HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 21:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 147 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Slobodan Praljak - Web Arhiva
PostPostano: 01 pro 2023, 15:44 

Niko Komadina je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:

de mi objasni konkretno šta su to "destruktivni elementi" unutar HVO? koga je on trebao smijeniti, streljati,... nisi mi jasan nimalo

Razne grupacije i zapovjednici koji nisu poštivali zapovijedi nadređenih. Mislim kako je 95% pripadnika HVO-a gulilo JNA vojni rok i kako su naučili slušati zapovijedi, vaditi se kako nije nešto bilo ustrojeno je smiješno. U isto vrijeme ustrojila se Armija BiH i VRS. U HB nije bilo ustrojeno jer se nije htjelo ustrojiti.

gulio ne gulio, malo će njih prihvatiti zapovijed koja te vodi u borbu sa šansama 50:50 da ćeš preživjeti, takvi su bili rijetki na svim stranama, da se ne lažemo.

postrojiti vojsku po PSu na pisti i dati zapovijed o nepovlačenju, proboju crte, diverzantskoj akciji je nešto sasvim drugo u onim okolnostima.

destruktivne elemente si imao u skoro svakoj postrojbi, samostalnim grupama, nazovi diverzantima,... ali to je u tom trenutku bilo jedino na raspolaganju da se obranimo.

kasnije se i to uteglo, ali kao i za sve u vojsci trebalo je vremena da se sve to posloži i ne sumnjam uopće da je Praljak odigrao i tu bitnu ulogu jer je imao tu namjeru od početka i dolazio u sukobe sa raznim tadašnjim lokal-šerifima.

to su konfuzna vremena u kojima i racionalna rješenja nisu puno pomagala, sad sa distance možemo pretresati sve do detalja i igrati se generala, ali jasno je svima da je Praljak bio vojnik od početka do samog haaškog kraja.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:02 

Ne može!

Kad bude moglo javi se, živo me zanima. A i da raja na forumu vide u čemu je problem sa Praljkom, Hercegovcima i Posavinom :palacgore1

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:04 

post2154112.html#p2154112

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:07 

https://hercegbosna.org/forum/post2154112.html#p2154112

Prozivanje Praljka i Hercegovaca za pad Posavine molim. Argumentirano.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:07 

Lako je pričati iz udobnosti svoje tople sobe kako je trebalo i šta trebalo u totalnom rasulu gdje je skuplja bila šteka cigara od ljudskog života.
Praljak je tom trenutku bio najbolji za tu poziciju, iznimno obrazovan i inteligentan čovjek sa mudima i velikim vojničkim znanjem.
Da je imao grešaka jeste, no prozivati ga na način na koji iskompleksirani Posavljci rade, pogotovo nakon svega je u najmanju ruku bezobrazno. No njima smo trebali mi Hercegovci osloboditi do Drine i još in kuće obnovit dok su oni pizde ziđali po Njemačkoj.
Malo je i tetejac pretjerao nije mi Komadina djelovao zlonamjerno, ali bi mi svejedno diglo tanke živce pa se nisam upuštao u dublju raspravu.
Ti osvojiš položaje, ti dadneš domobraniji da čuva, nisi ni čizme skinio oni su već utekli, a ti pričaš o nekom ustrojstvu, poslje su nas takvi najviše i prozivali da smo ovakvi ili onakvi, mada smo i činili greške ne bježim ja od toga.
Kao što je i Tuta učinio grešku kad je potjerao Praljka odnosno kad je iz Zagreba došlo da se Praljak povuče u Zagreb.
Ti komadina kad bi tako smjenjiva niko ti ne bi osta branit Hercegbosnu, u tom vremenu i okolnostima Praljak je najviše izvukao, a za njegovu hašku epizodu ima da mu napravimo spomenik u prirodnoj veličini u svakom gradu Hercegbosne. Aj živio

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:08 

I još nešto mali, armija je imala bolje borce nego Srbi u globalu bar što se mene tiče, ali nama kažnjenicima je ta armija mogla samo *** popušit

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:12 

Saskia, nisi vidio njegove postove koje je izbrisao. On se našao prozivati Hercegovce i Praljka što nisu obranili Posavinu. Može ga sram bit.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:25 

tetejac je napisao/la:
Saskia, nisi vidio njegove postove koje je izbrisao. On se našao prozivati Hercegovce i Praljka što nisu obranili Posavinu. Može ga sram bit.

Klevećeš? Sram te bilo. Idi se ispovijedi, da možeš opet čiste duše lagati.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:30 

tetejac je napisao/la:

Klevećeš? Sram te bilo. Idi se ispovijedi, da možeš opet čiste duše lagati.

Molim? Ti si neki zajebant ovde? Pa gdje su oni postovi što prozivaš Hercegovce i Praljka za pad Posavine? Ko ih je izbrisao? Gdje je nestala čitava stranica naših poruka? Nisi ti dobar.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:34 

Nestao je od tebe generirani offtopic sa odgovirma na njega i opet ce nestati.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:42 

Dakle možemo zaključiti kako 1993.godine HVO zapovjednici uglavnom nisu umjeli uspostaviti vojničku stegu. Iste te godine HVO policija je nemilice mlatila bahate vojnike, a zapovjednici su u zatvor slali one koji nisu poslušali zapovijedi u sljedećim postrojbama 106, 107, 108, 115. Ista situacija i kod Armije BIH u tom dijelu BiH, o VRS da ne pričamo jer su oni svojima prijetili strijeljanjem. U zatvoru bilo više domaćih vojnika nego zarobljenih neprijateljskih. Kad se hoće može se. Praljak i GS HVO nad ovim postrojbama nije imao kontrolu.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:53 

Naravno. Srednja Bosna i Hercegovina su bili u rasulu a vi ste gore u Posavini ustrojili jebenu stegu. Jel to ta priča? Koja bola 115? To oni što su mujagama pušili racku? Odma da se ogradim, respekt onim pojedincima što su otišli gore za Orašje i Brčko. I prestani bola prosipat šuplju glupa ti je priča.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:55 

O kakvoj kontroli pričaš kad je armija rasformirala 115 brigadu.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:56 

Momče, pokušaj se kontrolirati, nisam tema ja. Pravo na mišljenje imam.

115br se odlukom zapovjedništva brigade rasformirala početkom 1994. Do tada 1992 i čitava 1993 je bila na borbenom putu braneći kako vlastita sela prema srpskim, tako i hrvatska na području Gradačca i Brčkog.

Da, te postrojbe su uvele stegu po uzoru na JNA, u svom zapovjedništvu imali su borbeno iskusne i školovane vojnike, koji su znali šta im je posao.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 16:58 

Momče, pokušaj se kontrolirati.

De bola ne seri više s tom pričom.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 17:08 

115br se odlukom zapovjedništva brigade rasformirala početkom 1994. Do tada 1992 i čitava 1993 je bila na borbenom putu braneći kako vlastita sela prema srpskim, tako i hrvatska na području Gradačca i Brčkog.

Da, te postrojbe su uvele stegu po uzoru na JNA, u svom zapovjedništvu imali su borbeno iskusne i školovane vojnike, koji su znali šta im je posao.

Jeste. Tako su se dobro ustrojili da su se rasformirali. De nam pričaj malo o tome. Gdje, šta, kako? Od tolike stege puknuše skroz. Objasni nam zbog čega?

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 17:13 

tetejac je napisao/la:

Jeste. Tako su se dobro ustrojili da su se rasformirali. De nam pričaj malo o tome. Gdje, šta, kako? Od tolike stege puknuše skroz. Objasni nam zbog čega?

Šta su trebali uraditi u nepovoljnom okruženju gdje je na 1 vojnika HVO bilo 45 gladnih armijaša? Sačuvali su Hrvatska sela od nasrtaja VRS, kao i poslije od sasvim izgledne paljevine od strane izglednjelih muslimana, ovaj put političkom odlukom. Donesena je ispravna odluka, poput predaja drugih postrojbi / vojnih formacija.

Vrh

PostPostano: 01 pro 2023, 17:13 

tetejac je napisao/la:

Dobili su ultimatum kao zahvalu za obranu Tuzlanskog kraja i Gradačca.
A ultimatum je glasio ukoliko se ne podrede armijibih da će ih se napast,razoružati i pobiti.
I danas ti Tuzlaci dobri s tim dobronamjernim susjedima.
Sveli su ih broj manji nego što je Roma tamo.
Isto tako se harmija zahvalila Hvo Sarajevo razoružavanjem i maltretiranjem,95-e i ovima u Bihacu ubojstvom Šantića i optužbama da Hvo ne drži linije i propušta srpsku vojsku.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 00:43 

tetejac je napisao/la:

Šta su trebali uraditi u nepovoljnom okruženju gdje je na 1 vojnika HVO bilo 45 gladnih armijaša? Sačuvali su Hrvatska sela od nasrtaja VRS, kao i poslije od sasvim izgledne paljevine od strane izglednjelih muslimana, ovaj put političkom odlukom. Donesena je ispravna odluka, poput predaja drugih postrojbi / vojnih formacija.

Mogli su koju bojnu poslat za Srednju Bosnu i Hercegovinu dok smo se krvili sa mudžosima. I Srednja Bosna je bila u okruženju pa se nisu predali. Svska čast pojedincima iz 115 što su odbili preći u armiju i prešli u HVO gore sjevernije.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 22:07 

bumbar92 je napisao/la:

de mi objasni konkretno šta su to "destruktivni elementi" unutar HVO? koga je on trebao smijeniti, streljati,... nisi mi jasan nimalo

Razne grupacije i zapovjednici koji nisu poštivali zapovijedi nadređenih. Mislim kako je 95% pripadnika HVO-a gulilo JNA vojni rok i kako su naučili slušati zapovijedi, vaditi se kako nije nešto bilo ustrojeno je smiješno. U isto vrijeme ustrojila se Armija BiH i VRS. U HB nije bilo ustrojeno jer se nije htjelo ustrojiti.

Sokolić je napisao/la:
Evo, s ovin su se suočavali Srbi i kod sebe u Srpskoj (i pobunjenika u RH) i ovo je samo pripovist jedneg čovika.
https://www.nin.co.rs/arhiva/2371/2371c.html

Ovi je vidia samo dil.
Zamislite sad Praljka koji je obilazia bojišća pa je ima uvid u širu sliku.

Srbi su imali ovakvih problema u VRS.
Virojatno su i Hrvati imali slične probleme.
Srba je znatno više, imali su oružja i prvi su napali nikako naoružana protivnika, pa in se dotična slabost nije odmah materijalizirala. Nas Hrvata je manje, nonšalancija, indolencija nan je privelik luksuz.
Nisan naiša na iskrena muslimanska svidočanstva.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 22:16 

tetejac je napisao/la:

Ideolozi iz bošnjačkog vojnog vrha po svaku su cijenu htjeli ukinuti HVO brigadu, a pripadnike preraspodijeliti u ostale tuzlanske brigade Armije. Bilo je to nakon sukoba između Armije BiH i HVO na području Hercegovine i Srednje Bosne. Zapovjedništvo brigade nije pristalo na to zbog toga što su već djelovali u zoni odgovornosti Drugog korpusa Armije BiH, kao faktično redovna vojna postrojba, zbog čega su rasformiranje smatrali nepotrebnim, prije svega političkim a ne vojnim činom. Stoga su se odlučili na rasformiranje brigade “Zrinjski”.[9] Odluka o raspuštanju bila je planska, a ne stihijska. Kao i ustrojavanje ove brigade, bila je potreba jednoga trenutka i interesa hrvatskoga naroda. Potkrijepile su je odluke političkoga vodstva HVO HZ Soli, prožeta stajalištima svekolike hrvatske duhovne i intelektualne elite.[3][4]

10. siječnja 1994. godine, pripadnici 115. brigade Hrvatskog vijeća obrane "Zrinski" Tuzla položili su oružje kako bi spriječili već isplanirani pokolj i progon Hrvata tuzlanskog kraja. Razlog toj odluci bila su loša iskustva pripadnika Sarajevskog HVO-a i odnosa muslimanskih snaga prema susjednim hrvatskim enklavama Vareš i Žepče. Sukobi su se primicali.

...
Dana 6. studenog 1993. Postrojba za posebne namjene MUP-a i Vojna policija Prvoga korpusa Armije RBiH upala je u vojarnu sarajevskoga HVO-a, u prostorije Glavnoga stožera i u sjedište Vojne policije HVO-a, zarobila hrvatske vojnike i zatočila ih u bivšu vojarnu Viktor Bubanj koja je postala ratnim logorom.
...
Ultimatum je postavila bošnjačka vrhuška iz Sarajeva o skidanju oznaka HVO i stavljanje oznaka Armije BiH. Političkom i vojnom vodstvu Hrvata Soli nije bio prihvatljiv iz više razloga. 115. brigada imala je 49 poginulih i stotinjak ranjenih i zarobljenih, sve u sukobu sa srpskim snagama. Siječnja 1993. iz tuzlanskoga stožera Armije RBiH 115. brigada dobila je nalog pored vojničkoga znamenja HVO-a na odorama nositi i oznake Armije. Hrvati su odbili jer partneri u obrani nisu imali mjerodavnost zapovijedati. Lipnja 1993. pritisci su sve izravniji, unatoč bratimljenju 115. brigade Prvom tuzlanskom brigadom Armije 14. svibnja 1993. godine. Odanost vjernost Hrvatstvu i Herceg-Bosni izazvala je strahovit medijski odgovor muslimanske strane, sve više mjesnih tuzlanskih političara javno traži ukidanje HVO-a. Najesen su HVO naveliko nazivali agresorima, jednako kao i četnike, zatim ustašama i ratnim zločincima, premda je HVO pod svojim znakovljem zajedno s ABiH držao bojišnicu protiv bosanskih Srba. Kulminacija u Tuzli je bila kad se na području na kojem je bila i 115. brigada HVO, Drugi korpus Armije RBiH, izravno sudario s postrojbama HVO-a. Predsjedništvo RBiH Odlukom br. 1592/93. od 14. prosinca 1993. godine zatražilo je preimenovanje brigade i prelazak osoblja u sastav tri tuzlanske brigade Armije RBiH. 29. prosinca 1993. zapovjednik Armije RBiH i zapovjednik Drugoga armijskog korpusa zapovijedili su provođenje Odluke Predsjedništva. U tuzlanskoj brigadi HVO-a odlučili su ne prijeći u ABiH jer bi to značilo izdaju i dolazak u situaciju da po zapovijedi ABiH ratuju protiv HVO-a. Opcija sukoba s Muslimanima nije dolazila u obzir jer su muslimanske snage bile uvjerljivo brojčano nadmoćne, naspram sebe imali su 32 brigade Armije RBiH, pa su se odlučili raspustiti postrojbu i time spasiti desetke tisuća ljudi. 16. prosinca 1993. godine uputili su dopis naslova Vojno politička implikacija glede odluke Predsjedništva BiH o transformaciji brigada HVO u postrojbe Armije RBiH. pod djelovodnim brojem 224/12-424 upućen hrvatskomu predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, predsjedniku HR HB mr. Mati Bobanu, predsjedniku HVO-a HR HB dr. Jadranku Prliću i generalu Anti Rosi u GS HVO-a, pitajući ih za savjet. Nije se moglo dugo čekati. HVO HZ Soli je vijećao sedam dana i odlučio da će u sukob s Armijom samo ako budu prvi napadnuti, jer pregrupiranje prema Muslimanima značilo je slabljenje položaja prema Srbima. 6. siječnja 1994. izvijestio je Jurić GS HVO-a o nakani raspuštanja Brigade. Oružje i opremu Zrinski su predali u druge hrvatske postrojbe, iz sela gdje je bojišnica bila prema Srbima. ABiH je to prešutno odobrilo, premda iznenađeno. Tad su odjednom pohvalili HVO, premda je do jučer sve bilo spremno za napad na Hrvate. Kraj svega je bilo kad je predsjedništvo HVO HZ Soli donijelo Odluku o raspuštanju 115. brigade Zrinski HVO-a prije stupanja na snagu odluke Predsjedništva RBiH koje je bilo u potpunosti bošnjačko. Odluka je donesena radi sprječavanja progona hrvatskoga civilnog pučanstva i vojske.[3][4]

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 22:21 

Posljedica čestog izostanka struje bila je informativna izolacija, nije se čuo ni Radio HB niti bilo koja hrvatska postaja osim ponekad HTV, pa vojnici HVO nisu znali za zbivanja u srednjoj Bosni i Hercegovini. Tuzla je bila u poziciji da na rijetkim oglasnim mjestima čita rijetke primjerke Oslobođenja koje je uglavnom veličalo herojstva ABiH i pridruženih im snaga. Nažalost, dva mjeseca nakon bratimljenja situacija se promijenila na gore.

Oni koji su odlučili ostati u Tuzli prošli su najgore. Počela je organizirana policijska hajka na njene pripadnike, a radi nasilnog mobiliziranja Hrvata u postrojbe Drugog korpusa Armije BiH. Treća sudbina bila je zarobljavanje i odvođenje u zloglasne muslimanske ratne logore.[3][4] Podosta razvojačenih pripadnika otišao je na područje Brčkog i Gradačca te se tamo uključuje u postrojbe HVO-a,

http://poskok.info/wp/vrhunskim-vojno-politickim-manevrom-spaseno-tisuce-hrvata-tuzle/
http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=23143:vrhunskim-vojno-politikim-manevrom-spaeno-tisue-hrvata-tuzle-othrvali-su-se-i-srpskomu-oruju-i-muslimanskoj-izdaji&catid=28:povijesni-identitet&Itemid=112

Vrh

PostPostano: 02 pro 2023, 22:24 

Sokolić je napisao/la:
tetejac je napisao/la:

Ideolozi iz bošnjačkog vojnog vrha po svaku su cijenu htjeli ukinuti HVO brigadu, a pripadnike preraspodijeliti u ostale tuzlanske brigade Armije. Bilo je to nakon sukoba između Armije BiH i HVO na području Hercegovine i Srednje Bosne. Zapovjedništvo brigade nije pristalo na to zbog toga što su već djelovali u zoni odgovornosti Drugog korpusa Armije BiH, kao faktično redovna vojna postrojba, zbog čega su rasformiranje smatrali nepotrebnim, prije svega političkim a ne vojnim činom. Stoga su se odlučili na rasformiranje brigade “Zrinjski”.[9] Odluka o raspuštanju bila je planska, a ne stihijska. Kao i ustrojavanje ove brigade, bila je potreba jednoga trenutka i interesa hrvatskoga naroda. Potkrijepile su je odluke političkoga vodstva HVO HZ Soli, prožeta stajalištima svekolike hrvatske duhovne i intelektualne elite.[3][4]

10. siječnja 1994. godine, pripadnici 115. brigade Hrvatskog vijeća obrane "Zrinski" Tuzla položili su oružje kako bi spriječili već isplanirani pokolj i progon Hrvata tuzlanskog kraja. Razlog toj odluci bila su loša iskustva pripadnika Sarajevskog HVO-a i odnosa muslimanskih snaga prema susjednim hrvatskim enklavama Vareš i Žepče. Sukobi su se primicali.

...
Dana 6. studenog 1993. Postrojba za posebne namjene MUP-a i Vojna policija Prvoga korpusa Armije RBiH upala je u vojarnu sarajevskoga HVO-a, u prostorije Glavnoga stožera i u sjedište Vojne policije HVO-a, zarobila hrvatske vojnike i zatočila ih u bivšu vojarnu Viktor Bubanj koja je postala ratnim logorom.
...
Ultimatum je postavila bošnjačka vrhuška iz Sarajeva o skidanju oznaka HVO i stavljanje oznaka Armije BiH. Političkom i vojnom vodstvu Hrvata Soli nije bio prihvatljiv iz više razloga. 115. brigada imala je 49 poginulih i stotinjak ranjenih i zarobljenih, sve u sukobu sa srpskim snagama. Siječnja 1993. iz tuzlanskoga stožera Armije RBiH 115. brigada dobila je nalog pored vojničkoga znamenja HVO-a na odorama nositi i oznake Armije. Hrvati su odbili jer partneri u obrani nisu imali mjerodavnost zapovijedati. Lipnja 1993. pritisci su sve izravniji, unatoč bratimljenju 115. brigade Prvom tuzlanskom brigadom Armije 14. svibnja 1993. godine. Odanost vjernost Hrvatstvu i Herceg-Bosni izazvala je strahovit medijski odgovor muslimanske strane, sve više mjesnih tuzlanskih političara javno traži ukidanje HVO-a. Najesen su HVO naveliko nazivali agresorima, jednako kao i četnike, zatim ustašama i ratnim zločincima, premda je HVO pod svojim znakovljem zajedno s ABiH držao bojišnicu protiv bosanskih Srba. Kulminacija u Tuzli je bila kad se na području na kojem je bila i 115. brigada HVO, Drugi korpus Armije RBiH, izravno sudario s postrojbama HVO-a. Predsjedništvo RBiH Odlukom br. 1592/93. od 14. prosinca 1993. godine zatražilo je preimenovanje brigade i prelazak osoblja u sastav tri tuzlanske brigade Armije RBiH. 29. prosinca 1993. zapovjednik Armije RBiH i zapovjednik Drugoga armijskog korpusa zapovijedili su provođenje Odluke Predsjedništva. U tuzlanskoj brigadi HVO-a odlučili su ne prijeći u ABiH jer bi to značilo izdaju i dolazak u situaciju da po zapovijedi ABiH ratuju protiv HVO-a. Opcija sukoba s Muslimanima nije dolazila u obzir jer su muslimanske snage bile uvjerljivo brojčano nadmoćne, naspram sebe imali su 32 brigade Armije RBiH, pa su se odlučili raspustiti postrojbu i time spasiti desetke tisuća ljudi. 16. prosinca 1993. godine uputili su dopis naslova Vojno politička implikacija glede odluke Predsjedništva BiH o transformaciji brigada HVO u postrojbe Armije RBiH. pod djelovodnim brojem 224/12-424 upućen hrvatskomu predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, predsjedniku HR HB mr. Mati Bobanu, predsjedniku HVO-a HR HB dr. Jadranku Prliću i generalu Anti Rosi u GS HVO-a, pitajući ih za savjet. Nije se moglo dugo čekati. HVO HZ Soli je vijećao sedam dana i odlučio da će u sukob s Armijom samo ako budu prvi napadnuti, jer pregrupiranje prema Muslimanima značilo je slabljenje položaja prema Srbima. 6. siječnja 1994. izvijestio je Jurić GS HVO-a o nakani raspuštanja Brigade. Oružje i opremu Zrinski su predali u druge hrvatske postrojbe, iz sela gdje je bojišnica bila prema Srbima. ABiH je to prešutno odobrilo, premda iznenađeno. Tad su odjednom pohvalili HVO, premda je do jučer sve bilo spremno za napad na Hrvate. Kraj svega je bilo kad je predsjedništvo HVO HZ Soli donijelo Odluku o raspuštanju 115. brigade Zrinski HVO-a prije stupanja na snagu odluke Predsjedništva RBiH koje je bilo u potpunosti bošnjačko. Odluka je donesena radi sprječavanja progona hrvatskoga civilnog pučanstva i vojske.[3][4]

A danas se ti isti Hrvati žene s njima i slave izmišljeni dan drzavnosti s varta zastavom.
I polako nestaju,a djeca im postaju "Bosanci"
Da se zapitaš.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 09:18 

Noname01 je napisao/la:

A danas se ti isti Hrvati žene s njima i slave izmišljeni dan drzavnosti s varta zastavom.
I polako nestaju,a djeca im postaju "Bosanci"
Da se zapitaš.

ne znam baš, djeca im uglavnom postaju imigranti u Hrvatskoj

Vrh

PostPostano: 03 pro 2023, 09:56 

U Bošnjakistanu su većinom nestali i Srbi i Hrvati, a sad lagano nestaju i Muslimani.
Priče o "duplim hagresijama" čine svoje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 147 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: