|
|
Stranica: 343/345.
|
[ 8622 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 13:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
dunno je napisao/la: Bilo je i po Jadranu ljudi na plaži (čak i turista) dok se par desetaka kilometara dalje ratovalo i ubijalo.
Ne znam čega je to dokaz... Pa recimo, dugo se dvoumim da o Hrvatskoj 1991. otvorim jednu kontroverznu temu (npr. zašto je u skoro svim ključnim bitkama falilo ljudstva s naše strane), ali ipak neću. A moja poruka je bila doslovna, neka dečkima opale selfie, a hoće li dečkima na bojišnici to biti deprimirajuće ili motivirajuće, do njih je.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 14:09 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: dunno je napisao/la: Bilo je i po Jadranu ljudi na plaži (čak i turista) dok se par desetaka kilometara dalje ratovalo i ubijalo.
Ne znam čega je to dokaz... Pa recimo, dugo se dvoumim da o Hrvatskoj 1991. otvorim jednu kontroverznu temu (npr. zašto je u skoro svim ključnim bitkama falilo ljudstva s naše strane), ali ipak neću. Nema tu ništa kontroverzno. Bježalo se, krilo se, izmišljali se razlozi da se izbjegne rat. Ono par % domoljubnih "budala" je nosilo sve na svojim leđima. Činjenica je da rat i nije za svakoga.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 14:31 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Opalite selfie za dečke na bojišnici.
Gdje si ti proveo rane 1990-e? Svakog ratnog ljeta od 1991 do 1991 bila je sezona kupanja na Jadranu, jedini izuzetak je malo područje oko Karina, Posedarja i Novigrada koj su držali Srbi (ne znam jesu li se oni kupali tamo). Na dubrovačkom području je u ljeto 1991 bilo normalno kupanje, ratna djelovanja su tamo počela u rujnu 1991, ljeto 1992 je bilo ratno, do kraja 1992 dubrovačko područje je oslobođeo do kraja 1992, a u ljeto 1993 je opet bilo normalno kupanje. Kafići i restorani su radili, neki smještajni su bili zatvoreni zbog primanja izbjeglica, ali je dio i normalno radio. Gosti su bili domaći i Slovenci, te dio Nijemaca, Talijana, Čeha i ostalih koji su dolazili godinama i znali gdje je sigurno.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 14:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Opalite selfie za dečke na bojišnici.
Gdje si ti proveo rane 1990-e? Svakog ratnog ljeta od 1991 do 1991 bila je sezona kupanja na Jadranu, jedini izuzetak je malo područje oko Karina, Posedarja i Novigrada koj su držali Srbi (ne znam jesu li se oni kupali tamo). Na dubrovačkom području je u ljeto 1991 bilo normalno kupanje, ratna djelovanja su tamo počela u rujnu 1991, ljeto 1992 je bilo ratno, do kraja 1992 dubrovačko područje je oslobođeo do kraja 1992, a u ljeto 1993 je opet bilo normalno kupanje. Kafići i restorani su radili, neki smještajni su bili zatvoreni zbog primanja izbjeglica, ali je dio i normalno radio. Gosti su bili domaći i Slovenci, te dio Nijemaca, Talijana, Čeha i ostalih koji su dolazili godinama i znali gdje je sigurno. 90-te na Korčuli, a 91 u Neumu. Koliko znam, u Hrvatskoj je u siječnju 1992. nastupilo primirje (ne ulazeći u to što je to doista značilo). Ukrajina je u stanju "totalnog" rata, uz čini se, razine mobilizacije koje su u Hrvatskoj nastupile tek kratko 1995. I gdje je svaki dio Ukrajine meta. I kafići u Kijevu, kao i ovo mi se čini totalno van realnosti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 14:45 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Gdje si ti proveo rane 1990-e? Svakog ratnog ljeta od 1991 do 1991 bila je sezona kupanja na Jadranu, jedini izuzetak je malo područje oko Karina, Posedarja i Novigrada koj su držali Srbi (ne znam jesu li se oni kupali tamo). Na dubrovačkom području je u ljeto 1991 bilo normalno kupanje, ratna djelovanja su tamo počela u rujnu 1991, ljeto 1992 je bilo ratno, do kraja 1992 dubrovačko područje je oslobođeo do kraja 1992, a u ljeto 1993 je opet bilo normalno kupanje.
Kafići i restorani su radili, neki smještajni su bili zatvoreni zbog primanja izbjeglica, ali je dio i normalno radio. Gosti su bili domaći i Slovenci, te dio Nijemaca, Talijana, Čeha i ostalih koji su dolazili godinama i znali gdje je sigurno. 90-te na Korčuli, a 91 u Neumu. Koliko znam, u Hrvatskoj je u siječnju 1992. nastupilo primirje (ne ulazeći u to što je to doista značilo). Ukrajina je u stanju "totalnog" rata, uz čini se, razine mobilizacije koje su u Hrvatskoj nastupile tek kratko 1995. I gdje je svaki dio Ukrajine meta. I kafići u Kijevu, kao i ovo mi se čini totalno van realnosti. A gle ljudi moraju živjeti. Zato su spremni riskirati i dati se oduška da "ne puknu". Hm da li je baš cijela Ukrajina u stanju totalnog rata? U zapadnom dijelu zemlje je bilo puno manje mobilizacije u odnosu na središnje i istočne dijelove i također gotovo da i ne trpi napade. Isto vrijedi i za Ruse u Novosibirsku ili Vladivostoku, za njih praktički ni nema rata. Osim toga kakav je to život ako si cijelo vrijeme u bunkeru?
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 14:57 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Gdje si ti proveo rane 1990-e? Svakog ratnog ljeta od 1991 do 1991 bila je sezona kupanja na Jadranu, jedini izuzetak je malo područje oko Karina, Posedarja i Novigrada koj su držali Srbi (ne znam jesu li se oni kupali tamo). Na dubrovačkom području je u ljeto 1991 bilo normalno kupanje, ratna djelovanja su tamo počela u rujnu 1991, ljeto 1992 je bilo ratno, do kraja 1992 dubrovačko područje je oslobođeo do kraja 1992, a u ljeto 1993 je opet bilo normalno kupanje.
Kafići i restorani su radili, neki smještajni su bili zatvoreni zbog primanja izbjeglica, ali je dio i normalno radio. Gosti su bili domaći i Slovenci, te dio Nijemaca, Talijana, Čeha i ostalih koji su dolazili godinama i znali gdje je sigurno. 90-te na Korčuli, a 91 u Neumu. Koliko znam, u Hrvatskoj je u siječnju 1992. nastupilo primirje (ne ulazeći u to što je to doista značilo). Ukrajina je u stanju "totalnog" rata, uz čini se, razine mobilizacije koje su u Hrvatskoj nastupile tek kratko 1995. I gdje je svaki dio Ukrajine meta. I kafići u Kijevu, kao i ovo mi se čini totalno van realnosti. Kijev je 450 km zračne linije od bojišnice, to je kao od Splita do Temišvara u Rumunjskoj. U 1990-ima su ljudi u presječenoj Hrvatskoj išli na ljetovanje u Dalmaciju trajektom preko Paga i paškog mosta. Ja ne znam da su igdje u Hrvatskoj kafići u ratu bili zatvoreni, a da nisu bili pod izravnim vatrom neprijatelja. Imaš neke potpuno amerikanizirane ideje o ratnom stanju, isti ti mobilizirani vojnici kad dobiju neki dan slobodno odvedu djecu na kupanje ili na sladoled. Te priče kako Hrvatska za razliku od Ukrajine nije bila u totalnom ratu su besmislice, da bi Ukrajina bila na nivou moblilizacije kao Hrvatska, trebala bi imati milijun ljudi pod oružjem po defaultu, a kad se spremaju za Oluju, onda dva miljuna.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 15:13 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: 90-te na Korčuli, a 91 u Neumu.
Koliko znam, u Hrvatskoj je u siječnju 1992. nastupilo primirje (ne ulazeći u to što je to doista značilo).
Ukrajina je u stanju "totalnog" rata, uz čini se, razine mobilizacije koje su u Hrvatskoj nastupile tek kratko 1995. I gdje je svaki dio Ukrajine meta.
I kafići u Kijevu, kao i ovo mi se čini totalno van realnosti.
Kijev je 450 km zračne linije od bojišnice, to je kao od Splita do Temišvara u Rumunjskoj. U 1990-ima su ljudi u presječenoj Hrvatskoj išli na ljetovanje u Dalmaciju trajektom preko Paga i paškog mosta. Ja ne znam da su igdje u Hrvatskoj kafići u ratu bili zatvoreni, a da nisu bili pod izravnim vatrom neprijatelja. Imaš neke potpuno amerikanizirane ideje o ratnom stanju, isti ti mobilizirani vojnici kad dobiju neki dan slobodno odvedu djecu na kupanje ili na sladoled. Te priče kako Hrvatska za razliku od Ukrajine nije bila u totalnom ratu su besmislice, da bi Ukrajina bila na nivou moblilizacije kao Hrvatska, trebala bi imati milijun ljudi pod oružjem po defaultu, a kad se spremaju za Oluju, onda dva miljuna. Znam točno gdje ova diskusija ide, i koliko se vremena treba potrošiti na nju. Sada bi trebali tražiti brojke pripadnika HV-a u borbenom sektoru po godini, i uspoređivati sa ukrajinskim. Pa onda cjepidlačiti tko je više izložen ratnim djelovanjima i slično. Definiraj točno oko čega se razilazimo? Meni ovo u Kijevu i Odessi nikako nije OK i ne leži. Zemlja je navodno u totalnom ratu, dok se to za Hrvatsku ne bi moglo reći od siječnja 1992. Osim ako ovo nije dio neke namjerne propagande o tome kako se Ukrajina dobro drži? I ne, isto tako nije bila OK "normalnost" u ZG recimo 1991. Nezamislivo mi partijati i uživati dok mi dnevno gine 1,000+ pripadnika moje nacije. Pa dani žalosti u zemlji se proglašavaju za puno, puno manje.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 15:26 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Definiraj točno oko čega se razilazimo?
Meni ovo u Kijevu i Odessi nikako nije OK i ne leži. Zemlja je navodno u totalnom ratu. Osim ako ovo nije dio neke namjerne propagande o tome kako se Ukrajina dobro drži? I ne, isto tako nije bilo OK "normalnost" u ZG recimo 1991.
Nezamislivo mi partijati i uživati dok mi dnevno gine 1,000+ pripadnika moje nacije.
Pa dani žalosti u zemlji se proglašavaju za puno, puno manje.
OK, razumijem zašto su kafići i kupanje neshvatljivi nekom Trumpovom glasaču koji rat zamišlja kroz patetične holivudske ratne filmove, ali ti si kao živio ovdje i imaš neku realniju predodžbu kako je bilo u ratu. U Splitu ili u Ljubuškom su ljudi za vrijeme rata išli na kupanje i u kafiće, život ne staje zbog rata, pogotovo kad rat već traje neko vrijeme (preko godinu dana) i svi se na to naviknu.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 15:29 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Definiraj točno oko čega se razilazimo?
Meni ovo u Kijevu i Odessi nikako nije OK i ne leži. Zemlja je navodno u totalnom ratu. Osim ako ovo nije dio neke namjerne propagande o tome kako se Ukrajina dobro drži? I ne, isto tako nije bilo OK "normalnost" u ZG recimo 1991.
Nezamislivo mi partijati i uživati dok mi dnevno gine 1,000+ pripadnika moje nacije.
Pa dani žalosti u zemlji se proglašavaju za puno, puno manje.
OK, razumijem zašto su kafići i kupanje neshvatljivi nekom Trumpovom glasaču koji rat zamišlja kroz patetične holivudske ratne filmove, ali ti si kao živio ovdje i imaš neku realniju predodžbu kako je bilo u ratu. U Splitu ili u Ljubuškom su ljudi za vrijeme rata išli na kupanje i u kafiće, život ne staje zbog rata, pogotovo kad rat već traje neko vrijeme (preko godinu dana) i svi se na to naviknu. Opet se vraćamo na to je li usporediva Ukrajina 2022.-2023. sa Hrvatskom 1992.-1994. recimo, po intenzitetu stradanja, stupnju mobilizacije i izloženosti ratnom djelovanju. S obzirom da se ne slažemo, predlažem da zaključimo priču ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 15:35 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: OK, razumijem zašto su kafići i kupanje neshvatljivi nekom Trumpovom glasaču koji rat zamišlja kroz patetične holivudske ratne filmove, ali ti si kao živio ovdje i imaš neku realniju predodžbu kako je bilo u ratu. U Splitu ili u Ljubuškom su ljudi za vrijeme rata išli na kupanje i u kafiće, život ne staje zbog rata, pogotovo kad rat već traje neko vrijeme (preko godinu dana) i svi se na to naviknu. Opet se vraćamo na to je li usporediva Ukrajina 2022.-2023. sa Hrvatskom 1992.-1994. recimo, po intenzitetu stradanja, stupnju mobilizacije i izloženosti ratnom djelovanju. S obzirom da se ne slažemo, predlažem da zaključimo priču ovdje. Kao i obično, iznosiš pompozne besmislice, kad ti se dokaže da nije tako, onda predlažeš da završimo priču. Nisi ju trebao ni počinjati.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 15:39 |
|
|
To što neko K* hladi dok neko u rovu krvari, opravdavate stim da je takvi govana bilo i u Hrvatskoj 90i. Za tu mentalnu akrobaciju mogu samo reć Bravo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 15:40 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Opet se vraćamo na to je li usporediva Ukrajina 2022.-2023. sa Hrvatskom 1992.-1994. recimo, po intenzitetu stradanja, stupnju mobilizacije i izloženosti ratnom djelovanju. S obzirom da se ne slažemo, predlažem da zaključimo priču ovdje.
Kao i obično, iznosiš pompozne besmislice, kad ti se dokaže da nije tako, onda predlažeš da završimo priču. Nisi ju trebao ni počinjati. Ništa nije dokazano. Iznio si primjere o sezonama kada je u Hrvatskoj na snazi ipak bilo nekakvo primirje a u zemlji nije bilo JNA (a.k.a. Rusa). Ja ovoga puta imam poštovanje prema stradanju u Ukrajini, i intenzitetu rata kojem je zemlja izložena. Mislim da je definitivno na razini puno većoj od one u Hrvatskoj (isključivo između famozne 1992. i 1994. čije si sezone spominjao). I zbog toga mi ovo nije OK, osobno. Ako su ovi prizori ukrajinskim vojnicima OK dok se kriju od dronova i ruske artiljerije, onda OK, tko sam ja da sudim.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 15:40 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa recimo, dugo se dvoumim da o Hrvatskoj 1991. otvorim jednu kontroverznu temu (npr. zašto je u skoro svim ključnim bitkama falilo ljudstva s naše strane), ali ipak neću.
Nema tu ništa kontroverzno. Bježalo se, krilo se, izmišljali se razlozi da se izbjegne rat. Ono par % domoljubnih "budala" je nosilo sve na svojim leđima. Činjenica je da rat i nije za svakoga. Nisu to jedini razlozi.Falilo je i oružja,a i ustroj vojske ne ide preko noći.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 15:58 |
|
|
Kako to da su samo aktivni prorusi duboko zabrinuti zbog nemoralno otvorenih kafića i kupališta u Ukrajini?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 lip 2023, 16:02 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Kako to da su samo aktivni prorusi duboko zabrinuti zbog nemoralno otvorenih kafića i kupališta u Ukrajini? Vijerovatno zato što su u kafićima i po kupališima Ukrajinci. I to nije zabrinutost,nego čuđenje.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 11 lip 2023, 11:28 |
|
|
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 30 lip 2023, 22:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Brisel htio Zelenskog prišlepati na EU - Južna Amerika forum u Briselu i Latinosi stavili veto i zabranili mu dolazak.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 srp 2023, 03:16 |
|
|
Pojma nemam je li autentičan tweet ili ne, prije da nije nego da jeste.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 srp 2023, 07:30 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 10 srp 2023, 12:51 |
|
|
Citat: Ukrainians who fled Ukraine in EU Nismo se baš pomogli.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 12 srp 2023, 21:11 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39617 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Po anketi provedenoj u Njemačkoj samo 38% izbjeglica se planira vratiti u Ukrajinu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 12 srp 2023, 21:36 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25828 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
daramo je napisao/la: Po anketi provedenoj u Njemačkoj samo 38% izbjeglica se planira vratiti u Ukrajinu. Navodno postoji EU protokol po kojemu će se sve izbjeglice iz Ukrajine vratiti nazad po okončanju rata. To je tako u teoriji.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 12 srp 2023, 22:11 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Navodno postoji EU protokol po kojemu će se sve izbjeglice iz Ukrajine vratiti nazad po okončanju rata. To je tako u teoriji.
jučna riječ je "po okončanju".
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 13 srp 2023, 08:20 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Ukrajina Postano: 06 kol 2023, 00:57 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10016 Lokacija: Banja Luka
|
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: ChatGPT i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|