HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 28 pro 2024, 18:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 660 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Navijački mitovi ex Yu scene
PostPostano: 20 sij 2011, 19:16 

pjosip je napisao/la:
exX je napisao/la:

:sega :sega :zubati

E hebem vam, mene ste našli... :smajl052

a čuj,nekog moramo,hi,hi :zubati

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 19:19 

exX je napisao/la:
Ma da,to je Zujo iz Španskog,ne naš Zujo

Ovaj naš je ipak hodajuća legenda

Bome, ni ovaj ne zaostaje... Evo nađoh ga, piše pjesme:

Pogledaj samo taj profinjeni izraz lica...

http://www.uhd91.com/kolumne/darko-zulf ... esama.html

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 19:26 

pjosip je napisao/la:
caporegime je napisao/la:

rođo je ko jeti.
nitko ga dosad nije vidio.
valja reći da je u to vrijeme obzirom na prezime, bila inflacija raznoraznih bliskih rođaka

E hedri ga, vas očito ima ko "Turaka" :zubati

Neću valjda ja morat i njegov telefon pronalazit? Vidim da si u Sesvetama doma, ako je čovjek tamo radio, razlog više zašto je čudno da ga ne znaš.

Ako ga ja budem tražio neće dobro završit, rođo je "baždaren" i svaki sastanak sa njim je i psihički i fizički izazov.

odakle ti da sam u sesvetama kad sam ti rekao da sam novi zagreb

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 19:33 

Capo,aj doleti sutra oko 1 u zadrugu,na kavicu,bit će i naš prijatelj "novinar" pa da pročavrljamo

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 19:35 

exX je napisao/la:
Capo,aj doleti sutra oko 1 u zadrugu,na kavicu,bit će i naš prijatelj "novinar" pa da pročavrljamo

dogovoreno. taman poslije ručka.

(al imamo mi i druge vidove komunikacije :devil2 )

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 19:36 

odakle ti da sam u sesvetama kad sam ti rekao da sam novi zagreb

Zaboravio... http://www.youtube.com/watch?v=PTK3ytk5d6E&t=0m48s

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 19:44 

najjaci je Brotnjo :)

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 20:26 

Imao sam crnu majicu, 501, i crne starke, strcao sam za medalju...
Meni su bili uzeli licnu kartu za neku proveru pa su me odveli posle do zapada odakle su nas jos par odvezli u 'Kinsasu'...
Mali je svet, kazu!

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 20:31 

unchained je napisao/la:
Imao sam crnu majicu, 501, i crne starke, strcao sam za medalju...
Meni su bili uzeli licnu kartu za neku proveru pa su me odveli posle do zapada odakle su nas jos par odvezli u 'Kinsasu'...
Mali je svet, kazu!

A ne onda, ovaj dečko je završio sa mnom u stanici "Savski Venac". Njega su strpali u ćeliju sa nekim seljačinom iz Knina (stariji čovjek za naše pojmove onda) koji je došao navijati za Partizan a ja sam bio sam u drugoj ćeliji. Ovaj "knindža" se posro (pokenjao) na sred ćelije pa je ovaj Beogradjanin poludio. Htio ga tući pa su ih rastavili. Kako su imali samo dvije ćelije onda su njih razdvojili svakog zasebno a mene čuvao jedan policajac u hodniku. Meni dobro, ali sam se onako dovikivao sa ovim Beogradjaninom. Čovjek je bio izvan sebe zbog ovog idiota.

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 21:24 

Nas su odveli od zapada u 29., cudi me da su vas odveli u Savski venac jer su 99% vodili u 29. Tek ako padnes za nesto par dana kasnije je to bio Savski venac (oba stadiona na toj opstini), kakva je to rupa bila. Ja sam jednom bio u toj stanici zbog nekog derbija i to par dana posle utakmice. Bar ti je stanica bila blizu! Kada su te pustili, da li su te oni doveli na stanicu ili su te pustili samog?
Od kada si ti poceo da ides u ekipi na utakmice?

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 21:43 

unchained je napisao/la:
Nas su odveli od zapada u 29., cudi me da su vas odveli u Savski venac jer su 99% vodili u 29. Tek ako padnes za nesto par dana kasnije je to bio Savski venac (oba stadiona na toj opstini), kakva je to rupa bila. Ja sam jednom bio u toj stanici zbog nekog derbija i to par dana posle utakmice. Bar ti je stanica bila blizu! Kada su te pustili, da li su te oni doveli na stanicu ili su te pustili samog?
Od kada si ti poceo da ides u ekipi na utakmice?

Odveli su me na stanicu i to je priča za sebe. Ko zadnjeg kriminalca. Vezali su mu lisice i trojica su me vodila. Kad su me uveli cijela stanica se okrenula i gleda me a ja onako sa čirokijem. Nekakvi japanci su bili sa kamerama pa su se stali ispred mene i murije, pratili nas u stopu i snimaju. Učinili su mi se kao nekakva proesionalna ekipa jer je kamera bila neka veća i jedan je nosio reflektor. Neko je kasnije rekao da su vjerojatno snimali dokumentarac o Jugoslaviji. To je vjerojatno bila jebena scena.

Doveli su me u sobicu za vlakopratnju i kad su mi skidali lisice kaže ovaj što me ispitivao ovome iz Zagreba. Čuvaj se ovoga ovaj ti je kriminalac. Ja taman otvorio usta da ću reći "ma kakav kriminalac" kad mi je taj stisnuo šamarčinu da mi zazvonilo u glavi.

Otišli ovi kaže mi ovaj naš drot. Ajd sad u vlak. Ja stao i gledam a oko vlaka sve mlada ekipa i skužim da su se grobari postrojili da nas još jednom "isprate". Na ho-ruk sam prošao između njih bez ijedne ogrebotine. Naravno, kad je vlak polazio doletjele i kamenice, porazbijani prozori. U vlaku jad i tuga. Možda nas se vraćalo 50-ak. Dinamo popušio (što i nije neka vijest), svi ostali po zatvorima, neki se pogubili a kad sam ugledao Zeca ko da sam rođenu mater vidio. :sega

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 22:34 

pjosip je napisao/la:
Otišli ovi kaže mi ovaj naš drot. Ajd sad u vlak. Ja stao i gledam a oko vlaka sve mlada ekipa i skužim da su se grobari postrojili da nas još jednom "isprate". Na ho-ruk sam prošao između njih bez ijedne ogrebotine. Naravno, kad je vlak polazio doletjele i kamenice, porazbijani prozori. U vlaku jad i tuga. Možda nas se vraćalo 50-ak. Dinamo popušio (što i nije neka vijest), svi ostali po zatvorima, neki se pogubili a kad sam ugledao Zeca ko da sam rođenu mater vidio. :sega

E to su male,slatke stvari koje navijaštvo ćine navijaštvom..... nažalost toga je danas u jako mizernim kolićinama,al ko je jednom probo...navukao se za sva vremena

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 22:39 

ex, znaš li tog što ima radnju za uokviravanje slika u Novom Zagrebu?

On je bio heavy-metalac u to doba, imao je dugu ravnu svijetlu kosu?

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 22:47 

e ...bi ga sad,koliko ih je imalo dugu kosu u to vrijeme..
Iz N ZG sam dobar sa krugom ljudi oko Haskija,stari zapruđanci (jazo,ipša...),pokojni Nikša iz Sopota,Beba travno,Snifi luđak i taj krug ljudi

Vrh

PostPostano: 20 sij 2011, 23:14 

exX je napisao/la:
e ...bi ga sad,koliko ih je imalo dugu kosu u to vrijeme..
Iz N ZG sam dobar sa krugom ljudi oko Haskija,stari zapruđanci (jazo,ipša...),pokojni Nikša iz Sopota,Beba travno,Snifi luđak i taj krug ljudi

Ovaj ima radnju za uokvirivanje slika. To znam. Pokušat ću saznati telefon pa biga baš mogao nazvati.

Inače, sad sam tek pogledo ostatak ovo threada. Svaka čast i za onu sliku, vidim i Sarmu i Tonija.
Da, sudeći po facama, to je bilo to doba, ja sam upao a nit me nešto zanimao nogomet, nit sam koga znao, bilo je dosadno nisam imao šta za radit, Zeko me povukao i tako je krenulo. Sad su svi nostalgični za tim vremenima i sobom u tim vremenima pa pričaju sa poštovanjem, ali u ono doba se jedan drugom pičkaralo i bila je vidljiva borba za to ko će se postaviti da bude vodeća gorila.

Vjerojatno me je samo vojska odvojila od većih dubioza.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2011, 10:27 

unchained je napisao/la:
Evo jedna slika na kojoj je Peca panker ili Peca bolesnik kako su ga zvali, ima tu jos puno poznatih faca iz vremena odprilike kada sam i ja krenuo u navijacku pricu, ovo je konkretno 1982ga i cigani u "Zagreb moj kaj se skrivas v megli toj", malo se bolje zagledati i poznate face su tu...
Tima i Peca pobedili na fotki
slika
Fotka nije nikakva provokacija vec prikaz davno proslih a za nas lepih vremena, iako su cigani u pitanju lepo je sto su bar fotkali pa da se svi prisetimo tih vremena...

ak se nevaram tu je i pokojni Zelja

Vrh

PostPostano: 22 sij 2011, 16:33 

Jeste, sedi dole prvi sa leva i ima sal. G...... drzi srpsku zastavu i prvi je sa leva, ima tu jos par poznatih likova koji su presli zemlju (tadasnju) uzduz i popreko...
Inace zastava koju drze Tima i Peca je od OS Sindjelic, tada je pesma o njemu bila zabranjena a pevala se na pocetku najvise od svih tih pesama sa izrazenim nacionalnim nabojem.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2011, 21:18 

http://www.youtube.com/watch?v=nQ6Xdi30Mxc
http://www.youtube.com/watch?v=dHrUmi13 ... re=related

evo tu imate dosta starih :):):)

Vrh

PostPostano: 06 vel 2011, 18:40 

Evo malo i o Armadi :

Preuzeto sa foruma:

EDIT: Ispričao "lujza"

dinamo - rijeka 1990/1991 - 03.03.1991

klasika, ide se ponoćnim vlakom za zg...prije toga drug povratnik i ja smo bili na nekom tulumu opili se i oteli jedan instrument zvan def, to vam je ono okrlugo čudo sa praporcima, obično to one dobre trebe back vokali sviraju uz pjevanje hehe ) taj instrument nek sad čeka na red, jer za priču je važan tek kasnije...!
u to vrijeme moram priznat mlađima da smo mi nosili uvijek pun k**** pirotehnike, a ja sam imao neke svoje kućne uradke, naime zbog poznanstva sa jednim zmajem s ludog gostovanja u ljubljani, nabavljao sam preko njega taj neki celuloit, slično bakelitu, al za pirotehničke sprave puno bolji. Rastavio bi dimnu od tri minute, onda to smiješao sa tim celuloitom u limenke ili alufolije, ovisno o gostovanju. Zapališ, puhneš da se ugasi i dimi ko ludo, nemoguće ugasit. Toga sam uzeo dosta za Zg.

ok idemo dalje, do zg se popilo šta se imalo. U vlaku nas je bilo, Pupe je uvijek to brojao, nas 130. Imali smo svi karte preko ferijalnog, a to je bila bagatela. Šteta da toga više nema hehe )
Kod Ciboninog tornja, pjesma i par baklji. Izlazimo van u 5 ujutro i pravac trg Bana Jelačića. Tad je bila fora tamo otić jer su 1990 ponovo stavili bana na trg i vratili mu ime.
E sad, nema se šta pametno za radit, pa se onda pokojni Mitar i Magarac odlučuju za jutarnje kupanje u Manduševcu. Mitar je čak pri skoku u isti iskrivio cijev od dovoda vode.
Čekamo da se otvori placa, i onda udri. Sjećam se da je neko ukro mlince, pa smo to jeli umjesto čipsa, a neka baba nam je dala kiselog kapuza. Nažicali smo kruh i onda jeli kapuz.
Došlo je par starijih bojsa nešto su pričali sa našim starijima i na tome je ostalo.
Već je bijeli dan, opet nema se šta pametnije za radit i sad dolazi def na red. Guzo je skužio da to ja i drug povratnik imamo, pa je to odlučio upotrijebit u prave svrhe. Nas 10ak uzeli smo jednu kartonsku kutiju i postali ulični muzičari. Guzo je lupo po tome van ritma, a mi pjevali. Nećete vjerovat, al ljudi su nam čak i bacili koji dinar!!! Uskoro ćete pod zanimljivosti moći vidjeti sliku tog događaja.
Klatili smo po trgu do podne, do kad nije uletila murja i sprovela nas na stadion. Popisali nas sve, a sjećam se da je Pupe odgovorio drotu na pitanje šta je po zanimanju..'navijač'
Neki naši su zbrisali murji i dalje klatili po Zg. Napomenut ću da je naša istaknuta članica, tada dobila šamarčinu od nekog bojsa u gradu.
Čamimo na Maksimirskom jugu, i odjedanput luda buka, metež, dim. To sve ispred ulaza na jug. Ekipa iz opatije je došla sa nekom rentom, bio je tu i D..., sa svojom ekipom sa Campeta. Mi ne možemo van, a kužimo da je frka. Na kraju sve se to smiri i ulaze oni.
Bojsi ih napali ispred ulaza, znam da je D... bacio transparente iza ograde da ne mogu do njih, i kresnuo baklju. Jedan dečko je dobio grotu u glavu i to je bilo sve.
Tekma počinje i pokojni Lino se budi. Nakljuko se nekih tableta i bio u nesvijesti cijelo to vrijeme dok smo gnjilili na stadionu. Nije prošlo ni minutu i evo ti njega penje se na ogradu koja dijeli istok i jug, oće ić prebit bojse. Č... je onda skočio za njim da ga murja ne izubija onako sjebanog i priveli ih obojcu. Pod zanimljivosti ćete uskoro vidjet i taj događaj.
One moje dimne dolaze na red, sve sam pobaco u teren, a onda vatrogasac stavi jednu po jednu u bujol vode i to počne još luđe dimit. Na kraju je taj vatrogasac i moje dimne završio u Ćao Tifu, jer je bila reportaža o tom gostovanju Armade.

Povratak sve pod murjom do kolodvora, pa tamo čekanje i onda konačno na vlak za Ri.

I volio bih pitati da li neko od Grobara (npr. unchained ) moze malo pricati o gostovanju u Ri o kojemu Cume prica na youtubu ??

Hvala.

Vrh

PostPostano: 08 vel 2011, 02:20 

Lep text i steta je sto neko kao 'Lujza' nije ovde na forumu da aktivno ucestvuje na ovoj temi jer bi sigurno imao sta da napise. Na tvoje pitanje o tom gostovanju o kojem Cume govori na klipu je bilo u novembru 1988. Kao sto si i cuo bilo ih je samo 15 a od ranog jutra su se tukli sa Armadom i koliko se secam prica jos iz tog vremena je da je bilo vise nego z. Posto sam bio opravdano odsutan tada kada se islo (Kinsasa) ja cu pitati Cumeta da mi ponovo sve isprica pa cu ovde napisati text o tome.
Svakako jedno od najz. gostovanja koje smo imali u tom periodu.
Interesantan je ovaj opis gostovanja u Zg pa ako mozes i imas vremena samo stavljaj a probaj da animiras nekog od starijih da se pojavi na forumu!

Vrh

PostPostano: 13 vel 2011, 22:47 

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedon ... nt-na-kale

jao jao.......
ubiše ovi šipci ove jadne makedonce...u vlastitom gradu.
shvaćam jadnog totema, mogu mislit šta mu šipci rade zato i mrzi tako muslimane iz dubine......
i ima potpuno iskrivljenu logiku što se tiče nekih drugih stvari :smijeh :smijeh :smijeh

Vrh

PostPostano: 14 vel 2011, 15:01 

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/tezok-incident-na-kale

jao jao.......
ubiše ovi šipci ove jadne makedonce...u vlastitom gradu.
shvaćam jadnog totema, mogu mislit šta mu šipci rade zato i mrzi tako muslimane iz dubine......
i ima potpuno iskrivljenu logiku što se tiče nekih drugih stvari :smijeh :smijeh :smijeh

Prvo Skopje ima 20-25 % siptara,a ovo se dogodilo u dio grada u kojem su siptari 99,9%.Druga stvar 60-70 makedonaca,najstariji 19 godina(poznajem dosta od njih sto su bili tamo,trebao sam i ja,al sam kasno ustao) vs 300+ siptara od kojih skoro svi 20+ godina.Tamo u taj cos gdje su bili,to ti je jedno stubiste,i ovi su iz iza ledja napali dok su silazili.60-70 na tako mali prostor,naravno da ce dobiti batinu.Bacis kamen,nema sanse da promasis toliku grupu ljudi na tako malom prostoru,a ovi sto su bili naprijed bili su naoruzani nozevima.
Brojnost 3:1,napad iza ledja dok su ovi odlazili i plus naorozani.Jebote sto su ovi siptari hrabri.
Inace evo koliko su oni hrabri(svi ovi dogadjaji su od 2010 i 2009):
Family Aerodrom vs. Sverceri,sverceri dobili po picku njihov vodja(Omer) je bio jedan od prvih sto je pobjegao.Siptari bili negdje oko 50-60,FA isto toliko.Vardar - Skendija,2 manje tucnjave u parku,siptari 2 puta popili.Mogli smo imati jos jednu kad smo htjeli preci na drugu stranu Vardara,al bjezali su ko picke.Mi stojimo na jednu stranu,oni na drugu stranu rijeke na 200 metra ljevo jedan most,na 200-300 desno drugi most.Mi idemo na jedan,oni bjeze u suprotan pravac,mi krenemo na drugi most,oni opet na drugu stranu.
Nerezi,siptarsko selo unisteno.Vardar - Makedonija Gjorce Petrov.Na putu do Gjorce Petrov(tako se zove to naselje), mora se proci pored Nerezi.Jedna mala grupa se odvojila i sipci su ih nacekali.Ova grupa sto je upala u zasedu je dosla do ostale i nakon toga selo Nerezi unisteno....Pa na glavnom trgu jos jedna tucnjava,opet pogodi tko je bio onaj tko je pobjegao?

Inace evo jednu sliku od jucer
slika

Vrh

PostPostano: 14 vel 2011, 18:54 

A šta je to točno bilo? Ne razumijem ovog komentatora ni riječi, jedino vidim da netko (šiptari, jel) napadaju makedonce, i da su ih stjerali na neki uzak prostor i tu ih izgađali kamenjem.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2011, 19:09 

Zepce Jugend je napisao/la:
A šta je to točno bilo? Ne razumijem ovog komentatora ni riječi, jedino vidim da netko (šiptari, jel) napadaju makedonce, i da su ih stjerali na neki uzak prostor i tu ih izgađali kamenjem.

Tamo se gradi crkva,tj muzej.Bila je tamo neka crkva u srednjem vjeku i sad je ponovo grade.Siptari dan-dva prije ovoga su dosli tamo i demolirali sve (oni hoce dzamiju tam,a tamo dzamije nikada nije bilo).I sad bio je neki skup tamo za potporu(makedonci) izgradnje,a siptari su bili kontra.Ma sve je to bilo rezirano da se napravi neka medjuetnicka tenzija.Politika se tu umjesala,drago mi je sto nisam otisao tamu jer bi se osjecao jako glupo nakon toga.Decki tamo su bili zrtveni janjci.
Inace nakon ovog incidenta bilo je jos manjih tucnjava kroz gradu.Uglavnom Makedonci napadali sve siptarsko sto je zalutalo na desnu stranu Vardara.

Vrh

PostPostano: 14 vel 2011, 19:25 

Da, bacio sam se malo na čitanje, i zaista me čudi kako su se oni toliko osilili, čak sam negdje i našao da je i gradonačelnik nekog mjesta u Makedoniji sudjelovao u demoliranju tog prostora rezerviranog za izgradnju muzeja-crkve. Stvarno čudno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 660 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: