|
|
Stranica: 5/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
caruga
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 12:56 |
|
|
RAŠTIKA SA SUHIM MESOM
Obariti svinjska rebra i domaće dimljene kobasice...Obavezno obariti predhodno isječenu raštiku...Po 15 minuta... Vodu,jasno prosuti,jer je od raštike gorka,a od mesa možda i prljava...
U većoj posudi u kojoj će se kuhati jelo,udinstati crveni luk...Polako dinstati...petnaestak minuta mininmalno...Pred kraj dinstanja dodati glavicu sitno sječenog saransaka i sitno sjeckane mrkve... Onda dolazi najmirisniji dio... U posudu dodati rezana* rebra,okretati tako 4-5 minuta...Miris jednostavno miluje.... Dodati vrelu vodu...posoliti pobiberiti...Oprezno zna suho meso prevariti...pustiti da sve za koji minut zakuha...dodati obarenu raštiku...promješati i pustiti da kuha,krčka na laganijoj vatri jedan satak...ne baš prelaganoj.... Nako toga dodati krompir na kockice i geršlo...Sa geršlom oprezno u količini...3-4 kašike... Kuhati na laganoj vatri još satak do satak i pol...Meso nam kaže kad je gotovo... Zadnjih pola sata može se dodati malo spanaka pa čak i blitve...nasitno... Po želji i malo Vegete...
*Rebra se znaju prilikom kuhanja raspasti,pogotovo špicrebro...Tako da sa njih otpadaju komadići kosti,što je meni fuj,a i opasno je...
Osobno kuham po 3 sata...I najbolja kombinacija mi je raštika recomo 50%,prasa(poriluk)20-divlje zelje isto tako,ostalo može blitva,spanak...Ma neda se tu baš puno pogriješiti... Uglavnom bude mrak...SEX...
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 13:07 |
|
|
Citat: Crnogorski raštan sa suvim mesom
Priprema
Vrijeme pripreme:150 minTežina:Srednje zahtjevno1 Listove raštana dobro operemo, pa im odvojimo onaj tvrđi dio. Stavimo ih u veću šerpu sa posoljenom vodom da se skuvaju. Neke domaćice kazu da treba prosuti tu prvu vodu, ja to ne radim i ne čini mi se da griješim. 2 Rebarca, dimljene kobasice i slaninu isiječemo na komade. Stavimo u ekspres lonac sa vodom, neka se posebno malo prokuvaju. 3 Kada su listovi raštana napola skuvani, procijedimo, njih ohladimo i isjeckamo sitno, pa dodamo mesu. Vodu u kojoj se kuvao raštan mozemo kasnije doliti u lonac, ako je potrebno. 4 Dodamo na sitno isjeckan luk, šargarepu i isječen krompir. Ako duže kuvate, krompir će se doooobro raskuvati, što uopšte nije loše, jer vam tako zaprška neće biti potrebna, raskuvani krompir će taman dovoljno zagustiti ovo jelo. Zatvorimo ekspres-lonac i ostavimo da se kuva. Kad lonac “prošišti”, smanjimo temperaturu. 5 Nakon nesto više od sat vremena kuvanja (raštan je tvrduljava i žilava biljčica, treba mu dosta), lonac sasvim skinemo s vatre, pustimo da se ohladi, da bi se mogao otvoriti, pa ukoliko volimo da ovo jelo dodatno pojačamo, ili ukoliko volimo gušće jelo, napravimo i klasičnu zapršku.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 13:13 |
|
|
Kod mene se u kući taj raštan jede rado i često. Najbolji je sa njeguškim dimljenim kobasicama, upravo ovim sa gornje slike.
|
|
Vrh |
|
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 13:13 |
|
|
caruga je napisao/la: RAŠTIKA SA SUHIM MESOM
Obariti svinjska rebra i domaće dimljene kobasice...Obavezno obariti predhodno isječenu raštiku...Po 15 minuta... Vodu,jasno prosuti,jer je od raštike gorka,a od mesa možda i prljava...
U većoj posudi u kojoj će se kuhati jelo,udinstati crveni luk...Polako dinstati...petnaestak minuta mininmalno...Pred kraj dinstanja dodati glavicu sitno sječenog saransaka i sitno sjeckane mrkve... Onda dolazi najmirisniji dio... U posudu dodati rezana* rebra,okretati tako 4-5 minuta...Miris jednostavno miluje.... Dodati vrelu vodu...posoliti pobiberiti...Oprezno zna suho meso prevariti...pustiti da sve za koji minut zakuha...dodati obarenu raštiku...promješati i pustiti da kuha,krčka na laganijoj vatri jedan satak...ne baš prelaganoj.... Nako toga dodati krompir na kockice i geršlo...Sa geršlom oprezno u količini...3-4 kašike... Kuhati na laganoj vatri još satak do satak i pol...Meso nam kaže kad je gotovo... Zadnjih pola sata može se dodati malo spanaka pa čak i blitve...nasitno... Po želji i malo Vegete...
*Rebra se znaju prilikom kuhanja raspasti,pogotovo špicrebro...Tako da sa njih otpadaju komadići kosti,što je meni fuj,a i opasno je...
Osobno kuham po 3 sata... Mrak...SEX... gotovo isti način ,samo s malim razlikama ,umjesto rebara dinstam- sitno isjeckanu lipu adidasku (slaninu ,poslije ubacim rebra) i umjesto geršla ubacim rižu.:))
|
|
Vrh |
|
|
caruga
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 13:17 |
|
|
teranova je napisao/la: Citat: Crnogorski raštan sa suvim mesom
Priprema
Vrijeme pripreme:150 minTežina:Srednje zahtjevno1 Listove raštana dobro operemo, pa im odvojimo onaj tvrđi dio. Stavimo ih u veću šerpu sa posoljenom vodom da se skuvaju. Neke domaćice kazu da treba prosuti tu prvu vodu, ja to ne radim i ne čini mi se da griješim. 2 Rebarca, dimljene kobasice i slaninu isiječemo na komade. Stavimo u ekspres lonac sa vodom, neka se posebno malo prokuvaju. 3 Kada su listovi raštana napola skuvani, procijedimo, njih ohladimo i isjeckamo sitno, pa dodamo mesu. Vodu u kojoj se kuvao raštan mozemo kasnije doliti u lonac, ako je potrebno. 4 Dodamo na sitno isjeckan luk, šargarepu i isječen krompir. Ako duže kuvate, krompir će se doooobro raskuvati, što uopšte nije loše, jer vam tako zaprška neće biti potrebna, raskuvani krompir će taman dovoljno zagustiti ovo jelo. Zatvorimo ekspres-lonac i ostavimo da se kuva. Kad lonac “prošišti”, smanjimo temperaturu. 5 Nakon nesto više od sat vremena kuvanja (raštan je tvrduljava i žilava biljčica, treba mu dosta), lonac sasvim skinemo s vatre, pustimo da se ohladi, da bi se mogao otvoriti, pa ukoliko volimo da ovo jelo dodatno pojačamo, ili ukoliko volimo gušće jelo, napravimo i klasičnu zapršku. Evo ga...Boga ti ljubim...skoro pa isto... Ovo podvučeno sam zaboravio.... Svaka čast Tera... Bode li i kod tebe SEX...ili sexa....
|
|
Vrh |
|
|
caruga
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 13:22 |
|
|
Crvena Sonja je napisao/la: :zubati caruga je napisao/la: RAŠTIKA SA SUHIM MESOM
Osobno kuham po 3 sata... Mrak...SEX... gotovo isti način ,samo s malim razlikama ,umjesto rebara dinstam- sitno isjeckanu lipu adidasku (slaninu ,poslije ubacim rebra) i umjesto geršla ubacim rižu.:)) ...a Isusati ova adidaska ti dobra... Ma meni ovo geršlo nekako više upotpuni i sažme i sljubi sve ovo... Crvenka isto pitanje kao i Teri...
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 13:25 |
|
|
To je njeguška kobasica, moj prehrambeni idol! Sex obavezno.
|
|
Vrh |
|
|
caruga
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 13:31 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 13:32 |
|
|
caruga je napisao/la: Crvena Sonja je napisao/la: :zubati gotovo isti način ,samo s malim razlikama ,umjesto rebara dinstam- sitno isjeckanu lipu adidasku (slaninu ,poslije ubacim rebra) i umjesto geršla ubacim rižu.:)) ...a Isusati ova adidaska ti dobra... Ma meni ovo geršlo nekako više upotpuni i sažme i sljubi sve ovo... Crvenka isto pitanje kao i Teri... :) vidi .vidi
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 13:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
caruga
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 14:34 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa di ćeš ovo...poslije raštike...bolan Ministre....
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 14:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
caruga je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa di ćeš ovo...poslije raštike...bolan Ministre.... Umjesto raštike moj dobri caruga!
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
caruga
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 23:04 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: caruga je napisao/la: Pa di ćeš ovo...poslije raštike...bolan Ministre.... Umjesto raštike moj dobri caruga! Ma ja... u pravu si...Na ovo inače svi svršavaju...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 23:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77225 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ministry of Sound je napisao/la: Šeik od banane i jagode. S malo mlijeka.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
caruga
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 31 kol 2011, 23:20 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Šeik od banane i jagode. S malo mlijeka. Ma u redu..Samo..Prije ili poslije...Jela...Hrane...
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 01 ruj 2011, 09:01 |
|
|
Dobro jutro, dobar tek! Sataraš
|
|
Vrh |
|
|
caruga
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 01 ruj 2011, 09:48 |
|
|
Wind je napisao/la: Dobro jutro, dobar tek! Sataraš Dobar je sataraš...Samomalo ubi ljutina poslije...
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 01 ruj 2011, 10:46 |
|
|
Citat: Dobar je sataraš...Samomalo ubi ljutina poslije... Nema ljutine, sataraško je zdrav u ove lude, vruće dane :) Odlična marenda.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 01 ruj 2011, 14:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77225 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Stavljajte više svoje vlastite slike, da vidimo šta se stvarno jede i koliko vam je stvarno umijeće.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 01 ruj 2011, 15:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Stavljajte više svoje vlastite slike, da vidimo šta se stvarno jede i koliko vam je stvarno umijeće. Citat: Stavljajte više svoje vlastite slike, da vidimo šta se stvarno jede i koliko vam je stvarno umijeće. Ja neću. Ne trebam se dokazivati, pokazivati i reklamirati. Pluskvamperfekt Uz sve normalne početničke greške, sve to oko hrane postane jednostavno. Kuhaču ovdje prepuštam curama i momcima .
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 04 ruj 2011, 09:58 |
|
|
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
caruga
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 04 ruj 2011, 11:09 |
|
|
emt je napisao/la: Buredžik?
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 04 ruj 2011, 11:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sva ta jela na slikama izgledaju da izgubiš apetit. Zato su fotografi koji rade kataloge sa hranom i reklame nenormalno plaćeni.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 04 ruj 2011, 15:34 |
|
|
caruga je napisao/la: emt je napisao/la: Buredžik?Neee ,lepinice. Langoš na naš način
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vasa jela... Postano: 04 ruj 2011, 15:35 |
|
|
Dobro je to Merima sredila, ali mi se čini jako masno.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|