HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ruj 2025, 21:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Da li Hrišćani i Muslimani slave istog Boga?
PostPostano: 16 vel 2011, 19:37 

U Kur'anu se spominje 28 Allahovih poslanika:Adem, Šit ,Idris, Nuh, Hud, Salih, Ibrahim, Lut, Zulkarnejn, Ismail, Isak, Jakub, Jusuf, Ejub, Zulkifl, Junus, Šuajb, Musa, Harun, Hidr, Jošua, Ilijas, Hezekijel, Eljese, Samuel, Davud, Sulejman, Lukman, Ša`ja, Eremija, Danijal, Uzejr, Zekerijah, Jahja, Isa i Muhamed.

Vrh

PostPostano: 17 vel 2011, 02:20 

Stara rasprava o Svetom Trojstvu, mislila sam da smo to završili na početku ove teme. Teško je to objasniti muslimanskim vernicima.

Međutim čitajući tu i tamo o Islamu, naletela sam na to da većina muslimana smatra da su znatno manje razlike u verovanju između pravoslavnih i katolika nego između sunita i šiita, kada je o muslimanima reč.
Da li je to tačno?
I takođe, postoje pojedini ogranci muslimanskih verskih struja (šiitskih) koje imaju koncept sličan našem trojstvu ("Allah-Ali-Muhammed"), zna li neko više o tome?

slika

Vrh

PostPostano: 18 vel 2011, 15:24 

Odgovor za "TGrad"!
Pogledaj koliko sam "samo" pitanja postavio?
A pogledaj svoj odgovor na sva ta pitanja?- Suvisno je komentarisat
Ipak cu biti dosljedan, pa ti odgovorit.

Tvoje pitanje glasi: kako ovo mores objasnit? to je isto tako ne jasno kako to more bit.
Ovo pitanje se odnosilo na moj citat : Bog nemoze imati nikakvih mana ni nejasnoca.Isus (isa a.s) se rodio na bozije "budi" i ono bi!

Moj citat je jasan, ali tvoj mozak nemoze da dokuci misao o kojoj se ovdje govori.
Bog je Savrsen, tu nemoze biti nejasnoca.Ako ti nemozes da objasnis ono u sto vjerujes, onda se zapitaj pa u sta vjerujes.Ako ti je nejasna Bozija Moc, imas grdnih problema.
Ja bi se barem po tom pitanju vise informisao.

Tvoj drugi citat glasi:
kazes da ne virujes zato sto ne pise u bibliji. da te nesto pitam uvezi kurana. spominjeli se igdi u kuranu muhamedovo ime?

i jos nesto da te pitam. zasto je muhamed priuzeo ne samo svete knjige zidova i krscana nego i poganske obicaje visebozanskih arapa? tu mislim na onaj kamen u meki, hodocasca u meku pa i samu meku kao najsvetiji grad? ni zidovi ni krscani nemaju sa tim apsolutno nista! nego bi vam jeruzalem isto po tome tribo bit broj jedan a ne broj 3.

ajde bujrum..

Da ti odgovorim...
Ime vjerovjesnika Muhammeda, s.a.v.s., spomenuto je u Kur’anu 4 puta.

Da se nadovezem na ove brojke...
Ako analiziramo upotrebu još nekih kur’anskih izraza i pojmova doci cemo do vrlo interesantnih podataka. Tako se, npr., rijec es-salavat (namaz) spominje u Kur’anu casnom 5 puta, cime se, bez dvojbe aludira na pet propisanih (farz) namaza koje treba svaki vjernik i vjernica da obavljaju u toku dana i noci.
Pojam eš-šehr (mjesec dana) spominje se u Kur’anu 12 puta, što svakako asocira na 12 mjeseci koji cine jednu godinu dana. Istovremeno, pojam el-jevm (dan) spomenje se 365 puta, dakle, tacno onoliko koliko ima jedna godina dana.
Rijec el-hajah (život, življenje) spominje se 145 puta. Reciprocno tome, rijec el-mevt (smrt, kraj ovosvjetskog življenja) spominje se, takoder 145 puta.

U vezi ovih "obicaja"!
Muhamed a.s nije preuzeo nikakve knjige, vec je nastavio put, kojim su isli svi Boziji poslanici.
Bog je Jedan, takva treba da bude i vjera.
Jeli abraham, mojsije , noah, adam..propagirao vjeru u isusa?Naravno da ne!
Svi oni, ukljucujuci i isusa i muhameda su propagirali vjeru u Jednog Boga.
Kaba je najstariji hram na zemlji..prvi ga je zazidao adam.
Nakon rusenja, sto od vremena, sto od raznih uticaja, obnavljali su ga poslanici..abraham i muhamed!
Pagani su zadrzali obicaje obozavanja kabe kao hrama, ali su u taj hram unosili mnogobostvene kipove.
Bog je poslao posljednjeg poslanika, koji je hram ocistio od mnogobostva i tako ce ostat do sudnjeg dana.
Kaba je simbol Jednog Boga, nista vise, i mjesto gdje se ljudi (robovi Boziji) zahvaljivaju Bogu koji je ljudima obznanio vjeru, i tako im pokazao razlog zasto postoje, od kuda su dosli i gdje idu!

Vrh

PostPostano: 18 vel 2011, 15:35 

Real gone je napisao/la:
Stara rasprava o Svetom Trojstvu, mislila sam da smo to završili na početku ove teme. Teško je to objasniti muslimanskim vernicima.

Međutim čitajući tu i tamo o Islamu, naletela sam na to da većina muslimana smatra da su znatno manje razlike u verovanju između pravoslavnih i katolika nego između sunita i šiita, kada je o muslimanima reč.
Da li je to tačno?
I takođe, postoje pojedini ogranci muslimanskih verskih struja (šiitskih) koje imaju koncept sličan našem trojstvu ("Allah-Ali-Muhammed"), zna li neko više o tome?

Nebih rekao da je ova rasprava stara.Ne datira trojstvo od adama i eve, vec od koncilskog sastanka nedavno!
Nije to tesko objasniti muslimanskim vjernicima, jer je nama jasno, da vama nista nije jasno :zubati
Evo, ja sam postavio niz pitanja u prethodnim postovima,molim odgovori sa argumentima!
U vezi siizma i sunizma..ma to je vise politicka podjela, iako neke sekte u siizmu izlaze iz okvira ucenja islama.
Taj koncept nije ni "s" od slican.
Allah je Bog, Muhamed poslanik, a Ali je po sitskim ucenjima nasljednik Muhamedov, ne kao poslanik!

Vrh

PostPostano: 18 vel 2011, 23:16 

Ne bacajte biserje pred svinje...

Vrh

PostPostano: 19 vel 2011, 14:07 

Ada je napisao/la:
Nije to tesko objasniti muslimanskim vjernicima, jer je nama jasno, da vama nista nije jasno :zubati

I to sve kaže čovjek koji vjeruje u čovjeka koji je mačem i ubojstvima nametnuo novu vjeru, oženio djete od 9 godina i kod kojih je kažnjivo smrću istupiti iz te religije a u cilju širenja religije dozvoljeno je i lagati...

Vrh

PostPostano: 19 vel 2011, 16:19 

pjosip je napisao/la:
Ada je napisao/la:

I to sve kaže čovjek koji vjeruje u čovjeka koji je mačem i ubojstvima nametnuo novu vjeru, oženio djete od 9 godina i kod kojih je kažnjivo smrću istupiti iz te religije a u cilju širenja religije dozvoljeno je i lagati...

Ma bravo, napad je najbolja obrana!To je sve sto imas reci :smajl014 ?
Navedi citat gdje sam ja rekao da vjerujem u to sto si napisao!

Upravo si dokazao da lazes :aleale

Stotine pitanja sam postavio, nemozete ni na jedno da odgovorite :eek

Provokacija je prvi znak slabosti :confused1

Vrh

PostPostano: 19 vel 2011, 16:23 

Mar-kan je napisao/la:

Sta je Isus bacao na svinje?

Vrh

PostPostano: 19 vel 2011, 16:31 

U trećoj Mojsijevoj knjizi poglavlje, 11:7-8 stoji; ''I svinja, jer ima papke razdvojene ali ne preziva; nečista da vam je. 8. Mesa od njih ne jedite niti se strva njihova odijevajte; jer vam je nečisto.''Lijepa zena koja nema finog odgoja se u Bibliji isto tako poredi nakaradno sa svinjom. U Salomonovim izrekama u 11 poglavlju u 22 pasusu stoji sljedeće; ''Zena lijepa a bez razuma, zlatna je brnjica u gubici svinji''
U knjigi proroka Izaije u 65 poglavlju, 4 pasus stoji sljedeće; ''Koji sjede kod grobova i noćuju u pećinama, jedu meso svinjeće i juha im je nečista u sudovima''U Evanđelju po Mateju stoji da je Isus (Isa a.s.) rekao sljedeće; ''Ne dajte svetinje psima; niti mećite bisera svojega pred svinje, da ga ne pogaze nogama svojim, i vrativši se ne rastrgnu vas.'' (Evanđelje po Mateju 65:6) Odavde i potiče poznata izreka; „Biseri se ne bacaju pred svinje.“
U Evanđelju po Marku u 5 poglavlju od 10 - 14 pasusa stoji sljedeće; ''I moliše ga mnogo da ih ne šalje iz one okoline. A ondje po brijegu pasijaše veliki krd svinja. I moliše ga svi đavoli govoreći: pošalji nas u svinje da u njih uđemo. I dopusti im Isu odmah. I izašavši duhovi nečisti uđoše u svinje; i navali krd s brijega u more; a bijaše ih oko dvije hiljade; i potopiše se u more. A svinjari pobjegoše, i javiše u gradu i po selima. I izađoše ljudi da vide šta je bilo.''(Evanđelje po Marku 7:10-14) A u Evanđelju po Luci, stoji slična verzija gdje se kaze sledeće; ''A ondje pasijaše po gori veliki krd svinja, i moljahu ga da im dopusti da u njih uđu. I dopusti im. Tada iziđoše đavoli iz čovjeka i uđoše u svinje; i navali krd s brijega u jezero, i utopi se.. A kad viđoše svinjari što bi, pobjeoše i javiše u gradu i po selima. I iziđoše ljudi da vide šta je bilo ...(Evanđelje po Luki: 8:32-35)

U Kuranu stoji:
„Reci: O sljedbenici Knjige, zar da nas osuđujete zato što vjerujemo u Allaha i u ono što nam se objavljuje, i ono što je objavljeno prije - a većina ste griješnici. Reci: Hoćete li da vam kazem koji su gori od takvih i koje će Allah još teze kazniti? Oni koje je Allah prokleo i na koje se rasrdio i u majmune i svinje pretvorio, oni koji su Tagutu (sve što se obozava mimo Allaha s.v.t.) robovali - njih čeka najgore mjesto, jer oni su najdalje s pravog puta odlutali.“ (El-Maida 59-60)

Vrh

PostPostano: 19 vel 2011, 16:37 

Ada je napisao/la:
pjosip je napisao/la:

Zanimljiva je ta vaša sklonost ka pretjeranoj upotrebi smajlija?

Evo sad ledam po turskim forumima, ne razumijem šta pišu ali vidim da ih i oni nemilice koriste.

Glede tvojih "pitanja" - jesi li ti siguran da znaš čitati latinicu?

Možda da ti prevedemo na one "s desna na lijevo"?

"Napad je najbolja obrana"...

Pa šta da ti kažem - "napad" je legitiman tip obrane, ajde reci, je li pedofil onaj koji oženi djete od 9 godina ili nije?

Vrh

PostPostano: 19 vel 2011, 17:00 

pjosip je napisao/la:
Ada je napisao/la:

Zanimljiva je ta vaša sklonost ka pretjeranoj upotrebi smajlija?

Evo sad ledam po turskim forumima, ne razumijem šta pišu ali vidim da ih i oni nemilice koriste.

Glede tvojih "pitanja" - jesi li ti siguran da znaš čitati latinicu?

Možda da ti prevedemo na one "s desna na lijevo"?

"Napad je najbolja obrana"...

Pa šta da ti kažem - "napad" je legitiman tip obrane, ajde reci, je li pedofil onaj koji oženi djete od 9 godina ili nije?

Smajliji se koriste za sta..(mućni glavom pa prokontaj)?
Vidim i ja vasu sklonost ka laganju i ratovima..jos posjecujete turske forume, kaj tamo trazite?
Znam latinicu, ćirilicu..hvala je Bogu!

Pitanja su ti glupa i nisi dorastao ovoj raspravi!
Zna se ko su pedofili, oni koji bludnice sa maloljetnicima (imas ih i medju crkvenim redovima)!
Takvi zasluzuju najvecu kaznu!
Ovim sam ti odgovorio u sta vjerujem i sta mislim o slicnim ljudima!
Nemoj vise dusit, polako procitaj, mucni mongitisom i donesi zakljucak!

Vrh

PostPostano: 19 vel 2011, 17:07 

to o svinjama je znači prvo napisano u bibliji
hm
šta to znači da se u kuranu samo prepisalo
aaaaaaaaaaahahahaha
iz kojeg je st.kuran a iz kojeg biblija?
tu se krije odgovor
i ako može reći u kojoj godini sada
živite nešto mi se čini da računate ko i mi
hm :laugh :laugh

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 19 vel 2011, 17:18 

POL_GASOL je napisao/la:
to o svinjama je znači prvo napisano u bibliji
hm
šta to znači da se u kuranu samo prepisalo
aaaaaaaaaaahahahaha
iz kojeg je st.kuran a iz kojeg biblija?
tu se krije odgovor
i ako može reći u kojoj godini sada
živite nešto mi se čini da računate ko i mi
hm :laugh :laugh

Dobro jutro kolumbo!
Sad ce milijardu ljudi preci na krscanstvo, otrkrio si odgovor, kako si samo pametan, nadaren..

Ok, ti se samo pozabavi sa tim sto pise u bibliji, pa ce bit nesto od tebe, mozda nesto i skontas.
Kuran je nastavak Biblije, bolje receno, Kuran donosi istinu o Bibliji, pa ako je to prepis, ok!
Zivimo, umiremo, da bi ponovo bili ozivljeni..da iznesemo svoja djela pred Gospodara svih svjetova, a u kojo godini zivimo..katolickoj, pravoslavnoj, muslimanskom, kineskom...manje je vazno

Vrh

PostPostano: 19 vel 2011, 18:58 

Ada je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Sta je Isus bacao na svinje?

Nije bacao ništa.Ako si spreman otvorenog srca proučiti nešto bona fide,onda ćeš razumjeti.Inače,ova izreka ima smisla...

Vrh

PostPostano: 19 vel 2011, 22:22 

Ada je napisao/la:
U trećoj Mojsijevoj knjizi poglavlje, 11:7-8 stoji; ''I svinja, jer ima papke razdvojene ali ne preziva; nečista da vam je. 8. Mesa od njih ne jedite niti se strva njihova odijevajte; jer vam je nečisto.''Lijepa zena koja nema finog odgoja se u Bibliji isto tako poredi nakaradno sa svinjom. U Salomonovim izrekama u 11 poglavlju u 22 pasusu stoji sljedeće; ''Zena lijepa a bez razuma, zlatna je brnjica u gubici svinji''
U knjigi proroka Izaije u 65 poglavlju, 4 pasus stoji sljedeće; ''Koji sjede kod grobova i noćuju u pećinama, jedu meso svinjeće i juha im je nečista u sudovima''U Evanđelju po Mateju stoji da je Isus (Isa a.s.) rekao sljedeće; ''Ne dajte svetinje psima; niti mećite bisera svojega pred svinje, da ga ne pogaze nogama svojim, i vrativši se ne rastrgnu vas.'' (Evanđelje po Mateju 65:6) Odavde i potiče poznata izreka; „Biseri se ne bacaju pred svinje.“
U Evanđelju po Marku u 5 poglavlju od 10 - 14 pasusa stoji sljedeće; ''I moliše ga mnogo da ih ne šalje iz one okoline. A ondje po brijegu pasijaše veliki krd svinja. I moliše ga svi đavoli govoreći: pošalji nas u svinje da u njih uđemo. I dopusti im Isu odmah. I izašavši duhovi nečisti uđoše u svinje; i navali krd s brijega u more; a bijaše ih oko dvije hiljade; i potopiše se u more. A svinjari pobjegoše, i javiše u gradu i po selima. I izađoše ljudi da vide šta je bilo.''(Evanđelje po Marku 7:10-14) A u Evanđelju po Luci, stoji slična verzija gdje se kaze sledeće; ''A ondje pasijaše po gori veliki krd svinja, i moljahu ga da im dopusti da u njih uđu. I dopusti im. Tada iziđoše đavoli iz čovjeka i uđoše u svinje; i navali krd s brijega u jezero, i utopi se.. A kad viđoše svinjari što bi, pobjeoše i javiše u gradu i po selima. I iziđoše ljudi da vide šta je bilo ...(Evanđelje po Luki: 8:32-35)

U Kuranu stoji:
„Reci: O sljedbenici Knjige, zar da nas osuđujete zato što vjerujemo u Allaha i u ono što nam se objavljuje, i ono što je objavljeno prije - a većina ste griješnici. Reci: Hoćete li da vam kazem koji su gori od takvih i koje će Allah još teze kazniti? Oni koje je Allah prokleo i na koje se rasrdio i u majmune i svinje pretvorio, oni koji su Tagutu (sve što se obozava mimo Allaha s.v.t.) robovali - njih čeka najgore mjesto, jer oni su najdalje s pravog puta odlutali.“ (El-Maida 59-60)

MATEJ 15:11,17,18 :" NE POGANI COVEKA STO ULAZI U USTA , NEGO STO IZLAZI IZ USTA TO POGANI COVEKA

Vrh

PostPostano: 20 vel 2011, 00:26 

svinja kao meso je radi klimatskih uvjeta na Bliskom Istoku vrlo pokvarljiva i sva vjerska zabrana ima smisla samo na tom području. paradoks je da muslimani Bosne i Hercegovine žive u podneblju gdje se prave možda i najbolji svinjski proizvodi na svijetu, od pršuta, kulena, pečenice, sudžuka, čvaraka itd.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2011, 00:42 

Svinja je prenosila i kugu - a kud je kuga došla nestajala su kompletna sela, regije ...
Dakle razlozi su jasni - zapravo zdravstveni uzdignut na pijedestal religije ...

Danas još islamisti vs ostali se prepiru oko pizdarija ... bar po tom pitanju.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2011, 00:50 

Ada je napisao/la:
Kuran je nastavak Biblije, bolje receno, Kuran donosi istinu o Bibliji, pa ako je to prepis, ok!

Kuran istina o Bibliji :confused1

U cemu se ogleda ta istina... u tome sto ti je neko tako rekao, sto je pisac Kurana napisao da je jedino islam "cista" religija...

Ti kao verovatno musliman verujes da je to tako, ne sporim ti pravo, ali to je tvoja istina, i tvoje brace po veri... za druge religije to nije istina, i to mora tako da se prihvati.

I hriscanstvo i islam poticu od judaizma, isti su koreni, monoteizam, svi postuju Avrama/Abrahama/Ibrahima, tu dolazi do razdvajanja, islam nastavlja preko njegovog sina Ismaila, judeizam i hriscanstvo preko drugog sina Isaka... Odvaja se hriscanstvo, pravi zasebna religija, potom islam 6 vekova kasnije... u okviru hriscanstva posle pravoslavci, katolici, protestanti, kod muslimana siiti i suniti... to je sve kao jedno stablo sa mnogo grana, osnova je ista, Bog je jedan, i sve su ovo razlicite interpretacije, pri cemu ce svako insistirati da je jedino on u pravu, previdjajuci mnogo vece slicnosti nego razlike...

Ono sto je paradoksalno u celoj prici je sto i hriscanstvo i islam u visevekovnom trajanju zaziru od Jevreja, proganjaju ih, razapinju, masovno ubijaju... a slave ustvari Boga na nacin koji je potekao iz njihovih verskih i mitoloskih prica :yawn

Vrh

PostPostano: 20 vel 2011, 01:15 

DzoniBG je napisao/la:
Bog je jedan, i sve su ovo razlicite interpretacije, pri cemu ce svako insistirati da je jedino on u pravu, previdjajuci mnogo vece slicnosti nego razlike...

Isus Krist je najvažniji u čitavoj priči,u odnosu na ostale vjere...

Vrh

PostPostano: 20 vel 2011, 01:16 

DzoniBG je napisao/la:
Ada je napisao/la:

U cemu se ogleda ta istina... u tome sto ti je neko tako rekao, sto je pisac Kurana napisao da je jedino islam "cista" religija...

Ti kao verovatno musliman verujes da je to tako, ne sporim ti pravo, ali to je tvoja istina, i tvoje brace po veri... za druge religije to nije istina, i to mora tako da se prihvati.

I hriscanstvo i islam poticu od judaizma, isti su koreni, monoteizam, svi postuju Avrama/Abrahama/Ibrahima, tu dolazi do razdvajanja, islam nastavlja preko njegovog sina Ismaila, judeizam i hriscanstvo preko drugog sina Isaka... Odvaja se hriscanstvo, pravi zasebna religija, potom islam 6 vekova kasnije... u okviru hriscanstva posle pravoslavci, katolici, protestanti, kod muslimana siiti i suniti... to je sve kao jedno stablo sa mnogo grana, osnova je ista, Bog je jedan, i sve su ovo razlicite interpretacije, pri cemu ce svako insistirati da je jedino on u pravu, previdjajuci mnogo vece slicnosti nego razlike...

Ono sto je paradoksalno u celoj prici je sto i hriscanstvo i islam u visevekovnom trajanju zaziru od Jevreja, proganjaju ih, razapinju, masovno ubijaju... a slave ustvari Boga na nacin koji je potekao iz njihovih verskih i mitoloskih prica :yawn

Za vrijeme Hitlera Jevreji su vise volili Dzamije nego sinagoge,a evo kako su nam vratilu okupacijom Palestine i protjerivanjem velike vecine stanovnistva te drzave.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2011, 01:19 

Mar-kan je napisao/la:

Najvazniji za hriscane... za ostale nije...

Vrh

PostPostano: 20 vel 2011, 01:21 

zapovjednik je napisao/la:
Za vrijeme Hitlera Jevreji su vise volili Dzamije nego sinagoge,a evo kako su nam vratilu okupacijom Palestine i protjerivanjem velike vecine stanovnistva te drzave.

Da ne ulazim koji je ovo nonsens, al sta ti toliko brines oko Palestinaca, stalno ih spominjes... tebi to najbitnija tema?!

Vrh

PostPostano: 20 vel 2011, 01:23 

DzoniBG je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Najvazniji za hriscane... za ostale nije...

Svi su pozvani...

Vrh

PostPostano: 20 vel 2011, 15:24 

aleksije radicevic je napisao/la:
Ada je napisao/la:

U Kuranu stoji:

MATEJ 15:11,17,18 :" NE POGANI COVEKA STO ULAZI U USTA , NEGO STO IZLAZI IZ USTA TO POGANI COVEKA

Iznio sam ti odlomke iz biblije!
Jasno u bibliji stoji da je svinjsko meso zabranjeno.
Biblija sama sebe opovrgava, kako to?

DzoniBG je napisao/la:
Ada je napisao/la:

Naravno!
Pisac Kurana je Bog, ne neki obican covjek, pastir!
De mi reci koje ti vjesti pratis, jucesnje ili danasnje!
Zidovi su zgrijesili kada su odbacili Isusa, a isto se desilo i sa krscanima.Oni su odbacili Muhameda.
Kazes, isti korjeni.., pa naravno Bog je Jedan, tako da i vjera mora biti jedna, vjera u Jednog Boga!
Sto je musa a.s (mojsije) poslan poslije ibrahima (abrahama), sto isa a.s (isus) poslije musaa a.s (mojsija) i sto se eto pojavio muhamed a.s poslije isaa a.s (isusa)?
Dolazili su da bi vratili vjeru na pravi put.

U Ponovljenom zakonu (33:1-2) piše:
(1) Ovo je blagoslov kojim Mojsije -covjek Boziji-blagoslovi Izraelce pred svoju smrt.
(2) Rece on: Dođe Jahve sa Sinaja, sa Seria im se pokaza i sa gore Parana zasja.

Sinaj - mosjije
Seria - isus
Paran- muhamed

Tako mi smokve i masline..(zemlja palestina , isus)
i Sinajske gore ( mosije)
i grada ovog , bezbjednog ( meka).

Kuran je knjiga savrsenog jezika i gramatike, jedina vjerska knjiga koja se moze nauciti napamet, tako da nema sanse da bude izmjenuta kao sto se biblija mjenjala.Nsiu ovo moje predpostavke, vec cinjenice koje su istinite.U Kuranu ni- jedno slovo nije promjenjeno od objave.
Evo uzmi da je muhamed sam po sebi napisao tu knjigu.
Kako onda objasniti to savrsenstvo jezika, gramatike, naucne dokaze koji se i dan danas otkrivaju, a u Kuranu su zapisani prije 1400 godina. ( a nema ih u bibliji)
Sta je sa ispunjenim prorocanstvima, zabranjenim stvarima koji za taj period nisu bili logicni!
Nakon 1400 godina, jedan covjek napise knjigu, slijedi ga populacija od milijardu ljudi, u knjizi nema nikakvih nejasnih i kontrdiktornih recenica i sve sto imate reci za takvog covjeka, koji je od najvecih naucnih i strucnih ljudi svjeta proglasen za najvecu licnost svih vremena.(to mozete proguglati)..imate samo reci da je to prepisano!
Navedite samo jedu recenicu da je prepisana..
Nemorate se trudit, jer su ljudi 1400 godina trazili da nadje tu doticnu recenicu.
Zamislite , nisu je mogli naci.
Zahvala pripada Allahu, Gospodaru svih svjetova.
Neka je mir na sve bozije poslanike, na sve ljude koji vjeruju u Boga Jednoga.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2011, 15:40 

Ima jedna velika,najbitnija razlika između Muhameda i Isusa...

Glede Levitskog zakonika koji spominješ-propisi koji se odnose na Arona i njegove sinove, pripadnike plemena Levi, koji su vršili svećeničku službu...premda je svoj konačni oblik ovaj zakonik dobio nakon povratka Židova iz babilonskog progonstva, u njemu se mogu naći mnogi tragovi vrlo starih predaja, poput odredbi o zabranjenim jelima (Lev 11) i propisa o obrednoj čistoći (Lev 13-15). Ovi propisi svoje početke nalaze u praktičnim naputcima potrebnim radi izbjegavanja osobito zaraznih bolesti, no kasnije će se razviti u čitav religijski sustav i dokaz o pripadnosti određenoj vjerskoj skupini i određenom narodu.
Ima tu puno više živuljki koje se spominju,u ta doba.
Nemoj bukvalistički shvatati napisano...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 632 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: