HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 sij 2025, 15:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 218 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Fojnica
PostPostano: 08 lip 2009, 11:16 

Jack je napisao/la:
Vi, gospodo ne znate koliki je mortalitet Fojnickih Hrvata

Prevelik, a imam neke cifre za to, ali ne da mi se postavljati sve

znamo, naravno da je visok kad se kao i u svaku povratničku općinu, vraćaju stariji u većem postotku. ipak, opstanak nam je zagarantiran jer koliko znam po hrvatskom programu nastavu pohađa oko trećine učenika.

Nova školska 2007/08 godina je započela 3. septembra sve za učenike osnovnih i srednjih škola na području općine Fojnica. I dalje se radi po programu "Dvije škole pod jednim krovom" i osmogodišnjem školovanju. Kako nam je kazao direktor O.Š "Muhsin Rizvić" u Fojnici Mujo Zahirović, u jednoj centralnoj O.Š. "Muhsin Rizvić" u Fojnici i šest područnih škola će novu školsku 2007/08 godinu od prvog do osmog razreda pohađati će 967 učenika, što je nešto manje od prošle godine. "Radi se po bosanskom nastavnom planu i programu. U prvi razred ove škole upisano je novih 108 učenika prvačića. U centralnoj školi upisano je novih 46 prvačića, u područnim školama Ostružnica 19 prvačića, u Pločari Polju 8, u Dusini 9, Prokosu 15, Majdan 4 i područnoj školi Rizvići 7 prvačića. Sve učionice su okrečene i spremne za početak nove školske godine", kaže direktor Zahirović.

U O.Š."Ivan Goran Kovačić" u Gojevićima sa područnom školom u Fojnici koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu novu 2007/08 godinu će po riječima tajnice ove škole Josipe Lovrić pohađati oko 410 učenika. "Novo upisanih prvačića ove škole upisano je 27 u centralnoj školi u Gojevićima i 23 prvačića u područnoj školi u Fojnici, što je ukupno 50 novih prvačića.", kaže tajnica Lovrić.

http://www.fojnica.ba/2007/09/05/upisan ... a-i-a.html

neka vide da nas ima :-top

Vrh

PostPostano: 08 lip 2009, 21:24 

ja bi samo da pozdravim fra Kikija iz Samostana , legendu ....

evo i sajta samostana , pa zraknite

http://www.samostan.ba/
ima odlična web kamera na samostanu pa se može vidjeti centar fojnice .

Vrh

PostPostano: 20 srp 2009, 13:59 

:zubati :ucelo

Vrh

PostPostano: 20 srp 2009, 14:52 

Mar-kan je napisao/la:
slika
slika
slika

Nešto danas nisi formi Mar-kane :zubati al nema veze, prebaci te slike u temu o Kraljevoj Sutjesci.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2009, 15:45 

Eno ih tamo... :palacgore2

Vrh

PostPostano: 01 kol 2009, 23:57 

Ultras1986 je napisao/la:
Hrvati prema izborima

Godina-- Hrvati--- Ukupno-- Hrvati %
2004---- 1280---- 3946---- 32.44%
2006---- 1545---- 5146---- 30.02%
2008---- 1436---- 5921---- 24.25%

Evo našao sam na stranici Fojničkog samostana, podatke o župi Fojnica, statistiku župe Fojnica po starosnoj dobi stanovništva

http://www.samostan.ba/index.php?idp=statistika&tablica=04

I da ne bi bilo zabune provjerio sam sva naselja župe fojnica u kojoj se općini nalaze, i sva naselja župe Fojnica se nalaze u općini Fojnica. Samo jedan nisam našao Kamenik, ali mislim da se i on nalazi u Fojnici

slika

'Ko mi ne vjeruje neka ode na http://www.bosnasrebrena.ba/php/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=136 i nek' provjeri popis naselja, nedostaje možda 3-4 ali od ta 3-4 samo jedan ne mogu provjerit da je u Fojnici.

I, da se vratim na statistiku, ona je iz '05 i uglavnom osoba iznad 18 je 5581, nisam računao ovih 380 koji su tada imali od 15 do 18 godina koji bi danas bili punoljetni, jer kad se odbiju umrli u ove 4 godine i odseljeni itd. dođe na približno isto.

