|
|
Stranica: 457/457.
|
[ 11410 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
VBA2024
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 07 pro 2024, 18:20 |
|
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2024, 11:34 |
|
|
Kad nemaš države ni vojske, daj jami bar nešto...
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Danas, , 00:21 |
|
|
Praznična atmosfera u Sarajevu: Ispred Katedrale otvoren Old Town Fairy TaleNa sarajevskom Trgu Fra Grge Martića večeras je svačano otvorena starogradska zimska bajka - praznični market Old Town Fairy Tale. Jedinstveni adventski festival u općini Stari Grad, koji se održava na tri lokacije - ispred Katedrale, u dijelu ulice Ferhadija i Trgu Oslobođenja- Alija Izetbegović, trajat će do 10. januara naredne godine. Sarajlije i brojni turisti koji tokom novogodišnjih praznaka budu boravili u glavnom bh. gradu moći će uživati u ukusnoj hrani, kupovini novogodšnjih rekvizita i igračaka, večernjim koncertima, ali i sportskim aktivnostima na otvorenom klizalištu. Gradonačelnik Sarajeva Predrag Puharić kazao je da Sarajevo u ovim danima "zaista izgleda kao bajka i u Starom Gradu i ostalim opštinama". "Pozivam građane da svojim prisustvom uljepšaju sve naše lokacije i uživaju u bajci koju pruža Sarajevo. Pozovite prijatelje, rođake, turiste da u sljedećih mjesec dana svi budemo u jednom lijepom prazničnom raspoloženju i zajedno dočekamo Novu godinu ovdje sa našim novogodišnjim programom. Nadam se da vas nećemo razočarati", kazao je Puharić. Načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić na otvaranju je kazao da je cilj organizacije ovakvog događaja da turistima približe sve ono što nudi Sarajevo. "Vjerujem da će ovo biti jedna nova atrakcija, kako za odrasle, tako i za djecu na Trgu Alije Izetbegovića gdje smo osigurali besplatno klizanje u narednih mjesec dana. Nadam se da će posjetioci uživati narednih 30 dana", kazao Čengić. Na ceremoniji otvaranja prisutne su pozdvravili i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda te direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić. U muzikom dijelu progama nastupio je Mahir Beathouse. https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... ale/571142
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
NekoIme
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Danas, , 00:35 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Jedinstveni adventski festival u općini Stari Grad, koji se održava na tri lokacije - ispred Katedrale, u dijelu ulice Ferhadija i Trgu Oslobođenja- Alija Izetbegović, trajat će do 10. januara naredne godine.
"Vjerujem da će ovo biti jedna nova atrakcija, kako za odrasle, tako i za djecu na Trgu Alije Izetbegovića gdje smo osigurali besplatno klizanje u narednih mjesec dana. Nadam se da će posjetioci uživati narednih 30 dana", kazao Čengić.
Na ceremoniji otvaranja prisutne su pozdvravili i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda te direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić.
U muzikom dijelu progama nastupio je Mahir Beathouse.
Pravi zapadni gradžanski kršćanski advent s elementima radikalnog islama.
_________________ Turski bezobrazluk:
- "Srbi vas očistili iz 20 općina, zašto se mirite s njima?"
- "Sami ste sebe očistili iz 20 općina pod gradžanskom alahuekber Armijom"
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Danas, , 00:38 |
|
|
Meni je ovo baš ukusno za Kalendar. Muslimani nabili štandove oko katedrale, a za dobru žurku se pobrinuo popularni Mahir. Evo ideje gradu Mostaru za Bajram. Nabit kalendarske kućice oko džamija i dovest Matu Bulića da ih proveseli za “praznik”.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
NekoIme
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Danas, , 00:43 |
|
|
Ma da nema muslimana trebalo bi ih izmisliti.
Ovo nam daje odličnu pretpostavku kako bi izgledali adventi u Mostaru, Žepču, Kiseljaku, Vitezu, Stocu itd. (ako bi tamo uopće ostalo Hrvata) da su '93 ''oslobodženi''.
|
|
Vrh |
|
|
NekoIme
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Danas, , 00:45 |
|
|
Citat: Meni je ovo baš ukusno za Kalendar. Muslimani nabili štandove oko katedrale, a za dobru žurku se pobrinuo popularni Mahir. Evo ideje gradu Mostaru za Bajram. Nabit kalendarske kućice oko džamija i dovest Matu Bulića da ih proveseli za “praznik”. Mate Bulić i Thompson u duetu
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Danas, , 11:27 |
|
|
"Praznično, novogodišnje", ali nikako da Božić izađe na usta Europski Jeruzalem
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Danas, , 11:46 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37885 Lokacija: Gl. grad regije
|
A ne znam što više očekujete od Sarajeva. Meni je ovo O.K. Siguran sam da se raznim stavovima i sl. javlja želja za raznošenjem kućica i ukrasa. Ovo je zapadna kultura. Što više to bolje. Zapravo bih pohvalio Trojku za povlačenje Bošnjaka ka zapadu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Danas, , 13:58 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: A ne znam što više očekujete od Sarajeva. Meni je ovo O.K. Siguran sam da se raznim stavovima i sl. javlja želja za raznošenjem kućica i ukrasa. Ovo je zapadna kultura. Što više to bolje. Zapravo bih pohvalio Trojku za povlačenje Bošnjaka ka zapadu. Ovo je doslovno izrugivanje s kršćanstvom. Koja bi se kuka i motika digla da se mi tako izrugujemo s bajramom il kako se već zovu njihove sotonske svetkovine. Pokazuje isilovski duh sarajeva, Božić im ne smije preko usana proći.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|