|
|
Stranica: 2/9.
|
[ 218 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 08 lip 2009, 11:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59910 Lokacija: DAZP HQ
|
Jack je napisao/la: Vi, gospodo ne znate koliki je mortalitet Fojnickih Hrvata
Prevelik, a imam neke cifre za to, ali ne da mi se postavljati sve znamo, naravno da je visok kad se kao i u svaku povratničku općinu, vraćaju stariji u većem postotku. ipak, opstanak nam je zagarantiran jer koliko znam po hrvatskom programu nastavu pohađa oko trećine učenika. Nova školska 2007/08 godina je započela 3. septembra sve za učenike osnovnih i srednjih škola na području općine Fojnica. I dalje se radi po programu "Dvije škole pod jednim krovom" i osmogodišnjem školovanju. Kako nam je kazao direktor O.Š "Muhsin Rizvić" u Fojnici Mujo Zahirović, u jednoj centralnoj O.Š. "Muhsin Rizvić" u Fojnici i šest područnih škola će novu školsku 2007/08 godinu od prvog do osmog razreda pohađati će 967 učenika, što je nešto manje od prošle godine. "Radi se po bosanskom nastavnom planu i programu. U prvi razred ove škole upisano je novih 108 učenika prvačića. U centralnoj školi upisano je novih 46 prvačića, u područnim školama Ostružnica 19 prvačića, u Pločari Polju 8, u Dusini 9, Prokosu 15, Majdan 4 i područnoj školi Rizvići 7 prvačića. Sve učionice su okrečene i spremne za početak nove školske godine", kaže direktor Zahirović. U O.Š."Ivan Goran Kovačić" u Gojevićima sa područnom školom u Fojnici koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu novu 2007/08 godinu će po riječima tajnice ove škole Josipe Lovrić pohađati oko 410 učenika. "Novo upisanih prvačića ove škole upisano je 27 u centralnoj školi u Gojevićima i 23 prvačića u područnoj školi u Fojnici, što je ukupno 50 novih prvačića.", kaže tajnica Lovrić. http://www.fojnica.ba/2007/09/05/upisan ... a-i-a.htmlneka vide da nas ima
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 08 lip 2009, 21:24 |
|
|
ja bi samo da pozdravim fra Kikija iz Samostana , legendu .... evo i sajta samostana , pa zraknite http://www.samostan.ba/ ima odlična web kamera na samostanu pa se može vidjeti centar fojnice .
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 20 srp 2009, 13:59 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 20 srp 2009, 14:52 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Mar-kan je napisao/la: Nešto danas nisi formi Mar-kane al nema veze, prebaci te slike u temu o Kraljevoj Sutjesci.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 20 srp 2009, 15:45 |
|
|
Eno ih tamo...
|
|
Vrh |
|
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 01 kol 2009, 23:57 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Hrvati prema izborima
Godina-- Hrvati--- Ukupno-- Hrvati % 2004---- 1280---- 3946---- 32.44% 2006---- 1545---- 5146---- 30.02% 2008---- 1436---- 5921---- 24.25% Evo našao sam na stranici Fojničkog samostana, podatke o župi Fojnica, statistiku župe Fojnica po starosnoj dobi stanovništva http://www.samostan.ba/index.php?idp=statistika&tablica=04I da ne bi bilo zabune provjerio sam sva naselja župe fojnica u kojoj se općini nalaze, i sva naselja župe Fojnica se nalaze u općini Fojnica. Samo jedan nisam našao Kamenik, ali mislim da se i on nalazi u Fojnici 'Ko mi ne vjeruje neka ode na http://www.bosnasrebrena.ba/php/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=136 i nek' provjeri popis naselja, nedostaje možda 3-4 ali od ta 3-4 samo jedan ne mogu provjerit da je u Fojnici. I, da se vratim na statistiku, ona je iz '05 i uglavnom osoba iznad 18 je 5581, nisam računao ovih 380 koji su tada imali od 15 do 18 godina koji bi danas bili punoljetni, jer kad se odbiju umrli u ove 4 godine i odseljeni itd. dođe na približno isto. I sad ultrasova statistika u kojoj je glasalo 4,485 muslimana (75,75%), a Hrvata 1436 (24,25%), e sad kada bi od ovih punoljetnih Hrvata kojih je zaokružit ćemo 5500 glasali svi odnos Hrvati : muslimani bi bio 55% : 45% što bi značilo da bi Hrvati imali 1 vjećnika više i imali bi načelnika Hrvata. Ali malo je vjerojatno da će glasati svi pa ćemo odbiti 500 glasova, i tada bi omjer Hrvati : muslimani bio 52,5%:47,5% i opet bi Hrvati imali vjećnika više. Što znači da se Hrvati u Fojnici malo bolje organiziraju Fojnica bi bila
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 10:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24006 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Der_Stürmer je napisao/la: http://www.samostan.ba/index.php?idp=statistika&tablica=04. . . Što znači da se Hrvati u Fojnici malo bolje organiziraju Fojnica bi bila Po ovom linku ima 3.707 Hrvata u Fojnici. Prije rata je općina imala preko 16.000 stanovnika, sada neka je 12 ili 13 tisuća stanovnika opet smo tek na 30-tak%.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 11:52 |
|
|
lider30 je napisao/la: Der_Stürmer je napisao/la: http://www.samostan.ba/index.php?idp=statistika&tablica=04. . . Što znači da se Hrvati u Fojnici malo bolje organiziraju Fojnica bi bila Po ovom linku ima 3.707 Hrvata u Fojnici. Prije rata je općina imala preko 16.000 stanovnika, sada neka je 12 ili 13 tisuća stanovnika opet smo tek na 30-tak%. Je, u pravu si, ja sam pogriješio . Nisam gledao onu prvu statistiku nego samo onaj starosni pregled. A onaj starosni pregled kako mi se sad čini je iz '91 ili prije, a šteta volio bih da je po mom, ali tako je kako je, valjda će se popravit demografija.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 17:29 |
|
|
lider30 je napisao/la: Der_Stürmer je napisao/la: http://www.samostan.ba/index.php?idp=statistika&tablica=04. . . Što znači da se Hrvati u Fojnici malo bolje organiziraju Fojnica bi bila Po ovom linku ima 3.707 Hrvata u Fojnici. Prije rata je općina imala preko 16.000 stanovnika, sada neka je 12 ili 13 tisuća stanovnika opet smo tek na 30-tak%. Da li imaš link na službenu broj broja glasača u općini? Znam da je nešto bilo na izbori.ba , ali trenutno ne mogu naći. Jer po ovome i po župnim podacima bi se moglo doći do realnog stanja. A po tome bi se mogao usporediti i natalitet između nas i zelenih. Pa da vidimo u kojem se sveskupa smjeru razvija. Ako uopće želimo misliti na održiv entitet sa srednjom bosnom , Fojnica je jedan od ključeva istog ....
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 17:31 |
|
|
lider30 je napisao/la: Prošlo ljeto sam bio u Fojnici i stavrno je lijepo tamo. Samostan sa svojim položajem i kao građevina je prelijep. Nisam imao vremena zta obilazak, ali kažu da ima u samostanskoj biblioteci mnoštvo arhivske građe, knjiga, dokumenata iz povijesti. Slikano od samostankog svorišta prošlo ljeto: Inače, po popisu iz 1991. godine općina je imala 16.296 stanovnika, a sami grad Fojnica 4.225. U općini je živjelo: Muslimani - 49,23% Hrvati - 40,64% Jugoslaveni - 2,49% Srbi - 0,96% Ostali ili nepoznati - 6,65% (?!) Nije mi jasno da je živjelo 1.085 ljudi koji se nisu izjašnjavali kao HMS, niti Jugoslaveni?? Na drugoj slici se vidi hotel Reumal, poznato lječilište, koje je dosta dobro uređeno i dobro popunjeno tijekom godine. Također je zanimljivost, da je HVO držao barem trećinu fojničke općine i linije bojišnice su bile na ulazu u sami grad. ovi neopredjeljeni su iz naselja Bakovici i Savnik ,izjasnili se ko Hrvati na prijasnjim popisima 61,71.. ,tako da su oni sigurno Hrvati ,a i nema srba ni muslimana u tim naseljima
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 17:35 |
|
|
Der_Stürmer je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: Hrvati prema izborima
Godina-- Hrvati--- Ukupno-- Hrvati % 2004---- 1280---- 3946---- 32.44% 2006---- 1545---- 5146---- 30.02% 2008---- 1436---- 5921---- 24.25% Evo našao sam na stranici Fojničkog samostana, podatke o župi Fojnica, statistiku župe Fojnica po starosnoj dobi stanovništva http://www.samostan.ba/index.php?idp=statistika&tablica=04I da ne bi bilo zabune provjerio sam sva naselja župe fojnica u kojoj se općini nalaze, i sva naselja župe Fojnica se nalaze u općini Fojnica. Samo jedan nisam našao Kamenik, ali mislim da se i on nalazi u Fojnici 'Ko mi ne vjeruje neka ode na http://www.bosnasrebrena.ba/php/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=136 i nek' provjeri popis naselja, nedostaje možda 3-4 ali od ta 3-4 samo jedan ne mogu provjerit da je u Fojnici. I, da se vratim na statistiku, ona je iz '05 i uglavnom osoba iznad 18 je 5581, nisam računao ovih 380 koji su tada imali od 15 do 18 godina koji bi danas bili punoljetni, jer kad se odbiju umrli u ove 4 godine i odseljeni itd. dođe na približno isto. I sad ultrasova statistika u kojoj je glasalo 4,485 muslimana (75,75%), a Hrvata 1436 (24,25%), e sad kada bi od ovih punoljetnih Hrvata kojih je zaokružit ćemo 5500 glasali svi odnos Hrvati : muslimani bi bio 55% : 45% što bi značilo da bi Hrvati imali 1 vjećnika više i imali bi načelnika Hrvata. Ali malo je vjerojatno da će glasati svi pa ćemo odbiti 500 glasova, i tada bi omjer Hrvati : muslimani bio 52,5%:47,5% i opet bi Hrvati imali vjećnika više. Što znači da se Hrvati u Fojnici malo bolje organiziraju Fojnica bi bila Ovaj dole dio oko Gojevića i Bakovića pa sve do ulaza u Fojnicu je držao HVO . Šteta što nismo u sam grad ušli, to bi tek onda bilo
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 17:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24006 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ceha je napisao/la: Da li imaš link na službenu broj broja glasača u općini? Znam da je nešto bilo na izbori.ba , ali trenutno ne mogu naći. Jer po ovome i po župnim podacima bi se moglo doći do realnog stanja. A po tome bi se mogao usporediti i natalitet između nas i zelenih. Pa da vidimo u kojem se sveskupa smjeru razvija. Ako uopće želimo misliti na održiv entitet sa srednjom bosnom , Fojnica je jedan od ključeva istog .... Fojnica i Busovača bi stvarno zaokružili srednjobosansku cjelinu. U Busovači jednostavno Hrvati moraju ostati u većini.
|
|
Vrh |
|
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 18:16 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ceha je napisao/la: Da li imaš link na službenu broj broja glasača u općini? Znam da je nešto bilo na izbori.ba , ali trenutno ne mogu naći. Jer po ovome i po župnim podacima bi se moglo doći do realnog stanja. A po tome bi se mogao usporediti i natalitet između nas i zelenih. Pa da vidimo u kojem se sveskupa smjeru razvija. Ako uopće želimo misliti na održiv entitet sa srednjom bosnom , Fojnica je jedan od ključeva istog .... Fojnica i Busovača bi stvarno zaokružili srednjobosansku cjelinu. U Busovači jednostavno Hrvati moraju ostati u većini. Po meni Fojnica je beznačajna, za povezanost Hercegovine sa Srednjom Bosnom najvažnija općina je Uskoplje jer kroz nju prolazi cesta do Novog Travnika, a odatle su povezane sve hrvatske općine (čitaj: Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo). Što se tiče Busovače, evo sad ću napravit isto ovako nešto kao za Fojnica (nadam se točno ovaj put ), što sve ulazi u župu i usporedit sa ultrasovom statistikom. Sad za Novi Travnik pročitao sam negdje (forum.hr mislim) da su u N. Travniku hr. kandidati za načelnika (četvorica! ) dobili 57% glasova pa je za pretpostavit da su Hrvati tamo većina. Kad Hrvati budu stvarali entitet moraju sredit da se podijeli po HVO-ABiH granicama i onda mi damo Drvar za Uskoplje i Fojnicu. Jer sa Fojnicaom ove hrvatske općine u S.Bosni ne izgledaju tako tanko.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 18:26 |
|
|
Der_Stürmer je napisao/la: Po meni Fojnica je beznačajna, za povezanost Hercegovine sa Srednjom Bosnom najvažnija općina je Uskoplje jer kroz nju prolazi cesta do Novog Travnika, a odatle su povezane sve hrvatske općine (čitaj: Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo). Što se tiče Busovače, evo sad ću napravit isto ovako nešto kao za Fojnica (nadam se točno ovaj put ), što sve ulazi u župu i usporedit sa ultrasovom statistikom. Sad za Novi Travnik pročitao sam negdje (forum.hr mislim) da su u N. Travniku hr. kandidati za načelnika (četvorica! ) dobili 57% glasova pa je za pretpostavit da su Hrvati tamo većina. Kad Hrvati budu stvarali entitet moraju sredit da se podijeli po HVO-ABiH granicama i onda mi damo Drvar za Uskoplje i Fojnicu. Jer sa Fojnicaom ove hrvatske općine u S.Bosni ne izgledaju tako tanko. Po meni je značajnije da srednjobosanski Hrvati imaju što veću zaokruženu cjelinu, nego da se nešto nasilu to područje veže na Hercegovinu (odnosno na Ramu i jug Uskoplja). Linija Kiseljak - Vitez je osnovica Srednje Bosne i oni sami predstavljaju dva malo jača centra. Upravo je Busovača između vrlo bitna, pogotovo sela Bilalovac(općina Kiseljak) i Kaćuni koje je držala ABiH gdje je prekinuta Kiseljak- Kreševo-Fojnica enklava sa Vitez-Busovača-Novi Travnik enklavom, a u Bilalovcu je bilo Hrvata i Muslimana li-la, i u Kaćunima je bilo 20% Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 18:39 |
|
|
lider30 je napisao/la: Po meni je značajnije da srednjobosanski Hrvati imaju što veću zaokruženu cjelinu, nego da se nešto nasilu to područje veže na Hercegovinu (odnosno na Ramu i jug Uskoplja).
Linija Kiseljak - Vitez je osnovica Srednje Bosne i oni sami predstavljaju dva malo jača centra. Upravo je Busovača između vrlo bitna, pogotovo sela Bilalovac(općina Kiseljak) i Kaćuni koje je držala ABiH gdje je prekinuta Kiseljak- Kreševo-Fojnica enklava sa Vitez-Busovača-Novi Travnik enklavom, a u Bilalovcu je bilo Hrvata i Muslimana li-la, i u Kaćunima je bilo 20% Hrvata. Upravo tako u sr. Bosni su bila važna u ratu ta sela uz prometnice koje su povezivale hrvatske općine. To i Shrader kaže, ABiH je bio plan da rastave Vitez i Kiseljak (što su i uspjeli) i da kasnije te enklave cijepaju na manje cijelina da ih mogu lakše uništiti. A što se tiče Busovače, ja mislim da je ona ključna točka Sr.Bosne jer povezuje dva hrvatska središta Kiseljak i Vitez, trebali bi Busovaču naseljavati Hrvati iz Zenice kao što to rade Hrvati iz Sarajeva sa Kiseljakom.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 18:42 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Der_Stürmer je napisao/la: lider30 je napisao/la: Po meni je značajnije da srednjobosanski Hrvati imaju što veću zaokruženu cjelinu, nego da se nešto nasilu to područje veže na Hercegovinu (odnosno na Ramu i jug Uskoplja).
Linija Kiseljak - Vitez je osnovica Srednje Bosne i oni sami predstavljaju dva malo jača centra. Upravo je Busovača između vrlo bitna, pogotovo sela Bilalovac(općina Kiseljak) i Kaćuni koje je držala ABiH gdje je prekinuta Kiseljak- Kreševo-Fojnica enklava sa Vitez-Busovača-Novi Travnik enklavom, a u Bilalovcu je bilo Hrvata i Muslimana li-la, i u Kaćunima je bilo 20% Hrvata. Upravo tako u sr. Bosni su bila važna u ratu ta sela uz prometnice koje su povezivale hrvatske općine. To i Shrader kaže, ABiH je bio plan da rastave Vitez i Kiseljak (što su i uspjeli) i da kasnije te enklave cijepaju na manje cijelina da ih mogu lakše uništiti. A što se tiče Busovače, ja mislim da je ona ključna točka Sr.Bosne jer povezuje dva hrvatska središta Kiseljak i Vitez, trebali bi Busovaču naseljavati Hrvati iz Zenice kao što to rade Hrvati iz Sarajeva sa Kiseljakom. Nema bojazni za Busovaču, tko drži grad drži i općinu, tu se ništa nije promjenilo od rata sem što se Muslimani rađaju po selima. Imao sam podatke sa izbora za načelnika u gradskim izbornim mjestima za Busovaču - za hrvatskog načelnika je glasalo preko 60% stanovništva grada. Samo se Busovača treba više ekonomski uzdignuti, nisu ni sjena Viteza.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 18:57 |
|
|
Der_Stürmer je napisao/la: lider30 je napisao/la: Fojnica i Busovača bi stvarno zaokružili srednjobosansku cjelinu. U Busovači jednostavno Hrvati moraju ostati u većini.
Po meni Fojnica je beznačajna, za povezanost Hercegovine sa Srednjom Bosnom najvažnija općina je Uskoplje jer kroz nju prolazi cesta do Novog Travnika, a odatle su povezane sve hrvatske općine (čitaj: Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo). Što se tiče Busovače, evo sad ću napravit isto ovako nešto kao za Fojnica (nadam se točno ovaj put ), što sve ulazi u župu i usporedit sa ultrasovom statistikom. Sad za Novi Travnik pročitao sam negdje (forum.hr mislim) da su u N. Travniku hr. kandidati za načelnika (četvorica! ) dobili 57% glasova pa je za pretpostavit da su Hrvati tamo većina. Kad Hrvati budu stvarali entitet moraju sredit da se podijeli po HVO-ABiH granicama i onda mi damo Drvar za Uskoplje i Fojnicu. Jer sa Fojnicaom ove hrvatske općine u S.Bosni ne izgledaju tako tanko. Uskoplje je bitnije, ali nije niti Fojnica beznačajna. Kroz nju ti je trebala ići cesta između Rame i Kiseljaka. A ovo sa N.Travnikom i Busovačom je žalosno(općenito i politički). Bilo bi još bolje kad bi se mogli pozvati na stare ustupke (pa dali smo im već 5% BiH oko Mrkonjića, Šipova, Ribnika, Bočca, Petrovca i istočnog Drvara) u Daytonu za okolicu Sarajeva. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:BeforeDayton.pngA ako se gleda samo poslije Daytona, vidiš ova sela na jugu petrovca i zapadu Drvara (ova su sad u Bihaćkoj općini) http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Postdayton.png ? E pa ona su površinski nešto kao taj dio Fojnice i Uskoplja pod ABiH. S Fojnicom se naša srednja bosna zbilja jača, pod muslimanima onda ostaju samo Travnik i Bugojno (D. Vakuf tako i tako nikad nije bio naš), a ako uspijemo srediti i ostatak Uskoplja onda je party Još bi bilo lijepo da se entitet pojača malo konjičkim selima oko Kostajnice i Klisa na sjeveru konjičke općine gdje su ionako Hrvati činili većinu, pa
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 19:07 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Der_Stürmer je napisao/la: Upravo tako u sr. Bosni su bila važna u ratu ta sela uz prometnice koje su povezivale hrvatske općine. To i Shrader kaže, ABiH je bio plan da rastave Vitez i Kiseljak (što su i uspjeli) i da kasnije te enklave cijepaju na manje cijelina da ih mogu lakše uništiti. A što se tiče Busovače, ja mislim da je ona ključna točka Sr.Bosne jer povezuje dva hrvatska središta Kiseljak i Vitez, trebali bi Busovaču naseljavati Hrvati iz Zenice kao što to rade Hrvati iz Sarajeva sa Kiseljakom.
Nema bojazni za Busovaču, tko drži grad drži i općinu, tu se ništa nije promjenilo od rata sem što se Muslimani rađaju po selima. Imao sam podatke sa izbora za načelnika u gradskim izbornim mjestima za Busovaču - za hrvatskog načelnika je glasalo preko 60% stanovništva grada. Samo se Busovača treba više ekonomski uzdignuti, nisu ni sjena Viteza. Da, ti zeleni koji se rađaju po selima bi u Zenici trebali svi završiti (il u Sarajevu, što god im draže) S Fojnicom i Uskopljem (možda i nekim konjičkim selima) je većina sr.bosne čvrsto povezana s Hercegovinom. Onda ostaju samo Jajce, Žepče, Usora i još neke manje enklave oko Vareša. U principu, preko Komušine bi se Žepče dalo povezati s Jajcem, a Jajce i Kupres preko one šume između Šipova i D.Vakufa. S time da je to sve nenaseljeno i da (ukoliko potplatimo dovoljno njihovih politčara ) i to mogli dobit. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/75/3_entitet_2.GIF ovdje su neke takve ideje s tim da je zamijenjen Drvar, Glamoč i Grahovo za Posavinu, a fronta s muslimanima nije značajnije dirana osim ovog djela preko konjičkih sela i spojnice između Kiseljaka i Busovače. Ukoliko bi još dobili sve istočno od spojnice Uskoplje-N.Travnik onda bi zbilja bili sila ;)
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 19:12 |
|
|
Ceha je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Nema bojazni za Busovaču, tko drži grad drži i općinu, tu se ništa nije promjenilo od rata sem što se Muslimani rađaju po selima.
Imao sam podatke sa izbora za načelnika u gradskim izbornim mjestima za Busovaču - za hrvatskog načelnika je glasalo preko 60% stanovništva grada.
Samo se Busovača treba više ekonomski uzdignuti, nisu ni sjena Viteza.
Da, ti zeleni koji se rađaju po selima bi u Zenici trebali svi završiti (il u Sarajevu, što god im draže) S Fojnicom i Uskopljem (možda i nekim konjičkim selima) je većina sr.bosne čvrsto povezana s Hercegovinom. Onda ostaju samo Jajce, Žepče, Usora i još neke manje enklave oko Vareša. U principu, preko Komušine bi se Žepče dalo povezati s Jajcem, a Jajce i Kupres preko one šume između Šipova i D.Vakufa. S time da je to sve nenaseljeno i da (ukoliko potplatimo dovoljno njihovih politčara ) i to mogli dobit. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/75/3_entitet_2.GIF ovdje su neke takve ideje s tim da je zamijenjen Drvar, Glamoč i Grahovo za Posavinu, a fronta s muslimanima nije značajnije dirana osim ovog djela preko konjičkih sela i spojnice između Kiseljaka i Busovače. Ukoliko bi još dobili sve istočno od spojnice Uskoplje-N.Travnik onda bi zbilja bili sila ;) Može proći, daj da potpišem Drago mi je da si uvrstio onaj povez sa Žepčem, kada bi se već neke stvari pokušale isposlovati, zašto i ne ovo..
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 19:18 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ceha je napisao/la: Da, ti zeleni koji se rađaju po selima bi u Zenici trebali svi završiti (il u Sarajevu, što god im draže) S Fojnicom i Uskopljem (možda i nekim konjičkim selima) je većina sr.bosne čvrsto povezana s Hercegovinom. Onda ostaju samo Jajce, Žepče, Usora i još neke manje enklave oko Vareša. U principu, preko Komušine bi se Žepče dalo povezati s Jajcem, a Jajce i Kupres preko one šume između Šipova i D.Vakufa. S time da je to sve nenaseljeno i da (ukoliko potplatimo dovoljno njihovih politčara ) i to mogli dobit. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/75/3_entitet_2.GIF ovdje su neke takve ideje s tim da je zamijenjen Drvar, Glamoč i Grahovo za Posavinu, a fronta s muslimanima nije značajnije dirana osim ovog djela preko konjičkih sela i spojnice između Kiseljaka i Busovače. Ukoliko bi još dobili sve istočno od spojnice Uskoplje-N.Travnik onda bi zbilja bili sila ;) Može proći, daj da potpišem Drago mi je da si uvrstio onaj povez sa Žepčem, kada bi se već neke stvari pokušale isposlovati, zašto i ne ovo.. Najmanja stvar je da probamo :) A ovo mi zbilja zvuči moguće. Jednom kada bi to dobili, bi tu i neku cestu trebali napraviti jer zbilja mislim da je većina toga šuma, ali Par takvih zahvata, odvojimo se od zelenih i mi smo sila
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 19:22 |
|
|
Ceha je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Može proći, daj da potpišem Drago mi je da si uvrstio onaj povez sa Žepčem, kada bi se već neke stvari pokušale isposlovati, zašto i ne ovo.. Najmanja stvar je da probamo :) A ovo mi zbilja zvuči moguće. Jednom kada bi to dobili, bi tu i neku cestu trebali napraviti jer zbilja mislim da je većina toga šuma, ali Par takvih zahvata, odvojimo se od zelenih i mi smo sila Vratiti na sto pitanje konfederacije sa RH, na koju i dalje imamo pravo. Za odustajanje od tog zahtjeva bi Muslimani vala mogli i napraviti neke sitne ustupke.. Nego da ne maštamo previše, ovi i slični prijedlozi moraju naći put do naših političara, pitanje je li Čović i ekipa uopće znaju za Komušinu itd
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 02 kol 2009, 20:36 |
|
|
od Travnika pa sve do Kiseljaka su sve redom hrvatska sela ,osim Kacuni(Busovaca) i Bilalovac(Kiseljak),muslimanska sela su uglavnom daleko od prometnice ,smjestena na obroncima i sumama dok su hrvatska vecinom u dolini .. takav sam dojam imao kad prvi put prosao tamo ,a i da se naslutiti preko google eartha da je tako . tribalo bi se stvoriti dvije velike srednjo bosanske opcine s hrvatskom vecinom koje bi obuhvatile sva hr sela opcina Vitez i Kiseljak
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 03 kol 2009, 00:17 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Ceha je napisao/la: Vratiti na sto pitanje konfederacije sa RH, na koju i dalje imamo pravo. Za odustajanje od tog zahtjeva bi Muslimani vala mogli i napraviti neke sitne ustupke.. Nego da ne maštamo previše, ovi i slični prijedlozi moraju naći put do naših političara, pitanje je li Čović i ekipa uopće znaju za Komušinu itd Pa da. Ako ne tražiš ništa, nećeš niti dobiti ništa. Zato nek se prime posla
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 03 kol 2009, 00:24 |
|
|
frane je napisao/la: od Travnika pa sve do Kiseljaka su sve redom hrvatska sela ,osim Kacuni(Busovaca) i Bilalovac(Kiseljak),muslimanska sela su uglavnom daleko od prometnice ,smjestena na obroncima i sumama dok su hrvatska vecinom u dolini .. takav sam dojam imao kad prvi put prosao tamo ,a i da se naslutiti preko google eartha da je tako . tribalo bi se stvoriti dvije velike srednjo bosanske opcine s hrvatskom vecinom koje bi obuhvatile sva hr sela opcina Vitez i Kiseljak Misliš objediniti N.Travnik, Vitez, Busovaču i hrvatska sela oko Nove Bile i na jugu Travnika od Docca do Gučaj gore u jednu općinu a Kiseljak, Kreševo i barem pola Fojnice u drugu općinu ili ? A Jajce i Dobretići u treću općinu? Malo srediti i granice Uskoplja, a Rami bi mogli pripojiti ova konjička sela (tako i tako su isti dekanat) i Doljane kod Jablanice. Ionako su granice tih općina krojene na Hrvatsku štetu (najočitije je to u Žepču), a da se malo drugačije prekroje stvari u novim općinama bi mi bili debela većina
|
|
Vrh |
|
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Fojnica Postano: 03 kol 2009, 00:31 |
|
|
Ceha je napisao/la: frane je napisao/la: od Travnika pa sve do Kiseljaka su sve redom hrvatska sela ,osim Kacuni(Busovaca) i Bilalovac(Kiseljak),muslimanska sela su uglavnom daleko od prometnice ,smjestena na obroncima i sumama dok su hrvatska vecinom u dolini .. takav sam dojam imao kad prvi put prosao tamo ,a i da se naslutiti preko google eartha da je tako . tribalo bi se stvoriti dvije velike srednjo bosanske opcine s hrvatskom vecinom koje bi obuhvatile sva hr sela opcina Vitez i Kiseljak Misliš objediniti N.Travnik, Vitez, Busovaču i hrvatska sela oko Nove Bile i na jugu Travnika od Docca do Gučaj gore u jednu općinu a Kiseljak, Kreševo i barem pola Fojnice u drugu općinu ili ? A Jajce i Dobretići u treću općinu? Malo srediti i granice Uskoplja, a Rami bi mogli pripojiti ova konjička sela (tako i tako su isti dekanat) i Doljane kod Jablanice. Ionako su granice tih općina krojene na Hrvatsku štetu (najočitije je to u Žepču), a da se malo drugačije prekroje stvari u novim općinama bi mi bili debela većina Upravo tako treba od hrvatskih općina stvoriti kompaktnu cijelinu. ako već ne možemo povezat sr. Bosnu sa Hercegovinom onda od srednjobosanskih općina treba stvoriti jednu snažnu cijelinu, recimo Fojnica,N.Travnik,Vitez,Busovača,Kiseljak,Kreševo i tu naseljavati Hrvate iz dijelova gdje su građani 2 reda (Zenica,Kakanj,Sarajevo) i što se tiče ostalog što si rekao o Jajcu i Doljanima, te Konjicu slažem se s tobom
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|