|
|
Stranica: 23/31.
|
[ 763 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:12 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3285 Lokacija: Dridska Župa
|
Rika sv Vida je napisao/la: Cijela SBŽ ide nama Bez rata teško, a rat velike sile nece dozvoliti. A i mislim da nam je mir vrjedniji od pedlja teritorija gdje više i nema Hrvata.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:13 |
|
|
Neće bit rata. Samo će HV doć tamo. Muslimani nemaju vojsku. To će bit za jedno 10-20-30 godina kad već. Muslimana će bit pol milijuna u cijeloj BiH od čega preko 50% penzioneri
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:15 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Neće bit rata. Samo će HV doć tamo. Muslimani nemaju vojsku. To će bit za jedno 10-20-30 godina kad već. Muslimana će bit pol milijuna u cijelog BiH od čega preko 50% penzioneri To nitko neće amenovati. A i koliko god slabi bili nebi to samo tako pustili, vjerojatno bi ih dobili no mirno uzimanje čitave SBŽ nije realno.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:21 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: To nitko neće amenovati.
Nikad ne reci nikad. "Sve ima svoje vrijeme. Svaka stvar ima svoje vrijeme pod nebom." (Propovjednik 3,1) Li Zongren je napisao/la: A i koliko god slabi bili nebi to samo tako pustili, vjerojatno bi ih dobili no mirno uzimanje čitave SBŽ nije realno. Pa ako bude terorizma HV će to moć riješit brzo i efikasno. No klasičnog konvenconalnog rata neće i ne može bit.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:22 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: To nitko neće amenovati.
Nikad ne reci nikad. "Sve ima svoje vrijeme. Svaka stvar ima svoje vrijeme pod nebom." (Propovjednik 3,1) Li Zongren je napisao/la: A i koliko god slabi bili nebi to samo tako pustili, vjerojatno bi ih dobili no mirno uzimanje čitave SBŽ nije realno. Pa ako bude terorizma HV će to moć riješit brzo i efikasno. No klasičnog konvenconalnog rata neće i ne može bit. Nije dobro podcjenjivati neprijatelja, to rijetko dobro završi.
|
|
Vrh |
|
 |
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:25 |
|
|
zalutala je napisao/la: macola je napisao/la: Kontinuirano spominješ da je loše da se izmjeste hrvatske institucije iz bošnjačkog Sarajeva u enklave koje će biti okružene Srbima (neće očito da nisi pogledala karte prije ove teme) i Bošnjacima (kojima smo već okruženi sto ne mijenja ništa), sama spomen toga dovodi u pitanje motiv protivljenja zaokruživanja hrvatskog teritorija u središnjoj Bosni.
Ponovno se bacaš sa time izrazita većina, nigdje van lasvanske doline, lepenicke doline, Zepca i Usore Hrvati u Bosni nisu većina, Posavina je odvojena to ne brojimo samo o Bosni pričamo.
Znaci nigdje nismo većina osim u nabrojanim prostorima i govorimo da se institucije kao Napredak i Nadbiskupija premjeste u krajeve okružene Hrvatima kao Kiseljak ili Kresevo za primjer, koji su hrvatski krajevi nebitno sto je Zenica muslimanska.
Spominješ Travnik kao monolit, kao da u gradu ima Hrvata a ne da sva djeca iz predgrađa koji su obranjeni od Muslimanije putuju u KšC, znaci ne sluzi lokalnom hrvatskom stanovništvu Travnika nego Hrvatima lasvanske doline koji žele da im djeca idu u “teži” KŠC, ali ti ni to ne znaš, ali imaš HRABROSTI da ne kažem nedostatak PONIZNOSTI da mi šalješ fiktivni broj stanovnika gornjeg Doca gdje sam bio prije dva tjedna radnim danom i gdje ne možeš cut glas ljudski jer je selo PRAZNO, samih par staraca živi gore.
Kad voliš Prkačina da ti ga ja citiram:”najviše mrzim prepotenciju bez pokrića i ambiciju bez talenta” sto savršeno objašnjava tvoj pokušaj razgovora o temi i najboljem interesu MENE koji živim ovdje za razliku od TEBE koja nisi kako i sama priznaješ imala pomjma o demografsko/teritorijalno/politickoj situaciji na terenu ovdje.
Svaku uvredu od mene zaslužuješ kao opis bezobzrazluka.
Znači posavske Hrvate u ovoj priči ne treba spominjati. Pa mogli ste odmah naglasiti da vam oni nisu zanimljivi. Ovako, o Vrhbosanskoj nadbiskupiji ne odlučujemo ni ti ni ja niti hrvatska politika, odlučuje Vatikan. Vatikan je nije izmjestio i sigurna sam da ima dobre razloge za to. Hipotetska situacija. Pa evo, izmjestiš nadbiskupiju i druge hrvatske institucije iz Sarajeva u Kiseljak. Preseliš sve Hrvate Sarajeva u Kiseljak. Sarajevo ostane jednim dijelom stopostotno(ili blizu tome) srpsko a drugim dijelom stopostotno(ili blizu tome) bošnjačko. U njemu nema niti jedne hrvatske institucije niti bilo kakve hrvatske organizacije. Opet moram popis stanovništva, ne mogu drugačije: U Kiseljaku: Stanovništvo općine Kiseljak godina popisa 2013.[3] Hrvati 11 823 (57,06 %) Bošnjaci 7838 (37,82 %) Srbi 409 (1,97 %) ostali i nepoznato 652 (3,15 %) ukupno 20 772 Našla sam neki članak, u Kiseljaku Bošnjaci školuju djecu po bošnjačkom školskom programu: https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ama/273743 Imaju i političku stranku: https://novum.ba/vijest.php?id=48369 I vjersku instituciju: https://www.medzliskiseljak.ba/E sad mi objasni. Tko bi potezom izmještanja Vrhbosanske nadbiskupije i drugih hrvatskih institucija i iseljavanjem Hrvata iz Sarajeva profitirao? Imao bi situaciju da u Sarajevu nemaš niti jednog Hrvata niti jedne hrvatske institucije a Kiseljak bi bio grad s hrvatskom većinom u kojem je nadbiskupija i bošnjačkom manjinom koja ima sve svoje institucije; od prosvjete, političkih stranaka itd.) Govorimo o hipotetskoj situaciji, nemojte opet početi o sarajevskim Hrvatima kako već vi znate Posavski nisu tema. Mi nemamo nikakve koristi od nepostojećih Hrvata Sarajeva (u bilo kakvom relevatnom broju su nepostojeći) koji se masovno žene i udaju za nehrvate, od kojih se stvaraju beskorisni potomci miješanih brakova politički i demografski. Ono sto ne možeš provarit (možda nedostatak inteligencije možda autizam tko će znat vise) jest da govorimo o CENTRALAMA, Bošnjaci imaju svoje škole u općini Kiseljak naravno, kao sto i mi imamo svoju u jednom Bugojnu gdje je Hrvata oko 1500 sad ako ne manje, ali njihova CENTRALA je Sarajevo, sve relevantne bošnjačke i srpske kulturne institucije imaju Sjedista u srpskim i hrvatskim krajevima samo je nas HKD Napredak u Sarajevu još. Eto ne odlučujemo o nadpiskupiji ali odlučujemo o Napretku, nećemo ga u Bosnjakistanu, mi koji živimo tu.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:44 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Nikad ne reci nikad. "Sve ima svoje vrijeme. Svaka stvar ima svoje vrijeme pod nebom." (Propovjednik 3,1)
Pa ako bude terorizma HV će to moć riješit brzo i efikasno. No klasičnog konvenconalnog rata neće i ne može bit.
Nije dobro podcjenjivati neprijatelja, to rijetko dobro završi. Nije to podcjenjivanje. Samo je pitanje dozvole da se može etnički očistiti, ako moraš pravdati svaki metak i granatu, onda teško da i selo smiješ uzeti. Njih se može ispresecijati, zatvoriti granice, polupati piste, mostove, ceste, infrastrukturu, namjensku. Ako ti zabrane avijaciju, ograniče broj vojnika i šta smiješ kao 90-ih, onda neće ići vojno. Zato može ekonomski i zatvaranjem granica. I blokiranjem prometnica itd. Ima načina, ako neće biti dozvole da mi njima napravimo što su oni našima.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:45 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Nije dobro podcjenjivati neprijatelja, to rijetko dobro završi.
Nije to podcjenjivanje. Samo je pitanje dozvole da se može etnički očistiti, ako moraš pravdati svaki metak i granatu, onda teško da i selo smiješ uzeti. Njih se može ispresecijati, zatvoriti granice, polupati piste, mostove, ceste, infrastrukturu, namjensku. Ako ti zabrane dozvolu avijacije, ograniče broj vojnika i šta smiješ kao 90-ih, onda neće ići vojno. Zato može ekonomski i zatvaranjem granica. I blokiranjem prometnica itd. Ima načina, ako neće biti dozvole da mi njima napravimo što su oni našima. Vojno se 99% nece moci ici, može se raditi prtisak da dobijemo nešto na tragu onoga što sam ja crtao, ali bez rata nam nece sigurno dati cijeli SBŽ.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:46 |
|
|
zalutala je napisao/la: macola je napisao/la: Kontinuirano spominješ da je loše da se izmjeste hrvatske institucije iz bošnjačkog Sarajeva u enklave koje će biti okružene Srbima (neće očito da nisi pogledala karte prije ove teme) i Bošnjacima (kojima smo već okruženi sto ne mijenja ništa), sama spomen toga dovodi u pitanje motiv protivljenja zaokruživanja hrvatskog teritorija u središnjoj Bosni.
Ponovno se bacaš sa time izrazita većina, nigdje van lasvanske doline, lepenicke doline, Zepca i Usore Hrvati u Bosni nisu većina, Posavina je odvojena to ne brojimo samo o Bosni pričamo.
Znaci nigdje nismo većina osim u nabrojanim prostorima i govorimo da se institucije kao Napredak i Nadbiskupija premjeste u krajeve okružene Hrvatima kao Kiseljak ili Kresevo za primjer, koji su hrvatski krajevi nebitno sto je Zenica muslimanska.
Spominješ Travnik kao monolit, kao da u gradu ima Hrvata a ne da sva djeca iz predgrađa koji su obranjeni od Muslimanije putuju u KšC, znaci ne sluzi lokalnom hrvatskom stanovništvu Travnika nego Hrvatima lasvanske doline koji žele da im djeca idu u “teži” KŠC, ali ti ni to ne znaš, ali imaš HRABROSTI da ne kažem nedostatak PONIZNOSTI da mi šalješ fiktivni broj stanovnika gornjeg Doca gdje sam bio prije dva tjedna radnim danom i gdje ne možeš cut glas ljudski jer je selo PRAZNO, samih par staraca živi gore.
Kad voliš Prkačina da ti ga ja citiram:”najviše mrzim prepotenciju bez pokrića i ambiciju bez talenta” sto savršeno objašnjava tvoj pokušaj razgovora o temi i najboljem interesu MENE koji živim ovdje za razliku od TEBE koja nisi kako i sama priznaješ imala pomjma o demografsko/teritorijalno/politickoj situaciji na terenu ovdje.
Svaku uvredu od mene zaslužuješ kao opis bezobzrazluka.
Znači posavske Hrvate u ovoj priči ne treba spominjati. Pa mogli ste odmah naglasiti da vam oni nisu zanimljivi. Ovako, o Vrhbosanskoj nadbiskupiji ne odlučujemo ni ti ni ja niti hrvatska politika, odlučuje Vatikan. Vatikan je nije izmjestio i sigurna sam da ima dobre razloge za to. Hipotetska situacija. Pa evo, izmjestiš nadbiskupiju i druge hrvatske institucije iz Sarajeva u Kiseljak. Preseliš sve Hrvate Sarajeva u Kiseljak. Sarajevo ostane jednim dijelom stopostotno(ili blizu tome) srpsko a drugim dijelom stopostotno(ili blizu tome) bošnjačko. U njemu nema niti jedne hrvatske institucije niti bilo kakve hrvatske organizacije. Opet moram popis stanovništva, ne mogu drugačije: U Kiseljaku: Stanovništvo općine Kiseljak godina popisa 2013.[3] Hrvati 11 823 (57,06 %) Bošnjaci 7838 (37,82 %) Srbi 409 (1,97 %) ostali i nepoznato 652 (3,15 %) ukupno 20 772 Našla sam neki članak, u Kiseljaku Bošnjaci školuju djecu po bošnjačkom školskom programu: https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ama/273743 Imaju i političku stranku: https://novum.ba/vijest.php?id=48369 I vjersku instituciju: https://www.medzliskiseljak.ba/E sad mi objasni. Tko bi potezom izmještanja Vrhbosanske nadbiskupije i drugih hrvatskih institucija i iseljavanjem Hrvata iz Sarajeva profitirao? Imao bi situaciju da u Sarajevu nemaš niti jednog Hrvata niti jedne hrvatske institucije a Kiseljak bi bio grad s hrvatskom većinom u kojem je nadbiskupija i bošnjačkom manjinom koja ima sve svoje institucije; od prosvjete, političkih stranaka itd.) Govorimo o hipotetskoj situaciji, nemojte opet početi o sarajevskim Hrvatima kako već vi znate Naše općine Posavine su sigurne koliko i Grude i Posušje. Tu nema pitanja niti kakvih dvojbi
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 20:49 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Nije to podcjenjivanje. Samo je pitanje dozvole da se može etnički očistiti, ako moraš pravdati svaki metak i granatu, onda teško da i selo smiješ uzeti. Njih se može ispresecijati, zatvoriti granice, polupati piste, mostove, ceste, infrastrukturu, namjensku. Ako ti zabrane dozvolu avijacije, ograniče broj vojnika i šta smiješ kao 90-ih, onda neće ići vojno. Zato može ekonomski i zatvaranjem granica. I blokiranjem prometnica itd. Ima načina, ako neće biti dozvole da mi njima napravimo što su oni našima.
Vojno se 99% nece moci ici, može se raditi prtisak da dobijemo nešto na tragu onoga što sam ja crtao, ali bez rata nam nece sigurno dati cijeli SBŽ. Pa dobro. Oni kuhaju i radikaliziraju se. U Europi se polako diže desnica, tradicionalisti i antiislamisti. A ovi se sve više i više radikaliziraju. Velim dođe li do sukoba gdje bi oni išli radikalno, vjerojatno bi se dobila dozvola. Hvala Bogu oni imaju tih sela, centara tih radikalnih koliko hoćeš. Imaju i puno povratnika sa Sirijskog ratišta, a i puno ovih sumnjivih migranata. Ako se stvori u Europi takva antimigrantska i antimuslimanska klima, pregazit će se sve do Zenice i Sarajeva.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 21:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 43730 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Franjevačka teologija početkom 20. st. je bila u Livnu, eto rješenja, povratak tradiciji.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 21:38 |
|
|
macola je napisao/la: zalutala je napisao/la: Znači posavske Hrvate u ovoj priči ne treba spominjati. Pa mogli ste odmah naglasiti da vam oni nisu zanimljivi. Ovako, o Vrhbosanskoj nadbiskupiji ne odlučujemo ni ti ni ja niti hrvatska politika, odlučuje Vatikan. Vatikan je nije izmjestio i sigurna sam da ima dobre razloge za to. Hipotetska situacija. Pa evo, izmjestiš nadbiskupiju i druge hrvatske institucije iz Sarajeva u Kiseljak. Preseliš sve Hrvate Sarajeva u Kiseljak. Sarajevo ostane jednim dijelom stopostotno(ili blizu tome) srpsko a drugim dijelom stopostotno(ili blizu tome) bošnjačko. U njemu nema niti jedne hrvatske institucije niti bilo kakve hrvatske organizacije. Opet moram popis stanovništva, ne mogu drugačije: U Kiseljaku: Stanovništvo općine Kiseljak godina popisa 2013.[3] Hrvati 11 823 (57,06 %) Bošnjaci 7838 (37,82 %) Srbi 409 (1,97 %) ostali i nepoznato 652 (3,15 %) ukupno 20 772 Našla sam neki članak, u Kiseljaku Bošnjaci školuju djecu po bošnjačkom školskom programu: https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ama/273743 Imaju i političku stranku: https://novum.ba/vijest.php?id=48369 I vjersku instituciju: https://www.medzliskiseljak.ba/E sad mi objasni. Tko bi potezom izmještanja Vrhbosanske nadbiskupije i drugih hrvatskih institucija i iseljavanjem Hrvata iz Sarajeva profitirao? Imao bi situaciju da u Sarajevu nemaš niti jednog Hrvata niti jedne hrvatske institucije a Kiseljak bi bio grad s hrvatskom većinom u kojem je nadbiskupija i bošnjačkom manjinom koja ima sve svoje institucije; od prosvjete, političkih stranaka itd.) Govorimo o hipotetskoj situaciji, nemojte opet početi o sarajevskim Hrvatima kako već vi znate Posavski nisu tema. Mi nemamo nikakve koristi od nepostojećih Hrvata Sarajeva (u bilo kakvom relevatnom broju su nepostojeći) koji se masovno žene i udaju za nehrvate, od kojih se stvaraju beskorisni potomci miješanih brakova politički i demografski. Ono sto ne možeš provarit ( možda nedostatak inteligencije možda autizam tko će znat vise) jest da govorimo o CENTRALAMA, Bošnjaci imaju svoje škole u općini Kiseljak naravno, kao sto i mi imamo svoju u jednom Bugojnu gdje je Hrvata oko 1500 sad ako ne manje, ali njihova CENTRALA je Sarajevo, sve relevantne bošnjačke i srpske kulturne institucije imaju Sjedista u srpskim i hrvatskim krajevima samo je nas HKD Napredak u Sarajevu još. Eto ne odlučujemo o nadpiskupiji ali odlučujemo o Napretku, nećemo ga u Bosnjakistanu, mi koji živimo tu. Nije možda nego sigurno a kod sugovornika primjećujem veliku dozu nedostatka opće kulture Dobro, sarajevske Hrvate si otpisao, posavski su ti netema. Centrale škola gdje bile da bile činjenica je da Bošnjaci imaju prosvjetnu, političku i vjersku(možda još neke)institucije u Kiseljaku. I koliko sam pročitala u onom članku o školi itekako se bore da ih zadrže. A ti izmještaj hrvatske institucije iz Sarajeva. Samo naprijed 
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 21:39 |
|
|
zalutala je napisao/la: macola je napisao/la:
Posavski nisu tema.
Mi nemamo nikakve koristi od nepostojećih Hrvata Sarajeva (u bilo kakvom relevatnom broju su nepostojeći) koji se masovno žene i udaju za nehrvate, od kojih se stvaraju beskorisni potomci miješanih brakova politički i demografski.
Ono sto ne možeš provarit (možda nedostatak inteligencije možda autizam tko će znat vise) jest da govorimo o CENTRALAMA, Bošnjaci imaju svoje škole u općini Kiseljak naravno, kao sto i mi imamo svoju u jednom Bugojnu gdje je Hrvata oko 1500 sad ako ne manje, ali njihova CENTRALA je Sarajevo, sve relevantne bošnjačke i srpske kulturne institucije imaju Sjedista u srpskim i hrvatskim krajevima samo je nas HKD Napredak u Sarajevu još.
Eto ne odlučujemo o nadpiskupiji ali odlučujemo o Napretku, nećemo ga u Bosnjakistanu, mi koji živimo tu.
Nije možda nego sigurno a kod sugovornika primjećujem veliku dozu nedostatka opće kulture Dobro, sarajevske Hrvate si otpisao, posavski su ti netema. Centrale škola gdje bile da bile činjenica je da Bošnjaci imaju prosvjetnu, političku i vjersku(možda još neke)institucije u Kiseljaku. I koliko sam pročitala u onom članku o školi itekako se bore da ih zadrže. A ti izmještaj hrvatske institucije iz Sarajeva. Samo naprijed  Bošnjaci se u Kiseljaku vrte oko 50% rođenih, mi u Sarajevu ni 1%, neusporedivo. Hrvati u Sarajevu perspektive nemaju, Nadbiskupija neka stoji u Sarajevu, ali sve ostale institucije, osim eventualno KŠC kao nekog soft powera treba micat od tamo. Hrvati Sarajeva su udjelom usporedivi Muslimanima Ljubuškog, a oni tamo nemaju ni škole niti ih to interesira.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 21:47 |
|
|
Muslimana je u Ljubuškom 1%. Koliko tu ulažu Muslimani?
|
|
Vrh |
|
 |
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:06 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nije možda nego sigurno a kod sugovornika primjećujem veliku dozu nedostatka opće kulture Dobro, sarajevske Hrvate si otpisao, posavski su ti netema. Centrale škola gdje bile da bile činjenica je da Bošnjaci imaju prosvjetnu, političku i vjersku(možda još neke)institucije u Kiseljaku. I koliko sam pročitala u onom članku o školi itekako se bore da ih zadrže. A ti izmještaj hrvatske institucije iz Sarajeva. Samo naprijed  Bošnjaci se u Kiseljaku vrte oko 50% rođenih, mi u Sarajevu ni 1%, neusporedivo. Hrvati u Sarajevu perspektive nemaju, Nadbiskupija neka stoji u Sarajevu, ali sve ostale institucije, osim eventualno KŠC kao nekog soft powera treba micat od tamo. Gle, koliki god da je postotak ja te ljude ne bih ni u kojem slučaju tako olako otpisivala. Sad slijede napadi, uvrede i slično 
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:08 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:08 |
|
|
zalutala je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Bošnjaci se u Kiseljaku vrte oko 50% rođenih, mi u Sarajevu ni 1%, neusporedivo. Hrvati u Sarajevu perspektive nemaju, Nadbiskupija neka stoji u Sarajevu, ali sve ostale institucije, osim eventualno KŠC kao nekog soft powera treba micat od tamo.
Gle, koliki god da je postotak ja te ljude ne bih ni u kojem slučaju tako olako otpisivala. Sad slijede napadi, uvrede i slično  Ja te u nijednoj poruci nisam vrijeđao, pojedince ne otpisujem, čak i od mješanaca se može napraviti Hrvat ako na kraju završe u Zagrebu recimo, ali od Hrvatske zajednice u Sarajevu što god radio za 50 godina neće ostati ništa osim par staraca.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:10 |
|
|
zalutala je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Bošnjaci se u Kiseljaku vrte oko 50% rođenih, mi u Sarajevu ni 1%, neusporedivo. Hrvati u Sarajevu perspektive nemaju, Nadbiskupija neka stoji u Sarajevu, ali sve ostale institucije, osim eventualno KŠC kao nekog soft powera treba micat od tamo.
Gle, koliki god da je postotak ja te ljude ne bih ni u kojem slučaju tako olako otpisivala. Sad slijede napadi, uvrede i slično  Ma nema uvreda. Nego da ti nisi nekog Kenana ili Harisa nahvatala pa ne puštaš baš to Sarajevo iz ruku? 
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:15 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6893 Lokacija: Izvan sebe
|
macola je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Zepce i Usora su naslonjeni na Srbi, nisu totalno okruženi, ali opet.
Ma ne igraju Srbi nikakvu ulogu tu nit naseljavaju Zepce i Usoru nit prave probleme preko entitetske linije nit ih zanima postojanje obje općine. Ona kontinuirano nameće pravašku terminologiju teoretskog sukoba sa Srbima koji ne postoji u BiH vise, bar dok Dodik vlada. Svi problemi s kojim se susreću BiH Hrvati imaju izvorište u zajedničkom entitetu sa Bošnjacima. Pa muslimani sve cine da eliminiraju zepce i usoru. To se treba braniti, ne napustati. Ljudi napustaju pojedine dijelove i zato sto tamo nema posla, nisu saobracajno povezani, nema doktora- specijalista i tu treba dati impuls, ne jednostavno otici.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:17 |
|
|
Tipična FGR sadakuša koja živi(la) od usaid i sličnih, pa sada drobi o institucijama tamo gdje u samoj srži nema Hrvata, u kojima bi ona i oni kao ona u ime multikulti socialistislamizma sebi muzli novac.
Dodatno njoj je osnovna škola velika institucija, izgleda u isti ravan sa sveučilištem, narodnim kazalištem, središtem dalekovidnice, središnjom akademskom zajednicom, parlamentom itd.
Govorim o The Protektorat:
- Srbi imaju svoje središnje i glavne institucije, gdje? Možda tamo gdje ih je nekada u održivom broju bilo kao u Sarajevo, Zenica, Livno, Tuzla, Mostar, Bihać, Novi Travnik?
Hmmmmmm
- Suniti isto možda u Banja Luci, Bijelijina, Tomislavgrad, Stolac, Trebinje, Doboj, Ljubuški?
Hmmmmmm
Što ne upita Srbe i Sunite što je tako?
Nije baš preteško skužiti.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:23 |
|
|
Pa ne bih išao toliko daleko, gospođa je očito neupucena i tvrdoglava, i vjerojatno previše cita što glupavi pravaši pišu.
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:28 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: … i vjerojatno previše cita što glupavi pravaši pišu. Možda, ali ne vjerujem. Prije bi rekao prima svoje fiksove od dilera iz frankfurtske škole i titoista.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:29 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: … i vjerojatno previše cita što glupavi pravaši pišu. Možda, ali ne vjerujem. Prije bi rekao prima svoje fiksove od dilera iz frankfurtske škole i titoista. Klasični slučaj Dodrinjašitisa.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:32 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6893 Lokacija: Izvan sebe
|
macola je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ovo više nema smisla. Što je previše ni s kruhom nije dobro.
Šta bi sad, kontinuirano spominjanje naših enklava kao da je to nešto loše a ne da smo hvala Bogu od navala mujaga obranili dio naših domova i danas imamo zaokružen teritorij unutar središnje Bosne može samo dovesti do tog da te prozivam radi kontinuiranog nametanja enklave kao nečeg čisto negativnog. Enklave su stvarnost, nepromjenjiva, ali ono sto je ključno jest da budu održive i to neće bit demografskim, genetskim hranjenjem Bošnjačkog Sarajeva. Sarajevo ti je najlosiji primjer koji si mogao navesti. Prvo u sarajevu u drzavnim i federacijskim institucijama su hiljade zaposlenih muslimana koji zauzimaju nasa radna mjesta, oni se finansiraju iz poreza itd nasih para koje su hrvati zaradili i uzete su nam preko poreza i drugih otimanja. Ti znaci direktno zagovaras da mi hranimo njihovu djecu,podrzavami i finasiramo njihove brakove, njihovu expanziju, podrzavamo njihove medije, njihove kvazi nauke i propagande itd. itd. Da si istinski hrvat podrzavao bi da ta mjesta uzmu nasi ljudi, makar dolazili sedmicno ili dnevno iz recimo kiseljaka ili nekih drugih nasih enklava. Ili da se u sarajevu napravi hrvatska enklava, kao hrvatski vatikan, makar niko tamo ne zivjeo, nego da se koristi od ponedeljka do petka, da tamo prespavaju oni koji rade.Po mome dubokom uvjerenju, dok imamo federaciju i tzv bih ovakva kakva jeste. Nama tamo pripada pola radanih mjesta u federacijskim ustanovama, trecina u tzv drzavnim, a sljedstveno tome dobar dio policije, skolstva i pravosuda, zbog toga da bi se tamo osjecali sigurnijim. Kad prestane postojanje federacije ili tzv. bih tek tada kljuc u bravu i idemo.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 27 srp 2025, 22:33 |
|
|
Iz cijele RS i iz muslimanskih 22% treba gledat kako evakuirat Hrvate i povuć sve što je hrvatsko. Svaki fratar tamo koji ide na šišanje kod muslimana, pit kavu u muslimanski kafić i kupit kruh u muslimansku pekaru nam radi ogromnu štetu, pomaže muslimansku ekonomiju i potiče muslimanski ostanak. Da ne pričam o "Hrvaticama" koje rađaju muslimansku djecu.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|