HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 pro 2024, 04:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11444 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 454, 455, 456, 457, 458  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije
PostPostano: 07 pro 2024, 18:20 

Predsjednik i MVP Islam Bosne Kavazović i Jusić na Doha Forumu.

Citat:
Predviđeno je da se tokom dana i sutra reisul-ulema sastane s nizom državnih zvaničnika Države Katar, ali i međunarodnih aktera iz sfere vjerskog, medijskog i humanitarnog rada.

Čitaj terorizam i takija.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/reis-husein-ef-kavazovic-ucestvuje-u-radu-doha-foruma-sastao-se-s-katarskom-ministricom/241207078

Vrh

PostPostano: 08 pro 2024, 11:34 

Kad nemaš države ni vojske, daj jami bar nešto... :zubati

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 00:21 

Praznična atmosfera u Sarajevu: Ispred Katedrale otvoren Old Town Fairy Tale

Na sarajevskom Trgu Fra Grge Martića večeras je svačano otvorena starogradska zimska bajka - praznični market Old Town Fairy Tale.

Jedinstveni adventski festival u općini Stari Grad, koji se održava na tri lokacije - ispred Katedrale, u dijelu ulice Ferhadija i Trgu Oslobođenja- Alija Izetbegović, trajat će do 10. januara naredne godine.

Sarajlije i brojni turisti koji tokom novogodišnjih praznaka budu boravili u glavnom bh. gradu moći će uživati u ukusnoj hrani, kupovini novogodšnjih rekvizita i igračaka, večernjim koncertima, ali i sportskim aktivnostima na otvorenom klizalištu.

Gradonačelnik Sarajeva Predrag Puharić kazao je da Sarajevo u ovim danima "zaista izgleda kao bajka i u Starom Gradu i ostalim opštinama".

"Pozivam građane da svojim prisustvom uljepšaju sve naše lokacije i uživaju u bajci koju pruža Sarajevo. Pozovite prijatelje, rođake, turiste da u sljedećih mjesec dana svi budemo u jednom lijepom prazničnom raspoloženju i zajedno dočekamo Novu godinu ovdje sa našim novogodišnjim programom. Nadam se da vas nećemo razočarati", kazao je Puharić.

Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić na otvaranju je kazao da je cilj organizacije ovakvog događaja da turistima približe sve ono što nudi Sarajevo.

"Vjerujem da će ovo biti jedna nova atrakcija, kako za odrasle, tako i za djecu na Trgu Alije Izetbegovića gdje smo osigurali besplatno klizanje u narednih mjesec dana. Nadam se da će posjetioci uživati narednih 30 dana", kazao Čengić.

Na ceremoniji otvaranja prisutne su pozdvravili i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda te direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić.

U muzikom dijelu progama nastupio je Mahir Beathouse.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... ale/571142

slika

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 00:35 

Hagresor je napisao/la:

Jedinstveni adventski festival u općini Stari Grad, koji se održava na tri lokacije - ispred Katedrale, u dijelu ulice Ferhadija i Trgu Oslobođenja- Alija Izetbegović, trajat će do 10. januara naredne godine.

"Vjerujem da će ovo biti jedna nova atrakcija, kako za odrasle, tako i za djecu na Trgu Alije Izetbegovića gdje smo osigurali besplatno klizanje u narednih mjesec dana. Nadam se da će posjetioci uživati narednih 30 dana", kazao Čengić.

Na ceremoniji otvaranja prisutne su pozdvravili i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda te direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić.

U muzikom dijelu progama nastupio je Mahir Beathouse.

Pravi zapadni gradžanski kršćanski advent s elementima radikalnog islama.

- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"

- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 00:38 

Meni je ovo baš ukusno za Kalendar. Muslimani nabili štandove oko katedrale, a za dobru žurku se pobrinuo popularni Mahir. Evo ideje gradu Mostaru za Bajram. Nabit kalendarske kućice oko džamija i dovest Matu Bulića da ih proveseli za “praznik”.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 00:43 

Ma da nema muslimana trebalo bi ih izmisliti.

Ovo nam daje odličnu pretpostavku kako bi izgledali adventi u Mostaru, Žepču, Kiseljaku, Vitezu, Stocu itd. (ako bi tamo uopće ostalo Hrvata) da su '93 ''oslobodženi''.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 00:45 

Citat:
Meni je ovo baš ukusno za Kalendar. Muslimani nabili štandove oko katedrale, a za dobru žurku se pobrinuo popularni Mahir. Evo ideje gradu Mostaru za Bajram. Nabit kalendarske kućice oko džamija i dovest Matu Bulića da ih proveseli za “praznik”.

Mate Bulić i Thompson u duetu :zubati

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 11:27 

"Praznično, novogodišnje", ali nikako da Božić izađe na usta
Europski Jeruzalem :w00t

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 11:46 

A ne znam što više očekujete od Sarajeva. Meni je ovo O.K.

Siguran sam da se raznim stavovima i sl. javlja želja za raznošenjem kućica i ukrasa. :D Ovo je zapadna kultura. Što više to bolje.

Zapravo bih pohvalio Trojku za povlačenje Bošnjaka ka zapadu.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 13:58 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Siguran sam da se raznim stavovima i sl. javlja želja za raznošenjem kućica i ukrasa. :D Ovo je zapadna kultura. Što više to bolje.

Ovo je doslovno izrugivanje s kršćanstvom. Koja bi se kuka i motika digla da se mi tako izrugujemo s bajramom il kako se već zovu njihove sotonske svetkovine.

Pokazuje isilovski duh sarajeva, Božić im ne smije preko usana proći.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 14:37 

On je naviknuo biti katolik-građanin drugog reda u Zenici, tako da nema istu percepciju kao mi iz homogenih sredina.
Bruka od samoprozvanog multikulturalnog grada s preko 80% muslimana.
Dokaz da je jedini dobar kršćanin, potlačeni posramljeni kršćanin ogoljen od bilo kakvih religijskih pridjeva u p0turÇenom dijelu BiH.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 14:38 

Nego služe li kuhano vino na tim kućicama ili se zgražaju kad upitaš alkohol kao u dobrom dijelu ugostiteljskih objekata u Sarajevu? Zna li se?

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 14:55 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradonacelnica-sarajeva-gradjanima-dijelila-kolace-kuhano-vino-i-caj-ispred-katedrale/231223051

Ovo je bilo prošle godine dva dana prije Božića, sad možemo s time mjeriti novu lokalnu vlast, hoće li napraviti više ili manje.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 15:10 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradonacelnica-sarajeva-gradjanima-dijelila-kolace-kuhano-vino-i-caj-ispred-katedrale/231223051

Ovo je bilo prošle godine dva dana prije Božića, sad možemo s time mjeriti novu lokalnu vlast, hoće li napraviti više ili manje.

Zamisli jada, al opet bi nam bilo to objektivnije nego konstantno uzdizanje od strane Junuza.

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 17:01 

Imota je napisao/la:

Ovo je doslovno izrugivanje s kršćanstvom. Koja bi se kuka i motika digla da se mi tako izrugujemo s bajramom il kako se već zovu njihove sotonske svetkovine.

Pokazuje isilovski duh sarajeva, Božić im ne smije preko usana proći.

U Zg je isto odmah ispod katedrale. :neznam

Meni je bolje d aima Advent nego da nema.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 17:09 

Zapadni je napisao/la:
On je naviknuo biti katolik-građanin drugog reda u Zenici, tako da nema istu percepciju kao mi iz homogenih sredina.
Dokaz da je jedini dobar kršćanin, potlačeni posramljeni kršćanin ogoljen od bilo kakvih religijskih pridjeva u p0turÇenom dijelu BiH.

Ne smetaju njima kršćani, Hrvati im smetaju, bat nekima od njih. :D

Vidi se da nemaš pojma o bošnjačkim krajevima u Bosni. Što pričaš o stvarima o kojima ništa ne znaš.

Obišao sam skoro cijelu Europu, što ne bih na pivu otišao u Sarajevo ili skijat na Bjelašnicu? Kakve veze to ima sa klečanjem pred muslimanima? Pa Čović zuji više od mene po cijeloj Federaciji, pa što onda.

Ja samo kažem da je puno toga bolje nego je bilo, zahvaljujući strancima i ulaganju love i truda.

Puno to sve zapadnije izgleda nego u neka vremena koja itekako pamtim. Treba pohvalit što je dobro.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 17:32 

https://www.aa.com.tr/ba/balkan/dan-d%C ... da/1137409

Rađe i u Istanbul nego Sarajevo. Jednom bio i više nego dovoljno da vidim kako grad diše i u kojem smjeru ide.

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 17:49 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/otkrive ... /241211006

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 21:25 

Ti stanovnik Zagreba se našao prodavati "bosanskohercegovački san" meni koji je u BiH.

Za tebe je i Zenica primjer austrougarske gradnje.

De bolan drži se skijališta po Bosni

Vrh

PostPostano: 11 pro 2024, 22:29 

Sud u Srebrenici osudio efendiju Hišama Hafizovića zbog prijetnji

Osnovni sud u Srebrenici proglasio je krivim Hišama Hafizovića iz Blagaja kod Mostara, zbog prijetnji smrću predsjedniku Udruženja građana “Istočna alternativa” Vojinu Pavloviću.

Hišam Hafizović je proglašen krivim i osuđen novčanom kaznom (2.000 KM) zbog ugrožavanja sigurnosti Vojina Pavlovića i njegove porodice. Hafizović je profesor islamske teologije i zaposlen je kao vjerski službenik, odnosno hodža u džematu Blagaj.

On je proglašen krivim, jer je utvrđeno da je 4. marta 2022. godine oko 21.30 sati telefonom nazvao i prijetio smrću i klanjem Pavloviću i njegovoj porodici te paljenjem kuće zbog Pavlovićeve podrške ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Pavloviću je nakon kratkog vremena, poslije tih prijetnji, zapaljena i potpuno izgorjela novoizgrađena drvena kuća u bratunačkom selu Buljim.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, efendija Hišam Hafizović uložit će žalbu na ovu presudu.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... nji/571239

Vrh

PostPostano: Jučer, , 00:36 

Vidi se da nemaš pojma o bošnjačkim krajevima u Bosni. Što pričaš o stvarima o kojima ništa ne znaš.

Ne smetaju im kršćani samo oni koji su prvi do njih.

Smetaju im i srbi, i to su kršćani.

Da žive sa slovacima, jel bi se bolje slagali? U istom ovakvom uređenju?

Ne isčupa ti njih, niti ti prolazi ni ideja ni maštarija da ćemo im pozapadnjačiti, da ćemo "poklopiti" Federaciju i sl..

U najboljem slučaju ih možemo neutralizirati mirno, politički uškopiti, nikako od njih napraviti saveznika za napredak jer ti se smiju iza leđa i kuju protiv tebe.

Da su se dijelovi Herceg-Bosne pripojili Hrvatskoj umjesto ušli u nakaradu danas bi sve te sredine živjele puno bolje. To je istina, i realnost je da je bilo isplativije otpisati dijelove koje je držala Armija i maštarije o povratku protjeranih u RS, nego što se kreirala nakarada.

Što se tiče adventa neka dođe tko god hoće, koje god vjere, i u Zagrebu ima dosta nepalaca, indijaca na adventu, uglavnom kao radnika, ali sigurno i kao posjetitelja, nije problem u tome.

Problem je što se u Sarajevu niječe svrha toga, a to je Božićni ugođaj.

Tamo je i dalje samo jedan lijepi kalendar :D

Vrh

PostPostano: Jučer, , 09:55 

https://stav.ba/vijest/nas-nobelovac-vladimir-prelog-kralj-hemije/13824

slika

Lol lol lol "Naš" Nobelovac Vladimir Prelog lol lol lol

Vrh

PostPostano: Jučer, , 10:11 

Zapadni je napisao/la:

Obišao sam skoro cijelu Europu, što ne bih na pivu otišao u Sarajevo ili skijat na Bjelašnicu? Kakve veze to ima sa klečanjem pred muslimanima? Pa Čović zuji više od mene po cijeloj Federaciji, pa što onda.

Ja samo kažem da je puno toga bolje nego je bilo, zahvaljujući strancima i ulaganju love i truda.

Puno to sve zapadnije izgleda nego u neka vremena koja itekako pamtim. Treba pohvalit što je dobro.

Stari moj još malo pa ćeš počet o hiljaduggodišnjoj bosni i kako ti se predak borio s hadži lojavcem protiv hrišćana pred Banja lukom.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 10:16 

Šta očekuješ od njega, vidiš da piše kako je vikendaš po BiH, skijanja, zimovanja, remote work. Čovjek nema dodira s realnosti prosječnog Hrvata s obje strane granice. Da je ostao u Zenici sunetio bi potomstvo

Treća kategorija iz citata Ramba Amadeusa.

Citat:
"Nacionalizam je tema za one do 300 eura prihoda mjesečno. Njima se servira ta priča. Kada plaća pređe 500 eura, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, ljetovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 10:20 

Nema to veze s parama, meni šta je standard veći nacionalno sam radikalniji i sve me više zanima rekonkvista.

Kad nemaš love onda se baviš samo osnovnom egzistencijom i nemaš vrimena ni volje za ništa drugo.

Da sam milijunaš bavio bi se kako možemo za kršćanstvo vratit Konstantinopol.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11444 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 454, 455, 456, 457, 458  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: