HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 kol 2026, 01:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 142 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zašto Muslimani lažu i varaju? 6 silnica koje ih tjeraju na to , i naprosto ne mogu prestati
PostPostano: 29 svi 2025, 18:58 

dzamijas je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
6 sila koje ih tjeraju sve u istom smjeru: smjeru nužne laži

1. Muslimanska su manjina usred Europe - moraju lagati šta stvarno misle. Po ovome su slični npr. Pakistancima u Londonu ili kršćanima na Bliskom Istoku

2. Osjećaj da “ambasade slušaju šta pričamo” - nakon što se Hambasada povukla, zapaža se određena provala iskrenosti raznih SDA botova na Twitteru. Ova sila koja potiče varanje i laganje, se ugasila. Što pokazuje da je sklonost laganju možda i promjenjiva.

3. Izgubili su rat i mrze Dejton. Odbijanje realnosti, vrlo je slično laži. Kod ove točke, radi se o laganju sebe.

4. Laganje Hrvatskoj, Srbiji, Hrvatima i Srbima. Ovo se odnosi na beskonačne neiskrene jalove rasprave, lažno predstavljanje itd.

5. Takija. Islam naprosto kaže da je dozvoljeno lagati protiv kjafira u “opravdanim okolnostima”.

6. Povijesni ukorijenjena tradicija korupcije, a koja je sistematski oblik nepoštivanja pravila, preskakanja pravila, i prevare. Čitava etnogeneza od 400 god provedena na rubu carstva, uz bezakonje i samovolju lokalnih tajkuna/begova koje je očito moralo stalno podmićivali. Ovo danas najviše njima šteti, jer su im takvi robovlasnici šefovi, koji često ne ispunjavaju obećano (npr. isplata plaća).

3. Nismo izgubili rat, ali mrzimo Dayton. Ne zato što smo izgubili rat, nego zato što ga nismo dobili. I ovdje bih rekao, mi ne lažemo, nego selektivno biramo dijelove istine (!) koje ćemo ponavljati kako sebi, tako i drugima. Ali to ipak nije laž, nego dio istine.

Znanstveno gledano, kardinalni grijeh je sve što promuslimanski mediji čine proteklih godina, a to je rezanje dijela povijesti u korist određenoj agendi. Neću reći da se to ne događa svugdje na trenutke, jer jest, ali (držeći se domovinskog rata) se to, gledajući vas, čini svakim radnim danom-besramno.
Lügenpresse.

Uz sve to, muslimanski narod objeručke prihvaća sve bez imalo kritičnosti prema danim podacima, kao da dijele bombone, a ne životno-alternirajuće teme što samo pokazuje da se niste odmakli od mentaliteta opstanka iz 90.-ih godina. No ne mogu reći da ne shvaćam odakle dolazite jer se cijela kula od karata(ne viša od 2 kata) urušava kada se povijest nazire u cjelini.

Opet i sam govoriš neistinu, nije da niste izgubili rat i točka, nego niste izgubili rat jer smo vas MI spasili na VRIJEME i pružili utočište stotinama tisuća nezahvalnih izbjeglica. Kontekst je sve, a vrag u detaljima. :palacgore2

Ceterum censeo XXIII centesimam partem territorii Bosniae et Hercegovinae esse delendam.

Vrh

Naslov: Re: Zašto Muslimani lažu i varaju? 6 silnica koje ih tjeraju na to , i naprosto ne mogu prestati
PostPostano: 29 svi 2025, 21:44 

Robbie MO je napisao/la:
Dr. Van Nostrand je napisao/la:
43:18:39 S:H:M

Da su svi muslimani iseljeni bilo bi 70:30 S:H
Zapadna Srbija.

Ispada da je Srba bilo manje u BiH, Muslimane bi ovi protjerali u Tursku.

Trebali su i Srbe i Muslimane istjerati.
Al su glumili liberalizam.

Da stvar bude bolja, Turska bi ove po Kurdistanu naselila, a Srbija po Makedoniji i Kosovu.
I svi sretni i zadovoljni.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2025, 21:45 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Ne.
Ostali su, jer je AU bila pravna država.
Tad je bilo koliko, 45% Srba, 25% Hrvata i 30% muslimana.
Da su njih iselili, imali bi 65% Srba i 35% Hrvata.
S time da je bilo i nešto Židova, a i da bi dio Poturica promijenio vjeru za večeru.
Kroz par godina bi višak Srba bio riješen.

Ali Kaiser je imao dobar odnos sa Turskom, AU je bila saveznik...
Nije se htjelo talasati.
43:18:39 S:H:M

Da su svi muslimani iseljeni bilo bi 70:30 S:H
Zapadna Srbija.

Onda iseliš i bar pola Srba.
Što će ti?

Vrh

PostPostano: 29 svi 2025, 21:46 

Li Zongren je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Kina je na granici i s pretenzijama na Sibir.

Lako je.

Kina ima pretenzije više ekonomskog tipa, nemaju oni aktivne teritorijalne pretenzija, Amerika Rusiji ne može bit pouzsan partner, ako dođu demokrati ja 4 godine šta onda, zakrvili se s Kinom koja im je na granici za razliku od SAD-a i onda su u banani.

Pitaj Tibetance ili Indijce, kakve su kineske pretenzije.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2025, 07:43 

Rusi, Amerikanci i Kinezi.

Stari neprijatelji koji nikad metka nisu ispalili. :)

Pocijepali svijet i Europu i Ukrajinu između sebe, u više navrata. Ovi još misle da su neprijatelji jedni drugima :)

Vrh

PostPostano: 30 svi 2025, 08:11 

weasel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Btw Rimland teorija kaže, da bi Sea Powers (Britanija, Amerika) suzbile Heartland (kopnene sile Euroazije- danas Rusiju, Kinu) koje imaju prirodnu prednost nad otočnim državama jer je tvrđava s fizički najvećim resursima, prisiljene su stalno držati “u šahu” kopnene sile kroz konstantno poticanje sukoba i ratova na kopnu, posebno na prostoru Rimlanda (gdje smo i mi), jer se tako prekida i otežava kopneni transport. Navalne pomorske sile imaju more gdje je trgovina i transport slobodan i oceanski promet ratovi praktički ratovi ne mogu prekidati, dok se na kopnu svaki sukob daleko više osjeti u ekonomiji i prekidu trgovačkih puteva.

Anglosaksonci su bili dominantni dok je dominantan mod prijevoza bio brod i more. Oni su ispleli trgovačku mrežu koja im je omogućila globalnu trgovinu, basnoslovno bogaćenje , razvoj merkantilizma pa kapitalizma i na kraju ovog financijskok šuć muć od kojeg sad žive.

Ali to nije uvijek bilo tako štoviše, većinu povijesti je trgovina išla kopnom, recimo put svile.

Sad kad imamo tehnologiju a posebno kako se istočna azija razvija početi će se stvarati moderne logističke veze i lanci bez mora gdje te amerika može ucjenjivati, ali ne samo to brže je i jeftinije uz veći volumen robe.

Britanija je prva maritimna sila koja je bila prva sila svjeta, uvijek ali uvijek su glavne sile svjeta bile konvencionalne land powers.

Od Perzijskog šaha, preko Aleksandra velikog, Rimljanja, Bizanta, Mongola, Ming ili qing dinastije, Turaka, Francuske pa i kasnije Njemačkog carstva

Mi živimo na kraju povijesnog mjehurića od 2 stoljeća globalne dominacije pomorskih sila nakon pada Napoleona do danas.

Pa i danas je, 80% do 90% svjetske trgovine po obujmu odvija se pomorskim putem.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2025, 08:17 

weasel je napisao/la:
novem je napisao/la:

U uređenim društvima sa istom ili sličnom povijesti, kršćanskim identitetom, zajedničkom kulturom i dr.,
takvi nesporazumi su se odmah riješili. Najbolji primjer za to su Njemačka i Austrija, kad 1848. nije stvoreno
svenjemačko jedinstvo, pa čak i kad je Austrija 1866. vojno poražena, Njemačka je nije okupirala niti prisvojila.
Nego je svaka nastavila sa svojim putem.

Austrija je oduvijek bila dio reicha, oduvijek su se osječali nijemcima i ostali nijemci su ih držali takvima.

Razlog opstanka AU monarhije je iz strateških razloga i specifinče situacije same Njemačke gdje je Bizmarck procjenio da je bolje ostaviti Austrougarsku na životu kao saveznika , nego je rasparčati i pripojiti njemačke djelove.

Nakon ww1, na razvalinama AU, Austrijanci su proglasili svoju republiku i znaš kako se zvala?

Ne Republika Austrija, već Deutsches Osterreich, Njemačka Austrija, ali im je zabranjeno da se pripoje, antanta ih doslovno natjerala da budu neovisni.

Stoji, poanta je da je Bismarck ipak uvažio tu zasebnu državu. Ali kad su bili rasparčani, normalno je bilo
da žele zajedno jer su se osjećali dijelom šire njemačke nacije.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2025, 08:31 

novem je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

U odnosu na npr. Hrvatsku, Hercegovina nije baš poznata kao kraj koji voli striktno poštovati zakone.

Nešto od tih elemenata svakako imamo svi na Balkanu, ali mislim da nikome nije upaljeno 6 od 6 žarulja.

Šire je to od Hercegovine. Uz to, hajdučija je tretira u mnogočemu kao nešto pozitivno.

Politike koji teže izgradnji institucija imaju samo prijezir prema hajdučiji.

Dobar dio te hajdučije je zatomljen u samoj Bosni dolaskom AU, pa i otuda gledanje s visoka pojedinih bosanskih Hrvata prema ostatku sunarodnjaka. Prema Srbima i Bošnjacima da ne spominjem. Nisu dovoljno hoch.

Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...

Vrh

PostPostano: 30 svi 2025, 08:34 

Naša Kvačica je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

U odnosu na npr. Hrvatsku, Hercegovina nije baš poznata kao kraj koji voli striktno poštovati zakone.

Nešto od tih elemenata svakako imamo svi na Balkanu, ali mislim da nikome drugome, zbog geografije, kulture i spleta povijesnih okolnosti, nije upaljeno 6 od 6 žarulja.

Mislim da su nama drugačiji uzroci.

Što se tiče Hrvata, država je uvijek bila protiv nas. Osmansko carstvo, kraljevina Jugoslavija, SFRJ, daytonska BiH sa visokim predstavnicima. Država je smatrana neprijateljem, a neprijatelja je moralno oštetiti gdje možeš.

Možda, ali sam siguran da je ovo i romantičarski pogled na same sebe. Ako kreneš od Ilira vidit ćeš plemena koja nisu mogla izaći na kraj međusobno. Preživjelo je to.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2025, 08:39 

Robbie MO je napisao/la:
potocnj je napisao/la:

Da bismo testirali tu teoriju trebala bi nam naša država, ili bar BiH uređena po poštenim principima.

Imaš kanton kao mini državu, bar za neka životna pitanja, gdje vlada veliki nepotizam i sistem “veza”.

I onda se neki upiru iz petnih žila da dokažu kako je HDZ jedina opcija jer su druge talašika.

Eto ogledala.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2025, 09:21 

Graničar Jozo je napisao/la:

Mislim da su nama drugačiji uzroci.

Što se tiče Hrvata, država je uvijek bila protiv nas. Osmansko carstvo, kraljevina Jugoslavija, SFRJ, daytonska BiH sa visokim predstavnicima. Država je smatrana neprijateljem, a neprijatelja je moralno oštetiti gdje možeš.

Možda, ali sam siguran da je ovo i romantičarski pogled na same sebe. Ako kreneš od Ilira vidit ćeš plemena koja nisu mogla izaći na kraj međusobno. Preživjelo je to.

Kako god, čini se ima tih Ilira svugdje. Kratki Google search za najveće korupcijske afere u Hrvatskoj pokazuje:

Josip Matanović - Sinj.
Ivo Sanader - Split.
Damir Škugor - Šibenik.
Damir Polančec - Koprivnica.
Marina Lovrić Merzel - Sisak.
Nadan Vidošević - Split.
Petar Čobanković - Ilok.
Tomislav Saucha - Zagreb.
Vlado Zec - Osijek.
Davorin Kobak - Zagreb.
Alojz Tomašević - rođen u Bučju pokraj Pleternice, ne znam gdje je to ali ne izgleda kao Hercegovina.
Nevenka Jurak - Varaždin.

...

Nisam ni do pola prve stranice Google search došao, ali imam dojam tih Ilira danas ima više u RH nego u Hercegovini. Možda malo tu ima i šovinizma prema Hercegovcima. :biceovodobro

1644 of 2558 - 64.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2025, 09:23 

Kako god, čini se ima tih Ilira svugdje. Kratki Google search za najveće korupcijske afere u Hrvatskoj pokazuje:

Josip Matanović - Sinj.
Ivo Sanader - Split.
Damir Škugor - Šibenik.
Nadan Vidošević - Split.
Petar Čobanković - Ilok.
Vlado Zec - Osijek.
Davorin Kobak - Zagreb.
Alojz Tomašević - rođen u Bučju pokraj Pleternice, ne znam gdje je to ali ne izgleda kao Hercegovina.

...

Nisam ni do pola prve stranice Google search došao, ali imam dojam tih Ilira danas ima više u RH nego u Hercegovini. Možda malo tu ima i šovinizma prema Hercegovcima. :biceovodobro

Što Kutle nije u top 10, nekako mi je to teško povirovat.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2025, 09:27 

Josip Matanović - Sinj.
Ivo Sanader - Split.
Damir Škugor - Šibenik.
Nadan Vidošević - Split.
Petar Čobanković - Ilok.
Vlado Zec - Osijek.
Davorin Kobak - Zagreb.

...

Pa nisam ja baza podataka ili ekspertni sustav. Kako rekoh samo sam uradio brzi google search od pet minuta, i ima tih bandita svugdje.

Ne znam koji je Kutle na listi. Napravi istraživanje, složi listu, pa nam javi. :zubati

1644 of 2558 - 64.27%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 svi 2025, 11:37 

Josip Matanović - Sinj.
Ivo Sanader - Split.
Damir Škugor - Šibenik.
Nadan Vidošević - Split.
Petar Čobanković - Ilok.
Vlado Zec - Osijek.
Davorin Kobak - Zagreb.

...

Promašio si bit što ja pišem. Korupcije ima svugdje. A i šovinizma prema Hercegovcima. Mislim da sam to i napisao u jesnom od ovih postova.

Zapravo, možda je baš alarmantno da kod nas toga nema. Koliko god bilo dobro da je familija i pleme jako, toliko je bitno da se razvija svijest o postojanju života izvan toga.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2025, 00:11 

Josip Matanović - Sinj.
Ivo Sanader - Split.
Damir Škugor - Šibenik.
Nadan Vidošević - Split.
Petar Čobanković - Ilok.
Vlado Zec - Osijek.
Davorin Kobak - Zagreb.

...

Kakva je ovo lista, Alojz Tomašević koji tuče ženu, Saucha koji diže dnevnice na lažne putne naloge i slični žohari, ali nema Kutle, Mamića i Bandića?

Vrh

PostPostano: 31 svi 2025, 19:01 

Zašto lažu?
Nijekanje istine u korist sadake i islamistizma.

https://www.instagram.com/reel/DKSVJUYt5Aq/?igsh=M3huZG9xNmE0eHV5

Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”

Vrh

PostPostano: 12 lip 2025, 08:10 

Josip Matanović - Sinj.
Ivo Sanader - Split.
Damir Škugor - Šibenik.
Nadan Vidošević - Split.
Petar Čobanković - Ilok.
Vlado Zec - Osijek.
Davorin Kobak - Zagreb.

...

Promašio si bit što ja pišem. Korupcije ima svugdje. A i šovinizma prema Hercegovcima. Mislim da sam to i napisao u jesnom od ovih postova.

Zapravo, možda je baš alarmantno da kod nas toga nema. Koliko god bilo dobro da je familija i pleme jako, toliko je bitno da se razvija svijest o postojanju života izvan toga.

Nadovezat ću se na samog sebe.

https://bild.ba/hrvati-u-bih-trpe-sve-v ... Mo8YzW61VA

Hrvatskog jezika nema. Ili ga ima u tragovima

Citat:
Krolo ističe kako se hrvatski jezik sustavno isključuje iz upotrebe u državnim institucijama, ministarstvima, bankama, osiguravajućim i trgovačkim društvima, i to na svim razinama: "Potaknula me ta činjenica da hrvatskog jezika zapravo nema. Nema ga u državnim institucijama, ministarstvima, kako federalnim tako i na razini BiH. Zatim ga nema u bankama, stranim osiguravajućim kućama, stranim trgovačkim kućama. Znači, hrvatskog jezika nema. Nigdje ga nema. Ili ako ga ima, onda ga ima u tragovima."

Citat:
Na pitanje o političkoj potpori, Krolo je vrlo jasna: "Svi u BiH znaju za to. Društveno-politička elita Hrvata u BiH zna za to. Svi su oni obaviješteni o tome." No, konkretne reakcije izostaju: "Nikada mi nitko nije uputio nijedan odgovor. A kamo li da je nešto učinio. I to je ta tragedija potpune otupljenosti hrvatskog društveno-političkog bića u BiH."

Citat:
Kritiku je uputila i na račun građanskog aktivizma Hrvata u BiH: "Hrvati u BiH pokazuju vrlo malo građanskog aktivizma, u ovom slučaju nacionalne i državotvorne svijesti." Dodala je kako mnogi priznaju vrijednost njezina angažmana, ali izostaje konkretna pomoć: "Od mojih prijatelja koje sam tražila da tim bankama stave pritužbu – neće vam to nitko napraviti."

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 142 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: