većinon od hr.mornara (racija na Rimini, bitka kod Visa).

U 1sr hr.postrojbe, uz ostale narode, držale su Italiju na Sočanskon bojišću. Na obali i otociman nisu nan tal.iskrcavanje spričavale srp.snage.

A opet, promisli kako je Srbija lakše prošla u 1sr jer hr.snage nisu bile tako revne protiv Srbije ka' protiv Italije. Pa znaš li koliko je bilo Hrvata u snagaman koje su priko Solunskeg bojišća i daje oslobađali Srbiju (budući kardinal Alojzije Stepinac, budući ban Ivan Šubašić, skladatej Ivo Tijardović i slikar Vladimir Becić, pisnik Tin Ujević između brojnih drugih, borili na solunskom frontu u sklopu tzv. Jugoslavenske legije...).


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 15:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5246
Mystic C je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Država je bila, Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, pa je postala Kraljevina Jugoslavija.
Sabor i slično su ukinuti.
Država podijeljena, prvo na oblasti, pa na riječne banovine...
Di si tu imao ime?


Skupština kraljevine Srbije koja je razliku od hrvatskog sabora predstavljala međunarodno priznatu državu nije ukinuta? Šta ćemo sa Banovinom Hrvatskom, šahovnicom u grbu, himnom Lijepa naša, davanje imena Tomislavgradu,itd, itd.... Baš ste bili maltretirani, biće da vas bošnje manje ugnetavaju u pereciji.


Stvari su se okrenile naglavce u staroj Jugoslaviji.
Tribaš uzet u obzir i međunarodno okružje. To je pridonilo stvaranju Banovine.
Da je Jugoslavija vajala, bila bi trajala.
Prikoviše je tu bilo batinanja i ubojstava civila po žandarmeriji.
Etnički inženjering na šćetu Hrvata bia je upadjiv.
Razočaranja kod oduševljenika nastupila su vrlo brzo.
S razlogon se dogodilo da plebiscit u Koruškoj nije proša, tj Slovenci su odlučili ostat u Austriji.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 15:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5246
Mystic C je napisao/la:
Imota je napisao/la:
Hrvatski Sabor je tisućljetna institucija koja je predstavljala Kraljevinu Hrvatsku kao suvereni dio zemalja habsburške dinastije, čak su i jebeni komunisti vratili sabor, imali su nekog obzira. Ovi balkanski panjevi kurca nisu razumili.


Sve je to fino, međutim hrvatski sabor nije predstavljao nezavisnu državu sve do 92.


Vlastiti parlament je iznimno bitan.To je element državnosti. Čak i kad si dilon druge države. Ne moraš bit neovisan za imat elemente državnosti i samosvojnosti. Parlament pak nije općinska skupština, ni viće misne zajednice ni kućni savjet. On je pravo zakonodavno pridstavničko tilo kojeg i čije odluke čak i monarh naposljetku uvaži ili barem razmotri ka' vodilje pri odlučivanju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 16:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 23:25
Postovi: 5246
A sad moj komentar. Prima Italiji smi se uspili dobro postavit i uzet šra nan pripada.
Što se tiče krajeva siverni od Drave i Dunava, tu je zbog visoke integriranosti i asimiliranosti u Mađarsku, navezanosti, izdaje, međ.nezainteresiranosti puno sunarodnjaka ostalo izvan naše države. Ka' i Srba i Slovenaca. Ne shvaćan kako je Jugoslavija nakon oba rata ostavila toliko sunarodnjaka onamo, realno je bilo očekivat prominu granica. Svohon vojskon Međumurje, a vlastiton diplomacijon uspuli smo na mirovnnin konferencijaman izboksat za Jugoslaviju j. Baranju, pola Bačke, komad Banata.
Velikosrp.manevrima ostali smo bez ist. i sr. Srima a to sve zahvajujući ulasku Crvene armije. Bez nje bi NDH vodila dugogodišnji rat sa srp.gerilom, ali bi opstala. Slično i s Bokom kotorskon.

BiH je zadnji ostatak osmanskeg kolonijalizma. Većinu smo hr.krajih vratili.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 17:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 13:49
Postovi: 9771
Lokacija: Usa
Zemljopisno gledano, najveci gubitak je Turska Hrvatska, ili trbuh.

Hrvatska je to i zadnje izgubila od Turaka ako se ne varam, cazinska krajina i prakticno sve do Jajca, Kljuca, racunajuci i tok rijeke Sane i do Vrbasa prakticno. To da je Hrvatska zadrzala, steta bi bila podnosljiva.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 18:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 13:12
Postovi: 22529
Za Prekodravlje, ostatak Baranje i Bačku je šteta, tamo je bilo dosta Hrvata.
Ali opet, pogledajmo što je bilo u Subotici.
Ona je pripojena kSHS kao hrvatski grad.
Gdje su na kraju bolje prošli Hrvati, u današnjoj Mađarskoj (Bajski trokut) ili u Srbiji (Bunjevačka Bačka, pa i Šokačka/Podunavska Bačka)?
Južnu Baranju smo na kraju uzeli, ušla je u kSHS kao zaleđe Osijeka, da smo uzeli i Pečuh, on bi tu isto vjerojatno bilo, ali ne mora biti.

Barča (Barcs) i Velika Kanjiža (Nagykanizsa) bi isto dobro sjeli, ali za to nismo imali snage.
Da smo mogli, uzeli bi i Gradišće, spominjala se i Bratislava kao hrvatski grad, tamo je bilo hrvatskih sela izbjeglih od Turaka, iako su naše napore na kraju tamo iskoristili Austrijanci te preuzeli tu Zapadnu Ugarsku, od Mađara.
Da smo ratovali, to bi i dobili, međutim velike sile to nisu htjele.
Mađarska je tada u raspadu, Rumunji su držali Budimpeštu.

S Italijom bi načelno bolje prošli da smo ratovali nakon ww1, ali taj se rat dogodio tek nakon dvadeset godina.
Italiju su dobili i Albanci, pa ono.
Granica je manje više kakva bi trebala biti.

Slovenci su dobili neke granične krajeve, tipa Bela Krajina, Prlekija...
Zato jer je to tada bila Austrija (ili Češka :D), pa se širila granica na istok.
Prekmurje su dobili iako je zapravo riječ o jugu Gradišća.
I nakon ww2 su dobili još niz graničnih sela (dvadesetak iznad Buzeta, Marindol kod Karlovca, Raskrižje u Međimurju...), komunističkom milošću.
No to su male razlike.

Što je još ostalo?
Srijem je uzet po etničkoj granici, iako je lagano do Mitrovice i Petrovaradina (ili Slankamena) mogao biti hrvatski.
Na istoku je bilo više Srba, u središtu manje, iako su protjerali Nijemce.
Za to što je uzeto u Srijemu, trebali smo dobiti Bačku, međutim "naši" su tamo naselili 50ak tisuća dinarskih Srba, koji su odlučili da im je Srbija draža.

S Crnogorcima je problem bio u Boki, koja je bila hrvatska do ww1, tamo su naselili gomilu Srba.
Kotor je imao hr. većinu do 1971, Tivat do 91.
Herceg Novi i Budva su izgubljeni već prije.

A s BiH je problem što ona nije oslobođena prije i što nije pripojena direktno hrvatskoj.
Barem Turska Hrvatska i Turska Dalmacija.
A poslije i Turska Slavonija (Usora i Soli, ako ne i sama Bosna).


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 22:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 18:09
Postovi: 19388
Hrvati, ima li nesto za sta mozete reci: Za ovo smo se ratom izborili, ali nam je nepravedno oduzeto..?
Vi, kako ste ratovali za nesto, prosli ste fenomenalno. :D

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 22:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 18:09
Postovi: 19388
crni_bombarder je napisao/la:
"Niko od Srba se nije radovao"

Pa da, Nedic je Bugarin, vojnici policajci cinovnici su Eskimi, a cuvari na Banjici Hans i Jurgen iz Minhena.

Ustaska podvala zapravo, Ante i Franjo stavili sajkacu na glavu i isli ubijati Zidove po Beogradu da okrive antifasiste Srbe.


Sva sreca, pa ostatak sveta je normalniji od Hrvatske po tom pitanju, tako da su Jevreji zajedno sa nama fokusirani na obracun sa ustaskim nasledjem, a ne sa nasledjem Milana Nedica.

Da je Nediceva Srbija bila nesto sto je srpski narod zeleo, ostalo bi danas valjda nekih sentimenata, pa bi Srbija morala da se obracunava sa nedicevskim znakovljem, pozdravima i ideologijom.

A ako nesrto nije bilo zeljeno, onda je nametnuto, a ako je nametnuto, ne moze biti odgovoran onaj kome je nametnuto, neko onaj koji je nametao... :neznam

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 22:16 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 17:34
Postovi: 24718
aleksije radicevic je napisao/la:
Hrvati, ima li nesto za sta mozete reci: Za ovo smo se ratom izborili, ali nam je nepravedno oduzeto..?
Vi, kako ste ratovali za nesto, prosli ste fenomenalno. :D


jel te ubija ljubomora?

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 22:23 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 17:34
Postovi: 24718
aleksije radicevic je napisao/la:

Sva sreca, pa ostatak sveta je normalniji od Hrvatske po tom pitanju, tako da su Jevreji zajedno sa nama fokusirani na obracun sa ustaskim nasledjem, a ne sa nasledjem Milana Nedica.

Da je Nediceva Srbija bila nesto sto je srpski narod zeleo, ostalo bi danas valjda nekih sentimenata, pa bi Srbija morala da se obracunava sa nedicevskim znakovljem, pozdravima i ideologijom.

A ako nesrto nije bilo zeljeno, onda je nametnuto, a ako je nametnuto, ne moze biti odgovoran onaj kome je nametnuto, neko onaj koji je nametao... :neznam


koji si ti patetik to je prejadno. ti zaista misliš da dok smo na rubu trećeg svjetskog rata, toalnog globalnog preslagivanja, pomirenja Arapa i Iranaca, mogućeg nukelarnog holokausta, dok se šalju tone oružja neonacistima u Ukrajini da se "svijet" se bavi tvojim izdrkavnjem o drugom svjetskom ratu? pa saveznici iz toga rata su upravo na rubu međusobnog uništenja i jedni drugima govore da su nacisti.

Izrael ti je zemlja partner sajma u Mostaru, Hrvatska ključni savezni SADa u regiji, LN I JANAF se šire, Zapad uspostalvja hrvatski protektorat nad FBIH, a ti vidiš obračun s "ustaškim naslijeđem". Jedino ako si toliko tupav da misliš da se paket po omotu sudi.

p.s.
Naravno da vi niste željeli Nedićevu Srbiju, to vam je nametnuto, ali opet niste propustili priliku da malo pobijete Židova, kad se već nudila. Toliko ste jadni.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 22:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 18:09
Postovi: 19388
divizija je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

Sva sreca, pa ostatak sveta je normalniji od Hrvatske po tom pitanju, tako da su Jevreji zajedno sa nama fokusirani na obracun sa ustaskim nasledjem, a ne sa nasledjem Milana Nedica.

Da je Nediceva Srbija bila nesto sto je srpski narod zeleo, ostalo bi danas valjda nekih sentimenata, pa bi Srbija morala da se obracunava sa nedicevskim znakovljem, pozdravima i ideologijom.

A ako nesrto nije bilo zeljeno, onda je nametnuto, a ako je nametnuto, ne moze biti odgovoran onaj kome je nametnuto, neko onaj koji je nametao... :neznam


koji si ti patetik to je prejadno. ti zaista misliš da dok smo na rubu trećeg svjetskog rata, toalnog globalnog preslagivanja, pomirenja Arapa i Iranaca, mogućeg nukelarnog holokausta, dok se šalju tone oružja neonacistima u Ukrajini da se "svijet" se bavi tvojim izdrkavnjem o drugom svjetskom ratu? pa saveznici iz toga rata su upravo na rubu međusobnog uništenja i jedni drugima govore da su nacisti.

Izrael ti je zemlja partner sajma u Mostaru, Hrvatska ključni savezni SADa u regiji, LN I JANAF se šire, Zapad uspostalvja hrvatski protektorat nad FBIH, a ti vidiš obračun s "ustaškim naslijeđem". Jedino ako si toliko tupav da misliš da se paket po omotu sudi.

p.s.
Naravno da vi niste željeli Nedićevu Srbiju, to vam je nametnuto, ali opet niste propustili priliku da malo pobijete Židova, kad se već nudila. Toliko ste jadni.


Je l moguce da te toliko obuzeo bes da si poceo da vredjas? E moj divizijo...
Izrael je pozdravio ukidanje ulica nacistima iz 2.s.r. u Mostaru, pa shodno tome moze da dozvoli sebi ucesce na Sajmu. Mostar je prvi ucinio gest dobre volje, Izrael je uzvratio.
Kad te neko okupira i nametne ti rezim i drzi ti cev uperenu u grudi, ne racuna se da si ti koristio priliku da radis zlo koje nije tvoja vec okupatorova ideja i plan.

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 22:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42
Postovi: 2344
Lokacija: Negdi na granici svitova
Jašta smo već dobro prošli, da je Hrvatima netko 1925. rekao da će imati Hrvatsku u ovim granicama krstili bi se i lijevom i desnom, naravno sa obzirom na okolnosti.
Možemo biti i sretni pa je opstala Dubrovačka republika i mletačka vlast jer danas ne bi mogao ostati od Turčina po moru, tko bi to poslje mogao vratiti Hrvatskoj? Pa čitavo naseljavanje pravoslavaca u središte teritorije naseljene Hrvatima, to smo uspjeli tek rješiti u Oluji. Stotinama godina se Hrvate tlačilo u osmanskom carstvu i na kraju smo uspjeli napraviti ozbiljnu državu koja dirigira u svom dvorištu. Na kraju je čak i dobro ispalo što smo imali snažan partizanski pokret i dalmatinske partizane radi otoka i Istre, koliko god su hrvatskom narodu pa i mojoj obitelji ti isti partizani zla nanjeli. Koje god zlo nas je snašlo ispalo je manje zlo od onoga kako je moglo biti.

_________________
Za dom spremni


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 22:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42
Postovi: 2344
Lokacija: Negdi na granici svitova
aleksije radicevic je napisao/la:
divizija je napisao/la:

koji si ti patetik to je prejadno. ti zaista misliš da dok smo na rubu trećeg svjetskog rata, toalnog globalnog preslagivanja, pomirenja Arapa i Iranaca, mogućeg nukelarnog holokausta, dok se šalju tone oružja neonacistima u Ukrajini da se "svijet" se bavi tvojim izdrkavnjem o drugom svjetskom ratu? pa saveznici iz toga rata su upravo na rubu međusobnog uništenja i jedni drugima govore da su nacisti.

Izrael ti je zemlja partner sajma u Mostaru, Hrvatska ključni savezni SADa u regiji, LN I JANAF se šire, Zapad uspostalvja hrvatski protektorat nad FBIH, a ti vidiš obračun s "ustaškim naslijeđem". Jedino ako si toliko tupav da misliš da se paket po omotu sudi.

p.s.
Naravno da vi niste željeli Nedićevu Srbiju, to vam je nametnuto, ali opet niste propustili priliku da malo pobijete Židova, kad se već nudila. Toliko ste jadni.


Je l moguce da te toliko obuzeo bes da si poceo da vredjas? E moj divizijo...
Izrael je pozdravio ukidanje ulica nacistima iz 2.s.r. u Mostaru, pa shodno tome moze da dozvoli sebi ucesce na Sajmu. Mostar je prvi ucinio gest dobre volje, Izrael je uzvratio.
Kad te neko okupira i nametne ti rezim i drzi ti cev uperenu u grudi, ne racuna se da si ti koristio priliku da radis zlo koje nije tvoja vec okupatorova ideja i plan.



Je li ti đed više šurovo sa talijanskim ili njemačkim fašistima? I kojom to etikom i moralnim vrijednostima su nacisti bili bolji ili gori od komunista.
Hipotetski, bi li se krajiški Srbi pobunili protiv Amerike koja bi ugasila 95. Hrvatsku i ponudila im svoju vlast i državu na prostorima tadašnje tkz. RSK?

_________________
Za dom spremni


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 22:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 13:49
Postovi: 9771
Lokacija: Usa
Tipicni velikosrbin, dok ono zivi u 1944. godini svijet se promijenio, danas Hrvatska sa Izraelom ima odlicne poslovne veze, suradnju, sutra bi ti Hrvatska mogla lansirati izraelske rakete u glavu ako se opet povampiris, a svijet te je zbombao prije 20. godina jer si ludi velikosrbin.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 23:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 18:09
Postovi: 19388
saskia je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

Je l moguce da te toliko obuzeo bes da si poceo da vredjas? E moj divizijo...
Izrael je pozdravio ukidanje ulica nacistima iz 2.s.r. u Mostaru, pa shodno tome moze da dozvoli sebi ucesce na Sajmu. Mostar je prvi ucinio gest dobre volje, Izrael je uzvratio.
Kad te neko okupira i nametne ti rezim i drzi ti cev uperenu u grudi, ne racuna se da si ti koristio priliku da radis zlo koje nije tvoja vec okupatorova ideja i plan.



Je li ti đed više šurovo sa talijanskim ili njemačkim fašistima? I kojom to etikom i moralnim vrijednostima su nacisti bili bolji ili gori od komunista.
Hipotetski, bi li se krajiški Srbi pobunili protiv Amerike koja bi ugasila 95. Hrvatsku i ponudila im svoju vlast i državu na prostorima tadašnje tkz. RSK?


27. mart ti je na neki nacin odgovor na to pitanje. Bilo je, potpisite pakt ostace vam drzava. A Srbi nece po Svabinom, pa makar izgubili drzavu.
Bugari su drugi primer. Oni su da ocuvaju drzavu stali uz Svabe.
I treci primer su Hrvati. Stali uz Svabe da bi dobili drzavu.

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 23:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 18:09
Postovi: 19388
crni_bombarder je napisao/la:
Tipicni velikosrbin, dok ono zivi u 1944. godini svijet se promijenio, danas Hrvatska sa Izraelom ima odlicne poslovne veze, suradnju, sutra bi ti Hrvatska mogla lansirati izraelske rakete u glavu ako se opet povampiris, a svijet te je zbombao prije 20. godina jer si ludi velikosrbin.


Aman covece koliko juce ti se u Saboru diskutovalo od kaznjavanju ZDS. Sta je to nego bavljenje 2.s.r?!
Dakle, vi se bavite time, i besmisleno je da "velikosrbe" optuzujete da se bave time.
(Mozda je odnos vladajucih hrvatskih elita prema ZDS upravo razlog dobrih odnosa sa Izraelom. Nagadjam!)

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 23:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42
Postovi: 2344
Lokacija: Negdi na granici svitova
aleksije radicevic je napisao/la:
saskia je napisao/la:


Je li ti đed više šurovo sa talijanskim ili njemačkim fašistima? I kojom to etikom i moralnim vrijednostima su nacisti bili bolji ili gori od komunista.
Hipotetski, bi li se krajiški Srbi pobunili protiv Amerike koja bi ugasila 95. Hrvatsku i ponudila im svoju vlast i državu na prostorima tadašnje tkz. RSK?


27. mart ti je na neki nacin odgovor na to pitanje. Bilo je, potpisite pakt ostace vam drzava. A Srbi nece po Svabinom, pa makar izgubili drzavu.
Bugari su drugi primer. Oni su da ocuvaju drzavu stali uz Svabe.
I treci primer su Hrvati. Stali uz Svabe da bi dobili drzavu.


Pa je ta ista Dražina vojska šurovala i sa Talijanima i sa Komunistima i sa Njemcima da pokolje što više Hrvata i da može liznit guzicu svakome tko na kraju izađe kao pobjednik iz rata bez da mu taj isti pobjednik ne udari šamar.
Što Srbi danas otvoreno ne stanu na rusku stranu?

_________________
Za dom spremni


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 23:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 18:09
Postovi: 19388
saskia je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:

27. mart ti je na neki nacin odgovor na to pitanje. Bilo je, potpisite pakt ostace vam drzava. A Srbi nece po Svabinom, pa makar izgubili drzavu.
Bugari su drugi primer. Oni su da ocuvaju drzavu stali uz Svabe.
I treci primer su Hrvati. Stali uz Svabe da bi dobili drzavu.


Pa je ta ista Dražina vojska šurovala i sa Talijanima i sa Komunistima i sa Njemcima da pokolje što više Hrvata i da može liznit guzicu svakome tko na kraju izađe kao pobjednik iz rata bez da mu taj isti pobjednik ne udari šamar.
Što Srbi danas otvoreno ne stanu na rusku stranu?


Je li Drazina vojska surovala bilo s kim protiv Kraljevine Jugoslavije, njenog kralja i vlade, i protiv njenih saveznika?
Jedino to bi bilo izdaja i jedino to bi moglo da bude neka krivica.
Ovako, ici protiv okupatora i izdajnika (komunista, ustasa, ljoticevaca) kalkulisuci ovako ili onako, nesto je najnormalnije.

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 23:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 18:09
Postovi: 19388
saskia je napisao/la:
Što Srbi danas otvoreno ne stanu na rusku stranu?


Srbija - proleće 2023.

Citat:
Da li ste za savez Srbije sa Rusijom i Kinom?

Da 60.1%

Ne 20.6%

nemam stav / bez odgovora 19.3%

Ukupno 100,0%

http://www.nspm.rs/istrazivanja-javnog- ... alphabet=l

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 23:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42
Postovi: 2344
Lokacija: Negdi na granici svitova
aleksije radicevic je napisao/la:
saskia je napisao/la:
Što Srbi danas otvoreno ne stanu na rusku stranu?


Srbija - proleće 2023.

Citat:
Da li ste za savez Srbije sa Rusijom i Kinom?

Da 60.1%

Ne 20.6%

nemam stav / bez odgovora 19.3%

Ukupno 100,0%

http://www.nspm.rs/istrazivanja-javnog- ... alphabet=l


Pa ti malo o državi malo u nekim anketama kao lafo mišljenju naroda, sve kako ti odgovara. Zašto srpska politika danas ne stane otvoreno na rusku stranu?

_________________
Za dom spremni


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 23:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 18:09
Postovi: 19388
saskia je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:


Pa ti malo o državi malo u nekim anketama kao lafo mišljenju naroda, sve kako ti odgovara. Zašto srpska politika danas ne stane otvoreno na rusku stranu?


Stoji u meri u kojoj moze. Rusi kazu da imaju razumevanje zbog pritisaka kojima je izlozena Srbija.
Mozda su neke kontraverzne odluke stvar tajnog dogovora sa Rusima. Da trolaju Zapadnjake. :D

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Jesmo li povijesno gledano loše prošli?
PostPostano: 03 svi 2023, 23:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42
Postovi: 2344
Lokacija: Negdi na granici svitova
aleksije radicevic je napisao/la:
saskia je napisao/la:

Pa ti malo o državi malo u nekim anketama kao lafo mišljenju naroda, sve kako ti odgovara. Zašto srpska politika danas ne stane otvoreno na rusku stranu?


Stoji u meri u kojoj moze. Rusi kazu da imaju razumevanje zbog pritisaka kojima je izlozena Srbija.
Mozda su neke kontraverzne odluke stvar tajnog dogovora sa Rusima. Da trolaju Zapadnjake. :D


Ne seri časti ti

_________________
Za dom spremni


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 225 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO