|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 112 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 12 srp 2011, 09:18 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
DzoniBG je napisao/la: kajman je napisao/la: u zmaja na autobusnoj... nećete se pokajat ;) Ne pokajem se nikad, pre odlaska u hotel obavzno spakujem desetku i pivo kod zmaja Bijah jučer... ćevapi ko ćevapi.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 12 srp 2011, 16:55 |
|
|
Nije Sarajevo što je nekad bilo. http://www.vecernji.hr/vijesti/zemlja-c ... nak-309149Zemlja ćevapa i bureka 20. srpnja dobiva prvi McDonald'sNakon Hrvatske i Srbije, i Bosna i Hercegovina dobiva svoj prvi McDonald's. Najpoznatiji lanac brze prehrane svoja će vrata otvoriti 20. srpnja u Sarajevu, donosi portal Sarajevo-x.com. McDonald's se smjestio u Titovu ulicu, a Sarajlije će svoj prvi hamburger moći naručiti već u 7.30 sati. Do kraja rujna u gradu koji vrvi ćevabdžinicama i buregdžinicama očekuje se i otvaranje "drive-in" restorana ispred hotela Radon Plaza. Hamburger će se moći kupiti za dvije konvertibilne marke, dok će cijena menija biti do sedam KM. Nakon Sarajeva očekuje se otvorenje restorana i u Banjoj Luci te Mostaru. Hoće li lanac brze prehrane preživjeti u zemlji poznatoj po najukusnijim ćevapima, ostaje nam vidjeti.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 15 srp 2011, 16:13 |
|
|
Bobovac je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Ne pokajem se nikad, pre odlaska u hotel obavzno spakujem desetku i pivo kod zmaja Bijah jučer... ćevapi ko ćevapi. I ja sam jučer spucao malu porciju :) Uskok nas odveo sada nisam siguran kako se ćevabdžinica zove, željo ili zmaj Ćevapi ko ćevapi, mala razlika od Tuzlanskih, a veća od onih što sam jeo u Travniku, koji su meni najbolje sjeli :) Da li zbog sira kao priloga ili podneblja nemam pojma :)
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
Josip321
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 16 srp 2011, 18:38 |
|
|
Kad je moja mama bila u Sarajevu, nju i tatu jedan odozgo će odvesti na ćevape u Želje. Kaže mama: Ja se stalno pitala kako Željko ima najpoznatiju čevapđinicu u Sarajevu još u ovome djelu grada a grad muslimanski??? Dok joj nije objasnio o čemu se radi.
_________________ "Pušenje ubija. A ako umrete, izgubili ste važan dio svog života." (Brooke Shields, glumica)
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 25 kol 2011, 21:01 |
|
|
Josip321 je napisao/la: Kad je moja mama bila u Sarajevu, nju i tatu jedan odozgo će odvesti na ćevape u Želje. Kaže mama: Ja se stalno pitala kako Željko ima najpoznatiju čevapđinicu u Sarajevu još u ovome djelu grada a grad muslimanski??? Dok joj nije objasnio o čemu se radi. pozdravi mater ...koma je
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 13:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Josip321 je napisao/la: Kad je moja mama bila u Sarajevu, nju i tatu jedan odozgo će odvesti na ćevape u Želje. Kaže mama: Ja se stalno pitala kako Željko ima najpoznatiju čevapđinicu u Sarajevu još u ovome djelu grada a grad muslimanski??? Dok joj nije objasnio o čemu se radi. čevapđinicu čevapđinicučevapđinicu
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 15:01 |
|
|
A koja je razlika između ćevapa i ćevapčića?? ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 15:05 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bobovac je napisao/la: A koja je razlika između ćevapa i ćevapčića?? ;) To ćevapčići se obično koristi u Hr, a posebno je zanimljivo je što su ti ćevapčići bar dva puta veći od onoga što mi nazivamo ćevapom u Bosni... Eh da, u Hr, a i u Bosni počesto je čevap a ne ćevap...Čak mislim da je ukupno gledano više natpisa sa tvrdim Č. Upamtite: ĆĆĆĆĆĆĆĆevapi...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 15:37 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: To ćevapčići se obično koristi u Hr, a posebno je zanimljivo je što su ti ćevapčići bar dva puta veći od onoga što mi nazivamo ćevapom u Bosni... Ma `ta će oni, oni i zeljanicu zovu "burek sa zeljem". Za one koji ne znaju, burek je samo s mesom! Nema bureka sa zeljem, hebo vas on, već je to zeljanica! Ni bureka sa sirom, krumpirom itd, već je to sirnica, krumpiruša ( ili krumpirača??).
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 16:13 |
|
|
Citat: To ćevapčići se obično koristi u Hr, a posebno je zanimljivo je što su ti ćevapčići bar dva puta veći od onoga što mi nazivamo ćevapom u Bosni... U Sloveniji su još veći, nešto strašno ružno, ni Ć od ćevapčića a tek od ćevapa. U Ercegovini mnogi kažu ćAvapi. (kilo, dva, tri ćAvapa...)
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 16:33 |
|
|
Jel ima negdje u Sarajevu još uvijek dobrih banjalučkih ćevapa i gdje? Prije rata je bilo...
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 17:23 |
|
|
Wind je napisao/la: Jel ima negdje u Sarajevu još uvijek dobrih banjalučkih ćevapa i gdje? Prije rata je bilo... Ja mislim da se taj Banjalučanin tokom rata preselio u Beograd.. Krajem devedesetih smo svi posle izlaska u sitne noćne sate išli na Banjalučki ćevap. A ako je tamo gužva, onda se prebacimo kod "Sarajlije" ;)) A kad nam to dosadi, onda na granici Novog Beograda i Zemuna na čuvenu "Pizza-pljeskavicu" (mislim da je vlasnik takodje Bosanac, a stavljao je izmedju one lepinje i pljeskavice narendani sir i šunku za pizzu, a pre toga lepinju obilno zalivao nekom supicom.. , zakon!!!)
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 18:55 |
|
|
Wind je napisao/la: Jel ima negdje u Sarajevu još uvijek dobrih banjalučkih ćevapa i gdje? Prije rata je bilo... ima Kastel na Čaršiji , dobri skroz doduše za one koji vole takvu tipu ćevapa
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 19:58 |
|
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 20:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24081 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ja sam u ZG jeo pločice, koje tendeciozno nazivaju ćevapima.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 21:39 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ja sam u ZG jeo pločice, koje tendeciozno nazivaju ćevapima. Rubelj? Rubelj je u svijetu ćevapa ono što je žuja u svijetu piva.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 21:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24081 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
mateb je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ja sam u ZG jeo pločice, koje tendeciozno nazivaju ćevapima. Rubelj? Rubelj je u svijetu ćevapa ono što je žuja u svijetu piva. Tako je Rubelj. Odmah ispod tržnice Dolac prema Jelačiću.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 26 kol 2011, 21:49 |
|
|
lider30 je napisao/la: mateb je napisao/la: Rubelj? Rubelj je u svijetu ćevapa ono što je žuja u svijetu piva.
Tako je Rubelj. Odmah ispod tržnice Dolac prema Jelačiću. Nije ni čudo da vi HB-anci dobijete krivi dojam o prijestolnici kifle. Što nisi išao kod Srbina?
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 kol 2011, 04:47 |
|
|
mateb je napisao/la: Nije ni čudo da vi HB-anci dobijete krivi dojam o prijestolnici kifle. Što nisi išao kod Srbina? Ama otkud to u sarajevoljubičnoj pestonici Hrvata da najbolje ćevape pravi "Srbin"? Sramota
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 kol 2011, 08:32 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
Još o ćevapima ? Najbolji ćevapi što sam ih ja probao (makar nisam mjerodavan pošto nisam prošo velik dio BiH uključujući i Sarajevo) bili su u Mostaru u nekom restoranu , a najbolje ćevapćiće u Hrvatskoj radi moja baba .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 kol 2011, 11:00 |
|
|
Citat: Još o ćevapima ? Nema više bar s moje strane. Suptilno se političarenje počinje uvlačiti i u njih.
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 kol 2011, 11:34 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Još o ćevapima ? Najbolji ćevapi što sam ih ja probao (makar nisam mjerodavan pošto nisam prošo velik dio BiH uključujući i Sarajevo) bili su u Mostaru u nekom restoranu , a najbolje ćevapćiće u Hrvatskoj radi moja baba . stvarno nisi mjerodavan haha al ozbiljno fascinantno mi je bilo kad sam vidio na plus 45 u Mostaru kako oni stranci jedu čevape kod Starog Mosta
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 kol 2011, 11:49 |
|
|
U Travniku "Hari"
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 kol 2011, 11:55 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Real gone je napisao/la: mateb je napisao/la: Nije ni čudo da vi HB-anci dobijete krivi dojam o prijestolnici kifle. Što nisi išao kod Srbina? Ama otkud to u sarajevoljubičnoj pestonici Hrvata da najbolje ćevape pravi "Srbin"? Sramota Ćevape ne, ali zato sve ostalo, posebno pljeskavice.... Inače, ima po prijestolnici reklama: Banjalučki, sarajevski ćevapi i sl. Ali zadnje vrijeme viđam: Leskovački roštilj... Možda u Bosni žive majstori ćevapa ali roštilj maheri su ipak Srbi...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 27 kol 2011, 13:14 |
|
|
Real gone je napisao/la: mateb je napisao/la: Nije ni čudo da vi HB-anci dobijete krivi dojam o prijestolnici kifle. Što nisi išao kod Srbina? Ama otkud to u sarajevoljubičnoj pestonici Hrvata da najbolje ćevape pravi "Srbin"? Sramota Praf za praf, kod Srbina su najbolje neke druge stvari, a ne ćevapi (primjerice, "Ruža hrvatska" ). Meni su najfiniji ćevapi bili jednom kod Trovača, no, obzirom na okolnosti, teško da se to može uzeti kao objektivni kriterij.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|