HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 13:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 623 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ne shvaćam zašto niz naših ljudi emo brani NDH
PostPostano: 06 ožu 2024, 14:14 

tetejac je napisao/la:
De meni objasni kako NDH nije hrvatska država. Promaklo mi to :zubati

Prvo i osnovno nisu je stvorili Hrvati nego Nijemci.
Drugo pol Hrvatske su predali Talijanima.
Nadalje na pol teritorije je bila njemačka a na pol talijanska vojska koje su radile što god su htjele. Ubijali, vodili u logore, pljačkali Hrvate.
Talijani su čak i stvorili četničku paratvorevinu popa Džujića na teritoriji NDH s kojeg su klali i palili hrvatska sela.
Nadalje Hrvate se tu apsolutno ništa nije pitalo, čak ni Pavelića kojeg su oni postavilli. Pavelić = Njemački Komšić.
Dalje umjesto borbe protiv okupatora Oružane Snage NDH su ili proganjali Židove ili klali srpske civile ili za Nijemce išli jurišat na Rusiju ili proganjali i klali Hrvate koji su se borili protiv okupacije.
Treba li dalje?

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:19 

glancali su njemačke konje 40ih te sad glancaju američke konje

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:20 

Hroboatos je napisao/la:
Ja bih rekao da je znakovito da glavnu politiku u uspješnoj borbi za samostalnost RH nisu vodili Dinaroidi, nego razumni Hrvati iz drugih krajeva- Tuđman, Ramljak, Kačić, Rudolf, Bobetko, Gotovina, Lošo, Šarinić,... uz iznimku Šuška koji je odrastao u Kanadi, a Praljak je to po temperamentu, no odrastao je u Zagrebu i završio je 3 fakulteta.

Također, Dinaroidi su dobri za obračune tipa haj-haj (Merčep, Glavaš), no nisu za ozbiljne planirane akcije s efektom. Npr. u Vukovaru su bile najbolje postrojbe iz Čakovca i Varaždina, a najbolje su gardijske brigade bile 7. iz Varaždina i 4. i Splita, uglavnom popunjene okolnim stanovništvom.

Dinaroidi su ti 80 % današnje perecije na ovaj ili onaj način a ti ovakvim komentarima samo nastavljas dokazivat kakav si idiot :zubati

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:22 

Hroboatos je napisao/la:
Ja bih rekao da je znakovito da glavnu politiku u uspješnoj borbi za samostalnost RH nisu vodili Dinaroidi, nego razumni Hrvati iz drugih krajeva- Tuđman, Ramljak, Kačić, Rudolf, Bobetko, Gotovina, Lošo, Šarinić,... uz iznimku Šuška koji je odrastao u Kanadi, a Praljak je to po temperamentu, no odrastao je u Zagrebu i završio je 3 fakulteta.

Također, Dinaroidi su dobri za obračune tipa haj-haj (Merčep, Glavaš), no nisu za ozbiljne planirane akcije s efektom. Npr. u Vukovaru su bile najbolje postrojbe iz Čakovca i Varaždina, a najbolje su gardijske brigade bile 7. iz Varaždina i 4. i Splita, uglavnom popunjene okolnim stanovništvom.

Sramotiš se, pripadnici 4 gardijske nisu dinaroidi :D?

Odakle su bili oni prvi dragovoljci 91? ZNG?

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:22 

Sayeret Matkal je napisao/la:
Vladimir Jagar kao kvisling je poznat kao i Frenki Simatović ili Lončar.
Jeste li ikada čuli za alkarskog vojvodu Bruna Vuletića koji je utekao u Beograd 1991 ili Vladimira Jadrijevića?

Vladimir Jadrijević vam je etnički Hrvat iz Glavica pored Sinja, 1991 je sudjelovao u operaciji Labrador kao KOS-ovac i kasnije u VRS-u vjerojatno(spominje sastanak u Banja Luci 92)

Ovdje možete vidjeti taj poremećaj ljudi koji su zaluđeni Jugoslavijom i Brozom, Hrvate ljevičare kao Hrvat naziva u stilu Šešelja "crvenim ustašama" dok se žali kako mu sina šinkaniraju u Srbiji.

U svemu tome kmeči kako se želi vratiti za Hrvatsku i kako mu Nobilo pomaže iako se boji optužnice jer je želio dignuti pola Zagreba u zrak.

Inače najača priča u svemu ovome je njegov odlazak iz Zagreba nakon što je raskrinkan, ponuđen mu je ostanak u Hrvatskoj ali je izabrao Beograd i umalo su ga s ekipom strijeljali u Beogradu :D

Dakle, od sve ergele komunista Hrvata (ili nekih Jugoslavena)-3-4 imena?
Mgao bih ja dodati još bar 10 imena, no što to znači.

Praktički stožer obrane Hrvatstva u ratu 90ih su činili ljudi koji su se afirmirali u SFRJ. Ako su neki bili i komunisti, to je bili nužno da karijerno napreduju, i to ne znači ništa.

Druga su priča likovi kao Šuvar, ideološki zatucani, no takvih je bilo među svim narodima SFRJ. O raznim Mesićima da ne govrimo, takvima je bila najvažnije vlastita guzica i nisu imali iskrena uvjerenja, pa makar i promašena, kao Šuvar.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:24 

Shvaćam ja ovog Rječanina, ja sam od malena bio odgajan kao Hrvat iz ustaške obitelji, partizanija i Jugoslavija su nam samo zla nanijeli i donijeli, no gledajući čitavu sliku hrvatskog naroda bilo je tu i pozitivnih usluga na račun Hrvata sa primorja. Teško da bi Istra došla u ovolikoj veličini u novu Hrvatsku da nije bilo te Jugoslavije, ali zato smo mi izvan granica partizanske Hrvatske ga popušili, smeta mi jedino što ti isti Hrvati iz tih krajeva nemaju obzira prema nama

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:26 

Hroboatos je napisao/la:
Vladimir Jagar kao kvisling je poznat kao i Frenki Simatović ili Lončar.
Jeste li ikada čuli za alkarskog vojvodu Bruna Vuletića koji je utekao u Beograd 1991 ili Vladimira Jadrijevića?

Vladimir Jadrijević vam je etnički Hrvat iz Glavica pored Sinja, 1991 je sudjelovao u operaciji Labrador kao KOS-ovac i kasnije u VRS-u vjerojatno(spominje sastanak u Banja Luci 92)

Ovdje možete vidjeti taj poremećaj ljudi koji su zaluđeni Jugoslavijom i Brozom, Hrvate ljevičare kao Hrvat naziva u stilu Šešelja "crvenim ustašama" dok se žali kako mu sina šinkaniraju u Srbiji.

U svemu tome kmeči kako se želi vratiti za Hrvatsku i kako mu Nobilo pomaže iako se boji optužnice jer je želio dignuti pola Zagreba u zrak.

Inače najača priča u svemu ovome je njegov odlazak iz Zagreba nakon što je raskrinkan, ponuđen mu je ostanak u Hrvatskoj ali je izabrao Beograd i umalo su ga s ekipom strijeljali u Beogradu :D

Praktički stožer obrane Hrvatstva u ratu 90ih su činili ljudi koji su se afirmirali u SFRJ. Ako su neki bili i komunisti, to je bili nužno da karijerno napreduju, i to ne znači ništa.

Druga su priča likovi kao Šuvar, ideološki zatucani, no takvih je bilo među svim narodima SFRJ. O raznim Mesićima da ne govrimo, takvima je bila najvažnije vlastita guzica i nisu imali iskrena uvjerenja, pa makar i promašena, kao Šuvar.

Koliko je Hrvata generala JNA branilo Hrvatsku?
Sramotiš se, više je bilo generala iz Legije Stranaca, rat su iznijeli Gotovorina i Roso

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:27 

Diablo je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Dinaroidi su ti 80 % današnje perecije na ovaj ili onaj način a ti ovakvim komentarima samo nastavljas dokazivat kakav si idiot :zubati

Ne postoji percija, nego škare koje drže BH u kliještima.

I vlast u njoj, ozbiljnu, nemaju čobani iz gorskih krajeva bez obrazovanja. Imaju ju svi Hrvati, bez obzira odakle, no svjesni i obrazovani.

Oni koji su dolazili kratkotrajno na vlast zahvaljujući gluposti Hrvata nakon nekoliko faza slabosti (Mesić, Račan, Petrov, Josipović,...) ti su ispušili nakon otrježnjenja, a to slijedi i gadu Tomaševiću i budaletini Puljku.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:31 

Hroboatos je napisao/la:

Koliko je Hrvata generala JNA branilo Hrvatsku?
Sramotiš se, više je bilo generala iz Legije Stranaca, rat su iznijeli Gotovorina i Roso

Gotovina i Roso su uspjeli iznad mogućnosti, no uz doškolovavanje. Rat su iznijeli ne toliko generali, nego visoko obrazovani časnici iz JNA ranga pukovnika i podpukovnika, uz kojega generala i admirala- Tus, Grubišić, Letica, Bobetko, Stipetić, Lošo, Agotić, Dedaković, Gorinšek, ...

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:32 

saskia je napisao/la:
Shvaćam ja ovog Rječanina, ja sam od malena bio odgajan kao Hrvat iz ustaške obitelji, partizanija i Jugoslavija su nam samo zla nanijeli i donijeli, no gledajući čitavu sliku hrvatskog naroda bilo je tu i pozitivnih usluga na račun Hrvata sa primorja. Teško da bi Istra došla u ovolikoj veličini u novu Hrvatsku da nije bilo te Jugoslavije, ali zato smo mi izvan granica partizanske Hrvatske ga popušili, smeta mi jedino što ti isti Hrvati iz tih krajeva nemaju obzira prema nama

To je posljedica dekroatizacije u školovanju o kojem pišem eonima. I koja se nije promijenila ni danas.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:33 

Rafale je donio partizan i sin oznaša Plenković

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:33 

Rika sv Vida je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
De meni objasni kako NDH nije hrvatska država. Promaklo mi to :zubati

Nadalje na pol teritorije je bila njemačka a na pol talijanska vojska koje su radile što god su htjele. Ubijali, vodili u logore, pljačkali Hrvate.
Talijani su čak i stvorili četničku paratvorevinu popa Džujića na teritoriji NDH s kojeg su klali i palili hrvatska sela.
Nadalje Hrvate se tu apsolutno ništa nije pitalo, čak ni Pavelića kojeg su oni postavilli. Pavelić = Njemački Komšić.
Dalje umjesto borbe protiv okupatora Oružane Snage NDH su ili proganjali Židove ili klali srpske civile ili za Nijemce išli jurišat na Rusiju ili proganjali i klali Hrvate koji su se borili protiv okupacije.
Treba li dalje?

Ajde mi objasni kako je nisu stvorili Hrvati nego Nijemci?
Ajmo jedan po jedan.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:37 

Hroboatos je napisao/la:
tetejac je napisao/la:
Boga mi ja bio od početka od Šimunske, Kumrovca…. Sve naši momci, krunice oko vrata. Pola ih ne zna gdje su im djedovi završili na križnom putu. Svi pozdravljaju sa ‘za dom spremni’ niđe partizana ni njihove djece na vidiku. Jedino Praljak i još njih par za koje bih ruku dao u moru nas koji nismo mali nikakve veze sa partizanštinom. Kakvi partizani i petokraka i domovinski rat :sega

Demografski, većina Hrvata sudionika u ratu nije imala veze s NDH tipa da su potomci ustaša i lsičnih. Ustaša jednostavno nije fizički toliko bilo da bi ostavili toliko potomstvo. Hrvata (katolika) među ustašama nije bilo više od 20.000.

A majke ti , ludilo uznapredovalo vidim.

U mom kraju su preživjeli ustaše i domobrani jedva dočekali 91. godinu. Jedan deda je sačuvao čak mg42 i ponudio se Zengeovcima da on sam može držati položaje prema jednom srpskom selu za svaki slučaj :ujko ( selo pod RH kontrolom)

Da ne govorim da su djeca ustaša i domobrana masovno popunjavala ZNG.

Druga situacija iz mog kraja, ZNG bojovnici u otetoj JNA kasarni se nastanjuju i postavljaju sliku našeg Antiše , na što njihov zapvojednik inaće prebjeg iz JNA dobiva živćani slom.

Ne moram reći da slika ante nije mrdnula ni milimetar.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:38 

tetejac je napisao/la:

Treba li dalje?

Ajde mi objasni kako je nisu stvorili Hrvati nego Nijemci?
Ajmo jedan po jedan.

Kako su to Nijemci stvorili NDH? Da čujem.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:40 

saskia je napisao/la:

Imali su partizani ozbzira na Hrvate iz BiH. Partizani su izborili konstituivnost Hrvata u BiH. BiH je kompleksno pitanje. Izmješano stanovnišvo svuda, pogotovo tad bilo. Jedino zapadna hercegovina nije i možda su mogli nju pripojit Hrvatskoj ali bi onda oslabio hrvatski faktor u BiH. Onda bi i Srbi tražili neki komad. Dijelit BiH je teško bilo jer je sve bilo izmješano a cijelu BiH su htjeli i Hrvati i Srbi i Muslimani. I Mislim da je ok, bar na papiru, bio kompromis "BiH nije ni hrvatska ni srpska ni muslimanska nego i hrvatska i srpska i muslimanska". Hrvata je najmanje u BiH ali Hrvati imaju najveće povijesno pravo na nju al teško smo mogli izborit nešto više. Možda su mogli i cijelu BiH pripojit Hrvatskoj ali onda bi bilo preko 3 milijuna Srba i Muslimana u Hrvatskoj. Tek bi to kaos bio.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:41 

weasel je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Demografski, većina Hrvata sudionika u ratu nije imala veze s NDH tipa da su potomci ustaša i lsičnih. Ustaša jednostavno nije fizički toliko bilo da bi ostavili toliko potomstvo. Hrvata (katolika) među ustašama nije bilo više od 20.000.

A majke ti , ludilo uznapredovalo vidim.

U mom kraju su preživjeli ustaše i domobrani jedva dočekali 91. godinu. Jedan deda je sačuvao čak mg42 i ponudio se Zengeovcima da on sam može držati položaje prema jednom srpskom selu za svaki slučaj :ujko ( selo pod RH kontrolom)

Druga situacija iz mog kraja, ZNG bojovnici u otetoj JNA kasarni se nastanjuju i postavljaju sliku našeg Antiše , na što njihov zapvojednik inaće prebjeg iz JNA dobiva živćani slom.

Ne moram reći da slika ante nije mrdnula ni milimetar.

Ajde Bogati moja postrojba čitava na svakom autu na šajbi imali Antišu i Drinjanina. Niđe nisam vidio Sirogojna i Boška Buhu :zubati
Mala djeca od 10 godina nas pozdravljali sa ‘za dom’ :zubati

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:42 

weasel je napisao/la:

Popunjavala su i djeca partizana ZNG.
Munchen Bojna je bila popunjena najviše djecom ustaša

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:44 

tetejac je napisao/la:

Kako misliš kako? Nakon što su osvojili Jugoslaviju su stvorili nekakvu NDH tu. Ponudili Mačeku da im bude marioneta jer je imao najveću podršku od hrvatskog naroda, on je to odbio, pa je ponudio Paveliću koji brže bolje prihvatio i strpao Mačeka u Jasenovac.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:46 

weasel je napisao/la:

Munchen bojna se nije ni borila. Pričaj mi malo o četvrtoj gardijskoj, zrinskim, frankopanima…. Glupa ti je priča.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:47 

Uspjeli smo sjajno u ratu uzme li se u obzir da imamo idiote tipa mentalnog sklopa Paspalja, Hadžića, Bore Mikelića i Bore Jovića.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:49 

tetejac je napisao/la:

Kako misliš kako? Nakon što su osvojili Jugoslaviju su stvorili nekakvu NDH tu. Ponudili Mačeku da im bude marioneta jer je imao najveću podršku od hrvatskog naroda, on je to odbio, pa je ponudio Paveliću koji brže bolje prihvatio i strpao Mačeka u Jasenovac.

Tako mislim. Rekao si prvo i osnovno da NDH nisu stvrpili Hrvati nego Nijemci pa te pitam kako da nam objasniš.
Jest al u kurcu. To što pričaš to ti onako laički. Ajmo malo fakti. Možemo poći od 1929 i Ustaškog Pokreta i borbe za Hrvatsku državu a možemo i od Bjelovara 8.4.1941 kako ti je lakše. Hajde sad….

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:50 

Možeš mu i ti hroboatos pomoć.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:56 

tetejac je napisao/la:

Munchen bojna se nije ni borila. Pričaj mi malo o četvrtoj gardijskoj, zrinskim, frankopanima…. Glupa ti je priča.

Ili o 1.gardijskoj,Hos-u,Hercegovcima u 1. 4. u istočnoj Slavoniji,Posavljacima u 1. i Vukovaru i istočnoj Slavoniji.
Sve su to djeca i unuci većinom Domobrana i Ustaša.
Evo nekidan je preminuo heroj Vukovara Ivan Leutar iz Živinica.
Naravno da je bilo svega,ali u početku su to većinom bili potomci zna se koga

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 14:57 

tetejac je napisao/la:

Sve je to bilo popunjeno djecom ustaša ili je bilo i djecom partizana? Nitko nije to ni gledao. To je neka weaslova takija na ovom forumu da su branitelji mahom djeca ustaša.
Istra bez i jednog djeteta ustaše je imala najveći odaziv u domovinski rat.

Vrh

PostPostano: 06 ožu 2024, 15:02 

tetejac je napisao/la:

Sve je to bilo popunjeno djecom ustaša ili je bilo i djecom partizana? Nitko nije to ni gledao. To je neka weaslova takija na ovom forumu da su branitelji mahom djeca ustaša.
Istra bez i jednog djeteta ustaše je imala najveći odaziv u domovinski rat.

Jest al znaš u kojem omjeru 95%-5%. I *** se nije gledalo. Šta će se gledat kad ih nigdje nije bilo. Sve Pavelić i Luburić po zapovjedništvima. De nam objasni kako su to Nijemci stvorili NDH. Ja mislio volja hrvatskog naroda i hrvatska revolucija. Ja mislio kralja ubili naši u Francuskoj al izgleda da je gestapo.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 623 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 25  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: