|
|
Stranica: 12/29.
|
[ 714 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 22 lis 2011, 18:33 |
|
|
Bas i mene interesuje cujem da se ugasio...???
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 22 lis 2011, 22:11 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
MRSHO je napisao/la: Corto, kakvo je stanje sa NK Žepče?
Nikakvo. Seniorska momčad raspuštena još prije godinu dana, dok juniori i dalje igraju.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 22 lis 2011, 22:13 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
NoviSeer je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Corto, kakvo je stanje sa NK Žepče?
Nikakvo. Seniorska momčad raspuštena još prije godinu dana, dok juniori i dalje igraju. Šta je sa sponzorima, tko drži klub, jel uprava hrvatska? Ima li interesa za ponovno uključivanje seniorske momčadi u natjecanje?
|
|
Vrh |
|
 |
ivica
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 22 lis 2011, 22:14 |
|
|
A ove firme zovko osiguranje, limorad koje su bile sponzor, kako stoje?
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 22 lis 2011, 22:16 |
|
|
Čuo sam da Zovko ima problema u posljednje vrijeme što se biznisa tiče...
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 22 lis 2011, 23:30 |
|
|
Zlatno doba žepačkog nogometa  
|
|
Vrh |
|
 |
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 23 lis 2011, 13:11 |
|
|
evo šerac je rekao , klub u biti ne postoji, juniori i kadeti igraju neku kukuruz ligu, nemaju novaca da idu na gostovanja ali eto trude se. HNK Žepče je bio praonica novca lokalnih moćnika, ali sve je krenulo nizbrdo kada su krediti dosli na naplatu. Zovko polako rasprodaje imovinu, u biti je to sve preuzeo njegov sin jer starom kantonalno tuziteljstvo ne da da ustane sa optuženičke klupe, i tako sin velikoga gazde prodaje sve sto stigne i novce nosi u Lijepu nasu a ljudi lagano ostaju bez posla. A Limorad e to je prica o seljacluku i novcima stecenim preko noci, naravno sada je Limorad (nekad jako perspetkivna firma) u dugovima do grla, promijenili su ime u Limont, poslovi se sklapali u kafani racunajuci isplativost na mobitelu, i zavrsilo je da ga banke pomalo jedu.
Tuzna prica o zepackom nogometu
Velika vecina zepackih privatnika je u gotovo bezizlaznim situacijama, jedina svijetla tocka je njemacka firma Car Trim koja se bavil tekstilnom industrijom te zaposlajavaju 300-tinjak ljudi . Teško je privući strana ulaganja, mislim svugdje je ali u Zepcu i teže zbog toga sto su imovinski odnosi u kaosu, jer ne postoju gruntovnica, a evidencija nekretnina je zasnovana na katastarskim planovima iz 1880.god koju je radila austrougarska vojska. Danasnji nacelnik zepca se trudi da privuce ulaganja na svaki nacin (a zadrskom ocuvanja okolisa) ali jednostavno su teska vremena, ulagacima nisu vise dovoljne poslovne zone sa svom pratecom infrastrukturom.
Na godin su izbori pa cemo vidjeti hoce li biti kakvih promjena.
_________________ U dolini rijeke Bosne, Usore i Liješnice...
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 23 lis 2011, 14:17 |
|
|
Tko gradi ovu zgradu preko puta Maćije. Čemu će služiti? 
|
|
Vrh |
|
 |
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 23 lis 2011, 17:26 |
|
|
zgradi preko puta Cafe Maćija gradi firma NBI Ćurić vlasnika Ivice Ćurića, već god stoji epomična jer nema se od čega dalje svi sto su neto imali bili su mu jamci i sad ih je povuko u bezdan za sobom, ta zgrada nas je dosta toga koštala  , a namjena joj je stabeno poslovna zgrada-u prijevodu prizemlje poslovni prostori, trgovine i jos jedan kafić, a iznad stanovi čiji kvadrat ne moze platiti ni Rockfeller :)
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 23 lis 2011, 17:34 |
|
|
Jebote pa nisu valjda malinari najjači poduzetnici u općini 
|
|
Vrh |
|
 |
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 23 lis 2011, 18:14 |
|
|
i njima je ove godine biznis propao, otkupna cijena nista , nula, kod nas ti sad samo lovu donose presvlake za sjedala aidia i mercedesa 
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 23 lis 2011, 18:17 |
|
|
Jebga, kad Komušina nije pripojena Žepču, naši svi rođeni poduzetnici 
|
|
Vrh |
|
 |
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 23 lis 2011, 21:46 |
|
|
od kako se kondžilo izgradjuje vasi dosli do sebe, nema do poslova za crkuv, hebiga kod nas se zavrsila izgradnja KŠC Don Bosco 
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 23 lis 2011, 22:03 |
|
|
Ako bude sve po planu u sklopu tog svetišta će biti smješteni umirovljeni svećenici, što znači nekoliko 10-ak novih stanovnika Komušine. Dobar je potez napravio čovjek koji je otvorio centar za pružanje socialne skrbi (dom umirovljenika) u Slatini. Zaposlio mislim 8 ljudi, sad proširuje kapacitete. Ima još jedan poduzetnik u Slatini, imaju i 2-3 ugostiteljska objekta a još se neke stvari spremaju čujem... no o tom po tom...
Kad se asfaltira put preko Dubrave prema vama otvorit će se i neke druge mogućnosti. put za Sarajevo, Zenicu i dalje Hercegovinu se skraćuje za 50 km, ići će glavna prometnica kroz naša mjesta...
Inače, KŠC je bio pun pogodak u Žepču. Neznam, da li se u njega upisuju i učenici hrvatske nacionalnosti iz drugih općina, primjerice Usora, Zenica?
|
|
Vrh |
|
 |
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 24 lis 2011, 16:23 |
|
|
KŠC je najbolje sto se Zepču moglo odgoditi, madi tu mogu dobiti vrhunsko znanje, i prakticno, ali je prava steta sto to ne koriste hrvatski ucenici iz drugih opcina ZE-DO kantona.
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 29 lis 2011, 23:53 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Nisam stigo upratiti ovu temu. Ali CortoŽE je eto mnoge stvari lijepo objasnio. Međutim, što se tiče firmi situacija nije toliko crna koliko bi se na prvi pogled učinila kada se sve ovo pročita. Bez obzira na sve općina Žepče je jedna od najbolje stojećih u ZE-DO kantonu (premda opet možete negdje pročitati kako su među najlošijim - ali kako da Olovo, Breza, Vareš, Zavidovići i Maglaj budu bolje stojeći od Žepča?) Iako su strane investicije gotovo nikakve i zanemarive, sve više domaćih ljudi danas otvara firme koje eto zaposle pokojeg radnika a i posla se uvijek nađe. Zanimljiva je stvar koju sam primjetio ove godine da skoro više nitko nije zainteresiran za neke poslove u Hrvatskoj što do prije koju godinu uopće nije bio slučaj (Naravno posla u Hrvatskoj nema ni za one koji tamo žive, ali ako bi se i našao neki posao opet bi ga odbili). Veliki (nekadašnji) žepački moćnici su danas u nezavidnim pozicijama, ali su većinom sami krivi za to. Kada pričamo o sportu sramotno je ovo sve vezano za klub. NK Žepče nije jedini klub u BiH koji je ispaštao zbog tuđih interesa, ali je jedan od onih koji je stvarno dotako dno. Bez obzira na to uspjehe danas nižu karataši, kajakaši i RK Žepče. Ali nogomet je ipak najvažniji i nadam se da će jednog dana NK Žepče doživjeti opet staru slavu Što se KŠC-a tiče ne znam za slučajeve da dolaze iz Usore ili drugih mjesta ZE-DO na školovanje ili pak fakultet (BTW jučer su prvi puta u povijesti u Žepču diplomirali prvih 11 prvostupnika - o tome pišem kasnije  ) ali kao što je slučaj sa ostalim KŠC-ima u toj školi se nađe Muslimana i Srba. Haj ti reci segregacije  . Sve u svemu ja vam mogu reći, da bez obzira na tešku situaciju Žepče danas ipak cvate. Normalno ne možemo ga uspoređivati sa ne znam ti kojim mjestima ali vam mogu potvrditi da je u Žepču danas bolja situacija nego u mnogim gradovima Hrvatske. Baš kao Vitez, Kiseljak i Kreševo  .
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 30 lis 2011, 00:01 |
|
|
http://postaja.ba/index.php?option=com_ ... e&Itemid=4Citat: Povijesni događaj: Žepče dobilo prvih 11 inženjera
Povijesni događaj jučer se zbio za Žepče. Prije tri godine u Žepču je započeo Stručni studij računarstva koji je uz pomoć Vlade RH organizirao Fakultet strojarstva i računarstva Mostarskog sveučilišta u suradnji s Elektrotehničkim fakultetom Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer iz Osijeka, KŠC-om „Don Bosco" i Općinom Žepče. U petak 28. listopada je prvih 11 prvostupnika branilo svoje završen radove.
Ovo je još jedan primjer dobre suradnje između BiH i RH, Mostarskog sveučilišta i Hrvata u središnjem dijelu Bosne te dokaz kako svaka dobro isplanirana inicijativa može donijeti značajne rezultate. Posebno nam je drago da je prije tri i pol godine ovaj projekt prva najavila upravo Radiopostaja Žepče te ga kroz cijelo ovo vrijeme i medijski pratila.
Za Žepče je to povijesni događaj jer su to prvi studenti koji su svoje školovanje započeli i završili u ovom gradu. Sve je počelo kao ideja na jednom sastanku ravnatelja KŠC-a „Don Bosco" mr. Tihomira Šutala i čelnika Elektrotehničkog fakulteta iz osijeka i Fakulteta strojarstva i računarstva Mostarskog sveučilišta. U zadnje tri godine na dislociranom Stručnom studiju u Žepču Fakulteta strojarstva i računarstva Mostarskog sveučilišta u tri generacije preko 90 studenata je uplovilo u akademske vode.
Čast da bude prva koja će obraniti svoj završni rad i steći titulu inženjera računarstva imala je Ivana Maglica. „Bilo je malo treme jer sam prva otvorila obranu radova. Sve je prošlo u najboljem redu, sve je bilo korektno od strane dekana i prorektora, članova povjerenstva. Zaista je vrijedilo studirati ove tri godine na našem studiju", izjavila je za Radiopostaju Žepče Ivana Maglica.
Ljilja Božić je nakon obrane rada kazala: „Napokon. Sve je bilo u najboljem redu. Tko je htio mogao je mnogo toga naučiti."
Dekan Fakulteta strojarstva i računarstva Mostarskog sveučilišta prof. dr. Miljenko Obad se osvrnuo na protekli period i na današnji dan: „Moram vam priznati kada smo krenuli u sve ovo, ovaj dan se činio vrlo daleko. Ali sve je prošlo vrlo brzo. Danas je prvih 11 prvostupnika iz prve generacije studenata u Žepču obranilo svoje prvostupničke radove."
Na pitanje kako su protekle same obrane dekan Obad je kazao da su studenti bili jako dobro pripremljeni, ali da je bilo i malo treme, što je bilo za očekivati.
Dekana smo upitali možemo li se eventualno nadati nakon tri generacije studenata Stručnog studija računalstva još nekom studijskom smjeru u Žepču.
„Mi na Sveučilištu u Mostaru razmišljamo kako bi bilo dobro neku novu struku dovesti ovdje. Ali to ne ovisi samo od nas. Ako se i drugi odgovorni za visoko obrazovanje na ovom prostoru potrude malo moglo bi se u skoroj budućnosti dogoditi da u Žepču imamo i neki novi studij."
Ipak, u cijelom ovom projektu je presudna uloga bila KŠC-a „Don Bosco". Kako dekan Obad gleda na tu suradnju.
„Moram priznati da me je na početku bilo strah što nas očekuje u Žepču kada su u pitanju uvjeti, ljudi, odnosi... na što će to sve sličiti. No već nakon prvog posjeta bilo je jasno su uvjeti u KŠC-u sjajni. KŠC „Don Bosco" je savršeno organizirana institucija, koja može i koja je prihvatila te pružila vrhunske usluge za naš studij. U svakom trenutku su nam bili na raspolaganju. Koristim ovu prigodu da im se zahvalim," kazao je u razgovoru za Radiopostaju Žepče dekan Obad.
Prorekotor za nastavu i studente Osječkog sveučilišta Josip Juraj Strossmayer prof. dr. Drago Žagar naglasio je značaj suradnje dva sveučilišta za lokalnu zajednicu. "Mislim da je ovo iznimno važan dan i događaj za Žepče, ali i općenito za nas iz Hrvatske koji smo zajedno s kolegama iz Mostara držali nastavu. Vjerujemo da na ovaj način pomažemo da ljudi steknu određenu razinu obrazovanja i tako pomognu i razvoju svoga kraja. Studenti su bili zainteresirani i motivirani tijekom trajanja studija. I u svakom slučaju i završni radovi pokazuju tu zainteresiranost. Mislim da su se jako dobro pokazali na obrani radova."
Ako postoji jedna osoba koju u cijeloj ovoj priči treba posebno izdvojiti, onda je to ravnatelj KŠC-a „Don Bosco" mr. Tihomir Šutalo.
„Malo me je zatekla informacija da je danas ovdje u KŠC-u obrana završnih radova studenata prve generacije. Pratim studij, ali baš nemam sve informacije, pa je zato ova vijest bila i pomalo iznenađujuća. Kada me je nazvao dekan Obad i kazao da on i prorektor Žagar dolaze bilo je to jedno ugodne iznenađenje. Kroz cijelo ovo vrijeme mi u KŠC-u smo se trudili omogućiti dobre uvjete za studente i profesore, dati im dobru logističku podršku. Moram kazati da su 3 godine prošle vrlo brzo, ali koliko smo mogli vidjeti bio je ovo i vrlo kvalitetan akademski hod. To potvrđuje i činjenica da su s nam danas na obrani radova dva najreprezentativnija profesora fakulteta iz Mostara i Osijeka, dekan i prorektor. Sve to govori o kakvoj se razini radi", kazao je ravnatelj KŠC-a.
„Posebno moram istaknuti da je cijeli ovaj projekt bio naša žepačka ideja, ne samo KŠC-a, već i naših suradnika, Općine... Razmišljali smo i planirali kako dovesti neki studij u Žepče, prije svega zbog naših mladih koji možda nemaju mogućnost iz financijskih ili nekih drugih razloga studirati izvan svog mjesta. I to se ostvarilo uz odličnu suradnju s Fakultetom strojarstva i računarstva iz Mostara i Elektrotehničkim fakultetom iz Osijeka.
Samo kad pomislimo koliko je godina i desetljeća trebalo proći na raznim sveučilištima i univerzitetima diljem bivše države da Žepče dobije 11 inženjera... Volio bih da i o tome razmišljamo. Činjenica da je danas Žepče dobilo prvih 11 inženjera, koje su svoje obrazovanje stekli kroz rad s profesorima s uvaženih fakulteta, je svakako velika radost", naglasio je don Tihomir Šutalo.
Dodajmo i da 4 prvostupnika nastavljaju svoj studij u Osijeku i Mostaru.
Brane Vrbić/RPŽ
Žepče je sada pravi fakultetski grad Nije da se hvalim, ali jedan od njih je moj rođak  .
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 30 lis 2011, 02:01 |
|
|
Znaci 4 idu dalje studirat, a sta ce ostali 7? Imajul kakav poso negdje u ili oko Zepca?? Nadam se da nije put pod noge pa u inostranstvo da se nade inzinjerski poso neki???
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 30 lis 2011, 11:10 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Znaci 4 idu dalje studirat, a sta ce ostali 7? Imajul kakav poso negdje u ili oko Zepca?? Nadam se da nije put pod noge pa u inostranstvo da se nade inzinjerski poso neki??? Odgovor na to pitanje bi mogao dati moj rođak koji ih poznaje, pa eto kad njega pitam  . Također ne mogu govoriti za sve, ali mogu reći kako mnogi žepačkih studenti koje poznajem, a svake godine sve više ih se odlučuje na fakultet (200+ studenata samo u Osijeku  ) kažu kako imaju želju ostati u Žepču. Posao se teže nađe - ali se nađe. Naravno neki bi i prihvatili da ipak rade vani, ali da žive i dalje u Žepču. Ali sada je na općini da svu snagu upregne u zapošljavanju inžinjera, jer ovih godina će sve više njih da primi diplome u ruke i ako ih se ne zaposli Žepče će izgubiti pravo blago što treba spriječiti.
|
|
Vrh |
|
 |
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 01 stu 2011, 10:33 |
|
|
Žepče je vjerovatno jedina općina u BiH koja ima problem VIŠKA diplomiranih inžinjera elektrotehnike . Pomama žepčaka za elektrotehnikom dogodila se pod utjecajem profesora Perice i Slavice Jukić koji su dali veliku podrsku i pomoć svake vrste studentima koji su se odlucili za elektrotehniku (napose u Osijeku). Dok sam ja jos bio student elektrotehniku su iz zepca studirala tri vrijedna studenta  , a danas se taj broj krece izmedju 40 i 50, s tim da su umeđuvremenu neki i zavrsili , ali ne i ona tri s početka priče e sada gdje ce se svi ti silni einžinjeri zaposliti u Žepču, to je enigma, jedino ako Jukići nema neki "lukav plan" 
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 01 stu 2011, 21:15 |
|
|
Pa ako in je toliko nek prave elektricka auta ala Rimac..... (malo se salim)
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 04 stu 2011, 16:04 |
|
|
CortoŽE je napisao/la: e sada gdje ce se svi ti silni einžinjeri zaposliti u Žepču, to je enigma, jedino ako Jukići nema neki "lukav plan"  Ne mora samo biti enigma, može biti i Aquarius, Fair Play, Black Out, pa čak i onaj tavan od Virusa. Vjerojatno razumiješ o čemu ti pričam 
|
|
Vrh |
|
 |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 04 stu 2011, 17:32 |
|
|
E to cak i ja razumijem ma da u zepcu sam bio jedan i po put hahaha
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 04 stu 2011, 22:41 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: CortoŽE je napisao/la: e sada gdje ce se svi ti silni einžinjeri zaposliti u Žepču, to je enigma, jedino ako Jukići nema neki "lukav plan"  Ne mora samo biti enigma, može biti i Aquarius, Fair Play, Black Out, pa čak i onaj tavan od Virusa. Vjerojatno razumiješ o čemu ti pričam  Kojeg preporučuješ, do sad sam bio samo u FP-u. 
|
|
Vrh |
|
 |
CortoŽE
|
Naslov: Re: Žepče Postano: 06 stu 2011, 18:16 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: CortoŽE je napisao/la: e sada gdje ce se svi ti silni einžinjeri zaposliti u Žepču, to je enigma, jedino ako Jukići nema neki "lukav plan"  Ne mora samo biti enigma, može biti i Aquarius, Fair Play, Black Out, pa čak i onaj tavan od Virusa. Vjerojatno razumiješ o čemu ti pričam  i ja sam odradio jednu turu u jednom od pobrojanih, svojevremeno 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|