HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 stu 2024, 20:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 324 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sljedeća

Smatrate li da je Turska izvrsila genocid nad Armenima?
DA 89%  89%  [ 89 ]
NE 11%  11%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 100
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima
PostPostano: 23 pro 2011, 02:23 

Pravo multi-kulti forum. Svi bi vi bili banirani na sarajevo-x.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 02:25 

http://www.vecernji.hr/vijesti/zbog-zak ... nak-359281

Zbog zakona o genocidu Turci će odustati od kupnje Airbusa

Ledeno hladnim od četvrtka se mogu nazvati odnosi Francuske i Turske koji su gotovo preko noći potonuli na najnižu razinu u povijesti njihovih diplomatskih odnosa. Turski veleposlanik hitno je opozvan u Ankaru, premijer Erdogan najavio je zabranu slijetanja na turske aerodrome francuskim vojnim avionima, francuski ratni brodovi više nisu poželjni u turskim lukama. Erdogan je otkazao i sve političke, gospodarske i vojne sastanke sa predstavnicima francuske vlade. Rezultat je to zakona kojeg je francuski parlament izglasao u četvrtak i kojim se nijekanje Armenskog genocida od sada smatra kaznenim djelom za koje prekršitelju slijedi godinu dana zatvora i 45 tisuća eura novčane kazne.

-Nažalost, prijedlog zakona prihvaćen je unatoč svim našim upozorenjima. To će otvoriti nepopravljive i vrlo ozbiljne rane u bilateralnim odnosima, rekao je u Ankari turski premijer Recep Erdogan nazvavši pri tome francuski zakon rasističkim. S druge pak stane, članovi Sarkozyjeve stranke koja je i predložila zakon o kriminalizaciji nijekanja genocida, smatra da je to jedini ispravan put u pristupu ovom povijesnom događaju.

– Francuska je još prije deset godina utvrdila da se genocid dogodio, ali do sada nije bilo nikakvih sankcija za njegovo nijekanje. Zakon za čije kršenje nisu predviđene sankcije nema smisla i to je ispravljeno – izjavio je Christian Estrosi, donedavni ministar industrije. Zasjedanje parlamenta obilježili su prosvjedi nekoliko tisuća Turaka na ulicama Pariza, a kako bi spriječila incidente, policija je zatvorila putove prema zgradi parlamenta. Ipak, više od prosvjednika francuske gospodarstvenike brinu daljnje sankcije koje će uslijediti iz Ankare. Turska je osjetljiva na pitanje genocida nad Armencima u kojemu je između 1915. i 1923. u napadima Otomanskog Carstva i mladoturaka život izgubilo između 600.000 i milijun i pol Armenaca. Suvremena Turska protivi se uporabi riječi genocid smatrajući da ona ne opisuje točno okolnosti stradanja, a protiv zemalja koje priznaju genocid provodi oštre mjere.

– Pariz ne gleda ispravno. Trebali bi pogledati današnju Tursku i tek onda donositi zaključak – izjavio je turski parlamentarac Volkan Bozkir. Kako tvrdi, trgovinski odnosi Turske i Francuske bili su ove godine “teški” oko 20 milijardi dolara, no to bi se sad moglo promijeniti. – Kada turski poslovni čovjek bira partnera, on neće izabrati neprijatelja – kaže Bozkir, dok analitičari vjeruju da je Francuska već izgubila posao isporuke deset zrakoplova Airbus koji je trebao uskoro biti zaključen, što je početak urušavanja gospodarskih odnosa dvije zemlje koje su donedavno dobro surađivale.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 02:44 

emt je napisao/la:
Pa kako se Dodik ne boji samoubistva?

Ko kaze da se ne boji? Je li bio referendum?

Citat:
Nije valjda da I sad strahujete od srba?Trazite ocijepljenje, pripajanje bosni, svaki put kad Dodik digne glas, vi Budite jos glasniji.Ko vam sto moze?

Pa to i radimo, primjetila si ako si citala vijesti u zadnje vrijeme. I Srbija je danas svjesna implikacija koje bi njihov zahtjev za secesijom Republike Srpske imao po pitanju Sandzaka i Kosova.

BBC je napisao/la:
Pravo multi-kulti forum. Svi bi vi bili banirani na sarajevo-x.

Za sad ste dobri :bih

Sorry na skretanju sa teme.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 02:49 

Ma sve je to ništa , ako želite patriotizam da dokazete seheru, morate biti deset puta gori od rs. I kakva Turska, ljiljani da se vijore po sandzaku.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 03:29 

:D
:laugh

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 09:32 

mateb je napisao/la:
http://www.vecernji.hr/vijesti/zbog-zakona-genocidu-turci-ce-odustati-kupnje-airbusa-clanak-359281

Zbog zakona o genocidu Turci će odustati od kupnje Airbusa

Ledeno hladnim od četvrtka se mogu nazvati odnosi Francuske i Turske koji su gotovo preko noći potonuli na najnižu razinu u povijesti njihovih diplomatskih odnosa. Turski veleposlanik hitno je opozvan u Ankaru, premijer Erdogan najavio je zabranu slijetanja na turske aerodrome francuskim vojnim avionima, francuski ratni brodovi više nisu poželjni u turskim lukama. Erdogan je otkazao i sve političke, gospodarske i vojne sastanke sa predstavnicima francuske vlade. Rezultat je to zakona kojeg je francuski parlament izglasao u četvrtak i kojim se nijekanje Armenskog genocida od sada smatra kaznenim djelom za koje prekršitelju slijedi godinu dana zatvora i 45 tisuća eura novčane kazne.

-Nažalost, prijedlog zakona prihvaćen je unatoč svim našim upozorenjima. To će otvoriti nepopravljive i vrlo ozbiljne rane u bilateralnim odnosima, rekao je u Ankari turski premijer Recep Erdogan nazvavši pri tome francuski zakon rasističkim. S druge pak stane, članovi Sarkozyjeve stranke koja je i predložila zakon o kriminalizaciji nijekanja genocida, smatra da je to jedini ispravan put u pristupu ovom povijesnom događaju.

– Francuska je još prije deset godina utvrdila da se genocid dogodio, ali do sada nije bilo nikakvih sankcija za njegovo nijekanje. Zakon za čije kršenje nisu predviđene sankcije nema smisla i to je ispravljeno – izjavio je Christian Estrosi, donedavni ministar industrije. Zasjedanje parlamenta obilježili su prosvjedi nekoliko tisuća Turaka na ulicama Pariza, a kako bi spriječila incidente, policija je zatvorila putove prema zgradi parlamenta. Ipak, više od prosvjednika francuske gospodarstvenike brinu daljnje sankcije koje će uslijediti iz Ankare. Turska je osjetljiva na pitanje genocida nad Armencima u kojemu je između 1915. i 1923. u napadima Otomanskog Carstva i mladoturaka život izgubilo između 600.000 i milijun i pol Armenaca. Suvremena Turska protivi se uporabi riječi genocid smatrajući da ona ne opisuje točno okolnosti stradanja, a protiv zemalja koje priznaju genocid provodi oštre mjere.

– Pariz ne gleda ispravno. Trebali bi pogledati današnju Tursku i tek onda donositi zaključak – izjavio je turski parlamentarac Volkan Bozkir. Kako tvrdi, trgovinski odnosi Turske i Francuske bili su ove godine “teški” oko 20 milijardi dolara, no to bi se sad moglo promijeniti. – Kada turski poslovni čovjek bira partnera, on neće izabrati neprijatelja – kaže Bozkir, dok analitičari vjeruju da je Francuska već izgubila posao isporuke deset zrakoplova Airbus koji je trebao uskoro biti zaključen, što je početak urušavanja gospodarskih odnosa dvije zemlje koje su donedavno dobro surađivale.

Nevjerojatno je da u današnje doba netko svjesno ulazi u sukob gdje je gubitak konkretan/ekonomski, a dobitak "samo" obrana istine i principa. E sad, ili je Francuska doista uzvišeno moralna zemlja, ili je armenska dijaspora toliko jaka? Ili se pak radi o pokušaju Francuske da jednom i za sva vremena Turskoj zalupi vrata EU?! Reakcija Turske je potvrdila da njima nije, i neće biti mjesto među civiliziranim judeo-kršćanskim/ateističkim zemljama Europe. Neka Turci diplomatski zarate i sa SAD i Izraelom, pa nek se to smeće od zemlje (no hate) konačno izbaci tamo i gdje pripada - na bliski istok. Viva Huntington!

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 09:35 

SemirNP je napisao/la:
dudu je napisao/la:
kad se Sandžaklija kurči to je smjehotresno, pa vas su Srbi već 6 puta slali na razne ekskurzije, čini mi se da bi sljedeći put moglo biti i zadnji.

Ne znam na osnovu cega zakljuci da se kurcim ?

Mozes li da mi nabrojis tih ''6 ekskurzija'' ?

Mi smo ovaj region kontrolisali 450 godina sve do 1912. Nakon toga jedina dva rata koja su zahvatila Sandzak su Dva Svjetska rata. Oba prezivjeli a prezivjecemo i Treci.

Ali ne sekiraj se ti za nas, ionako je Bosna prioritet.

Ko ste to "vi"? Turci? Vidim ja da vi to cesto brkate.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 09:36 

SemirNP je napisao/la:
dudu je napisao/la:
kad se Sandžaklija kurči to je smjehotresno, pa vas su Srbi već 6 puta slali na razne ekskurzije, čini mi se da bi sljedeći put moglo biti i zadnji.

Mi smo ovaj region kontrolisali 450 godina sve do 1912. Nakon toga jedina dva rata koja su zahvatila Sandzak su Dva Svjetska rata. Oba prezivjeli a prezivjecemo i Treci.

Pa gdje nestadose ti silni genocidi nad vama(negdje sam procitao da ih je bilo preko 10)? Ili vise ne vaze.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 09:37 

Aztec je napisao/la:

:smijeh

Dobra.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 09:38 

Aztec je napisao/la:
SemirNP je napisao/la:

Tipicno za njih. Kako im treba u datom casu. Nekada su Turci, nekada Bosnjaci. kako situacija zahtjeva. Muslimani,i sve ti je jasno. Kako ih je opisao Andric...Tocno u milimetar.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 09:59 

Agathonikos je napisao/la:

Dragi Aga, samo sam vam željela dočarati, kako to izgleda kada prekodrinaši zahtijevaju da vi dokazujete svoje srpstvo.U ovom virtualnom surovom svijetu.Moja isprika Semiru, a vi ne bi trebalo da se smijete, nego duboko zamislite, da li sam u pravu.Zahvaljujući vašoj mudrosti i iskustvu, vi se niste nalazili u sličnim situacijama, ali Svarog naprimjer već jeste.Nimalo zgodno ni lijepo od prekodrinske braće.

U vezi teme evo jedan koristan link, za pročitati .

http://blog.b92.net/text/14589/Suocavanje-sa-genocidom/

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 10:01 

Prvo govore kao kakvi Turci, mi patrioti, pa dijeli frajer iz Sandjaka kategorije na "prave" Hrvate s kojim toboze nemaju problema, i "manje prave" Hrvate s kojim imaju, i onda opali kako su oni "kontrolisali" ove teritorije 450 god. Izleti, jebiga, trenutak iskrenosti.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 10:04 

emt je napisao/la:
Ma sve je to ništa , ako želite patriotizam da dokazete seheru, morate biti deset puta gori od rs. I kakva Turska, ljiljani da se vijore po sandzaku.

Samo da mu napomenem da su ljiljani krscanski simbol, stilizirani kriz. :D Pa nek ih vije, fiju, fiju... :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 10:09 

Aztec je napisao/la:
emt je napisao/la:

Samo da mu napomenem da su ljiljani krscanski simbol, stilizirani kriz. :D Pa nek ih vije, fiju, fiju... :D

Ma ta scena je imala drugu svrhu Aztec.Dokazati Agi i Svarogu licemjerje :)

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 10:10 

emt je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Ma ta scena je imala drugu svrhu Aztec.Dokazati Agi i Svarogu licemjerje :)

Ma bez obzira, nek zna co'ek. :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 11:35 

Kronologija odnosa Turska- EU:

-Turska izabrala islamističku vladu
-zaledila odnose s EU jer Cipar predsjedava
-praktički prekinula odnose s Izraelom (koji je neizostavni dio zapadnog svijeta)
-evo sada prekida diplomatske odnose s Francuskom
-tradicionalno loši odnosi s Grčkom, naravno
-konstantna represija prema Kurdima, nepostojanje ljudskih prava/sloboda, etiketa povijesno genocidne zemlje

Napokon su odustali od EU, i sami potvrdili gdje pripadaju.

A i mislim da su zbilja trebali Americi samo dok je Irak bio aktualan, iz kojeg se SAD prije nekoliko dana povukao.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 11:44 

kaže jedna znanstvena knjiga
da su armenski kršćani
ubivani po direktnom masonskom
nalogu turskoj vladi koja je to
sa oduševljenjem dočekala
isti tako su sustavno ubijani
meksički katolici 20.tih i 30.tih
godina 20.stoljeća

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 11:46 

stojan_bakovic je napisao/la:
kaže jedna znanstvena knjiga
da su armenski kršćani
ubivani po direktnom masonskom
nalogu turskoj vladi koja je to
sa oduševljenjem dočekala
isti tako su sustavno ubijani
meksički katolici 20.tih i 30.tih
godina 20.stoljeća

A s kojeg si ti planeta pao?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 11:46 

Ministry of Sound je napisao/la:
Reakcija Turske je potvrdila da njima nije, i neće biti mjesto među civiliziranim judeo-kršćanskim/ateističkim zemljama Europe. Neka Turci diplomatski zarate i sa SAD i Izraelom, pa nek se to smeće od zemlje (no hate) konačno izbaci tamo i gdje pripada - na bliski istok. Viva Huntington!

Genocid se nije desio jer Turcima nije bila namjera da uniste Jermene. Jedini cilj tog rata je bio da se Turci uniste za sva vremena, plan u kojem su i Jermeni strasno ucestvovali. Ne sekiraj se ti za Turke, opstace oni i bez EU.

totem je napisao/la:
Pa gdje nestadose ti silni genocidi nad vama(negdje sam procitao da ih je bilo preko 10)? Ili vise ne vaze.

Nad Bosnjacima na Zapadnom Balkanu se desilo vise zlocina kroz istoriju... ali ponavljam, sto se Sandzaka tice, i pored nasih stradanja mi smo imali kontrolu u Sandzaku sve do 1912. Nije bilo nikakvih ''6 eksurzija'' koje je dudu spomenuo.

Aztec je napisao/la:

Muslimani, bez obzira na etnicku i nacionalnu pripadnost.

Aztec je napisao/la:
Samo da mu napomenem da su ljiljani krscanski simbol, stilizirani kriz. Pa nek ih vije, fiju, fiju...

Nije tacno. Ljiljani su kao ukrasni simbol korisceni hiljadama godina prije pojave Krscanstva. Korisceni su kod skoro svih civilizacija... u Mesopotamiji, Vavilonu, Egiptu, Grckoj, Japanu, Indoneziji...

Bez obzira na znacenje koje su Evropljani njemu pripisali u Srednjem vijeku, ljiljan danas za nas Bosnjake ima sasvim drugo znacenje.

Na kraju dana to je samo cvijet, nema nikakvu ''urodjenu'' simboliku osim one koje mu mi damo.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 11:49 

SemirNP je napisao/la:
Na kraju dana to je samo cvijet, nema nikakvu ''urodjenu'' simboliku osim one koje mu mi damo.

Tako je
http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -1296.html

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 11:55 

SemirNP je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Reakcija Turske je potvrdila da njima nije, i neće biti mjesto među civiliziranim judeo-kršćanskim/ateističkim zemljama Europe. Neka Turci diplomatski zarate i sa SAD i Izraelom, pa nek se to smeće od zemlje (no hate) konačno izbaci tamo i gdje pripada - na bliski istok. Viva Huntington!

Genocid se nije desio jer Turcima nije bila namjera da uniste Jermene. Jedini cilj tog rata je bio da se Turci uniste za sva vremena, plan u kojem su i Jermeni strasno ucestvovali. Ne sekiraj se ti za Turke, opstace oni i bez EU.

totem je napisao/la:

Nad Bosnjacima na Zapadnom Balkanu se desilo vise zlocina kroz istoriju... ali ponavljam, sto se Sandzaka tice, i pored nasih stradanja mi smo imali kontrolu u Sandzaku sve do 1912. Nije bilo nikakvih ''6 eksurzija'' koje je dudu spomenuo.

Aztec je napisao/la:

Muslimani, bez obzira na etnicku i nacionalnu pripadnost.

Aztec je napisao/la:
Samo da mu napomenem da su ljiljani krscanski simbol, stilizirani kriz. Pa nek ih vije, fiju, fiju...

Nije tacno. Ljiljani su kao ukrasni simbol korisceni hiljadama godina prije pojave Krscanstva. Korisceni su kod skoro svih civilizacija... u Mesopotamiji, Vavilonu, Egiptu, Grckoj, Japanu, Indoneziji...

Bez obzira na znacenje koje su Evropljani njemu pripisali u Srednjem vijeku, ljiljan danas za nas Bosnjake ima sasvim drugo znacenje.

Vi ste s islamom dobili identitet, i to je uvijek bio sinonim za turcenje, kao sto si ti sam napisao kad kazes da ste "vi vladali ovim regionom 450 god.".

Sto se ljiljana tice, u Europi su se oni upotrebljavali iskljucivo kao krscanski simbol, pa su tako i bosanski vladari u boj protiv Turaka (muslimana) imali liljane kao znakovlje, pa imaj to na umu. :D Nemas tu ti sta davati simboliku kakvu zelis. Ljiljani su to sto jesu, simbol krscanske Europe tog doba. A kad je to tek cvijet, vi ste uvijek slobodni uzeti neki drugi cvjetak (sto bas ljiljane), sta ja znam - suncokret. :D

Oprosti, morao sam. :laugh

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 12:02 

Aztec je napisao/la:
Ljiljani su to sto jesu, simbol krscanske Europe tog doba.

Tacno, ''tog doba''. Danas su simbol Bosne.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lilium_bosniacum

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 12:04 

Pazarče, kako si saznao za ovaj forum?

Novi Pazar je za Hercegbosnu skoro drugi kontinent, a HB je za vas zapadna Europa :zubati ...

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 12:09 

Eh, nisi komentirao Tihićev stav da je ljiljan = križ.

Vrh

PostPostano: 23 pro 2011, 12:10 

Robbie MO je napisao/la:
Pazarče

Krasna jezička konstrukcija :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 324 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Bošnjak...007, Dr. Van Nostrand, dreamteam, fravitaizkotora, Fredericktown, Majestic-12 [Bot], Naša Kvačica, Rogle, Teuton, Tomba17 i 459 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: