|
|
Stranica: 5/8.
|
[ 189 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Haram
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:24 |
|
|
Ali da, niste jedini, mislite da nije bilo "bosnjackih udruga" koje propagiraju ljudima da je bolje da salju djecu u dzemaaaaate...naucice sta..a ne na nastavu maternjeg jezika. Bildungsfernere Schichten to Svabe zovu.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:26 |
|
|
Meni nije jasno ako su različiti jezici kako se razumijemo 100%. Hrvatski/Srpski/Bosanski/Crnogorski to je je sve isto uz različite dijalekte. Forsiranjem da su to različiti jezici ispadate smiješni u očima svijeta. Ovo nije stav usmjeren protiv bilo koga već normalno rezoniranje.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:27 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 721 Lokacija: Hercegovje
|
Haram je napisao/la: Problem je u tome sto se vama ustvari jebe za jezikom kao lingvistickom kategorijom. Jezik vam, kao i sve drugo, sluzi iskljucivo kao politicki i identitetski faktor. A to je, oprosticete, mentalitet 19. vijeka kad su se formirale moderne nacije. Uci u EU i traziti da ista fercera po tim i takvim principima je zaista previse, bei aller Liebe. :) Samo sam vam ja pretproslog ljeta ostavio haman 2 milje kao turista. A koliko nas s ovim pasosima dodje svakog ljeta... Samo to da presusi mogli bi motati kablove tj. otisli bi u grcku materinu. Tako da je bolje da se klonite...asimetrije. Preživit ćemo bez tvoje 2 milje, a za Austrijance no govori u njihovo ime, Austrijanac nisi. Eto kvrkne nam turizam, imamo preko 75% drugih djelatnosti koji nam čine BDP, a i LNG terminal mi nešto uslačao gospodarske nepce. Da se vratim; Bijeg od toga što su zakasnili, što ih nema dovoljno, što su nedefinirani. Mogu misliti kako je to biti auslander u jednoj hochstaplerskoj Austriji. Pomisle, hajd', katolik je ko i mi i skoro cijela Europa, kad ono musliman, čak ne pravoslavac, nego musliman. Ja bi isto pisao "ojropski" i "hrvacki". Hrvatska i Austrija su povijesno, politički, vjerski i kulturološki povezane, ti si u toj priči samo gastarbeiter iz muslimanske Bosne koja se tek nedavno vratila Europi. OT: to je jedan jezik. Dobrim dijelom leži na hrvatskoj književnosti koja je osnova za bilo čiji jezik. Prvu gramatiku je dao Bartol Kašić "Institutionum linguae illyricae libri duo" 1604. godine. Prva gramatika jednog slavenskog jezika. Prvi rječnik još ranije 1595. – Faust Vrančić, "Dictionarium quinque nobilissimarum Europae linguarum, latinae, italicae, germanicae, dalmaticae et ungaricae". Kako tada, tako i sada hrvatska verzija je najprestižnija. Službeni jezik EU. Srbi se mogu vratiti svom slavjanskosrbskom, a vi muslimani ionako ćete prihvatit onog tko je jači.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:29 |
|
|
Ajde maknite ovog urođenika. On se može osjećati kao pripadnik jugo plemena ali neka ne dosađuje sa svojim jugovanjem na svakoj temi.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:32 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Haram je napisao/la: Problem je u tome sto se vama ustvari jebe za jezikom kao lingvistickom kategorijom. Jezik vam, kao i sve drugo, sluzi iskljucivo kao politicki i identitetski faktor. A to je, oprosticete, mentalitet 19. vijeka kad su se formirale moderne nacije. Uci u EU i traziti da ista fercera po tim i takvim principima je zaista previse, bei aller Liebe. :) Samo sam vam ja pretproslog ljeta ostavio haman 2 milje kao turista. A koliko nas s ovim pasosima dodje svakog ljeta... Samo to da presusi mogli bi motati kablove tj. otisli bi u grcku materinu. Tako da je bolje da se klonite...asimetrije. Preživit ćemo bez tvoje 2 milje, a za Austrijance no govori u njihovo ime, Austrijanac nisi. Eto kvrkne nam turizam, imamo preko 75% drugih djelatnosti koji nam čine BDP, a i LNG terminal mi nešto uslačao gospodarske nepce. Da se vratim; Bijeg od toga što su zakasnili, što ih nema dovoljno, što su nedefinirani. Mogu misliti kako je to biti auslander u jednoj hochstaplerskoj Austriji. Pomisle, hajd', katolik je ko i mi i skoro cijela Europa, kad ono musliman, čak ne pravoslavac, nego musliman. Ja bi isto pisao "ojropski" i "hrvacki". Hrvatska i Austrija su povijesno, politički, vjerski i kulturološki povezane, ti si u toj priči samo gastarbeiter iz muslimanske Bosne koja se tek nedavno vratila Europi. Naravno da sam Austrijanac. To je jedan od mojih identiteta. Naravno, u srcu sam bio i ostacu Jugosloven, ali austrijski pasos, 2 diplome, i cinjenica da svake godine doprinesem na izborima 4-5 glasova - zavisno od izbora i raspolozenja licnog, govori da sam cak i privilegovan Austrijanac. Austrijaanc advanced, takoreci. :) Nabildani Austrijanac. Und Deutsch spreche ich besser als 90 Prozent aller Deutschen und Österreicher zusammen. Na ostatak gluposti ti nemam sta reci jer toliko naskrabanih zabluda i gluposti me smaraju. Ja s gastarbajterima imam samo toliko da sam "ih" prije desetak godina istrazivao u ime jedne od ovdasnjih institucija cije ime necu spominjati. Dakle oni su mi "Forschungsobjekt", objekt istrazivanja, i nista drugo. A musliman takodjer nisam. Ne znam cak ni fatihu prouciti, a to je - vele - neki minimum minimuma. Zamisli Hrvata, nekrstenog, nikad u crkvi nije bio i ne zna cak ni "oce nas" a ne cestita ni bozic... Et. antikrist?? Ovo moram jos jer mi je duhovito: Citat: Hrvatska i Austrija su povijesno, politički, vjerski i kulturološki povezane, ti si u toj priči samo gastarbeiter iz muslimanske Bosne koja se tek nedavno vratila Europi. Jestel to i s njima imali hrvatsko-ugarsku kraljevinu? Dva ravnopravna brata, kultoroloski bliska.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:36 |
|
|
Haram je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Preživit ćemo bez tvoje 2 milje, a za Austrijance no govori u njihovo ime, Austrijanac nisi. Eto kvrkne nam turizam, imamo preko 75% drugih djelatnosti koji nam čine BDP, a i LNG terminal mi nešto uslačao gospodarske nepce. Da se vratim; Bijeg od toga što su zakasnili, što ih nema dovoljno, što su nedefinirani. Mogu misliti kako je to biti auslander u jednoj hochstaplerskoj Austriji. Pomisle, hajd', katolik je ko i mi i skoro cijela Europa, kad ono musliman, čak ne pravoslavac, nego musliman. Ja bi isto pisao "ojropski" i "hrvacki". Hrvatska i Austrija su povijesno, politički, vjerski i kulturološki povezane, ti si u toj priči samo gastarbeiter iz muslimanske Bosne koja se tek nedavno vratila Europi. Naravno da sam Austrijanac. To je jedan od mojih identiteta. Naravno, u srcu sam bio i ostacu Jugosloven, ali austrijski pasos, 2 diplome, i cinjenica da svake godine doprinesem na izborima 4-5 glasova - zavisno od izbora i raspolozenja licnog, govori da sam cak i privilegovan Austrijanac. Austrijaanc advanced, takoreci. :) Nabildani Austrijanac. Und Deutsch spreche ich besser als 90 Prozent aller Deutschen und Österreicher zusammen.
Na ostatak gluposti ti nemam sta reci jer toliko naskrabanih zabluda i gluposti me smaraju. Ja s gastarbajterima imam samo toliko da sam "ih" prije desetak godina istrazivao u ime jedne od ovdasnjih institucija cije ime necu spominjati. Dakle oni su mi "Forschungsobjekt", objekt istrazivanja, i nista drugo. A musliman takodjer nisam. Ne znam cak ni fatihu prouciti, a to je - vele - neki minimum minimuma. Zamisli Hrvata, nekrstenog, nikad u crkvi nije bio i ne zna cak ni "oce nas" a ne cestita ni bozic... Et. antikrist?? Ti i većina auslandera prve generacije. A mogu zamislit nekrstenog Hrvata koji ne zna ni oče naš, menscini Tuđman jedan takav. Ti si auslander und Yugo, mann. Nikakav Austrijanac. Austrijancima nisi Austrijanac. Balkancima nisi Austrijanac. Ti si samo iskompleksiran jer se dedo klanjao, a nana motala. A maaajka radi najbolje pite i tufahije. Prava austrijska "porodica". Musliman iz Bosne. Ništa više.
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:37 |
|
|
Aller ili von allen? Ili samo alle. Aller ne ide
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:37 |
|
|
Propast će hrvatski turizam bez sitniša odrpanog muslimanskog žohara
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:39 |
|
|
Haram je napisao/la: Ovo moram jos jer mi je duhovito: Citat: Hrvatska i Austrija su povijesno, politički, vjerski i kulturološki povezane, ti si u toj priči samo gastarbeiter iz muslimanske Bosne koja se tek nedavno vratila Europi. Jestel to i s njima imali hrvatsko-ugarsku kraljevinu? Dva ravnopravna brata, kultoroloski bliska. Jel te boli što smo proveli stotine godina u Austrougarskoj? Jel ti smeta što smo povijesno povezani? Jel ti smeta što smo vjerski povezani? Jel ti smeta što smo politički povezani? Više sličnosti imamo ja i Austrijanac, nego ti i Austrijanac i koliko god se ti trudio uvijek ćeš biti i meni i Austrijancu verfickte musliman, ništa više.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:40 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Haram je napisao/la:
Naravno da sam Austrijanac. To je jedan od mojih identiteta. Naravno, u srcu sam bio i ostacu Jugosloven, ali austrijski pasos, 2 diplome, i cinjenica da svake godine doprinesem na izborima 4-5 glasova - zavisno od izbora i raspolozenja licnog, govori da sam cak i privilegovan Austrijanac. Austrijaanc advanced, takoreci. :) Nabildani Austrijanac.
Und Deutsch spreche ich besser als 90 Prozent aller Deutschen und Österreicher zusammen.
Na ostatak gluposti ti nemam sta reci jer toliko naskrabanih zabluda i gluposti me smaraju. Ja s gastarbajterima imam samo toliko da sam "ih" prije desetak godina istrazivao u ime jedne od ovdasnjih institucija cije ime necu spominjati. Dakle oni su mi "Forschungsobjekt", objekt istrazivanja, i nista drugo.
A musliman takodjer nisam. Ne znam cak ni fatihu prouciti, a to je - vele - neki minimum minimuma. Zamisli Hrvata, nekrstenog, nikad u crkvi nije bio i ne zna cak ni "oce nas" a ne cestita ni bozic... Et. antikrist??
Ti i većina auslandera prve generacije. A mogu zamislit nekrstenog Hrvata koji ne zna ni oče naš, menscini Tuđman jedan takav. Ti si auslander und Yugo, mann. Nikakav Austrijanac. Austrijancima nisi Austrijanac. Balkancima nisi Austrijanac. Ti si samo iskompleksiran jer se dedo klanjao, a nana motala. A maaajka radi najbolje pite i tufahije. Prava austrijska "porodica". Musliman iz Bosne. Ništa više. Nije mi se nana "motala" jer joj nije djedo dao. Nana mi je na posao isla u minicu - ne onom vulgarnom, vec ono elegancija loma. Eto i tu si se - vidis - zajebao, posto ti je um pomracen i zamracen predrasudama i sovinjarskim zabludama. Drugo, rekao sam ti vec da sam Y U G O. Ali sam i Austrijanac - jedini pasos sto imam a privilegovan u odnosu na vecinu koja ovde zivi. PS: Onda ti je Tudjman katolik?
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:42 |
|
|
Haram je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Ti i većina auslandera prve generacije. A mogu zamislit nekrstenog Hrvata koji ne zna ni oče naš, menscini Tuđman jedan takav.
Ti si auslander und Yugo, mann. Nikakav Austrijanac. Austrijancima nisi Austrijanac. Balkancima nisi Austrijanac.
Ti si samo iskompleksiran jer se dedo klanjao, a nana motala. A maaajka radi najbolje pite i tufahije. Prava austrijska "porodica".
Musliman iz Bosne. Ništa više.
Nije mi se nana "motala" jer joj nije djedo dao. Eto i tu si se - vidis - zajebao, posto ti je um pomracen i zamracen predrasudama i sovinjarskim zabludama. Drugo, rekao sam ti vec da sam Y U G O. Ali sam i Austrijanac - jedini pasos sto imam a privilegovan u odnosu na vecinu koja ovde zivi. PS: Onda ti je Tudjman katolik? Tuđman se nije znao prekrstiti. S kim ti komuniciraš? Djedo nije dao nani da se mota. Ja i Austrijanci cannot relate with that. Stvarno ste neki drugi svijet za nas. Muslimanija poprilična Iskompleksiran si jer si muslimanskog podrijetla i pozadine. Hrvati su ti najteži za progutat jer su najsličniji onome gdje se nalaziš i imaš potrebu liječit komplekse nad Hrvatima, relativizirat, stavljat u isti koš, jugoizirat, al ništa od toga . Immer musliman.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:42 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Haram je napisao/la: Ovo moram jos jer mi je duhovito: Jestel to i s njima imali hrvatsko-ugarsku kraljevinu? Dva ravnopravna brata, kultoroloski bliska. Jel te boli što smo proveli stotine godina u Austrougarskoj? Jel ti smeta što smo povijesno povezani? Jel ti smeta što smo vjerski povezani? Jel ti smeta što smo politički povezani? Više sličnosti imamo ja i Austrijanac, nego ti i Austrijanac i koliko god se ti trudio uvijek ćeš biti i meni i Austrijancu verfickte musliman, ništa više. Ah schau mal an, der Krabatte kann bisserl Deutsch sprechen. "Verfickte" sagt man nicht. Damit bringst du das kleine Jesuskind zum weinen. :(
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:44 |
|
|
Segrt Hlapic je napisao/la: Haram je napisao/la:
Nije mi se nana "motala" jer joj nije djedo dao. Eto i tu si se - vidis - zajebao, posto ti je um pomracen i zamracen predrasudama i sovinjarskim zabludama.
Drugo, rekao sam ti vec da sam Y U G O. Ali sam i Austrijanac - jedini pasos sto imam a privilegovan u odnosu na vecinu koja ovde zivi.
PS: Onda ti je Tudjman katolik?
Tuđman se nije znao prekrstiti. S kim ti komuniciraš? Djedo nije dao nani da se mota. Ja i Austrijanci cannot relate with that. Stvarno ste neki drugi svijet za nas. Muslimanija poprilična Iskompleksiran si jer si muslimanskog podrijetla i pozadine. Hrvati su ti najteži za progutat jer su najsličniji onome gdje se nalaziš i imaš potrebu liječit komplekse nad Hrvatima, relativizirat, stavljat u isti koš, jugoizirat, al ništa od toga . Immer musliman. I onda se Delete 2020 cudi mojoj podugackoj listi gnjavatorica...
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:46 |
|
|
Haram je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Jel te boli što smo proveli stotine godina u Austrougarskoj? Jel ti smeta što smo povijesno povezani? Jel ti smeta što smo vjerski povezani? Jel ti smeta što smo politički povezani?
Više sličnosti imamo ja i Austrijanac, nego ti i Austrijanac i koliko god se ti trudio uvijek ćeš biti i meni i Austrijancu verfickte musliman, ništa više.
Ah schau mal an, der Krabatte kann bisserl Deutsch sprechen. "Verfickte" sagt man nicht. Damit bringst du das kleine Jesuskind zum weinen. :( Ich kann Italienisch auch. Ali nije bitno. Nama u Hrvatskoj nije nepoznanica poznavanje njemačkog i talijanskog jer smo dio te zajednice povijesno. Vjerujem da ste vi najbolji u Europi u arapskom i turskom.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:48 |
|
|
Haram je napisao/la: Segrt Hlapic je napisao/la: Tuđman se nije znao prekrstiti. S kim ti komuniciraš? Djedo nije dao nani da se mota. Ja i Austrijanci cannot relate with that. Stvarno ste neki drugi svijet za nas. Muslimanija poprilična Iskompleksiran si jer si muslimanskog podrijetla i pozadine. Hrvati su ti najteži za progutat jer su najsličniji onome gdje se nalaziš i imaš potrebu liječit komplekse nad Hrvatima, relativizirat, stavljat u isti koš, jugoizirat, al ništa od toga . Immer musliman. I onda se Delete 2020 cudi mojoj podugackoj listi gnjavatorica... Pa pretpostavio sam da će to ići tim putem. Tvoje jedino rješenje je staviti nekoga na ignore i dičiti se time ne bi da je to replika u debati, a nikoga nije briga. Ti si iskompleksirani musliman koji prodaje ljudima jugoslavenstvo i svoje wannabe austrijsko hochstaplerstvo - Hrvatima. Od svih naroda, tj. plemena, ti Hrvatima ideš docirati šta je Austrija. Lol Pa ja tebi ne pametujem o Mecci i sličnim glupostima, nemoj brate...
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:49 |
|
|
koji majmun, još umoran ko tipični bosanski palestinac.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:51 |
|
|
P.S. ne spominji Isusa, pogotovo bebu Isusa kao musliman na ovom forumu. Ni na hrvatskom, ni na njemačkom. Nisi dio naše europske kulture, nisi kršćanin, nisi kršćanske pozadine, ti su uspavani musliman muslimanske pozadine iz Bosne, vadi Isusa iz svojih dosjetki, to ni Austrijancima ne bi bilo prijatno da čuju kako neki Mohammed aus Bosnien uzima njihovog Isusa u svoja usta.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 17:58 |
|
|
Lik stvarno misli da je Austrijanac.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 18:05 |
|
|
oak je napisao/la: Meni nije jasno ako su različiti jezici kako se razumijemo 100%. Hrvatski/Srpski/Bosanski/Crnogorski to je je sve isto uz različite dijalekte. Forsiranjem da su to različiti jezici ispadate smiješni u očima svijeta. Ovo nije stav usmjeren protiv bilo koga već normalno rezoniranje. međusobno razumijevanje nije osnova da bi se nešto smatralo različit jezikom. to je različiti povijesni razvoj, različita norma, gramatika, pravopis, standard, leksik. inzistiranje da zbog međusobne razumljivosti nema zasebnosti ima genocidne elemente
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 18:09 |
|
|
Haram je napisao/la: To drug Divizija ne kuzi pa me nepravedno kudi i naziva - tobejarabi - nacistom. ti jesi jugo-nacist. u ime jugo nacizma negiraš narode koji postoje na temelju SAMOIDENTIFIKACIJE njihovih pripadnika, negiraš im identitet, vlastito opredijeljenje i pravo na zasebni etnički razvoj. sve jer si umišljen u u SUPREMACIZAM jugonacionalizma nad hrvatskim ,srpskim, crnogorskim itd... to je notorni nacizam, to je onaj element generplan ost koji je Hitler imao za Slavene "pogodne za germanizaciju".
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
oak
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 18:10 |
|
|
divizija je napisao/la: oak je napisao/la: Meni nije jasno ako su različiti jezici kako se razumijemo 100%. Hrvatski/Srpski/Bosanski/Crnogorski to je je sve isto uz različite dijalekte. Forsiranjem da su to različiti jezici ispadate smiješni u očima svijeta. Ovo nije stav usmjeren protiv bilo koga već normalno rezoniranje. međusobno razumijevanje nije osnova da bi se nešto smatralo različit jezikom. to je različiti povijesni razvoj, različita norma, gramatika, pravopis, standard, leksik. inzistiranje da zbog međusobne razumljivosti nema zasebnosti ima genocidne elemente Kakav genocid sada te spopao da ti kume nisi Bošnjo ima razlike i izmedju dva brata pa pripadaju istoj obitelji. Mene kada su pitali razlike izmedju S/H/B jezika, kažem da se razumijemo 100% onda dobijem teleći pogled i pitanje pa kako su to onda različiti jezici.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 18:23 |
|
|
divizija je napisao/la: Haram je napisao/la: To drug Divizija ne kuzi pa me nepravedno kudi i naziva - tobejarabi - nacistom. ti jesi jugo-nacist. u ime jugo nacizma negiraš narode koji postoje na temelju SAMOIDENTIFIKACIJE njihovih pripadnika, negiraš im identitet, vlastito opredijeljenje i pravo na zasebni etnički razvoj. sve jer si umišljen u u SUPREMACIZAM jugonacionalizma nad hrvatskim ,srpskim, crnogorskim itd... to je notorni nacizam, to je onaj element generplan ost koji je Hitler imao za Slavene "pogodne za germanizaciju". On je musliman koji sakriva činjenicu da je musliman u nekakvom jugoslavenstvu. Bez jugoslavenstva, on je goli musliman. A goli musliman može jedino pobjeć u fantaziju da je Austrijanac i izigravat Hansa Hrvatima koji imaju više s Hansom zajedničkog od njega pa ga to još više frustrira i nabija nekršćanske komplekse. Znam da čita.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 18:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59746 Lokacija: DAZP HQ
|
Hrvati su oduvijek elitisti, nema nikakve bliskosti s kako bi ih naš prvi predsjednik nazvao barbarima.
Crnogorci, Srbi i Muslimani nisu nikad bili niti će biti naš tim.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 18:51 |
|
|
Zanimljivi su ti kompleksi Muslimani balegara da vole bježat u jugoslaviju u svojim praznim glavicama. Nekako se podsvijesno mrze.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: U Hrvatskoj 88% ispitanika smatra da je hrvatski jezik različit od ostalih jugo jezika Postano: 18 pro 2023, 19:24 |
|
|
oak je napisao/la: divizija je napisao/la: međusobno razumijevanje nije osnova da bi se nešto smatralo različit jezikom.
to je različiti povijesni razvoj, različita norma, gramatika, pravopis, standard, leksik.
inzistiranje da zbog međusobne razumljivosti nema zasebnosti ima genocidne elemente
Kakav genocid sada te spopao da ti kume nisi Bošnjo ima razlike i izmedju dva brata pa pripadaju istoj obitelji. Mene kada su pitali razlike izmedju S/H/B jezika, kažem da se razumijemo 100% onda dobijem teleći pogled i pitanje pa kako su to onda različiti jezici. Razumiju se oni koji su stariji i učili srpsko-hrvatski. Mlađi često nisu čuli gomilu srpskih riječi i ne znaju što znače. Hrvatski i srpski jezik se razlikuju u oko 150 000 riječi. Kako rekoh, razumiju se i Česi i Slovaci pa nitko nije pravio čeho-slovački slovačko-češki jezik. Možda su zbog tog međusobnog poštovanja ova dva naroda i sačuvali dobre odnose. Ako ti osobno znaš da su kut i ćošak, deka i ćebe, vojarna i kasarna itd. riječi istog značenja, ok znam i ja naravno, ali već mnogi mladi ne znaju. Samo zbog razdvojenosti obrazovnih sustava i država, ti jezici će neizbježno vremenom biti sve više različiti.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1044 of 2558 - 40.81%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|