|
|
Stranica: 8/11.
|
[ 264 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vujadin
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 02 srp 2009, 23:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Cijenim tvoje mišljenje, samo da ispravim netočan navod, u katoličanstvu nije papina prva i zadnja. On ima svoje ovlasti, ali daleko od toga da je apsolutist. Biskupi imaju autonomiju u vođenju svojih biskupija. OK, ali uglavnom konce pokreće vrlo mali broj ljudi (papa sa kardinalima) sa sjedištem u Vatikanu. Isto tako ne treba zaboraviti, da je na jednom od vatikanskih koncila prihvaćena ideja o nepogrješivosti pape, što se kosi sa hršćanskim (kako istočnim, tako zapadnim) učenjem. Ne znam da li ta odluka koncila i dalje važi?
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 09:48 |
|
|
Cort0 Maltese je napisao/la: pjosip je napisao/la: Pa nisu Srbi bezveze kukali nad Kosovom i Albancima govoreći kako im je povijest "isprepletena" kad je postalo jasno da će kosovo krenuti putem nezavisnosti.
NJihove povijesti uistinu jesu isprepletene - Nemanja je Šiptar porijeklom baš kao i Karađorđevići. Sad imamo mali problem. Ako je Nemanja Šiptar, a potiče od vladarske dinastije Vojislavljevića iz Zete, za koju vi tvrdite da je Crvena Hrvatska i da su tamo živjeli Hrvati, onda su i Hrvati Šiptari. Odgovor se nalazi u jednostavnoj logici koja je tebi ocito nedokuciva. Ako nisi znao, vladari su se zenili sa raznih strana, a Zeta je ionako naslonjena na albanski etnicki prostor. Ime "Nemanja" ne postoji niti kod jednog drugog slavenskog naroda - zasto ?
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 10:01 |
|
|
Citat: Ime "Nemanja" ne postoji niti kod jednog drugog slavenskog naroda - zasto ?
E, zato! Da bi se ti pitao.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 10:34 |
|
|
teranova je napisao/la: Citat: Ime "Nemanja" ne postoji niti kod jednog drugog slavenskog naroda - zasto ?
E, zato! Da bi se ti pitao. Odgovor je u najboljoj maniri srpske "historijske misli" i logike.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 11:35 |
|
|
Citat: PJosip@
Ime "Nemanja" ne postoji niti kod jednog drugog slavenskog naroda - zasto ? Ima ga kod Hrvata , iz istog vremena kad je bio i ovaj naš! Samo vi ga posle niste "uporabljivali" jer vam je draže da se zovete Robert i Otto(sa sva dva T)!
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
boogyman
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 11:55 |
|
|
joe enter je napisao/la: Citat: PJosip@
Ime "Nemanja" ne postoji niti kod jednog drugog slavenskog naroda - zasto ? Ima ga kod Hrvata , iz istog vremena kad je bio i ovaj naš! Samo vi ga posle niste "uporabljivali" jer vam je draže da se zovete Robert i Otto(sa sva dva T)! ...ili kod vas Dejan....po Dejanu Matrinu....
_________________ ....dosta sranja s potpisima
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 12:27 |
|
|
boogyman je napisao/la: joe enter je napisao/la: Ima ga kod Hrvata , iz istog vremena kad je bio i ovaj naš! Samo vi ga posle niste "uporabljivali" jer vam je draže da se zovete Robert i Otto(sa sva dva T)! ...ili kod vas Dejan....po Dejanu Matrinu.... Ko je taj?! Dejan je staro srpsko ime , i njega ste ukrali od nas! Samo ga pišete kao Dean! , pa onda ne znaš kako da ga izgovaraš jer sva strana imena pišete u "originalu" , znači ispada da je James Dean zapravo James Dejan?! Dejanovici! http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%94%D0%B5%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B8Strina Dejanovićka je vizantijska carica i rodila je sina poslednjeg vizantijskog cara!! Imate li vi nešto takvo?! , mislim da n!
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 12:48 |
|
|
Servi, dajte nam servirajte jos koji mit iz vase siroke lepeze budalastina.. Samo naprijed..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 13:02 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Cijenim tvoje mišljenje, samo da ispravim netočan navod, u katoličanstvu nije papina prva i zadnja. On ima svoje ovlasti, ali daleko od toga da je apsolutist. Biskupi imaju autonomiju u vođenju svojih biskupija. OK, ali uglavnom konce pokreće vrlo mali broj ljudi (papa sa kardinalima) sa sjedištem u Vatikanu. Isto tako ne treba zaboraviti, da je na jednom od vatikanskih koncila prihvaćena ideja o nepogrješivosti pape, što se kosi sa hršćanskim (kako istočnim, tako zapadnim) učenjem. Ne znam da li ta odluka koncila i dalje važi? papa je nepogrešiv samo u tumačenju crkvenih dogmi, ni u čemu drugom.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 13:03 |
|
|
joe enter je napisao/la: boogyman je napisao/la: ...ili kod vas Dejan....po Dejanu Matrinu.... Ko je taj?! Dejan je staro srpsko ime , i njega ste ukrali od nas! Samo ga pišete kao Dean! , pa onda ne znaš kako da ga izgovaraš jer sva strana imena pišete u "originalu" , znači ispada da je James Dean zapravo James Dejan?! Dejanovici! http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%94%D0%B5%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B%D0%B8Strina Dejanovićka je vizantijska carica i rodila je sina poslednjeg vizantijskog cara!! Imate li vi nešto takvo?! , mislim da n! jesu to...ti..koji su prvi trknuli pod turske skute I borili se za Turke na Kosovu ofkors..
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 13:05 |
|
|
Nego, Djordjie vec godinama vodi svoju internet bitku kontra Hrvata http://forum.net.hr/forums/t/226670.aspx .. Koga si ti nasao da nam stavljas kao relevantnog "povjesnicara" ... Zmagu.. E Djole Djole..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Max95
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 16:36 |
|
|
joe enter je napisao/la: citiram joletov izvor(wikipedija),prva recenica.. Dejanovići ili Dragaši su bili srpska vlastelinska porodica koja je u drugoj polovini....blablakoji je ovo qurac sad?dejan ili dragan,pa jos wikipedija.covik nezna, da li da se smije ili da ga/ih poshalje sve kolektivno u pm,mitomansku..
_________________ ZDS
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 16:42 |
|
|
Max95 je napisao/la: joe enter je napisao/la: citiram joletov izvor(wikipedija),prva recenica.. Dejanovići ili Dragaši su bili srpska vlastelinska porodica koja je u drugoj polovini....blablakoji je ovo qurac sad?dejan ili dragan,pa jos wikipedija.covik nezna, da li da se smije ili da ga/ih poshalje sve kolektivno u pm,mitomansku.. To sam napisao u kontekstu da je ime Dejan staro srpsko , nije važno koja je familija i šta su radili , već da je ime naše , jer se pominje tada! Jel ti išta čitaš i gledaš?! , daj više ne bulazni i ne vadi iz konteksta sve što stigneš i šta ti odgovara!
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 17:11 |
|
|
Jole jesu to oni vitezovi serbski Dejanovići koji su se borili na Kosovu, uz Murata, na turskoj strani.
|
|
Vrh |
|
|
Max95
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 17:12 |
|
|
joe enter je napisao/la: To sam napisao u kontekstu da je ime Dejan staro srpsko , nije važno koja je familija i šta su radili , već da je ime naše , jer se pominje tada! Jel ti išta čitaš i gledaš?! , daj više ne bulazni i ne vadi iz konteksta sve što stigneš i šta ti odgovara! hahahahaha..staro srpsko.nenadyebivi svetosavski humor. i jos jednom,u tvom wiki-izvoru pishe, dejanovic ILI dragash.jel to znaci da ni sami neznate sta ste opet slagali/sklepali..tako to meni djeluje.
_________________ ZDS
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 17:47 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Jole jesu to oni vitezovi serbski Dejanovići koji su se borili na Kosovu, uz Murata, na turskoj strani. Jesu , to su ti! , i kao i mnogi drugi!! Politika je takva bila , i meni je ona potpuno logična , niti je meni to nešto čega treba da se stidim!! Čak šta više , da smo kojim slučajem bili pod Švabama i Talijanima kao i vi , danas ne bi bili pravoslavci već katolici , a sasvim verovatno i Hrvati , kao i što su mnogi postali kad su se konvertovali! Srbi su dizali mnoge ustanke i oslobodili se Turaka na kraju 19.veka , znači uradili sm0o sve što jedan slobodarski narod radi , za razliku od vas što ništa od toga nemate , niti ustanka , niti volje za slobodom , čisto podaništvo koje je vidljivo sa Neptuna!! Kad je ubijen Franc 1914-e , vi ste najviše tugovali , da su išle kaznene jedinice Frankovaca sa parolom "Srbe o štrik" da osvete svoga gospodara! , a neću sad razlabati o "velikom junaku" fašisti fon Lovćenu i ostale zlikovcima!
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 17:56 |
|
|
Citat: Max95@
hahahahaha..staro srpsko.nenadyebivi svetosavski humor.
i jos jednom,u tvom wiki-izvoru pishe, dejanovic ILI dragash.jel to znaci da ni sami neznate sta ste opet slagali/sklepali..tako to meni djeluje. Meni deluje da nisi kadar da pročitaš sa anđelima štivo od jebene dve proste rečenice , i da ga kao višećelijski(možda) organizam shvatiš??!! Dejan je rodonačelnik , a sinovi su mu Jovan i Konstantin Dragaš! I šta ti tu nije jasno??!! , i jedan i drugi postoje , kao što je ovo verovatno prvi pomen imena Dejan!! E moj Deane!
|
|
Vrh |
|
|
Max95
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 18:01 |
|
|
joe enter je napisao/la: Čak šta više , da smo kojim slučajem bili pod Švabama i Talijanima kao i vi , danas ne bi bili pravoslavci već katolici , a sasvim verovatno i Hrvati , kao i što su mnogi postali kad su se konvertovali!
sta ti je romska logika.Hvati bili pod talijanima i svabama,ali svi koji su konvertirali su postali Hrvati...umjesto da postanu shvabe ili talijani.jer kako nam svetosavski cigani nonstop nabijaju na nos,Hrvati nisu imali svoju drzavu,svoj jezik...ama bas nista.ali su uspjeli nacionalno osvjestene "srbe" preveslat da budu Hrvati...yebote jeste jadni i cemerni.. Citat: Srbi su dizali mnoge ustanke i oslobodili se Turaka na kraju 19.veka , znači uradili sm0o sve što jedan slobodarski narod radi , za razliku od vas što ništa od toga nemate , niti ustanka , niti volje za slobodom , čisto podaništvo koje je vidljivo sa Neptuna!!
nista vi niste dizali niti se bunili.bili ste "elitna" turska pjeshadija(martolozi). tek kad je turska pocela da puca po svim shavovima,onda ste po svome starom "junackom"obicaju, udarali po mrtvacu..
_________________ ZDS
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 18:02 |
|
|
Srbi su dizali mnoge ustanke.... .. Jesu vala poslije 400 godina surovanja s Otomanima su se sjetili da ih dizu.
|
|
Vrh |
|
|
Max95
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 18:04 |
|
|
joe enter je napisao/la: Dejan je rodonačelnik , a sinovi su mu Jovan i Konstantin Dragaš! I šta ti tu nije jasno??!! , i jedan i drugi postoje , kao što je ovo verovatno prvi pomen imena Dejan!!
kako sad "verovatno",reko si da je dejan staro romsko(srpsko) ime. sad si opet nesiguran..
_________________ ZDS
|
|
Vrh |
|
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 18:08 |
|
|
joe enter je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Jole jesu to oni vitezovi serbski Dejanovići koji su se borili na Kosovu, uz Murata, na turskoj strani. Jesu , to su ti! , i kao i mnogi drugi!! Politika je takva bila , i meni je ona potpuno logična , niti je meni to nešto čega treba da se stidim!! Čak šta više , da smo kojim slučajem bili pod Švabama i Talijanima kao i vi , danas ne bi bili pravoslavci već katolici , a sasvim verovatno i Hrvati , kao i što su mnogi postali kad su se konvertovali! Srbi su dizali mnoge ustanke i oslobodili se Turaka na kraju 19.veka , znači uradili sm0o sve što jedan slobodarski narod radi , za razliku od vas što ništa od toga nemate , niti ustanka , niti volje za slobodom , čisto podaništvo koje je vidljivo sa Neptuna!! Kad je ubijen Franc 1914-e , vi ste najviše tugovali , da su išle kaznene jedinice Frankovaca sa parolom "Srbe o štrik" da osvete svoga gospodara! , a neću sad razlabati o "velikom junaku" fašisti fon Lovćenu i ostale zlikovcima! Da, tu si u pravu Hrvati nisu dizali ustanke u Austro-Ugarskoj jer su bili u boljem položaju od Srba u odnosu na Turke, mi smo imali vlastiti sabor,a vi niste.I mi imamo volje za slobodom i nismo podanici, pa Hrvati iz HB su počeli Hercegovači ustanak... A to što su Hrvati tugovali kad je umro Franc je logično jer je on govorio da će reformirati državu i stvoriti 3 dio za Slavene. Također je pohvalio Hrvatske vojnike i rekao da su među najboljim (nemam sad točan citat nabavim ga). Eto nadam se da si zadovoljan odgovorom.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 18:23 |
|
|
joe enter je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Jole jesu to oni vitezovi serbski Dejanovići koji su se borili na Kosovu, uz Murata, na turskoj strani. Jesu , to su ti! , i kao i mnogi drugi!! Politika je takva bila , i meni je ona potpuno logična , niti je meni to nešto čega treba da se stidim!! Čak šta više , da smo kojim slučajem bili pod Švabama i Talijanima kao i vi , danas ne bi bili pravoslavci već katolici , a sasvim verovatno i Hrvati , kao i što su mnogi postali kad su se konvertovali! Srbi su dizali mnoge ustanke i oslobodili se Turaka na kraju 19.veka , znači uradili sm0o sve što jedan slobodarski narod radi , za razliku od vas što ništa od toga nemate , niti ustanka , niti volje za slobodom , čisto podaništvo koje je vidljivo sa Neptuna!! Kad je ubijen Franc 1914-e , vi ste najviše tugovali , da su išle kaznene jedinice Frankovaca sa parolom "Srbe o štrik" da osvete svoga gospodara! , a neću sad razlabati o "velikom junaku" fašisti fon Lovćenu i ostale zlikovcima! tebi potpuno logična politika, pa da, služiti otomanima. Pa što se onda lažno predstavljate. Vidiš me si nismo bunili jer nismo bili turski vazali, pa se logično nismo mogli ni buniti. A vi ste toliki slobodari da ste služili Turcima i podvodili im vlastite žene za priležnice. Dok ste vi seirili turcima mi smo ratovali s njima i s vama naravno, imamo junaka poput Nikole Jurišića i Nikole Zrinskog koji su u dva navrata spriječili pohode na Beč, dok ste vi češali turske konje. Svaka politika koju Srbi vode je logična a kad drugi vode logičnu politiku onda su neslobodari a oni kad služe Turcima 400 godina, to je logično. Srpska logika..
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 18:24 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Srbi su dizali mnoge ustanke.... .. Jesu vala poslije 400 godina surovanja s Otomanima su se sjetili da ih dizu. Slobodarski narod koji 400 godina služi okupatoru..
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 18:46 |
|
|
Citat: tebi potpuno logična politika, pa da, služiti otomanima. Pa što se onda lažno predstavljate.
Vidiš me si nismo bunili jer nismo bili turski vazali, pa se logično nismo mogli ni buniti. A vi ste toliki slobodari da ste služili Turcima i podvodili im vlastite žene za priležnice.
Dok ste vi seirili turcima mi smo ratovali s njima i s vama naravno, imamo junaka poput Nikole Jurišića i Nikole Zrinskog koji su u dva navrata spriječili pohode na Beč, dok ste vi češali turske konje.
Svaka politika koju Srbi vode je logična a kad drugi vode logičnu politiku onda su neslobodari a oni kad služe Turcima 400 godina, to je logično.
Srpska logika.. Srbi su svoje kosti ostavljeli za Švabova na mnogo forntova i bitaka protiv Turaka i ko zna kojih evropskih država! E vidiš ja nisam na to ponosan , kad za tuđina krvari moj narod , a njegova zemlja ostaje za potkusurivanje i za palež! Dok ti jesi , e to je pravo podaništvo , tvoje zemlje su totalno uništene i sjebane narod izmučen , i čim napuderisani Švabo izazove Turke ili kozna šta već , ovi po Srbima i Hrvatima udare! I na kraju ništa od toga nemaš ! a kamoli nezavisnosti , i još ti svoje plemiće smaknu! nemoj me tjerati da te odstranim, pazi na rječnik..
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vojvodina od sv.Save Postano: 03 srp 2009, 18:54 |
|
|
Vama je Srbima bolje bilo da ste ostali u Turskom prknu, kakvi ste, zaista je bolje bilo da niste izlazili
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|