|
|
Stranica: 5/6.
|
[ 145 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 13:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60531 Lokacija: DAZP HQ
|
to je smeće, realno govoreći, ali na stadionu u kombinaciji s pivom na temperaturi oko nule je milina, ili oko božićnih blagdana u centru grada na onim štandovima.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 13:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ma nije tako ni strasno... ima i gorih stvari, a ja cu bas dana koju hrenovku, bas mi se apetit nesto otvorio na njih. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 13:42 |
|
|
Ja ću večeras na pileću džigericu u slanini na roštilju. Restoran - "Stara Hercegovina"
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Pržene ili kuhane viršle/hrenovke? Hot-dog?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
|
|
Kuhane u pravilu, a mogu ponekad i pecene.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 13:44 |
|
|
Aztec je napisao/la: Kuhane u pravilu, a mogu ponekad i pecene. Ako ne staviš pola kile ljutog senfa nemaju nikakav ukus.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 13:45 |
|
|
teranova je napisao/la: Ja ću večeras na pileću džigericu u slanini na roštilju. Restoran - "Stara Hercegovina" jesi ikad išla u Majdan na Cvetku? ćevapi i rebarca na roštilju su brutalno dobri, topi se u ustima.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 13:46 |
|
|
Aztec je napisao/la: Kuhane u pravilu, a mogu ponekad i pecene. meni su Cekinove dobre, budu prhke.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 13:46 |
|
|
teranova je napisao/la: Aztec je napisao/la: Kuhane u pravilu, a mogu ponekad i pecene. Ako ne staviš pola kile ljutog senfa nemaju nikakav ukus. A tako... Al sto ja znam u Sa. mesara i domace svinjeske dimljene hrenovke.  Strasno nesto. 
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 13:50 |
|
|
dudu je napisao/la: teranova je napisao/la: Ja ću večeras na pileću džigericu u slanini na roštilju. Restoran - "Stara Hercegovina" jesi ikad išla u Majdan na Cvetku? ćevapi i rebarca na roštilju su brutalno dobri, topi se u ustima. Nisam, al sam čula da su dobri.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 13:53 |
|
|
Aztec je napisao/la: teranova je napisao/la: Ako ne staviš pola kile ljutog senfa nemaju nikakav ukus.
A tako... Al sto ja znam u Sa. mesara i domace svinjeske dimljene hrenovke.  Strasno nesto.  Ima na zemunskoj pijaci jedan privatni mesar, možeš i da ručaš tamo, ima domaće kobasice za roštilj da se razbiješ. Nekoliko vrsta, ima čak i od divlje svinje.
|
|
Vrh |
|
 |
Wind
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 14:12 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pogača pečena ispod sača, platio bih suhim zlatom, i ženim prvu djevojku koja zna napravit lisnatu pogaču (u normalnoj rerni)  Tako mlad a tako zaboravan... Identičan post si napisao negdje prije 4 mjeseca. Ostalo ne želim ni komentirati, vidim goveđi jezici, crijeva, svinjski mozak kad je bio mali, želudac, hrenovke... Vidim brzo ćete preći i na glavušu, trepavice i tako to 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 14:15 |
|
|
ako ćemo o tradicionalnim jelima, onda je najjača duvanjska pita, i još ako je ispod sača, nema joj zamjene.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 14:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Wind je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pogača pečena ispod sača, platio bih suhim zlatom, i ženim prvu djevojku koja zna napravit lisnatu pogaču (u normalnoj rerni)  Tako mlad a tako zaboravan... Identičan post si napisao negdje prije 4 mjeseca. Ostalo ne želim ni komentirati, vidim goveđi jezici, crijeva, svinjski mozak kad je bio mali, želudac, hrenovke... Vidim brzo ćete preći i na glavušu, trepavice i tako to  Nije zaborav drugarice draga, doslovno sam sa druge teme kopirao post i premjestio ga ovdje. Na prvoj stranici ovog foruma Lifestyle postoje 3 ili 4 teme o hrani  Vidim da na ovoj nitko nije pomenuo pogaču ispod sača, pa kontam dobra prilika za promociju najljepše fotografije pogače na netu. 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Wind
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 14:24 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Wind je napisao/la: Tako mlad a tako zaboravan... Identičan post si napisao negdje prije 4 mjeseca. Ostalo ne želim ni komentirati, vidim goveđi jezici, crijeva, svinjski mozak kad je bio mali, želudac, hrenovke... Vidim brzo ćete preći i na glavušu, trepavice i tako to  Nije zaborav drugarice draga, doslovno sam sa druge teme kopirao post i premjestio ga ovdje. Na prvoj stranici ovog foruma Lifestyle postoje 3 ili 4 teme o hrani  Vidim da na ovoj nitko nije pomenuo pogaču ispod sača, pa kontam dobra prilika za promociju najljepše fotografije pogače na netu.  Ok. imam i ja svoje razloge zašto sam to zapamtila, no nije važno, tek toliko da se ne uobraziš  zbog pogače. Dudu, kakva je to pita? Što je krasi i izdvaja od ostalih?
|
|
Vrh |
|
 |
pinco
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 14:26 |
|
|
Wind je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pogača pečena ispod sača, platio bih suhim zlatom, i ženim prvu djevojku koja zna napravit lisnatu pogaču (u normalnoj rerni) Tako mlad a tako zaboravan... Identičan post si napisao negdje prije 4 mjeseca. Ostalo ne želim ni komentirati, vidim goveđi jezici, crijeva, svinjski mozak kad je bio mali, želudac, hrenovke... Vidim brzo ćete preći i na glavušu, trepavice i tako to  Kruv ispod peke, tripice, žigarica na gradele, jel ko voli kulenice, ajme....  
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 14:30 |
|
|
to što je original, a ostale su kopije. jedna moja baka je Duvanjka, nadaleko poznat maher za pravljenje pita, a druga je Posušanka koja ni danas ne podnosi pitu jer se u Posušju za to nije ni znalo, a kamoli pravilo.
|
|
Vrh |
|
 |
Wind
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 14:42 |
|
|
dudu je napisao/la: to što je original, a ostale su kopije. jedna moja baka je Duvanjka, nadaleko poznat maher za pravljenje pita, a druga je Posušanka koja ni danas ne podnosi pitu jer se u Posušju za to nije ni znalo, a kamoli pravilo. Ja mislim inače u Hercegovini ljudi nisu bili neki veliki "pitari". Mislim da se negdje tek zadnjih godina počela malo više praviti. Ne znam jesam li u pravu...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 14:51 |
|
|
u pravu si, pita je u ne tako davnoj prošlosti bila nepoznat pojam u Hercegovini.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 18:48 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ma nije tako ni strasno... ima i gorih stvari, a ja cu bas dana koju hrenovku, bas mi se apetit nesto otvorio na njih.  Nema hrenovke bez Gavrilovića,i to ona u konzervi,u slanoj vodi.Pamtim je od kad znam za sebe...i nedavno se opet pojavila,isti okus. 
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 19:53 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
dudu je napisao/la: to što je original, a ostale su kopije. jedna moja baka je Duvanjka, nadaleko poznat maher za pravljenje pita, a druga je Posušanka koja ni danas ne podnosi pitu jer se u Posušju za to nije ni znalo, a kamoli pravilo. Ne znam za Posušje, ali u Rakitnu (općina Posušje) su pite prilično ukorijenjene, a domaćice vrlo vješte u pripremanju istih. Govorim iz iskustva. 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 20:29 |
|
|
to su sve tzv. novopitari. 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 21:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24224 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 21:10 |
|
|
kod nas je ajkara, a to je jedno od češćih jela i dražih, brzo, a ukusno.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 21:17 |
|
|
Ja jedem slicna jela (ili s krompirom, il bolje s tikvom) pa se prelije kajmakom. Moze i vrhnje, jogurt i bijeli luk... ma ide sve. 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|