I sad ultrasova statistika u kojoj je glasalo 4,485 muslimana (75,75%), a Hrvata 1436 (24,25%), e sad kada bi od ovih punoljetnih Hrvata kojih je zaokružit ćemo 5500 glasali svi odnos Hrvati : muslimani bi bio 55% : 45% što bi značilo da bi Hrvati imali 1 vjećnika više i imali bi načelnika Hrvata.
Ali malo je vjerojatno da će glasati svi pa ćemo odbiti 500 glasova, i tada bi omjer Hrvati : muslimani bio 52,5%:47,5% i opet bi Hrvati imali vjećnika više.

Što znači da se Hrvati u Fojnici malo bolje organiziraju Fojnica bi bila :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 10:23 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Der_Stürmer je napisao/la:

.
.
.
Što znači da se Hrvati u Fojnici malo bolje organiziraju Fojnica bi bila :hrvatinic

Po ovom linku ima 3.707 Hrvata u Fojnici. Prije rata je općina imala preko 16.000 stanovnika, sada neka je
12 ili 13 tisuća stanovnika opet smo tek na 30-tak%.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 11:52 

lider30 je napisao/la:

.
.
.

Po ovom linku ima 3.707 Hrvata u Fojnici. Prije rata je općina imala preko 16.000 stanovnika, sada neka je

Je, u pravu si, ja sam pogriješio :ucelo . Nisam gledao onu prvu statistiku nego samo onaj starosni pregled.
A onaj starosni pregled kako mi se sad čini je iz '91 ili prije, a šteta volio bih da je po mom, ali tako je kako je,
valjda će se popravit demografija.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 17:29 

lider30 je napisao/la:

.
.
.

Da li imaš link na službenu broj broja glasača u općini? Znam da je nešto bilo na izbori.ba , ali trenutno ne mogu naći. Jer po ovome i po župnim podacima bi se moglo doći do realnog stanja. A po tome bi se mogao usporediti i natalitet između nas i zelenih. Pa da vidimo u kojem se sveskupa smjeru razvija.
Ako uopće želimo misliti na održiv entitet sa srednjom bosnom :hrvatinic , Fojnica je jedan od ključeva istog :zivili ....

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 17:31 

lider30 je napisao/la:
Prošlo ljeto sam bio u Fojnici i stavrno je lijepo tamo. Samostan sa svojim položajem i kao građevina je prelijep. Nisam imao vremena zta obilazak, ali kažu da ima u samostanskoj biblioteci mnoštvo arhivske građe, knjiga, dokumenata iz povijesti.

Slikano od samostankog svorišta prošlo ljeto:

slika

slika

slika

Inače, po popisu iz 1991. godine općina je imala 16.296 stanovnika, a sami grad Fojnica 4.225.
U općini je živjelo:
Muslimani - 49,23%
Hrvati - 40,64%
Jugoslaveni - 2,49%
Srbi - 0,96%
Ostali ili nepoznati - 6,65% (?!)

Nije mi jasno da je živjelo 1.085 ljudi koji se nisu izjašnjavali kao HMS, niti Jugoslaveni??

Na drugoj slici se vidi hotel Reumal, poznato lječilište, koje je dosta dobro uređeno i dobro popunjeno tijekom godine.

Također je zanimljivost, da je HVO držao barem trećinu fojničke općine i linije bojišnice su bile na ulazu u sami grad.

ovi neopredjeljeni su iz naselja Bakovici i Savnik ,izjasnili se ko Hrvati na prijasnjim popisima 61,71.. ,tako da su oni sigurno Hrvati ,a i nema srba ni muslimana u tim naseljima

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 17:35 

Ultras1986 je napisao/la:
Hrvati prema izborima

Godina-- Hrvati--- Ukupno-- Hrvati %
2004---- 1280---- 3946---- 32.44%
2006---- 1545---- 5146---- 30.02%
2008---- 1436---- 5921---- 24.25%

Evo našao sam na stranici Fojničkog samostana, podatke o župi Fojnica, statistiku župe Fojnica po starosnoj dobi stanovništva

I da ne bi bilo zabune provjerio sam sva naselja župe fojnica u kojoj se općini nalaze, i sva naselja župe Fojnica se nalaze u općini Fojnica. Samo jedan nisam našao Kamenik, ali mislim da se i on nalazi u Fojnici

slika

'Ko mi ne vjeruje neka ode na http://www.bosnasrebrena.ba/php/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=136 i nek' provjeri popis naselja, nedostaje možda 3-4 ali od ta 3-4 samo jedan ne mogu provjerit da je u Fojnici.

I, da se vratim na statistiku, ona je iz '05 i uglavnom osoba iznad 18 je 5581, nisam računao ovih 380 koji su tada imali od 15 do 18 godina koji bi danas bili punoljetni, jer kad se odbiju umrli u ove 4 godine i odseljeni itd. dođe na približno isto.

I sad ultrasova statistika u kojoj je glasalo 4,485 muslimana (75,75%), a Hrvata 1436 (24,25%), e sad kada bi od ovih punoljetnih Hrvata kojih je zaokružit ćemo 5500 glasali svi odnos Hrvati : muslimani bi bio 55% : 45% što bi značilo da bi Hrvati imali 1 vjećnika više i imali bi načelnika Hrvata.
Ali malo je vjerojatno da će glasati svi pa ćemo odbiti 500 glasova, i tada bi omjer Hrvati : muslimani bio 52,5%:47,5% i opet bi Hrvati imali vjećnika više.

Ovaj dole dio oko Gojevića i Bakovića pa sve do ulaza u Fojnicu je držao HVO :hrvatinic . Šteta što nismo u sam grad ušli, to bi tek onda bilo :basket :zubati :zubati :zubati :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 17:56 

Ceha je napisao/la:
Da li imaš link na službenu broj broja glasača u općini? Znam da je nešto bilo na izbori.ba , ali trenutno ne mogu naći. Jer po ovome i po župnim podacima bi se moglo doći do realnog stanja. A po tome bi se mogao usporediti i natalitet između nas i zelenih. Pa da vidimo u kojem se sveskupa smjeru razvija.
Ako uopće želimo misliti na održiv entitet sa srednjom bosnom :hrvatinic , Fojnica je jedan od ključeva istog :zivili ....

Fojnica i Busovača bi stvarno zaokružili srednjobosansku cjelinu. U Busovači jednostavno Hrvati moraju ostati
u većini.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 18:16 

lider30 je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Fojnica i Busovača bi stvarno zaokružili srednjobosansku cjelinu. U Busovači jednostavno Hrvati moraju ostati
u većini.

Po meni Fojnica je beznačajna, za povezanost Hercegovine sa Srednjom Bosnom najvažnija općina je Uskoplje jer kroz nju prolazi cesta do Novog Travnika, a odatle su povezane sve hrvatske općine (čitaj: Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo).

Što se tiče Busovače, evo sad ću napravit isto ovako nešto kao za Fojnica (nadam se točno ovaj put :laugh ), što sve ulazi u župu i usporedit sa ultrasovom statistikom.
Sad za Novi Travnik pročitao sam negdje (forum.hr mislim) da su u N. Travniku hr. kandidati za načelnika (četvorica! :cursing) dobili 57% glasova pa je za pretpostavit da su Hrvati tamo većina.
Kad Hrvati budu stvarali entitet moraju sredit da se podijeli po HVO-ABiH granicama i onda mi damo Drvar za Uskoplje i Fojnicu. Jer sa Fojnicaom ove hrvatske općine u S.Bosni ne izgledaju tako tanko.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 18:26 

Po meni Fojnica je beznačajna, za povezanost Hercegovine sa Srednjom Bosnom najvažnija općina je Uskoplje jer kroz nju prolazi cesta do Novog Travnika, a odatle su povezane sve hrvatske općine (čitaj: Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo).

Što se tiče Busovače, evo sad ću napravit isto ovako nešto kao za Fojnica (nadam se točno ovaj put :laugh ), što sve ulazi u župu i usporedit sa ultrasovom statistikom.
Sad za Novi Travnik pročitao sam negdje (forum.hr mislim) da su u N. Travniku hr. kandidati za načelnika (četvorica! :cursing) dobili 57% glasova pa je za pretpostavit da su Hrvati tamo većina.
Kad Hrvati budu stvarali entitet moraju sredit da se podijeli po HVO-ABiH granicama i onda mi damo Drvar za Uskoplje i Fojnicu. Jer sa Fojnicaom ove hrvatske općine u S.Bosni ne izgledaju tako tanko.

Po meni je značajnije da srednjobosanski Hrvati imaju što veću zaokruženu cjelinu, nego da se nešto
nasilu to područje veže na Hercegovinu (odnosno na Ramu i jug Uskoplja).

Linija Kiseljak - Vitez je osnovica Srednje Bosne i oni sami predstavljaju dva malo jača centra. Upravo je
Busovača između vrlo bitna, pogotovo sela Bilalovac(općina Kiseljak) i Kaćuni koje je držala ABiH gdje je prekinuta Kiseljak-
Kreševo-Fojnica enklava sa Vitez-Busovača-Novi Travnik enklavom, a u Bilalovcu je bilo
Hrvata i Muslimana li-la, i u Kaćunima je bilo 20% Hrvata.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 18:39 

lider30 je napisao/la:
Po meni je značajnije da srednjobosanski Hrvati imaju što veću zaokruženu cjelinu, nego da se nešto

Linija Kiseljak - Vitez je osnovica Srednje Bosne i oni sami predstavljaju dva malo jača centra. Upravo je
Busovača između vrlo bitna, pogotovo sela Bilalovac(općina Kiseljak) i Kaćuni koje je držala ABiH gdje je prekinuta Kiseljak-
Kreševo-Fojnica enklava sa Vitez-Busovača-Novi Travnik enklavom, a u Bilalovcu je bilo

Upravo tako u sr. Bosni su bila važna u ratu ta sela uz prometnice koje su povezivale hrvatske općine. To i Shrader kaže, ABiH je bio plan da rastave Vitez i Kiseljak (što su i uspjeli) i da kasnije te enklave cijepaju na manje cijelina da ih mogu lakše uništiti.
A što se tiče Busovače, ja mislim da je ona ključna točka Sr.Bosne jer povezuje dva hrvatska središta Kiseljak i Vitez, trebali bi Busovaču naseljavati Hrvati iz Zenice kao što to rade Hrvati iz Sarajeva sa Kiseljakom.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 18:42 

lider30 je napisao/la:

Upravo tako u sr. Bosni su bila važna u ratu ta sela uz prometnice koje su povezivale hrvatske općine. To i Shrader kaže, ABiH je bio plan da rastave Vitez i Kiseljak (što su i uspjeli) i da kasnije te enklave cijepaju na manje cijelina da ih mogu lakše uništiti.
A što se tiče Busovače, ja mislim da je ona ključna točka Sr.Bosne jer povezuje dva hrvatska središta Kiseljak i Vitez, trebali bi Busovaču naseljavati Hrvati iz Zenice kao što to rade Hrvati iz Sarajeva sa Kiseljakom.

Nema bojazni za Busovaču, tko drži grad drži i općinu, tu se ništa nije promjenilo od rata sem što se Muslimani rađaju po selima.

Imao sam podatke sa izbora za načelnika u gradskim izbornim mjestima za Busovaču - za hrvatskog načelnika je glasalo preko 60% stanovništva grada.

Samo se Busovača treba više ekonomski uzdignuti, nisu ni sjena Viteza.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 18:57 

lider30 je napisao/la:

u većini.

Uskoplje je bitnije, ali nije niti Fojnica beznačajna. Kroz nju ti je trebala ići cesta između Rame i Kiseljaka.
A ovo sa N.Travnikom i Busovačom je žalosno(općenito i politički).
Bilo bi još bolje kad bi se mogli pozvati na stare ustupke (pa dali smo im već 5% BiH oko Mrkonjića, Šipova, Ribnika, Bočca, Petrovca i istočnog Drvara) u Daytonu za okolicu Sarajeva. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:BeforeDayton.png
A ako se gleda samo poslije Daytona, vidiš ova sela na jugu petrovca i zapadu Drvara (ova su sad u Bihaćkoj općini) http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Postdayton.png ?
E pa ona su površinski nešto kao taj dio Fojnice i Uskoplja pod ABiH.
S Fojnicom se naša srednja bosna zbilja jača, pod muslimanima onda ostaju samo Travnik i Bugojno (D. Vakuf tako i tako nikad nije bio naš), a ako uspijemo srediti i ostatak Uskoplja onda je party :pepam :hrvatinic :hrvatinic :hrvatinic :hrvatinic :evotigana :evotigana
Još bi bilo lijepo da se entitet pojača malo konjičkim selima oko Kostajnice i Klisa na sjeveru konjičke općine gdje su ionako Hrvati činili većinu, pa :zivili

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 19:07 

RajvoSa je napisao/la:

Nema bojazni za Busovaču, tko drži grad drži i općinu, tu se ništa nije promjenilo od rata sem što se Muslimani rađaju po selima.

Imao sam podatke sa izbora za načelnika u gradskim izbornim mjestima za Busovaču - za hrvatskog načelnika je glasalo preko 60% stanovništva grada.

Da, ti zeleni koji se rađaju po selima bi u Zenici trebali svi završiti (il u Sarajevu, što god im draže) :zivili
S Fojnicom i Uskopljem (možda i nekim konjičkim selima) je većina sr.bosne čvrsto povezana s Hercegovinom. Onda ostaju samo Jajce, Žepče, Usora i još neke manje enklave oko Vareša.
U principu, preko Komušine bi se Žepče dalo povezati s Jajcem, a Jajce i Kupres preko one šume između Šipova i D.Vakufa. S time da je to sve nenaseljeno i da (ukoliko potplatimo dovoljno njihovih politčara :palacgore2 ) i to mogli dobit.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/75/3_entitet_2.GIF ovdje su neke takve ideje s tim da je zamijenjen Drvar, Glamoč i Grahovo za Posavinu, a fronta s muslimanima nije značajnije dirana osim ovog djela preko konjičkih sela i spojnice između Kiseljaka i Busovače. Ukoliko bi još dobili sve istočno od spojnice Uskoplje-N.Travnik onda bi zbilja bili sila ;)

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 19:12 

Ceha je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

Da, ti zeleni koji se rađaju po selima bi u Zenici trebali svi završiti (il u Sarajevu, što god im draže) :zivili
S Fojnicom i Uskopljem (možda i nekim konjičkim selima) je većina sr.bosne čvrsto povezana s Hercegovinom. Onda ostaju samo Jajce, Žepče, Usora i još neke manje enklave oko Vareša.
U principu, preko Komušine bi se Žepče dalo povezati s Jajcem, a Jajce i Kupres preko one šume između Šipova i D.Vakufa. S time da je to sve nenaseljeno i da (ukoliko potplatimo dovoljno njihovih politčara :palacgore2 ) i to mogli dobit.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/75/3_entitet_2.GIF ovdje su neke takve ideje s tim da je zamijenjen Drvar, Glamoč i Grahovo za Posavinu, a fronta s muslimanima nije značajnije dirana osim ovog djela preko konjičkih sela i spojnice između Kiseljaka i Busovače. Ukoliko bi još dobili sve istočno od spojnice Uskoplje-N.Travnik onda bi zbilja bili sila ;)

Može proći, daj da potpišem :palacgore2

Drago mi je da si uvrstio onaj povez sa Žepčem, kada bi se već neke stvari pokušale isposlovati, zašto i ne ovo..

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 19:18 

RajvoSa je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Drago mi je da si uvrstio onaj povez sa Žepčem, kada bi se već neke stvari pokušale isposlovati, zašto i ne ovo..

Najmanja stvar je da probamo :) A ovo mi zbilja zvuči moguće. Jednom kada bi to dobili, bi tu i neku cestu trebali napraviti jer zbilja mislim da je većina toga šuma, ali :hrvatinic
Par takvih zahvata, odvojimo se od zelenih i mi smo sila :basket :zubati :zubati :zubati :zubati

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 19:22 

Ceha je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:

Najmanja stvar je da probamo :) A ovo mi zbilja zvuči moguće. Jednom kada bi to dobili, bi tu i neku cestu trebali napraviti jer zbilja mislim da je većina toga šuma, ali :hrvatinic
Par takvih zahvata, odvojimo se od zelenih i mi smo sila :basket :zubati :zubati :zubati :zubati

Vratiti na sto pitanje konfederacije sa RH, na koju i dalje imamo pravo. Za odustajanje od tog zahtjeva bi Muslimani vala mogli i napraviti neke sitne ustupke..

Nego da ne maštamo previše, ovi i slični prijedlozi moraju naći put do naših političara, pitanje je li Čović i ekipa uopće znaju za Komušinu itd

Vrh

PostPostano: 02 kol 2009, 20:36 

od Travnika pa sve do Kiseljaka su sve redom hrvatska sela ,osim Kacuni(Busovaca) i Bilalovac(Kiseljak),muslimanska sela su uglavnom daleko od prometnice ,smjestena na obroncima i sumama dok su hrvatska vecinom u dolini ..
takav sam dojam imao kad prvi put prosao tamo ,a i da se naslutiti preko google eartha da je tako .
tribalo bi se stvoriti dvije velike srednjo bosanske opcine s hrvatskom vecinom koje bi obuhvatile sva hr sela
opcina Vitez i Kiseljak

Vrh

PostPostano: 03 kol 2009, 00:17 

RajvoSa je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Vratiti na sto pitanje konfederacije sa RH, na koju i dalje imamo pravo. Za odustajanje od tog zahtjeva bi Muslimani vala mogli i napraviti neke sitne ustupke..

Nego da ne maštamo previše, ovi i slični prijedlozi moraju naći put do naših političara, pitanje je li Čović i ekipa uopće znaju za Komušinu itd

Pa da. Ako ne tražiš ništa, nećeš niti dobiti ništa. Zato :hrvatinic :zivili :zivili nek se prime posla :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 03 kol 2009, 00:24 

frane je napisao/la:
od Travnika pa sve do Kiseljaka su sve redom hrvatska sela ,osim Kacuni(Busovaca) i Bilalovac(Kiseljak),muslimanska sela su uglavnom daleko od prometnice ,smjestena na obroncima i sumama dok su hrvatska vecinom u dolini ..
takav sam dojam imao kad prvi put prosao tamo ,a i da se naslutiti preko google eartha da je tako .
tribalo bi se stvoriti dvije velike srednjo bosanske opcine s hrvatskom vecinom koje bi obuhvatile sva hr sela
opcina Vitez i Kiseljak

Misliš objediniti N.Travnik, Vitez, Busovaču i hrvatska sela oko Nove Bile i na jugu Travnika od Docca do Gučaj gore u jednu općinu a Kiseljak, Kreševo i barem pola Fojnice u drugu općinu ili ?
A Jajce i Dobretići u treću općinu?
Malo srediti i granice Uskoplja, a Rami bi mogli pripojiti ova konjička sela (tako i tako su isti dekanat) i Doljane kod Jablanice.
Ionako su granice tih općina krojene na Hrvatsku štetu (najočitije je to u Žepču), a da se malo drugačije prekroje stvari u novim općinama bi mi bili debela većina :zivili

Vrh

PostPostano: 03 kol 2009, 00:31 

Ceha je napisao/la:
frane je napisao/la:
opcina Vitez i Kiseljak

Misliš objediniti N.Travnik, Vitez, Busovaču i hrvatska sela oko Nove Bile i na jugu Travnika od Docca do Gučaj gore u jednu općinu a Kiseljak, Kreševo i barem pola Fojnice u drugu općinu ili ?
A Jajce i Dobretići u treću općinu?
Malo srediti i granice Uskoplja, a Rami bi mogli pripojiti ova konjička sela (tako i tako su isti dekanat) i Doljane kod Jablanice.
Ionako su granice tih općina krojene na Hrvatsku štetu (najočitije je to u Žepču), a da se malo drugačije prekroje stvari u novim općinama bi mi bili debela većina :zivili

Upravo tako treba od hrvatskih općina stvoriti kompaktnu cijelinu. ako već ne možemo povezat sr. Bosnu sa Hercegovinom onda od srednjobosanskih općina treba stvoriti jednu snažnu cijelinu, recimo Fojnica,N.Travnik,Vitez,Busovača,Kiseljak,Kreševo i tu naseljavati Hrvate iz dijelova gdje su građani 2 reda (Zenica,Kakanj,Sarajevo) i što se tiče ostalog što si rekao o Jajcu i Doljanima, te Konjicu slažem se s tobom :palacgore1

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 218 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: